ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουνίου 2021

Η ΧΩΡΑ ΜΠΑΝΑΝΙΑ. Ο ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑΤΟΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΝ ΕΝΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟ ΠΛΟΙΑΡΧΟ. Ο υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, ο γενικός γραμματέας ΥΠΕΘΑ, αλλά και οι τέσσερις αρχηγοί (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ) Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, Στυλιανός Πετράκης, Γεώργιος Μπλιούμης όπως και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος. Ο μόνος που έλειπε από την τελετή προσκυνήματος ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σίγουρα θα δεχθεί επίπληξη από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς δεν παρευρέθηκε να υποβάλει τα σέβη του στον... Αμερικανό πλοίαρχο.

 

ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Ζ.Π ΤΗΣ 4ης ΙΟΥΛΙΟΥ 2018: Η ΠΙΟ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΧΘΕΣ Ο ΑΚΟΛΟΥΘΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΡΟΜΠΕΡΤ ΠΑΛΜ, ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΕΥΡΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΙΛΗΣΑΝ ΤΑ ΠΟΔΙΑ ΟΙ: υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης, Αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, Αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, Αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος, Χρήστος Χριστοδούλου, ο διευθυντής του γραφείου του ΥΕΘΑ, απόστρατος αντιπτέραρχος Θ. Συμεωνίδης και άλλοι πρεσβευτές. ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗΣ, ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΠΑΛΙΑ ΟΠΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ, ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.


«Αποικία ζητιάνων» η Ελλάς: Σύσσωμη -πλην πρωθυπουργού- πολιτική & στρατιωτική ηγεσία αποχαιρετά έναν… Αμερικανό ΑΚΑΜ.

PRONEWS

 Φαίνεται ότι είχε δίκιο ο πρώην ακόλουθος Άμυνας της πρεσβείας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Παλμ που είχε περιγράψει τους Έλληνες ως «ζητιάνους» αναφερόμενος στο θέμα των φρεγατών και στις απαιτήσεις που είχαμε.


Αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός πως στον αποχαιρετισμό του διαδόχου, του ενός απλού στρατιωτικού ακολούθου (ΑΚΑΜ) με τον βαθμό του πλοιάρχου, παρέστη σύσσωμη η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας.

Συγκεκριμένα παρέστησαν στην δεξίωση που παρέθεσε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, για την αποχώρηση από την Ελλάδα του ακολούθου Άμυνας, του πλοιάρχου Τίμοθυ Κέτερ!

Απίστευτο κι όμως αληθινό, παρόντες στην τελετή αποχώρησης «farewell» ήταν υπουργός και υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος και Αλκιβιάδης Στεφανής, γενικός γραμματέας ΥΠΕΘΑ, αλλά και οι τέσσερις αρχηγοί (Α/ΓΕΕΘΑ, Α/ΓΕΣ, Α/ΓΕΝ, Α/ΓΕΑ) Κωνσταντίνος Φλώρος, Χαράλαμπος Λαλούσης, Στυλιανός Πετράκης, Γεώργιος Μπλιούμης  όπως και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας Θάνος Ντόκος.

Ο μόνος που έλειπε από την τελετή ήταν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σίγουρα θα δεχθεί επίπληξη από την πρεσβεία των ΗΠΑ, καθώς δεν παρευρέθηκε να υποβάλει τα σέβη του στον... Αμερικανό πλοίαρχο.

Φαντάζεστε στον αποχαιρετισμό του Έλληνα ΑΚΑΜ από την Ουάσιγκτον να παρευρεθεί ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας και σύσσωμη η στρατιωτική ηγεσία; Διότι αυτή είναι η αντιστοιχία και δεν επιτρέπεται τίποτα λιγότερο από μία ελεύθερη χώρα, αλλιώς μιλάμε για μία κανονική αποικία.

Ο κ. Κέτερ είναι εξαιρετικά συμπαθής εργάστηκε για την πατρίδα του, αλλά η αντιστοιχία σε ό,τι αφορά τον αποχαιρετισμό και τα πρόσωπα που παρέστησαν στο «farewell» ήταν επιεικώς απαράδεκτη. 

