ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Μαρτίου 2021

Η ΕΦΕΤΗΣ Ε.Τ. ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «Κατάφωρη παραβίαση Πρωτοκόλλου Εθιμοτυπίας Παρέλασης από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας».

 

 

 ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ Ε.Τ, ΚΑΥΤΗΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΤΔ ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ  200 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ - <b><i><u>Newsplanet09</u></i></b>

"Ο σύντροφος δεν είναι θεσμός να προστατεύεται. Ο θεσμός του Προέδρου Δημοκρατίας είναι αυστηρά προσωπαγής, δεν προβλέπεται συννομή  ούτε συγκατοχή ούτε διαμοίραση από κοινού τιμών σε δημόσιες εμφανίσεις".

 

 

Το  άρθρο  της  Δικαστού  Σταυρούλας  Δημητρίου:

Σαν πολίτης αυτής της χώρας, και τελευταία σαν γυναίκα, σε μια μέρα Εθνικής Επετείου, γεμάτη από συμβολισμούς της εθνικής υπόστασής μας σαν Έθνος για όσα και όσους μας όρισαν, ένοιωσα θλιβερή την εικόνα όταν ο Υποστράτηγος και Διοικητής της Σχολής Ευελπίδων και αρχηγός της Στρατιωτικής Παρέλασης, δηλαδή μιας μείζονος στρατιωτικής επιχείρησης, να χαιρετά το εθνόσημο στο πηλήκιο του, να παρουσιάζει όπλα και να δηλώνει το τέλος της παρέλασης στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στον σύντροφό της. Τί είδους υποτέλεια υποχρεώθηκε ο άξιος αυτός αξιωματικός και αρχηγός της Στρατιωτικής Παρέλασης να υποστεί!  Όπως εξίσου θλιβερή η εικόνα οι τρεις ανώτατοι Υπασπιστές της, των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, αποφοιτήσαντες αριστούχοι από τη Σχολή Ικάρων, Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και Σχολή Ευελπίδων, να τους υποχρεώνει και να τους επιβάλει απροκάλυπτα να προστατεύουν και τον σύντροφό της.


Ο σύντροφος δεν είναι θεσμός να προστατεύεται.

Το ‘’στίγμα’’ αυτό το επέβαλε η ίδια από την ημέρα της ορκωμοσίας της.  Όταν, μετά την ορκωμοσία της, η ίδια προέβη κατά το τελετουργικό σε επιθεώρηση στρατιωτικών αγημάτων, την οποία έκανε από κοινού με τον σύντροφό της, αποδίδοντας τιμές οι στρατιωτικές μπάντες και προς αυτόν, δίχως να προβλέπεται από κανένα πρωτόκολλο εθιμοτυπίας, που επέχει ισχύ ‘’νόμου’’ και άγραφου δικαίου και σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου.

Ο θεσμός του Προέδρου Δημοκρατίας είναι αυστηρά προσωπαγής, δεν προβλέπεται συννομή  ούτε συγκατοχή ούτε διαμοίραση από κοινού τιμών σε δημόσιες εμφανίσεις.

Και είναι απορίας άξιον, πέραν του ηθικού μέρους, πώς μπορεί να νοιώθει ένας άνθρωπος οικειοποιούμενος ή έστω ”συναπολαύων τιμές” Αρχηγού Κράτους που δεν του ανήκουν;


Από την ιστορική διαδρομή του Θεσμού και από τις επίσημες εμφανίσεις σε ιστορικές εκδηλώσεις πάντοτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ίσταται μόνος και όρθιος στο βάθρο, οι δε νόμιμοι σύζυγοί τους, (ακόμη και των χουντικών συνταγματαρχών),  διακριτικά κάπου στα μετόπισθεν του βάθρου (πολλώ μάλλον οι σύντροφοί τους).  Αν ήθελε να πρωτοτυπήσει  παραβιάζοντας το Πρωτόκολλο, θα μπορούσε δίπλα της να έχει κάποιο άλλο πρόσωπο συμβολισμού, ένα ΑμεΑ ας πούμε ή κάποια άλλη μορφή σύγχρονου ηρωισμού, ναι, υπάρχουν και σύγχρονοι ήρωες.

Δεν θεωρώ ότι η Πρόεδρος προσπαθεί να εισαγάγει νέα ήθη ή μοντερνιστικές αντιλήψεις. Κάθε άλλο, η προσωπική ελευθερία της μέσης ελληνίδας, είτε είναι μόνη, μη ύπανδρος ή διαζευγμένη, είναι αυτονόητη και κατοχυρωμένη να έχει σύντροφο. Κάθε άλλο λοιπόν. Θεωρώ ότι είναι συναισθηματική ανάγκη της να μοιράζεται μαζί με τον σύντροφό της τις όποιες τιμές της αποδίδει το Έθνος. Σαν γυναίκα θα σεβαστώ και θα κατανοήσω αυτή την προσωπική της ανάγκη.  Όμως αυτή η αδυναμία της και η συναισθηματική ανάγκη της, είναι επιβεβλημένο καθήκον της να υποχωρήσει προ του εκάστοτε Πρωτοκόλλου Εθιμοτυπίας Εθνικών Εορτών για δύο λόγους της Δημοκρατίας μας.

Πρώτον να δείξει τον σεβασμό και την προσήλωσή της στον θεσμικό της ρόλο,διότι αυτή η θέα δεν της προσδίδει κύρος αλλά αντιθέτως της αφαιρεί ουκ ολίγο κύρος στα όμματα του ελληνικού λαού.  Και δεύτερον, να δείξει τον προσήκοντα σεβασμό σε κάθε σοβαρή περίσταση, τηρώντας  τους συμβολισμούς.  Διότι κάποιες στιγμές είναι για την Ελλάδα αποκλειστικά και όχι για μας. Διότι ενίοτε, από την άμβλυνση και απαξία των θεσμών ξεκινούν πολλές μορφές παρακμής…
Πηγή: exapsalmos.gr






https://www.giannena-biografiko%20Dimitriou%20Stayroula.aspx


λογοτέχνες


Σταυρούλα  Δημητρίου

Σταυρούλα  Δημητρίου

Βιογραφικό σημείωμα

 

Η Σταυρούλα Δημητρίου γεννήθηκε στους Φιλιάτες (Άγ. Πάντες) Θεσπρωτίας

Είναι Δικαστής, υπηρετεί με το βαθμό του Εφέτη στο Εφετείο Αθήνας.

