ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Ιουνίου 2021

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ: Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟΥΦΕΚΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΚΟΠΕΥΤΗ.

ΜΕ ΒΑΡΕΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ (ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ) ΕΞΟΠΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ ΕΧΟΥΝ ΟΠΛΑ. ΖΗΤΗΘΗΚΑΝ 70 - ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ - ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΥΦΕΚΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ...ΑΚΡΙΒΑ. ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ.



 H επιχειρησιακή υστέρηση στους ελεύθερους σκοπευτές

 Savvas Vlassis  18/09/2019
Από Σάββας Δ. Βλάσσης



 Doureios

Ο Ελληνικός Στρατός παραμένει αναμφισβήτητος κυρίαρχος της παγκοσμίου πρωτοτυπίας να μην έχει προμηθευτεί ποτέ εξειδικευμένο τυφέκιο ελευθέρου σκοπευτού! Τα βαρέα τυφέκια Μ82Α1Μ που αποκτήθηκαν για τις Ειδικές Δυνάμεις ΔΕΝ είναι τυφέκια ελευθέρου σκοπευτού, όπως νομίζει η ιεραρχία. Οι διοικήσεις καταφεύγουν σε λύσεις εκ των ενόντων, περιορισμένης φυσικά αποδοτικότητος, χωρίς να υπάρχει κεντρική κατεύθυνση.


Σε φωτογραφικό υλικό που αποδεσμεύθηκε προσφάτως, άνδρες της Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Τουρκικού Ναυτικού εμφανίζονται σε εκπαίδευση βολών ελευθέρων σκοπευτών από ελικόπτερο. Η εκπαίδευση λαμβάνει χώρα με το ημιαυτόματο τυφέκιο ΚΝΤ-76 των 7,62 mm x 51 που αντιπροσωπεύει εξειδικευμένη έκδοση τυφεκίου ακριβείας του τυπικού τυφεκίου μάχης ΜΡΤ-76 εγχώριας αναπτύξεως.

Η έναρξη χορηγήσεως του ΚΝΤ-76, σηματοδοτεί την τελική πράξη στην αντικατάσταση του σοβιετικού SVD Dragunov των 7,62 mm x 54R, που εντάχθηκε σε υπηρεσία στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις την δεκαετία του 1990, ως παραχωρηθέν υλικό από την Γερμανία. Το όπλο προορίζεται για τον ακροβολιστή της Ομάδος Τυφεκιοφόρων, το χαμηλότερο “επίπεδο” στο Πεζικό, στο οποίο συναντάται η επιχειρησιακή απαίτηση για πυρά ακριβείας.
Αντίστοιχο τυφέκιο στις μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων, είναι το αμερικανικό ημιαυτόματο Μ110 των 7,62 mm που αποκτήθηκε λίγο μετά την υιοθέτησή του από τον Στρατό των ΗΠΑ.
 Στο αμέσως επόμενο επίπεδο, των εξειδικευμένων τυφεκίων ελευθέρων σκοπευτών, ο Τουρκικός Στρατός εφοδιάσθηκε τα τελευταία έτη με το τυφέκιο κινητού ουραίου JNG 90 των 7,62 mm. Για πιο απαιτητικές αποστολές σε μεγαλύτερα δραστικά βεληνεκή, στις μονάδες Καταδρομών και Ειδικών Δυνάμεων, υπάρχει η σχετική κλιμάκωση στο διαμέτρημα 0,338 Lapua Magnum του AWSM της βρετανικής Accuracy International.
Από εκεί και πέρα, στις Ειδικές Δυνάμεις υφίστανται τα βαρέα τυφέκια διαμετρήματος 12,7 mm x 99 τύπων Μ82Α1 (ημιαυτόματο) και το ΑΧ50 (κινητού ουραίου). Πρόκειται για τυφέκια ειδικών εφαρμογών και όχι τόσο για προσβολή ανθρώπινων στόχων, παρόλο που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σε αυτό τον ρόλο.
Αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι το κεφάλαιο της ελεύθερης σκόπευσης και της σκόπευσης ακριβείας, υποστηρίζεται πλήρως στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με την παροχή της σχετικής εκπαιδεύσεως στα σχετικά σχολεία αλλά και της προμήθειας όλων των απαραίτητων υλικών μέσων για την αποστολή. Το κυριότερο υλικό που επιτρέπει την μεγιστοποίηση στην απόδοση της εκπαιδεύσεως που έχει λάβει το προσωπικό, δεν είναι άλλο από το εξειδικευμένο τυφέκιο. Και σε αυτό το πεδίο, οι Τούρκοι προβαίνουν στην προμήθεια τυφεκίων όλων των κατηγοριών που κρίνονται επιχειρησιακώς αναγκαίες.









