ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ, ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ. ΣΕ 14 ΧΡΟΝΙΑ, ΤΟ 2035, Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΕΧΕΙ 423.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ 100.000 ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.

 

«ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΙΑ, ΣΠΑΝΙΑ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΕΕΣ». ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΤΕΚΝΟΙ Ή ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΙ.  ΟΙ  ΝΕΟΙ  "ΕΛΛΗΝΕΣ"  ΤΗΣ  ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ  ΚΑΙ  ΤΟΥ  ΜΠΙΣΤΗ,  ΣΕ  ΜΙΑ  ΧΩΡΑ  ΧΩΡΙΣ  ΠΑΙΔΙΑ.

«Αν επομένως η μείωση των εκπαιδευτικών ακολουθήσει απλά τη πτώση του αριθμού των μαθητών, τότε το 2035, ο πληθυσμός τους θα περιορισθεί σε 110.500 έναντι 180.000 το 2009 (-70.000).   Αν ωστόσο, ταυτόχρονα με τη συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού, η χώρα επιλέξει να προσαρμοσθεί με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, τότε το 2035 θα αρκούν μόλις… 80.700 δάσκαλοι και καθηγητές (-100.000) για να καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας».

 

Οι  νηπιαγωγοί  και  οι  βρεφοκόμοι  θα  εξαφανισθούν,  δεν  θα   βρίσκουν   πλέον  δουλειά.  

Δεν  θα  υπάρχουν  βρέφη  και   νήπια   στην  Ελλάδα.

Τα  ιδιωτικά  σχολεία  και  τα  φροντιστήρια  θα   μείνουν  τα  μισά.  Λιγόστεψαν  πολύ  οι  μαθητές.  Τεράστιο   πρόβλημα  ανεργίας  των  εκπαιδευτικών.   Ολόκληροι  κλάδοι  θα  διαλυθούν.

Υπάρχει  ένα  ιστολόγιο  στον  χώρο  των  ελλήνων  εκπαιδευτικών,  το   ΑΛΦΑΒΗΤΑ,  φανατικά  εβραιοκομμουνιστικό,  το  οποίο   παρακολουθεί   με   κατάνυξη   η  πλειοψηφία  των  αγράμματων   ελλήνων  εκπαιδευτικών.   

Χαρακτηριστικά  του  ιστολογίου  είναι  η  φανατική κομμουνιστική  προπαγάνδα, ο  ξύλινος  κομμουνιστικός  λόγος   με  λίγο  σχολή  Φραγκφούρτης,  ο  πόλεμος  σε ότι  στηρίζει  και  ενώνει  τον   Ελληνικό  λαό. 

Κάποιος  πρέπει  να  τους  στείλει  το παρακάτω  άρθρο.   Σε  14 χρόνια  από   σήμερα  θα  έχουμε  μία  τάξη υπό  εξαφάνιση στην  Ελλάδα.   Τι  θα  γράψουν  άραγε;  Ότι  η  Φιλλανδία,  με  τον μισό  ελληνικό  πληθυσμό   έχει  100.000  εκπαιδευτικούς;  

Του Γιώργου Φιντικάκη,  liberal  

Τα παιδιά στα σχολεία λιγοστεύουν διαρκώς, αλλά προς το παρόν αυτό περιορίζεται κυρίως στα νηπιαγωγεία και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Την πραγματική επιδείνωση από τη μαζική μείωση γεννήσεων μετά το 2010, θα αρχίσει να βιώνει για τα καλά το εκπαιδευτικό σύστημα από το 2022 και μετά.
Τότε θα αρχίσει να αποτυπώνεται η δραματική πτώση των γεννήσεων στη λειτουργία του Γυμνασίου, ενώ το ίδιο θα συμβεί στα Λύκεια από το 2025 και μετά, και στα Πανεπιστήμια από το 2028 και μετά. Σωρευτικά ως το 2035, ο αριθμός μαθητών στα σχολεία υπολογίζεται ότι θα έχει μειωθεί κατά 423.000, σύμφωνα με χθεσινή έκθεση του ΙΟΒΕ, μεταβάλλοντας ριζικά το τοπίο του εκπαιδευτικού συστήματος.