 

Από τις εκδόσεις Λιβάνη κυκλοφορούν οι ποιητικές της συλλογές :

  • "Ποίηση" .

  • "στον λήγοντα των αστέρων" .

  • και το μυθιστόρημα με τίτλο "Η χώρα του Κασσίτερου" .

  



https://www.dikastiko.gr/articles/

Σταυρούλα Δημητρίου: «Το αρχείο» 

NEWSROOM icon
NEWSROOM

Γράφει η Εφέτης Σταυρούλα Δημητρίου*

Δαίδαλη η ψυχή , ξεβράζει τα κύτταρά της σε συμπεριφορές , που μετουσιώνονται σε μελάνι και συμπυκνώνονται σ’ έναν αριθμό , σε μια ημερομηνία , σ’ ένα πινάκιο. Σε μια κειμενική ανάγνωση επίγειας κρίσης. Στη δικαστική απόφαση. Όπου χαρτογραφείται η ψυχή για όσα τετελεσμένα και σε απόπειρα έδειξε και είπε.

Με τα σύμβολα της Νέμεσης και με αμετάκλητα “διά ταύτα” , καλοζυγισμένα από τους δικαστές με όργανα ακριβείας, πήχεις, κώδικες, νόμους, ζυγούς, στατήρες. Που διασκέφθηκαν σε κρύες αίθουσες, με κλειστές πόρτες, δεμένα μάτια και με την πόρτα της πολυνομίας και τα παράθυρα των νόμων να μπάζουν από παντού… και να πασχίζουν να βρουν την αμαρτωλή σχετικότητα των νόμων και των ανθρώπων σε σκεπτικά με αριστοτέλεια λογική. Χωρίς, ωστόσο, με το βαθύ μάτι τους να μπορούν να εξετάσουν τη βαθύτερη παράνοια. 

Εκείνο το δέος πάνω στην έδρα… Η ψυχή τους να ποτίζεται από το δράμα που χύνεται μπροστά τους και να θέλει ν’ αδειάσει από μέσα της τη λύπη . Πού να βρεθεί μια πέτρινη μάσκα… Συνημμένα και τα πρακτικά . Δρώμενα θεατρικά με τη διανομή των ρόλων. Του συνηγόρου, του εισαγγελέα, του μάρτυρα, του θύματος, του θύτη και ο χορός των ψευδομαρτύρων. Τα άχθη του δικαίου, τα άνθη του κακού. Δράματα ζωής, στημένα σκηνικά, όχι στο ημίφως μιας σκηνής αλλά σε αίθουσες λουσμένες ”με άπλετο φως δικαιοσύνης”.

Δρώμενα εύθυμα, ηλίθια, μάταια, τραγικά, που αναφωνούν ”τί κάρμα ήταν αυτό!”, εγκλήματα λευκά, εγκλήματα αυτόφωρα, εν παραβύστω ,λευκοί θάνατοι, συστήματα λευκαντικά, όπλα φονικά, σημάδευε ο διάβολος όπου έβρισκε ψαχνό, κάποιοι που ”ένιψαν τας χείρας των”, εκούσιες και ακούσιες ομολογίες, μητρώα αμαρτωλά, κατάμαυρα, μητρώα λευκά, αναστολές ποινών, ηθικές αναστολές, ερμηνείες συσταλτικές, διασταλτικές τόσο, δεν πάει άλλο, η λεηλασία του σπιτιού, της ψυχής, της ζωής, μεγαλόσχημοι που έγιναν νάνοι, υπεράνω υποψίας, κάθε υποψίας, πάθη πλουσίων και φτωχών, διακεκριμένα και συνυπάρχοντα, εκδιδόμενοι έρωτες, συφιλιδικές μολύνσεις, συνένοχοι πανδοχείς, σοκάρουν τους λεπτεπίλεπτους, επενέβη το Ηθών, η Αγορανομία, απεμπολισμένες συμβίες, γείτονες κακοί, καιρός κακός, καταγγελίες -βόμβες ενεργείς, απενεργοποιημένες μέχρι το ”διά ταύτα”, κιβδηλίες αξιών, εισηγμένες αξίες, απελάσεις εισηγμένων, χρεοκοπίες, λιπομαρτυρίες, λιποσαρκίες νόμων, ένδικα μέσα, μεγάλα μέσα, πρόσφορα και απρόσφορα. Φορτώνονται όλα σε σάκους, σε φακέλους και μεταφέρονται… σε χωνευτήρι, λες, ή σε κάποιο βυθό για να εξαγνιστούν… Αφού όλα τελειώνουν , όλα ξεχνιόνται. Τίποτα δε μένει. Το κάρμα όμως υπάρχει… Και μεταφέρονται εδώ, στο Αρχείο ! Κατάφορτοι οι όροφοι στο παλιό οίκημα. Στα σιδερένια ράφια του σκονισμένοι φάκελοι χαίνουσες πληγές, πάνω σε κολλώδεις ιστούς αράχνης . Και ο κοινωνικός ιστός βαθιά πληγωμένος. Και όλα αρχειοθετημένα. Αρχειοθετημένη η ύβρις, η συκοφαντία, η τρωθείσα τιμή, αρχειοθετημένη η αμαρτωλή ευτυχία σε μίμηση πράξεως σπουδαίας και τελείας. Αρχειθετημένο το φονικό.