Δώσαμε εικόνα αποικίας και αυτό είχε στο μυαλό του ο προκάτοχός του όταν μας αποκάλεσε ζητιάνους, και εννοείται τους Αμερικανούς δεν νοείται να τους ψέξουμε, διότι έτσι κάνουν έτσι νιώθουν έτσι λένε. 

Να μας πουν ειδικά οι αρχηγοί των τεσσάρων κλάδων με μια λογική παραβρέθηκαν σε μία τέτοια εκδήλωση που εκφεύγει σαφώς των διπλωματικών και στρατιωτικών ειωθότων και το μόνο που δείχνει είναι ραγιαδισμός. 

Μία άλλη αντίστοιχη στιγμή που μπορούμε να θυμηθούμε ήταν όταν το 2014, ο τότε Α\ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκος κατέθεσε στεφάνι στο γερμανικό νεκροταφείο του Διονύσου για τους νεκρούς Γερμανούς των στρατευμάτων κατοχής της Ελλάδας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, οι οποίοι κατέσφαξαν τον ελληνικό άμαχο πληθυσμό. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ







3 σχόλια:

  1. Οι Αμερικανοί αξιωματικοί πάντοτε ανέφεραν τους Έλληνες αξιωματικούς (για του πολιτικούς δεν μιλάμε) στις μεταξύ τους συζητήσεις ως δουλικούς...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Μητσοτάκης απολογείται στον Νορβηγό πρέσβη για σκουπίδια στο λιμάνι της Δήλου- «Κ.πρέσβη τα καθαρίσαμε».

    κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να μικραίνει την χώρα με την επικοινωνιακή της πολιτική, καθώς έχει φτάσει στο σημείο το γραφείο του πρωθυπουργού να απολογείται στον Νορβηγό πρέσβη, επειδή το λιμάνι της Δήλου έχει σκουπίδια, υποβιβάζοντας τη χώρα και κάνοντας να φαίνεται σαν αποικία!

    Όλα ξεκίνησαν όταν ο Νορβηγός πρέσβης Φροντ Άντερσεν, επισκέφτηκε τη Δήλο και έκρινε σωστό να ανεβάσει στο twitter το λιμάνι του νησιού γράφοντας με επικριτικό και αγενές ύφος: «ΑΛΛΑ ποιος είναι υπεύθυνος για το λιμάνι της Δήλου; Αυτό είναι το θέαμα που αντικρίζουν επισκέπτες…».

    Αντί όμως η κυβέρνηση να μαζέψει τον αγενέστατο πρέσβη της Νορβηγίας, του απολογήθηκε λες και η Ελλάδα είναι καμία τριτοκοσμική αποικία που περιμένει τα εύσημα της... Νορβηγίας!

    Συγκεκριμένα χθες του απάντησε ο γραμματέας του πρωθυπουργικού γραφείου και ανιψιός του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης λέγοντας του με «δουλικό» τρόπο πως:

    «Πρέσβη Άντερσεν, θα χαρείτε να ακούσετε ότι η περιοχή του λιμανιού της Δήλου έχει εκκαθαριστεί όπως είχε προγραμματιστεί και ο τοπικός δήμος βρίσκεται στη διαδικασία εκτέλεσης της τελικής ανακαίνισης. Συγχαρητήρια στον δήμο και στο Υπουργείο Πολιτισμού για το συντονισμό».


    Αφού η κυβέρνηση δεν απαντάει όπως πρέπει στον αγενή Νορβηγό θα απαντήσουμε εμείς:

    1ον) Δεν είναι η δουλειά του Νορβηγού πρέσβη να αναρωτιέται με ύφος «Ποιος είναι ο υπεύθυνος» για ένα ελληνικό λιμάνι μάλιστα δημόσια. (σσ. Πάντως όχι οι Νορβηγοί). Αν δεν του αρέσει να πάει στα νορβηγικά Φιόρδ.

