ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Μαρτίου 2021

ΕΝΑΣ ΑΞΙΟΛΥΠΗΤΟΣ ΡΑΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΑΥΤΟΣΕΒΑΣΜΟΥ. Παναγιωτόπουλος: «Η ΕΕ μας εξαναγκάζει να αγοράζουμε προμήθειες για τις Ένοπλες Δυνάμεις από την Τουρκία». Σε λίγο θα παραδεχθεί ότι η ΕΕ τον εξαναγκάζει να υποκύπτει σε βιασμό από τον Ερντογάν. Γιορτάζουν και τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας. Φανταστείτε και να μην ήμασταν ανεξάρτητοι…

 

 ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΜΙΑΣ ΞΕΝΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ;

 

 

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΟΡΤΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΟΣΚΟΠΙΩΝ ΣΤΟ ΝΑΤΟ. Σε ένα μικρό σχιζοφρενές κείμενο 100 λέξεων ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ αναφώνησε με υπερηφάνεια τρεις φορές τις λέξεις «Βόρεια Μακεδονία» και έστειλε τρία F-16 στα Σκόπια για να το γιορτάσουν οι Βούλγαροι των Σκοπίων.

 

 

 

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΠΡΙΝ 199 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

 



Ο Ν.Παναγιωτόπουλος το παραδέχθηκε έπειτα από σχετική ερώτηση του Κ.Βελόπουλου.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, παραδέχθηκε ουσιαστικά πως η Ευρωπαϊκή Ένωση υποχρεώνει την Ελλάδα να αγοράζει από την Τουρκία για τις Ένοπλες Δυνάμεις!

 

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος υποστήριξε, λίγο πολύ, ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις ναι μεν δεν προμηθεύονται υλικά που έχουν κατασκευαστεί στην Τουρκία, ωστόσο ισχυρίστηκε ότι δεν είναι δυνατόν να αποτραπεί κάτι τέτοιο, εξαιτίας της… ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Η δυνατότητα που δίνεται στην Ελλάδα να χρηματοδοτεί μέσω των δημόσιων προμηθειών της τον πλέον απειλητικό της γείτονα προκαλεί ευλόγως πλείστα ερωτήματα για τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας στην αντιμετώπιση των τουρκικών ύβρεων.

Την απίστευτη παραδοχή έκανε ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέσω έγγραφης απάντησής του σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του Κυριάκου Βελόπουλου, που έφθασε στη Βουλή. Στην απάντησή του, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρει πως «σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δεν προκύπτει δυνατότητα άμεσου αποκλεισμού ή έμμεσου περιορισμού συμμετοχής σε ανοιχτό διαγωνισμό ελληνικών ή ευρωπαϊκών εταιριών που προσφέρουν υλικά αλλοδαπής προέλευσης, περιλαμβανομένων και των υλικών που προέρχονται από τουρκικές εταιρίες ή και υλικών που παράγονται από ευρωπαϊκές εταιρίες σε εργοστάσιά τους που είναι εγκατεστημένα στην εν λόγω χώρα».

Επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες

Υποστηρίζει, ωστόσο, πως «σε κάθε περίπτωση, δεν έχουν διαπιστωθεί προμήθειες υλικών τουρκικής προέλευσης για τον εφοδιασμό και την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων», ισχυριζόμενος με αυτόν τον τρόπο πως δεν προκύπτει θέμα τουρκικών προμηθειών. Η απάντηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου στη Βουλή προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου, που κατήγγειλε πως «με τον πλέον επίσημο τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι καταγγελίες της Ελληνικής Λύσης για το απαράδεκτο φαινόμενο τουρκικές εταιρίες να συμμετέχουν στις προμήθειες των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Μάλιστα, το κόμμα προανήγγειλε πως θα εισηγηθεί άμεσα σχέδιο νόμου, προκειμένου να απαγορευτεί αυτό το «εξοργιστικό», όπως το αποκαλεί, φαινόμενο, το οποίο, όπως καταγγέλλει, συνιστά, εκτός των άλλων, και κίνδυνο για την ίδια την εθνική μας ασφάλεια.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

15 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1952, ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΑΓΙΑΝΝΗΣ. ΕΙΧΕ ΣΦΑΞΕΙ 5.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. (ΑΠΟ ΣΠΥΡΟ ΧΑΤΖΑΡΑ).
    Τα ξημερώματα της 30ής Mαρτίου 1952, Μπελογιάννης Καπούτ. Ο «άγιος» Μπελογιάννης και οι σφαγές στην Πελοπόννησο
    Η 30ή Mαρτίου του 1952 ήταν Κυριακή. Στις 3 το πρωί ανακοινώθηκε στις φυλακές της Καλλιθέας στον Νίκο Mπελογιάννη, στον Kαλούμενο, τον Aργυριάδη και τον Mπάτση ότι η αίτηση χάριτος που είχαν υποβάλει απορρίφθηκε. Είχε γίνει δεκτή της Έλλης Iωαννίδου-Παππά λόγω της πρόσφατης μητρότητας. Στις 4.10΄ έπεσε η «αυλαία της ματωμένης Kυριακής». Οι τέσσερις μελλοθάνατοι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές της Καλλιθέας στο στρατόπεδο στου Γούδη και τουφεκίστηκαν σε χώρο πίσω από τη "Σωτηρία" .

