ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

01 Μαρτίου 2021

ΟΡΓΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ: Ξεκινάει η παραγωγή του νέου όπλου υποστήριξης ομάδας SAR 762 MT. ΑΥΤΟΝΟΜΟ UAV ΜΑΧΗΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ. Δεκάδες τουρκικά UAV σε άσκηση προσβολής και καταβύθισης του ελληνικού Στόλου.

 

28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1986: ΔΟΛΟΦΟΝΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΑΦ ΠΑΛΜΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΕΞΩΣΥΖΥΓΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

ΕΤΣΙ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ. «Ο ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΣ. Mitarachi ή Μηταράκης». ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΙ ΜΥΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ – ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΑΣ. ΑΡΑΓΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΣΟΡΟΣ – ΜΗΤΑΡΑΚΗ;

 Κυριάκος Μητσοτάκης  στην  Βουλή:   "δεν γνώριζα προσωπικά τον Δημήτρη Λιγνάδη".    Λιγνάδης:  "το  2018 συνομιλούσα με τον  κ. Μητσοτάκη στα καμαρίνια μου".

 

 

 Τουρκία: Ξεκινάει η παραγωγή του νέου όπλου υποστήριξης ομάδας SAR 762 MT |  Pronews

 

Defencenet

Ο τουρκικός Στράτος κάνει στροφή στο διαμέτρημα 762 σε ότι αφορά τα πολυβόλα υποστήριξης μέχρι επιπέδου διμοιρίας δίνοντας εντολή στην εταιρεία Sarsılmaz να αναπτύξει το αντίστοιχο του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στην έκδοση όπλου υποστήριξης (αντίστοιχου με τα γερμανικά MG3 ή του αμερικανικού Μ60) από την ίδια εταιρεία με διαμέτρημα 762 χλστ.

Το όπλο, βαρύ πολυβόλο 12,7 mm τύπου SAR 762 MT, έχει εμβέλεια 1.200 μέτρων (3.900 πόδια).

«Η πρώτη παρτίδα SART 762 MTs θα παραδοθεί σύντομα στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις. Αυτά τα όπλα θα εξαλείψουν την εξάρτησή μας από τους ξένους. Είμαστε περήφανοι γι 'αυτό», δήλωσε ο Nuri Kızıltan, ανώτερο στέλεχος της Sarsılmaz.

 





Το πολυβόλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ομάδες πεζικού και μπορεί να τοποθετηθεί σε διάφορα θωρακισμένα οχήματα, συμπεριλαμβανομένων των κύριων δεξαμενών μάχης. 

«Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά του είναι ότι η κάννη που αλλάζει γρήγορα. Θα δώσει την ευκαιρία να πυροβολήσετε πιο συχνά», είπε ο Kızıltan.

Στο μεταξύ η ίδια εταιρεία ξεκινά τις παραδόσεις του τυφεκίου εφόδου SAR-56 στον τουρκικό Στρατό, το οποίο θα αντικαθιστά όλα τα διαμετρήματα των 556 που ήταν σε υπηρεσία μέχρι στιγμής.

 

 

 

Δεκάδες τουρκικά UAV σε άσκηση προσβολής και καταβύθισης του ελληνικού Στόλου.

Με περίπου 100 πολεμικά σκάφη επιφανείας και υποβρύχια, καθώς και αριθμό σκαφών μεγάλου εκτοπίσματος και ισχύος πυρός κανονιοφόρου της Ακτοφυλακής, η Άγκυρα προχωρά σε μία τεράστια επίδειξη ισχύος σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο από αύριο με την άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» (Mavi Vatan-2019). 

Θα συμμετέχουν εκτός από πλοία, ομάδες ειδικών δυνάμεων SAT και SAS, χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις και η τουρκική ακτοφυλακή. Θα διεξαχθεί σε μία ευρεία έκταση 462.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων σε Αιγαίο και στην ανατολική Μεσόγειο. Επίσης 27 αεροσκάφη του Ναυτικού και 20 ελικόπτερα συμμετέχουν στην άσκηση, καθώς και δεκάδες αεροσκάφη της τουρκικής Αεροπορίας, αλλά και πάνω από 15 μονάδες ελέγχου μη επανδρωμένων και αναγνωριστικών UAV.

Σε πολιτικό επίπεδο ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν θα συναντηθεί στις 10 Μαρτίου με τον Ρώσο πρόεδρο Β.Πούτιν στα εγκαίνια του πυρηνικού εργοστασίου του Ακουγιού, όπου τουρκικές πηγές αναφέρουν ότι θα συζητηθεί και το ζήτημα του Αιγαίο και των σχέσεων με Ελλάδα.

Ο Β.Πούτιν γνωρίζει με σαφήνεια το το έρχεται το 2021 στο ελληνοτουρκικό μέτωπο και η Μόσχα έχει επιχειρήσει να προειδοποιήσει την Ελλάδα, όπως είχε κάνει και τον Φεβρουάριο του 2018, λίγες ημέρες πριν την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Εις ώτα μη ακουόντων, όμως.

Όλα αυτά ενώ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Φ.Ντονμέζ προανήγγειλε έξοδο και έρευνες μέχρι τον Ιούνιο του ερευνητικού σκάφους "Barbaros".

