ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

22 Μαρτίου 2021

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΝΟΗΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΡΑΤΣΕΣ. ΤΟ ΓΟΝΙΔΙΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ DRD4-7R.

 

ΝΕΩΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ

 

Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΟ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ (BrainNet); ΤΙ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΔΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;

 

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ DÉJÀ VU. (= ΤΟ ΕΧΩ ΞΑΝΑΔΕΙ). ΜΙΑ ΝΕΩΤΕΡΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ.

 

Ο ΑΕΤΟΣ ΚΑΙ Η ΔΡΥΣ ΤΟΥ ΔΩΔΩΝΑΙΟΥ ΔΙΑ

 

ΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ ΣΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΛΙΜΝΗ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ.

 Γιάννης Μανέτας – Υπάρχουν ανθρώπινες φυλές; - Orbi News

Ο Πολ Μέλαρς από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ εκτιμά ότι η «έκρηξη» στον αριθμό του πληθυσμού στην  λιθίνη  εποχή  ήταν το αποτέλεσμα μιας άλλης «έκρηξης» στην πολυπλοκότητα των τεχνολογικών, οικονομικών, κοινωνικών και νοητικών ικανοτήτων. Η ικανότητα ελέγχου της φωτιάς προηγήθηκε κατά πολύ, όπως πιθανώς και η ικανότητα του λόγου. Στη συγκεκριμένη περίοδο παρουσιάστηκε άνθιση της καινοτομίας, όπως η κατασκευή πολύπλοκων εργαλείων, η αποτελεσματική εκμετάλλευση των πηγών τροφής, η καλλιτεχνική έκφραση και η συμβολική διακόσμηση.

 

 «Το γονίδιο της περιπέτειας»

Αυτή η πολιτισμική εξέλιξη που διαμόρφωσε τις  προοδευτικές  ανθρώπινες  ράτσες, πρέπει να ήταν άκρως σημαντική, σύμφωνα με τον Μαρκ Πάτζελ από το Πανεπιστήμιο του Ρέντινγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οπως λέει «το μήνυμα ήταν ότι όχι μόνο μπορούμε να περπατήσουμε αλλά μπορούμε και να αλλάξουμε τον κόσμο όταν φθάσουμε στον προορισμό μας».

Γενετικές  μεταλλάξεις  στο  ανθρώπινο  γονιδίωμα  έκαναν πιο περιπετειώδεις ορισμένες  ανθρώπινες  ράτσες.

Για παράδειγμα το αποκαλούμενο γονίδιο «αναζήτησης της καινοτομίας», το DRD4-7R, είναι πιο κοινό στους πληθυσμούς που μετανάστευσαν πιο γρήγορα και πιο μακριά από την Αφρική.

Η  πίεση  της  επιλογής  διαμόρφωσε  με  αποφασιστικό  τρόπο  όλες  τις  ανώτερες  ψυχοπνευματικές  ικανότητες  και  αύξησε  πολύ  την  χωρητικότητα  της  μνήμης.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...