    Η «δημοκρατική αγέλη», τιμά τον «άγιο» Μπελογιάννη, ο οποίος το Σεπτέμβρη του 1944 ήταν ο πολιτικός Κομισάριος της ΚΚΕ λτδ στην Μεσσηνία, και ήταν ο επικεφαλής της «λαϊκής εξουσίας» που επιτέθηκε ως «εκπρόσωπος των Συμμάχων» στην Καλαμάτα, τον Μελιγαλά και τους Γαργαλιάνους , και ο οποίος οργάνωσε τη «λαϊκή δικαιοσύνη», τα ανταρτοδικεία και τις χιλιάδες εκτελέσεις.
    Ο «άγιος» Μπελογιάννης, ήταν ο πολιτικά υπεύθυνος για τις λεγόμενες από τον Ζαχαριάδη «αγριότητες». Το μαύρο καλοκαίρι του 1944, από τις 8 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου που αποβιβάστηκε στην Καλαμάτα ο Π. Κανελλόπουλος η εξουσία του (αγίου) Μπελλογιάννη εξετέλεσε 4000-5000 ανθρώπους.
    Οι θαυμαστές του, φαντάζομαι, θα είναι υπερήφανοι για το πολιτικό του έργο. Αλλά, όλοι αυτοί οι θαυμαστές του «άγιου» Μπελογιάννη, δεν θα έχουν δυσκολία, φαντάζομαι, να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε τα ονόματα όλων των πρακτόρων του δικτύου της SOE κατά την έναρξη του πολέμου το 1940 και τον κατάλογο των 4000 συνεργατών της SOE που συντάχθηκε μετά την απελευθέρωση.
    Επίσης φαντάζομαι, δεν θα έχουν καμιά δυσκολία να προσυπογράψουν ως βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου μια αίτηση προς το αγγλικό κοινοβούλιο για να ανοίξουν τα αγγλικά αρχεία και να μάθουμε το συνολικό ποσό των χορηγιών εις χρυσό του αυτοκρατορικού θησαυροφυλακίου προς το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ.
    Τέλος φαντάζομαι ότι η αριστερή και Φιλελέ πλειοψηφία του ελληνικού κοινοβουλίου, δεν θα έχει καμιά δυσκολία, να ζητήσει και να δημοσιευτούν όλα τα απόρρητα έγγραφα για την μεταφορά του «αγίου» Μπελογιάννη από τη FORCE 133 από την Καλαμάτα στο Καψάλι, για τη συνάντηση του εκεί με τον Π. Κανελλόπυλο, και για τη συμφωνία που έγινε στο Καψάλι μεταξύ Κανελλόπουλου και Μπελογιάννη, με την συμβολή των Άγγλων. Διότι “Scripta manent”…
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ακυρώθηκε πάλι η επίσκεψη του Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρου στις ΗΠΑ: «Κόκκινο» από Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Τα κοράκια του Σόρος δεν θέλουν ούτε να δουν τα μούτρα των υποτακτικών τους…
    Ακυρώθηκε η επίσκεψη που επρόκειτο να κάνει στις ΗΠΑ ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος που προγραμματιζόταν για το διάστημα 5-8 Απριλίου στην Ουάσιγκτον λόγω του κορωνοϊού και της αυστηρής τήρησης των πρωτοκόλλων υγείας όπως αναφέρεται.
    Ενώ o Αμερικανός Στρατηγός Mαρκ Μίλεϊ θα έδινε ειδική άδεια για την μετάβαση του κ. Φλώρου στην αμερικανική πρωτεύουσα, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ άναψε κόκκινο φως για το ραντεβού του κ. Φλώρου με υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης, Φίλιπ Ρίκερ.
    Ο κ. Φλώρος θα ήταν ο πρώτος Α/ΓΕΕΘΑ και ξένος αξιωματούχος που θα επισκεπτόταν την αμερικανική πρωτεύουσα επί προεδρίας Μπάιντεν. Ο Έλληνας Α/ΓΕΕΘΑ έχει προσκληθεί 4 φορές τον τελευταίο οκτάμηνο ώστε να επισκεφθεί το Πεντάγωνο, αλλά τις δύο εμπόδισε η κρίση με την Τουρκία το περασμένο καλοκαίρι (Αύγουστος-Σεπτέμβριος) και την άλλη -τον Δεκέμβριο- η επικείμενη ορκωμοσία Μπάιντεν.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μόνιμες εγκαταστάσεις αλλοδαπών στα νησιά συμφωνούν Κ.Μητσοτάκης-Ι.Γιόχανσον: 276 εκατ. € για νέες δομές!
    Τη κατασκευή νέων δομών στα ελληνικά νησιά θα πληρώσουν οι Έλληνες πολίτες! Αυτό συμφώνησαν ουσιαστικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ευρωπαία Επίτροπο για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον.
    Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της σημερινής της συνάντησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό η Γιόχανσον ανακοίνωσε πως υπογράφτηκε η διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών.
    Η πρόταση της Κομισιόν για το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο βρέθηκε στο επίκεντρο την συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με την Ευρωπαία Επίτροπο, αρμόδια για Εσωτερικές Υποθέσεις, Ιλβα Γιόχανσον. Η πρόταση αφορά την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος, δυσανάλογο βάρος του οποίου σηκώνουν σήμερα τα κράτη πρώτης υποδοχής.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε κοινή διαπίστωση των δύο πλευρών πως χρειάζονται ουσιαστικές βελτιώσεις στη βάση της αλληλεγγύης, ώστε να μην μετακυλίεται όλη η ευθύνη για τη διαχείριση του μεταναστευτικού προβλήματος αποκλειστικά στα κράτη-μέλη πρώτης γραμμής.
    Τονίστηκε, επίσης, η ανάγκη πλήρους εφαρμογής της Κοινής Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας της 18ης Μαρτίου 2016 για την αποτελεσματική διαχείριση του προβλήματος. Συζητήθηκαν, τέλος, οι εξελίξεις όσον αφορά την υποδοχή προσφύγων και μεταναστών στη χώρα μας.
    Ο πρωθυπουργός στην έναρξη της συνάντησής του με την Επίτροπο Γιόχανσον και αναφερόμενος στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και το Άσυλο μίλησε για μια συμβιβαστική λύση που θα εφαρμόσει τη λογική της δίκαιης κατανομής των βαρών ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου ζητήματος.
    «Για εμάς είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε, ότι ουσιαστικά έναν χρόνο μετά το συμβάν στη Λέσβο, τη φωτιά στη Μόρια, και μετά από αυτή τη μεγάλη αίσθηση ανασφάλειας που ήταν έκδηλη σε όλα τα νησιά, έχουμε πλέον σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όρους αποσυμφόρησης των νησιών. Προχωράμε μπροστά με τη βοήθεια της ΕΕ, με την κατασκευή μόνιμων εγκαταστάσεων στα νησιά, κάτι που αποτελεί καθοριστική αλλαγή, σε σχέση με τα όσα συνέβαιναν στο παρελθόν. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ΕΕ για τη συνολική στήριξη που παρέχει στην αντιμετώπιση αυτού του πολύ σύνθετου προβλήματος» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
    Αυτή η καθοριστική αλλαγή για την οποία μιλά ο πρωθυπουργός ενδεχομένως να αλλάξει την πληθυσμιακή δομή των νησιών μας, καθιστώντας τους Έλληνες μειοψηφία στον τόπο τους και να αλλοιώσει τον Ελληνικό τους χαρακτήρα με ολέθριες συνέπειες για τη χώρα.
    Ο πρωθυπουργός μιλά για αποσυμφόρηση των νησιών, χωρίς να αναφέρει πως έγινε αυτή η αποσυμφόρηση και που μεταφέρθηκαν όλοι αυτοί οι παράνομοι μετανάστες.
    Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι υπάρχει πολύ καλή συνεργασία σε πολλά ζητήματα και θεωρώ, είπε, ότι τον τελευταίο χρόνο πετύχαμε πολλά από κοινού, όπως την αποσυμφόρηση των νησιών, αλλά και με αφορμή τη φωτιά στη Μόρια, την κατασκευή νέων δομών. «Είναι καλό που έχουμε την ευκαιρία να βρισκόμαστε επί τόπου και να συζητάμε με τους κατοίκους, με τους μετανάστες, με τους δημάρχους, με ΜΚΟ. Ήταν, λοιπόν, μια καλή μέρα» είπε και πρόσθεσε «έχουμε μια ομάδα δράσης, με την Beate Gminder, πολλούς ανθρώπους εδώ. Ανακοίνωσα χθες ότι υπογράψαμε για τη διάθεση 276 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή νέων δομών», επισήμανε.
