ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Ιουνίου 2021

ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΓΚΑΝΤΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΑΘΗΝΑ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΟΥΤΕ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ. ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ. ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΓΡΑΙΚΥΛΟΙ...


ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΑΓΑΠΗΣ ΣΤΙΣ 4 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ (ΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ, ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ, ΙΣΛΑΜΙΣΜΟΣ, ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ).


 Ο ΜΠΑΧΑΪΣΜΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ;
 Το απόγευμα του Σαββάτου έγιναν τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Μαχάτμα Γκάντι μπροστά από την πρεσβεία της Ινδίας στην Αθήνα. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του δημιουργήματος.

Παρόντες ήταν ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου όπως και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής και της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο Μοχάντας Καραμτσάντ Γκάντι ήταν Ινδός πολιτικός, στοχαστής και επαναστάτης ακτιβιστής. Υπήρξε η κεντρική μορφή του εθνικού κινήματος για την ινδική ανεξαρτησία και εμπνευστής της μεθόδου παθητικής αντίστασης χωρίς τη χρήση βίας έναντι των καταπιεστών.

Η διδασκαλία του επηρέασε το διεθνές κίνημα για την ειρήνη και μαζί με τον ασκητικό βίο του συνέτειναν στο να καταστεί παγκόσμιο σύμβολο και ορόσημο της φιλοσοφικής και κοινωνικοπολιτικής διανόησης του 20ού αιώνα. Έγινε ευρύτερα γνωστός με την προσωνυμία Μαχάτμα, που φαίνεται να του απέδωσε στα 1915 ο Ινδός νομπελίστας ποιητής και φιλόσοφος Ραμπιντρανάθ Ταγκόρ και στα σανσκριτικά σημαίνει Μεγάλη Ψυχή.

Τα γενέθλια του Γκάντι στις 2 Οκτωβρίου εορτάζονται στην Ινδία ως Γκάντι Τζαγιάντι -μια από τις σημαντικότερες εθνικές αργίες- και παγκοσμίως ως η Παγκόσμια Ημέρα μη Βίας.   ΑΓΑΛΜΑ  ΤΟΥ  Μ.  ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ     ΣΤΗΝ  ΣΚΩΤΙΑ.


To άγαλμα της Υπατίας στο πανεπιστήμιο της Βιέννης.  Στην  Ελλάδα  δεν  υπάρχει  άγαλμα  της  Υπατίας.   ΑΓΑΛΜΑ  ΤΟΥ  ΠΡΟΜΗΘΕΑ  ΣΤΗΝ  ΙΑΠΩΝΙΑ


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...