ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΜΕ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 4 ΕΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΪΚΑ, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ή ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ; Να μαθαίνουν Αγγλικά τα νήπια για να μην μπορούν να μάθουν καλά τα Ελληνικά; ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ, ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΓΛΩΣΣΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΛΑ ΟΥΤΕ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ. ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π.: ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΟΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΞΕΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. ΜΕ ΤΑΙΝΙΕΣ, ΜΕ ΒΙΝΤΕΟ, ΜΕ ΟΠΤΙΚΟΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ, ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΣΑΝ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ΝΑ ΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ Bild: ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ … ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ. «ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΟΡΥΧΕΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ. ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΣ ΒΡΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ». ΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ.

 

 

 

Ραιημόν  Καρτιέ:  "Μεταπολεμική  Παγκόσμιος  Ιστορία".  

"Στο  Ισραήλ  από  το  1948  γίνεται  μία  αληθινή  επανάσταση  στην  Γλώσσα.  Ξαναγεννιούνται  σαν  καθημερινή  γλώσσα  τα  αρχαία  Εβραϊκά,  μία  γλώσσα  πεθαμένη  και  μη  ομιλούμενη  για  2.000  χρόνια.  
Οι  ισραηλινοί  φιλόλογοι  ανακαλύπτουν  εβραϊκές  λέξεις  όπως  αλεξίπτωτο,  ολοκληρωτικός  τελεστής, διανυσματικός  λογισμός,  διαφορική  γεωμετρία,  σε  μια  φτωχή  γλώσσα,  πεθαμένη  εδώ  και  δύο  χιλιάδες  χρόνια".
 

Μητσοτάκης για νομοσχέδιο Παιδείας: «Να μαθαίνουν αγγλικά τα Ελληνόπουλα από το νηπιαγωγείο». 
Η  ΓΛΩΣΣΙΚΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Εν  τω  μεταξύ  συνεχίζονται  αμείωτες  οι     τουρκοσειρές  στα  «ελληνικά»  τουρκοκάναλα,  που  χρηματοδοτεί  ο  Μητσοτάκης  με  δικά  μας   λεφτά,  για  να  προβάλλουν  την  τουρκική  γλώσσα  στα  Ελληνόπουλα.


ΠΙΟ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  ΟΙ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  
Συριζαία  Σκούφα:  «Να  διδάξουμε καλύτερα τα ελληνικά».

Ιθαγένεια ή υπηκοότητα; Η Γλωσσική αλλοίωση ως μέσον πολιτικής επιβολής. Του Καθ. Ηλία Σταμπολιάδη


Ο  ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΟΗΕ

Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΛΟΣΧΕΡΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΪΚΩΝ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΟ… ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. Κεραμέως: «Βασιζόμαστε σε έρευνες για τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο».




Ξεκάθαρος ότι η πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να μαθαίνουν τα Ελληνόπουλα αγγλικά από το νηπιαγωγείο ήταν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του σχεδίου νόμου του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπό τον τίτλο «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις» που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής.


Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «ακούω διάφορα επιχειρήματα τα οποία στην καλύτερη περίπτωση μπορώ να τα χαρακτηρίσω ως παντελώς ανυπόστατα ως προς την ικανότητα που μπορούν να έχουν τα Ελληνόπουλα να επικοινωνούν, να μαθαίνουν αγγλικά. Άκουσα μέχρι και ότι μπορεί να πρόκειται για κάποιο... σχέδιο συνωμοσίας του ιμπεριαλισμού. Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να σοβαρευτούμε. Οι πιο πολλές ευρωπαϊκές χώρες διδάσκουν στα παιδιά μια δεύτερη ξένη γλώσσα από την ηλικία των τεσσάρων ετών. Αυτή είναι και η δική μας πρόθεση».
Συνέχισε, δε, λέγοντας πως «επειδή μελέτησαν το θέμα, κατά τεκμήριο η επιστημονική κοινότητα αναγνωρίζει ότι ο εγκέφαλος των παιδιών σε παιδική ηλικία έχει πολύ μεγάλη δυνατότητα απορρόφησης διαφορετικών γλωσσών από ότι τα παιδιά σε μεγαλύτερη ηλικία. Όποιος έχει παιδιά το γνωρίζει αυτό πολύ καλά. Γνωρίζει με πόσο μεγάλη ταχύτητα τα παιδιά μπορούν να έχουν πρόσβαση και σε δεύτερη και σε τρίτη γλώσσα».


ΠΙΟ  ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ  ΟΙ  ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ  ΤΗΣ  ΝΕΑΣ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.  Συριζαία  Σκούφα:  «Να  διδάξουμε καλύτερα τα ελληνικά».



Μιλώντας χθες στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας   η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Ελισάβετ Σκούφα  είπε  για  το  θέμα της διδασκαλίας των αγγλικών στα νηπιαγωγεία η κ. Σκούφα υποστήριξε ότι «θα πρέπει να διστάσουμε να αφήσουμε τα νήπια να χαρούν τη νηπιακή τους ηλικία. Το Νηπιαγωγείο είναι ο πρώτος χώρος κοινωνικοποίησης. Το νήπιο ακόμη και στο εξελικτικό ψυχολογικό στάδιο που βρίσκεται, δύσκολα αποχωρίζεται από τη μητέρα του. Πολλές φορές ταυτίζει το πρόσωπο της νηπιαγωγού με την μητέρα ή λειτουργεί η νηπιαγωγός ως υποκατάστατο. Άρα, είναι εξαιρετικά δύσκολο, και ίσως παρακινδυνευμένο, να εισάγουμε και άλλες ειδικότητες στο Νηπιαγωγείο».
Η κα Σκούφα τόνισε επίσης ότι η κακή χρήση της ελληνικής από τους εφήβους, μπορεί να συνδέεται με τη συχνή τριβή τους με την αγγλική γλώσσα. «Άρα, τι πρέπει να κάνουμε; Να διδάξουμε καλύτερα τα ελληνικά και στα σίγουρα να προσεγγίσουμε διαφορετικά τη νηπιακή ηλικία πάνω σε γερή επιστημονική, παιδαγωγική γνώση και όχι βιαστικά να φέρνουμε ρυθμίσεις», κατέληξε.




ΔΙΠΛΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΣ. 
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΟΣ.



ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΤΕΡΑΣΤΙΑ  ΝΤΡΟΠΗ  ΓΙΑ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ,  ΓΙΑ  ΤΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  "ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ",  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  ΦΙΛΟΛΟΓΟΥΣ,  ΤΟΥΣ    ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ  ΤΟΥ  "ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ"  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ,  ΕΝΑΣ  ΙΣΠΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΝΑ  ΒΓΑΖΕΙ  ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ  ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΣΤΗΝ  ΓΛΩΣΣΑ  ΜΑΣ  ΚΑΙ  ΕΜΕΙΣ  ΝΑ  ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ  ΝΑ  ΚΑΝΟΥΜΕ  ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;

Την  στιγμή  που  έπρεπε  να  υπήρχαν  1000  και  10.000  εφημερίδες  στα  Αρχαία  Ελληνικά.

Ραιημόν  Καρτιέ:  Μεταπολεμική  Παγκόσμιος  Ιστορία.  

