ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Μαρτίου 2021

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΡΧΙΔΟΛΟΦΟΝΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ. ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΣΟ ΑΝΔΡΙΣΜΟ ΔΙΑΘΕΤΟΥΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΣΑΠΛΙΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ.

 

«Οι  απόψεις  του  δικαστή  Σεβαστίδη  ξεπερνούν τις θέσεις του ΚΚΕ, από το οποίο προέρχεται,  θυμίζοντας πολιτικές θέσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

 

ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Ο ΙΟΥΔΑΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΑΡΚΟΖΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΜΑΦΙΟΖΙΚΗΣ ΜΠΑΝΑΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΒΟΥΡΛΙΩΤΗΔΩΝ, ΤΩΝ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΔΩΝ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΣ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΑΙΡΝΕΙ, ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΝΑ ΤΡΥΠΟΥΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟ ΤΗΣ ΑΡΑΧΝΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΦΕΥΓΟΥΝ.

ΧΘΕΣΙΝΗ  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ:  (Οι  ενέργειες  των  κομμουνιστών  δικαστών)  «προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της και τοποθετούν την Ένωση  Δικαστών  και  Εισαγγελέων  πίσω από το παραπέτασμα του ολοκληρωτισμού, οφείλουμε να αντιδράσουμε.  Ήδη οι εξελίξεις έχουν θέσει σε κίνηση διεργασίες συλλογής υπογραφών με σκοπό την καταδίκη των αντικαταστατικών ενεργειών του προεδρείου και την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Ο κατάλογος των τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος συναδέλφων συνεχώς μακραίνει και το δικαστικό σώμα θρηνεί νεκρούς από την δράση των (κομμουνιστών)  τρομοκρατών».

 

 Ο Αναστάσιος Βερνάρδος ήταν ένας από τους διακεκριμένους νομικούς της Αθήνας, ο οποίος στο πέρασμα του χρόνου έγινε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναλαμβάνοντας κρίσιμες υποθέσεις. Στις 23 Ιανουαρίου 1989 δολοφονήθηκε σε ενέδρα που έγινε σε απόσταση 50 μέτρων από το σπίτι του στα Κάτω Πατήσια. Οι τρομοκράτες τον πυροβόλησαν πέντε φορές στο στήθος. Ήταν η επομένη ημέρα της ονομαστικής του γιορτής.  Η Αστυνομία ανέφερε τότε ότι επρόκειτο για δύο ενόπλους, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσικλέτα. Λίγο καιρό αργότερα την ευθύνη για το χτύπημα ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «1η Μάη».

 Η προτομή του Αναστασίου Βερνάρδου από τις 20 Νοεμβρίου 2006 κοσμεί την είσοδο του Αρείου Πάγου, για  να  μαθαίνουν  οι  νεότεροι  δικαστές  και  εισαγγελείς  για την  απάνθρωπη  ιδεολογία  του  κομμουνισμού  των  ιουδαίων  Μαρξ  (Μαρδοχαίου),  Λένιν,  Μπεναρόγια  και  Βεντούρα. 

To  προεδρείο  της  Ένωσης  Δικαστών  και  Εισαγγελέων  κατέθεσε  ποτέ  στεφάνι  στην  προτομή  του  δολοφονηθέντος,  από  κομμουνιστές  τύπου  Τσίπρα,  Αναστασίου  Βερνάρδου; Διοργάνωσε  ποτέ  συγκέντρωση  των  δικαστών  και  εισαγγελέων  μπροστά  στην  προτομή  του;  

Άραγε  υπάρχει  προτομή  εντός  του  Αρείου  Πάγου  του δολοφονημένου  από  κομμουνιστές  Αρεοπαγίτου  Γεωργίου  Κερασιώτη;  Υπάρχει  προτομή  στο  εφετείο  Αθηνών  των  δολοφονημένων  από  κομμουνιστές  εισαγγελέων  Γιώργου Θεοφανόπουλου  και Κωνσταντίνου Ανδρουλιδάκη,  για  να  μαθαίνουν  οι  νεώτεροι  δικαστές  και  εισαγγελείς  για την  απάνθρωπη  ιδεολογία  του  κομμουνισμού  των  ιουδαίων  Μαρξ  (Μαρδοχαίου),  Λένιν,  Μπεναρόγια  και  Βεντούρα; 
 
 

 Ο  εισαγγελέας Γ. Θεοφανόπουλος  που  δολοφονήθηκε το  1985  από  αναρχοκομμουνιστές  της οργάνωσης «Αντικρατική Πάλη». 