 

Τα πράγματα μάλιστα μπορεί να αποδειχθούν πολύ χειρότερα αν η μείωση γεννήσεων στα χρόνια της κρίσης δεν αποδειχθεί προσωρινού χαρακτήρα, παρά συνεχισθεί. Αλλωστε πολιτικές όπως αυτές που εφαρμόζονται σε άλλες χώρες με παρόμοια προβλήματα, από αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, στοχευμένες φορολογικές απαλλαγές υπέρ της οικογένειας, και καθολική βρεφονηπιακή κάλυψη, έως ενεργητικές πολιτικές για την αντιμετώπιση τόσο της υπογεννητικότητας όσο και της δημογραφικής γήρανσης, σήμερα στην Ελλάδα δεν υπάρχουν.
Δίχως αλλαγή προτεραιοτήτων, ο δημογραφικός μαρασμός, είναι δεδομένος, και μια πρώτη γεύση παίρνουν ήδη οι γονείς που τα παιδιά τους πηγαίνουν στο νηπιαγωγείο και στο δημοτικό. Στα νηπιαγωγεία εγγράφηκαν 155.200 παιδιά το 2015, (από 162.000 το 2014), και στις πρώτες τάξεις του δημοτικού 101.900 παιδιά το 2017 (από 107.200 το 2016), αλλά αυτό ήταν μόνο η αρχή.
Αν στο μεταξύ δεν συμβεί κάποια δραματική αύξηση των γεννήσεων, τότε το 2035, ο συνολικός αριθμός μαθητών στα σχολεία θα έχει μειωθεί σε 1.050.000, έναντι 1.480.000 το 2008, όπως υπολογίζει το ΙΟΒΕ. Δηλαδή θα έχουν "εξαφανιστεί" 423.300 μαθητές (-29,2%) !
Σε μια στιγμή που η Ελλάδα μετατρέπεται σε χώρα ηλικιωμένων, ως κοινωνία δεν είμαστε σε θέση, να προσφέρουμε τα απαραίτητα στοιχειώδη, ενώ ως πολιτεία συνεχίζουμε να σπαταλάμε πόρους αντί να δημιουργούμε τον αναπτυξιακό χώρο, προκειμένου να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, οι οποίες μάλιστα δεν σταματούν εδώ. Διότι λιγότεροι μαθητές μεταφράζονται σε λιγότερους εκπαιδευτικούς. Αλλά σε μια χώρα σαν την Ελλάδα, όπου η αναλογία είναι από τις μεγαλύτερες στην Ευρώπη- 1 καθηγητής για κάθε 9,4 μαθητές- η δημογραφική εξέλιξη μπορεί να έχει δραματικές για το κλάδο επιπτώσεις.
Λιγότεροι από 70.000 έως 100.000 δάσκαλοι-καθηγητές!
Κατά το ΙΟΒΕ, το 2035, οι ανάγκες της Ελλάδας θα απαιτούν από… 70.000 έως 100.000 λιγότερους εκπαιδευτικούς σε σύγκριση με το 2009 !
Τότε, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές αριθμούσαν 180.000, για να μειωθούν σε 152.200 το 2015, επειδή όμως περιορίσθηκαν ταυτόχρονα και οι μαθητές, η αναλογία δεν άλλαξε σημαντικά. Από 1 καθηγητής για 8,2 μαθητές (2009), αυτή διαμορφώθηκε σε 1 προς 9,4 (2017), και απέχει πολύ από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, όπου αντιστοιχούν πολύ περισσότεροι μαθητές ανά εκπαιδευτικό.


 

Αν επομένως η μείωση των εκπαιδευτικών ακολουθήσει απλά τη πτώση του αριθμού των μαθητών, τότε το 2035, ο πληθυσμός τους θα περιορισθεί σε 110.500 έναντι 180.000 το 2009 (-70.000). Αν ωστόσο, ταυτόχρονα με τη συρρίκνωση του μαθητικού πληθυσμού, η χώρα επιλέξει να προσαρμοσθεί με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο, τότε το 2035 θα αρκούν μόλις… 80.700 δάσκαλοι και καθηγητές (-100.000) για να καλύψουν τις ανάγκες της μαθητικής κοινότητας.
Η μείωση των αναγκών σε δασκάλους και καθηγητές για τη λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, που προβλέπεται τα προσεχή χρόνια, θα αλλάξει και την αγορά εργασίας, καθώς ο κλάδος της εκπαίδευσης (δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, φροντιστήρια κλπ.) απορροφά το μεγαλύτερο μέρος των αποφοίτων ανώτατης εκπαίδευσης και ιδιαίτερα των αποφοίτων πανεπιστημίων.