"Στο  Ισραήλ  από  το  1948  γίνεται  μία  αληθινή  επανάσταση  στην  Γλώσσα.  Ξαναγεννιούνται  σαν  καθημερινή  γλώσσα  τα  αρχαία  Εβραϊκά,  μία  γλώσσα  πεθαμένη  και  μη  ομιλούμενη  για  2.000  χρόνια.  
Οι  ισραηλινοί  φιλόλογοι  ανακαλύπτουν  εβραϊκές  λέξεις  όπως  αλεξίπτωτο,  ολοκληρωτικός  τελεστής, διανυσματικός  λογισμός,  διαφορική  γεωμετρία,  σε  μια  φτωχή  γλώσσα  πεθαμένη  εδώ  και  δύο  χιλιάδες  χρόνια".





 

 

Ο  ΟΡΙΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΟΗΕ



Ο ελληνικός όρος γενοκτονία είναι ταυτόσημος με τον διεθνώς χρησιμοποιούμενο όρο genocide που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις γένος και κτείνω (=φονεύω).
Με αυτόν τον όρο αποδίδεται κυριολεκτικά η από τους αρχαιότατους χρόνους υφιστάμενη έννοια και ακριβέστερα ένα από τα αρχαιότερα μαζικά εγκλήματα που αποβλέπουν στη συστηματική, με βίαια ως επί το πλείστον μέσα, επιδιωκόμενη εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο.
Η γενοκτονία μπορεί να επιδιωχθεί είτε με σειρά ομαδικών φόνων, όλων ή σχεδόν όλων των μελών μιας φυλής, είτε με συστηματική εξασθένιση αυτής (με διάφορα μέσα) μέχρι τη βαθμιαία εξάλειψή της φυλής. Στα βίαια δε μέσα αυτά περιλαμβάνονται και σειρά απαγορευτικών μέτρων επί εθνικών, θρησκευτικών, γλωσσικών, ηθικών, ιστορικών ή άλλων παραδόσεων προκειμένου να επέλθει διαφοροποίηση ή αλλοίωση της καταδιωκόμενης φυλής με βέβαιη την συν τω χρόνω απώλεια του εθνικού και φυλετικού γνωρίσματος της. Σύμφωνα με το άρθρο 2 της Σύμβασης για την Πρόληψη και Καταστολή Εγκλημάτων Γενοκτονίας, η Γενοκτονία ορίζεται ως
" ...οποιαδήποτε από τις παρακάτω πράξεις με στόχο τον μερικό ή ολικό αφανισμό μιας φυλετικής, εθνικής ή θρησκευτικής ομάδας, όπως:
1.   Θανάτωση των μελών της ομάδας
2.   Πρόκληση σοβαρής σωματικής ή ψυχικής βλάβης σε μέλη της ομάδας
3.   Σκόπιμη επιβολή συνθηκών ζωής με στόχο το φυσικό αφανισμό, ολικό ή μερικό, μελών της ομάδας
4.   Επιβολή μέτρων που αποσκοπούν στην παρεμπόδιση γεννήσεων εντός της ομάδας 
5.   Δια της βίας μεταφορά ανήλικων μελών της ομάδας σε κάποια άλλη."





Υπενθυμίζουμε πως η μεταφορά και η μόνιμη εγκατάσταση των παράνομων μεταναστών στην ενδοχώρα κάτι που θα οδηγήσει σε αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδας, ήταν το σχέδιο Α για την «επίλυση» του μεταναστευτικού, έως ότου ξεσηκώθηκαν οι ίδιοι οι βουλευτές της ΝΔ, μετά από πιέσεις των τοπικών κοινωνιών. Όπως όλα δείχνουν μετά το ναυάγιο (και) του σχεδίου Β για μόνιμη εγκατάσταση στα νησιά, στην κυβέρνηση επιστρέφουν στο πρωταρχικό τους πλάνο.
Ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο οι δομές «φιλοξενίας» αποκτούν νομική υπόσταση σαν περιφερειακές υπηρεσίες, επιτρέποντας έτσι την μονιμοποίησή τους αλλά και την ευκολότερη χρηματοδότηση τους από τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων.



Ιθαγένεια ή υπηκοότητα; Η Γλωσσική αλλοίωση ως μέσον πολιτικής επιβολής. Του Καθ. Ηλία Σταμπολιάδη

