ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Bild: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ … ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ». ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.

 

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ.


 
 
 
 
 
 
Τι δήλωσε στη γερμανική Bild
Γράφει: Άρης Δημητρακόπουλος,  PRONEWS
O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συνέντευξή του στη γερμανική Bild, τοποθετήθηκε για το πρόγραμμα της απολιγνιτοποίησης της κυβέρνησης λέγοντας πως η κυβέρνηση κλείνοντας τα ανθρακορυχεία στη Βόρεια Ελλάδα ωφελεί τις γερμανικές εταιρίες, ενώ οι κάτοικοι «θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».


«Είστε ο πιο “πράσινος” πρωθυπουργός που είχε ποτέ η Ελλάδα», είπε στο Κυριάκο Μητσοτάκη η συντονίστρια του πάνελ με θέμα «Αναζητώντας ένα πράσινο New Deal» στο Νταβός, με τη συμμετοχή, επίσης, του εκτελεστικού αντιπροέδρου της Κομισιόν, Φράνς Τίμερμανς και του πρωθυπουργού της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε.

Συγκεκριμένα δήλωσε ο πρωθυπουργός: 
«Με ρωτήσατε πού θα διοχετευτούν τα χρήματα. Ένα άλλο παράδειγμα είναι ότι κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στη βόρεια Ελλάδα, νωρίτερα από τη Γερμανία. Συνεπώς, μέρος των χρημάτων θα διατεθεί για τη στήριξη της πράσινης μετάβασης σε μια ολόκληρη περιφέρεια της Ελλάδας, η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τον άνθρακα και θα πρέπει πλέον οι κάτοικοί της να βρουν κάτι άλλο να κάνουν.

Και, βεβαίως, θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες.

Η RWE σύναψε συμφωνία με τη ΔΕΗ για την εγκατάσταση ενός πολύ μεγάλου φωτοβολταϊκού πάρκου στη θέση όπου υπήρχε μια παλιά λιγνιτική μονάδα. Συνεπώς είναι και προς το συμφέρον γερμανικών εταιρειών, επειδή θέλω να αλλάξω το αφήγημα. Δεν είναι πλέον θέμα αποπληρωμής χρέους προς την ΕΕ, αλλά επενδυτικών ευκαιριών που θα είναι επωφελείς για ελληνικές εταιρείες, θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, αλλά ταυτόχρονα θα ωφελήσουν και γερμανικές εταιρείες».


Το πρόγραμμα απολιγνιτοποίησης έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις σε όλη την Ελλάδα, καθώς  στο όνομα της προστασίας του περιβάλλοντος, αντικαθίσταται μία σίγουρη και φθηνή πηγή ενέργειας για την Ελλάδα (λιγνίτης) με αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά, τα οποία δεν καλύπτουν τις ίδιες θέσεις εργασίας αλλά ούτε έχουν και την ίδια απόδοση ενεργειακά, 
Η «μετάβαση» αυτή η οποία θα κοστίσει πολλά δισεκατομμύρια στο ελληνικό κράτος και την οποία δεν είναι σίγουρο πόσο θα καλύψουν τα ευρωπαϊκά κονδύλια θα αναλάβουν ξένες πολυεθνικές εταιρίες πολλές εκ των οποίων γερμανικές (όπως η RWE).
Βέβαια όλα αυτά ξεκινούν από τα εξωφρενικά πρόστιμα που βάζει η γερμανοκρατούμενη Ευρωπαϊκή Ένωση στις λιγνιτικές μονάδες.
Συγκεκριμένα, όπως έχει δηλώσει ο υπουργός Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, λόγω των προστίμων, η ΔΕΗ είχε το 2018 ζημίες 200 εκ. Euro, το 2019 300 εκ. Euro, ενώ προέβλεψε ότι το 2020 οι ζημιές θα ανέλθουν σε μεγαλύτερο ποσό.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

 

Ελληνική Λύση: «Ο Κ.Μητσοτάκης δηλώνει πως κλείνει τα ελληνικά ανθρακορυχεία για να επωφεληθούν οι γερμανικές εταιρίες».
Η Ελληνική Λύση με ανακοίνωση εξαπολύει επίθεση για την πρωτοφανή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Bild ότι κλείνει τα ανθρακωρυχεία για να ωφεληθούν οι γερμανικές εταιρίες.
«Με πρωτοφανή κυνισμό ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλώντας στην γερμανική Bild, επιβεβαίωσε αυτό που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έχει αποκαλύψει πολλάκις εντός κοινοβουλίου.
Η πρωτοφανής ανακοίνωση του πρωθυπουργού ότι «κλείνουμε όλα τα ανθρακωρυχεία μας στην βόρεια Ελλάδα και πλέον οι κάτοικοι της θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν, και βεβαίως θα επωφεληθούν και γερμανικές εταιρείες», δείχνει το μέγεθος της υποτέλειας προς την Γερμανία και την πλήρη αδιαφορία για τους Έλληνες πολίτες.
Για ακόμα μια φορά, εξασφαλίσατε τη Γερμανία, χαντακώσατε την Δυτική Μακεδονία!»
Ζ.Π.