Ο Εισαγγελέας Γιώργος Θεοφανόπουλος χειρίστηκε κρίσιμες υποθέσεις της εποχής εκείνης και υπηρέτησε –μεταξύ άλλων- στο γραφείο ποινικής αγωγής της Εισαγγελίας Αθηνών.
Στις 1 Απριλίου 1985 δολοφονήθηκε από κομμουνιστές  τρομοκράτες αφήνοντας πίσω τη σύζυγό του και δύο ανήλικα τότε αγόρια του. Την ευθύνη της εκτέλεσης ανέλαβε η πρωτοεμφανιζόμενη τότε «Αντικρατική Πάλη» του Χρήστου Τσουτσουβή. «Δεν θα σεβαστούμε την κοινωνική γαλήνη, που άλλωστε δεν υπήρχε ποτέ. Δεν θα την σεβαστούμε γιατί θέλουμε να μετέχουμε σε έναν πόλεμο που θα κάνει τον ύπνο σας εφιαλτικό. Έξω από τους νόμους και ενάντια στους νόμους των αφεντικών και του κράτους. Θα πάρουμε τις τύχες και τις ζωές μας στα δικά μας χέρια», έγραφε η προκήρυξη. Οι δράστες έστησαν ενέδρα στον Εισαγγελέα, τον οποίο περίμεναν πάνω σε μοτοσικλέτα έξω από το σπίτι του στην οδό Λυκούργου 160 στην Καλλιθέα. Όταν ο Θεοφανόπουλος έφτασε στην οικία του, τότε άνοιξαν πυρ εναντίον του τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

 Οι  κομμουνιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις στην  Ελλάδα,  η  "17 Νοέμβρη", "1η Μάη", "Επαναστατική Μαχητική Αριστερά", "Επαναστατική Αλληλεγγύη", "Επαναστατικοί Πυρήνες", "Συνωμοσίες των πυρήνων της Φωτιάς", "Σέχτα Επαναστατών" και ο "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας", ευθύνονται για συνολικά 75 δολοφονίες και πάνω  από  600 τραυματισμούς  συμπατριωτών  μας.  Από  το  1974  η κομμουνιστική  προπαγάνδα  στην  Ελλάδα, παρουσιάζει το δεξιό χαστούκι ως έγκλημα και τις  κομμουνιστικές  δολοφονίες  ως «επανάσταση». 

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα
ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ

 
Η Δικαιοσύνη είναι έννοια σύμφυτη με την επιείκεια και τον ουμανισμό. Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων απευθύνει έκκληση στην Πολιτεία να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατουμένου Δ. Κουφοντίνα, του οποίου η ζωή κινδυνεύει άμεσα μετά από πολυήμερη απεργία πείνας και δίψας και να λάβει όλα τα νόμιμα μέτρα για την προστασία της ζωής και της υγείας του. Τα εγκλήματα που διέπραξε καταδικάστηκαν τόσο από τα Ελληνικά Δικαστήρια όσο και από την συλλογική συνείδηση. Η Δημοκρατία έχει σταθερά θεμέλια και ισχυρούς θεσμούς που της επιτρέπουν να συνδυάζει την απαίτηση συμμόρφωσης στους νόμους με την τήρηση των αρχών του ανθρωπισμού.

 

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΑΚΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΥΦΑΝΤΙΝΑ. 

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΚΚ(εσ) ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ;


Παραίτηση Ι.Ντογιάκου από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων λόγω Κουφοντίνα. PRONEWS.
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, παραιτήθηκε από μέλος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) μετά την τελευταία ανακοίνωση της ΕΔΕ (24.2.2021) η οποία αφορούσε τον κρατούμενο Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ειδικότερα, ο κ. Ντογιάκος απέστειλε επιστολή στην ΕΔΕ, στην οποία αναφέρει ότι με την επίμαχη ανακοίνωσή της «έγινε ευθεία και σαφής παρέμβαση σε συγκεκριμένη υπόθεση υπέρ συγκεκριμένου καταδίκου».
Η ΕΔΕ, αναφέρει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με την εν λόγω ανακοίνωσή της με την οποία ζητάει από την Πολιτεία «να αναθεωρήσει τη στάση της στο ζήτημα της μεταχείρισης του κρατούμενου Δ. Κουφοντίνα, παρέβλεψε ότι:
1) τέτοιου είδους ενέργειες κλονίζουν συθέμελα το κύρος της Δικαιοσύνης στην συνείδηση των πολιτών και προκαλούν ιδιαίτερα αρνητικά σχόλια σε βάρος της, όπως άλλωστε ήδη έχει γίνει με αφορμή τη συγκεκριμένη ενέργειά της,
2) ο αρμόδιος εισαγγελέας έχει ήδη επιληφθεί της συγκεκριμένης υποθέσεως, όπως άλλωστε και οι θεράποντες ιατροί του νοσοκομείου στο οποίο ο κατάδικος αυτός νοσηλεύεται και
3) παραπέμπει στη λήθη της ιστορίας τους επιφανείς δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι έπεσαν θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων».
Παράλληλα, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι, επειδή η επίμαχη ενέργεια της ΕΔΕ είναι «καθ΄ όλα αμφιλεγόμενη και χωρίς εμφανή κίνητρα, παραβιάζουσα κατάφορα την αρχή της ισονομίας, αλλά και επειδή υπήρξα θύμα τρομοκρατικής ενέργειας, η οποία ευτυχώς απέτυχε, Σας δηλώνω ότι δεν επιθυμώ να είμαι πλέον μέλος της».
Σε άλλο σημείο, ο κ. Ντογιάκος αναφέρει ότι «το υψηλό επιστημονικό κύρος και η κοινωνική εμβέλεια της ΕΔΕ, επιβάλλουν ιδιαίτερη σπουδή και περίσκεψη πριν από κάθε, εν γένει, ενέργεια της».