    Στη συνάντηση από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, η διευθύντρια του Διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Σύμβουλος Πρεσβείας Γρηγόρης Δελαβέκουρας.
    Επίσης, συμμετείχαν η αναπληρώτρια διευθύντρια της Γενικής Διευθύνσεως της ΕΕ για το Μεταναστευτικό DG HOME και Επικεφαλής της Task Force της ΕΕ, Beate Gminder και από το επιτελείο της Επιτρόπου, η Gosia Pearson.
    Να υπενθυμίσουμε πως χθες χιλιάδες κάτοικοι της Λέσβου αποδοκίμασαν την Ίλβα Γιόχανσον, εκφράζοντας ανοιχτά την αντίθεση τους στη δημιουργία νέας δομής στο νησί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έρχονται νέοι καταυλισμοί αλλοδαπών - Γιόχανσον: «Θα κατασκευάσουμε νέες εγκαταστάσεις στην Ελλάδα».
    Ετοιμαστείτε για νέες «δομές» δηλαδή ουσιαστικά για νέους καταυλισμούς αλλοδαπών. Αυτό συμφώνησαν ο πρωθυπουργός Κ.Μητσοτάκης και η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ίλβα Γιόχανσον η οποία στη συνέχεια συναντήθηκε και τον καθ ύλην «αρμόδιο» υπουργό Μετανάστευση Νότη Μηταράκη, όπου επανέλαβε τα ίδια: Δηλαδή κατασκευή νέων καταυλισμών αλλοδαπών στην Ελλάδα.
    Η Γιόχανσον χαρακτήρισε σημαντική την επίσκεψη, καθώς μπόρεσε να δει με τα μάτια της την κατάσταση και είχε την ευκαιρία να μιλήσει απευθείας με τους ανθρώπους.
    Επανέλαβε ότι «υπάρχουν όρια στην υπομονή των πολιτών και ότι υπήρξε δυσανάλογη πίεση στα νησιά και γι' αυτό είναι σημαντικό να έχουμε συγκεκριμένα βήματα για την κατασκευή νέων κατάλληλων εγκαταστάσεων, ώστε οι μετανάστες να μην καταλήγουν ποτέ ξανά σε μια κατάσταση, όπως η Μόρια».
    Δήλωσε εξάλλου ευγνώμων «για την ισχυρή δέσμευση» του υπουργού Μετανάστευσης να ολοκληρωθεί η νέα δομή στη Λέσβο πριν από το χειμώνα.
    Τέλος, έκανε λόγο για κοινή βούληση και των δύο πλευρών να θέσουν σε ευρωπαϊκό πλαίσιο «τη μεταναστευτική πολιτική και τη διαχείριση της μετανάστευσης και των συνόρων» προσθέτοντας ότι είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι «η προστασία των ελληνικών συνόρων είναι προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων, στο πλαίσιο τήρησης των θεμελιωδών δικαιωμάτων της ΕΕ».
    Τα νησιά έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα
    Ο υπουργός Μετανάστευσης από την πλευρά του επανέλαβε ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου «έχουν σηκώσει δυσανάλογο βάρος και έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα στη διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης, όπως δυσανάλογο βάρος έχουν σηκώσει και οι πέντε μεσογειακές χώρες πρώτης υποδοχής».
    Ο κ. Μηταράκης ζήτησε στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου να αποτελεί πρωταρχικό στόχο «η πρόληψη της παράτυπης (σ.σ. παράνομης) μετανάστευσης», με την «αύξηση τη συνεργασίας με τις χώρες καταγωγής και διέλευσης». Επίσης, υπογράμμισε ότι ο μηχανισμός μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο και αναγνωρισμένων προσφύγων «πρέπει να είναι υποχρεωτικός, άμεσα προσβάσιμος και αποτελεσματικός».
    Κατέληξε λέγοντας ότι «αναμφίβολα χρειαζόμαστε λύσεις που θα αντέχουν στο χρόνο, που θα είναι δίκαιες, θα υπηρετούν το συμφέρον του συνόλου των κρατών μελών και θα διασφαλίζουν τη συνοχή της Ευρώπης».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «Σβήνει» η χώρα - Αρνητικό ρεκόρ χωρίς προηγούμενο συρρίκνωσης του πληθυσμού καταγράφει η ΕΛΣΤΑΤ
    Οι Έλληνες εξαφανίζονται την ώρα που η κυβέρνηση συμφωνεί για νέους καταυλισμούς αλλοδαπών.
    Τη μεγαλύτερη μείωσή του υπέστη ο πληθυσμός της Ελλάδας το 2020, με την πανδημία να επιταχύνει και αυτή με τη σειρά της την υφιστάμενη, από τα τέλη του ΄90 συρρίκνωσης του πληθυσμού στους μεγαλύτερους ρυθμούς που έχει καταγράψει η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από το 1932!
    Όλα αυτά την ώρα που η κυβέρνηση υπογράφει με την ΕΕ συμφωνίες για ακόμη περισσότερους καταυλισμούς αλλοδαπών στη χώρα, επιταχύνοντας την πληθυσμιακή αλλοίωση σε επίπεδα που δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος.
    Όπως αναφέρει ο ιστότοπος kathimerini.gr, με εξαίρεση την περίοδο μετά την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, για την οποία οι χρονοσειρές της ΕΛΣΤΑΤ δεν είναι συμπληρωμένες –υπάρχει κενό από το 1940 μέχρι και το 1955– ποτέ στο παρελθόν δεν έχει καταγραφεί μείωση του πληθυσμού κατά 46.000 άτομα.
    Η αμέσως χειρότερη επίδοση ήταν αυτή του 2019, έτος κατά το οποίο οι γεννήσεις υπολείπονταν των θανάτων κατά 40.000 άτομα.
    Τα αρνητικά ευρήματα της στατιστικής δεν σταματούν εδώ. Οι περίπου 132.000 θάνατοι του 2020 συνιστούν τη χειρότερη επίδοση που έχει καταγραφεί ποτέ στα ληξιαρχεία της ελληνικής επικράτειας.
    Οι περίπου 85.600 γεννήσεις –τόσες αποτυπώνονται στη στατιστική του ληξιαρχείου– αποτελούν «ισοφάριση» του προηγούμενου αρνητικού ρεκόρ που σημειώθηκε το 2019.
    Όλα αυτά τα στατιστικά ευρήματα αφορούν το 2020 –έτος πανδημίας, κατά το οποίο επηρεάζεται και ο αριθμός των θανάτων λόγω Covid-19, αλλά και της δυσκολότερης πρόσβασης των πολιτών στις δομές υγείας και για την αντιμετώπιση άλλων προβλημάτων υγείας, αλλά και ο αριθμός των γεννήσεων (λόγω, προφανώς, της αβεβαιότητας για το μέλλον).
    Αρνητικό ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων επί 10 συναπτά έτη
    Το πρόβλημα όμως καθίσταται μεγαλύτερο, λόγω του επόμενου στατιστικού ευρήματος: Το 2020 συμπληρώθηκαν 10 διαδοχικά έτη με το ισοζύγιο γεννήσεων – θανάτων να είναι αρνητικό!
    Έναν χρόνο μετά την υπογραφή του 1ου μνημονίου οι θάνατοι έγιναν για πρώτη φορά περισσότεροι από τις γεννήσεις κατά 4.671 άτομα και έκτοτε το φαινόμενο λαμβάνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις, με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά. Σε αυτή τη 10ετία, οι θάνατοι ξεπέρασαν τις γεννήσεις κατά περίπου 273.000 άτομα, όσος είναι δηλαδή ο πληθυσμός δύο πολύ μεγάλων ελληνικών πόλεων.
    Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε για πρώτη φορά άμεσα τα στοιχεία των θανάτων της περασμένης χρονιάς, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος που προκαλεί η πανδημία.