Ενώ οι απλοί Έλληνες πολίτες προσπαθούμε να προστατεύσουμε το έθνος μας από τον πολύπλευρο υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, ένα από τα μέσα του οποίου είναι και οι προβαλλόμενες τηλεοπτικές σειρές, οι προδότες πολιτικοί μας έχουν ήδη ενδώσει σε άλλες πολύ σημαντικότερες μορφές πολέμου όπως είναι το μεταναστευτικό και οι όροι απόδοσης της ελληνικής ιθαγένειας σε ξένους λαθρομετανάστες.
Τα όργανα τους έχουν επιδοθεί στο έργο παραχάραξης και αλλοίωσης της Ελληνικής γλώσσας για να μας πείσουν ότι στα ελληνικά οι έννοιες ιθαγένεια, υπηκοότητα ή και ιδιότητα του πολίτη είναι ταυτόσημες επικαλούμενοι νομικά και όχι ετυμολογικά, γλωσσικά επιχειρήματα.
Για την θεωρούμενη ταυτότητα των όρων του πολίτη και του υπηκόου, που σχετίζονται με την εξέλιξη των μορφών εξουσίας, δεν υπάρχει ουσιαστική αντίρρηση. Η βασική αντίρρηση είναι στην διαστρέβλωση και παραχάραξη τόσο της ιστορικής όσο και της γλωσσικής ετυμολογίας της λέξεως ιθαγένεια για να την κάνουν να ομοιάζει και στο τέλος να την ταυτίσουν με αυτήν της υπηκοότητας.
Η λέξις ιθαγένεια είναι σύνθετη (ιθύς= ευθύς + γένος), ανάγεται στην Ομηρική εποχή και σημαίνει την απευθείας καταγωγή από το γένος, επομένως είναι κατ’ αρχήν βιολογικός και όχι νομικός όρος και σχετίζεται με την έννοια του έθνους. Στην πορεία μπορεί να υπάρχει κάποια διαχρονική ποικιλότητα σε ένα έθνος αλλά η συνοχή των μελών του συμπληρώνεται α) από κοινούς αγώνες επιβίωσης που καθορίζουν την ιστορία του έθνους, παρά τους κατά καιρούς εμφυλίους πολέμους, και  β) από τα κοινά ήθη και έθιμα, την γλώσσα και την θρησκεία, που νοηματοδοτούν την ύπαρξη και τις προσδοκίες του.
Η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου ψεύδεται ασύστολα όταν στον ακόλουθο σύνδεσμο , https://www.syntagmawatch.gr/ask-a-question/poies-oi-nimikes-kai-filologikes-ennoies-tis-ithagenias-kai-tis-ypikootitas/, λέει ότι :
«Η χρήση του όρου ιθαγένεια (ιθυς+γένος) παραπέμπει στο ορθόδοξο γένος, στη θρησκευτική κοινότητα των επαναστατημένων ορθόδοξων που σταδιακά μεταμορφώνεται στο ελληνικό έθνος κατά τη διάρκεια του δέκατου ένατου αιώνα»,
Εδώ υπάρχουν τρία ψεύδη. Α) H λέξις ιθαγένεια, όπως είπαμε και ανωτέρω, είναι Ομηρική και όχι εφεύρημα των νεοτέρων Ελλήνων, όμως η χρήση της μαρτυρεί για την καταγωγική  τους συνείδηση. Β) Στην πρώτη Εθνική Συνέλευση της Τροιζηνίας με την Επανάσταση του 21 ετέθη το ερώτημα ποιος είναι Έλλην και η απάντηση ήταν «αυτός που πιστεύει στον Χριστό», διότι μετά από 400 χρόνια σκλαβιάς πολλοί των κατακτητών και των μισθοφόρων που κουβάλησαν είχαν γεννηθεί στην χώρα και θεωρούντο γηγενείς αλλά δεν προείρχοντο από το γένος των Ελλήνων, δεν είχαν την ίδια γλώσσα ούτε την ίδια θρησκεία και επομένως δεν ήταν ιθαγενείς. Γ) Το Ελληνικό έθνος δεν γεννήθηκε εκ παρθενογενέσεως με την σταδιακή μεταμόρφωση των επαναστατημένων ορθοδόξων Χριστιανών σε έθνος, αυτά τα είπαν οι Γερμανοί. Η επανάσταση δεν ήταν  ενέργεια ορθοδόξων τζιχαντιστών  αλλά κυρίως επανάσταση ανθρώπων με εθνική συνείδηση, συνηγορούμενη από την γλώσσα τους, και με κοινή πίστη, δηλαδή νοηματοδότηση της ύπαρξης τους. Το σύνθημα ήταν «Για του Χριστού την πίστη την Αγία και της Πατρίδος την Ελευθερία».
Όλοι αυτοί οι διαστροφείς της έννοιας της ιθαγένειας για να την ταυτίσουν με αυτήν της υπηκοότητας ή του πολίτη έπρεπε πρώτα να απαλείψουν εννοιολογικά αλλά και φυσικά την έννοια του έθνους ως σύνολο όμαιμων, ομόγλωσσων και ομόθρησκων ανθρώπων και να την αντικαταστήσουν με μία καινούργια έννοια ατόμων που ζουν υπό μία κρατική εξουσία η οποία έχει αφ’ εαυτής πάρει το δικαίωμα να καθορίζει ποιος είναι ή μπορεί να γίνει μέλος του συνόλου των  υπό τον έλεγχο της ατόμων, τα οποία ονομάζουν υπηκόους ή πολίτες. Ανάλογα με την προέλευση της ή εξουσία αυτή ανέχεται γλωσσικές ή θρησκευτικές διαφορές μεταξύ πολιτών της και καθορίζει τα «δικαιώματα» και τις υποχρεώσεις τους.
Οι παλαιότερες αυτοκρατορίες που διοικούσαν περισσότερα του ενός έθνη δεν τα κατέλυαν αλλά τα αναγνώριζαν αμέσως ή εμμέσως, θεωρούσαν όλα τα μέλη των διαφόρων εθνών υπηκόους υπό την εξουσία τους, αν και σχεδόν πάντα επικρατούσε το κυρίαρχο έθνος εκ της καταγωγής των εξουσιαστών. Το ελληνικό έθνος έχει υπάρξει υπό την εξουσία δύο ξένων αυτοκρατοριών. Πρώτα ήταν η Ρωμαϊκή, με ίδια προς εμάς πολιτιστικά και θρησκευτικά χαρακτηριστικά, στην οποία επιβιώσαμε στο βαθμό του να συμμετέχουμε ή και να αναλάβουμε την διοίκηση της, χωρίς να της αλλάξουμε όνομα και από αυτό προκύπτει το παρατσούκλι του Ρωμιού. Η δεύτερη ήταν η Οθωμανική, η οποία ήταν ξένη προς τον πολιτισμό μας αλλά αναγνώριζε την διαφορετικότητα μας την οποία χρησιμοποιούσε μάλιστα ως ένδειξη της υποτέλειας μας και αιτία για την κακομεταχείριση μας.
Η νέα προωθούμενη έννοια του έθνους στην ουσία καταργεί την έννοια της φυσικής του υπόστασης αντικαθιστώντας την από ένα νομικό προσδιορισμό που εξυπηρετεί τα νεοφανή συστήματα εξουσίας αν και στην ουσία τα φυσικά έθνη αποτελούν την κυρίως δομή οργάνωσης των ανθρώπων του πλανήτη.
Παράδειγμα  νεοφανούς συστήματος εξουσίας αποτελούν οι ΗΠΑ. Οι πρώτοι έποικοι, όντας ακόμη υπό την Βρετανική κυριαρχία, εξόντωσαν και υπέταξαν τον γηγενή πληθυσμό και για να αναπτύξουν τα κατακτηθέντα εδάφη συγκέντρωσαν  εργατικά χέρια από όλα σχεδόν τα έθνη του κόσμου, είτε αυτά προσήλθαν αυτοβούλως ή ως δούλοι, βάσει σχεδίου υπεράνω κάθε έννοιας ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Με την απόκτηση της ανεξαρτησίας τους, όντας όλοι ξένοι στον τόπο, και για να μπορέσουν να συμβιώσουν δημιούργησαν ένα κράτος δικαίου στο οποίο όλοι να είναι ισότιμοι πολίτες (citizens), παρά το γεγονός ότι ήταν διαφορετικού γένους. Η αδυναμία της αγγλικής γλώσσας, να διακρίνει την διαφορά ιθαγενούς, που σχετίζεται με το γένος και πολίτη, ισότιμου μέλους ενός κράτους, τους επέτρεψε να υιοθετήσουν τις λέξεις nation και nationality για να περιγράψουν την πολιτειακή του μορφή. Επειδή οι άνθρωποι ήταν ακόμη ειλικρινώς σκεπτόμενοι, για να καλύψουν την αναντιστοιχία μεταξύ των εννοιών του του ιθαγενούς και του πολίτη εισήγαγαν την έννοια του δικαίου του εδάφους που επέτρεπε σε όλους τους κατοικούντες να ονομαστούν πολίτες, μέλη του υπό νέους όρους ονομαζομένου έθνους, και να έχουν την ίδιαν υπηκοότητα nationality.
Τα υπόλοιπα εθνικά κράτη για την απονομή της ιθαγένειας ακολουθούν το δίκαιο του αίματος που ίσχυε και σε εμάς μέχρι την υποδούλωση της χώρας μας με τα μνημόνια το 2010 οπότε επιβλήθηκε και μάλιστα καταχρηστικώς το δίκαιο του εδάφους για να εξυπηρετήσει την εγκατάσταση λαθρομεταναστών βάσει σχεδίου των κατοχικών δυνάμεων. Το νομοσχέδιο αυτό κρίθηκε αντισυνταγματικό και ζητήθηκε η γνωμάτευση του  Σ.τ.Ε. το οποίο και ενέκρινε τελικά τον νόμο που ετέθη σε ισχύ από το 2015. Τα κόμματα της προδοσίας ο λαός τα έστειλε στην αντιπολίτευση ενώ οι δικαστικοί λειτουργοί που δεν εκλέγονται από τον λαό αναρριχήθηκαν σε ανώτερα αξιώματα, το δε σημερινό κόμμα που εξαπάτησε τον λαό και είναι στην κυβέρνηση εφαρμόζει το σχέδιο κατά γράμμα.
Ανέφερα προηγουμένως ότι το δίκαιο του εδάφους εφαρμόζεται στην χώρα μας καταχρηστικώς, σε παράβαση της αρχικής του έννοιας βάσει της οποίας εφαρμόστηκε στις ΗΠΑ, διότι εκεί οι ονομασθέντες πολίτες αν και δεν ήταν ιθαγενείς εντούτοις διέμεναν στην χώρα όπου είχαν εισέλθει και εργάζοντο νομίμως ή με το ζόρι, αντιθέτως, στην χώρα μας χρησιμοποιείται νομικά για να ονομάσει πολίτες ανθρώπους που έχουν εισέλθει παρανόμως και μάλιστα σαν μέρος υβριδικού πολέμου εναντίον μας.
Να μας πει η κυρία Γεωργία Σπυροπούλου που έμαθε την γλώσσα μας όταν λέει στον ανωτέρω σύνδεσμο ό,τι:
«στα ελληνικά οι έννοιες της ιθαγένειας και της υπηκοότητας ταυτίζονται»;  
Από πότε οι πουλημένες εξουσίες της χώρας απέκτησαν το δικαίωμα να αλλοιώνουν τις πανάρχαιες έννοιες των λέξεων με νομοθετήματα που ψηφίστηκαν από αργυρώνητους βουλευτές, επικυρώθηκαν  από εξαρτώμενους  δικαστικούς λειτουργούς και υπεγράφησαν από επίορκους προέδρους της Δημοκρατίας; Γιατί δεν μιλάει η  Ακαδημία όταν βανδαλίζεται η γλώσσα, ο πολιτισμός και η ανεξαρτησία της χώρας μας; Τέλος ας μας πει η κυρία δικηγόρος ποιος χρηματοδοτεί την «Ελληνική» Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, για λογαριασμό της οποίας μιλάει, και εάν σε αυτούς τους ανθρώπους περιλαμβάνονται και οι υπό εξαφάνιση Έλληνες.
Ηλίας Σταμπολιάδης
Μηχανικός Μεταλλείων Μεταλλουργός
τ. Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης
Μέλος του ΙΗΑ