 

  ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΣΑΛΑΤΑΣ: «ΝΑ ΕΚΔΙΩΞΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ».

 
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, μετά από πολύ περίσκεψη και αρκετές αμφιταλαντεύσεις, ως προς την ορθότητα μιας δημόσιας παρέμβασης για τα τεκταινόμενα τελευταία, αποφάσισα τελικά να συντάξω την παρακάτω επιστολή, καθότι είμαι απόλυτα σίγουρος ότι θα ήταν πολύ ωφέλιμο για την δικαιοσύνη ο Πρόεδρος της Ένωσής μας, το Γραφείο Τύπου, το ΔΣ της Ένωσής μας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος δικαστής να μην είχε λάβει ουδεμία θέση σε αυτή την εκκρεμή υπόθεση, η οποία αναμφισβήτητα έχει και πολιτικές προεκτάσεις.
Το κακό όμως έγινε, ο Πρόεδρος δια του Γραφείου Τύπου τοποθετήθηκε στο παραπάνω θέμα και έτσι αισθάνομαι ότι νομιμοποιούμαι να εκφέρω και εγώ δημόσια τις απόψεις μου, με μοναδική ελπίδα να συμβάλλω στην ανάκληση της ανακοίνωσης αυτής του Γραφείου Τύπου, και όχι βεβαίως να εισέλθω στην ουσία της υπόθεσης, που δεν έχω κανένα δικαίωμα, και για την αποφυγή περαιτέρω εκμετάλλευσης από διάφορα κέντρα της ανακοίνωσης της Ένωσής μας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, που πιστεύω ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ούτε ο Πρόεδρός μας (κ. Χρ. Σεβαστίδης ), το επιθυμεί .
Συνάδελφοί μου, αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη που, μου αναλογεί, εκ του γεγονότος ότι δεν μπόρεσα να σας πείσω στο βαθμό που επιθυμούσα για τους κινδύνους που εγκυμονούσε για την πορεία της Ένωσής μας, η τυχόν επικράτηση στις τελευταίες αρχαιρεσίες της ομάδας του κ. Χρ. Σεβαστίδη, αν και το επιδίωξα, αφενός μεν με την παραίτησή μου από Γενικός Γραμματέας (παραιτήθηκαν επίσης οι κ.κ. Λυμπερόπουλος, Βεργώνης και Φούκας από τις θέσεις του πρώτου, δευτέρου Αντιπροέδρου και αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα, αντίστοιχα) και της δημοσιοποίησης δια των επιστολών μου, οι οποίες και δεν διαψεύστηκαν από κανέναν (συμμετείχαμε 15 σύμβουλοι), των απαραδέκτων συμπεριφορών, ύβρεων συκοφαντιών του προέδρου σε συνεδριάσεις του ΔΣ κατά μελών αυτού και αφετέρου παραμερίζοντας όλοι εμείς οι παραπάνω πικρίες του παρελθόντος δημιουργήσαμε με την ομάδα της κυρίας Στενιώτη, διακατεχόμενοι άπαντες από αίσθημα ευθύνης, ένα ευρύ δημοκρατικό τόξο απέναντι στον αυταρχισμό, στις ύβρεις και τις ιδεοληψίες του κ. Χρ. Σεβαστίδη. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε, καθότι με ποσοστό περίπου 30% η ομάδα του κ. Χρ. Σεβαστίδη απέκτησε την πλειοψηφία των μελών του ΔΣ.
Από την αρχή της θητείας αυτής και ελεύθερος εκ της μη συμμετοχής στο προεδρείο των άλλων δύο ομάδων (κ. Λυμπερόπουλου και της δικής μου) και ως εκ τούτου έχοντας την δυνατότητα να κάνει ό,τι θέλει, νομίζοντας ότι η Ένωση είναι προσωπική υπόθεση, ευτέλισε τον θεσμό της Ένωσής μας με διάφορες ανακοινώσεις επί ποικίλων θεμάτων, κινούμενος εκτός των σκοπών της Ένωσης, τις περισσότερες φορές, με αποκορύφωμα την τελευταία από 24-2-2021 επικίνδυνη και επιλεκτική ανακοίνωσή του ,με αποτέλεσμα να την απαξιώσει στα μάτια αυτών   (και ήταν πολλοί ), οι οποίοι την θαύμαζαν και κυρίως την εσέβοντο.
Τώρα πια ουδείς δικαιούται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει. Πρέπει όλοι μας και πριν είναι πολύ αργά να αναλάβουμε για άλλη μία φορά τις ευθύνες που μας αναλογούν με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Όσον με αφορά, είναι εύκολα κατανοητό (το επόμενο έτος αποχωρώ από την ενεργό υπηρεσία) ότι δεν διατηρώ ουδεμία φιλοδοξία για συμμετοχή μου, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα, στα κοινά της Ένωσής μας. Επιτρέψτε μου όμως να διατηρώ την μεγάλη μου αγάπη και τον έντονο ενδιαφέρον μου, καθώς και τον προβληματισμό μου για την πορεία της Ένωσής μας, που θα πρέπει μακριά από πολιτικές σκοπιμότητας, αυταρχισμούς και ιδεοληψίες και ελεύθερη, όπως της αρμόζει και επιτάσσει το καταστατικό της, να ξαναβρεί τον βηματισμό της, να έχει ξανά, ως πρωταρχικό της μέλημα την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και των λειτουργών της, απόρροια της αδιαμφισβήτητης διάκρισης των εξουσιών και το ισότιμο μεταξύ αυτών, αξίες για τις οποίες διαχρονικά (περίπου 20 έτη ) υπηρέτησα με αυταπάρνηση και θρησκευτική ευλάβεια.
Κατόπιν, λοιπόν, όλων των παραπάνω, συνυπογράφω το από 26-2-2021 κείμενο των μελών της Ένωσης περί ανάκλησης της τελευταίας ως άνω ανακοίνωσης – Δελτίο Τύπου, με σκοπό ο Πρόεδρος της Ένωσης και οι υπόλοιποι της ομάδας του (άραγε συμφωνούν όλοι με τις τουλάχιστον άκαιρες αυτές τοποθετήσεις;) μήπως και καταλάβουν τον ρόλο τους και τον προορισμό τους».