Έπειτα, η προοπτική μείωσης του μαθητικού πληθυσμού που διαγράφεται με τα σημερινά δεδομένα θα έχει σημαντικές επιπτώσεις στην εισαγωγή μαθητών στα Πανεπιστήμια. Εκτιμάται ότι οι απόφοιτοι Λυκείου που διεκδικούν την εισαγωγή τους στην ανώτατη εκπαίδευση από 71.800 (2008) θα μειωθούν σε 54.200 το 2035 (-24,5% ή 17.600 λιγότεροι).
Οι πρώτες επιπτώσεις αυτής της ραγδαίας μείωσης εισακτέων στην ανώτατη εκπαίδευση και στο πρώτο έτος των ΑΕΙ, αναμένεται, σύμφωνα με τις προβολές της έρευνας του ΙΟΒΕ, να εκδηλωθούν από το 2027 και έπειτα. Αλλά εννοείται ότι οι δημογραφικές αυτές μεταβολές, θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στην ευρύτερη αγορά εργασίας και την οικονομία, λόγω μειωμένης προσφοράς νέων αποφοίτων, προσόντων και δεξιοτήτων.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


 1. ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ: «Το 1980 τα βιβλία της Γεωγραφίας της ΣΤ' Δημοτικού έγραφε ότι:
  1)η Τουρκία είχε πληθυσμό 27 εκ.
  Τώρα έχει 81 εκ.
  2)Η Ελλάδα 8,5 τώρα 10.5
  3)Η Αίγυπτος 35 εκ τώρα 90
  4)Η Σαουδική Αραβία 8 εκ τώρα 28.
  5)Η Υεμένη 7 εκ. τώρα 27.
  6)Η Συρία 7 εκ τώρα 22.
  Αλλά και η υποσαχάρια Αφρική έχει έκρηξη γεννητικότητας, την αντίστοιχη ή λίγο χαμηλότερη.
  Όσα χρήματα και να επενδυθούν σε τέτοιου είδους χώρες δεν πρόκειται θα δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για όλο τον πληθυσμό. Βέβαια ο υπερπληθυσμός δεν αφήνει περιθώρια σ' αυτές τις χώρες επαρκούς εκπαίδευσης και κατάρτισης.
  Αυτός είναι ο λόγος των πολέμων και όχι ο ιμπεριαλισμός.
  Αυτός είναι ο λόγος της μετανάστευσης και όχι ο πόλεμος.
  Από την Αρχαία Ελληνική Ιστορία μαθαίνουμε ότι η αύξηση του πληθυσμού κατά τον 7ο και 6ο αιώνα δημιούργησε εμφυλίους πολέμους. Καθώς και πολέμους μεταξύ πόλεων-κρατών. Αυτή η κατάσταση βρήκε διέξοδο στον Β' Αποικισμό.

  Αυτά τα παλαιά βιβλία τα βρίσκουμε στο google αναζητώντας τα με τις λέξεις:"παλιά βιβλία δημοτικού"».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΕΝΑΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΔΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΗΜΕΡΑ; 33χρονος Αμερικανός διέσχισε ολομόναχος την Ανταρκτική με σκι- Για πρώτη στην ιστορία!

  'Ενας 33χρονος Αμερικανός νίκησε το πολικό ψύχος και διήνυσε με σκι και χωρίς βοήθεια 1482 χιλιόμετρα μέσα σε 54 ημέρες πετυχαίνοντας κάτι που μέχρι σήμερα θεωρούνταν ανέφικτο.
  Πρόκειται για τον Κόλιν Ο' Μπρέιντι, ο οποίος είναι ο πρώτος άνθρωπος που διέσχισε την Ανταρκτική με σκι, χωρίς βοήθεια.
  Ο Κολιν Ο' Μπρέιντι είχε μόνο τον εξοπλισμό τού σκι και έσερνε και ένα έλκηθρο με εφόδια, βάρους 170 κιλών.
  «Το πέτυχα!» έγραψε στο Instagram. «Τραβούσα το έλκηθρό μου πάνω από μια αόρατη γραμμή και έφτασα στον προορισμό μου: ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που διασχίζει την ήπειρο της Ανταρκτικής από ακτή σε ακτή, και μάλιστα μόνος, χωρίς υποστήριξη και χωρίς βοήθεια» ήταν το μήνυμα του Ο' Μπρέιντι που κατέγραψε ολόκληρο το ταξίδι στο Instagram.
  Ζ.Π. 

ΕΚΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΡΙΑ» ΕΚΑΝΕ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝ (17.03.2017). Ο Τούρκος πρόεδρος είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών. Οι Έλληνες ακροδεξιοί ηγέτες, που μιλούν για την υπογεννητικότητα των Ελλήνων, είναι ανύπαντροι σαραντάρηδες και πενηντάρηδες ή έχουν με το ζόρι ένα παιδί. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ: «ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώνεται και γερνάει. Οι Ελληνίδες δεν γεννάνε. Οι μετανάστες θα ανανεώσουν το πληθυσμιακό δυναμικό της χώρας μας». Μπίστης: «Το δημογραφικό θα λυθεί από τους μετανάστες, όχι από το να γεννάνε οι Ελληνίδες 5 παιδιά».

 

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 45. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ; Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ 8-10 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑΜΗΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠ' ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ, ΕΝΩΜΕΝΟ Μ' ΑΥΤΗΝ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΝ, ΜΙΣΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΞΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Υ.Γ.
Ελον Μάσκ:  έγραψε  φράση  στα Αρχαία Ελληνικά.

Την ημέρα που στις πανελλήνιες οι υποψήφιοι για την είσοδο στα πανεπιστήμια δίνουν Αρχαία Ελληνικά, ο Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla έκανε ένα tweet στα Αρχαία Ελληνικά.

«εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι».

«Δεν ήξερε τίποτα, εκτός από ένα πράγμα, ότι δεν ήξερε τίποτα».
 Ο  Μητσοτάκης  όταν  τον  πληροφόρησαν  ότι  ο  Έλον  Μασκ  γνωρίζει  και  γράφει  στα  Αρχαία  Ελληνικά...

  

2 σχόλια:

 1. Ελον Μάσκ: έγραψε φράση στα Αρχαία Ελληνικά.
  Την ημέρα που στις πανελλήνιες οι υποψήφιοι για την είσοδο στα πανεπιστήμια δίνουν Αρχαία Ελληνικά, ο Elon Musk, ο ιδρυτής της Tesla έκανε ένα tweet στα Αρχαία Ελληνικά.
  «εἰδέναι μὲν μηδὲν πλὴν αὐτὸ τοῦτο εἰδέναι».
  «Δεν ήξερε τίποτα, εκτός από ένα πράγμα, ότι δεν ήξερε τίποτα».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Μάζης: «Μπορούμε να ανακαλέσουμε ανά πάσα στιγμή τη Συμφωνία των Πρεσπών».
  Ο Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας Ιωάννης Μάζης χαρακτήρισε «κατάπτυστη» την Συμφωνία των Πρεσπών, κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης.
  Ο καθηγητής ξεμπρόστιασε, μιλώντας στο Metropolis 95,5 FM, όλους αυτούς που υποστηρίζουν ότι δεν έχουν άλλη επιλογή από το να τηρήσουν τη Συμφωνία λέγοντας ότι εξ αρχής είχε τονιστεί η αδυναμία αυτής της βιαστικής συνεννόησης:
  «Είχαμε υπογραμμίσει αυτά τα ζητήματα όταν γινόταν η συζήτηση στα υπέρ και τα κατά αυτής της συμφωνίας. Δεν γίνανε σεβαστές οι παρατηρήσεις μας και ήρθε η ώρα να… λουστούμε όλες αυτές τις αδυναμίες της συμφωνίας που έγινε με μια τεράστια ακατανόητη βιασύνη από πλευράς Ελλάδας. Έπρεπε να δώσουμε εξετάσεις στον διεθνή παράγοντα… ως κυβέρνηση της Αριστεράς και της Προόδου ώστε να παραμείνουμε στην εξουσία κατά το μεγαλύτερο μέρος της θητείας μας και φτάσαμε εδώ που φτάσαμε έχοντας και εδώ στην περίπτωση των Πρεσπών 130, 140 περιπτώσεις παραβιάσεων αυτής της κατάπτυστης συμφωνίας. Κάναμε το λάθος, τώρα ήρθε η ώρα να πληρώσουμε. Θα πληρώσουμε».
  Όσο για το αφήγημα ότι δεν μπορεί η Ελλάδα να ανακαλέσει τη Συμφωνία; Η απάντησή του ξεκάθαρη και ηχηρή: «Αλλά μήπως κάποιος σκεφτεί πως εξ αρχής ήταν άκυρη; Γιατί αυτή η συμφωνία έχει τεράστια νομικά κενά που κι εγώ και άλλοι συνάδελφοι έχουμε υπομνήσει. Θα έπρεπε ως κράτος συμβαλλόμενο να ζητήσουμε την αναστολή της, την ακύρωσή της. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να το κάνουμε. Σαν αφορμή μπορείς να βρεις αυτές τις συνεχείς παραβιάσεις των πλέον βασικών στοιχείων της συμφωνίας».
  Ζ.Π.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...