    Έτσι, προ ημερών, ανακοίνωσε ότι στις 52 εβδομάδες του 2020, καταγράφηκαν 130.288 απώλειες. Από την άλλη, από τα στατιστικά στοιχεία των ληξιαρχείων όλης της χώρας προκύπτει ότι οι θάνατοι ήταν 131.839. Ανεξάρτητα από τη μικρή απόκλιση μεταξύ των δύο στατιστικών, το γεγονός είναι ότι το 2020 θα αποτελέσει την πρώτη χρονιά που σημειώνεται τέτοιος αριθμός απωλειών ανθρώπινης ζωής.
    Αντίστοιχη είναι η εικόνα και με τον αριθμό των γεννήσεων. Από τις 117.000-118.000 γεννήσεις σε ετήσια βάση πριν μπούμε στην περίοδο των μνημονίων, πέσαμε για πρώτη φορά κάτω από τις 100.000 το 2012, χάσαμε και το όριο των 90.000 από το 2016 και μετά και πλέον οι Έλληνες αποκτούν περίπου 85.000 παιδιά τον χρόνο, κάτι που προκύπτει και από τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τα επιδόματα γέννησης παιδιών, αλλά και από τη στατιστική των ληξιαρχείων.
    Το 2021 είναι πιθανή η περαιτέρω επιδείνωση. Ηδη, τα στοιχεία του ληξιαρχείου δείχνουν ότι στις πρώτες εβδομάδες της χρονιάς, έχουν ήδη καταγραφεί 22.000 θάνατοι έναντι μόλις 13.600 γεννήσεων. Αρνητικό ισοζύγιο της τάξεως των 44.000-45.000 ανθρώπων σε ετήσια βάση, σημαίνει ότι «σβήνεται» ο πληθυσμός μιας μεγάλης ελληνικής πόλης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης: Γιατί τον αγνοεί (ακόμα) το Μαξίμου; - Οι προτάσεις του που θα έβαζαν τέλος στο lockdown. Οι προτάσεις του υιοθετήθηκαν από πολλές χώρες, όχι όμως από την Ελλάδα.
    Μάθημα διαχείριση της πανδημίας ήταν και η πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε ο καθηγητής Παθολογίας, Έρευνας, Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ Ιωάννης Ιωαννίδης.
    Παρόλα αυτά, μετά από έναν χρόνο και πλέον πανδημίας η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη συνεχίζει να τον αγνοεί, αν και οι προβλέψεις του καθηγητή Ιωαννίδη έχουν ήδη επιβεβαιωθεί.
    Ο καθηγητής Ιωαννίδης λοιπόν ξεδίπλωσε ένα συγκεκριμένο και λογικό σχέδιο που θα μπορούσε να ακολουθήσει η χώρα μας προκειμένου να αποφύγει τα συνεχή λάθη.
    Ο Ιωαννίδης δεν είναι πρώτη φορά που καταθέτει τις προτάσεις του. Το πράττει μήνες τώρα και όπως απέδειξε ο χρόνος, πολλές από αυτές υιοθετήθηκαν από ισχυρές χώρες αλλά και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
    Για παράδειγμα, η Κύπρος σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί το δικό του μοντέλο διαχείρισης και επιδημιολογικής επιτήρησης και όλους τους τελευταίους μήνες διενεργεί τριπλάσια τεστ (αναλογικά με τον πληθυσμό της) σε σχέση με την Ελλάδα. Και μιλάμε για κανονικά τεστ, όχι αυτά τα αναξιόπιστα self tests τα οποία σπεύδει να προμηθευτεί τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη σύγχυση από τη σημερινή.
    Κι όμως, αυτόν τον σπουδαίο καθηγητή, ειδικό στο αντικείμενο και διεθνώς καταξιωμένο, ποτέ δεν τον κάλεσαν στην επιτροπή Τσιόδρα (έστω να συνομιλήσουν μαζί του), ενώ στο Μαξίμου ούτε που θέλουν να ακούν το όνομά του! Εξακολουθούν να τον αγνοούν, γιατί (όπως λέει ο ίδιος) έχει το ελάττωμα να λέει τα πράγματα με το όνομά τους και να μη συμβιβάζεται.
    Πόσο μάλλον όταν ο διάσημος καθηγητής τινάζει στον αέρα όλο το κυβερνητικό αφήγημα περί δήθεν… επιτυχίας:
    «Δυστυχώς, δεν μπορέσαμε να εμποδίσουμε τη μετάδοση του ιού ενδοοικογενειακά, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και σε ορισμένες εργασίες. Αν μη τι άλλο, η χρήση “τυφλών” απαγορευτικών μέτρων μάλλον χειροτέρευσε τη διάδοση του ιού, καθώς περιόρισε τη διαθεσιμότητα ανοιχτών χώρων και χρονικών διαστημάτων που μπορούν να κινηθούν οι πολίτες, σεβόμενοι τα μέτρα απόστασης. Η κόπωση από το ανοιγοκλείσιμο χωρίς σχέδιο επίσης οδήγησε σε χειρότερο συνωστισμό και σε σύγχυση. Το όλο αφήγημα της διαχείρισης, δηλαδή “κάνουμε λίγα τεστ, βλέπουμε λίγα κρούσματα, είμαστε μια χαρά”, ήταν τόσο ριζικά λανθασμένο, που, όταν εμφανίστηκε το πραγματικό επιδημικό κύμα, έπεσε αναπόφευκτα σε μαζικές εμφανείς λογικές αντιφάσεις. Οπότε η εμπιστοσύνη και η συμμόρφωση με τα όποια μέτρα κλονίστηκαν. Χωρίς προετοιμασία και θωράκιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας για να το ανακόψει, όλο το κύμα χτύπησε ανελέητα απευθείας τα νοσοκομεία» ανέφερε μεταξύ άλλων στη χθεσινή του συνέντευξη.
    Τι παραπάνω να πει για να αντιληφθούμε τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνώντων;
    Όσο για το συνεχές αναποτελεσματικό lockdown, υποστήριξε: «Η δυνατότητα των ανθρώπων να βρεθούν σε ανοιχτό χώρο, στη φύση, είναι κάτι θετικό. Δεν έχει κανένα νόημα πλέον η απαγόρευση των μετακινήσεων».
    Για να δούμε πότε θα το καταλάβει και ο κ. Μητσοτάκης…
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μητσοτάκης: Υποσχέθηκε 4εκ. δόσεις έως τα τέλη Μαρτίου, την ώρα που μετά βίας ξεπερνούν το 1εκ.
    Περίπατο έχει πάει κάθε κυβερνητική εξαγγελία που έχει γίνει στο πλαίσιο του εθνικού σχεδίου εμβολιασμού «Ελευθερία», με τα δεδομένα να είναι αδιαμφισβήτητος κριτής των πεπραγμένων του Μαξίμου.
    Στις 12 Ιανουαρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε παραχωρήσει συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 και στον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. «Θα έχουμε στο πρώτο τρίμηνο 4.000.000 δόσεις. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου. Άρα, θα μπορούμε να έχουμε εμβολιάσει κοντά στα 2.000.000 συμπολίτες μας» ανέφερε τότε ο πρωθυπουργός.
    Ποια είναι η πραγματικότητα στα τέλη Μαρτίου; Οι πολίτες που έχουν εμβολιαστεί μετά βίας ξεπερνούν το 1.000.000, δηλαδή περίπου οι μισοί από όσους υποσχόταν ο πρωθυπουργός. Παράλληλα, οι δόσεις που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια, δηλαδή ούτε καν οι μισές δόσεις που εξήγγειλε ο κ.Μητσοτάκης!
    Πού είναι, λοιπόν, οι δόσεις που μας έταξε ο κ. Μητσοτάκης; Ο Πρωθυπουργός εμφανίστηκε για ακόμα μία φορά αναξιόπιστος μπροστά στους πολίτες, αφού όσα είχε προαναγγείλει δεν συμβαδίζουν, ούτε λίγο, με την πραγματικότητα.
    Βλέπουμε μια ΕΕ ανήμπορη να αντιδράσει στις καθυστερήσεις παράδοσης των δόσεων του εμβολίου από τις φαρμακοβιομηχανίες και τον Έλληνα πρωθυπουργό να μην κάνει τίποτα για να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απλά υποσχέθηκε εμβόλια στον ελληνικό λαό, για τα οποία όμως δεν πίεσε ώστε να είναι διαθέσιμα.
    Την ίδια ώρα που ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πιέσει στο ελάχιστο τα ευρωπαϊκά όργανα, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει λάβει καμία πρωτοβουλία για να ενισχύσει την εμβολιαστική προσπάθεια στη χώρα, κάνοντας κινήσεις προς το κινεζικό και το ρωσικό εμβόλιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξεκάθαρος ο Τραμπ: «Αν περιμέναμε από τους "ειδικούς" θα ήμασταν αυτήν τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας».