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ του ΔΣ τη ΕνΔΕ (κ.κ. Φούκας, Κώνστα, Βεργώνης, Μπουτάκη)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΟΥΚΑ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ, ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΕνΔΕ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΩΝΣΤΑ, ΕΦΕΤΗ, ΜΕΛΟΥΣ ΔΣ ΕνΔΕ
ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΒΕΡΓΩΝΗ, ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ
ΜΑΙΡΗΣ ΜΠΟΥΤΑΚΗ, ΠΡΩΤΟΔΙΚΗ
Αθήνα, 26-2-2021


Δεν αποτέλεσε έκπληξη για εμάς η έκδοση του με αριθμό 59/24-2-2021 δελτίου τύπου της ΕνΔΕ, με το οποίο η Ένωση ζητούσε από την πολιτεία την ικανοποίηση των αιτημάτων απεργού πείνας-καταδικασμένου για σωρεία ανθρωποκτονιών και τρομοκρατικών πράξεων. 

Το περιστατικό αυτό πρέπει να θεωρηθεί ενταγμένο στην γενικότερη στάση του προεδρείου απέναντι στα φαινόμενα της βίας και της τρομοκρατίας. Υπενθυμίζουμε ότι, τον Μάιο του 2019, ο πρόεδρος της Ένωσης αρθρογράφησε υπέρ του ψευδοεπιχειρήματος ότι δεν επιτρέπεται ο σωφρονισμός του δράστη, εφόσον αυτός προέρχεται από τον χώρο της ακροαριστερής τρομοκρατίας. Υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το προεδρείο αρνήθηκε την έκδοση ανακοίνωσης καταδίκης της επίθεσης που έγινε σε βάρος του Πρυτάνεως του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, παρά το έγγραφο αίτημά μας προς το ΔΣ και την εσκεμμένη παράλειψη οποιασδήποτε αναφοράς στις δίκες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 ΝΟΕΜΒΡΗ» και των λοιπών τρομοκρατικών οργανώσεων στον κατάλογο των «εμβληματικών» δικών που συνέταξε ο κος Σεβαστίδης. 

 Και όλα αυτά ενώ ο κατάλογος των τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος συναδέλφων συνεχώς μακραίνει και ενώ το δικαστικό σώμα θρηνεί νεκρούς από την δράση των τρομοκρατών.


Παράλληλα, η, εκ μέρους του προεδρείου, αντιδημοκρατική επιβολή λογοκρισίας και ο ολοκληρωτισμός στη διοίκηση της Ένωσης, προσβάλλουν ευθέως τις αρχές του Σώματος. Φαίνεται ότι ο κος Σεβαστίδης και η ομάδα του έχουν επιλέξει να ακολουθήσουν τον ολισθηρό δρόμο της ταύτισης και της στράτευσης σε πολύ συγκεκριμένα «πολιτικά προτάγματα», σε βάρος της Ένωσης και της Δικαιοσύνης.

Σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές, οι οποίες προσβάλλουν τη Δικαιοσύνη και τους Λειτουργούς της και τοποθετούν την ΕνΔΕ πίσω από το παραπέτασμα του ολοκληρωτισμού, οφείλουμε να αντιδράσουμε.  

Ήδη οι εξελίξεις έχουν θέσει σε κίνηση διεργασίες συλλογής υπογραφών με σκοπό την καταδίκη των αντικαταστατικών ενεργειών του προεδρείου και την σύγκληση της Γενικής Συνέλευσης. Όλοι μαζί, η πλειοψηφία των συναδέλφων και τα μέλη της μειοψηφίας του ΔΣ, υπερβαίνοντας τους τεχνητούς διαχωρισμούς που υποθάλπει το προεδρείο, πρέπει να ενισχύσουμε και να αναδείξουμε θεσμικά τις προσπάθειες αυτές ώστε να ανατραπεί αυτή η κατάσταση που δεν τιμά το Δικαστικό Σώμα.

 

 

ΔΗΛΩΣΗ δικαστικών για το από 24.2.2021 δελτίο τύπου της ΕνΔΕ

ΔΗΛΩΣΗ


Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Καταστατικού της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, σκοποί του εν λόγω σωματείου είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών (παρ. 1), η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης (παρ. 2), η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών (παρ. 3), η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών (παρ. 4), η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της (παρ. 5), καθώς και η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών (παρ. 6).
Κατά τη γνώμη μας, το από 24.2.2021 δελτίο τύπου της Ένωσης, προερχόμενο από το Γραφείο Τύπου αυτής, με τίτλο “Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα”, δεν υπάγεται σε οποιονδήποτε από τους ανωτέρω καταστατικούς σκοπούς της, δεδομένου ότι από το περιεχόμενό του συνάγεται ότι δεν αφορά στην προαγωγή της Νομικής Επιστήμης ή στη συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας ούτε μπορεί να υπαχθεί σε κάποια από τις άλλες περιπτώσεις που προαναφέρθηκαν. Συνεπώς, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, ως διοικούν αυτήν όργανο στο πλαίσιο και υπό τους περιορισμούς του Καταστατικού, δεν νομιμοποιείται να προβαίνει για λογαριασμό της σε τέτοιες ανακοινώσεις, οι οποίες, είτε εκδίδονται ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία, εκφράζουν μόνο τους συντάκτες τους που δεν εκπροσωπούν, εν προκειμένω, τα μέλη της Ένωσης.


Αθήνα, 25.2.2021
Οι δηλούντες
1. Αντώνιος - Ελευθέριος Βόμβας, Πρωτοδίκης
2. Βασιλική Μητσοπούλου, Πρωτοδίκης
3. Ζήσης Χατζημπύρρος, Πρωτοδίκης
4. Ειρήνη Ευθυμιάδου, Πρωτοδίκης
5. Ευθαλία Αναγνώστου, Πρωτοδίκης
6. Χρυσάνθη Μάντη, Πρωτοδίκης
7. Νικόλαος Μαργαρίτης, Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών
8. Μαρία – Κλεάνθη Γεωργέλλη, Πρωτοδίκης
9. Δημήτριος Βογιατζής, Πρωτοδίκης
10. Άννα Δεληανδρέου, Πρωτοδίκης
11. Δημήτριος Παχάκης, Πρωτοδίκης
12. Ελένη Κιουσέογλου, Πρωτοδίκης
13. Χρυσή Βεγλιρή, Πρωτοδίκης
14. Μαρία Μπουτάκη, Πρωτοδίκης

 

Ανακοίνωση μελών της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων Χαρ. Μαυρίδη κλπ.

Ανακοίνωση
1 Μαρτίου 2021


Η με αρ. πρωτ. 59/24.02.2021 ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Ένωσης Δικαστών & Εισαγγελέων (ΕνΔΕ) για τον κατάδικο Δ. Κουφοντίνα, συνιστά πολιτική – ιδεολογική τοποθέτηση και ως τέτοια είναι αντικαταστατική, αντιδεοντολογική και αντιδικαστική ενέργεια.
Καλούμε το Προεδρείο της ΕνΔΕ να την αποσύρει ΑΜΕΣΑ.
Η δημοκρατική ελληνική κοινωνία μας βλέπει και μας κρίνει.

Τα μέλη της ΕνΔΕ

Χαράλαμπος Μαυρίδης, Εφέτης
Δημήτρης Κουλαξίζης, Εφέτης
Σωτήριος Μπακαΐμης, Εφέτης
Βασίλης Κατέρης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Χρήστος Τριανταφυλλίδης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
Ιωάννης Αρβανίτης, Πρωτοδίκης
Ιωάννης Γραμματικός, Πρωτοδίκης
Δημήτρης Δημητριάδης, Ειρηνοδίκης

 

 

 

Ανοιχτή επιστολή του κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου, Προέδρου Εφετών, για την ανακοίνωση των κομμουνιστών δικαστών.
Προς Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων
Κύριοι.

