ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Μαρτίου 2021

Διέρρευσαν τουρκικά σχέδια για την κατάληψη 131 ελληνικών νησιών.

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟ 1821. ΥΨΩΣΑΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ.

 

 Τούρκοι  πράκτορες  σε  συνεργασία  με  κομμουνιστές  προδότες  οργανώνουν συγκέντρωση κατά της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση!

 

 Διαφάνεια από την τουρκική παρουσίαση PowerPoint που δείχνει τον αριθμό των αμφισβητούμενων, κατά την Τουρκία, νησιών και νησίδων στο Αιγαίο

Το Nordic Monitor αποκαλύπτει εμπιστευτικό έγγραφο με σχέδια των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για την κατάληψη 131 νησιών και νησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος σε περίπτωση σύγκρουσης με την Ελλάδα.

Η Τουρκία δεν θέλει όπως φαίνεται όχι απλά να μπει σε διάλογο παρά μόνο με τους δικούς της όρους αλλά δεν θέλει σε καμία περίπτωση τα ελληνικά 200 χρόνια από την Επανάσταση να εορταστούν με νίκη (!). 

Το μυστικό έγγραφο, μια παρουσίαση PowerPoint με 16 διαφάνειες, περιελάμβανε έναν χάρτη με τις αμφισβητούμενες τοποθεσίες (κατά την Τουρκία πάντα). Η παρουσίαση φέρεται να έχει προετοιμαστεί από τις Τουρκικές Ακαδημίες Πολέμου και δεν έχει σφραγίδα με ημερομηνία.


 

Τα αμφισβητούμενα νησιά, νησίδες και βραχονησίδες αναφέρονται ως εξής: τρεις τοποθεσίες στη Ζουράφα, 13 στις Οινούσσες, 21 στους  Φούρνους, 18 στους  Αρκιούς, 15 στην Ψέριμο , 12 στην Καλόλιμνο, 2 στο Φαρμακονήσι, 10 στο Γυαλί, 11 στη Λέβιθα, 2 στη Στρογγύλη και 24 τοποθεσίες γύρω από το νησί της Κρήτης.


 

Ήταν μέρος μιας μελέτης που επικεντρωνόταν στον συντονισμό μεταξύ των τμημάτων των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων σε μια περίοδο κρίσης μεταξύ των δύο συμμάχων του ΝΑΤΟ και των πιθανοτήτων σε κάθε μια από τις διαφορές στο Αιγαίο και στον εναέριο χώρο.

Η παρουσίαση μιλά για το πώς ο τουρκικός στρατός θα κινούνταν για να εισβάλει και να καταλάβει τα νησιά με την ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων από τον αέρα και τη θάλασσα.

Το μυστικό έγγραφο βρέθηκε… θαμμένο στα παραρτήματα ενός φακέλου στη Σμύρνη. Ο εισαγγελέας Okan Bato φαίνεται να ενσωμάτωσε κατά λάθος (;) το μυστικό σχέδιο στο αρχείο αποδεικτικών στοιχείων παρότι έπρεπε να κάνει μια σύντομη σημείωση και να το αφήσει σε ένα χρηματοκιβώτιο στο δικαστήριο.

Η μελέτη βασίστηκε σε διδάγματα που αντλήθηκαν από την κρίση των Ιμίων, η οποία έφερε την Τουρκία και την Ελλάδα στο χείλος του πολέμου το 1996, αναφέρει το Nordic Monitor.

Το έγγραφο υπογράμμιζε ότι η κρίση κατέστησε σαφές ότι οι μικρότερες μονάδες δύναμης θα ήταν καθοριστικής σημασίας για τις επιχειρήσεις τύπου Ιμίων σε μελλοντικές εντάσεις με την Ελλάδα.

Τόσο η Διοίκηση των Ειδικών Δυνάμεων, που ελέγχεται απευθείας από το Γενικό Επιτελείο, όσο και η ελίτ των ειδικών δυνάμεων του τουρκικού ναυτικού, (SAT), θα κινητοποιούνταν χωριστά ή από κοινού από τη θάλασσα σε ταχύπλοα και στον αέρα μέσω ελικοπτέρων για τον έλεγχο των στοχοθετημένων νησιών και νησίδων.

 

 

Μια άλλη διαφάνεια από την παρουσίαση, που δείχνει πώς θα αποστέλλονταν ειδικές δυνάμεις και μονάδες ελίτ του τουρκικού ναυτικού στα νησιά και τις νησίδες του Αιγαίου.