Κατά έτος, κατά ώρα . Κάποτε κάποτε στοιχειώνουν και ανασύρονται και παίζεται το δράμα σε δεύτερη και σε τρίτη πράξη. Τα νέα στοιχεία, να το δουν και με άλλο μάτι, η αναψηλάφηση, το απόγραφο, οι φυγόδικοι, οι φυγόποινοι. Και τελειωμό να μην έχουν. Ο νόμος ”εν εαυτώ” και η ψυχή ”εκεί έξω” . Και η Δικαιοσύνη με τον αθώο ρεαλισμό της να οριοθετεί. Και η ίδια να οριοθετείται ανάμεσα στο μύθο της και την ύπαρξή της. Και να χειραγωγεί με κώδικα άγραφο, σιωπηρό, τα εισερχόμενα σ’ αυτή…

*Δικαστής, Εφέτης ε.τ- συγγραφέας

**το κείμενο αναφέρεται στο παλιό Αρχείο δικαστικών αποφάσεων , που στεγαζόταν σε  κτίριο στη Γερανίου. 

***απόσπασμα από το βιβλίο ”Στον λήγοντα των αστεριών” , Σταυρούλα Δημητρίου, εκδόσεις ”Λιβάνη”






ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  30  MAΪOY  2020 

ΜΕ ΠΟΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ Ο "ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ" ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΒΑΖΙΖΕΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΣΕ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΤΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΑΣΘΜΑΙΜΟΝΤΕΣ ΣΥΝΟΔΕΥΟΥΝ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΤΙΠΟΤΕ ΤΡΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΥΝ ΦΑΝΑΡΑΚΙΑ;


Με  ποια  θεσμική  ιδιότητα  ο  "σύντροφος"  της  Προέδρου  της  Δημοκρατίας  βαδίζει  δίπλα  στην  κ.  Πρόεδρο;  Υπάρχει  τέτοιο  πρωτόκολλο;  Να  μας  το  ανακοινώσει με  επίσημη  δήλωση  η  Προεδρία  της  Δημοκρατίας.
Η  Πρόεδρος  της  Δημοκρατίας  είναι  ο  ανώτατος  πολιτειακός  άρχων  της  χώρας.  Ο  "σύντροφος"  της  Κατίνας  δεν  είναι  τίποτε,  ούτε  καν  επίσημος  πολιτικός.

Δεν  είναι  θεσμικό  λάθος  σε  επίσημες  τελετές  ο  "σύντροφος"  να  βαδίζει  ακριβώς  δίπλα  από  την  Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας και  πίσω  του  να  τον  συνοδεύουν  τρεις  ανώτατοι  αξιωματικοί  των  Ελληνικών  Ενόπλων  Δυνάμεων,  λες  και  κρατούν  φαναράκια;
Σε  ποια  χώρα  του  κόσμου  συμβαίνουν  αυτά  τα  τραγελαφικά;
Δεν  είναι  η  απόλυτη  ντροπή  για  τους  αξιωματικούς  αυτούς  και  γενικά  για  τις  Ένοπλες  Δυνάμεις;  Εντάξει  ο  Στρατός  συνοδεύει  την  Πρόεδρο  της  Δημοκρατίας.  Θα  συνοδεύει,  θα  ακολουθεί  σαν  υπάκουο  σκυλί  και  το  απόλυτο  θεσμικά  τίποτε;  Και  θα  παρουσιάζει  και  όπλα  προς  τιμή  του  θεσμικά  απόλυτου  τίποτε;



Απόλυτη, ίσως καταχρηστική -και σίγουρα προκλητική- αξιοποίηση των πολυτελών προνομίων που προσφέρει η Προεδρία της Δημοκρατίας αρχίζουν να κάνουν η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και ο σύντροφός της, Παύλος Κοτσώνης.

Όπως αποκαλύπτει πρωινή εφημερίδα,
το προεδρικό ζεύγος περνά όλο και περισσότερες ώρες και μέρες στις σουίτες του δευτέρου ορόφου του Προεδρικού Μεγάρου, στην οδό Ηρώδου Αττικού, προετοιμάζοντας την εκεί μόνιμη εγκατάστασή του και αδιαφορώντας για τις μεγάλες δαπάνες που θα γίνουν σε εποχές κρίσης.

Η προ ημερών συμβολική κίνηση της νέας Προέδρου να περικόψει στο μισό τον μισθό της για δύο μήνες (κατόπιν -φυσικά- της σύστασης του πρωθυπουργού και όχι με δική της σκέψη και πρωτοβουλία) αποδεικνύεται προπέτασμα καπνού μπροστά σε όσα πραγματικά συμβαίνουν. Παρά τα δημόσια μηνύματα και τις δακρύβρεχτες αναρτήσεις της στο facebook για τον κορωνοϊό, η κυρία Σακελλαροπούλου φένεται να μη συνειδητοποιεί, πραγματικά, την κρίση που βιώνει ο τόπος. Και -το σημαντικότερο- δεν δείχνει να θέλει να προσαρμοστεί ούτε και σε όσα θα ακολουθήσουν, μετά τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων, με τους βάσιμους φόβους για είσοδο σε νέα περίοδο Μνημονίων, με το άλμα της ανεργίας και τις πιθανές περικοπές μισθών.

Γαστρονομική αλλαγή
Έτσι, σε πείσμα των καιρών, η κυρία Σακελλαροπούλου και ο κ. Κοτσώνης προτιμούν να απολαμβάνουν καθημερινά τις σπεσιαλιτέ του σεφ της Προεδρίας, Βασίλη Μπέκα, που είναι γνωστός στους γαστρονομικούς κύκλους της Αθήνας από τις προηγούμενες εργασίες του στον «Αστέρα Βουλιαγμένης» και το «Intercontinental». Εύκολα, μπορεί να υπολογίσει κάποιος το μεγάλο κόστος των πλούσιων και απολαυστικών πρωινών, γευμάτων και δείπνων και να το συγκρίνει με το ελάχιστο κόστος επί της θητείας των προηγούμενων Προέδρων, οι οποίοι «άνοιγαν» τις κουζίνες του Μεγάρου μόνο για τις επίσημες εκδηλώσεις και αυτοπεριορίζονταν σε έναν καφέ και -πολύ σπάνια- σε κάποιο λιτό φαγητό.