    2oν) Αν τον ενοχλούσε τόσο πολύ ας έπαιρνε τηλέφωνο το υπουργείο Πολιτισμού ή τον Δήμο να τους γνωστοποιήσει την κατάσταση και όχι να κάνει τον έπαρχο στο twitter.

    3ον) Αντί να απολογηθεί στον αγενέστατο Νορβηγό πρέσβη, η κυβέρνηση έπρεπε να του κάνει αυστηρές συστάσεις να μην δυσφημίζει τη χώρα που τον φιλοξενεί και πως εδώ δεν τον έχει βάλει κανείς για να ελέγχει την καθαριότητα των ελληνικών λιμανιών.
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΕ ΜΙΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ, ΣΑΝ ΤΟΝ ΛΩΠΟΔΥΤΗ, ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΨΕΥΤΟΠΡΟΕΔΡΟ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΞΕΥΤΙΛΑ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΓΥΡΟ ΤΗΣ ΥΦΗΛΙΟΥ – Η ΕΛΛΑΣ ΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΟΥΝ. ΜΥΣΤΙΚΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΑΤΑ.
      Ο Κ.Μητσοτάκης νομιμοποίησε έμμεσα το ψευδοκράτος - Συναντήθηκε με τον Ε.Τατάρ σε κουζίνα και μίλησαν για το Κυπριακό. Απίστευτα πράγματα - Του την είχαν στημένη οι Τούρκοι!
      Τι θα γίνει με αυτόν τον άνθρωπο που έχουμε για πρωθυπουργό κανείς δεν ξέρει. Μυστικές συμφωνίες, μυστικές συναντήσεις, όλα μυστικά για μια Ελλάδα που τυραννιέται, που “πονάει” σε όλους τους τομείς! Και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σαν τον λωποδύτη να συναντιέται σε κουζίνες ξενοδοχείων για να μην τον… δει το κακό μάτι.

      Ο Κούλης, ανάμεσα σε κατσαρόλες και κρέατα, σαν να κανονίζει μια παράνομη συναλλαγή, συναντήθηκε με τον ψευτοπρόεδρο των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ και αν κοιτάξουμε τα πρόσωπα τους είναι σαν να να μην τα… βρίσκουν και πολύ.

      Η φωτογραφία αυτή, που πρώτη έβγαλε το πρακτορείο Anadolu, κάνει τον γύρο του κόσμου, κάνοντας την Ελλάδα για μια ακόμα φορά, δια μέσου του πρωθυπουργού της διεθνώς ρεζίλι.
      Απίστευτη γκάφα(;) από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες, ο οποίος φαίνεται να αγνοεί παντελώς βασικούς διπλωματικούς κανόνες και θέσεις της Ελλάδας, καθώς σήμερα έπεσε θύμα τουρκικής πλεκτάνης(;) και συναντήθηκε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ σε μία κουζίνα ξενοδοχείου στις Βρυξέλλες, έμμεσα νομιμοποιώντας τον.

      Ο κατοχικός ηγέτης βρισκόταν στην πόλη για τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες και φαίνεται πως η ΜΙΤ εκμεταλλεύτηκε ότι στην πόλη βρισκόνταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

      Φυσικά η συνάντηση δεν ήταν τυχαία, αλλά όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία του πρακτορείου Anadolu οι Τούρκοι την είχαν «στημένη» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος έπεσε(;) στην τουρκική παγίδα (σσ. δεν θέλουμε ούτε να διανοηθούμε πως μπορεί η συνάντηση να ήταν κανονισμένη) και απαθανατίστηκε από Τούρκους φωτογράφους να συνομιλεί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη και μάλιστα για το... Κυπριακό, με φόντο κατσαρόλες και τηγάνια.

      Την φωτογραφία την τράβηξε κάποιος Ερτουγρκούλ Τσαβούσογλου, αλλά δεν εντοπίσαμε κάποιον Τούρκο φωτογράφο με αυτό το όνομα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...