ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

24 Μαρτίου 2021

30 ΜΑΡΤΙΟΥ 1822, ΠΡΙΝ 199 ΧΡΟΝΙΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΗΝ ΧΙΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. Η ΣΦΑΓΗ ΤΗΣ ΧΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΥΣ

ΑΝΤΙ ΤΩΝ ΨΕΥΤΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΡΑΤΟΥΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΕΔΩ ΚΑΙ 200 ΧΡΟΝΙΑ.


ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  "ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ"  ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΝΑ  ΣΦΑΞΟΥΝ  ΟΛΟ  ΤΟΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΛΑΟ,  ΚΟΥΒΑΛΩΝΤΑΣ  ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΣ,  ΣΕ  ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ  ΜΕ  ΤΗΝ  ΤΟΥΡΚΙΚΗ  ΜΥΣΤΙΚΗ  ΥΠΗΡΕΣΙΑ,  ΤΟΝ  ΣΟΡΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΡΟΤΣΙΛΝΤ.Η  ΜΕΓΑΛΗ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ  ΛΑΟΥ.

Ο  ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ  ΤΗΣ  ΧΙΟΥ  ΤΟ  1822  ΗΤΑΝ   200.000  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΕΠΕΖΗΣΑΝ  20.000  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΣΦΑΓΜΕΝΟΙ  ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ   120.000  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ  ΑΠΟ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ  ΣΑΝ  ΣΚΛΑΒΟΙ  60.000    ΕΛΛΗΝΕΣ.  (ΕΤΣΙ   ΑΥΓΑΤΙΣΕ  ΤΑ  ΛΕΦΤΑ  ΤΟΥ  Ο  ΡΟΤΣΙΛΝΤ  ΚΑΙ  ΕΚΑΝΕ  ΤΗΝ  ΒΙΛΑ  ΤΟΥ  ΣΤΗΝ  ΚΕΡΚΥΡΑ).


Στις  αρχές  του  1800 η Χίος διέθετε μία μεγάλη και ακμάζουσα ελληνική κοινότητα που ευημερούσε βασιζόμενη στην καλλιέργεια της μαστίχας. Απολάμβανε μάλιστα μερικά προνόμια από τους τούρκους, για τους οποίους η μαστίχα ήταν ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν. Συνέπεια αυτών  των προνομίων ήταν η μεγάλη αύξηση του πληθυσμού του νησιού, που αριθμούσε το 1822 περίπου 200.000 κατοίκους. Επίσης  με τον στόλο τους, το εμπορικό τους δαιμόνιο και τη διπλωματία τους, οι Χιώτες κυριαρχούσαν στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και τη Μεσόγειο.
Κατά τον ιστορικό Καστάνη που ήταν παρών στη σφαγή της Χίου ο πληθυσμός του νησιού έφθανε τις 180.000 ψυχές.

Κατά τον ιστορικό Μάμουκα ο οποίος ήταν επίσης παρών στη σφαγή ο πληθυσμός ανερχόταν στις  150.000 ψυχές και κατά τα κιτάπια των Τούρκων ο πληθυσμός ανερχόταν στις 120.000 ψυχές.
Η έκρηξη της Ελληνικής Επανάστασης του  1821  εναντίον του τούρκου κατακτητή και δυνάστη βρήκε το πολυπληθές ελληνικό στοιχείο της Χίου να ευημερεί (200.000 έναντι 3.000 Οθωμανών Τούρκων και 100 Εβραίων).


ΕΝΑΣ  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Η σφαγή της Χίου αναφέρεται στην  σφαγή  120.000  Ελλήνων της  Χίου  από τον
 τουρκικό στρατό και  εθελοντές  δουλέμπορους  εβραίους. 

Οι  εβραίοι  πούλησαν  σαν  σκλάβους  άλλους  60.000  Έλληνες  Χιώτες.

Από  την  σφαγή  γλύτωσαν  κάτω  από  20.000  Έλληνες.


Το γεγονός συνέβη τον Απρίλιο του 1822.  

«Οι Ιουδαίοι προκάλεσαν την γενοκτονία  της  Χίου  για να  
λεηλατήσουν τον πλούτο   των πολυαρίθμων Χιακών  εργαστηρίων.

Επί πλέον συμμετείχαν και οι ίδιοι με τον φρικτότερο τρόπο  σ
τις  σφαγές».  

Κατά τον ιστορικό Καστάνη, που ήταν παρών στη σφαγή της Χίου,

ο πληθυσμός του νησιού  το  1822  ξεπερνούσε τους 180.000   Έλληνες. 

«ΦΑΝΑΤΙΚΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ  ΑΓΟΡΑΖΑΝ  ΤΟΥΣ  

ΧΙΩΤΕΣ  ΓΙΑ  30  ΓΡΟΣΙΑ  ΚΑΙ  ΤΟΥΣ  ΕΣΦΑΖΑΝ  ΓΙΑ  ΝΑ  

ΚΕΡΔΙΣΟΥΝ  ΜΙΑ  ΘΕΣΗ  ΣΤΟΝ  ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ».


Δημόσια πώληση γυναικών και παιδιών από τη Χίο στα παζάρια της Πόλης.

Φανατικοί μουσουλμάνοι πληρώνουν περί τα τριάντα πιάστρα για να αγοράσουν ένα θύμα που το  σφάζουν αμέσως για να εξασφαλίσουν μια θέση στον παράδεισο, όπως υπόσχεται το κοράνιο για κάθε πιστό  που θα έχει φονεύσει έναν άπιστο.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ  ΦΡΙΚΗ:  ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΤΟΥΡΚΟΙ  ΔΙΑΤΗΡΟΥΣΑΝ  ΣΤΗΝ  ΑΛΜΗ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ

 Έκοβαν τα αυτιά από τα κεφάλια και κατόπιν τα διατηρούσαν στην άλμη και τα τοποθετούσαν σε βαρέλια. Χίλια διακόσια κεφάλια είχαν ήδη καταγραφεί στην ιστορία της αμοιβής που δόθηκε για τον καθένα.  

ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΤΗΣ  ΣΜΥΡΝΗΣ  ΕΙΧΑΝ  ΠΡΟΚΑΤΑΒΑΛΕΙ  ΔΑΣΜΟΥΣ  ΓΙΑ  40.000  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΣΚΛΑΒΟΥΣ.

Στο τελωνείο της Σμύρνης είχαν καταβληθεί δασμοί για 40.000 σκλάβους. Μεταφέρονταν ως εμπορεύματα σε παζάρια της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης και πωλούνταν σε εξευτελιστικές τιμές.


 

Οι  βρωμεροί  «έλληνες  πολιτικοί»  σχεδιάζουν  να    εγκαινιάσουν  το   μουσουλμανικό τζαμί,  που  χτίζουν  στην  Αθήνα,  τον  Απρίλιο,   ανήμερα  της  σφαγής  των  αθώων  βρεφών  στην  Χίο.  Το  παρακάτω  άρθρο  το  "αφιερώνω"  με  πολύ  μίσος  και  κατάρες  στους  πράκτορες  και  ξεπουλημένους  «έλληνες  πολιτικούς».  Θάρθει  κάποτε  μία  μέρα  που  οι  μουσουλμάνοι     δολοφόνοι,  που  οι  πολιτικοί  κουβαλούν  μεθοδικά  στην  πατρίδα  μας,  με  το  δόγμα   Καλλέργη  σαν  «πρόσφυγες»,  θα  τους  βάλουν  το  μαχαίρι  στο  λαιμό    για  να  νοιώσουν  έτσι  κι  αυτοί   τον  πόνο  των    νηπίων  της  Χίου,  όταν  τα   έσφαζαν.  Το  αίμα  των  αθώων  βρεφών  που  σφάχτηκαν  από  τους   μουσουλμάνους  και  τους  εβραίους  θα  πέσει  στα  κεφάλια  τους  και  θα  τους   πνίξει,  αυτούς,  τις  οικογένειές  τους,  τα  παιδιά  τους  και  τα  παιδιά  των   παιδιών  τους.  Να  μην  βρουν  ποτέ  την  ανάπαυση  και  την  ησυχία  στους   καταραμένους  τάφους  τους,  να  ακούν  συνέχεια  τις  κραυγές,  τα  κλάματα  και   τις  οιμωγές  των  βρεφών  της  Χίου,  όταν  η  λεπίδα  του  μουσουλμάνου  και   εβραίου  δολοφόνου  τα  έσφαζε.

