ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιουνίου 2021

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΕΣΤΙΑ» ΣΕ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΗΣ 30/12/2020 ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ Ζ.Π. «ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ». ΕΣΤΙΑ: «ΜΟΝΟ ΕΦΕΤΟΣ, ΤΟ 2020, Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΑΝΕΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΟΡΟΣ, 51 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΕ ΑΕΠ 185 ΔΙΣ.». ΔΟΥΛΕΨΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΡΟΣ.

 

ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Reuters: «Η Ελλάδα θα δανειστεί το 2021 όσα δανείστηκε και φέτος». ΔΑΝΕΙΑ; ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ; ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ιουδαϊκό πρακτορείο Bloomberg: «έρχεται παγκόσμιο Κραχ όμοιο με του 1929»;

 

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

"Αυταπατάται όμως αν νομίζει ότι με τα καζίνα του κ. Γεωργιάδη, την «απολιγνιτοποίηση» του κ. Χατζηδάκη και την προσέλκυση ξένων φοροφυγάδων και κατόχων Κινέζικης «βίζας», θα υποκαταστήσει την έλλειψη εγχωρίου παραγωγής και πραγματικού εισοδήματος".

 

 Ο Τζόρτζ Σόρος, η ΜΚΟ “Solidarity Now” που απαγορεύει το ΧΟΙΡΙΝΟ & από πίσω  το...ΜΗΤΣΟΤΑΚΕΙΚΟ. - Greek News On Demand / ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΡΑ

  Η Ελλάδα δανείσθηκε 51 δις ευρώ με ΑΕΠ …185 δις ευρώ! 

Ο Κώστας Κόλμερ αναλύει τον σκοτεινό ορίζοντα του 2021 – Πονοκέφαλος έλλειμμα και ισοζύγιο συναλλαγών – Ανάγκη συμμαχίας με Ιταλία για την αναδιάρθρωση των χρεών της πανδημίας.

 

Η χαραυγή ελπίδος των εμβολίων συσκοτίζεται από την κακή πορεία της οικονομίας. Η μείωση του εθνικού εισοδήματος από τον εγκλωβισμό (τηλελληνιστί «λόκ-ντάουν») της Αγοράς αντανακλάται στο ισοζύγιο πληρωμών της χώρας.

Οι εισαγωγές αγαθών μειώνονται λόγω πτώσεως του ιδιωτικού εισοδήματος, οι εξαγωγές προϊόντων περιορίζονται εξ αιτίας της Πανδημικής υφέσεως, οι Τουριστικές εισπράξεις κατακρημνίζονται συνεπεία της ανακοπής των αεροπορικών αφίξεων και το ναυτιλιακό συνάλλαγμα υποχωρεί λόγω των χαμηλών ναύλων της ποντοπόρου ναυτιλίας μας. Ακόμη κι αυτή η πτώση των τιμών των καυσίμων διεθνώς επηρεάζει δυσμενώς το «ισοζύγιο» από την κάμψη των εσόδων των διυλιστηρίων της χώρας.

Το έλλειμμα του «ισοζυγίου» τρεχουσών συναλλαγών το πρώτο 10μηνο του λήγοντος έτους έφθασε τα 9,4 δις. ευρώ και προβλέπεται να ξεπεράσει τα 11 δις.ευρώ  όλο το 2020.

Παρά ταύτα, η Ελληνική οικονομία δεν αντιμετωπίζει συναλλαγματική «κρίση»  όπως το 2008 (με μισό τότε έλλειμμα εν σχέσει με το τωρινό). Τράπεζες και διεθνείς επενδυτές αγοράζουν τα εγγυημένα από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Ελληνικά κρατικά ομόλογα, με θετικά επιτόκια και τα διαθέτουν στην διεθνή διατραπεζική αγορά ως collateral ρευστότητος και με κάποιο κέρδος. Έτσι χρηματοδοτούνται το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού (23 δις. ευρώ) και οι πληρωμές των εισαγωγών (46 δις. ευρώ) εφέτος.

Η εμπιστοσύνη προς την Ελληνική κυβέρνηση και τις Τράπεζες από τους διεθνείς οργανισμούς πιστοληπτικής αξιοπιστίας ΦΙΤΣ , Στάνταρντ εν Πουρς και Μούντιζ, επιτρέπει την άνετη προς το παρόν  χρηματοδότηση του διπλού ελλείμματος: κρατικού προϋπολογισμού κι «ισοζυγίου πληρωμών». Εφέτος, ο εξωτερικός δανεισμός της Ελλάδος ξεπέρασε τα 51 δις. ευρώ το δεκάμηνο – ποσόν πρωτοφανές για οικονομία που μόλις «μετράει» 185 δις. ευρώ ευρώ εθνικό προϊόν.