Η σύγκριση με τον Ελληνικό Στρατό, είναι καταθλιπτική. Ο Ελληνικός Στρατός παραμένει αναμφισβήτητος κυρίαρχος της παγκοσμίου πρωτοτυπίας να μην έχει προμηθευτεί ποτέ εξειδικευμένο τυφέκιο ελευθέρου σκοπευτού! Τα βαρέα τυφέκια Μ82Α1Μ που αποκτήθηκαν για τις Ειδικές Δυνάμεις ΔΕΝ είναι τυφέκια ελευθέρου σκοπευτού, όπως νομίζει η ιεραρχία. Οι διοικήσεις καταφεύγουν σε λύσεις εκ των ενόντων, περιορισμένης φυσικά αποδοτικότητος, χωρίς να υπάρχει κεντρική κατεύθυνση.
Με το Πεζικό εντελώς “απών”, ακόμη και οι Ειδικές Δυνάμεις δεν έχουν καταφέρει να εξασφαλίσουν το κύριο μέσο που θα επιτρέψει την απόδοση της πολύ καλής εκπαιδεύσεως που λαμβάνει το προσωπικό στο Σχολείο Βασικής Εκπαιδεύσεως Ελευθέρων Σκοπευτών Ειδικών Αποστολών (ΣΒΕΕΣΕΑ) στο ΚΕΑΠ. Όλες οι απόπειρες κατά το παρελθόν, σκόνταψαν για διαφόρους λόγους, στην ηγεσία του ΓΕΣ.

Το 2014, ο τότε Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μ. Κωσταράκος, έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα για το ΓΕΕΘΑ την προμήθεια εξειδικευμένων τυφεκίων ελευθέρου σκοπευτού προς κάλυψη των επιχειρησικών αναγκών των Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων. Το επόμενο έτος, ο διάδοχός του Ναύαρχος Ευαγ. Αποστολάκης, “κατάφερε” να βραχυκυκλώσει την διαδικασία που είχε δρομολογηθεί κι έκτοτε, επί τετραετία στην θέση του Α/ΓΕΕΘΑ, δεν υλοποιήθηκε το πρόγραμμα. Μιλάμε για ένα πρόγραμμα μικρού συγκριτικώς κόστους αλλά μεγάλης αποδόσεως. Παρά τα δεδομένα δύσκολα οικονομικά, πρόκειται κυριολεκτικά για ντροπή.
Σήμερα, ο Α/ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χ. Χριστοδούλου έχει δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εν λόγω πρόγραμμα, επειδή κατανοεί πλήρως την σπουδαιότητά του. Ωστόσο, ακόμη και αν προχωρήσει, η μεγάλη υστέρηση στις υπόλοιπες μονάδες Ειδικών Δυνάμεων και το Πεζικό του Ελληνικού Στρατού, θα εξακολουθήσει να υφίσταται. Ίσως πάντως, ένας αεροπόρος ξεκολλήσει το πρόγραμμα και καταφέρει το “ακατόρθωτο”, τουλάχιστον για τις Δυνάμεις Ειδικών Επιχειρήσεων.
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




