ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Ιουνίου 2021

ΙΣΡΑΗΛ: ΜΕΣΑ ΣΕ 12 ΗΜΕΡΕΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 10% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΙ) ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ PFIZER ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΛΒΕΡΤΟΥ ΜΠΟΥΡΛΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΤΗΚΑΝ 1763 ΑΤΟΜΑ, ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΜΑΦΙΟΖΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ.

 

ΕΦΤΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.


 Αυτόχθονες Έλληνες: ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΛΟΧΑΓΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ, Ο «ΦΙΛΟΣ» ΚΑΙ «ΣΥΜΜΑΧΟΣ» ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Νετανιάχου:  «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται

 Ο Νετανιάχου προστατεύει τα σύνορα  του Ισραήλ από λαθρομετανάστες  και  ταυτόχρονα  εμβολίασε  1.000.000  ισραηλινούς  σε  12  ημέρες. 

 

 Ο  μαφιόζος  πρωθυπουργός  της  Ελλάδος  ανήμερα  των  Χριστουγένων   επισκέφτηκε  γεμάτος  αγωνία  τους  ισλαμιστές  λαθρομετανάστες  και σε  12 ημέρες  εμβολίασε  1763  δικούς του  ανθρώπους.  Επίσης,  γεμάτος  ενέργεια,  κατασκευάζει Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου! - Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!  ΣΤΟ  ΦΥΛΑΚΙΟ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ,  σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!


  ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.   Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έκανα το εμβόλιο, δεν θα πάρω τη σειρά κανενός».


Το Ισραήλ έχει ήδη εμβολιάσει 1 εκατομμύριο πολίτες του κατά της Covid-19, ήτοι πάνω από το 10% των πάνω από 9,2 εκατομμυρίων κατοίκων του, ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση.

Η εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στο Ισραήλ ξεκίνησε στις 20 Δεκεμβρίου, αφού η χώρα ενέκρινε το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech. Στις πληθυσμιακές ομάδες προτεραιότητας που εμβολιάστηκαν περιλαμβάνονται εργαζόμενοι στον τομέα υγείας, φοιτητές ιατρικών σχολών, εργαζόμενοι σε κέντρα προστασίας ηλικιωμένων και κυβερνητικοί αξιωματούχοι. 

 

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος Ρεουβέν Ριβλίν ήταν από τους πρώτους που εμβολιάστηκαν.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, ο εκατομμυριοστός Ισραηλινός που εμβολιάστηκε ήταν ο Μοχαμάντ Τζαμπαρίν στην πόλη με κυρίως αραβικό πληθυσμό Ουμ αλ Φαχμ. Ο Νετανιάχου ήταν παρόν σε αυτόν τον εμβολιασμό, και άδραξε την ευκαιρία να υποσχεθεί την επιστροφή σε μια κάποιου βαθμού κανονικότητα μετά τον εμβολιασμό αρκετά μεγάλου μέρους του πληθυσμού.

«Μόλις φτάσουμε σε έναν κρίσιμο όγκο, όταν εμβολιαστούν αρκετά εκατομμύρια άνθρωποι, θα μπορέσουμε να ανοίξουμε ξανά το εμπόριο, τα καταστήματα, τα εστιατόρια, τα πάντα. Κάποιος θα μπορεί να ταξιδέψει στο εξωτερικό, να δραστηριοποιείται επιχειρηματικά και να ταξιδέψει στο Ντουμπάι, το Αμπού Ντάμπι, το Μπαχρέιν», είπε ο Νετανιάχου.

Ο συντηρητικός πρωθυπουργός θα είναι για πολλοστή φορά υποψήφιος στις πρόωρες εκλογές της 23ης Μαρτίου, που προκηρύχθηκαν μετά την κατάρρευση του κυβερνώντος συνασπισμού, την περασμένη εβδομάδα.

Πολλοί εκτιμούν ότι ο αγώνας ταχύτητας που έχουν επιδοθεί οι ισραηλινές αρχές, στον πιο γρήγορο ρυθμό εμβολιασμών σε ολόκληρο τον κόσμο, μπορεί να βοηθήσει τον Νετανιάχου, που επικρίθηκε έντονα για τους χειρισμούς του στην πανδημία, στις επερχόμενες εκλογές.

Εκτός από το εμβόλιο των Pfizer/ BioNTech, το Ισραήλ έχει επίσης υπογράψει συμφωνία αγοράς εμβολίων με την αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Moderna. Επίσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Ιατρικό Κέντρο Χαντάσα, που εδρεύει στην Ιερουσαλήμ, έχει παραγγείλει 1,5 εκατομμύριο δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και αναμένει την αδειοδότηση του υπουργείου Υγείας για τη χρήση του.

 

 

ΣΤΟ  ΦΥΛΑΚΙΟ  ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

Ο ΚΟΥΛΗΣ, γεμάτος  ενέργεια,  κατασκευάζει Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του Έβρου! - Δημοσιεύθηκε η απόφαση στην Διαύγεια!