Αν όμως κάτι μεταβληθή αιφνιδίως «επί τα χείρω» για την αξιοπιστία της χώρας, η εθνική οικονομία θα επιστρέψει στην κατάσταση του 2009 οπότε θα χρειασθή εκ νέου αναδιάταξη του εξωτερικού χρέους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται  («μνημόνια» και επιτηρήσεις των πιστωτών).

Το δημόσιο χρέος ηυξήθη εφέτος κατά 45 δις. ευρώ και υπερέβη το 200% του ΑΕΠ – το υψηλότερο στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση. Με το νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα για την άμυνα της χώρας, το δημόσιο χρέος θα επιβαρυνθή σημαντικά έστω και αν τούτο αποπληρώνεται με δόσεις.

Η κυβέρνηση αισιοδοξεί ότι με ιδιωτικοποιήσεις, εγχώριες επενδύσεις και ξένες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα (των Φόλκσβάγκεν , Μάϊκροσοφτ, Φάϊζερ, Γκούγκλ κλπ) θα μπορέσει ν’ αντισταθμίσει εν μέρει το εξωτερικό έλλειμμα .

Αυταπατάται όμως αν νομίζει ότι με τα καζίνα του κ. Γεωργιάδη, την «απολιγνιτοποίηση» του κ. Χατζηδάκη και την προσέλκυση ξένων φοροφυγάδων και κατόχων Κινέζικης «βίζας», θα υποκαταστήσει την έλλειψη εγχωρίου παραγωγής και πραγματικού εισοδήματος.

Ακόμη κι αν το προσεχές έτος, ο Τουρισμός ανακάμψει δραστηρίως, το έλλειμμα του εθνικού ισοζυγίου εσόδων και δαπανών θα διευρυνθή περαιτέρω. Πέραν του εφθηνού δανεισμού και της ταχείας αξιοποιήσεως του Ευρωπαϊκού Ταμείου…Πανδημίας, άλλοι πόροι δεν προσφέρονται για την συντήρηση του παραγωγικού τομέως της οικονομίας.

Η τεράστια γραφειοκρατία, αναξιοκρατία στο Δημόσιο και στην τοπική… κακοδιοίκηση σκοτώνει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία και στρέφει τους νέους επαγγελματίες στο εξωτερικό όπου ήδη έχουν μεταβεί 500.000.

Εάν η κυβέρνηση δεν πιάσει τον Μινώταυρο της δημοσιοϋπαλληλίας απ’ τα κέρατα, που τώρα έμαθε με τον Κορωνοϊό να πληρώνεται αλλά να μην εργάζεται, συντόμως θ’ αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα και πτώση της δημοτικότητος .

Δια να μην πέσει στην παγίδα της «απλής αναλογικής», καλόν  θα ήταν να συμμαχήσει από τούδε με τον Κόντε, πρωθυπουργό της Ιταλίας για την απαλλαγή του χρέους της Πανδημίας στην ΕΚΤ ή έστω διά την μετάθεση αποπληρωμής του στο απώτατο μέλλον , έως ότου διαλυθούν τα σύννεφα που συσσωρεύονται στον οικονομικό ορίζοντα.

 

 

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  Γράφει τελειώνοντας  ο  Κώστας  Κόλμερ  την γνωστή  επωδό  των  «έγκυρων»  αναλυτών:  «Εάν η κυβέρνηση δεν πιάσει τον Μινώταυρο της δημοσιοϋπαλληλίας απ’ τα κέρατα, που τώρα έμαθε με τον Κορωνοϊό να πληρώνεται αλλά να μην εργάζεται, συντόμως θ’ αντιμετωπίσει ανυπέρβλητα προβλήματα και πτώση της δημοτικότητος».

Όλοι  οι  δημοσιογράφοι και  αναλυτές  στην Ελλάδα  φοβούνται  να  πουν  τα  πράγματα  με το  όνομά  τους.  Η  αφηρημένη  «κυβέρνηση»…  Δεν  κυβερνάει  κύριοι  η  «κυβέρνηση»  σκέτα,  αλλά  η  κυβέρνηση  του  Μητσοτάκη.  Υπάρχουν  ονόματα  και συγκεκριμένα  πρόσωπα,  που  έχουν  την ευθύνη για  όλα  αυτά.  Η  μαφιόζικη  οικογενειοκρατία  κρατάει  δέσμια  την  πατρίδα  μας.  Δεν φταίει  καμιά  δημοσιοϋπαλληλία.  Η  δημοσιοϋπαλληλία  είναι  απλώς οι πληρωμένοι  μπράβοι της  μαφιόζικης  οικογενειοκρατίας.  ΑΜΑΝ  ΠΙΑ  ΜΕ  ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΔΕΙΛΙΑ.  Πέστε σαν άντρες  μια  φορά  τα  πράγματα  με το  όνομά τους.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...