 
Η ΕΝΔΕ έχει ονοματεπώνυμο, αρχές και ιστορία.
Κάτω από το όνομα αυτό δεν μπορεί να κρύβεται ο ανώνυμος «ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ» και να βάζει στο στόμα της Ένωσης τους πόθους του και τις ιδεοληψίες του.
Σας υπενθυμίζω ότι σκοπός της Ενώσεως είναι:
1. Η διασφάλιση και ενίσχυση της προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας των Δικαστικών Λειτουργών στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων.
2. Η βελτίωση των όρων απονομής της Δικαιοσύνης.
3. Η βελτίωση των συνθηκών εργασίας των Δικαστικών Λειτουργών.
4. Η προώθηση των συμφερόντων των μελών της και η ανάπτυξη πνεύματος αλληλεγγύης μεταξύ αυτών.
5. Η προαγωγή της Νομικής Επιστήμης, η συμβολή στη βελτίωση της Νομοθεσίας και η ανύψωση του μορφωτικού και επιστημονικού επιπέδου των μελών της.
6. Η επικοινωνία και συνεργασία της Ενώσεως με ομοειδείς ενώσεις του εσωτερικού και ενώσεις Δικαστικών Λειτουργών άλλων χωρών.
Σας ΕΡΩΤΩ : Η ανακοίνωση του κυρίου γραφείου τύπου σε ποιά παράγραφο θεμελιώνεται;
Αρνούμαι να συμμετέχω σε μια ένωση που οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της με εκθέτουν ως μέλος της συλλογικότητας και δεν σέβονται το καταστατικό της.
Περίμενα μέχρι σήμερα μια λέξη σας , όχι αυτή της συγνώμης , αλλά εσείς παραμένετε ΚΟΥΦΟΙ στην έκρηξη που μόνοι σας δημιουργήσατε.
Σας ζητώ να φύγετε πριν κάνετε και άλλη ζημία στην Ένωση
Γεώργιος Παπαγεωργίου
Μέλος της Ένωσης

 

 

 Διαμαρτυρία 41 δικαστικών προς την κομμουνιστική Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, που υπερασπίζεται τον αρχιδολοφόνο κομμουνιστή Κουφοντίνα.

«Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων
Πρωταρχικοί σκοποί της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας των δικαστικών λειτουργών και η βελτίωση των όρων απονομής της δικαιοσύνης. Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο συμπαραταχθήκαμε επί δεκαετίες σε αυτούς τους στόχους ως ενεργά μέλη της Ένωσης, επιθυμώντας να συμβάλλουμε στην ευόδωσή τους, χωρίς όμως να ενταχθούμε σε οποιονδήποτε από τους διάφορους σχηματισμούς (παρατάξεις), που κατά καιρούς διαμορφώθηκαν από άλλα μέλη της ή στο πλαίσιο λειτουργίας του Διοικητικού της Συμβουλίου. Θεωρούμε όμως ότι η Ένωσή μας υπερβαίνει τους παραπάνω σκοπούς της, προβαίνοντας σε υποδείξεις προς την πολιτεία υπό την επίφαση της υπεράσπισης ανθρώπινων δικαιωμάτων. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς προασπίζουν αυτά τα δικαιώματα κατά την άσκηση των καθηκόντων της δικαιοδοτικής τους λειτουργίας και εντός των αυστηρών πλαισίων, που το Σύνταγμα και οι νόμοι ορίζουν.
Η εξουσία των δικαστικών λειτουργών έχει αφετηρία και προορισμό τον πολίτη. Έργο της είναι η αποκατάσταση της κοινωνικής ειρήνης. Απαραίτητη προϋπόθεση γι΄ αυτό είναι η εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας δικαίου, που επιτυγχάνεται μόνον αν ο δικαστής επιδεικνύει αμεροληψία και αντικειμενικότητα. Οι εκπρόσωποι της Ένωσης είχαν υποχρέωση απέναντι στα μέλη της να διατηρήσουν αλώβητη την εικόνα της αμεροληψίας και της αντικειμενικότητας των μελών της και η υποχρέωση αυτή δεν τηρήθηκε. Η φροντίδα για την έκτιση των ποινών, που εμείς επιβάλλουμε, όπως και η επιλογή της απαγόρευσης συγκεντρώσεων περισσοτέρων από ένα όριο προσώπων χάριν της προστασίας του αγαθού της ανθρώπινης ζωής και υγείας εν μέσω πανδημίας, ανήκει στην πολιτεία.
Τις ενέργειες της τις ελέγχουμε, σύμφωνα με το νόμο, εάν και εφόσον ασκηθεί προσφυγή κατά των όρων της έκτισης των ποινών από αυτόν που έχει έννομο συμφέρον ή εάν οι παραβάτες των σχετικών περιορισμών παραπεμφθούν στα δικαστήρια. Η με οποιαδήποτε άλλη αφορμή ανάμειξή μας σε αυτά τα ζητήματα πλήττει το κύρος, την αξιοπιστία μας και την ανεξαρτησία μας και υποβαθμίζει την ίδια την απονομή της Δικαιοσύνης.