«Από την εποχή που μίλησε ο Όμηρος ως τα σήμερα, μιλούμε, ανασαίνουμε και τραγουδούμε με την ίδια γλώσσα».
Γιώργος Σεφέρης

Ποια Ελληνική λέξη είναι αρχαία και ποια νέα;
Γιατί μια Ομηρική λέξη μας φαίνεται δύσκολη και ακαταλαβίστικη;
Οι Έλληνες σήμερα ασχέτως μορφώσεως μιλάμε ομηρικά, αλλά δεν το ξέρουμε επειδή αγνοούμε την έννοια των λέξεων που χρησιμοποιούμε.
Για του λόγου το αληθές θα αναφέρουμε μερικά παραδείγματα για να δούμε ότι η Ομηρική γλώσσα όχι μόνο δεν είναι νεκρή, αλλά είναι ολοζώντανη.
- Αυδή είναι η φωνή. Σήμερα χρησιμοποιούμε το επίθετο άναυδος.
- Αλέξω στην εποχή του Ομήρου σημαίνει εμποδίζω, αποτρέπω. Τώρα χρησιμοποιούμε τις λέξεις αλεξίπτωτο, αλεξίσφαιρο, αλεξικέραυνο αλεξήλιο Αλέξανδρος (αυτός που αποκρούει τους άνδρες) κ.τ.λ.
-Με το επίρρημα τήλε στον Όμηρο εννοούσαν μακριά, εμείς χρησιμοποιούμε τις λέξεις τηλέφωνο, τηλεόραση, τηλεπικοινωνία, τηλεβόλο, τηλεπάθεια κ.τ.λ.
- Λάας ή λας έλεγαν την πέτρα. Εμείς λέμε λατομείο, λαξεύω.
- Πέδον στον Όμηρο σημαίνει έδαφος, τώρα λέμε στρατόπεδο, πεδινός.
- Το κρεβάτι λέγεται λέχος, εμείς αποκαλούμε λεχώνα τη γυναίκα που μόλις γέννησε και μένει στο κρεβάτι.
- Πόρο έλεγαν τη διάβαση, το πέρασμα, σήμερα χρησιμοποιούμε τη λέξη πορεία. Επίσης αποκαλούμε εύπορο κάποιον που έχει χρήματα, γιατί έχει εύκολες διαβάσεις, μπορεί δηλαδή να περάσει όπου θέλει, και άπορο αυτόν που δεν έχει πόρους, το φτωχό.
- Φρην είναι η λογική. Από αυτή τη λέξη προέρχονται το φρενοκομείο, ο φρενοβλαβής, ο εξωφρενικός, ο άφρων κ.τ.λ.
- Δόρπος, λεγόταν το δείπνο, σήμερα η λέξη είναι επιδόρπιο.
- Λώπος είναι στον Όμηρο το ένδυμα. Τώρα αυτόν που μας έκλεψε (μας έγδυσε το σπίτι) το λέμε λωποδύτη.
- Ύλη ονόμαζαν ένα τόπο με δένδρα, εμείς λέμε υλοτόμος.
- Άρουρα ήταν το χωράφι, όλοι ξέρουμε τον αρουραίο.
- Τον θυμό τον αποκαλούσαν χόλο. Από τη λέξη αυτή πήρε το όνομα της η χολή, με την έννοια της πίκρας. Λέμε επίσης αυτός είναι χολωμένος.
- Νόστος σημαίνει επιστροφή στην πατρίδα. Η λέξη παρέμεινε ως παλινόστηση, ή νοσταλγία.
- Άλγος στον Όμηρο είναι ο σωματικός πόνος, από αυτό προέρχεται το αναλγητικό.
- Το βάρος το αποκαλούσαν άχθος, σήμερα λέμε αχθοφόρος.
- Ο ρύπος, δηλαδή η ακαθαρσία, εξακολουθεί και λέγεται έτσι - ρύπανση.
- Από τη λέξη αιδώς (ντροπή) προήλθε ο αναιδής.
- Πέδη, σημαίνει δέσιμο και τώρα λέμε πέδιλο. Επίσης χρησιμοποιούμε τη λέξη χειροπέδες.
- Από το φάος, το φως προέρχεται η φράση φαεινές ιδέες.
- Άγχω, σημαίνει σφίγγω το λαιμό, σήμερα λέμε αγχόνη. Επίσης άγχος είναι η αγωνία από κάποιο σφίξιμο, ή από πίεση.
- Βρύχια στον Όμηρο είναι τα βαθιά νερά, εξ ου και τo υποβρύχιο.
- Φερνή έλεγαν την προίκα. Από εκεί επικράτησε την καλά προικισμένη να τη λέμε «πολύφερνη νύφη».
- Το γεύμα στο οποίο ο κάθε παρευρισκόμενος έφερνε μαζί του το φαγητό του λεγόταν έρανος. Η λέξη παρέμεινε, με τη διαφορά ότι σήμερα δεν συνεισφέρουμε φαγητό, αλλά χρήματα.
Υπάρχουν λέξεις, από τα χρόνια του Ομήρου, που ενώ η πρώτη τους μορφή μεταβλήθηκε - η χειρ έγινε χέρι, το ύδωρ νερό, η ναυς έγινε πλοίο, το άστυ έγινε πόλη, στη σύνθεση διατηρήθηκε η πρώτη μορφή της λέξεως.
- Από τη λέξη χειρ έχουμε: χειρουργός, χειριστής, χειροτονία, χειραφέτηση, χειρονομία, χειροδικώ κ.τ.λ.
- Από το ύδωρ έχουμε τις λέξεις: ύδρευση υδραγωγείο, υδραυλικός, υδροφόρος, υδρογόνο, υδροκέφαλος, αφυδάτωση, ενυδρείο, κ.τ.λ.
- Από τη λέξη ναυς έχουμε: ναυπηγός, ναύαρχος, ναυμαχία, ναυτικός, ναυαγός, ναυτιλία, ναύσταθμος, ναυτοδικείο, ναυαγοσώστης, ναυτία, κ.τ.λ.
- Από τη λέξη άστυ έχουμε: αστυνομία, αστυνομικός, αστυφιλία, κ.τ.λ.
- Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα παραδείγματα προκύπτει ότι: Δεν υπάρχουν αρχαίες και νέες Ελληνικές λέξεις, αλλά μόνο Ελληνικές.
- Η Ελληνική γλώσσα είναι ενιαία και ουσιαστικά αδιαίρετη χρονικά.
- Από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα προστέθηκαν στην Ελληνική γλώσσα μόνο ελάχιστες λέξεις.
Η γνώση των εννοιών των λέξεων θα μας βοηθήσει να καταλάβουμε ότι μιλάμε τη γλώσσα της ομηρικής ποίησης, μια γλώσσα που δεν ανακάλυψε ο Όμηρος αλλά προϋπήρχε πολλές χιλιετίες πριν από αυτόν.
Σκοπός μας είναι να ανακαλύψουμε τις έννοιες των λέξεων για να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε καλύτερα.  Παλαιότερα όταν έλεγαν μια λέξη καταλάβαιναν όλοι το ίδιο. π.χ για τη λέξη αρετή ήξεραν ότι είναι η μεσότητα ανάμεσα σε δύο υπερβολές.  Σήμερα ο καθένας για την ίδια λέξη εννοεί και κάτι διαφορετικό.
Πηγές: Απολλώνιου Σοφιστού Λεξικόν κατά στοιχείον Ιλιάδος και Οδύσσειας Εκδόσεις Ηλιοδρόμιο.