Οι επιχειρήσεις θα διεξάγονταν υπό την κάλυψη πυρός από αεροπορία, φρεγάτες και πυροβολικό από την ηπειρωτική χώρα. Ολόκληρη η επιχείρηση θα συντονιζόταν  από ένα κοινό αρχηγείο ειδικών επιχειρήσεων με το όνομα Müşterek Özel Harekat Görev Birliği Komutanliği (MÖHGBK).

Τώρα αν ακόμα στην κυβέρνηση περιμένουν τα "συντάγματα των διπλωματών" να προστατεύσουν την χώρα, ας το πούνε και  στην Άγκυρα και  ας συνεχίσουν να μην εξοπλίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις.

 

https://nordicmonitor.com/2021/03/turkey-planned-to-invade-131-aegean-islands-islets-formations-that-were-considered-as-disputed-with-greece/

Πηγή: https://nordicmonitor.com

 

 

 

Τούρκοι  πράκτορες  σε  συνεργασία  με  κομμουνιστές  προδότες  οργανώνουν συγκέντρωση κατά της επετείου των 200 ετών από την Επανάσταση!

Ένα «κάλεσμα» που προκαλεί το λαϊκό αίσθημα κάνει τον γύρο του διαδικτύου εδώ και μερικές ώρες.

Πρόκειται για το κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στον εορτασμό των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία από…”αλληλέγγυους”-ανθέλληνες αύριο Κυριακή μέσω της ιστοσελίδας του αντιεξουσιαστικού χώρου.

«Η εθνική αφήγηση κάθε κράτους συνιστά το βασικό τροπάρι κατήχησης των υπηκόων του για τη συναίνεση, εκπειθάρχηση και υποταγή τους, με τη σμίλευση της απαιτούμενης εσωτερικής ενότητας και ομοιογένειας, με την κατασκευή και αναγνώριση «εξωτερικών» εχθρών και κινδύνων», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Αυτό που γράφουν προκαλούν θλίψη αλλά όχι και σοκ καθώς ο ρόλος τους είναι γνωστός εδώ και χρόνια: Κατά οτιδήποτε που θυμίζει Ελλάδα ή Ελληνισμό.

 

 

 

 

   ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ:

Οι Τούρκοι βγάζουν συνέχεια επιθετικά  σχέδια και χάρτες  εισβολής  για  κατάληψη της μισής Ελλάδας. Εμείς δεν  έχουμε  κανένα  επιθετικό  σχέδιο  για την Ιωνία και την Ανατολική Θράκη.  Τα νησιά μας  πάλι  είναι  ήδη  κατειλημμένα.   ΟΙ  λαθρομετανάστες  του  Κούλη  και  του  Προδότη  βρίσκονται  εκεί.  Τώρα  ο  Μηταράκης  φροντίζει  και  τον Έβρο.  Είχαμε δολιοφθορές πρόσφατα στην Ρόδο σε σταθμούς ραντάρ και κινητής τηλεφωνίας, στην Αθήνα είχαμε πυρκαγιές σε υποσταθμό της ΔΕΗ, πριν από μερικά χρόνια οι λαθρομετανάστες  είχαν βάλει  φωτιές και επιχείρησαν να κάψουν τον υποσταθμό της ΔΕΗ στη Λέσβο κτλ.  Ο μόνος αληθινά επικίνδυνος εχθρός είναι ο  εσωτερικός,  η ελληνική  πολιτική  τάξη, οι εγχώριοι προδότες.  Η  ελεεινή ηγεσία της Ελλάδος,  που παρά τις απειλές, τις προκλήσεις,  τους εξευτελισμούς,  τις σφαλιάρες από "συμμάχους και φίλους" και τώρα την ύπαρξη τέτοιων σχεδίων,  έχει υπουργούς και πρωθυπουργούς που βγαίνουν και λένε ότι, ναι, πρέπει να πάμε να μιλήσουμε με την Τουρκία (σήμερα 20.3.21 το είπε ο Δένδιας). 

Για  τα  τουρκικά  Bayractar  δεν έχουμε  τίποτε.  Αυτά θα στοχοποιήσουν όλη τη διάταξη των Τ/θ  και  του Πυροβολικού μας.  Θα γίνουμε Αρμενία μέσα σε 30 μέρες.