 Κατασκευάζουν Δομή Φιλοξενίας 1500 ατόμων επί της αμυντικής γραμμής του  Έβρου! - e-synews.gr
Σε έκταση 72,5 στρεμμάτων και με δυνατότητα φιλοξενίας 1.500 παράνομων μεταναστών (μαζί με τους 250 του υπάρχοντος ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ) θα είναι το νέο κέντρο φιλοξενίας που κατασκευάζει η κυβέρνηση στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, δίπλα στο υπάρχον ΚΥΤ Φυλακίου, επί της οριογραμμής (!) με την Τουρκία, σε περιοχή υψίστης εθνικής ασφαλείας!
Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με το σχέδιο «Βαριοπούλα» του τουρκικού Στρατού του 2003 που είχε έρθει στην δημοσιότητα, η περιοχή αποτελούσε την «αχίλλειο πτέρνα» της ελληνικής αμυντικής διάταξης και εκεί θα γινόταν η εισβολή και η εν συνεχεία κατοχή της περιοχής.
Και τώρα φτιάχνουν «πυρήνα» μουσουλμάνων παράνομων μεταναστών στο ίδιο ακριβώς σημείο!
Σύμφωνα με την απόφαση του Γενικού Γραμματέα Μεταναστευτικής Πολιτικής Πάτροκλου Γεωργιάδη που δημοσιεύθηκε χθες 29 Δεκεμβρίου 2020 στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ:
«Η προκηρυσσόμενη δράση αφορά τη χρηματοδότηση έργων για την αναβάθμιση και ενίσχυση των υφιστάμενων υποδομών υποδοχής και φιλοξενίας των Περιφερειακών Υπηρεσιών της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης (Υ.Π.Υ.Τ) στο Δ.Δ. Φυλακίου στο Ν. Έβρο.
Σκοπός του έργου είναι η δημιουργία μιας ενιαίας ελεγχόμενης δομής φιλοξενίας σύμφωνα με το άρθρου 8 του Ν. 4375/2016.
Η δομή θα καλύψει την ανάγκη στέγασης των υπηκόων τρίτων χωρών ή ανιθαγενών που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις, διασφαλίζοντας την ελεγχόμενη είσοδο και έξοδο αυτών, θα συνεισφέρει στην αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τους καθώς και στην παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών υποδοχής τους.
Η δομή θα χωροθετηθεί στο Δ.Δ. Φυλακίου, Δήμου Κυπρίνου στο Ν. Έβρο, θα αναπτυχθεί σε έκταση επιφάνειας περίπου 72.500 τ.μ. και θα γειτνιάζει με το υφιστάμενο ΚΥΤ στο Φυλάκιο Έβρου. Η συνολική δυναμικότητα της δομής θα είναι 1.500 φιλοξενούμενοι.
Ειδικότερα, προβλέπονται η αναβάθμιση και δημιουργία 750 θέσεων γενικού πληθυσμού και 750 θέσεων σε ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. (περιλαμβανομένων 250 θέσεων του υφιστάμενου ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ.). Κατά την ολοκλήρωση του έργου, η δομή θα ενοποιηθεί με την υφιστάμενη και θα αποτελούν μια ενιαία.
Στη δομή θα εγκατασταθούν οικίσκοι διαμονής καθώς και χώροι εστίασης – ψυχαγωγίας, ιατρείων, καταστημάτων, σχολείων, πλυντηρίων – στεγνωτηρίων, πολυχώρων, γραφείων διοίκησης, γραφείων φρουράς. Επίσης, προβλέπεται χώρος άθλησης και χώρος ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων όπου θα στεγάζονται τα γραφεία υπηρεσιών συντήρησης, τα γραφεία πυροσβεστικής υπηρεσίας και η μονάδα επεξεργασίας λυμάτων.
Στη δομή θα κατασκευαστεί δίκτυο ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και Η/Μ. Η δομή θα περιβληθεί από περιμετρική οδό με περίφραξη.
Ομάδα στόχος:
Υπήκοοι τρίτων χωρών ή ανιθαγενείς που εισέρχονται στη χώρα χωρίς τις νόμιμες διατυπώσεις».

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ.   Αλβέρτος Μπουρλάς: «Δεν έκανα το εμβόλιο, δεν θα πάρω τη σειρά κανενός».

 
O επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάνει το εμβόλιο της εταιρίας του, προσθέτοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και άλλα στελέχη της Pfizer δεν πρόκειται να κλέψουν τη σειρά κανενός.
Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΜΠΟΥΡΛΑ ΣΤΙΣ 2 ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΜΒΟΛΙΑ.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