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  Υ.Γ.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΗΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


ΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 1-5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2020


Την εβδομάδα 1-5 Ιουνίου 2020  εκατόν σαράντα περίπου  διαφορετικές εταιρίες, «χρηματοδότησαν» με την δαπάνη 476 περίπου διαφημιστικών μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές–βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης.
Από αυτές, έξι επιχειρήσεις αναδείχθηκαν «Χρυσοί Χορηγοί» της εβδομάδος 1-5 Ιουνίου 2020, με 12 ή περισσότερα διαφημιστικά μηνύματα σε τουρκικές σειρές της ελληνικής τηλεόρασης: 


Κάνουμε και πάλι έκκληση στις επιχειρήσεις που διαφημίζονται μέσα από τις τουρκικές σειρές των καναλιών STAR και SKAI, να δώσουν οδηγίες στις διαφημιστικές τους εταιρίες ώστε να εξαιρούν από την προβολή διαφημιστικών τους μηνυμάτων τις τουρκικές σειρές που μεταδίδονται από την ελληνική τηλεόραση, σαν μια στοιχειώδη «πρακτική» αντίδραση στην διαρκώς αυξανόμενη επιθετικότητα της Τουρκίας.
Υπενθυμίζουμε ότι η χιτλερικής λογικής Ερντογανική δικτατορία της γειτονικής χώρας, απαιτεί από την Ελλάδα «ζωτικό χώρο», δηλαδή διεθνώς κατοχυρωμένα ελληνικά δικαιώματα – κάτι που ήδη έχει κάνει αυθαίρετα σε βάρος άλλων χωρών όπως η Κυπριακή Δημοκρατία, η Συρία, το Ιράκ και η Λιβύη.
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να παρακολουθούμε αμέριμνοι, εδώ και δεκαπέντε χρόνια, επιδοτούμενες τουρκοσειρές που έχουν διακηρυγμένο στόχο την διείσδυση στην συνείδηση ανυποψίαστων τηλεθεατών και τον πολιτιστικό τους εκτουρκισμό με την δημιουργία συνειδητής ή υποσυνείδητης συμπάθειας σαν μια μορφή επικίνδυνου, υβριδικού πολέμου «ήπιας ισχύος».
Είναι επιεικώς απαράδεκτο να παρακολουθούμε καθημερινά την ραγδαία συρρίκνωση των περιθωρίων ειρηνικής αντιμετώπισης των νέο – οθωμανικών φαντασιώσεων του χιλτερικού κακέκτυπου της Ερντογανικής Τουρκίας και εμείς να παρακολουθούμε αμέριμνοι την καθημερινή της προπαγάνδα -να την πληρώνουμε και από πάνω από την τσέπη μας!
Ακολουθεί ο πλήρης κατάλογος των καταγεγραμμένων διαφημιστικών μηνυμάτων σε τουρκικές σειρές-βιτρίνα της ελληνικής τηλεόρασης για την εβδομάδα 1 έως και 5 Ιουνίου 2020:

Επιτροπή «Τουρκοσειρών 2020» του ΙΗΑ
Περισσότερες πληροφορίες στην ενότητα ΤΟΥΡΚΟΣΕΙΡΕΣ 2020
International Hellenic Association
Delaware U.S.A
www.professors-phds.com
ihahellas@gmail.com
  

