Γι’ αυτό και το ζεύγος Σακελλαροπούλου – Κοτσώνη, είτε από ενοχές είτε (όπως πιστεύουν οι περισσότεροι) ανησυχώντας μη διαρρεύσουν λεπτομέρειες για μια τέτοια «βασιλική ζωή», απέλυσε ακόμα και τον «μετρ» της Προεδρίας, Στέφανο Τσιαμπαλή. Πρόκειται για τον άνθρωπο που υποστήριζε τις καθημερινές, απλές συνήθειες των Προέδρων Προκόπη Παυλόπουλου και Κάρολου Παπούλια και που, παλαιότερα, ήταν ο αγαπημένος σερβιτόρος των  Κωνσταντίνου Καραμανλή και Κωστή Στεφανόπουλου. Φαίνεται πως οι τέσσερις προηγούμενοι Πρόεδροι, που ήταν μια ζωή «μπαρουτοκαπνισμένοι» στην πολιτική και καταλάβαιναν την «κοψιά» και τον χαρακτήρα των ανθρώπων με μια ματιά, δεν είχαν την ικανότητα να ξεχωρίσουν ποιος είναι έμπιστος («τάφος» που λέμε)!


Όπως συζητείται στους διαδρόμους της Προεδρίας, στην εκδίωξη του συμπαθούς κ. Τσιαμπαλή συνηγόρησε η προϊσταμένη του Τμήματος Δημοσίων Σχέσεων, κυρία Λ. Μολυβιάτη. Αδιαφόρησε για το ενδιαφέρον που, μέχρι και τώρα, έδειχνε ο «μετρ» για τον πατέρα της Πέτρο Μολυβιάτη (πρώην γενικός γραμματέας της Προεδρίας και πρώην υπουργός Εξωτερικών) και, κυρίως, για την ανθρώπινη διάσταση. Η οικογένεια του κ. Τσιαμπαλή ήταν θύμα της πυρκαγιάς στο Μάτι το καλοκαίρι του 2018 και, μολονότι ζει ακόμα τις συνέπειες της καταστροφής, η κυρία Μολυβιάτη δεν κατάφερε -ούτε σε αυτό το θέμα- να συμβουλεύσει σωστά την κυρία Σακελλαροπούλου.

Πολιτικό θέμα
Όμως, πέρα από την αδιαφορία για τα απλά, τα ανθρώπινα της ζωής, το μεγάλο πολιτικό θέμα που αρχίζει να συζητείται στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου και στα υπουργικά γραφεία είναι η απόφαση του ζεύγους Σακελλαροπούλου – Κοτσώνη να αξιοποιήσει όλες τις προνομιακές πτυχές του υψηλού αξιώματος.
Το πρώτο βήμα είναι η «κατάληψη» του μεγάλου σαλονιού και της βιβλιοθήκης του πρώτου ορόφου του νεοκλασικού κτιρίου, για να χρησιμοποιηθεί ως προσωπικό γραφείο του -απλού ιδιώτη- κ. Παύλου Κοτσώνη.
Οι συγκεκριμένοι χώροι βρίσκονται ακριβώς πάνω από το γραφείο της Προέδρου της Δημοκρατίας, που είναι στο ισόγειο. Δηλαδή, όπως έχουν αρχίσει τα σχόλια και οι ειρωνείες στην Ηρώδου Αττικού, «η Μεγάλη Αικατερίνη θα έχει πάνω από το κεφάλι της μόνον τον Βασιλέα Παύλο»!
Οι χώροι του «γραφείου Κοτσώνη», όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες, αρμόζουν πραγματικά σε βασιλιά, λόγω του μεγέθους και της χλιδής τους και, επί δεκαετίες ολόκληρες, χρησιμοποιούνταν μόνο για επίσημες εκδηλώσεις ή ως χώρος εργασίας και συναντήσεων στελεχών της Προεδρίας. Ποτέ δεν είχε «πατήσει» συγγενής κάποιου Προέδρου, ούτε το είχε χρησιμοποιήσει για προσωπικούς λόγους, αγναντεύοντας από τη μια μεριά τον Εθνικό Κήπο και από την άλλη τον μεγάλο κήπο του Προεδρικού Μεγάλου.

Το δεύτερο βήμα που προετοιμάζεται, και για το οποίο αρκετοί υπουργοί άρχισαν να ψιθυρίζουν «μακάρι να το αποφύγουμε», είναι η μόνιμη διαμονή του ζεύγους στις σουίτες του δευτέρου ορόφου του Μεγάρου. Οι άμεσοι συνεργάτες της κυρίας Σακελλαροπούλου και η παραμένουσα σύμβουλος κυρία Μολυβιάτη καθησυχάζουν το προεδρικό ζεύγος ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται (ή δεν μαθαίνει) τι συμβαίνει στην Ηρώδου Αττικού. Όπως επίσης ότι δεν πρέπει να νοιάζονται τον «λαουτζίκο» και ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κοινή γνώμη με κόστος για την Πρόεδρο και την κυβέρνηση.