O ΕΛΛΗΝΑΣ  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ  ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ:  "ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΗΣ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ  ΔΕΝ  ΕΙΝΑΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΔΕΝ  ΝΟΙΩΘΟΥΝ  ΕΛΛΗΝΕΣ.  ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ  ΠΙΟ  ΚΟΝΤΑ  ΣΤΟΥΣ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ "


"Ο  Βενιζέλος  το 1934 είπε σ’ ένα δημοσιογράφο της Jewish Post ότι «Οι Έλληνες δε θέλουν να επηρεάζουν οι Εβραίοι την ελληνική πολιτική… Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης ακολουθούν εθνική εβραϊκή πολιτική. Δεν είναι Έλληνες και δε νιώθουν Έλληνες. Επομένως δεν πρέπει ν’ ανακατεύονται στις ελληνικές υποθέσεις». Και συνέχισε λέγοντας: «Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι Έλληνες πατριώτες αλλά Εβραίοι πατριώτες. Αισθάνονται πιο κοντά στους Τούρκους απ’ ό,τι σ’ εμάς… Δεν θα επιτρέψω στους Εβραίους να επηρεάζουν την ελληνική πολιτική».)

ΟΛΟΙ  ΣΦΑΖΟΥΝ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΙΘΥΝΟΥΣΕΣ  ΤΑΞΕΙΣ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΥΜΝΟΥΝ  ΔΙΑΡΚΩΣ  ΜΟΝΟ  ΤΑ  ΠΑΘΗΜΑΤΑ  ΤΩΝ  ΕΒΡΑΙΩΝ.
ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΙ  ΠΗΓΑΝ  ΠΟΤΕ  ΣΤΗΝ  ΝΑΟΥΣΑ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΧΙΟ  ΝΑ  ΚΑΤΑΘΕΣΟΥΝ  ΕΝΑ  ΑΠΛΟ  ΣΤΕΦΑΝΙ;
«Τάϊμς» του Λονδίνου,
( αρ. φύλ. 11661 σελ. 2, της 11-9-1822). 

« Πολλές λεπτομέρειες από τις  τρομερές  βαρβαρότητες που διέπραξαν οι Τούρκοι στη Χίο έχουν ήδη  γίνει γνωστές.  Ακόμα και Γερμανικές εφημερίδες περιέγραψαν τις βαρβαρότητες. Από τις 120.000 Έλληνες απέμειναν περί τους 900 από τους οποίους πολλοί πεθαίνουν από ασθένειες που προκαλούνται από τα άταφα πτώματα. Το πιο ωραίο και ανεπτυγμένο νησί του Αρχιπελάγους ερημώθηκε. Οι πιο πολιτισμένοι, δυναμικοί και έγκριτοι κάτοικοι του νησιού, το άνθος της Ελλάδος, έχουν οι περισσότεροι εξοντωθεί, εκπατρισθεί ή πουληθεί ως σκλάβοι από τους απίστευτους σφαγείς τους. Εν τούτοις, τέτοιες πράξεις έχουν αμβλυνθεί από Άγγλους και σχεδόν δικαιολογήθηκαν στον Αγγλικό Κοινοβούλιο, αποδιδόμενες σε ελληνικές προκλήσεις. Πότε οι Έλληνες προμελετημένα σφαγίασαν αδιακρίτως ολόκληρο τον ανδρικό πληθυσμό μιας επαρχίας; Πότε οι Έλληνες απήγαγαν δεκάδες χιλιάδες ανυπεράσπιστες γυναίκες και αθώα παιδιά για να ικανοποιήσουν ακόλαστες ορέξεις και πάθη; Θα εξισωθεί η πλήρης καταστροφή της Χίου, που μετετράπη σε στάχτες και ο ενταφιασμός 50.000 ανδρών στα συντρίμμια των φιλήσυχων σπιτιών τους, προς την καταστροφή μιας φρουράς μετά από προδοτική συμπεριφορά της;»

OI  ΑΓΓΛΟΙ  ΕΙΧΑΝ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ  ΤΟΝ  ΤΟΥΡΚΟ  ΣΟΥΛΤΑΝΟ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ  ΧΙΟΥ ΕΞΙ  ΜΗΝΕΣ  ΠΡΙΝ  (!)

Ο σουλτάνος, όμως, είχε πληροφορηθεί τις κινήσεις της Χίου.  Σε έγγραφο του Φόρεϊν Όφις  υπάρχει  η  απόδειξη  ότι οι Άγγλοι τον είχαν ενημερώσει ότι οι Χίοι ετοιμάζονταν για επανάσταση, περίπου έξι μήνες πριν από την έκρηξή της.

  

 ΟΙ ΛΑΟΙ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ  ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥΣ.
 
ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ  ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ  ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ,

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ  ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ. 

