ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαρτίου 2021

O Καθηγητής Γ.Ιωαννίδης συμφωνεί με το ιστολόγιο «Ζήνων Παπαζάχος»: «Άμεση άρση του lockdown των υγιών - Αυξάνει την μετάδοση. Τα μέτρα του Μητσοτάκη προάγουν την διάδοση της επιδημίας».


ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ, Ο ΜΑΚΡΟΒΙΟΤΕΡΟΣ ΣΚΛΑΒΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ


Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ: «Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ, Ο ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, Ο ΠΑΡΔΑΛΟΣ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ, Η ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ, ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 40 ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΜΕΓΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, Ο ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΥΛΕΨΕ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΕΧΕΙ ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ: ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ. Η ΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ».

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ  ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ:  «Στις ΗΠΑ μια επιχείρηση που χρωστάει τεράστια ποσά και βλάπτει κραυγαλέα το δημόσιο συμφέρον, δεν αλλάζει απλώς κτίριο.  Θα πρέπει να κηρυχθεί χρεοκοπημένη και οι ηγέτες της να οδηγηθούν σε δίκη και πιθανότατα στη φυλακή.  Ένα κόμμα σαν  την  Ν.Δ.  που χρωστάει πάνω από 100 εκατομμύρια Ευρώ θα έπρεπε να κηρύξει χρεοκοπία και οι ηγέτες του να οδηγηθούν στην  φυλακή.  Κ. Μητσοτάκη,  εσείς  είστε ο ηγέτης αυτού ακριβώς του κόμματος».

 


 Χείμαρρος ο Γ.Ιωαννίδης: «Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα - Να επιτραπούν  οι μετακινήσεις από νομό σε νομό» (βίντεο) | Pronews

Ο καθηγητής Παθολογίας, Επιδημιολογίας και Πληθυσμιακής Υγείας του πανεπιστημίου του Stanford, Γιάννης Ιωαννίδης, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης το πρωί της Πέμπτης, για ακόμη μία φορά τόνισε πως το lockdown έχει αποτύχει πλήρως και μέσω αυτού, αυξάνονται τα κρούσματα.

​Επίσης, ανέφερε πως ο κόσμος πρέπει να απελευθερωθεί, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό να επιτραπούν, τα σχολεία ή ακόμη και τα γυμναστήρια να ανοίξουν με μέτρα υγιεινής. 

Το lockdown αυξάνει τα κρούσματα

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/lockdown-lockdown.html

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/blog-post_22.html

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/01/blog-post_2.html

 

 

 

«Είχα πολλές επιφυλάξεις για το lockdown. Μπορεί να λειτουργήσει για οξείες καταστάσεις και για μικρό διάστημα. Είναι λύση που αυξάνει τα κρούσματα, γιατί αυξάνεται ενδοοικογενειακά η μετάδοση, καθώς περιορίζεται η δυνατότητά μας να κινηθούμε σε εξωτερικούς χώρους. Τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι το πρώτο κύμα στην Ελλάδα ήταν πολύ περιορισμένο, και είχε σβήσει πριν το lockdown.

​Όταν έγινε το lockdown, δεν είχε επίδραση πάνω στο επιδημικό κύμα. Το δεύτερο ή τρίτο κύμα που βλέπουμε τώρα είναι πολύ πιο έντονο. Έχει διαρκέσει πολλούς μήνες, έχει διογκωθεί. Τα μέτρα προάγουν τη διάδοση του κύματος, τα απαγορευτικά κάνουν την κατάσταση χειρότερη γιατί περιορίζουν το χρόνο που έχει έξω ο πληθυσμός. Τα κρούσματα είναι πάνω από 5.000, τα ημερήσια. Κάνουμε περισσότερα τεστ, που είναι θετικό», ανέφερε ο κ. Ιωαννίδης σχετικά με το πώς λειτουργεί το lockdown.

Η εστίαση μπορεί να ανοίξει

Μιλώντας για το ποιο πιστεύει ότι θα έπρεπε να είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στη χώρα, ο ίδιος είπε ότι «Μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα, αλλά είναι αργά και δεν μπορούν να περισωθούν όσα θα θέλαμε. Το επιδημικό κύμα έχει περάσει από τη Θεσσαλονίκη και τώρα περνάει από την Αττική. Πρέπει να γίνει άρση του lockdown, να κρατήσουμε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης με αποσυμφόρηση και των ΜΜΜ, απελευθέρωση των εξωτερικών χώρων όπως πλατείες, στάδια, πάρκα, όπου κάποιος μπορεί να κινηθεί, να αθληθεί να περπατήσει. Η εστίαση μπορεί να ανοίξει κατά τη γνώμη μου. Στην Καλιφόρνια έχουμε ανοιχτή εστίαση, κινηματογράφους, μουσεία. Θέλει προσοχή στις αποστάσεις και τις μάσκες».