Προς τον σκοπό αυτόν και για να προληφθούν η λαϊκή οργή για την εικόνα, που θα παγιωθεί τους επόμενους μήνες και χρόνια, περί μίας «Μεγάλης Αικατερίνης» και ενός «Βασιλέα Παύλου», επιστρατεύονται διάφορες δικαιολογίες και -λανθασμένες- αναμνήσεις από το παρελθόν. Υποστηρίζεται σχετικά πως οι Κ. Στεφανόπουλος, Καρ. Παπούλιας και Πρ. Παυλόπουλος όντως δεν διέμεναν στην Ηρώδου Αττικού, αλλά οι πολυτελείς χώροι χρησιμοποιούνταν από τους Κων. Καραμανλή και Χρ. Σαρτζετάκη.
Ακόμα και αν παραβλέψει κάποιος την ιστορική ασέβεια της σύγκρισης μεταξύ της προσωπικότητας του Καραμανλή και της μικρόψυχης κυρίας Σακελλαροπούλου (που εκδίωξε 15 στελέχη της Προεδρίας χωρίς λόγο ή καν αφορμή), το αληθές είναι ότι ο λεγόμενος Εθνάρχης δεν διέμενε στην Ηρώδου Αττικού, παρά ελάχιστες μέρες το 1980-85 και ίσως λίγο περισσότερο το 1990-95. Ειδικά, από το φθινόπωρο του 1994 έως τον Μάρτιο του 1995, η διαμονή του οφειλόταν, αποκλειστικά, σε λόγους υγείας.

Όσο για τον κ. Σαρτζετάκη, που είχε διαμείνει οικογενειακώς στο Προεδρικό, προκαλώντας θυελλώδεις αντιδράσεις στην ταραγμένη δεκαετία του ’80, η αλήθεια είναι ότι είχε περιοριστεί σε δύο τρία δωμάτια. Η σύζυγός του, Φρόσω Σαρτζετάκη, δεν είχε κάνει κατάληψη στα σαλόνια και τη βιβλιοθήκη του Μεγάρου, αλλά χρησιμοποιούσε ως γραφείο μόνο ένα μικρό δωμάτιο, όπου είχε μεταφέρει βιβλία από την παλιά της εργασία στην Ακαδημία Αθηνών.

Και, σε πολιτικό επίπεδο, ο Χρ. Σαρτζετάκης έκανε ουσιαστικές παρεμβάσεις για τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και το Μακεδονικό, ενώ η κυρία Σακελλαροπούλου αποφεύγει να χρησιμοποιήσει ακόμα και τη λέξη «έθνος» στα μηνύματά της.

 

 

 

 

Πέμπτη, 28 Μαΐου 2020  ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

ΒΡΗΚΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΘΕΣΗ. ΣΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΟΥ ΥΠΟΝΟΜΟΥ. ΤΟ ΚΚΕ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. 

 


H Πρόεδρος  της  Φαυλοκρατίας  μπροστά στο τιμητικό άγημα, στάθηκε  για  να  χαιρετήσει  την  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΣΗΜΑΙΑ  πάνω σε ένα μεταλλικό καπάκι του υπονόμου.  Νόμιζε  ότι  αυτήν  ήταν  η  θέση  της…

To ΚΚΕ εσωτερικού στην προεδρία της δημοκρατίας. Έφυγε ο ηλίθιος Τσίπρας, εκλέξαμε τον πανηλίθιο Μητσοτάκη και μας προώθησε την άσχετη και πιο ηλίθια Σακελλαροπούλου για Πρόεδρο της Φαυλοκρατίας. Τι άλλο χειρότερο μας ετοιμάζουν οι προδότες;






Σακελλαροπούλου: 

«Η διασυνοριακή Θράκη ιστορικά ήταν γέφυρα συνύπαρξης πολιτισμών και έτσι θα ξαναγίνει».

 Άρης Δημητρακόπουλος  PRONEWS

Σε δηλώσεις που σαφώς προκαλούν ερωτήματα ειδικά για το χρονικό σημείο το οποίο γίνονται, αναφορικά με το τι είναι η Θράκη για την Ελλάδα προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη διάρκεια της επίσκεψή της στην Ξάνθη.

Συγκεκριμένα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε.

Ειδικότερα για την Ξάνθη και τη Θράκη επισήμανε: «Η γεωγραφική θέση και ο διασυνοριακός χαρακτήρας της είναι τα μεγάλα της πλεονεκτήματα.
Αν αξιοποιηθούν σωστά, η Θράκη μπορεί να αναλάβει ξανά τον ρόλο που για αιώνες διαδραμάτιζε ως πέρασμα, γέφυρα και σταθμός στη διασταύρωση σημαντικών χερσαίων και θαλάσσιων δρόμων, όπου μετακινούνταν άνθρωποι, ιδέες και εμπορεύματα και συνυπήρχαν ειρηνικά διαφορετικοί πολιτισμοί».


Σε μία περίοδο που η Τουρκία αμφισβητεί ελληνικά σύνορα, καταλαμβάνοντας ελληνικό έδαφος στον Έβρο, ετοιμάζει στρατιές με παράνομους μετανάστες και το τουρκικό προξενείο λύνει και δένει στην Κομοτηνή προσπαθώντας να «τουρκοποιήσει» τους κατοίκους της περιοχής οι δηλώσεις της Προέδρου δημιουργούν ερωτήματα.

Τι εννοεί διασυνοριακός χαρακτήρας της Θράκης; Θωρεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας πως η ελληνική Θράκη έχει κάποια σχέση, ή αποτελεί ενιαίο χώρο με κάποια άλλη Θράκη εκτός ελληνικών συνόρων;
Και ποιοι ακριβώς πολιτισμοί πρέπει να συνυπάρξουν, ξανά, στην Ελληνική Θράκη, ο ελληνικός πολιτισμός δεν φτάνει;

Επιπλέον η Θράκη τι ακριβώς «γέφυρα» ποιου πολιτισμού και ποιών ανθρώπων πρέπει να ξαναγίνει;
Δεν θεωρεί πως αυτή η δήλωση είναι ανησυχητική όταν η Τουρκία προσπαθώντας να υφαρπάξει τα ελληνικά εδάφη, υποστηρίζει ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή η ελληνική & τουρκική Θράκη είναι ένας ενιαίος χώρος όπου κατοικούν Τούρκοι.