(Από τον «Ποιμενικό Αυλό».
Μετά το τέλος του Πρώτου Παγκόσμιου Πόλεμου οι Γερμανοί είχαν ζητήσει χώρο ταφής των δικών τους νεκρών στη Θεσσαλονίκη και μάλιστα τους είχε παραχωρηθεί έκταση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Μετά την άνοδο του Χίτλερ στην Γερμανία προωθήθηκε το αίτημα της Γερμανικής Ένωσης για την Μέριμνα Πολεμικών Μνημάτων, το οποίο ζητούσε την μεταφορά των μνημάτων του παλαιού νεκροταφείου στη Θεσσαλονίκη των Γερμανών στρατιωτών που έπεσαν κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο (Α΄ Π.Π.) στην Μακεδονία. Ήθελαν δηλαδή να φύγει το στρατιωτικό νεκροταφείο που βρισκόταν κοντά σε εβραϊκή γειτονιά και ήθελαν να μεταφερθεί στην Τούμπα και μάλιστα να δεσπόζει μεγαλεπήβολα ώστε να προκαλεί υπερηφάνεια στους Γερμανούς και να «επιβάλλει σεβασμό για το ύψος του γερμανικού πολιτισμού» στους Έλληνες και μάλιστα οι προδιαγραφές του έργου αυτού να είναι τέτοιες που χωρίς συντήρηση να «παραμείνει και μετά από αιώνες ανέπαφο με το ίδιο κάλλος... θα πρέπει οι Γερμανοί πεσόντες να είναι μάρτυρες του πολιτισμού και της ισχύος του Γερμανικού Ράιχ».
Η Γερμανική προσπάθεια αυτή δεν πραγματοποιήθηκε διότι προσέκρουσε στην ισχυρή αξιοπρεπή αντίδραση του Ιωάννη Μεταξά, ο οποίος δεν δελεάστηκε από τα οικονομικά οφέλη και την υπόσχεση «εξωραϊσμού της εικόνας της πόλης». Μετά το 1941 το ίδιο θέμα ξανά παρουσιάστηκε από τους αρχιτέκτονες του «χιλιετούς Γ Ράιχ». Η Τούμπα τους φαινόταν πια πολύ κακή ιδέα για τους Γερμανούς πεσόντες του Α΄ Π.Π. που ήδη είχαν προστεθεί και οι πεσόντες της Γερμανικής εισβολής του 1941.

Έτσι πια παρουσιάστηκαν μεγαλεπήβολα σχέδια για γερμανικό στρατιωτικό νεκροταφείο στον Όλυμπο, εκεί δηλαδή που ζούσαν οι Θεοί των αρχαίων Ελλήνων. Τα σχέδια αυτά προσέκρουσαν σύντομα στην ανάπτυξη στην περιοχή του Ολύμπου αντιστασιακών ομάδων. Έτσι το ζήτημα βάλτωσε για να το επιβάλει η Γερμανία όταν θα έχουν νικήσει στον πόλεμο. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι Γερμανικοί τάφοι στην Θεσσαλονίκη δεν είχαν υποστεί καμία επίθεση από τους κατοίκους των γύρω περιοχών, ενώ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο παρατηρήθηκαν καταστροφές σε τάφους Γερμανών στρατιωτών. Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 οι σοροί των Γερμανών μεταφέρθηκαν στο κοιμητήριο στο Διόνυσο Αττικής. 
Τα τελευταία χρόνια δείχνει ενδιαφέρον για το ζήτημα ο Γενικός Πρόξενος της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Ingo von Voss, «... ενδιαφέρεται για την ιστορία της πόλης (της Θεσσαλονίκης), καθώς και για τους παράγοντες που διαδραμάτισαν καθοριστικό ρόλο, μπορεί να μάθει πολλά από τα νεκροταφεία» όπως αναφέρει σε μήνυμά του...
ΟΙ  ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΑΣ  ΚΑΘΙΣΟΥΜΕ  ΛΙΓΗ  ΩΡΑ -  ΜΟΝΟ  ΛΙΓΗ ΩΡΑ -  ΝΑ  ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ  ΑΥΤΑ  ΤΑ  ΑΘΩΑ  ΘΥΜΑΤΑ,  ΑΥΤΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΔΙΚΟΥΣ  ΜΑΣ  ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.  ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ  ΠΟΥ  ΠΕΘΑΝΑΝ,  ΤΟΝ  ΤΡΟΜΟ  ΤΟΥΣ,  ΤΗΝ  ΑΓΩΝΙΑ  ΤΟΥΣ,  ΤΗΝ  ΦΡΙΚΤΗ ΜΟΙΡΑ   ΤΟΥΣ. 
ΟΥΤΕ ΓΙΑ  ΣΚΕΨΗ  ΔΕΝ  ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ  ΣΗΜΕΡΑ;   

ΕΝΑ  ΚΟΡΙΤΣΙ,  ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟ,  ΕΙΝΑΙ  ΔΕΜΕΝΟ.  ΚΑΠΟΙΟΣ  ΤΟ  ΑΓΟΡΑΖΕΙ  ΚΑΙ  ΤΟ  ΣΦΑΖΕΙ  ΕΠΙ  ΤΟΠΟΥ.