  1. Πανεπιστήμιο Πρίνστον: «Αν αρχίσει Γ' ΠΠ μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας λόγω Ιράν θα έχουμε άμεσα 91,5 εκατ. νεκρούς... »
    Μια αμερικανική στρατιωτική επέμβαση κατά του Ιράν θεωρείται πολύ πιθανό ότι θα προκαλέσει ακόμα και μια παγκόσμια σύρραξη καθώς το περσικό κράτος θεωρείται απαραίτητο για την γεωστρατηγική ασφαλείας στην Μόσχα, κι ας κάνουν πολλοί αναλυτές ότι δεν τον βλέπουν.
    Οι επιστημονικές αναλύσεις προβλέπουν 91,5 εκατομμύρια νεκρούς μόνο από την ανταλλαγή πυρηνικών πυραύλων μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων ΗΠΑ-Ρωσίας χωρίς να μπορούν να προβλεφτούν οι επόμενοι θάνατοι λόγω ραδιενέργειας και ακτίνων γάμμα.
    Το Ιράν είναι το «φράγμα» που προστατεύει το μαλακό ρωσικό «υπογάστριο» και εμποδίζει τις ΗΠΑ από ολοκληρωτική στρατηγική περικύκλωση της ρωσικής ενδοχώρας.
    Αποτέλεσε επίσης βασικό παράγοντα για τον οποίο η Μέση Ανατολή πέρασε κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος στην ρωσική επιρροή κάτι που δεν είχε συμβεί ποτέ στο παρελθόν και το γεγονός αυτό δείχνει πόσο στοίχισε στους Αμερικανούς η ισλαμική επανάσταση κατά του Σάχη το 1979.
    Είναι σαφές ότι θα ήθελαν οι Αμερικανοί μια πτώση του ισλαμικού σιιτικού καθεστώτος για να επιβληθεί εκ νέου μια φιλοαμερικανική κατάσταση στο Ιράν.
    Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί κατόπιν μιας μεγάλης στρατιωτικής καταστροφής.
    Όμως για τους λόγους που αναλύσαμε, η Μόσχα δεν μπορεί να το επιτρέψει αυτό ασχέτως εάν της αρέσει η προσωρινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου.
    Το ζήτημα είναι καθάρά θέμα ασφάλειας του ρωσικού κράτους και διατήρησης της ισχύος του στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.
    Στα πλαίσια αυτά έχει δημοσιευτεί μια έκθεση-σοκ που εξηγεί τι θα γινόταν αν ξεσπούσε ένα τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος με αντιπάλους τις ΗΠΑ-Ρωσία.
    Η καταστροφή θα ήταν απόλυτη εντός λίγων ωρών.
    Αμερικανοί επιστήμονες συνέγραψαν την έκθεση προφανώς για να προειδοποιήσουν πολλούς στο Πεντάγωνο ότι οι ΗΠΑ ΔΕΝ είναι η ιχυρότερη χώρα στον κόσμο τουλάχιστον σε ότι αφορά την πυρηνική δύναμη και ότι η κατάσταση ΜAD (Mutual assured destruction ) βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.
    Μσα σε λίγες ώρες θα είχαμε 34 εκατομμύρια νεκρούς ενώ η Ευρώπη θα μετατρέπονταν σε μια no man's land αφού θα είχε γίνει μια ραδιενεργή έρημος στην οποία οι επιζώντες θα έκαναν τα πάντα για να επιβιώσουν μέσα στα ερείπιά τους.
    Δίνοντας στη δημοσιότητα ένα βίντεο με την προσομοίωση ενός πολέμου μεταξύ Ουάσινγκτον - Μόσχας, επιστήμονες του Πρίνστον απεικόνισαν την «επόμενη μέρα».
    Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», εάν ξεσπούσε πυρηνικός πόλεμος, συνολικά 90 εκατομμύρια άνθρωποι θα έβρισκαν τον θάνατο. Μόνο τις τρεις πρώτες ώρες, η Ευρώπη θα είχε καταστραφεί ολοσχερώς ενώ περίπου 2,6 εκατομμύρια άνθρωποι, θα έβρισκαν τον θάνατο ή θα τραυματίζονταν.
    Στο καταστροφικό σενάριο των ερευνητών, υπάρχουν περιοχές που αποφεύγουν να είναι ο άμεσος στόχος ενός πυρηνικού όπλου, όπως αυτές στο νότιο ημισφαίριο και της Σκοτίας.