Επιπλέον οι, επ΄ ευκαιρία τέτοιων ζητημάτων, δημόσιες αντεγκλήσεις μεταξύ μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης, που ορισμένες φορές εκφέρονται σε ανοίκεια σε σχέση με την επιβαλλόμενη στο δικαστικό και εισαγγελικό λειτούργημα γλώσσα και σε ανεπίτρεπτους τόνους, και η ταύτιση μέσω αυτών με συγκεκριμένες θέσεις πολιτικών δυνάμεων της χώρας, απάδουν στη μετριοπάθεια που οφείλει να επιδεικνύει το δικαστικό σώμα και στις παραδόσεις ανεξαρτησίας του.
Για όλους τους παραπάνω λόγους, προτάσσοντας την υποχρέωσή μας να διαφυλάξουμε το κύρος του θεσμού που υπηρετούμε, διαμαρτυρόμαστε εντόνως και σας καλούμε να απέχετε από τέτοιες ενέργειες, οι οποίες είναι βέβαιο πως αποδοκιμάζονται από την πλειοψηφία του δικαστικού σώματος, προκειμένου να διαφυλαχθεί και το κύρος και η ενότητα της Ένωσης, να αποφευχθεί δε η αποδυνάμωσή της με την αποχώρηση μελών της στο μέλλον».

 

Αθήνα, 1-3-2021
Οι υπογράφοντες
1) Αθανασίου Φωτεινή, Πρόεδρος Εφετών
2) Ανδρικοπούλου Μαρία, Αρεοπαγίτης
3) Αργυροπούλου Ιουλία, Εφέτης
4) Βάρκα Μαρία, Αρεοπαγίτης
5) Δαβίου Μαρουλιώ, Αρεοπαγίτης
6) Δεργαζαριάν Μαρί, Πρόεδρος Εφετών
7) Δημαρά- Τζαβέλλα Κανέλλα, Πρόεδρος Εφετών
8) Δουρουκλάκης Ιωάννης, Αρεοπαγίτης
9) Ζώη Δήμητρα, Αρεοπαγίτης
10) Καραγιάννης Γεώργιος, Πρωτοδίκης
11) Καραχάλιου Αικατερίνη, Πρωτοδίκης
12) Κάστιζα Αντιγόνη, Εφέτης
13) Κιουπτσίδου- Στρατουδάκη Ευδοξία, Αρεοπαγίτης
14) Κλάπα- Χριστοδουλέα Ιωάννα, Αρεοπαγίτης
15) Κουσουλού Σταυρούλα, Πρόεδρος Εφετών
16) Κοκκορός Κλεόβουλος- Δημήτριος, Πρόεδρος Εφετών
17) Κουράκου Μαλαματένια, Πρόεδρος Εφετών
18) Κρίνα Βασιλική, Αντεισαγγελέας Εφετών
19) Κωνσταντινίδου Ευγενία, Εφέτης
20) Λιανού Μαρία, Πρόεδρος Εφετών
21) Μαστρογιώργη Ελένη, Πρόεδρος Εφετών
22) Μαυράκη Παναγιώτα, Πρόεδρος Εφετών
23) Μπιτσακάκη Ευγενία, Πρόεδρος Εφετών
24) Μπουλδά Αναστασία, Εφέτης
25) Παπαγιάννη Χριστίνα, Πρωτοδίκης
26) Παπαδοπούλου Αναστασία, Πρόεδρος Εφετών
27) Παπακώστας Σωτήριος, Εφέτης
28) Παπαντωνοπούλου Φωτεινή, Εφέτης
29) Πλαστήρας Σωκράτης, Πρόεδρος Εφετών
30) Ράπτη Παναγιώτα, Εφέτης
31) Ρήγα Άννα, Εφέτης
32) Σακελλαροπούλου Μαρία, Εφέτης
33) Σαλμανλή Μαρία, Πρωτοδίκης
34) Σιμιτσή Μαρία, Πρόεδρος Εφετών
35) Σισμανίδης Ελευθέριος, Πρόεδρος Εφετών
36) Σπηλιωτοπούλου Αικατερίνη, Εφέτης
37) Στρούζα- Ξένου ή Κοκολέτση Δημητρία, Αρεοπαγίτης
38) Τουπαδάκη Ευαγγελία, Πρόεδρος Εφετών
39) Τσιρωνίδου Μαρία, Εφέτης
40) Υφαντή Ασημίνα, Αρεοπαγίτης
41) Χασιρτζόγλου Μαρία, Πρόεδρος Εφετών

 

 

 

 «Ντόρα το 89, έγινε μισή δουλειά». ΣΥΝΘΗΜΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ.

