ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Ιουνίου 2021

ΠΑΛΙ ΔΑΝΕΙΑ Η ΕΛΛΑΔΑ. Reuters: «Η Ελλάδα θα δανειστεί το 2021 όσα δανείστηκε και φέτος». ΔΑΝΕΙΑ; ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ; ΦΤΩΧΟΙ ΘΑ ΖΗΣΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. Ιουδαϊκό πρακτορείο Bloomberg: «έρχεται παγκόσμιο Κραχ όμοιο με του 1929»;

 

ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑ

 

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΥΟ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΤΟ 1821 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

ΑΓΙΑ  ΓΡΑΦΗ  Δευτερονόμιο,  ΙΕ΄6:
«Και δανιείς έθνεσι πολλοίς, σύ δε ου δανιεί και άρξεις εθνών πολλών, σου δε ουκ άρξουσιν».  Ο  Ιεχωβά  συμβουλεύει  τους  Εβραίους:  «να δανείζεις τους άλλους λαούς, αλλά  να μην δανείζεσαι από κανένα, για να  κυβερνήσεις πολλά έθνη».
ΑΓΙΑ  ΓΡΑΦΗ  Δευτερονόμιο, ΚΓ΄21:  «Τω αλλοτρίω εκτοκιείς, τω δε αδελφώ σου ουκ εκτοκιείς,  ίνα ευλογήση σε Κύριος ο Θεός σου».  «
Τους  ξένους  να δανείζεις με τόκο, τους δε  εβραίους  χωρίς τόκο».

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΟΡΟΣ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ; | ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net

Στα ίδια επίπεδα με φέτος αναμένεται να κυμανθεί η έκδοση χρέους της Ελλάδας για το 2021 σύμφωνα με αποκλειστικό δημοσίευμα του Reuters που επικαλούμενο δύο κυβερνητικές πηγές αναφέρει ότι η χώρα μας με στόχο τη διατήρηση της συνεχούς παρουσίας της στις αγορές σκοπεύει να δανειστεί ποσό μεταξύ 10 και 12 δισ. ευρώ στο έτος με βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες εκδόσεις.


Όπως σημειώνει το πρακτορείο η Ελλάδα φέτος εξέδωσε 7ετή, 10ετή και 15ετή κρατικά ομόλογα, αντλώντας συνολικά 12 δισ. ευρώ, επωφελούμενη από το το πρόγραμμα αγοράς assets της ΕΚΤ που διατηρεί εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια.
Σύμφωνα με τον αξιωματούχο που επικαλείται το πρακτορείο «Θέλουμε να αντλήσουμε περίπου 10-12 δισ. ευρώ το 2021, με νέες εκδόσεις ομολόγων που θα έχουν διάρκεια λήξης μικρότερη και μεγαλύτερη από 10 χρόνια».
Η Ελλάδα, αξιολογείται με Ba3 από τη Moody’s και επέστρεψε στις διεθνείς αγορές ομολόγων το 2017, μετά από απουσία ετών εξαιτίας της δεκαετούς οικονομικής κρίσης από την οποία εξήλθε το 2018.
Δοκίμασε την έξοδό της στις αγορές με περιορισμένες εκδόσεις ομολόγων μέχρι το τέλος του 2019, όταν ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε ένα πλήρες πρόγραμμα εκδόσεων για το 2020, και για πρώτη φορά από το 2009 όπως και αποκόπηκε από τις αγορές.
«Θέλουμε μια συνεχή παρουσία στις αγορές με τουλάχιστον μία έκδοση ανά τρίμηνο, για τους επόμενους 15 μήνες», ανέφερε ο δεύτερος αξιωματούχος που μίλησε στο πρακτορείο.
Το κόστος δανεισμού για την Ελλάδα μειώθηκε στο 0,6% από το περίπου 2,5% στα δεκαετή ομόλογα, μετά από την ένταξη της στο πρόγραμμα PEPP της ΕΚΤ (πρόγραμμα έκτακτης ανάγκης για την πανδημία).
Η χώρα έχει δημιουργήσει ένα «μαξιλάρι» ασφάλειας μετρητών ύψους περίπου 35 δισ. ευρώ, αρκετό για να καλύψει τις λήξεις χρέους για δύο χρόνια, με την προϋπόθεση ότι τα βραχυπρόθεσμα ομόλογα (Τ-bills) θα μετακυλιστούν.


Η χώρα θα πρέπει στο επόμενο έτος να καταβάλει 6 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή χρέους και 5,5 δισ. ευρώ για την αποπληρωμή τόκων .

 

 

 

Ιουδαϊκό  πρακτορείο  Bloomberg: «έρχεται παγκόσμιο Κραχ όμοιο με του 1929»;

Ο εφιάλτης της πανδημίας ενδέχεται να ολοκληρωθεί με ένα παγκόσμιο κραχ.

Η χρηματιστηριακή ασυδοσία και τα παράγωγα έχουν δημιουργήσει μία μαγική εικόνα στις μεγάλες αγορές που δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα. Και αυτό όπως έχει διδάξει η πρόσφατη ιστορία, πληρώνεται ακριβά.

Εν μέσω πανδημίας, δεκάδες αμερικανικές επιχειρήσεις έχουν αντλήσει υπέρογκα ποσά από δημόσιες εγγραφές αλλά και έκδοση εταιρικών ομολόγων που ξεπερνούν τα 3 τρις δολάρια. Και μάλιστα αυτή τη στιγμή διαπραγματεύονται με αρνητικές αποδόσεις. Εταιρίες όπως η AirBnB, έχουν αντλήσει δεκάδες δισεκατομμύρια, ενώ είναι εμφανές πως τα προϊόντα τους βάλλονται λόγω πανδημίας. Φανταστείτε την κατάρρευση που έχει επέλθει στην συγκεκριμένη πλατφόρμα λόγω της πανδημίας και της απαγόρευσης των ταξιδιών.

Επενδυτικά οχήματα μαζί με ερασιτέχνες traders νέας πλατφόρμας συνεχίζουν να φορτώνουν την wall street με αέρα δημιουργώντας ένα χρηματιστηριακό ράλι το οποίο δεν έχει καμία επαφή με την πραγματική κατάσταση της παγκόσμιας αγοράς.

Το ίδιο πανηγύρι γίνεται και στην Ευρώπη, όπου γύρω από την πανδημία στήθηκαν χρηματιστηριακά ράλι για συγκεκριμένες εταιρείες, με πρωτοφανείς αποδόσεις για τα δεδομένα της αγοράς.

Και το πανηγύρι της κερδοσκοπίας ολοκληρώνεται με το Bitcoin και τα άλλα κρυπτονομίσματα. Όπου η απόδοσή τους είναι τουλάχιστον παρανοϊκή.

Αυτό το πανηγύρι λοιπόν το οποίο γίνεται κατά παράβαση κάθε νόμου της πραγματικής οικονομίας και των πραγματικών συνθηκών της αγοράς που διαμορφώνονται λόγω πανδημίας, οδηγεί σε μία τεράστια φούσκα που πλέον είναι θέμα χρόνου να σκάσει.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...