Mέχρι τότε όμως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πολύ σοβαρότερα προβλήματα, κι ενώ το εσωτερικό μέτωπο είναι διχασμένο λόγω των αλλεπάλληλων κυβερνητικών σκανδάλων:

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ναυτική άσκηση της τελευταίας διετίας που θα έχει μια ποιοτική διαφοροποίηση σε σχέση με τις άλλες αεροναυτικές ασκήσεις της Τουρκίας: Τα σενάρια προβλέπουν ευρεία χρήση μη επανδρωμένων μαχητικών αεροσκαφών και αεροσκαφών παρατήρησης από χερσαίες βάσεις.

Συγκεκριμένα προβλέπονται σενάρια προσβολής εχθρικών σκαφών επιφανείας από μαχητικά UAV Bayractar TB2 με το νέο πύραυλο αέρος-επιφανείας MAM-L ο οποίος έχει χρησιμοποιηθεί και έχει αποδείξει την υψηλή ακρίβειά του σε ασκήσεις του τουρκικού Ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα.

 

 


 

Οι Τούρκοι εκτιμούν ότι τα ελληνικά σκάφη επιφανείας δεν έχουν την δυνατότητα να εντοπίσουν τα UAV Bayractar TB2 πριν εκτοξεύσουν μαζικές επιθέσεις κατά αυτών επιτυγχάνοντας κορεσμό της αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας των πλοίων αυτών με αποτέλεσμα την εξουδετέρωσή τους.

To κάθε Bayractar TB2 μεταφέρει μέχρι 4 MAM-L (φωτό) και υπολογίζεται από τους Τούρκους ότι αρκούν δύο μόλις αεροσκάφη για να επιτύχουν σε οκτώ εκτοξεύσεις τουλάχιστον ένα πλήγμα σε σκάφος μεγέθους φρεγάτας "S" και να το ακινητοποιήσουν.

Είναι ένα επιχειρησιακό σενάριο που όντως το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό δεν το έχει αντιμετωπίσει ακόμα και ελπίζουμε να μην χρειαστεί να αποδειχθεί στην πράξη η αποτελεσματικότητα του.

Ταυτόχρονα στην τελική φάση που θα περιλαμβάνει απόβαση, θα χρησιμοποιηθούν βάσει των σεναρίων αναγνωριστικά MALE ANKA μέσα στη νύχτα και εν συνεχεία θα κτυπηθούν οι εντοπισμένες θέσεις από Bayractar TB2, μεταξύ των οποίων και τα ελληνικά α/α OSA AKM που προστατεύουν τα νησιά του Α.Αιγαίου.

Είναι γεγονός ότι ο συνδυασμός Bayractar TB2/MAM-L έχει καταστρέψει πάνω από 25 αυτοκινούμενα πυραυλικά α/α OSA AKM σε Λιβύη και Αρμενία, όπως και τα πολύ ανώτερα των OSA AKM, Pantsir S.1, οπότε οι Τούρκοι γνωρίζουν πώς να επιχειρούν και να τα καταστρέφουν χωρίς να γίνονται αντιληπτά.

Το ζήτημα αντιμετώπισης των τουρκικών UAV που θα αποτελούν και το βασικό όπλο του τουρκικού «μίνι» αεροπλανοφόρου TCG Anadolu, πριν τον εξοπλισμό του μ μαχητικά αεροσκάφη είναι κάτι παραπάνω από δισεπίλυτο.

Το χειρότερο: Ουδείς από ελληνικής πλευράς δείχνει να ενδιαφέρεται για την απόκτηση δυνατοτήτων αντιμετώπισής τους σε όλο το φάσμα του δυνητικού μετώπου...

 

 

Αυτόνομο UAV μάχης ετοιμάζουν οι Τούρκοι: Στόχος να είναι έτοιμο το 2023.


 

 

 

Για μαχητικό UAV ετοιμάζονται οι Τούρκοι. Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της τουρκικής εταιρείας Baykar Defense, Haluk Bayraktar ο επόμενος μεγάλος στόχος της εταιρείας είναι η σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή ενός UAV μάχης το οποίο θα μπορεί να εκτελεί πλήθος αποστολών από προσβολές στόχων εδάφους έως και αποστολές αέρος-αέρος

Όπως διευκρίνισε ο ίδιος το πρόγραμμα γνωστό ως MIUS θα ενσωματώνει σε μεγάλο μέρος του τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) προκειμένου το UAV να διαθέτει μεγάλο βαθμό αυτονομίας στην εκτέλεσή της αποστολής του λαμβάνοντας το ίδιο «αποφάσεις».

 

 

 Image

 Η πλατφόρμα που θα επιλεγεί για το σκοπό αυτό θα μπορεί να πετά σε μεγάλα ύψη και να αναπτύσσει υπερηχητικές ταχύτητες.

Μάλιστα η εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να έχει παρουσιάσει ένα πρωτότυπο έως το 2023.

Ακόμη η πλατφόρμα θα είναι εφοδιασμένη με κινητήρες turbofan θα ΄χει ύψος πτήσης τα 40.000 πόδια, ικανότητα παραμονής στον αέρα περί τις 5 ώρες με ταχύτητα 0,8 mach, ενώ το αεροσκάφος θα ελέγχεται μέσω επικοινωνιών SATCOM.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...