«Ο λόγος που υπήρχε συνωστισμός στα μαγαζιά, ή τις πλατείες, είναι ότι ο κόσμος ήταν πολύ συμπιεσμένος. Κάποια στιγμή είναι αναπόφευκτο ότι θα υπήρχε τεράστια συνέπεια. Θα είχαμε αποφύγει αυτές τις συνθήκες αν είχαμε μια πιο ήπια αντιμετώπιση. Να αποφευχθεί το σκαμπανέβασμα που κλεινόμαστε μέσα μόνο τυπικά», συνέχισε στο ίδιο θέμα, σχολιάζοντας το γιατί σημειώθηκαν εικόνες συνωστισμού όταν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά.

«Ναι» στη μετακίνηση από νομό σε νομό & στο άνοιγμα των σχολείων

«Σαφώς συμφωνώ με την μετακίνηση από νομό σε νομό. Στην Ελλάδα έχουν μολυνθεί από 1,5 εκατ. μέχρι ίσως και 4 εκατ. άνθρωποι. Δεν υπάρχει παρθένος νομός αυτή τη στιγμή. Τα σχολεία πιστεύω ότι πρέπει να ανοίξουν με έξυπνο τρόπο. Με ανοιχτούς χώρους, ανοιχτά παράθυρα, αποστάσεις. Οι συνέπειες πάνω στην ψυχική υγεία των παιδιών και την κοινωνικοποίησή τους, που θα είναι μακροχρόνιες και για όλη την κοινωνία, θα είναι τεράστιες.

​Άνθρωποι που στερούνται παιδείας χάνουν χρόνια από τη ζωή τους. Φανταστείτε μια ολόκληρη γενιά να περνάει επί ένα χρόνο αυτό το μαρτύριο. Είναι χειρότερο από το να γινόταν παγκόσμιος πόλεμος. Στον πόλεμο τα παιδιά θα πήγαιναν σχολείο, θα μάθαιναν κάτι», τόνισε ο κ. Ιωαννίδης αναφορικά με τις μετακινήσεις από νομό σε νομό και τα σχολεία.

«Μπορούν να ανοίξουν σχεδόν όλα με συνειδητοποίηση του κόσμου ότι υπάρχει ένας επικίνδυνος ιός, κρατάμε αποστάσεις, χρησιμοποιούμε τα μέτρα υγιεινής, δεν κάνουμε συγκεντρώσεις μεγάλες ή πάρτι. Οι συγκεντρώσεις μπορούν να γίνουν με σεβασμό στα μέτρα, αποστάσεις, και μάσκες. Μία από τις ομάδες υψηλού κινδύνου είναι οι αστυνομικοί. Οι μελέτες δείχνουν ότι τα υψηλότερα ποσοστά θετικότητας είναι σε άτομα των σωμάτων ασφαλείας», συνέχισε ο καθηγητής.

«Προτείνω αυτά τα μέτρα για να μειώσουμε το επιδημικό κύμα. Αν θέλουμε έστω και τώρα να πετύχουμε κάτι, ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, θα πρέπει να πάρουμε αυτά τα μέτρα που θα βοηθήσουν να μειωθεί η δυναμική του κύματος και θα δημιουργήσει μια κατάσταση πιο συμβατή με την κοινωνία. Απαιτούν ατομική ευθύνη και ταυτόχρονα να μην βρίζουμε τους απλούς ανθρώπους ότι δεν τηρούν τα μέτρα και ότι αυτή ευθύνονται για την κατάσταση. Ο πληθυσμός έχει κουραστεί πάρα πολύ και πρέπει να είμαστε ρεαλιστές», εξήγησε σχετικά με τις προτάσεις του.

«Δεν γνωρίζω αν είμαστε στην κορυφή της πανδημίας. Η αισιόδοξη αντίληψη είναι ότι ο ιός έχει μολύνει περίπου το 25% της Γης και το πιο πιθανό είναι ότι θα συνεχίσει και θα περάσει σε μια φάση ενδημική, και θα μπορούμε να τον διαχειριστούμε. Του χρόνου στατιστικά θα είναι μια καλύτερη χρονιά», σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης αναφορικά με το τι μπορούμε να περιμένουμε από εδώ και πέρα.