    "ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΑΘΗ Η ΠΑΤΡΙΣ" ΟΘΩΝ ΦΟΝ ΒΙΣΜΑΡΚ.

    Στον Αντονι Φάουτσι και στην Ντέμπορα Μπερξ αναφέρθηκε ο Ν.Τραμπ.
    Ένα ηχηρό μήνυμα έστειλε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έδωσε αρκετά δισεκατομμύρια δολάρια για να αναπτυχθούν γρήγορα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.
    Ο πρώην πρόεδρος καταφέρθηκε με σφοδρότητα χθες Δευτέρα εναντίον των δύο πιο γνωστών πρώην συμβούλων του για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνϊού, του Αντονι Φάουτσι και της Ντέμπορα Μπερξ, που ισχυρίστηκαν στο CNN ότι βίωσαν δύσκολες εμπειρίες στη συνεργασία τους με τον Ν.Τραμπ.
    Μακροσκελή ανακοίνωση
    Σε μακροσκελή ανακοίνωση ο Τραμπ τονίζει πως πρόκειται για δυο πρόσωπα που «κάνουν την αυτοπροβολή τους προσπαθώντας να ξαναγράψουν την ιστορία, ώστε να ξεχαστούν τα λαθεμένα ένστικτά τους, οι προβληματικές συστάσεις τους που ευτυχώς σχεδόν πάντα ανέτρεπα».
    Τονίζοντας τις δικές του ενέργειες όσον αφορά τα εμβόλια για τον νέο κορωνοϊό – η κυβέρνησή του επένδυσε δισεκατομμύρια δολάρια σε διάφορα υποψήφια εμβόλια – ο κ. Τραμπ υποστήριξε πως «εάν εξαρτάτο από αυτούς, θα ήμασταν αυτήν τη στιγμή κλεισμένοι στα υπόγειά μας και η χώρα μας θα βίωνε μεγάλη οικονομική ύφεση».
    «Ο Δρ. Φάουτσι είναι ο βασιλιάς των μεταστροφών (…) για να δίνει καλή εντύπωση», συνέχισε ο Τραμπ.
    Οσο για την Δρ. Μπερξ, είναι «επιβεβαιωμένα ψεύτρα, που δεν έχει πλέον καμιά αξιοπιστία», συνέχισε στην ανακοίνωση-σφυροκόπημα.
    «Πολύ αρνητική φωνή».
    «Ηταν πολύ αρνητική φωνή που δεν είχε σωστές απαντήσεις να δώσει», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας – «ποιος θα μπορούσε να το ξεχάσει;» – ότι πήγε σε οικογενειακή συγκέντρωση για τη γιορτή των Ευχαριστιών, ενώ συνιστούσε στους Αμερικανούς να αποφύγουν τις οικογενειακές συγκεντρώσεις για να αποτραπεί η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα «περίεργα» της Αττικής - Τα κρούσματα αυξάνονται και το ιικό φορτίο παρουσιάζει μείωση.
    Εντυπωσιάζουν και προκαλούν ερωτήματα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων του Εθνικού Δικτύου Επιδημιολογίας Λυμάτων για την επιδημιολογική επιτήρηση του κορωνοϊού στα αστικά λύματα.
    Τα δείγματα προέρχονται από την Περιφέρεια Αττικής και τις πόλεις της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας, του Βόλου, του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου, του Αγίου Νικολάου και της Πάτρας, ενώ για πρώτη φορά ελήφθησαν δείγματα από το Εθνικό Δικτύο Λυμάτων του ΕΟΔΥ από τις πόλεις της Ξάνθης και της Αλεξανδρούπολης. Τα δείγματα λαμβάνονται από τις εισόδους των εκάστοτε Μονάδων Επεξεργασίας Λυμάτων και αντιστοιχούν στον πληθυσμό που εξυπηρετείται από αυτές.
    Την εβδομάδα 22-28 Μαρτίου 2021 παρατηρούνται σταθεροποιητικές ή πτωτικές τάσεις σε σχέση με την εβδομάδα 15-21 Μαρτίου 2021 στο ιικό φορτίο του SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα των περιοχών που ελέγχονται από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΕΟΔΥ. Οι πτωτικές τάσεις κυμαίνονται από -32% στον Άγιο Νικόλαο μέχρι -71% στα Χανιά. Οριακές κρίνονται οι πτωτικές τάσεις στην Αττική (-12%) και στο Ηράκλειο Kρήτης (-23%) καθώς και η ανοδική τάση στη Θεσσαλονίκη (+11%), όπου οι μεταβολές εμπίπτουν κοντά στα όρια της εργαστηριακής αβεβαιότητας. Επίσης, σταθερή παραμένει ουσιαστικά η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Λάρισας (-3%) και του Ρεθύμνου (-2%).