  Ο  ΚΟΥΛΗΣ  ΣΕ  ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ  ΣΤΑΣΗ  ΣΤΗΝ  ΘΡΑΚΗ.  ΔΕΝ  ΒΡΗΚΕ   ΚΑΠΑΚΙ  ΥΠΟΝΟΜΟΥ.
 
 
 
 
 
 
 
Η Κατίνα Σακελλαροπούλου του Κούλη: 
"Ο εθνοκεντρισμός οδηγεί σε ανελευθερία".

 Πρωτοσέλιδο της ΕΣΤΙΑΣ σήμερα η αποκάλυψη του ΕΞΑΨΑΛΜΟΥ για την απαγόρευση του Εθνικού Ύμνου  από την ΠτΔ

 Η ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΤΙΝΑ ΑΡΧΕΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ.
Μόλις μπήκε το 2021 η Κατίνα έκανε δύο κινήσεις σε συνεννόηση προφανώς με τον άπατρι Κούλη:
Α. κατέβασε τα καριοφίλια του 1821 από το γραφείο της.
Β. έδωσε διαταγή να μην γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.
Οι αξιωματικοί υπάκουσαν. Άλλωστε μόνο για δεξιώσεις και φιλιππινέζες λαθρομεταναστών είναι ικανοί.
Οι εορταστικές εθιμοτυπίες και εκδηλώσεις έχουν ένα συγκεκριμένο τυπικό, που αναγράφεται σε συγκεκριμένο κανονισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και σχετικές Πάγιες Διαταγές.
Όλα περιγράφονται με λεπτομέρεια.
Στην συγκεκριμένη περίπτωση, που τα τιμώμενα πρόσωπα θα ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΠΑΡΕΚΚΛΙΣΗ ΣΤΟ ΤΥΠΙΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟ ΠΡΙΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.
Όχι μόνο λοιπόν, διέταξαν (Προεδρία και Πρωθυπουργός) να μην παιανίσει ο Εθνικός Ύμνος, αλλά οι κατάπτυστοι διέταξαν και το ΓΕΕΘΑ να βγάλει ανακοίνωση για να τους καλύψει.
ΑΚΟΜΗ:
Πώς έγινε η εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, με 100 άτομα σε ένα μικρό στούντιο, χωρίς μάσκες και χωρίς να είναι συγγενείς;

Στην Κύπρο το 1974 ένας αξιωματικός τόσκασε από την μάχη και κρύφτηκε. Δικαιολογήθηκε: «εγώ τουλάχιστον έμεινα ζωντανός».
Αυτόν τον «άνθρωπο» η Ν.Δ. και το Κλεφτοπασόκ τον προβίβασαν αργότερα σε στρατηγό.

 «Ένας Έλληνας στρατιώτης ίσον με δέκα τούρκους στρατιώτες.
Δέκα έλληνες αξιωματικοί ίσον ένας τούρκος αξιωματικός»;

Οι αξιωματικοί  που  συνόδευαν  την  Κατίνα  του  ΚΚ(εσ)  δεν  αντέδρασαν  καθόλου.  Φαντάζεστε  Σπαρτιάτες  Αξιωματικούς  να  συνοδεύουν  ένα  αρχηγό  τους  και αυτός  να  διαπράξει  ιεροσυλία  εναντίον  της  Ιεράς  Σπάρτης  πως  θα  αντιδρούσαν  άμεσα... Σήμερα  όμως  έχουμε  αξιωματικούς  ρωμιούς  φιλιππινέζες.

 

Ούτε τον Εθνικό ύμνο δεν θέλησε να ακούσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας! Οργή για την εμφάνιση της Κατερίνας Σακελλαρόπουλου στη Μητρόπολη Αθηνών, όπου παρευρέθηκε στη δοξολογία για το νέο έτος.

Τι γράφει η εφημερίδα «Εστία»:

Διαβάσαμε την αποκάλυψη στο εκκλησιαστικό site «Εξάψαλμος» σε ένα μικρό σημείωμα του Σωτηρίου Τζούμα αλλά δυσκολευτήκαμε να το πιστέψουμε. Θεωρήσαμε ότι εκτός από πρωταπριλιάτικα ψέματα υπάρχουν και τα πρωτοχρονιάτικα!

Μόνο αφού προηγήθηκε ένας μεγάλος κύκλος επικοινωνιών μας με αυτόπτες μάρτυρες, οι οποίοι μετείχαν ως προσκεκλημένοι στην πρωτοχρονιάτικη δοξολογία και έζησαν από πρώτο χέρι όλα όσα συνέβησαν πειστήκαμε ότι όντως συνέβη αυτό που καταγγέλθηκε: Ότι οι επιτελείς της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου έδωσαν κατόπιν επιθυμίας της, εντολή στην μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων να μην γίνει ανάκρουση του εθνικού ύμνου ούτε κατά την προσέλευση ούτε κατά την αποχώρηση της από τον Ιερό Μητροπολιτικό Αθηνών. Για πρώτη φορά σε δοξολογία για την Πρωτοχρονιά!

Έτσι μετά την αφαίρεση της σημαίας από το γραφείο της, την αφαίρεση των όπλων του αγώνα του 1821 που είχαν τοποθετηθεί στο γραφείο της από τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, την διαγραφή από το λεξιλόγιο της κρίσιμων εννοιών της εξωτερικής μας πολιτικής, τώρα προστίθεται και ο εθνικός ύμνος στο προεδρικό «παλμαρέ».