Τεράστια κατάκτηση τα εμβόλια – «Είμαι επιφυλακτικός με το εμβόλιο της AstraZeneca»

«Τα εμβόλια ήταν τεράστια κατάκτηση. Δυστυχώς δε δόθηκαν αρκετά γρήγορα. Δόθηκαν επίσης κάτω από συνθήκες που δεν είχαμε πληροφορίες για τη μακροχρόνια ασφάλειά τους. Άρα κάποιος υπολογίζει το όφελος, έναντι στις αβεβαιότητες. Για το εμβόλιο της AstraZeneca υπάρχουν ενδείξεις που με κάνουν επιφυλακτικό. Πολλές χώρες έχουν αναστείλει τη χρήση του. Οι γνώμες των συναδέλφων διίστανται.

​Δεν μπορώ λοιπόν να μιλήσω για ασφάλεια 100%. Η εμπειρία που έχει η Βρετανία από το εν λόγω εμβόλιο ήταν εξαιρετική. Στη Γερμανία δεν ίσχυσε το ίδιο. Θα συνιστούσα σε πολίτες και γιατρούς, επειδή αυτά τα εμβόλια χρειάστηκε να τα χρησιμοποιήσουμε κάτω από συνθήκες έκτακτης ανάγκης, οτιδήποτε τους ανησυχεί θα πρέπει να το δηλώνουν», είπε ο κ. Ιωαννίδης σχετικά με την ανησυχία που υπάρχει γύρω από το εμβόλιο της AstraZeneca.

«Δεν έχουμε καμία ένδειξη ότι αντενδείκνυται το εμβόλιο σε περίπτωση που μια γυναίκα θέλει να μείνει έγκυος. Αλλά θα είναι γυναίκες μικρής ηλικίας, οπότε η ωφέλεια από τον εμβολιασμό θα είναι περιορισμένη. Η πιθανότητα να νοσήσει βαριά είναι μικρή», εξήγησε ο καθηγητής για τις γυναίκες που θέλουν να κυοφορήσουν και σκέφτονται να εμβολιαστούν.

«Θεωρώ ότι οι άνθρωποι θα πρέπει να βοηθηθούν να γυμνάζονται περισσότερο, κυρίως σε ανοιχτούς χώρους. Μπορούν να λειτουργήσουν και κλειστοί χώροι, γυμναστήρια, με ασφάλεια, ανάλογα με το χώρο και το πώς τηρούνται τα μέτρα εντός του», κατέληξε ο κ. Ιωαννίδης.

 

 

Μετά από 5 μήνες lockdown: 3465 νέα κρούσματα & 630 διασωληνωμένοι - Η κυβέρνηση αρνείται να βάλει τέλος στην παράνοια!

1701 εντοπίστηκαν στην Αττική - Στα 394 η Θεσσαλονίκη

Νέο ρεκόρ κρουσμάτων σημείωσε η χώρας μας μετά από 5μήνες σκληρού lockdown καθώς εντοπίστηκαν 3465 νέα κρούσματα κορωνοϊού, καταγράφηκαν 56 θάνατοι και οι διασωληνωμένοι έχουν φτάσει τους 630. 

Πραγματικά κανείς δεν ξέρει τι άλλο πρέπει να γίνει για να πειστούν κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι πως το lockdown δεν λειτουργεί με την επιμονή τους σε αυτό να έχει ξεπεράσει πλέον τα λογικά όρια και να έχει φτάσει στις παρυφές της παράνοιας. 

Όλη η Ευρώπη έχει εγκαταλείψει εδώ και μήνες τα σκληρά lockdown και ουσιαστικά έχει τα πάντα ανοιχτά με ορισμένους περιορισμούς, αλλά η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να επιμένει, παρόλο που η χώρα βρίσκεται στα όρια οικονομικής και κοινωνικής κατάρρευσης.

Βέβαια ίσως αυτό οφείλεται στο ότι μαζί με τους ειδικούς έχουν περάσει προ πολλού το σημείο χωρίς επιστροφή, καθώς αν παραδεχθούν πως τόσους μήνες κατέστρεφαν οικονομικά τους Έλληνες για το τίποτα έχουν «τελειώσει» οι μεν πολιτικά ή δε επιστημονικά. 

Έτσι οι πολίτες συνεχίζουν να ζουν την μέρα της Μαρμότας καλούμενοι ουσιαστικά να ακολουθήσουν μέτρα τα οποία δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και τα οποία φέρνουν την οικονομική τους καταστροφή.