  1. Το αβγό του φιδιού
    Καθίσταται παντελώς φυσιολογικό η Τουρκία να εξαπολύει ευθέως ολομέτωπη επίθεση κατά της ηττοπαθούς Ελλάδας η οποία, διά της αδρανούς και παθητικοποιημένης, εν όλω, στάσεώς της, ουσιαστικά προλειαίνει το έδαφος των συλλήβδην επιθέσεων της Τουρκίας, τόσο επιχειρησιακών (από αέρος, θαλάσσης αλλά και χερσαίως διά της σωρείας των λαθρομεταναστών) όσο και πολιτικών, διά της απόπειρας επιβολής ως επισήμου γλώσσας στη Θράκη της τουρκικής, σύμφωνα με σταλθέντα έγγραφα εις το υπουργείο Παιδείας, από συλλόγους της μουσουλμανικής μειονότητας ποδηγετούμενους εκ της Άγκυρας.
    Την αυτή ασφαλώς πολιτική της Τουρκίας εις το σύνολό της εν συνδυασμώ και με την ιταμή πρόκληση του «σουλτάνου» προς την Αγία Σοφία ουδείς εκ των ακκιζόμενων επαναστατών δικαιωματιστών στηλίτευσε ως εθνικιστική, τουναντίον δε, σύμπασα η Αριστερά, με προεξάρχουσα τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, τάχθηκε αναφανδόν και γηθοσύνως υπέρ της απρόσκοπτης ελεύσεως των αναρίθμητων μεταναστών εις την Ελλάδα, δηλαδή η Αριστερά ήδη συντάχθηκε με την Τουρκία.
    Το μείζον ερώτημα είναι εάν ο εχθρός ευρίσκεται εκτός των τειχών ή ήδη διά της εύθραυστης κερκόπορτας ο ανθελληνισμός, διά των μίσθαρνων οργάνων του, ήτοι των έμμισθων δούρειων ίππων του, έχει εμφιλοχωρήσει, εν κρυπτώ και παραβύστω, εις όλες τις εκφάνσεις του κράτους, όπως ΜΜΕ, υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, αγνώστου προελεύσεως ανθελληνικά παρατηρητήρια, δεδομένου ότι ήδη δρουν κατά του Ελληνισμού προάγοντας το ιδεολόγημα του εθνομηδενισμού πανταχόθεν.
    Η εργαλειοποίηση του ανθρωπισμού και η κατά το δοκούν προβολή του, όπως και η βιομηχανοποίηση της δήθεν «αλληλεγγύης», εν είδει σταυροφορίας, μονολιθικώς, προς τους ετερόκλητων εθνικοτήτων οικονομικούς μετανάστες, δημιουργούν μια ιδιόμορφη Νέα Τάξη πραγμάτων εις βάρος των Ελλήνων, όπου οι ΜΚΟ δρουν ανέλεγκτα, καταλύοντας το Σύνταγμα και τους νόμους του κράτους, αμφισβητώντας ευθέως την εθνική μας κυριαρχία και πλήττοντας εκ βάθρων το καθημαγμένο δημοκρατικό μας πολίτευμα.
    Ο ανθελληνισμός, ο δικαιωματισμός, η επιδοτούμενη ισλαμοποίηση και μετανάστευση δημιουργούν ένα πνιγηρό αδιέξοδο στην πατρίδα μας, λόγω του ήδη σοβούντος οξέος δημογραφικού και οικονομικού προβλήματος, με αποτέλεσμα η Ελλάς να καθίσταται νομοτελειακά αδύναμη προς την Τουρκία η οποία επιβουλεύεται την κυριαρχία ορισμένων εκ των νήσων μας και επιδιώκει κατ’ ουσίαν την αμφισβήτηση της κυριαρχίας μας εις το Αιγαίο και τη Θράκη.
    Η Ελλάς τελεί υπό κατάληψη, υπό τον ανεξέλεγκτο αριθμό μεταναστών, οι οποίοι δρουν ανυπερθέτως εις το απυρόβλητο, διοικούμενοι από μία ύπατη, αυθύπαρκτη και άδηλη θεσμικώς Αρχή, ως εικός, τις ΜΚΟ, οι οποίες απολαμβάνουν ασυλία και ισότιμο κύρος επί της ελλαδικής επικράτειας, παραλλήλως με το επίσημο συντεταγμένο κράτος.
    Η Πόλις Εάλω, ποιος είναι ο ιθύνων νους, ο κλειδούχος της εσχάτης προδοσίας, ο θεματοφύλακας της κερκόπορτας και της ιδρύσεως ενός καινοφανούς και νεοπαγούς κράτους εν κράτει εις την πατρίδα μας;
    Ποιος είναι άραγε αυτός ενώπιον του οποίου όλο το κράτος παραλύει και υποτάσσεται λόγω του μεγάλου δικτύου ΜΚΟ και των πακτωλών κεφαλαίου το οποίο διακινεί, εξαγοράζοντας τις συνειδήσεις των πολιτικών μας ταγών, νοθεύοντας τα έθνη;
    Από τον Χαράλαμπο Β. Κατσιβαρδά* *Δικηγόρος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΣΤΟΑ ΚΑΤΑΤΡΟΜΑΞΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΟ ΑΚΟΥΓΙΟΥ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ».
    Η Ελλάδα για πρώτη φορά θέτει θέμα νομιμότητας κατασκευής του τουρκικού πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού. Άρης Δημητρακόπουλος
    Η Ελλάδα για πρώτη έθεσε νομιμότητας κατασκευής του πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας με τον ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια να καλεί σε διεθνή παρέμβαση, ενώ έθεσε και θέμα παραβίασης της συνθήκης του Μοντρέ που καθορίζει το καθεστώς το στενών στη θάλασσα του Μαρμαρά, αφού η Τουρκία σκοπεύει να φτιάξει διόρυγα για την οποία η συνθήκη δεν θα ισχύει.
    Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί να παρεμποδίζει κατά βούληση την ελεύθερη ναυσιπλοΐα, κάτι που μπορεί να έχει επιπτώσεις για τους Έλληνες εφοπλιστές.
    Συγκεκριμένα ο ΥΠΕΞ έγραψε στο twitter:
    «Στο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών, στο οποίο με αίτημα της Ελλάδος θα συζητηθούν και οι τουρκικές προκλήσεις, εγώ θα παραστώ από το Παρίσι, μαζί με τον Γάλλο Υπουργό. Από την ίδια οθόνη, θα τοποθετηθούμε επί του θέματος της τουρκικής προκλητικότητας.
    Υπάρχει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Η Τουρκία δεν έχει μιλήσει με κανέναν στην περιοχή. Αν εκραγεί, μόνο η Τουρκία θα το πληρώσει; Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, όπως η θάλασσα του Μαρμαρά, όπου η Τουρκία έχει καταπατήσει τον κανονισμό. Να τα βάλουμε όλα κάτω».
    Είναι γεγονός ότι το εργοστάσιο είναι παράνομο, κάτι που ουδέποτε έθεσε καμία κυβέρνηση από το 2015 που ανακοινώθηκε η κατασκευή του, παρόλα αυτά ίσως είναι αργά διότι το εργοστάσιο έχει αρχίσει ήδη να κατασκευάζεται.
    Συγκεκριμένα, η κύρια κατασκευή ξεκίνησε το Μάρτιο του 2018 και η πρώτη μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2023. Οι άλλες τρεις μονάδες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το 2025.
    Το εργοστάσιο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την Κύπρο και εκτός από την Ελλάδα έχει προκαλέσει προβληματισμό και στις ΗΠΑ, οι οποίες φοβούνται πως μπορεί να είναι το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Τουρκία πυρηνικά όπλα.