  1. H απομονωμένη Τουρκία ανέλαβε τη διοίκηση της Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF) του NATO.
    Tο ΝΑΤΟ ανακοίνωσε ότι η Τουρκία ανέλαβε από χθες τη διοίκηση της Δύναμης Υψηλής Ετοιμότητας (VJTF).
    Περίπου 4.200 στρατιώτες από την 66η Διοίκηση Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού της Τουρκίας θα τοποθετηθούν ως μέρος του VJTF στο πλαίσιο της Δύναμης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ, η οποία θα έχει 6.400 άτομα σε υπηρεσία μαζί με την προσθήκη στρατιωτών από Αλβανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Λετονία, Μαυροβούνιο, Πολωνία , Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Βρετανία και Ηνωμένες Πολιτείες.
    Η Τουρκία παραλαμβάνει τη διοίκηση από την Πολωνία για όλο το 2021. «Η Τουρκία έχει πραγματοποιήσει σημαντικές επενδύσεις σ΄ αυτή τη δύναμη»,αναφέρει η ανακοίνωση του ΝΑΤΟ. Η δύναμη αυτή αποφασίστηκε να δημιουργηθεί το 2014. Τα στρατεύματα θα είναι έτοιμα να αναπτυχθούν μέσα σε λίγες μέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ιράν ενημέρωσε τον ΟΗΕ ότι προχωρά στον εμπλουτισμό ουρανίου.
    Το Ιράν έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του ΟΗΕ για την πυρηνική ενέργεια ότι σχεδιάζει να εμπλουτίσει ουράνιο με καθαρότητα έως και 20%, στο πυρηνικό εργοστάσιό του Fordow, ένα επίπεδο που είχε πετύχει πριν από τη διεθνή συμφωνία του 2015, ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενεργείας (IAEA).
    Έτσι το Ιράν ως "καλωσόρισμα" στον Τ.Μπαίντεν ετοιμάζεται να αλλάξει την Μ.Ανατολή σε μια κατάσταση που κανείς δεν ξέρει που θα οδηγήσει.
    Η κίνηση είναι η τελευταία σε μια σειρά πρόσφατων γνωστοποιήσεων της Ισλαμικής Δημοκρατίας προς την IAEA για τις προθέσεις της να παραβιάσει περαιτέρω την JCPOA (συμφωνία για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος), τους όρους της οποίας άρχισε να αθετεί το 2019.
    Αυτό το βήμα είναι ένα από τα πολλά που περιλαμβάνονται σε ένα νόμο που ψηφίστηκε από το ιρανικό κοινοβούλιο τον περασμένο μήνα ως απάντηση στη δολοφονία του κορυφαίου πυρηνικού επιστήμονα της χώρας, για την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ.
    «Το Ιράν ενημέρωσε τον Οργανισμό ότι για να συμμορφωθεί με ένα νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της χώρας, ο Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας του Ιράν σκοπεύει να παραγάγει ουράνιο χαμηλού εμπλουτισμού (LEU) έως και 20% στο εργοστάσιο εμπλουτισμού καυσίμων Fordow», ανέφερε η IAEA σε ανακοίνωσή της.
    Μια έκθεση του Οργανισμού αυτού του ΟΗΕ προς τα κράτη μέλη της νωρίτερα χθες Παρασκευή, έκθεση που περιήλθε σε γνώση του Reuters, είχε παρόμοια διατύπωση στην περιγραφή μιας επιστολής του Ιράν προς την IAEA, με ημερομηνία 31 Δεκεμβρίου.
    «Η επιστολή του Ιράν προς τον Οργανισμό… δεν ανέφερε διόλου ότι θα πραγματοποιηθεί αυτή η δραστηριότητα εμπλουτισμού», υπογράμμισε η ανακοίνωση.
    Το εργοστάσιο Fordow είναι χτισμένο μέσα σε ένα βουνό, προφανώς για την προστασία του από εναέριους βομβαρδισμούς και η συμφωνία του 2015 δεν επέτρεπε τον εμπλουτισμό εκεί. Το Ιράν εμπλουτίζει ήδη στο Fordow χρησιμοποιώντας φυγοκεντρητές IR-1 πρώτης γενιάς.
    Η Ισλαμική Δημοκρατία έχει παραβεί το όριο 3,67% της συμφωνίας για την καθαρότητα στην οποία μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο, αλλά έχει φτάσει μόνο στο 4,5% μέχρι στιγμής, πολύ χαμηλότερο από το 20% που πέτυχε πριν από τη συμφωνία και το 90% που είναι απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.
    Ο κύριος στόχος της διεθνούς συμφωνίας JCPOA για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν ήταν να παρατείνει το χρόνο που το Ιράν θα χρειαζόταν να παραγάγει επαρκές σχάσιμο υλικό για την κατασκευή πυρηνικής βόμβας, αν το επέλεγε, σε τουλάχιστον ένα χρόνο από περίπου δύο έως τρεις μήνες. Εκείνη η συμφωνία κατάργησε επίσης τις διεθνείς κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
    Αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και η IAEA πιστεύουν ότι το Ιράν διέθετε ένα μυστικό, συντονισμένο πρόγραμμα κατασκευής πυρηνικών όπλων που διέκοψε το 2003. Το Ιράν αρνείται ότι είχε ποτέ ένα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πάζλ (ή ο γρίφος) της πανδημίας της νόσου COVID-19 στην Αφρική.
    Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλίδη, Ομότιμου Καθηγητή Γενετικής Α. Π. Θ.
    Το ερώτημα που πλανάται στην επιστημονική κοινότητα, είναι, γιατί η Αφρική έχει αναλογικά λιγότερες μολύνσεις, αλλά και λιγότερους θανάτους παγκοσμίως;
    Ποιοι παράγοντες ενδέχεται να συμβάλουν σε αυτήν την φαινομενική ανθεκτικότητα;
    Η πανδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2 προκαλεί αμηχανία σε πολλούς ειδικούς στη δημόσια υγεία, επειδή στην Αφρική έχουν καταγραφεί οι πολύ λιγότερες περιπτώσεις μόλυνσης SARS-CoV-2 και θάνατοι από COVID-19 σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού.
    Μέχρι 22 Νοεμβρίου 2020, μόνο το 3,6% των καταγεγραμμένων θανάτων (49.728) και περιστατικών (2.070.953) λόγω COVID-19 έχουν συμβεί στην Αφρική, παρά το γεγονός ότι φιλοξενεί το 17% του παγκόσμιου πληθυσμού.
    Προκειμένου να αποκτήσουν καλύτερη κατανόηση της εξάπλωσης του ιού στην Κένυα (και αλλού), ερευνητές εξέτασαν χιλιάδες αιμοδοσίες μεταξύ 30 Απριλίου και 22 Νοεμβρίου 2020 για ύπαρξη αντισωμάτων IgG έναντι της πρωτεΐνης της ακίδας του κορωνοϊού SARS-CoV-2.
    Ο επιπολασμός για τον ιό SARS-CoV-2 στους αιμοδότες ήταν 5,6%.