    Το τετράλεπτο βίντεο δημιουργήθηκε από τον τεχνικό και τον διεθνή εμπειρογνώμονα, Άλεξ Γκλάσερ του Πανεπιστημίου Πρίνστον και την ομάδα του.
    Η προσομοίωση, που ονομάστηκε «Σχέδιο Α», καταρτίστηκε με βάση τον αριθμό των πυρηνικών όπλων που χρησιμοποιούνται σήμερα.
    Φυσικά επειδή στην Δύση πάντα θέλουν να πιστεύουν ότι είναι οι «καλοί» στο σενάριο ο «κακός» που ξεκινάει τον πόλεμο είναι ποιος άλλος... η Ρωσία.
    Να πούμε πως στην τελική φάση της σύγκρουσης, και οι δύο πλευρές στοχεύουν στις 30 πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις και στα οικονομικά κέντρα του άλλου – αναπτύσσοντας 5-10 πυρηνικά όπλα για κάθε μία από αυτές – για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν την ανάκαμψη κάθε πλευράς και να εμποδίσουν την δυνατότητά της για αναταπόδωση.
    Μια τέτοια κίνηση, καταλήγουν οι ερευνητές, θα έφερνε 85,3 εκατομμύρια θύματα εντός του χρόνου των 45 λεπτών.
    Το αμερικανικό σενάριο βασικά θεωρεί βέβαιο ότι μετά από μια ώρα πυρηνικών πληγμάτων όλα θα έχουν σταματήσει και θα έχουν προκύψει τα εξής τρία αποτελέσματα: Είτε ολοκληρωτική καταστροφή των ΗΠΑ, είτε ολοκληρωτική καταστροφή της Ρωσίας, είτε πολύ μεγάλη καταστροφή και για τις δύο χώρες με σχετικά ισόπαλο αποτέλεσμα που μάλλον αυτό το σενάριο είναι και το πιθανότερο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Τουρκία επιστρέφει στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών F-35! - Δηλώσεις του Αμερικανού γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκρέιαμ.
    Λίγες ώρες μετά τις περίφημες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου ότι «Οποιος απειλήσει το συμφέρον της Ελλάδας ταυτόχρονα θίγει και το συμφέρον των ΗΠΑ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» , ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο ρεπουμπλικανός γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής (ώρα Ελλάδος), την Κυριακή, μετά από συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι «Οι ΗΠΑ θέλουν να φέρουν πίσω την Τουρκία στο πρόγραμμα κατασκευής των μαχητικών αεροσκαφών F-35»!
    Προφανώς αυτό που «συνεπάγεται» είναι να αγκαλιάζεις εν τέλει αυτόν που απειλεί το συμφέρον της Ελλάδας και να του δίνει τα μαχητικά που είχαν «φρενάρει» οι S-400 εντελώς προσωρινά.
    «Προσπαθούμε να τους επαναφέρουμε στο πρόγραμμα F-35», δήλωσε στη Νέα Υόρκη ο Λ.Γκρέιαμ, σύμμαχος του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Twitter.
    Ο Λ.Γκρέιαμ συναντήθηκε με τον Τούρκο πρόεδρο Ρ.Τ. Ερντογάν στη Νέα Υόρκη πριν από τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και συμφώνησαν σε οδικό χάρτη επιστροφής της Τουρκίας στο πρόγραμμα κατασκευής F-35
    Στο βίντεο, ο Γκρέιαμ είπε ότι μαζί με τον Ερντογάν συζήτησαν πιθανή συμφωνία ελεύθερου εμπορίου, αξίας 100 δισ. δολ. ανά έτος. «Η Τουρκία είναι ένας πολύ σημαντικός σύμμαχος, όχι μόνο όταν πρόκειται για τη Συρία αλλά για ολόκληρη την περιοχή», δήλωσε στους δημοσιογράφους.
    Ο Ερντογάν έχει προγραμματίσει να συναντηθεί με το Τραμπ στη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα.
    Το κρατικό πρακτορείο Anadolu ανέφερε ότι ο Τράμπ και ο Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία απόψε, κατά την οποία συζήτησαν διμερείς σχέσεις και περιφερειακά ζητήματα.