ΑπάντησηΔιαγραφή
Απαντήσεις
  1. Μητσοτάκης: Χαρακτήρισε «μεγάλο άλμα» το 5ο Μνημόνιο - «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα σαν... νεόπλουτοι!»
    Σε μία πρωτοφανή δήλωση προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική τοποθέτηση του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναφορικά με την διαχείριση των 32 δισ. ευρώ της Κομισιόν από την Ελλάδα.
    Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «Δεν θα σκορπίσουμε τα χρήματα στους τέσσερις ανέμους με την ανεμελιά του νεόπλουτου» αλλά και πως αυτά τα χρήματα είναι ευκαιρία για τη χώρα για ένα «μεγάλο άλμα».
    Για ποιον νεοπλουτισμό μιλάει ακριβώς ο κ.Μητσοτάκης από τα... 32 δισ. ευρώ (εκ των οποίων τα 9 δισ. είναι δάνεια) που αντιστοιχούν μόλις στο 1/6 του ελληνικού ΑΕΠ, το οποίο θα «εξατμιστεί» αν δεν έχει ήδη «εξατμιστεί» λόγω των απαγορευτικών μέτρων κατά του κορωνοϊού;
    Δεν έχει αντιληφθεί ο κ.Μητσοτάκης ότι οι Έλληνες πένονται και θα συνεχίσουν να πένονται για πολύ καιρό ακόμα και πως τα 32 δισ. υπό όρους λιτότητας δεν πρόκειται όχι για πλουτισμό αλλά ούτε καν για... διάσωση;
    Επιπλέον τα περισσότερα από τα 32 δισ. όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός αφορούν κονδύλια για προγράμματα, τα οποία όλοι ξέρουμε πως τα... «διαχειρίζεται» η χώρα μας και όχι χρήματα τα οποία θα μπορούν να δοθούν απευθείας στους πολίτες.
    Τέλος και πιο σημαντικό, τα κεφάλαια δεν θα διαχειρίζεται η Ελλάδα αλλά το Υπερταμείο της Κομισιόν, το οποία θα τα εκταμιεύει, βάσει των εισηγήσεων των ελεγκτών του, όταν εκπληρωθούν «όροι» δηλαδή η... λιτότητα και τα σαρωτικά οικονομικά μέτρα που θα πλήξουν την ήδη πτωχευμένη ελληνική κοινωνία.
    Αν το 5ο μνημόνιο είναι «μεγάλο άλμα» τα προηγούμενα 4 τι ήταν κατά τον κ.Μητσοτάκη; «Εκτόξευση»;
    Ζ.Π.