    Η εκτίμηση του επιπολασμού, με βάση τον πληθυσμό της Κένυας, ήταν 4,3% που είναι παρόμοιος με εκτιμήσεις σε αρκετές χώρες, π.χ. Ελβετία, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ.
    Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν ότι ο ιός SARS-CoV-2 ήταν πιο διαδεδομένος στην Κένυα από ό,τι πιστεύαμε προηγουμένως.
    Η απόκλιση του υψηλού επιπολασμού COVID-19 και της χαμηλής θνησιμότητας σε ολόκληρη την Αφρική μπορεί να οφείλεται σε διάφορους παράγοντες που μπορεί να επηρεάσουν την πορεία της πανδημίας COVID-19 στην Αφρική.

    Αυτοί περιλαμβάνουν:
    –Περιορισμένος αριθμός τεστ (που περιορίζει την ανίχνευση και την απομόνωση, και επομένως μέτρα δημόσιας υγείας),
    –πολύ νεότερος πληθυσμός (και κατά συνέπεια λιγότερες σοβαρές περιπτώσεις και θάνατοι),
    –κλιματολογικές συνθήκες (που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον χρόνο επιβίωσης και της μετάδοσης του ιού),
    –προϋπάρχουσα ανοσία,
    –γενετικοί παράγοντες,
    –πρώιμη εφαρμογή των μέτρων δημόσιας υγείας λόγω προηγούμενων επιδημιών, τα περιορισμένα ταξίδια, κλπ.
    Το παζλ της πανδημίας COVID-19 στην Αφρική μπορεί εν μέρει να εξηγηθεί, επίσης, από τα κατάλληλα μέτρα που ελήφθησαν έγκαιρα στην Ήπειρο.
    Ωστόσο, απαιτούνται περισσότερα δεδομένα για την κατανόηση των παραγόντων της πανδημίας COVID-19 σε ολόκληρη την Αφρική.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επειδή είμαστε οι τέταρτοι από το τέλος σε εμβόλια, ο Κούλης τιμωρεί τους Έλληνες.
    Νέα σκληρά μέτρα ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Κούλη.
    «Όλοι μέσα»: Έκλεισαν τα πάντα πάλι για να κρύψουν το φιάσκο των εμβολίων.