Στα  νησιά μας  έχουμε  το  πανάρχαιο  παράκτιο  πυροβολικό.  Το πρόβλημα με το παράκτιο πυροβολικό είναι η μικρή ταχυβολία, το μικρό βεληνεκές, οι μεγάλες ανάγκες επάνδρωσης και το αυξημένο κόστος. Το παράκτιο πυροβολικό δεν θα επιβιώσει ούτε 10 λεπτά σε σημερινές συνθήκες πολέμου. Οι Τούρκοι κατασκευάζουν μεγάλο αριθμό αυτοκινούμενων πυροβόλων FIRTINA (Κορεατικά K9 Thunder). Μόλις ρίξεις 1-2 οβίδες θα πρέπει να φύγεις, διαφορετικά θα σε έχουν εντοπίσει τα ραντάρ και θα κινδυνεύεις από πυρά αντι-πυροβολικού. Οτιδήποτε είναι ρυμουλκούμενο είναι εντελώς άχρηστο στο σημερινό πεδίο μάχης (με κάποιες εξαιρέσεις βέβαια).

Με λίγα χρήματα που  δίνεις  για  να  αγοράσεις 1 αυτοκινούμενο πυροβόλο αγοράζεις ένα ΠΕΠ HIMARS / MLRS / LYNX κτλ που έχουν εμβέλεια απο 70 έως και 300 χιλιόμετρα.

Οι Αμερικανοί πεζοναύτες ξεφορτώνονται τα ρυμουλκούμενα πυροβόλα, όλμους κτλ και πηγαίνουν σε HIMARS, ακριβώς επειδή έχουν μεγάλη εμβέλεια, μεγάλη ακρίβεια, ταχυβολία, μικρές ανάγκες επάνδρωσης και μεγάλο όγκο πυρός. Πρέπει να επενδύσουμε χρήματα σε πυραυλικά συστήματα (ΠΕΠ, ρουκετοβόλα, Spike-NLOS) που θα μπορούν να πλήξουν και να καταστρέψουν στα γρήγορα με μεγάλο όγκο πυρός οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις Τουρκικών δυνάμεων ΠΡΙΝ αυτές φύγουν από  το  Μικρασιατικό έδαφος. Μόλις πάνε οι Τούρκοι να μπουν στα αποβατικά και τα ελικόπτερα να τους έρθουν μερικές εκατοντάδες ρουκέτες κατακέφαλα για  να  πάνε στον Αλλάχ.

Ταυτόχρονα πρέπει  να  γίνουν  δικές  μας  επενδύσεις σε πυραυλικά συστήματα, όπως οι Ισραηλινοί,  στα  LORA, ώστε να καταστρέψουμε τις Τουρκικές υποδομές, αεροδρόμια, κέντρα διοίκησης και ελέγχου, τηλεπικοινωνιών, εργοστάσια, εγκαταστάσεις παραγωγής ρεύματος, νερού κτλ.

Αν τολμήσουν οτιδήποτε οι Τούρκοι  θα  πρέπει να γνωρίζουν ότι θα τους στείλουμε  πίσω  στην λιθίνη εποχή.

 

Αν οι Έλληνες στρατηγοί επεξεργάζονται το πώς θα ανακαταλάβουν τα νησιά, είναι χαμένοι από χέρι.


Δεν πρέπει ν' ασχοληθούν με τα νησιά, αλλά να περάσουν τον Έβρο με όλα τα τανκς, να  απελευθερώσουν  την  Κωνσταντινούπολη,  να εκκενώσουν  ταχύτατα  την  Ανατολική  Θράκη  και  την  Κωνσταντινούπολη  από  τους  τούρκους,  να  διαπεραιωθούν  στην Μικρά Ασία  και  να  ανακηρυχτεί  η Κωνσταντινούπολη  Πρωτεύουσα  της  Ελλάδος.  Μόνο μία  νίκη επί των Τούρκων στο  έδαφος της  Μικράς  Ασίας  θα είναι η πραγματική νίκη.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

5 σχόλια:

  1. Precision Strike Missile! Το πυραυλικό πυροβολικό των ΗΠΑ νέας γενιάς.
    https://youtu.be/dwxLSGHLeQY
    Ο αμερικανικός Στρατός εκτιμά ότι ο νέος προηγμένος πύραυλος μεγάλης εμβέλειας που κατασκευάζει η εταιρεία Lockheed Martin, είναι ένα όπλο που θα αναβαθμίσει σε πολύ μεγάλο τις δυνατότητες αποτελεσματικού πλήγματος που επιθυμούν οι Αμερικανοί.
    Ο στρατός αφενός αναμένει ότι πυραυλικό σύστημα PrSM («Precision Strike Missile») θα διαθέτει δύο εκτοξευτήρες πυραύλων για εκτόξευση, αφετέρου σκοπεύει να σχεδιάσει δημιουργήσει τα βλήματα με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι συμβατά με τα υφιστάμενα πυραυλικά συστήματα εκτόξευσης M142 και M270A2.
    Σύμφωνα με αξιωματούχους Στρατού, το πυραυλικό σύστημα PrSM θα παρέχει στις μονάδες πυροβολικού την δυνατότητα χτυπήματος ακριβείας σε μεγάλη εμβέλεια, υποστηρίζοντας τις αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 21 Μαρτίου 1871. Στο αρχοντικό του κοντά στην Κραϊόβα, της Ρουμανίας, βρέθηκε στραγγαλισμένος ο γεννημένος στο Κοτέλ, εβραιο-βούλγαρος Πέτραρ Βερόν, ο θεωρούμενος πνευματικό πατέρας της σύγχρονης Βουλγαρίας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 21 Μαρτίου 1919. Υπό την ηγεσία του εβραίου Κομμουνιστή Μπέλα Κουν ανακηρύχτηκε η Σοβιετική Δημοκρατία της Ουγγαρίας, που ανατράπηκε την 1η Αυγούστου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΙΣΡΑΗΛ: «ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΕΛΛΑΔΟΣ».
    Ο Hay Eytan Cohen Yanarocak, ο ειδικός αναλυτής του φημισμένου ισραηλινού ινστιτούτου στρατηγικής και ασφάλειας, σχετικά με τις τουρκικές απειλές για την μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από το Ισραήλ σε Κύπρο και Ελλάδα μέσω του σχεδίου Euroasia Interconnector.
    Ο Hay Eytan Cohen Yanarocak από το Ινστιτούτο Στρατηγικής και Ασφάλειας της Ιερουσαλήμ, ο οποίος είναι ειδικός στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας ανέφερε ότι “για αυτόν, αυτό το νέο υποθαλάσσιο καλώδιο τροφοδοσίας δεν πρέπει απαραίτητα να βλάψει τις πρόσφατες προσπάθειες εξομάλυνσης μεταξύ των Τουρκίας-Ισραήλ”, αποδεχόμενος ότι υπάρχουν σχέσεις εξομάλυνσης, ενώ κανείς όπως όλα δείχνουν στη Μεσόγειο δεν θέλει να τα βάλει με τον Ερντογάν, παρά μόνο οι “τρελοί” Έλληνες.
    “Η ανακοίνωση που δημοσίευσε η Τουρκία αναφέρεται συγκεκριμένα σε αμφισβητούμενη θαλάσσια ζώνη που βρίσκεται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας. Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ απέφυγε να λάβει μέρος σε αυτό το ζήτημα.
    Ο λόγος αυτής της σιωπής είναι ότι στα μάτια του Ισραήλ, η θαλάσσια αυτή διαμάχη είναι ζήτημα κυριαρχίας που η Κύπρος και η ΕΕ θα πρέπει να επιλύσουν με την Τουρκία.
    Το Ισραήλ δεν βρίσκεται στην καρδιά αυτής της διαφωνίας. Με άλλα λόγια, η Ιερουσαλήμ εκτιμά ότι το Ισραήλ δεν έχει πραγματικά λόγο εδώ», δήλωσε ο Κοέν Γιναρόκακ.
    Σημείωσε επίσης ότι οι σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας είναι ένα διμερές ζήτημα, που δεν επηρεάζεται άμεσα από το πολυμερές ζήτημα του καλωδίου τροφοδοσίας.
    Η τάση της προσέγγισης ή της αύξησης των δεσμών των δύο χωρών, δεν έχει επηρεαστεί από αυτό μέχρι τώρα, υποστήριξε. Η γνώμη του Cohen Yanarocak είναι ότι οι διμερείς δεσμοί Τουρκίας-Ισραήλ θα μπορούσαν πράγματι να συνεχίσουν να βελτιώνονται.
    Η Ιερουσαλήμ είναι εξαιρετικά προσεκτική για την ώρα σε σχέση με την τουρκική προσέγγιση, αφήνοντας την Άγκυρα να κάνει το “φλερτ”. Ταυτόχρονα, συνεχίζει με πλήρη ταχύτητα την ενίσχυση της στρατηγικής και ενεργειακής συμμαχίας της με την Ελλάδα και την Κύπρο.
    Ισραηλινοί διπλωμάτες εξήγησαν ότι για την Ιερουσαλήμ, οι συνθήκες αποκατάστασης των διμερών σχέσεων με την Άγκυρα είναι σαφείς. Η Τουρκία και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πρέπει να σταματήσουν να κάνουν αντισημιτικές δηλώσεις κατά του Ισραήλ και πρέπει να σταματήσουν να βοηθούν τη Χαμάς.
    Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να σταματήσουν να φιλοξενούν ακτιβιστές της Χαμάς και να αποφεύγουν να τους προσφέρουν διαβατήρια. Αυτή είναι η δεύτερη απαίτηση για τη Χαμάς, η οποία έχει αναφερθεί επανειλημμένα από τον υπουργό Εξωτερικών, Γκάμπι Ασκενάζι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν, ο Hakan Yurdakul, παρευρέθηκε στις 10 Μαρτίου 2021 σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου.