Η «Εστία» βεβαίως δεν εκπλήσσεται. Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντα της η κυρία Πρόεδρος της Δημοκρατίας αντελήφθη τις προθέσεις της. Μόνο που την αδικήσαμε: Δεν είναι θηλυκός Σαρτζετάκης (αδικήσαμε και τον πρώην Πρόεδρο), θηλυκός ιέραξ του «εκσυγχρονισμού» είναι η Κυρία. Αυτά που κάνει δεν τα αποτόλμησε ούτε ο κύριος Σημίτης!

Η νεωτερικότητά της είναι υπερχειλίζουσα. Η δε αδιαφορία της για συγκεκριμένα σχήματα όπως η δοξολογία εμφανής. Αν ήταν δυνατό να καταργηθεί μάλιστα γιατί όχι; Αγγαρεία κάνει, ποινήν εκτίει. Δε θα σταθούμε στο γεγονός ότι η Αρχηγός του κράτους αρνείται να κάνει τον σταυρό της και να ασπασθεί το Ιερό Ευαγγέλιο όταν της το προέτεινε ο Αρχιεπίσκοπος κατά την είσοδο της στον Ναό – ανεξιθρησκεία έχουμε στην Ελλάδα και ο καθείς είναι ελεύθερος να πιστεύει ή να μην πιστεύει. Η επιβολή είναι έννοια ξένη προς εμάς σε ότι αφορά τα προσωπικά πιστεύω.

Ο Πρωθυπουργός ασπάστηκε (με τη μάσκα) τον Σταυρό

Γνωρίζουμε άλλωστε τις προθέσεις της Προέδρου όταν από την αρχή διερεύνησε την πιθανότητα να μην ορκισθεί με θρησκευτικό όρκο στο Ευαγγέλιο– δυστυχώς για αυτήν το Σύνταγμα ήταν απαγορευτικό και δεν ικανοποίησε την επιθυμία της. Δικαίωμα της εν πάση περιπτώσει η πίστη της ή η αθεία της. Αυτό που δεν μπορεί να περάσει όμως απαρατήρητο και η «Εστία» με νηφαλιότητα θα εξακολουθήσει να το καταγράφει στα πρωτοσέλιδα της ώστε να είναι ευχερής και η εργασία του ιστορικού του μέλλοντος -όταν θα ψάχνει να βρει τι συνέβη σε αυτή την δύστηνο χώρα κατά τον εορτασμό των 200 ετών από την ανεξαρτησία της- είναι η διαρκής απομάκρυνση της αρχηγού του Κράτους από τα εθνικά σύμβολα.

Γνωρίζουμε άριστα ότι η κυρία Σακελλαροπούλου το πράττει κατά σύστημα γιατί της αρέσει αυτού του είδους η δημοσιότητα. Την ιντριγκάρει. Θεωρεί τα πρωτοσέλιδα μας «μεταρρυθμιστικά παράσημα» της. Δεν ξέρουμε όμως αν την ιντριγκάρει το ίδιο η άποψη των πολιτών όταν θα έρθει αργά η γρήγορα η ώρα της κρίσεως. Τότε θα σκεφθεί τι έπραξε σωστά και τι λάθος. Διότι η Πρόεδρος δεν έχει να κάνει με εμάς. «Αμελητέα ποσότης» θεωρούμαστε άλλωστε υποτιμητικά από τους συνεργάτες της. Με τον ελληνικό λαό έχει.

Η απόφαση να μην ανακρουσθεί ο εθνικός ύμνος έξω από την Ιερά Μητρόπολη Αθηνών την ώρα που ο ομόλογος της Ερντογάν προσέβαλλε τον Χριστιανισμό και τον Ελληνισμό με προσευχή στην Αγία Σοφία αποτελεί ολίσθημα πρώτης τάξεως. Προσβολή απευθυνόμενη στους άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων που παρατάχθηκαν απέναντι της και περίμεναν να αποδώσουν τιμές. Στον Θεσμό, όχι στο πρόσωπο. Και στους αρχηγούς των κρατών τα ολισθήματα αυτού του είδους δεν επιτρέπονται. Ούτε οι προσβολές. Πολλώ δε μάλλον όταν επί των ημερών τους εορτάζονται εθνικές επέτειοι για τα 200 χρόνια από την Ανεξαρτησία μας.

Ωραία πρεμιέρα έκανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Υποδέχθηκε έξοχα το 2021. Καταργώντας τον Διονύσιο Σολωμό.

Η «Εστία» δεν αισθάνεται κανενός είδους ικανοποίηση όταν αναγκάζεται να ασχολείται στην αυγή της νέας χρονιάς και πάλι με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Θεωρούσαμε ότι μερικά θέματα είναι από καιρού λυμένα στον τόπο μας για να ασχολούμαστε με αυτά. Ούτε και μας δίνει χαρά ή ικανοποίηση η κριτική προς το πρόσωπο της. 

Θλίψη αισθανόμαστε. Λύπη. Ντροπή για λογαριασμό της.

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι και δεν θα σταματήσουμε να περνούμε από την τρύπα της βελόνας στο πλαίσιο του ιερού μας δημοσιογραφικού καθήκοντος τις πράξεις ή τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας μας. Όσο δυσάρεστο και αν μας είναι αυτό.

Καλή χρονιά κυρία Πρόεδρε κατά τα λοιπά. Είθε να είναι η τελευταία φορά που ασχολούμαστε μαζί σας κατ’ αυτόν τον τρόπο. Ειλικρινά.

 

 


Αδιανόητη ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ για την ματαίωση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου στην Μητρόπολη Αθηνών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, «καρφώνει» το ΓΕΕΘΑ για την μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου στις τελετές για τον εορτασμό του Νέου Έτους και τονίζει ότι «Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας».