Στον Courrier Francais της 10-7-1822 αναφέρεται ότι «φανατικοί μουσουλμάνοι αγόραζαν το θύμα τους για 30 γρόσια και το έσφαζαν για να κερδίσουν μια θέση στον παράδεισο».
ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ  ΓΥΝΑΙΚΕΣ  ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ  ΟΜΑΔΙΚΑ

Πολλές γυναίκες αυτοκτόνησαν κατά την μεταφορά και άλλες πέθαναν από απεργία πείνας για να γλυτώσουν τον εξευτελισμό.

ΜΙΚΡΑ  ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΑ  ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ  ΤΑ  ΒΟΥΤΟΥΝ  ΚΑΙ  ΤΑ  ΠΝΙΓΟΥΝ  ΣΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ

Στην Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται ότι μικρά παιδιά κάτω των 7 ετών που ήταν ακατάλληλα για το εμπόριο δένονταν και ρίχνονταν στη θάλασσα.
"Ένα αγοράκι κουβάλησε το κεφάλι του πατέρα του για περισσότερο από 61 χιλιόμετρα, ένας τούρκος ήταν άρρωστος και παρακάλεσε τους στρατιώτες να του φέρουν μερικούς σκλάβους για να τους σφάξει στον κήπο του και να διασκεδάσει,  οι τουρκάλες έπιναν το τσάι τους κάθε απόγευμα μαζί με τις εβραίες παρακολουθώντας απέναντι τις εκτελέσεις".
Οι  δικαστές  και  οι  εισαγγελείς  του  Ελληνικού  κράτους  να  περάσουν  υποχρεωτικά  για  να  τιμήσουν  την  Γενοκτονία  της  Χίου,  αφού  πρώτα  διαβάσουν  και  μάθουν,  με  ειδικά  μαθήματα,   την  ιστορία  (ειδικά  μετά  την  φετινή  επίσκεψη  του  συλλόγου  δικαστών  στο  Άουσβιτς).  Έτσι  φαίνεται  είναι  το  σωστό:  οι  Έλληνες  δικαστές  και  εισαγγελείς  να  επισκέπτονται  το  Άουσβιτς  και  να  μην  ξέρουν  την γενοκτονία  της  Νάουσας  και  της  Χίου  από  τους  τούρκους  και  τους  εβραίους.  Η  επόμενη  εκδρομή  των  Ελλήνων  δικαστών  και  εισαγγελέων  μήπως  θα  γίνει  στο  ισραηλινό εθνικό  φρούριο  Μασάντα,  για  να  προσκυνήσουν  τους  εβραίους  μαχητές; 
Δυστυχώς  έχουμε  σαν  λαός  αποτρελαθεί  τελείως,  ιδίως  η  λεγόμενη  μορφωμένη  "πνευματική"  ιθύνουσα  τάξη. 

ΚΑΠΟΙΑ  ΜΕΡΑ  ΟΜΩΣ  ΟΙ  ΝΕΚΡΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ  ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΝ.


   
                                                ΑΙΩΝΙΑ  Η  ΜΝΗΜΗ 
                                          ΤΩΝ  ΑΔΕΛΦΩΝ  ΧΙΩΤΩΝ, 
                                    ΤΩΝ  ΑΝΔΡΩΝ  ΚΑΙ  ΓΥΝΑΙΚΩΝ,        
                                ΤΩΝ  ΝΕΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΓΕΡΟΝΤΩΝ, 
                                ΤΩΝ  ΒΡΕΦΩΝ  ΚΑΙ  ΤΩΝ  ΝΗΠΙΩΝ, 

                  ΠΟΥ  ΣΦΑΧΤΗΚΑΝ  ΚΑΙ  ΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ  ΣΑΝ  ΔΟΥΛΟΙ  
                                 ΑΠΟ  ΤΟΥΡΚΟΥΣ  ΚΑΙ  ΕΒΡΑΙΟΥΣ. 
                                        

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...