    Nikos Dendias @NikosDendias

    Υπάρχει το πυρηνικό εργοστάσιο στο Ακούγιου. Η Τουρκία δεν έχει μιλήσει με κανέναν στην περιοχή. Αν εκραγεί, μόνο η Τουρκία θα το πληρώσει; Υπάρχει μια σειρά ζητημάτων, όπως η θάλασσα του Μαρμαρά, όπου η Τουρκία έχει καταπατήσει τον κανονισμό. Να τα βάλουμε όλα κάτω. #skai
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσκησαν δίωξη σε αστυνομικούς που πυροβόλησαν εναντίον παράνομων μεταναστών στον Έβρο!
    (Η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ», ΕΝΑ ΔΙΑΤΡΗΤΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΚΩΜΙΚΟ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΓΓΕΛΗ.
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/blog-post_12.html).
    Η εισαγγελία Ορεστιάδας άσκησε δίωξη σε δύο αστυνομικούς οι οποίοι στην προσπάθειά τους να σταματήσουν αυτοκίνητο με παράνομους μετανάστες τραυμάτισαν ελαφρά 2 από αυτούς!
    Οι ελληνικές αρχές, έπειτα από μια επεισοδιακή καταδίωξη στον Έβρο, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν δύο παράνομοι μετανάστες, κατάφεραν να συλλάβουν έναν αλλοδαπό διακινητή.
    Όμως, αντί οι 2 αστυνομικοί που καταδίωξαν τους μετανάστες να επαινεθούν, τελικά βρέθηκαν κατηγορούμενοι επειδή τραυμάτισαν ελαφριά 2 από αυτούς.
    Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία, πλήρωμα αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεταξάδων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ορεστιάδας που επέβαινε σε περιπολικό, έκανε σήμα στάσης σε αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου ωστόσο δεν υπάκουσε.
    Αντίθετα, ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει, ενώ στην προσπάθειά του αυτή, επιχείρησε να εμβολίσει το περιπολικό και έκανε επικίνδυνους ελιγμούς.
    Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ο ένας από τους αστυνομικούς πυροβόλησε αρχικά στον αέρα και στη συνέχεια στο καταδιωκόμενο όχημα, προκειμένου εκείνο να ακινητοποιηθεί.
    Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε σε δασικό δρόμο και οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τον οδηγό του ΙΧ.
    Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του οχήματος, διαπίστωσαν ότι μετέφερε 13 παράνομους μετανάστες.
    Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, δύο από αυτούς είχαν τραυματισθεί ελαφρά στο γλουτό και στο μηρό από τους πυροβολισμούς.
    Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και αποχώρησαν, αφού είχαν τραυματιστεί ελάχιστα.
    Για τον τραυματισμό των αλλοδαπών σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος των δύο εμπλεκόμενων αστυνομικών.
    Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφάλειας Διδυμοτείχου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 12 Μαρτίου 2019 56 χρόνος κρεμάστηκε στα Ίσθμια Κορινθίας...


    Άφησε σημείωμα, ζητώντας συγγνώμη και εξηγώντας τους λόγους που τον έσπρωξαν στην αυτοχειρία, ανάμεσα στους οποίους αναφέρεται και ο πλειστηριασμός του σπιτιού του.
    Κανένα κανάλι δεν το έπαιξε με εντολή ΣΥΡΙΖΑ.
    Πριν 4 χρόνια θα είχε καεί η μισή Ελλάδα.
    Χτες απλά ήταν ...Καθαρά Δευτέρα...
    No comments
    [Δημήτρης Μπράγιας, από τη σελίδα του στο φ/β]
    Αγανάκτηση, οργή, θλίψη, απελπισία. (Λ.Π.)
    Αυτή είναι η διαδοχή των συναισθηματικών καταστάσεων, από τις οποίες πέρασε ο Έλληνας, αυτά τα τρομερά χρονια, της πορείας προς την "τελική λύση" της ολοκληρωτικής του εξαφάνισης.
    Την πορεία προς την προσχεδιασμένη, καλά οργανωμένη και συστηματικά διεξαγόμενη γενοκτονία των Ελλήνων. Την οποία ανελαβαν να διεκπεραιώσουν διαδοχικά, οι πολιτικές συμμορίες του λεγόμενου "συνταγματικού τόξου", αρχίζοντας φυσικά από τον πρώτο μέγα εργολάβο της ελληνικής γενοκτονίας, τον Ανδρέα Παπανδρέου, του οποίου όλοι οι υπόλοιποι είναι ή φτηνές απομιμήσεις ή εγγαστρίμυθοι [κατά τη ρήση Σαββόπουλου]
    Οι αυτοκτονίες θα πληθαίνουν πάλι μέρα με τη μέρα κι ας τις αποσιωπούν όλα τα βρωμοκάναλα και οι καθεστωτικές ιστοσελίδες.
    Η απελπισία είναι άλλωστε η λογική και αναμενόμενη κατάληξη του φουκαρά του γραικύλου, που νόμιζε ότι διώχνοντας τον όποιον γαλαζοπρασινοεμπριμέ εργολάβο, θα κατάφερνε να ορθοποδήσει.
    Αλλά αντι αυτού, του προέκυψαν οι χειρότεροι δήμιοι του Ελληνισμού, που είχαν να εμφανιστούν από τον καιρό του συμμοριτοπολέμου.
    Κόκκινοι σφαγείς που αντικατέστησαν τα κονσερβοκούτια με τις τράπεζες, με τους λαθρέποικους, με τους διορισμούς, με τους χαφιέδες, με τους άπλυτους και με την ομερτά της πληροφορίας, την οποία κατόρθωσαν να επιβάλλουν σχεδόν σε όλα τα μέσα έκφρασης δημόσιου λόγου, εξόν από κάτι ελάχιστα, που παραμένουμε ακόμα σε λειτουργία αλλά πολύ σύντομα αναμένεται να μας φιμώσουν κι εμάς...

    Απελπισία λοιπόν.
    Μια απελπισία του θανάτου, που εξαπλώνεται βουβά από τη μία άκρη της παλιάς Ελλάδος, ίσαμε την άλλη.


    Και το χειρότερο;
    Η απελπισία του Έλληνα, γίνεται ακόμα πιο αβάσταχτη, επειδή βλέπει γύρω του και κατανοεί ότι οι μεγάλες μάζες των ελληνόφωνων γραικύλων, όχι μόνο δεν έχουν πάρει ακόμα είδηση για το τι τους συνέβη αλλά εξακολουθουν να πράττουν τα ίδια ακριβώς, που τους οδήγησαν ως εδώ.
    Ε λοιπόν αυτοί οι ίδιοι ελληνόφωνοι γραικύλοι θα πάνε μεθαύριο να εναλλάξουν στην κάλπη τη ροζοκόκκινη με τη γαλάζια πολιτική συμμορία και μετά θα μυξοκλαίνε, κατηγορώντας ως απατεώνες και ψεύτες, τους εργολάβους των παγκόσμιων νονών.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟ ΠΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΑΛΑΣΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ. ΕΓΩ ΕΔΩΣΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». Με μεγάλη ευκολία παραχωρούν κυριαρχικά δικαιώματα στους ξένους. Όλοι οι «έλληνες πολιτικοί» δηλώνουν ότι η χώρα δεν απεμπολεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα. Με τη συμφωνία Κούλη, που έκανε με τους Ιταλούς το «πωλητικό» μας σύστημα έστειλε μήνυμα, ότι παζαρεύει τα πάντα... Ακόμα και τα κυριαρχικά δικαιώματα που δεν απεμπολούσε ...
      Ο Τσίπρας πάλι ηδονίζεται όταν παραχωρούνται κομμάτια από Ελλάδα. Εδώ πρόδωσες ολόκληρη Μακεδονία, ρε Τσίπρα, στην ΑΟΖ θα κολλούσες; Ο διάδοχος πήρε την σκυτάλη και συνεχίζει την διαδρομή.
      Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μίλησε σήμερα στο forum των Δελφών για την συμφωνία που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Ιταλία για την ΑΟΖ, τις διαπραγματεύσεις της οποίας είχε ξεκινήσει εκείνος όσο ήταν πρωθυπουργός.
      Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιβεβαίωσε πως πράγματι η συμφωνία προβλέπει πως τα νησιά του Ιονίου, Στροφάδες και Διαπόντιες νήσοι θα έχουν μειωμένη επήρεια, βέβαια ο ίδιος δήλωσε πως συμφωνεί με αυτό και πως δεν το θεωρεί «τραγικό».
      Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε:
      «Οι Ιταλοί είχαν ζητήσει να ψαρεύουν στα 6 ναυτικά μίλια και να πάρουν ως βάση τη συμφωνία του 1977 η οποία δίνει επήρεια στου Οθωνούς (Διαπόντια νησιά) 70% και στις Στροφάδες 32%»
      «Ο Νίκός Κοτζιάς τότε μου είπε πως θα δεχθούμε τεράστια κριτική και επίθεση από την αντιπολίτευση γιατί παραχωρούμε κυριαρχικά δικαιώματα στους ψαράδες και δίνουμε μικρότερη επήρεια στα νησιά, γι αυτό δεν προχωρήσαμε τότε, σήμερα συμφωνούμε γιατί τότε δεν είχαμε τουρκολιβυκό σύμφωνο, οι συμβιβασμοί δεν είναι κατά την άποψή μου τραγικοί»
      Με λίγα λόγια πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για να μειωθεί κατά τον ίδιο τρόπο η επήρεια και του συμπλέγματος της Μεγίστης αλλά και των νησιών του Αιγαίου.
      Επιπλέον όσον αφορά το τουρκολιβυκό σύμφωνο, η συμφωνηθείσα ΑΟΖ με την Ιταλία δεν «ακουμπάει» ούτε στο ελάχιστο την λιβυκή, με αποτέλεσμα να μην παίζει κανένα ρόλο στην ισχύ του τουρκολιβυκού συμφώνου.