    Διαγραφή
  2. Αδειάζουν τις δομές από 1η Ιουνίου: 11.500 ισλαμιστές θα κυκλοφορούν ελεύθεροι στην ελληνική κοινωνία!
    Αδειάζουν τις δομές στην ενδοχώρα για να μεταφέρουν κι άλλους από τα νησιά!
    Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου, από την 1η Ιουνίου 11.237 παράνομοι μετανάστες που μέχρι στιγμής «φιλοξενούνται» σε δομές στην ενδοχώρα, διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA», Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» θα αρχίσουν σταδιακά να αποχωρούν και να κυκλοφορούν ελεύθερα στην ελληνική κοινωνία, ώστε να «ενταχθούν» και να μονιμοποιηθούν.
    Ανάμεσα στα 11.237 άτομα που αποχωρούν από τις δομές θα βρίσκονται αναγνωρισμένοι πρόσφυγες αλλά και παράνομοι μετανάστες που δεν δικαιούνται άσυλο.
    αράλληλα το υπουργείο ανακοίνωσε ότι από την 1η Σεπτεμβρίου οι προπληρωμένες κάρτες που δίδονται στους αιτούντες άσυλο, θα μπορούν να χρησιμοποιούνται από τους δικαιούχους αποκλειστικά και μόνο για την αγορά αγαθών και προϊόντων και όχι για ανάληψη μετρητών.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου, «με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις διαμονής σε υφιστάμενους χώρους της ηπειρωτικής Ελλάδας για αιτούντες άσυλο, ώστε να καταστεί εφικτή η άμεση αποσυμφόρηση των νησιών».
    Τη διαδικασία θα εποπτεύει η Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, ενώ ως αρμόδια αρχή για να «τρέξει» το πρόγραμμα έχει οριστεί η Διεύθυνση Προστασίας Αιτούντων Άσυλο.
    Συνολικά, από τη Δευτέρα αναμένεται ότι θα αποχωρήσουν:
    - από τα διαμερίσματα του προγράμματος «ESTIA» 4.000 άτομα,
    - 1.200 αυτόνομα διαμένοντες
    - από τα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, τις δομές φιλοξενίας της ενδοχώρας, καθώς και από θέσεις υποδοχής σε ξενοδοχεία του προγράμματος «Filoxenia» επιπλέον 6.037 άτομα.
    Προκειμένου οι παράνομοι μετανάστες να προχωρήσουν στο επόμενο να «ενταχθούν» στην κοινωνία ομαλά υπάρχει:
    α) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ για το σχεδιασμό νέων ή την προσαρμογή υπαρχόντων προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των δικαιούχων διεθνή προστασία σε αυτά
    β) Συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΠΕΚΑ για την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα,
    γ) πρόσβαση όλων των αιτούντων διεθνή προστασία σε τραπεζικούς λογαριασμούς, μέσω των οποίων θα λαμβάνουν εφεξής το οικονομικό τους βοήθημα (ESTIA II cash assistance),
    δ) προσαρμογή του προγράμματος ΗΛΙΟΣ και εξέταση βραχυπρόθεσμων λύσεων, όπως εφάπαξ χρηματικό βοήθημα πριν την υπογραφή συμβολαίου ενοικίασης στέγης από τον ωφελούμενο (με σκοπό τη δυνατότητα πληρωμής της προκαταβολής του ενοικίου και την κάλυψη βασικών αναγκών του νοικοκυριού) και επικέντρωση σε ομάδες πληθυσμού των αναγνωρισμένων προσφύγων που αντιμετωπίζουν τις μεγαλύτερες ευαλωτότητες, όπως ηλικιωμένοι χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο, άτομα με αναπηρίες, ψυχικά ασθενείς.
    Ζ.Π.

    Διαγραφή
  3. Πάει για κλείσιμο η ΛΑΡΚΟ – Το νικέλιο στα Σκόπια…
    νανεώνει τις πιέσεις στην ελληνική κυβέρνηση η Κομισιόν για πώληση ή «λουκέτο» στην ΛΑΡΚΟ, με πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν καλά το θέμα να υπογραμμίζουν στο «Σin» ότι οι πιθανότητες να περάσει σε ιδιώτη επενδυτή το εργοστάσιο της Λάρυμνας είναι ελάχιστες. Ο μοναδικός ενδιαφερόμενος σχεδιάζει να «χτυπήσει» σε διαγωνισμό μόνο τα μεταλλεία της Καστοριάς, με σκοπό να εξάγει το μετάλλευμα σε εργοστάσιο των Σκοπίων, δικών του συμφερόντων.
    Η Κομισιόν ανακινεί το θέμα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων στη ΛΑΡΚΟ, ύψους 135 εκατ. ευρώ, ζητώντας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με νέα προσφυγή, να επιδικάσει ημερήσιο πρόστιμο στην Αθήνα για κάθε ημέρα που περνά χωρίς να εφαρμόζεται η σχετική απόφαση του Δικαστηρίου για ανάκτηση των ενισχύσεων.
    Κατ ουσίαν, η κυβέρνηση πιέζεται να εφαρμόσει το σχέδιο εκκαθάρισης της ΛΑΡΚΟ που ήδη έχει τεθεί σε εφαρμογή, κατάληξη του οποίου θα είναι η πώληση, μέσω ξεχωριστών διαγωνισμών, των βασικών περιουσιακών στοιχείων της βιομηχανίας, δηλαδή του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων στην Καστοριά.
    Στην παρούσα φάση και πριν προχωρήσει η διαδικασία της τμηματικής εκποίησης, η ΛΑΡΚΟ παραμένει σε λειτουργία… φαντάσματος, καθώς λειτουργεί με μια μικρή εφάπαξ ενίσχυση από το Δημόσιο, ύψους 35 εκατ. ευρώ, ενώ ο εκκαθαριστής πληρώνει κανονικά τους λογαριασμούς στη ΔΕΗ, με αποτέλεσμα να μένουν ελάχιστα ποσά για την κάλυψη άλλων, σημαντικών λειτουργικών δαπανών. Είναι χαρακτηριστικό, ότι ο εκκαθαριστής σκοπεύει να προχωρήσει σε εισαγωγή μεταλλεύματος, επειδή παραμένουν απλήρωτοι οι μεταφορείς μεταλλεύματος από την Καστοριά και έχουν σταματήσει να εφοδιάζουν το εργοστάσιο.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...