    Παρακάτω δίνονται περισσότερες διευκρινίσεις σχετικά με τα αποτελέσματα της εβδομάδας 22-28/3/21:
    • Περιφέρεια Αττικής: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), στην Περιφέρεια Αττικής το ιικό φορτίο στα αστικά λύματα δεν παρουσίασε σημαντική διακύμανση (-12%) σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα και παραμένει σε υψηλά επίπεδα.
    • Θεσσαλονίκη: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), στη Θεσσαλονίκη δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (+11%) στο σχετικό ρυθμό έκκρισης του ιικού φορτίου, σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/03/2021.
    • Λάρισα: Την τελευταία εβδομάδα στη Λάρισα (22-28/3/21), δεν παρατηρήθηκε αξιοσημείωτη μεταβολή (-3%) στην συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/3/21.
    • Βόλος: Την τελευταία εβδομάδα στο Βόλο (22-28/3/21), παρατηρείται υποχώρηση (-50%) στην συγκέντρωση του γενετικού υλικού του ιού στα αστικά λύματα σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/3/21.
    • Ξάνθη: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), στα αστικά λύματα της Ξάνθης ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού.
    • Αλεξανδρούπολη: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), στα αστικά λύματα της Αλεξανδρούπολης δεν ανιχνεύθηκε γενετικό υλικό του ιού.
    • Ηράκλειο Κρήτης: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), παρατηρείται μία οριακά πτωτική τάση (-23%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων, σε σχέση με την εβδομάδα 15-21/3/2021. Παρά τη σχετική μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.
    • Χανιά: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), παρατηρείται τάση αποκλιμάκωσης (-71%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων στα Χανιά. Παρά τη μείωση, η συγκέντρωση του ιικού φορτίου στα λύματα εξακολουθεί να είναι υψηλή.
    • Ρέθυμνο: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), ο εβδομαδιαίος μέσος όρος του ιικού φορτίου στα λύματα του Ρεθύμνου παραμένει ουσιαστικά σταθερός, σε σχέση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, 15-21/03/21.
    • Άγιος Νικόλαος: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), παρατηρείται μείωση (-32%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου στο ιικό φορτίο των λυμάτων του Αγίου Νικολάου, σε σχέση με αυτόν της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας, 15-21/03/21.
    • Πάτρα: Την τελευταία εβδομάδα (22-28/3/21), παρατηρείται αποκλιμάκωση της παρουσίας SARS-CoV-2 στα αστικά λύματα με μείωση (-60%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου του ιικού φορτίου, σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα, 15-21/03/21.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η Τουρκία πρότεινε στο Ισραήλ συνολική αποκατάσταση διπλωματικών σχέσεων
    Η Άγκυρα πληροφόρησε τους Ισραηλινούς ότι είναι έτοιμη να στείλει πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ, μόλις το εβραϊκό κράτος δεσμευτεί ότι θα πράξει αμοιβαία και ανάλογα.
    Την αποκάλυψη την έκανε Τούρκος αξιωματούχος στην ισραηλινή εφημερίδα Israel Hayom. Το κύριο σημείο τριβής μεταξύ των δύο χωρών (υπάρχουν κι άλλα πολλά) είναι η παραμονή αξιωματούχων της Hamas σε τουρκικό έδαφος.
    Όπως αναφέρει η ισραηλινή εφημερίδα τους τελευταίους μήνες η Τουρκία αλλάζει στάση έναντι του Ισραήλ (φυσικά διότι είδαν πως έχει συνάψει γεωπολιτικές συμμαχίες με τα δύο ελληνικά κράτη της Ελλάδας και της Κύπρου).
    Τον Δεκέμβριο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Ερντογάν δήλωσε ότι «Η Τουρκία θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις της με το Ισραήλ. Η συνεργασία μας στον διαμοιρασμό πληροφοριών είναι συνεχής».
    Αυτό έγινε τρεις εβδομάδες αφού ο στενός συνεργάτης του απόστρατος ναύαρχος Τζιχάτ Γιαϊτζί, πρότεινε μια κοινή θαλάσσια οριοθέτηση με το Ισραήλ.
    Η προσπάθεια αναζωπύρωσης συνεχίστηκε νωρίτερα αυτό τον μήνα όταν, ο Dr. Hakan Yurdakul, μέλος της τουρκικής προεδρικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, παρακολούθησε μια σύσκεψη του Ευρω-εβραϊκού Κοινοβουλίου, επικεντρώνοντας σε μια ανανεωμένη ατζέντα μεταξύ των δύο πρώην συμμάχων.
    Το Ισραήλ δεν είναι η μόνη χώρα στην Μέση Ανατολή την οποία η Άγκυρα θέλει να κανονικοποιήσει τις σχέσεις της.
    Η Άγκυρα επιχειρεί να κανονικοποιήσει τους δεσμούς της με το Κάιρο, οι τουρκικές αρχές στις 20 Μαρτίου διέταξαν κανάλια που συσχετίζονται με την Μουσουλμανική Αδελφότητα και έχουν έδρα στην Κωνσταντινούπολη να σταματήσουν την κριτική τους στην Αίγυπτο.
    Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι αν το Ισραήλ συμφωνεί στην αποκατάσταση των σχέσεων με την Τουρκία τότε η τουρκική κυβέρνηση σε κάποιο βαθμό θα μπορούσε να εκδιώξει τους αξιωματούχους της Hamas από την Πόλη.
    Η Hamas αποτελεί προϊόν της Muslim Brotherhood.
    Παρά την επίσημη τοποθέτηση του Καΐρου το οποίο αρνείται την επαναπροσέγγιση με την Τουρκία στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu, καθώς μιλούσε σε προεκλογική εκστρατεία του Likud στο Bat Yam 10 Μαρτίου, επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ έχει εμπλακεί σε συζητήσεις με την Τουρκία σχετικά με το φυσικό αέριο της Ανατολικής Μεσογείου.
    Στην ίδια ομιλία, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σημείωσε ότι η χώρα έχει προσοδοφόρες συζητήσεις με Αίγυπτο, Ελλάδα και Κύπρο σχετικά με την εξαγωγή αερίου στην Ευρώπη.
    «Η Τουρκία και το Ισραήλ ποτέ δεν διέκοψαν τους διπλωματικούς δεσμούς παρά όλα τα αρνητικά επεισόδια που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια» είπε ο Karel Valansi, πολιτικός αναλυτής της τουρκικής T24.
    «Και οι δύο χώρες έχουν καταφέρει να διαχωρίσουν τα οικονομικά και τα πολιτικά και έχουν βοηθήσει η μία την άλλη σε ανθρωπιστικά ζητήματα. Τα κανάλια επικοινωνίας είναι πάντα ανοιχτά, τόσο που δεν είναι εύκολο για καμία από τις δύο χώρους να εγκαταλείψει την σχέση τους. Με όλα αυτά η σχέση τους έχει δεχτεί σοβαρά πλήγματα που σημαίνει ότι χρειάζεται πολιτική θέληση και μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης για να επανεκκινηθεί».
    «Οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών πάντα ήταν ευαίσθητες σε ότι αφορά τους Παλαιστίνιος, την ίδια στιγμή η προσωπική εχθρότητα μεταξύ των ηγετών των δύο χωρών είναι ένας ακόμα περιορισμός».
    Υπενθυμίζετε ότι η Άγκυρα στα τέλη του προηγούμενου έτους, με βασικό εργαλείο την υψηλή διπλωματία που ασκεί ο επικεφαλής της τουρκικής μυστική υπηρεσίας ΜΙΤ, Χακάν Φιντάν, είχε προσπαθήσει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με το Ισραήλ.
    Ο Χακάν Φιντάν θεωρείται κάτι σαν τον «Χούβερ» της Τουρκίας και πολλές φορές στο παρελθόν ακούστηκε πως είναι πιθανός διάδοχος ακόμα και του ίδιου του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.
    Η Ελλάδα έχει επενδύσει πάρα πολλά στον άξονα Αθήνας - Λευκωσίας - Ιερουσαλήμ και μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελούσε πραγματικό σοκ για την χώρα μας.
    Άξονας που βασίζεται σαφώς και στην αντίθεση στις τουρκικές πολιτικές στην Αν. Μεσόγειο. Παραμένουν πάντως ως «αγκάθι» οι σχέσεις της Τουρκίας με την Χαμάς. Μια επαναπροσέγγιση Ισραήλ - Τουρκίας θα δημιουργούσε κενό ιδιαίτερα στον κρίσιμο τομέα της απόκτησης και διαχείρισης πληροφοριών.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ηνωμένο Βασίλειο: Το 55% του πληθυσμού έχει αντισώματα - Στους δρόμους οι πολίτες.
    Πάνω από το μισό πληθυσμό της Αγγλίας και συγκεκριμένα το 55% φαίνεται πως έχει αντισώματα κατά του κορωνοϊού.
    Κι ενώ ασκούνται πιέσεις στον Μπόρις Τζόνσον για περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας, ήδη, χιλιάδες πολίτες κατέκλυσαν πάρκα, κήπους και παραλίες, προκειμένου να απολαύσουν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.
    Σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία, το 54,7% των πολιτών στην Αγγλία έχουν αντισώματα κατά του ιού. Τα στοιχεία αφορούν την εβδομάδα μέχρι τις 14 Μαρτίου, ενώ μία εβδομάδα πριν, η ανοσία βρισκόταν στο 50,8%.
    Πολλοί εκτιμούν ότι το πραγματικό ποσοστό ανοσίας ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο, καθώς εκατομμύρια πολίτες έχουν έκτοτε εμβολιαστεί και χρειάζονται δύο εβδομάδες για να αποκτήσουν αντισώματα. Η ανοσία αποδίδεται στο τεράστιο εμβολιαστικό πρόγραμμα. Ήδη, 30,5 εκατομμύρια Βρετανοί έχουν λάβει την πρώτη δόση, ενώ 3,7 εκατομμύρια έχουν ολοκληρώσει και τη δεύτερη.
    Πέραν του εμβολίου, η ύπαρξη αντισωμάτων οφείλεται και στη μόλυνση πολιτών, που έχουν νοσήσει με κορωνοϊό στο παρελθόν. Η παρουσία τους στο αίμα συνεπάγεται μια σχετική προστασία έναντι της νόσου. Τα στοιχεία δείχνουν επίσης μια ελαφρά μείωση των αντισωμάτων στους ηλικιωμένους Βρετανούς, για πρώτη φορά από την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, με τη στατιστική αρχή να σημειώνει ότι δεν συνεπάγεται ότι δεν έχουν ανοσία.
    Η Βρετανία χορηγεί τις δόσεις με απόσταση 12 εβδομάδων για να καλύψει μεγαλύτερο τμήμα του πληθυσμού. Η απόφαση στηρίζεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι δημιουργούνται αντισώματα ακόμη και με μία δόση.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΠΡΙΝ 199 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ
    ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ "ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ" ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ ΣΦΑΞΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΤΟΝ ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

    Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ. Ο ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΤΟ 1822 ΗΤΑΝ 200.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΠΕΖΗΣΑΝ 20.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ 120.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ 60.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. (ΕΤΣΙ ΑΥΓΑΤΙΣΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ Ο ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ).


    Στις αρχές του 1800 η Χίος διέθετε μία μεγάλη και ακμάζουσα ελληνική κοινότητα που ευημερούσε βασιζόμενη στην καλλιέργεια της μαστίχας. Απολάμβανε μάλιστα μερικά προνόμια από τους τούρκους, για τους οποίους η μαστίχα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν. Συνέπεια αυτών των προνομίων ήταν η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του νησιού, που αριθμούσε το 1822 περίπου 200.000 κατοίκους. Επίσης με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
    Κατά τον ιστορικό Καστάνη που ήταν παρών στη σφαγή της Χίου ο πληθυσμός του νησιού έφθανε τις 180.000 ψυχές.

    Κατά τον ιστορικό Μάμουκα ο οποίος ήταν επίσης παρών στη σφαγή ο πληθυσμός ανερχόταν στις 150.000 ψυχές και κατά τα κιτάπια των Τούρκων ο πληθυσμός ανερχόταν στις 120.000 ψυχές.
    Η έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 εναντίον του τούρκου κατακτητή και δυνάστη βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (200.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων).

    ΕΝΑΣ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ

    Η σφαγή της Χίου αναφέρεται στην σφαγή 120.000 Ελλήνων της Χίου από τον τουρκικό στρατό και εθελοντές δουλέμπορους εβραίους. Οι εβραίοι πούλησαν σαν σκλάβους άλλους 60.000 Έλληνες Χιώτες. Από την σφαγή γλύτωσαν κάτω από 20.000 Έλληνες.

    Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο του 1822.
    «Οι Ιουδαίοι προκάλεσαν την γενοκτονία της Χίου για να λεηλατήσουν τον πλούτο των πολυαρίθμων Χιακών εργαστηρίων. Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο στις σφαγές».

    Κατά τον ιστορικό Καστάνη, που ήταν παρών στη σφαγή της Χίου,
    ο πληθυσμός του νησιού το 1822 ξεπερνούσε τους 180.000 Έλληνες.

    «ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΓΟΡΑΖΑΝ ΤΟΥΣ

    ΧΙΩΤΕΣ ΓΙΑ 30 ΓΡΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΦΑΖΑΝ ΓΙΑ ΝΑ

    ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ».

    Δημόσια πώληση γυναικών και παιδιών από τη Χίο στα παζάρια της Πόλης.

    Φανατικοί μουσουλμάνοι πληρώνουν περί τα τριάντα πιάστρα για να αγοράσουν ένα θύμα που το σφάζουν αμέσως για να εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο, όπως υπόσχεται το κοράνιο για κάθε πιστό που θα έχει φονεύσει έναν άπιστο.

    ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΦΡΙΚΗ: ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΛΜΗ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    Έκοβαν τα αυτιά από τα κεφάλια και κατόπιν τα διατηρούσαν στην άλμη και τα τοποθετούσαν σε βαρέλια. Χίλια διακόσια κεφάλια είχαν ήδη καταγραφεί στην ιστορία της αμοιβής που δόθηκε για τον καθένα.

    ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ ΔΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ 40.000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

    Στο τελωνείο της Σμύρνης είχαν καταβληθεί δασμοί για 40.000 σκλάβους. Μεταφέρονταν ως εμπορεύματα σε παζάρια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
      Οι βρωμεροί «έλληνες πολιτικοί» σχεδιάζουν να εγκαινιάσουν το μουσουλμανικό τζαμί, που χτίζουν στην Αθήνα, τον Απρίλιο, ανήμερα της σφαγής των αθώων βρεφών στην Χίο. Το παρακάτω άρθρο το "αφιερώνω" με πολύ μίσος και κατάρες στους πράκτορες και ξεπουλημένους «έλληνες πολιτικούς». Θάρθει κάποτε μία μέρα που οι μουσουλμάνοι δολοφόνοι, που οι πολιτικοί κουβαλούν μεθοδικά στην πατρίδα μας, με το δόγμα Καλλέργη σαν «πρόσφυγες», θα τους βάλουν το μαχαίριστο λαιμό για να νοιώσουν έτσι κι αυτοί τον πόνο των νηπίων της Χίου, όταν τα έσφαζαν. Το αίμα των αθώων βρεφών που σφάχτηκαν από τους μουσουλμάνους και τους εβραίους θα πέσει στα κεφάλια τους και θα τους πνίξει, αυτούς, τις οικογένειές τους, τα παιδιά τους και τα παιδιά των παιδιών τους. Να μην βρουν ποτέ την ανάπαυση και την ησυχία στους καταραμένους τάφους τους, να ακούν συνέχεια τις κραυγές, τα κλάματα και τις οιμωγές των βρεφών της Χίου, όταν η λεπίδα του μουσουλμάνου και εβραίου δολοφόνου τα έσφαζε.

      O ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: "ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ".


      "Ο Βενιζέλος το 1934 είπε σ’ ένα δημοσιογράφο της Jewish Post ότι «Οι Έλληνες δε θέλουν να επηρεάζουν οι Εβραίοι την ελληνική πολιτική… Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ακολουθούν εθνική εβραϊκή πολιτική. Δεν είναι Έλληνες και δε νιώθουν Έλληνες. Επομένως δεν πρέπει ν’ ανακατεύονται στις ελληνικές υποθέσεις». Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι Έλληνες πατριώτες αλλά Εβραίοι πατριώτες. Αισθάνονται πιο κοντά στους Τούρκους απ’ ό,τι σ’ εμάς… Δεν θα επιτρέψω στους Εβραίους να επηρεάζουν την ελληνική πολιτική».)

      ΟΛΟΙ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΥΣΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΜΝΟΥΝ ΔΙΑΡΚΩΣ ΜΟΝΟ ΤΑ ΠΑΘΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ.
      ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΠΗΓΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΣΤΕΦΑΝΙ;
      «Τάϊμς» του Λονδίνου,
      ( αρ. φύλ. 11661 σελ. 2, της 11-9-1822).