      Απο το 1977 υπάρχει συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα.
      Μεχρι σήμερα η διαφορά ήταν στην εκμεταλευση υπεράνω του πυθμένα , ήτοι αν οι Ιταλοι ψαράδες θα έχουν δικαίωμα να ψαρεύουν στα διεθνή ύδσατα του Ιονίου, ήτοι όπου θέλουν πέραν των 6 μιλίων γύρω απο τα Ιόνια νησιά (και όχι περαν των 12 μιλίων που ειναι το διεθνές δικαίωμα των Ελλήνων), γύρω απο νησιά οπου υπάρχει ακριβή, μοναδική ποικιλία καί ποσότητα σε οστρακόδερμα, καραβίδες, καβούρια και αστακούς, κυρίως όμως μεγάλες κόκκινες γαρίδες και τόνοι.
      Αυτό ήταν η κύρια και μοναδική απαίτηση των Ιταλών, την οποία μεχρι τώρα ουδείς ικανοποίησε.
      Ευτυχώς για τους Ιταλούς βρέθηκε ο κ. Δενδιας και ο κ. Κουλης και ικανοποίησαν τα "ιστορικα δικαιώματα αλιείας", ιμπεριαλιστικά ουσιαστικά δικαιώματα, των Ιταλών, ως οι ίδιοι τα ονομάζουν.
      Ελεος με την λαιϊκίστικη δημαγωγία, παραχώρησαν ουσιαστικά εθνικής κυριαρχίας πλούτο με αυτήν την συμφωνία, δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα άλλο με τους Ιταλούς, ούτε επίλυσαν προβλήματα με την νότια ΑΟΖ, όπου ουδέν ενδιαφέρον έχει η Ιταλία, μια και ουδέν κατοχυρωμένο απο διεθνείς συμβασεις ή έστω "ιστορικό" δικαίωμα προέβαλε.
      ΠΡΟΔΟΤΗΣ Κοτζιάς: "Ολα δείχνουν ότι πήραν το παλιό σχέδιο για ελληνοϊταλική ΑΟΖ, δεν τροποποίησαν συντεταγμένες του 1977, προ Διεθνούς Δικαίου Θαλάσσης του 1982, άφησαν νησιά με περιορισμένη επήρεια, που θα το βρούμε μπροστά μας, και αναγνώρισαν σε τρίτους δικαιώματα σε ελληνική αιγιαλίτιδα, κάτι το οποίο έκανε την Ιταλία μέτοχο της ελληνικής ΑΟΖ και την Ε.Ε. συνδιαχειριστή της κι αυτό θα το πληρώσουμε ακριβά"
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα είναι μια χώρα μειωμένης εθνικής κυριαρχίας, και οι πολιτικοί μας δεν λειτουργούν με γνώμονα το εθνικό συμφέρον αλλά ως τοποτηρητές ξένων συμφερόντων. Όπως πολύ ορθά επισημαίνει ο Γιώργος Τράγκας, «συνήθως ως ηγέτες στις αποικίες και στις μπανανίες επιλέγονται άτομα μειωμένης ηθικής. Επιλέγονται εκείνοι που σκύβουν εύκολα το κεφάλι και υλοποιούν ταχύτατα τις εντολές της προστάτιδος Δύναμης». Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να διατάξει ελληνική κυβέρνηση τις ένοπλες δυνάμεις να ανοίξουν πυρ αν δεν πάρει πρώτα την έγκριση των Αμερικανών – και οι Αμερικανοί ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να μας δώσουν μια τέτοια έγκριση διότι έχουν συμφέρον να κρατήσουν την Τουρκία ως σύμμαχό τους.
      Το βασικό πρόβλημα της σημερινής φοβικής ελληνικής κυβέρνησης (όπως και των προηγούμενων) που δεν έχει καμία απολύτως εθνική στρατηγική, δεν είναι πώς θα αντιμετωπίσει την τουρκική επιθετικότητα, αλλά πώς θα κοροϊδέψει και θα παραπλανήσει τον ελληνικό λαό σερβίροντάς του χοντροκομμένα και ξεδιάντροπα ψέματα για να τον καθησυχάσει πως δεν έγινε και τίποτα σπουδαίο και πως δεν παραβιάστηκαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα – όπως ακριβώς δηλαδή έγινε με τον πλου του «Ορούτς Ρέις» τον Ιανουάριο και με την παραβίαση εθνικού εδάφους στον Έβρο τον Μάιο.
      STIRLITZ, Infognomon
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ: «Η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία δικαιώνει τις τουρκικές θέσεις».

      Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ΝTV, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρει πως η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με την Ιταλία δικαιώνει τις τουρκικές θέσεις γιατί από μόνη της η Ελλάδα δεν έδωσε «πλήρη επήρεια» στα νησιά του Ιονίου (και μιλάμε και για μεγάλο νησί όπως η Κεφαλονιά)!
      «Η συμφωνία με την Ιταλία είναι υπέρ μας. Η συμφωνία της Ελλάδας με την Ιταλία δεν αφορά το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.
      Στη συμφωνία για την ΑΟΖ με την Ιταλία όμως η Ελλάδα σε τρία νησιά στην Κεφαλλονιά , στους Στροφάδες και στους Οθωνους δεν έδωσε πλήρη επήρεια στα νησιά αυτά. Ο Κοτζιάς γι αυτό κατηγόρησε τη συμφωνία αυτή.
      Αυτό είναι θετικό για εμάς και μας δίνει δίκαιο για τη συμφωνία μας με τη Λιβύη. Εμείς με τη Λιβύη ενδέχεται να υπογράψουμε συμφωνία και να κάνουμε βήματα έτσι ώστε να κάνουμε έρευνες και γεωτρήσεις στην υφαλοκρηπίδα τους.»
      Η συμφωνία με την Ιταλία παραδίδει εθνική κυριαρχία στους Ιταλούς και το μοντέλο αυτό θα χρησιμοποιηθεί και για τον ορισμό θαλασσίων ζωνών με την Τουρκία και την Αίγυπτο (με την δεύτερη άμεσα).
      Και η Αίγυπτος και η Τουρκία «ενοχλούνται» από το Καστελόριζο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...