 «Σχετικά με το θέμα της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου κατά τη μετάβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας στον Μητροπολιτικό Ναό της Αθήνας, προκειμένου να παραστεί στην καθιερωμένη Δοξολογία της Πρωτοχρονιάς, διευκρινίζονται τα εξής:
Ο σχεδιασμός της εκδήλωσης της Δοξολογίας δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

 

Όπως αναφέρεται στην από 2 Ιανουαρίου 2021 ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, η απόφαση της μη ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής, στις 30 Δεκεμβρίου 2020, λόγω των περιοριστικών μέτρων εξαιτίας της πανδημίας, που προβλέπουν μείωση του αριθμού των παρευρισκομένων».

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κατίνα Σακελλαροπούλου του ΚΚ(εσ): Ο στρατηγός Φλώρος φταίει που δεν ακούστηκε ο Εθνικός Ύμνος την Πρωτοχρονιά». 

 

Είναι γεγονός ότι το ΓΕΕΘΑ πήρε όλη την ευθύνη για την άρνηση ανάκρουσης του Εθνικού Ύμνου και στην ανακοίνωση της ΠτΔ παρατίθεται και η ανακοίνωση του Επιτελείου.

Ερώτημα: Είχε ενημερωθεί η ΠτΔ ότι δεν θα παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος; Αν είχε ενημερωθεί και δεν αντέδρασε, έχει αντικειμενικές ευθύνες.

Αν δεν είχε ενημερωθεί υπάρχει επιπλέον θέμα για το ΓΕΕΘΑ: Είναι υποχρεωμένο να ενημερώνει για το περιεχόμενο και την σειρά της τελετής την Προεδρία της Δημοκρατίας.


Με μία ανακοίνωση που προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα  και να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, το ΓΕΕΘΑ απολογείται στον ελληνικό λαό γιατί δεν παιάνισε χθες ο Εθνικός Ύμνος στο πλαίσιο της καθιερωμένης δοξολογίας για την έλευση του Nέου Έτους στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Κατά το ΓΕΕΘΑ «Η απόφαση για τη μη ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, ελήφθη δεδομένων των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 (σ.σ.: !), που προβλέπουν συρρίκνωση του αριθμού των συναθροιζομένων.

Το γεγονός αυτό επέβαλε και την απουσία του προβλεπόμενου τμήματος Στρατιωτικής Μουσικής, το οποίο θα παιάνιζε τον Εθνικό Ύμνο όπως προβλέπεται και με την δέουσα τιμή και κύρος.

Η απόφαση ελήφθη σε σύσκεψη για την προετοιμασία της τελετής στις 30 Δεκεμβρίου» καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ!

Τι καταλαβαίνει ο Έλληνας πολίτης από αυτή την ανακοίνωση; Ότι ο Εθνικός Ύμνος μεταδίδει τον κορωνοϊό;

Ότι τα μέλη της μπάντας που θα έπαιζαν τον Εθνικό Ύμνο θα μετέδιδαν κορωνοϊό ο ένας στον άλλο;

Δηλαδή οι μάσκες και μία απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ τους δεν θα αποτελούσαν το κατάλληλο προστατευτικό μέτρο;

Θα κινδύνευαν τα μέλη της μπάντας ή οι πολίτες αν υπήρχε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου;

Ή μήπως αντί για κορωνοϊό, κάποιοι θα πάθαιναν αλλεργία ακούγοντας τον Εθνικό Ύμνο; Δεν ξέρουμε αν οι μετέχοντες αξιωματικοί «στην σύσκεψη της 30ης Δεκεμβρίου για την προετοιμασία της τελετής», αντιλαμβάνονται τι σημαίνει «Εθνικός Ύμνος» (είναι κι αυτό το σύστημα εισαγωγής των Πανελλαδικών που αντί για αξιωματικούς «με ψυχή» βγάζει γραφειοκράτες καριερίστες). 

Ο Εθνικός 'Υμνος παιανίζει και η Σημαία κυματίζει, ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ.

Πού εν προκειμένω, δεν θα γινόταν και καμιά μεγάλη θυσία, αφού είχαν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Πλην του ότι τελετάρχης και μέλη της μπάντας θα έχαναν τον πρωινό ύπνο της Πρωτοχρονιάς....

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ

  

Δεν  υπάρχουν  καταστάσεις  που  να  εμποδίζουν  την  ανάκρουση  ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ  ΥΜΝΟΥ.  Οποιεσδήποτε  φυσικές  καταστροφές,  λοιμοί,  λιμοί,  καταποντισμοί,  σεισμοί,  επιδρομές  αλλοφύλων,  ναυάγια,  τυφώνες,  οτιδήποτε,  όλα  υποχωρούν και  παραμερίζονται,  έστω και  με  κίνδυνο  της  ζωής,  μπροστά  στην απόδοση  τιμών  στην  Σημαία  και  την  Πατρίδα  με  την ανάκρουση του  Εθνικού  Ύμνου.  Ο  Έλληνας  στρατιώτης  πεθαίνει  κρατώντας  την  Σημαία  ψηλά.

ΔΕΝ  ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΠΟΤΕ  «ΕΙΔΙΚΕΣ  ΣΥΝΘΗΚΕΣ»  ΟΙ  ΟΠΟΙΕΣ  ΘΑ  ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΣΗ  ΤΙΜΩΝ  ΣΤΗΝ   ΣΗΜΑΙΑ  ΜΕ  ΑΝΑΚΡΟΥΣΗ  ΤΟΥ  ΕΘΝΙΚΟΥ ΥΜΝΟΥ. 

Δεν  μπορώ  να καταλάβω  δεν  τους  μαθαίνουν κάτι  τόσο  βασικό στην  Σχολή  Ευελπίδων;  Είδαμε  πρόσφατα  ότι  δεν  τους  μαθαίνουν τον χειρισμό  των όπλων  και  πατώνουν  οι  έλληνες  ευέλπιδες  στους διεθνείς  διαγωνισμούς.   

Αλλά  δεν  τους  μαθαίνουν  στην  σχολή  ούτε  τον  σεβασμό  στον  Εθνικό  Ύμνο  και  στην  Σημαία;

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...