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 17 Μαρτίου 2021 (ώρα 15:00). 

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.465, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 227.247 (ημερήσια μεταβολή +1.5%), εκ των οποίων 51.6% άνδρες. 

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 75 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.966 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. To 𝑅𝑡 για την επικράτεια εκτιμάται σε 1.10 (95%Crl: 0.40-1.63) 

Ημερήσια εξέλιξη της πανδημίας: Η ημερήσια κατανομή των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι η ακόλουθη (η γραμμή παριστάνει την συνολική, αθροιστική κατανομή των κρουσμάτων).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.252 θάνατοι. Το 95.8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 630 (67.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 81.9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.516 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 406 (ημερήσια μεταβολή -8.97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 449 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

 

 

Φαρσαλινός για lockdown: «Η επιστημονική κοινότητα καταστρέφει την κοινωνία στο όνομα μίας δήθεν σωτηρίας»

Ο γιατρός Κων/νος Φαρσαλινός «άστραψε και βρόντηξε» εναντίον του παρατεταμένου Lockdown που εφαρμόζεται εδώ και μήνες στην Ελλάδα με τον ερευνητή στο Τμήμα Δημόσιας Υγείας στα Πανεπιστήμια Δυτικής Αττικής και Πατρών να κάνει λόγο για μη σοβαρή αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Μάλιστα, μιλάει ακόμα και για γελοιοποίηση της επιστήμης, με συνέπειες καταστροφικές για τα νεότερα και πιο παραγωγικά μέλη του πληθυσμού.

«Η διαχείριση της πανδημίας είναι αυτοκτονική για την ελληνική κοινωνία. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδώσει στη δημόσια υγεία ένα μέτρο δημόσιας τάξης, όπως είναι το lockdown.

Το συγκεκριμένο μέτρο, που είναι δυστυχώς και το μοναδικό που ελήφθη ως σήμερα στη χώρα μας, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο σε ανθρώπινες ζωές, όχι σήμερα, αλλά σε λίγα χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, η επιστημονική κοινότητα διαλύει την κοινωνία στο όνομα μιας υποτιθέμενης σωτηρίας και καταστρέφει τους νέους, που ταυτόχρονα έχουν τον λιγότερο κίνδυνο από τον ιό, άρα το μικρότερο όφελος από τα μέτρα», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Η συνταγογράφηση των διαγνωστικών τεστ για την ανίχνευση του κορωνοϊού θα έπρεπε να είναι το πρώτο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης, σύμφωνα με τον ίδιο. «Αντ’ αυτού, όμως, βλέπουμε βαν του ΕΟΔΥ να περιφέρονται κατά καιρούς σε διάφορες γειτονιές ανά την Ελλάδα, καλώντας τους πολίτες να προσέλθουν για rapid test».

«Πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος και ενώ αποδείχθηκε ότι τα τεστ είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμα και δεν αποτελούν σπατάλη, όπως υποστήριζαν κάποιοι πέρυσι, δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το να διεξάγει κλιμάκιο του ΕΟΔΥ τεστ κορωνοϊού σε κάποιες περιοχές δεν αποτελεί σοβαρή επιδημιολογική επιτήρηση – είναι ένα άχρηστο μέτρο που δεν προσφέρει τίποτα».

Ένας από τους λόγους που η πορεία της πανδημίας στη χώρα μας δεν παρουσιάζει την παραμικρή βελτίωση είναι, κατά τον δρα Φαρσαλινό, η λήψη αποφάσεων από τα μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας χωρίς επαρκή στοιχεία.

«Πρόκειται για μια παραδοχή που έχει γίνει από τα ίδια τα μέλη της επιτροπής. Λαμβάνονται αποφάσεις για 10.000.000 ανθρώπους, χωρίς οι αρμόδιοι επιστήμονες να γνωρίζουν πόσοι μπαίνουν και βγαίνουν με κορωνοϊό σε κάθε νοσοκομείο,πόσοι θάνατοι σημειώνονται σε κάθε περιοχή, από πού προκύπτουν τα θετικά κρούσματα, αν είναι από ‘τυφλές’ δειγματοληψίες και σε τι ποσοστό, πόσοι ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία με άλλα νοσήματα κολλούν τον ιό και άλλα.

Έχουμε έλλειψη βασικών, θεμελιωδών στοιχείων. Αντιλαμβάνεστε πόσο σοβαρό είναι αυτό;» διερωτάται.