    Νεκροί ανά εκατομμύριο:
    Αυστραλία: 35, Ν. Ζηλανδία: 5, Κίνα: 3, Ελλάδα 469
    ΑΕΠ 3ου τριμήνου σε σχέση με αντίστοιχο του 2019:
    Αυστραλία: -3,8% Ν. Ζηλανδία: -2,2% Κίνα: +4,9% Ελλάδα: -11,7%
    Σε έκτακτες ανακοινώσεις προχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας καθώς σταματά η παράδοση εκτός των καταστημάτων, κλείνουν τα κομμωτήρια, τα ΚΤΕΟ. Παραμένουν κλειστές οι εκκλησίες και ο Αγιασμός των υδάτων θα γίνει σε εσωτερικούς χώρους.
    Τα αυστηρότερα μέτρα με ισχύ τουλάχιστον για την επόμενη εβδομάδα γίνονται με απώτερο στόχο να καταστεί εφικτό το άνοιγμα των σχολείων στις 11 Ιανουαρίου όπως είπε ο Σ.Πέτσας.
    Φαίνεται ότι η κυβέρνηση επειδή είμαστε οι τέταρτοι από το τέλος σε εμβόλια τιμωρούν τους πολίτες και επειδή δεν θέλουν να εμβολιαστούν, ενώ προσπαθούν να κρύψουν την ανικανότητα τους να προμηθευτούν αρκετές ποσότητες εμβολίων.
    Δύο μήνες μετά το νέο lockdown και με τον κόσμο να δεινοπαθεί καθώς κάθε κοινωνική και οικονομική έκφανση της ζωής η κυβέρνηση προτιμά να πάρει πίσω ακόμα και τα όσα είχαν αφεθεί και επιλέγει να "σφραγίσει" την κοινωνία για ακόμα μια εβδομάδα(πόσες φορές το έχουμε ακούσει άραγε αυτό).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στις 9 ο Γεωργιάδης άφηνε «ανοιχτό» να ανοίξουν τα μαγαζιά και στις 11 τα έκλεισαν όλα! Θάνος Νικηταράς
    Εντάξει, δεν ανακαλύπτουμε δα και την Ατλαντίδα, η κυβέρνηση από την αρχή της πανδημίας έχει δείξει πως... άλλα λέει το πρωί και τελικά κάνει ακριβώς το αντίθετο το βράδυ.
    Το ίδιο έγινε και σήμερα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Στέλιο Πέτσα, να ανακοινώνει πως κλείνουν τα πάντα, για «προληπτικούς λόγους»...
    Το περίεργο βέβαια είναι ότι οι δηλώσεις του κ.Πέτσα έγιναν στις 11 το πρωί. Δύο ώρες νωρίτερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξει το λιανεμπόριο σε ζώνες.
    Το κυβερνητικό αλαλούμ καλούνται να πληρώσουν χιλιάδες επαγγελματίες που, όπως χαρακτηριστικά λένε, ενώ ετοιμαζόντουσαν για το click in shop, η κυβέρνηση κλείνει (ξανά) τα πάντα...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Κατίνα Σακελλαροπούλου του Κούλη: «Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί σε ανελευθερία - Εναλλακτική σε παγκοσμιοποίηση η δήθεν εθνική ασφάλεια».
    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου σε άρθρο της στην Εφημερίδα των Συντακτών, τάχθηκε κατά του «εθνοκεντρικού προστατευτισμού» ο οποίος σύμφωνα με την Πρόεδρο οδηγεί στην ανελευθερία.
    Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει και το σχόλιό της πως «λαϊκή βούλησή δεν είναι η βούληση της πλειοψηφίας» αλλά και ότι τάχθηκε υπέρ του lockdown. Το άρθρο της αυτό έρχεται μία μέρα μετά την άρνησή της να ακούσει τον Εθνικό Ύμνο.
    Χαρακτηριστικό απόσπασμα του άρθρου:
    «...Στο μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα δοκιμάστηκε η αλληλεγγύη της Ενωσης και στο προσκήνιο εμφανίστηκαν διαιρέσεις και διαλυτικές τάσεις μεταξύ των μελών της. H αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και η εφαρμογή της Πράσινης Συμφωνίας είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης και όχι πολυτέλειας.
    Οι πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις στη Γαλλία και την Αυστρία κυοφορούν βίαιες πολιτισμικές συγκρούσεις, οι οποίες απειλούν ανοιχτά την ελευθερία και την πολιτική μας συγκρότηση. Η πανδημία του κορονοϊού όξυνε τις αντιθέσεις και επέφερε μια σειρά περιορισμών στις ατομικές μας ελευθερίες.
    Στην αλληλουχία αυτών των επάλληλων κρίσεων βρήκαν πολλοί την ευκαιρία να αμφισβητήσουν τη φιλελεύθερη δημοκρατία στο όνομα ενός νέου εθνοκεντρικού προστατευτισμού. Ο ευρωσκεπτικισμός είναι μια παραλλαγή της αντίδρασης στην παγκοσμιοποίηση και υποκινεί την εσωστρεφή αναδίπλωσή μας στη δήθεν εθνική ασφάλεια.
    Σε αυτό το κλίμα της διάχυτης καχυποψίας αναδεικνύεται η οξύμωρη έννοια της «ανελεύθερης δημοκρατίας» (illiberal democracy), ειδικά σε χώρες με αδύναμη δικαιοκρατική παράδοση. Στη λαϊκιστική στρέβλωση της δημοκρατίας η λαϊκή βούληση συγχέεται με τη βούληση της πλειοψηφίας.