    Η Άγκυρα συγκρούστηκε με τους κύκλους των Εβραίων στις ΗΠΑ που την πολέμησαν ανηλεώς στο θέμα των F-35, αλλά έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να γλιτώσει τις κυρώσεις, κατόπιν της σταθερής άρνησης του Ν.Τραμπ να υποκύψει στις πιέσεις του εβραϊκού λόμπι.
    Η ουσία είναι ότι όπως όλα δείχνουν είμαστε πολύ κοντά την επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 διαφορετικά θα «κυλήσει» ολοκληρωτικά στην «αγκαλιά» της Ρωσίας
    Η ελληνική πλευρά δείχνει αιφνιδιασμένη από την εξέλιξη αφού κάποιοι από το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ την διαβεβαίωναν ότι «πέθανε το F-35 για τη Τουρκία». αλλά σήμερα διαπιστώνει την αγωνία των ΗΠΑ για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα και την απόκτηση των τεσσάρων πρώτην μαχητικών την ερχόμενη άνοιξη του 2020.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΝΕΟ ΑΙΣΧΟΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΟΥΝ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟΥΦΕΚΙ.
    Έρχεται αναβάθμιση (και όχι αντικατάσταση) του G3 για τις Ένοπλες Δυνάμεις - «Τέλος» στα Steyr
    Θεόφραστος Ανδρεόπουλος
    Επειδή υπάρχει ανάγκη άμεσων αλλαγών ακόμα και στο πιο τακτικό επίπεδο των Ενόπλων Δυνάμεων, το τυφέκιο G3, φαίνεται πως θα ενταχθεί σε πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, προκειμένου να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο σύγχρονο πεδίο της μάχης.
    Δημοσίευμα που φιλοξενεί σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» , αναφέρει πως το αναβαθμισμένο τυφέκι θα φέρει μεταξύ άλλων πτυσσόμενο κοντάκιο, βελτιωμένη λαβή και δυνατότητα να προσαρμόζεται στην κάννη σκοπευτικό ερυθράς κηλίδας, φακός.
    Πρόκειται για αλλαγές που θα το κάνουν πιο εύχρηστο και συνακόλουθα πιο αποτελεσματικό σε συνθήκες μάχης. Στόχος του υπουργείου Άμυνας είναι το νέο τροποποιημένο τυφέκιο G3A3 σε τέσσερα χρόνια από τώρα να χρησιμοποιείται ευρέως από τους στρατιώτες.
    Το πρόγραμμα αναβάθμισης το οποίο έχει αναλάβει το Γενικό Επιτελείο Στρατού έχει ξεκινήσει και έχει εκδοθεί και σχετική οδηγία.
    Στην σχεδιαζόμενη αναβάθμιση του G3A3 περιλαμβάνεται η αντικατάσταση του υπάρχοντος πλαστικού χειροφυλακτήρα με άλλον από αλουμίνιο αεροπορικού τύπου, με ενσωματωμένες ράγες προσαρμογής Picatinny για την τοποθέτηση τακτικού φακού, κάθετης χειρολαβή με ενσωματωμένο δίποδα.
    Ακόμα, θα τοποθετηθεί η ράγα Picatinny στο επάνω μέρος του τυφεκίου με σκοπό την προσαρμογή οπτικού σκοπευτικού, καθώς επίσης και πληθώρας άλλων τύπων σκοπευτικών- διοπτρών, αλλά και τηλεσκοπικό κοντάκιο τύπου Μ4 των 6 θέσεων. Τέλος θα τοποθετηθεί αορτήρας τριών σημείων.
    Eίναι σαφές ότι το ΥΠΕΘΑ επιχειρεί να αναβαθμίσει το τυφέκιο εφόδου διότι απαιτείται μεγάλο χρονικό διάστημα για να επιλεχθεί και να παραγγελθεί ένα εντελώς νέο που να είναι κατάλληλο για τις ελληνικές συνθήκες και για ένα μελλοντικό πεδίο μάχης στην ελληνοτουρκική συνοριογραμμή.
    «Τέλος εποχής» και για τα Steyr
    Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι «τέλος εποχής» αναμένεται να μπει σύντομα και στα φορτηγά «Steyr» ή αλλιώς Στάγιερ, τα οποία αν και συναντώνται σε μεγάλους αριθμούς στις Ένοπλες Δυνάμεις, πλέον κρίνονται ακατάλληλα για τις ανάγκες των ΕΔ.
    Τα εκατοντάδες Στάγιερ του ελληνικού στρατού θεωρούνται πλέον πεπαλαιωμένα και καταπονημένα, αφού η ηλικία τους ξεπερνάει τα 40 έτη και κρίνεται ότι δεν μπορούν να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις ενός σύγχρονου στρατού.
    Το Υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει στο πλαίσιο αυτό, να αποκτηθούν φορτηγά γενικής μεταφοράς πολύ μικρότερης ηλικίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΕΥΠ: Η ΠΙΟ ΚΩΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    Το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών δικαίωσε την επικεφαλής της ΕΥΠ στην Θράκη που «αποκεφάλισε» ο Γ.Ρουμπάτης.
    Ακυρώθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών οι πράξεις του πρώην Διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη, με τις οποίες είχε απομακρυνθεί από τη θέση της η επικεφαλής της στρατηγικής σημασίας για την Εθνική μας Ασφάλεια Μονάδας της υπηρεσίας στη Θράκη.
    Η απόφαση του Δικαστηρίου δικαίωσε την υπάλληλο κρίνοντας ότι η αφαίρεση των καθηκόντων της ήταν αναιτιολόγητη. Η ηγεσία της ΕΥΠ είχε δώσει μεγάλη δημοσιότητα στην απομάκρυνση, καθώς ο κ. Ρουμπάτης είχε αναφερθεί στο ζήτημα σε σε "κλειστή" συνέντευξη Τύπου σε επιλεγμένους δημοσιογράφους συγκεκριμένων ΜΜΕ, επιχειρώντας την πλήρη απαξίωση του συγκεκριμένου στελέχους της υπηρεσίας εμπλέκοντάς το μάλιστα και σε σενάρια κατασκοπευτικής φαντασίας, με περαιτέρω αποτέλεσμα η ιδιαίτερα ευαίσθητη μονάδα της Θράκης να έχει μείνει ακέφαλη για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα.
    Τώρα, μετά και τη Δικαστική ακύρωση των πράξεων του τέως Διοικητή, μένει να δούμε εάν η νέα ηγεσία θα αποκαταστήσει τη νομιμότητα, συμμορφούμενη προς την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών και κατά πόσον θα επανορθώσει την παράνομη μεταχείριση ενός ικανού και αποτελεσματικού στελέχους, επαναφέροντας σε πλήρη λειτουργία τη Μονάδα της Θράκης με την ίδια ως επικεφαλής.
    Ζ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Στα 28 επιθετικά ελικόπτερα ο Ελληνικός Στρατός, στα 52 ο τουρκικός στρατός.
    Ακόμη ένα επιθετικό ελικόπτερο T-129 ATAK παρέλαβε ο τουρκικός Στρατός φτάνοντας στα 52 συνολικά. Αρχικά ο τουρκικός στρατός είχε υπό παραγγελία 51 ελικόπτερα, αλλά στη συνέχεια έδωσε και συμπληρωματική παραγγελία για 9 ελικόπτερα, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στα 60.
    Σε ότι αφορά την Ελλάδα παραμένει στα 28 επιθετικά ελικόπτερα εκ των οποίων τα 9 AH-64D και 19 AH-64A+. Το θέμα της αντικατάστασης του ενός ελικοπτέρου AH-64D (καθώς υπήρχε εγγύηση) ΚΑΙ το οποίο καταστράφηκε από πυρκαγιά -χωρίς να υπάρχει καμία ευθύνη της ΑΣ- παραμένει ακόμη εκκρεμές (με άλλα λόγια έχει παραπεμφθεί στις καλένδες μέχρι να ξεχαστεί) καθώς προκύπτει ευθύνη της κατασκευάστριας εταιρίας.
    Το ελικόπτερο ήταν εντελώς καινούργιο, δεν είχε συμπληρώσει ούτε καν 5 ώρες πτήσης και καταστράφηκε από «αστοχία» υλικού καθώς πήρε φωτιά η APU, λίγο μετά την παραλαβή του.
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...