ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

25 Ιουνίου 2021

ΕΡΝΤΟΓΑΝ: "ΤΡΟΜΑΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ ΠΥΡΑΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ...ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ (ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ...ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ)". Ακάρ: «Μάταιος κόπος να εξοπλίζεται η Ελλάδα».

Ο Ερντογάν ανακοίνωσε την επιτυχή δοκιμή του πυραύλου ATMACA που θα χτυπήσει την Ελληνική Βουλή. «Το χαλύβδινο σπαθί της πατρίδας μας, ο πύραυλος ATMACA, χτύπησε για πρώτη φορά έναν στόχο που έμοιαζε με πλοίο κατά την τελευταία δοκιμή, σήμερα, πριν τεθεί σε λειτουργία». ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ, ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ.

Η ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕ ΔΥΟ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ


ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ. ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ Ε.Α. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΙΟΥ.


ΟΙ ΘΑΝΑΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2070 (ΣΕ 49 ΧΡΟΝΙΑ) ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ.

                            

 Η ηλεκτρονική έκδοση της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας Γενί Σαφάκ, παρουσιάζει θέμα από δοκιμαστική βολή του πυραύλου μεγάλης εμβέλειας ATMACA σε ένα άρθρο με τίτλο «Μετέτρεψε σε ερείπια το τεράστιο πλοίο. Έτοιμος ν’ αναλάβει δράση ο τουρκικός θαλάσσιος πύραυλος που τρόμαξε την Ελλάδα».

«Η Τουρκία διαθέτει ένα ακόμη αμυντικό όπλο που ανήκει σε λίγες μόνο χώρες στον κόσμο. Ο πύραυλος ATMACA, που αποτελεί εφιάλτη για τα εχθρικά πολεμικά πλοία, είναι έτοιμος για χρήση μετά από δεκάδες δοκιμές» σχολιάζει η εφημερίδα, επισημαίνοντας πως η χρήση του από το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό «θ’ ανοίξει μια νέα σελίδα στο Αιγαίο Πέλαγος και στην Ανατολική Μεσόγειο» με ευθείες αιχμές κατά Ελλάδας και Κύπρου.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ ο πύραυλος ATMACA έχει εμβέλεια άνω των 200 χιλιομέτρων ή 124 μιλίων. Πρόκειται για πύραυλο ακριβείας που μπορεί να ενσωματωθεί σε ναυτικές πλατφόρμες, όπως περιπολικά σκάφη, φρεγάτες και κορβέττες, ενώ αναμένεται να αντικαταστήσει τους αμερικανικούς Harpoon.


Τον περασμένο Φεβρουάριο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη πετυχημένη δοκιμή, του νέου πυραύλου μεγάλης εμβέλειας. Ο ATMACA εκτοξεύθηκε από τουρκική κορβέττα σε περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, περίπου 600 χιλιόμετρα ανατολικά της Κωνσταντινούπολης.


Ακάρ:  «Μάταιος κόπος να εξοπλίζεται η Ελλάδα».

Το νομοσχέδιο για την συνεργασία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ βρίσκεται στο τελικό στάδιο και ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ δήλωνε πως ο εξοπλισμός της Ελλάδας είναι μάταιος.

Παράλληλα ο Ακάρ επαναλάμβανε τις γνωστές τοποθετήσεις περί «Γαλάζιας Πατρίδας» κατηγορώντας μάλιστα την Ελλάδα για προβοκατόρικες ενέργειες.

«Δεν έχουμε βλέψεις, νομικά, για τη γη οποιουδήποτε. Ωστόσο, είμαστε αποφασισμένοι, και ικανοί να προστατεύσουμε τα δικαιώματα, και τα συμφέροντα της Γαλάζιας Πατρίδας μας συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου», ανέφερε, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Κάποιες φορές ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις προβοκατόρικες ενέργειες των Ελλήνων ομολόγων μας. Για παράδειγμα; Υπάρχει η Συμφωνία των Αθηνών που συνάψαμε αμοιβαία το 1988. Σε αυτό το πλαίσιο, βλέπουμε ότι παρόλο που υπάρχει συμφωνία για μορατόριουμ και για μη διεξαγωγή δραστηριοτήτων όπως ασκήσεις μεταξύ 15 Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου και στις εθνικές μας εορτές, αυτό δεν τηρείται», είπε.

Ταυτόχρονα, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας ανέφερε πως η Ελλάδα δεν πρέπει να εξοπλίζεται, χαρακτηρίζοντας αυτό ως το μάταιο, ενώ «τον έπιασε ο πόνος» και για το πού πηγαίνουν τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.

Ο Ακάρ πρόσθεσε ακόμη πως «η μεγαλύτερη ζημιά στις μάταιες προσπάθειες του Έλληνα γείτονά μας θα είναι για τον ελληνικό λαό. Οι πόροι του ελληνικού λαού δεν πρέπει να χαθούν».

Συνέχισε λέγοντας ότι «είμαστε υπέρ του να μοιραστούμε τον πλούτο αυτής της περιοχής μεταξύ των χωρών μας, με δίκαιο τρόπο και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, και να οικοδομήσουμε μαζί ένα ειρηνικό μέλλον».


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...