    Οι κυβερνώντες υπονομεύουν, άμεσα ή έμμεσα, τις μείζονες εγγυήσεις του κράτους δικαίου: την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, την ακαδημαϊκή ελευθερία, την ελευθεροτυπία και την ελεύθερη έκφραση. Ομως δημοκρατία χωρίς κράτος δικαίου δεν νοείται. Και η Ευρώπη είναι πάνω από όλα μια Ενωση δικαίου
    Η χρονιά που έφυγε έφερε πολλές αντιξοότητες. Τα δικαιώματά μας, στην εξαιρετική συνθήκη της πανδημίας, τελούν σε καθεστώς διακινδύνευσης και χάνουν την αυταξία τους. Εχουμε πια εισέλθει σε περίοδο επώδυνων πλην αναγκαίων συμβιβασμών και σταθμίσεων. Η προτεραιότητα στην προστασία της υγείας και της ζωής μας είναι μια αυτονόητη, νομικά και ηθικά, επιλογή. Πολύ περισσότερο που οι περιορισμοί στην ελευθερία μας παραμένουν έκτακτοι και προσωρινοί...».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταγγελία του ΓΓ της ΟΕΝΓΕ: «Ακυρώθηκαν 470 εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού με "άνωθεν εντολή"»;
    Συνεχίζονται οι καταγγελίες για ακυρώσεις ραντεβού για εμβολιασμών των υγειονομικών, αυτή τη φορά την έκανε ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών), Πάνος Παπανικολάου.
    Συγκεκριμένα, ο Πάνος Παπανικολάου με ανάρτησή του στο twitter αποκαλύπτει ότι "470 ραντεβού για εμβολιασμό υγειονομικού προσωπικού στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" Αθήνας κλεισμένα για Δευτέρα 4/1 με έτοιμους τους χώρους, τα συνεργεία κλπ. Ξαφνικά σήμερα 2/1 μαθαίνουμε για "άνωθεν εντολή" ακύρωσης της διαδικασίας επ' αόριστον κι εκεί.".
    "Μα τι γίνεται κ. Κικίλια;", ρωτάει ο γ.γ. της ΟΕΝΓΕ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΠΑΝΤΑΣ ΘΑ ΕΧΑΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΙΝΟ ΥΠΝΟ.
    Αδιανόητη ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ για την ματαίωση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών.
    Μια μία ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΓΕΕΘΑ απολογείται στον ελληνικό λαό γιατί δεν παιάνισε χθες ο Εθνικός Ύμνος στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του Nέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.
    Κατά το ΓΕΕΘΑ «Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 (σ.σ.: !), που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων.
    Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.
    Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ!
    Τι καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης από αυτή την ανακοίνωση; Ότι ο Εθνικός Ύμνος μεταδίδει τον κορωνοϊό;
    Ότι τα μέλη της μπάντας που θα έπαιζαν τον Εθνικό Ύμνο θα μετέδιδαν κορωνοϊό ο ένας στον άλλο;
    Δηλαδή οι μάσκες και μία απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους δεν θα αποτελούσαν το κατάλληλο προστατευτικό μέτρο;
    Θα κινδύνευαν τα μέλη της μπάντας ή οι πολίτες αν υπήρχε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου;
    Ή μήπως αντί για κορωνοϊό, κάποιοι θα πάθαιναν αλλεργία ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο; Ετσι ή αλλιώς δεν προσκύνησαν τον Σταυρό, γιατί να ακούσουν και τον Εθνικό Ύμνο;
    Δεν ξέρουμε αν οι μετέχοντες αξιωματικοί «στην σύσκεψη της 30ης Δεκεμβρίου για την προετοιμασία της τελετής», αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «Εθνικός Ύμνος» (είναι κι αυτό το σύστημα εισαγωγής των Πανελλαδικών που αντί για αξιωματικούς «με ψυχή» βγάζει γραφειοκράτες καριερίστες).
    Πού εν προκειμένω, δεν θα γινόταν και καμιά μεγάλη θυσία, αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.
    Πλην του ότου τελετάρχης και μέλη της μπάντας θα έχαναν τον πρωινό ύπνο της Πρωτοχρονιάς....
    Ο Εθνικός 'Υμνος παιανίζει και η Σημαία κυματίζει, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γραμμένος (Ελληνική Λύση): «Εντολή επιτελών της ΠτΔ να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.