«Η υγειονομική περίθαλψη της χώρας έχει ετήσιο κόστος για όλα τα νοσήματα 15 δισεκατομμύρια ευρώ και το lockdown, ένα μέτρο δημόσιας τάξης, έχει κοστίσει το διπλάσιο από τη συνολική υγειονομική δαπάνη!

Δεν είμαστε πια στο πρώτο κύμα για να λέμε ‘δεν γνωρίζουμε’, ‘δεν είμαστε έτοιμοι’» λέει και προσθέτει: «Μου κάνει εντύπωση που τα μέλη της επιτροπής παραμένουν ακόμη στη θέση τους. Όχι μόνο δεν αποδίδουν όσα εισηγούνται, αλλά επιτίθενται και στην κοινωνία.

Στην επιστήμη δεν μάθαμε ποτέ ότι θα καθορίζουμε ποιος θα έχει αξιοπρεπή διαβίωση και ποιος όχι, στο όνομα της σωτηρίας. Δεν ντρέπεται κανείς! Μου κάνει τρομερή εντύπωση που δεν έχει υπάρξει μια παραίτηση από κανέναν»!

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  Ζ.Π.  

 Η Αργεντινή επέβαλε το σκληρότερο και το μεγαλύτερο σε χρονική διάρκεια lockdown: 7 μήνες.

 
Το αποτέλεσμα: 1.1 εκατομμύρια κρούσματα και 28.000 νεκροί. 

Βρίσκεται στην 9η θέση στην παγκόσμια κατάταξη με 737 θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού.
Όταν το μυθιστόρημα coronavirus έφτασε για πρώτη φορά στην Αργεντινή, ο Andrés Bonicalzi ατσάλιζε τον εαυτό του για τις θυσίες που θα έκανε. Δικηγόρος στο Μπουένος Άιρες, ξεκίνησε να εργάζεται από το σπίτι, ακύρωσε τις εβδομαδιαίες επισκέψεις του με τους γονείς του και ορκίστηκε να κρατήσει τον γιο του μέσα. Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ένα από τα πιο αυστηρά lockdown στον κόσμο. Οι επόμενες εβδομάδες θα ήταν δύσκολες.
Αλλά αυτές οι δύσκολες εβδομάδες έχουν μετατραπεί σε επτά μήνες σε τραγωδία. Μεγάλο μέρος του αποκλεισμού της Αργεντινής εξακολουθεί να διαρκεί μέχρι σήμερα.
Τόσες θυσίες, ο Μπονικαλζί μερικές φορές σκέφτεται, και για ποιο λόγο; Η χώρα της Νότιας Αμερικής έχει γίνει ένα από τα πιο εκρηκτικά εδάφη αναπαραγωγής του κορονοϊού. Στις αρχές Αυγούστου, λιγότεροι από 200.000 Αργεντινοί είχαν προσβληθεί από τον ιό. Αυτός ο αριθμός έχει ανέβει στα 1.1 εκατομμύρια-1 στους 44 ανθρώπους-και 28.000 νεκροί.
′′ Μια αποτυχία," είπε ο Μπονικαλζί. ′′ Οι προσδοκίες είχαν ελάχιστα κοινά με την πραγματικότητα."
Ο δρ. Ιωαννίδης σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο Κρήτη tv είπε ότι από την ιστορία των επιδημιών ξέρουμε ότι ένας νέος λοιμωξιογόνος ιός, θα κάνει έναν κύκλο 4-5 ετών μέχρι να καταλαγιάσει η δυναμική του, και άρα δεν είναι δυνατόν να παραμένουμε έγκλειστοι για 4-5 χρόνια.

 

Όσο πιό σκληρό και παρατεταμένο το lockdown, τόσο περισσότερo αυξάνεται η θνητότητα του κορωνοϊού, διότι κλείνονται μέσα στον ίδιο χώρο νέοι και ευπαθείς ομάδες, για πολλές ώρες, με τραγικά αποτελέσματα για τις ευπαθείς ομάδες, όπως έδειξε η εμπειρία του Βελγίου και της Αργεντινής, δύο χώρες που εφήρμοσαν τα σκληρότερα lockdowns.
Η καλύτερη θεραπεία την δεδομένη στιγμή είναι οι έξοδοι, η γυμναστική, ο κόσμος να βγαίνει σε ανοικτούς χώρους. Το αντίθετο απ' ό,τι επιτυγχάνει το lockdown.

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...