ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Ιουνίου 2021

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΠΑΙΡΝΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 2021: Άγιος Παντελεήμονας. Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη στους Πακιστανούς που βίασαν έγκυο γυναίκα. Βούλγαρος βίασε 50χρονη καθαρίστρια. Βιασμός 30χρονης στο Κολωνάκι. Βιασμός 11χρονης στη Λαμία. Καθημερινές ιστορίες σε ένα λαό που πεθαίνει.

 

ΠΑΛΙΑ ΜΑΣ ΤΕΧΝΗ ΚΟΣΚΙΝΟ. Πάλι άδεια τα ταμεία του κράτους - Βγήκαμε στις αγορές για δανεισμό 2 δισ. ευρώ με 10ετές ομόλογο. Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΟΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ.

Η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές για δανεισμό εκδίδοντας10ετές ομόλογο με την προοπτική να δανειστεί τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.
BNP Paribas, BofA Securities, Deutsche Bank, Goldman Sachs International Bank, HSBC και J.P. Morgan ετοιμάζουν την έξοδο που θα έχει ολοκληρωθεί ως την Τετάρτη.
Ο ΟΔΔΗΧ προέκρινε τελικά το νέο δανεισμό, καθώς τα ταμεία της χώρας είναι άδεια.
Υπολογίζεται ότι η ΕΚΤ μπορεί, πλέον, να αγοράσει περί τα 25 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους από τη δευτερογενή αγορά, δηλαδή διπλάσια από τα σημερινά επίπεδα.
Σήμερα, το ελληνικό 10ετές διαπραγματεύεται στα επίπεδα του 1,38%, ωστόσο το επιτόκιο δεν είναι το βασικό ζητούμενο του ΟΔΔΗΧ. Στόχος παραμένει η προσέλκυση μακροπρόθεσμων επενδυτών, όπως στις προηγούμενες εκδόσεις. Από τη νέα έξοδο στις αγορές εκτιμάται ότι μπορούν να αντληθούν τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.




Η  ΑΛΒΑΝΙΑ  ΔΑΝΕΙΖΕΤΑΙ  ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ   ΟΠΩΣ  Η  ΕΛΛΑΔΑ.

Η Αλβανία δανείστηκε προχθές  650 εκατ. με 3,625%. 



Ο αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κίνηματος για Ενσωμάτωση, Πετρίτ Βασίλι, κατηγόρησε τον Ράμα πως όταν ανήλθε στην εξουσία το 2013, το εξωτερικό χρέος ήταν μόνο 500 εκατομμύρια ευρώ, και στα επτά χρόνια της παραμονής του στην εξουσία, έχει αυξήσει το χρέος δεκατρείς φορές. 
«Ο Εντι Ράμα πνίγει Αλβανούς στα χρέη. Πέντε δισεκατομμύρια οι συμπράξεις δημόσιου και ιδιωτικού τομέα συν 1 δισεκατομμύριο για τον σεισμό συν ομόλογα 650 εκατομμυρίων ευρώ σύνολο 6 δισεκατομμύρια 650 εκατομμύρια χρέος», είπε.
Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ρότσιλντ» που ήταν ο σύμβουλος, της Αλβανίας για την εκδοση των Ομόλογων των 650 εκ έστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον Ράμα για το δάνειο.  

«Θέλω να μοιραστώ μαζί σας την κοινή ικανοποίηση, όχι για να δώσω περισσότερη αξία στην κυβέρνηση σας, αλλά για να χαιρετήσω αυτήν τη σημαντική στιγμή για την οικονομία, το μέλλον και την προοπτική της Αλβανίας», δήλωσε η Ρότσιλντ. Το δάνειο είναι «σημαντική στιγμή για την οικονομία, το μέλλον και την προοπτική της Αλβανίας» «Αγαπητέ πρωθυπουργέ, μαζί με συναδέλφους σας , κλείσαμε το ζήτημα των 650 εκατομμυρίων ευρώ για ένα διάστημα 7 ετών με επιτόκιο 3,625%. Η Αλβανία είναι η πρώτη χώρα στις «αγορές έκτακτης ανάγκης» που εμφανίστηκε με μηδενικό πρωταρχικό επιτόκιο σε νέα έκδοση ομολόγων. Είναι μια τεράστια επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον της αγοράς σήμερα, το οποίο παραμένει πολύ ασταθές και την ποιότητα του βιβλίου προσφορών καθώς αποτελεί σημαντική επενδυτική βάση».

 Το δάνειο είναι «μεγάλη επιτυχία» και Επίτευγμα. «Το βιβλίο προσφορών κατέγραψε προσφορές 3,1 δισεκατομμύρια τη στιγμή του κλεισίματος. Μας πρόσφεραν 4,8 φορές περισσότερα από όσα ζητήσαμε. Καταλήξαμε με ένα επίτευγμα. Το επιτόκιο μειώθηκε σημαντικά κατά τη διάρκεια της ημέρας, από 4.125 σε 3.635, κάτι που μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους, αν κάνουμε μια σύγκριση με το τελευταίο Eurobond που εξέδωσε η «Βόρεια Μακεδονία»  πριν από 15 ημέρες με απόδοση 3,95% , δεδομένου ότι η βαθμολογία της Βόρειας Μακεδονίας είναι BB +. 

Έτσι, η «Βόρεια Μακεδονία» έχει υψηλότερη βαθμολογία, ενώ η Αλβανία έλαβε καλύτερη βαθμολογία από τις αγορές»,ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας, «Ρότσιλντ».
 
Νίκη απέναντι στις αγορές. Νίκη απέναντι στην Βόρεια. Νίκη το πνίξιμο των Αλβανών στα χρέη. Νίκη το επιτόκιο 3,625%. 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...