      « Πολλές λεπτομέρειες από τις τρομερές βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι στη Χίο έχουν ήδη γίνει γνωστές. Ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες περιέγραψαν τις βαρβαρότητες. Από τις 120.000 Έλληνες απέμειναν περί τους 900 από τους οποίους πολλοί πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από τα άταφα πτώματα. Το πιο ωραίο και ανεπτυγμένο νησί του Αρχιπελάγους ερημώθηκε. Οι πιο πολιτισμένοι, δυναμικοί και έγκριτοι κάτοικοι του νησιού, το άνθος της Ελλάδος, έχουν οι περισσότεροι εξοντωθεί, εκπατρισθεί ή πουληθεί ως σκλάβοι από τους απίστευτους σφαγείς τους. Εν τούτοις, τέτοιες πράξεις έχουν αμβλυνθεί από Άγγλους και σχεδόν δικαιολογήθηκαν στον Αγγλικό Κοινοβούλιο, αποδιδόμενες σε ελληνικές προκλήσεις. Πότε οι Έλληνες προμελετημένα σφαγίασαν αδιακρίτως ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό μιας επαρχίας; Πότε οι Έλληνες απήγαγαν δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες και αθώα παιδιά για να ικανοποιήσουν ακόλαστες ορέξεις και πάθη; Θα εξισωθεί η πλήρης καταστροφή της Χίου, που μετετράπη σε στάχτες και ο ενταφιασμός 50.000 ανδρών στα συντρίμμια των φιλήσυχων σπιτιών τους, προς την καταστροφή μιας φρουράς μετά από προδοτική συμπεριφορά της;»

      OI ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΧΑΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΣΟΥΛΤΑΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ (!)

      Ο σουλτάνος, όμως, είχε πληροφορηθεί τις κινήσεις της Χίου. Σε έγγραφο του Φόρεϊν Όφις υπάρχει η απόδειξη ότι οι Άγγλοι τον είχαν ενημερώσει ότι οι Χίοι ετοιμάζονταν για επανάσταση, περίπου έξι μήνες πριν από την έκρηξή της.
      Ζ.Π.




      Διαγραφή
    2. ΟΙ ΛΑΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ. ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ, ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ.

      (Από τον «Ποιμενικό Αυλό».
      Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου οι Γερμανοί είχαν ζητήσει χώρο ταφής των δικών τους νεκρών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα τους είχε παραχωρηθεί έκταση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Μετά την άνοδο του Χίτλερ στην Γερμανία προωθήθηκε το αίτημα της Γερμανικής Ένωσης για την Μέριμνα Πολεμικών Μνημάτων, το οποίο ζητούσε την μεταφορά των μνημάτων του παλαιού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη των Γερμανών στρατιωτών που έπεσαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Α΄ Π.Π.) στην Μακεδονία. Ήθελαν δηλαδή να φύγει το στρατιωτικό νεκροταφείο που βρισκόταν κοντά σε εβραϊκή γειτονιά και ήθελαν να μεταφερθεί στην Τούμπα και μάλιστα να δεσπόζει μεγαλεπήβολα ώστε να προκαλεί υπερηφάνεια στους Γερμανούς και να «επιβάλλει σεβασμό για το ύψος του γερμανικού πολιτισμού» στους Έλληνες και μάλιστα οι προδιαγραφές του έργου αυτού να είναι τέτοιες που χωρίς συντήρηση να «παραμείνει και μετά από αιώνες ανέπαφο με το ίδιο κάλλος... θα πρέπει οι Γερμανοί πεσόντες να είναι μάρτυρες του πολιτισμού και της ισχύος του Γερμανικού Ράιχ».
      Η Γερμανική προσπάθεια αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι προσέκρουσε στην ισχυρή αξιοπρεπή αντίδραση του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος δεν δελεάστηκε από τα οικονομικά οφέλη και την υπόσχεση «εξωραϊσμού της εικόνας της πόλης». Μετά το 1941 το ίδιο θέμα ξανά παρουσιάστηκε από τους αρχιτέκτονες του «χιλιετούς Γ Ράιχ». Η Τούμπα τους φαινόταν πια πολύ κακή ιδέα για τους Γερμανούς πεσόντες του Α΄ Π.Π. που ήδη είχαν προστεθεί και οι πεσόντες της Γερμανικής εισβολής του 1941.

      Έτσι πια παρουσιάστηκαν μεγαλεπήβολα σχέδια για γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Όλυμπο, εκεί δηλαδή που ζούσαν οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων. Τα σχέδια αυτά προσέκρουσαν σύντομα στην ανάπτυξη στην περιοχή του Ολύμπου αντιστασιακών ομάδων. Έτσι το ζήτημα βάλτωσε για να το επιβάλει η Γερμανία όταν θα έχουν νικήσει στον πόλεμο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανικοί τάφοι στην Θεσσαλονίκη δεν είχαν υποστεί καμία επίθεση από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ενώ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρατηρήθηκαν καταστροφές σε τάφους Γερμανών στρατιωτών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι σοροί των Γερμανών μεταφέρθηκαν στο κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής.
      Τα τελευταία χρόνια δείχνει ενδιαφέρον για το ζήτημα ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ingo von Voss, «... ενδιαφέρεται για την ιστορία της πόλης (της Θεσσαλονίκης), καθώς και για τους παράγοντες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο, μπορεί να μάθει πολλά από τα νεκροταφεία» όπως αναφέρει σε μήνυμά του...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ ΛΙΓΗ ΩΡΑ - ΜΟΝΟ ΛΙΓΗ ΩΡΑ - ΝΑ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΘΩΑ ΘΥΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ. ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΠΕΘΑΝΑΝ, ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΗΝ ΦΡΙΚΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ.
      ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ;

      ΕΝΑ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΔΕΜΕΝΟ. ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΦΑΖΕΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ.

      Στον Courrier Francais της 10-7-1822 αναφέρεται ότι «φανατικοί μουσουλμάνοι αγόραζαν το θύμα τους για 30 γρόσια και το έσφαζαν για να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο».
      ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΟΜΑΔΙΚΑ

      Πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν κατά την μεταφορά και άλλες πέθαναν από απεργία πείνας για να γλυτώσουν τον εξευτελισμό.

      ΜΙΚΡΑ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΤΑ ΒΟΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΝΙΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ
      Στην Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ότι μικρά παιδιά κάτω των 7 ετών που ήταν ακατάλληλα για το εμπόριο δένονταν και ρίχνονταν στη θάλασσα.
      "Ένα αγοράκι κουβάλησε το κεφάλι του πατέρα του για περισσότερο από 61 χιλιόμετρα, ένας τούρκος ήταν άρρωστος και παρακάλεσε τους στρατιώτες να του φέρουν μερικούς σκλάβους για να τους σφάξει στον κήπο του και να διασκεδάσει, οι τουρκάλες έπιναν το τσάι τους κάθε απόγευμα μαζί με τις εβραίες παρακολουθώντας απέναντι τις εκτελέσεις".
      Οι δικαστές και οι εισαγγελείς του Ελληνικού κράτους να περάσουν υποχρεωτικά για να τιμήσουν την Γενοκτονία της Χίου, αφού πρώτα διαβάσουν και μάθουν, με ειδικά μαθήματα, την ιστορία (ειδικά μετά την φετινή επίσκεψη του συλλόγου δικαστών στο Άουσβιτς). Έτσι φαίνεται είναι το σωστό: οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς να επισκέπτονται το Άουσβιτς και να μην ξέρουν την γενοκτονία της Νάουσας και της Χίου από τους τούρκους και τους εβραίους. Η επόμενη εκδρομή των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων μήπως θα γίνει στο ισραηλινό εθνικό φρούριο Μασάντα, για να προσκυνήσουν τους εβραίους μαχητές;
      Δυστυχώς έχουμε σαν λαός αποτρελαθεί τελείως, ιδίως η λεγόμενη μορφωμένη "πνευματική" ιθύνουσα τάξη.

      ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ.


      ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ
      ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΧΙΩΤΩΝ,
      ΤΩΝ ΑΝΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΩΝ,
      ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΩΝ,
      ΤΩΝ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ,
      ΠΟΥ ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΔΟΥΛΟΙ
      ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...