ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Μαρτίου 2021

Η ΔΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΣΟΥΗΔΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821.

 

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΑ 200 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΦΡΕΓΑΤΕΣ.

  

 

ΙΣΡΑΗΛ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ».

 

ΣΥΣΤΑΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΟΔΟΜΙΣΜΟΥ. DRAG QUEEN STORY HOUR-ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.

 

 Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ 1821. ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 

 

ΤΡΑΓΚΑΣ: «Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΜΟΥΓΚΑΜΠΕ ΚΑΙ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ».

 

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;

Δανία - Βικιπαίδεια     σημαία Σουηδία στοκ εικόνες. εικόνα από ensign - 9739950         

Η Δανία και η Σουηδία δεν θέλουν να τιμήσουν την Επανάσταση του 1821.


Ενδεικτική η περίπτωση της Δανίας. Στο αίτημα του εκεί πρέσβη Νικόλαου Κοτροκόη, η απάντηση ήταν ωμά απορριπτική. Παρά το γεγονός ότι ο κ. Κοτροκόης απέστειλε σειρά προτάσεων, η Γενική Γραμματεία του Κοινοβουλίου τις απέρριψε όλες. Συγκεκριμένα απάντησε ότι το Κοινοβούλιο υψώνει σημαίες ξένων κρατών μονάχα κατά τη διάρκεια επισκέψεων ξένων ηγετών.
Αρνήθηκε επίσης να φωταγωγήσει το κτίριο, υποστηρίζοντας ότι «απλά δεν έχουμε τέτοιου είδους παράδοση».
Εντύπωση προκαλεί ότι η δανική πλευρά αρνήθηκε να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε εκδήλωση που προτάθηκε, με τη δικαιολογία ότι «δεν υπάρχει αρκετός χρόνος». Χαρακτήρισε, μάλιστα, την επέτειο των 200 ετών «πολιτικό γεγονός, με το οποίο δεν ασχολείται». Ο Έλληνας πρεσβευτής δεν το έβαλε κάτω.
Ετοίμασε βιντεοσκοπημένο μήνυμα για τους Δανούς δημοσιογράφους και τις υπόλοιπες πρεσβείες στην Κοπεγχάγη. Επιχείρησε να συνεργαστεί με το Ελληνικό Ινστιτούτο Δανίας, αλλά και να δημιουργήσει ένα βίντεο με παιδιά Ελλήνων νέο-μεταναστών. Τα δανικά ανάκτορα ούτε καν απάντησαν. Εντέλει, απευθύνθηκε στην Ένωση Βιομηχανιών, η οποία ήταν η μόνη που δέχθηκε να φωταγωγηθεί το κτίριό της, το οποίο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.
Σημειώνεται ότι η βρετανική φρεγάτα Type 31 ('Arrowhead 140') που προτείνεται στην Ελλάδα βασίζεται στην κλάση Iver Huitfeldt του Ναυτικού της Δανίας.


Δεν επέδειξε αντίστοιχη διάθεση ούτε ο πρέσβης της Σουηδίας. Η σουηδική πλευρά αρνήθηκε με ένα ξερό όχι την ελληνική πρόταση. Ο Έλληνας πρεσβευτής στην Στοκχόλμη Ανδρέας Φρυγανάς, μάλιστα, ούτε καν ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών, με τη δικαιολογία ότι μιας και η απάντηση ήταν αρνητική δεν είχε δοθεί εντολή να ενημερώσει την Κεντρική Υπηρεσία.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

.

 

1 σχόλιο:

  1. H γερμανική εφημερίδα Die Welt παρουσίασε ένα άρθρο για την ελληνική Επανάσταση του 1821: «το όραμα ότι τα μηνύματα ενός Περικλή, ενός Πλάτωνα χρήζουν υπεράσπισης γέννησε τον φιλελληνισμό».
    Πιο συγκεκριμένα σημειώνει ότι δύο μήνες μετά το ξέσπασμα της ελληνικής επανάστασης «ο αυστριακός καγκελάριος Μέτερνιχ έγραφε το Μάιο του 1821 ότι δεν πρόκειται για "εθνική" εξέγερση των Ελλήνων, αλλά για σχέδιο κατά της "συμμαχίας δύο μοναρχιών, της Ρωσίας και της Αυστρίας". Την αντίθεσή της στη θέση αυτή εξέφρασε ωστόσο με ηχηρό τρόπο μια δύναμη, την οποία μάταια προσπάθησε να φιμώσει ο Μέτερνιχ: η κοινή γνώμη. Και αυτό διότι λογοκρισία και αστυνομία δεν ήταν σε θέση να παρεμποδίσουν τις ειδήσεις που έρχονταν από μια μακρινή εξέγερση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Πόσο μάλλον που η εξέγερση συνέβαινε σε μια περιοχή σημείο αναφοράς της πνευματικής κίνησης του νεοανθρωπισμού. Το όραμα ότι τα μηνύματα ενός Περικλή, ενός Πλάτωνα χρήζουν υπεράσπισης γέννησε τον φιλελληνισμό.
    Παντού στην Ευρώπη ξεπήδησαν σύλλογοι φιλελλήνων και συγκεντρώνονταν χρήματα. Σε εφημερίδες δημοσιεύονταν εκκλήσεις για τη δημιουργία μιας «Γερμανικής Λεγεώνας». Οι ειδήσεις από την Ελλάδα γέμιζαν τις στήλες του Τύπου. Χιλιάδες εθελοντές πήραν το δρόμο για την Ελλάδα, με διασημότερο εξ αυτών τον βρετανό ποιητή Λόρδο Βύρωνα, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή στο Μεσολόγγι. Η εποχή των βασιλιάδων φθάνει στο τέλος της, έγραφε το 1821, και προέβλεπε ότι στο τέλος θα νικήσουν οι λαοί. Ο ελληνικός απελευθερωτικός αγώνας στέφθηκε με επιτυχία περνώντας ωστόσο από συμπληγάδες. Η Ιερή Συμμαχία διαλύθηκε ενώ τέθηκαν επί τάπητος το Ανατολικό Ζήτημα και η δημιουργία εθνικών κρατών στα Βαλκάνια. Παράλληλα δημιουργήθηκε τότε μια συμμαχία, η οποία εξακολουθεί να υπάρχει ακόμα και σήμερα: κοινή γνώμη και μέσα ενημέρωσης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...