      Για το Ισραήλ αυτή είναι μια απλή κατάσταση, αλλά για την Τουρκία, τα πράγματα απέχουν πολύ από το να είναι εύκολο στην πράξη.
      Η Τουρκία εργάζεται εδώ και χρόνια για να αυξήσει την επιρροή της στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ τον τελευταίο καιρό άρχισε επίσης να επενδύει και στη Δυτική Όχθη, δίνοντας 10 εκατομμύρια δολάρια σε ένα βιομηχανικό πάρκο που θα κατασκευαστεί στην πόλη Τζενίν.
      Ισραηλινοί αναλυτές εκτιμούν ότι πριν από τις παλαιστινιακές εκλογές, η Τουρκία επιδιώκει να αυξήσει την επιρροή της τόσο στη Γάζα όσο και στη Δυτική Όχθη.
      Ως εκ τούτου, η διακοπή των σχέσεων με την οργάνωση της Χαμάς θα μπορούσε να μετατραπεί σε μια λεπτή επιχείρηση για την Άγκυρα.
      Ένας από τους συμβούλους του Ερντογάν, ο Hakan Yurdakul, παρευρέθηκε στις 10 Μαρτίου 2021 σε διάσκεψη του Ευρωπαϊκού Εβραϊκού Κοινοβουλίου.
      Η συνάντηση επικεντρώθηκε σε μια ανανεωμένη ατζέντα μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, και περιελάμβανε επίσης και εκπροσώπους του Ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.
      Στο συνέδριο, ο Γιουρντάκουλ δήλωσε ότι και οι δύο χώρες θα επωφεληθούν από τη σύσταση μιας οικονομικής επιτροπής περιφερειακής συνεργασίας για τη διερεύνηση τομέων αμοιβαίου ενδιαφέροντος.
      Ένα άλλο σημάδι επανασύνδεσης Τούρκων και Ισραηλινών καταγράφηκε μόλις μία ημέρα νωρίτερα.
      Αυτό αφορούσε συνέντευξη στην τουρκο-εβραϊκή εβδομαδιαία εφημερίδα Salom του πρώην Τούρκου Ναυάρχου Cihat Yayci.
      Ο Γιατσί, ο οποίος θεωρείται ότι είναι δίπλα στον Ερντογάν, επανέλαβε μια πρόταση του που είχε εμφανιστεί τον περασμένο Δεκέμβριο και αφορούσε το κάλεσμα των δύο χωρών για να επανεξετάσουν μαζί τα θαλάσσια σύνορα, με πρόταση για κοινές αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στη Μεσόγειο Θάλασσα.
      Έτσι κατανοούμε γενικά και ειδικά, και αυτή είναι η αλήθεια, ότι κανένας δεν θέλει καν να εναντιωθεί στον Τούρκο πρόεδρο στη Μεσόγειο, ενώ είναι σίγουρο ότι αν γίνει κάτι θα μείνουμε εντελώς μόνοι μας, αλλά μήπως έτσι δεν ήταν πάντοτε;
      Ζ.Π.



      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...