      Με ένα tweet του χθες, ο διευθυντής της ΚΟ της Ελληνικής Λύσης, Βασίλης Γραμμένος , ο οποίο παρευρέθηκε στην Μητρόπολη, «ρίχνει φως» στα χθεσινά περιστατικά που αφορούν την στάση της Προέδρου της Δημοκρατίας απέναντι στον Σταυρό και στον Εθνικό Ύμνο.
      Το tweet του κ.Γραμμένου ουσιαστικά διαψεύδει την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ λέγοντας πως ήταν εντολή των επιτελών της ΠτΔ να μην ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ ΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
    Μόλις μπήκε το 2021 η Κατίνα έκανε δύο κινήσεις σε συνεννόηση προφανώς με τον άπατρι Κούλη :
    Α. κατέβασε τα καριοφίλια του 1821 από το γραφείο της.
    Β. έδωσε διαταγή να μην γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
    Οι αξιωματικοί υπάκουσαν. Άλλωστε μόνο για δεξιώσεις και φιλιππινέζες λαθρομεταναστών είναι ικανοί.
    Οι εορταστικές εθιμοτυπίες και εκδηλώσεις έχουν ένα συγκεκριμένο τυπικό, που αναγράφεται σε συγκεκριμένο κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και σχετικές Πάγιες Διαταγές.
    Όλα περιγράφονται με λεπτομέρεια.
    Στην συγκεκριμένη περίπτωση, που τα τιμώμενα πρόσωπα θα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.
    Όχι μόνο λοιπόν, διέταξαν (Προεδρία και Πρωθυπουργός) να μην παιανίσει ο Εθνικός Ύμνος, αλλά οι κατάπτυστοι διέταξαν και το ΓΕΕΘΑ να βγάλει ανακοίνωση για να τους καλύψει.
    ΑΚΟΜΗ:
    Πώς έγινε η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με 100 άτομα σε ένα μικρό στούντιο, χωρίς μάσκες και χωρίς να είναι συγγενείς;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στην Κύπρο το 1974 ένας αξιωματικός τόσκασε από την μάχη και κρύφτηκε. Δικαιολογήθηκε: «εγώ τουλάχιστον έμεινα ζωντανός».
      Αυτόν τον «άνθρωπο» η Ν.Δ. και το Κλεφτοπασόκ τον προβίβασαν αργότερα σε στρατηγό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. «Ένας Έλληνας στρατιώτης ίσον με δέκα τούρκους στρατιώτες.
      Δέκα έλληνες αξιωματικοί ίσον ένας τούρκος αξιωματικός»;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    Απάντηση
  11. Λινού: «Δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί μέχρι το Φθινόπωρο - Δεν έχουμε εμβόλια».
    Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην έχουν ολοκληρωθεί οι εμβολιασμοί έως το Φθινόπωρο, άφησε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνά Λινού,
    Σύμφωνα με την ίδια, η διαδικασία χωλαίνει σε δύο βασικά σημεία. Τον προγραμματισμό από διοικητικής απόψεως και την αργή διαδικασία των εγκρίσεων περισσοτέρων εμβολίων από τις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές.
    «Δεν έχουμε εμβόλια. Οι προκαθορισμένες παραγγελίες αφορούσαν τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, της Moderna και της AstraZeneca. Μέχρι στιγμής έγκριση έχει λάβει μόνο το πρώτο. Αν δεν δοθούν άμεσα εγκρίσεις και στα υπόλοιπα συμπεριλαμβανομένου και της εταιρείας Johnson & Johnson, του Sputnik V, και του κινέζικου Sinovac το οποίο ήδη χρησιμοποιείται σε αρκετές χώρες τότε η διαδικασία θα καθυστερήσει και δεν αποκλείεται να μην ολοκληρωθεί πριν το επόμενο φθινόπωρο», ανέφερε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του πανεπιστημίου Αθηνών.
    Και πρόσθεσε: «Ωστόσο τίποτα δεν είναι σίγουρο. Μπορεί να βρεθούμε και εμπρός σε ευχάριστες εκπλήξεις και όλα να κυλήσουν πολύ πιο γρήγορα».
    Επιπλέον η κα. Λινού αναφέρθηκε και στη διαδικασία εμβολιασμού στη χώρα μας τονίζοντας ότι αυτός «δεν είναι πλήρως οργανωμένος. Χρειάζεται εξειδίκευση, οργάνωση πρόσωπο με πρόσωπο, ώστε ο κάθε πολίτης να ξέρει πότε θα κάνει το εμβόλιο και σε ποιο κέντρο εμβολιασμού θα πρέπει να πάει».
    Σε σχέση με τα μέτρα προστασίας η καθηγήτρια επιδημιολογίας επεσήμανε ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε να τα εφαρμόζουμε ώστε να μην έχουμε ξανά έξαρση της πανδημίας. «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να ζούμε σε αυτό που ονομάζουμε “φούσκα”, δηλαδή να συναντάμε λίγους ανθρώπους αλλά και να φοράμε μάσκα και να τηρούμε τις αποστάσεις. Επίσης η κυβέρνηση θα πρέπει να δει ξανά το ζήτημα του συνωστισμού στα μέσα μαζικής μεταφοράς», ανέφερε η κα. Λινού
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ισραήλ: Μέχρι τα τέλη του μήνα δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου
    Με εντυπωσιακές επιδόσεις συνεχίζει το Ισραήλ την πορεία του στην παγκόσμια «κούρσα» των εμβολιασμών κατά της Covid-19. Σύμφωνα με την Daily Mail, οι επικεφαλείς του τομέα της υγείας στη χώρα υποστηρίζουν ότι μέχρι τα τέλη του μήνα δύο εκατομμύρια άνθρωποι θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer κατά του κορωνοϊού.
    Με αφετηρία την 19η Δεκέμβρη, όταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε το πρώτο του εμβόλιο, το Ισραήλ μπήκε με φόρα στην κούρσα των εμβολιασμών, επιτυγχάνοντας από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες έναν ρυθμό που (κατά τον πρωθυπουργό της χώρας) είναι ο ταχύτερος στον κόσμο.
    Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της χώρας, Στρατηγός Χεζί Λεβί, δήλωσε ότι χάρη στο δυναμικό ξεκίνημα, το Ισραήλ θα μειώσει ελαφρώς την ταχύτητα των εμβολιασμών για καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων.
    Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές δόσεις, που πρέπει να χορηγούνται με διάστημα 3 εβδομάδων μεταξύ τους.
    «Επιβραδύνουμε τον ρυθμό των εμβολιασμών της πρώτης δόσης, ώστε να έχουμε επαρκές απόθεμα για τη δεύτερη δόση όλων εκείνων που έχουν εμβολιαστεί ήδη» είπε ο Λεβί στο τοπικό κανάλι KAN, προσθέτοντας πάντως ότι περίπου το 1/5 του πληθυσμού της χώρας (ξεκινώντας από υγειονομικούς υπαλλήλους και άτομα άνω των 60) θα έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία του εμβολιασμού μέχρι το τέλος του μήνα. Υπενθυμίζεται ότι ο πληθυσμός του Ισραήλ είναι γύρω στα 9,3 εκατομμύρια.
    «Ως τα τέλη Ιανουαρίου, θα έχουμε εμβολιάσει δύο εκατομμύρια κατοίκους, οι περισσότεροι ηλικιωμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά. Έως την περασμένη Παρασκευή, ένα εκατομμύριο άτομα είχαν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου. «Σπαμε όλα τα ρεκόρ... Είμαστε μπροστά από όλες τις χώρες» δήλωσε ο Νετανιάχου πριν από δύο μέρες, κατά την επίσκεψή του στην πόλη Ουμ Αλ Φαμ, όπου χορηγήθηκε το εκατομμυριοστό εμβόλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κατάρρευση του ελληνικού συστήματος εμβολιασμών: Μέχρι 31/01 ούτε 100.000 δεν θα έχουν εμβολιαστεί - Στο Ισραήλ 2 εκατ.!
    Στην Ελλάδα οι κατά φαντασίαν εμβολιασμοί των πολιτών «συνεχίζονται» από την κυβέρνηση. η οποία βάσει της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου Σ.Πέτσα θα εμβολιάζει περισσότερους από δύο εκατομμύρια πολίτες τον μήνα, αλλά στο Ισραήλ οι εμβολιασμοί είναι πραγματικοί και η επίδοση της ισραηλινής κυβέρνησης στην προστασία των πολιτών της χώρας ακόμα πιο εντυπωσιακή: Μέχρι τα τέλη του μήνα δύο εκατομμύρια Ισραηλινοί θα έχουν λάβει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer/ΒιοNTech!
    Στις 19 Δεκέμβρίου, όταν ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε το πρώτο του εμβόλιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε μόλις οκτώ ημέρες αργότερα. Κι όμως μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα λιγότεροι από 4.000 άνθρωποι. Στο Ισραήλ πάνω από 1 εκατομμύριο.
    Μόλις στις στις 20 Ιανουαρίου, αναμένεται (ή καλύτερα «ελπίζεται» να ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υπόλοιπου γενικού πληθυσμού σύμφωνα με την προτεραιοποίηση που έχει δοθεί από την Επιτροπή Εμβολιασμών.
    Η Ελλάδα είναι τέταρτη από το τέλος σε εμβολιασμούς το Ισραήλ, το πρώτο αναλογικά με τον πληθυσμό του!
    Η διαφορά: Στην Ελλάδα περιμένουν την υπογραφή των Βρυξελλών για να πάρουν εμβόλια και η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη αποσύνθεση στέλνοντας αρχικά να εμβολιαστούν οι κυβερνητικοί αξιωματούχο!
    Δείτε τον σχετικό πίνακα:

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ.Πέτσας είχε δηλώσει σχετικά στις 3 Δεκεμβρίου:
    «Ήδη δημιουργούνται 1.018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα, έτσι ώστε ο εμβολιασμός να αρχίσει μετά την πρώτη παραλαβή. Εκτιμάται ότι θα μπορούν να εμβολιάζονται μηνιαίως περίπου 2.117.440 πολίτες. Αν έρθουν περισσότερα εμβόλια τον ίδιο μήνα μπορεί, εφόσον χρειαστεί, να υπάρξει περαιτέρω ανάπτυξη του σχεδίου για τη δημιουργία επιπλέον εμβολιαστικών κέντρων».
    Πραγματικά είναι να απορεί κάποιος από την ελαφρότητα των κυβερνητικών δηλώσεων που ήθελαν ακόμα και «περισσότερους από 2.117.440 πολίτες» εμβολιασμένους τον Ιανουάριο!
    Το μόνο κοινό είναι ότι στο Ισραήλ βρίσκονται σε επίσημη προεκλογική περίοδο (τον Μάρτιο έχουν εκλογές) ενώ στην Ελλάδα βρίσκονται σε ανεπίσημη προεκλογική περίοδο: Τον Μάϊο ή τον Ιούνιο η χώρα θα έχει εκλογές.
    Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της χώρας, στρατηγός Χεζί Λεβί, δήλωσε ότι χάρη στο δυναμικό ξεκίνημα, το Ισραήλ θα μειώσει ελαφρώς την ταχύτητα των εμβολιασμών για καλύτερη διαχείριση των αποθεμάτων.
    Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν αποθέματα εμβολίων και ο υπουργός Υγείας Β.Κικίλιας θα «ανασχηματιστεί» με πιθανό διάδοχό του ένα ακόμα στέλεχος των κυβερνήσεων Γιώργου Παπανδρέου, τον Ηλία Μόσιαλο (τουλάχιστον γνωρίζει καλά πώς δουλεύει η ισραηλινή φαρμακοβιομηχανία. Ή όχι;).
    Στην Ελλάδα έχουν παραδοθεί κατόπιν της συμφωνίας της ΕΕ μόλις 9.500 εμβόλια και τον Ιανουάριο θα παραδοθούν επιπλέον 80.000.
    Αν το εμβόλιο σώζει είναι εγκληματική η κυβερνητική ανεπάρκεια. Αν υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας του εμβολίου, πρέπει να το δηλώσουν. Τόσο απλά...
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...