Ανάλογα ευγενή συνθήματα: "ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ", 

"Ο Μελιγαλάς ήταν η αρχή. Θα σκάψουμε πηγάδι ακόμη πιο βαθύ" των οπαδών του Μπεναρόγια.
Ντόρα Μπακογιάννη: «Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ είναι πρωτοφανές. Η κ. εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αφού είχε δώσει το θέμα της αναίρεσης σε έναν αντιεισαγγελέα να το χειριστεί και εκείνος απεφάνθη ότι ορθώς δεν εδόθη άδεια στον κ. Κουφοντίνα, πήρε το θέμα και κράτησε ανοιχτά μέχρι τις 12 το βράδυ τα δικαστήρια στον Βόλο για να κάνει η ίδια την αναίρεση της ομόφωνης απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου».

Ο Τσίπρας για τον Κύριο Κουφοντίνα στη βουλή: «Σας άκουσα σήμερα και πάλι να κάνετε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα του Κυρίου Κουφοντίνα».

Τι ενώνει την Ξένη Δημητρίου και τον Κουφοντίνα; Φαίνεται ότι έχουν το ίδιο ιδεώδες υπέρ του ανθρώπου. «Συμφωνούμε με τους τρομοκράτες ως προς τους στόχους, αλλά όχι ως προς τα μέσα» είχε δηλώσει πέρυσι η εισαγγελέας του ΑΠ, μετά την τρομοκρατική απόπειρα εναντίον του παναθηναϊκάκια Ι. Ντογιάκου. Μπαλαούρας: «η 17Ν διαπνέεται από ανθρωπιστικά ιδεώδη». Άλλωστε υπάρχουν μόνο δυο τρόποι για να χτίσουμε τον σοσιαλισμό του Μπεναρόγια: το «ειρηνικό πέρασμα» και το ένοπλο. Ο "ήρωας" Κουφοντίνας επέλεξε τον ένοπλο. Η Δημητρίου τάσσεται με το ειρηνικό, αλλά κατανοεί και τον ένοπλο. Συμφωνεί με τον ευγενή σκοπό, αλλά διαφωνεί με τα μέσα.
Οι θάνατοι κρατουμένων στις ελληνικές φυλακές στα τελευταία χρόνια, από διάφορα αίτια, είναι συνολικά 135. 51 θάνατοι συνέβησαν μόνο το 2018, δηλαδή εισαγγελεύουσας της Δημητρίου. Μόνο στις φυλακές Κορυδαλλού από το περασμένο καλοκαίρι έχουν σημειωθεί 25 θάνατοι. Στο διάστημα 2016-2018 καταγράφηκαν και 17 αυτοκτονίες κρατουμένων.
Για κανέναν από τους θανάτους όλων αυτών δεν ενδιαφέρθηκε η Δημητρίου. Βέβαια κανένας από αυτούς δεν δολοφόνησε 11 "άχρηστους" ανθρώπους όπως ο Κουφοντίνας. Δυστυχώς το χούι δεν κρύβεται. Η ανεπάρκεια, η διαφθορά, η ψυχοπάθεια και η διεστραμένη σκέψη και συμπεριφορά της ιθύνουσας τάξης, που κυβερνά σήμερα.

 

 

 

 

ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ. ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΑΣ: Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

 

 

ΑΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, Η 100Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΤΟΥ ΣΙΦ, ΠΑΡΒΟΥΣ, ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΡΟΤΣΚΥ. ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ ΟΜΩΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ. 

 

ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: "ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ, ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ". 

 

  Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ 

 

 

ΤΖΗΜΕΡΟΣ: "ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΦΥΛΑΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΘΩΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ"; http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/09/blog-post_98.html

 

 

814  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΨΗΦΙΣΑΝ  ΓΙΑ  ΠΡΟΕΔΡΟ  ΤΟΥΣ  ΚΑΠΟΙΟΝ  ΔΙΚΑΣΤΗ  ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ.

 

Ο  ΣΕΒΑΣΤΙΔΗΣ  ΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΕΚΡΥΨΕ  ΤΙΣ  ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ  ΤΟΥ.   

Διαβάστε  προσεκτικά  το  παρακάτω  άρθρο  του.

Στην  ιστοσελίδα  της  Ένωσης  Δικαστών  και  Εισαγγελέων  δημοσιεύθηκε  η  ομιλία  του προέδρου  της  Ένωσης  στην  διεθνή  ημερίδα  για  το  θέμα  της  δικαστικής  ανεξαρτησίας. Η  ομιλία  διαπνέεται  από  πρωτόγονες,  επιδερμικές  και  ξεπερασμένες  ιστορικές,  φιλοσοφικές  και  κοινωνιολογικές  προσεγγίσεις  των  βάσεων  του  Δικαίου,  της  Δικαιοσύνης  και  της  νομικής  επιστήμης,  που  επικρατούσαν  στους  μαρξιστικούς  σιωνιστικούς  κύκλους  στις  αρχές  του  20ού  αιώνα. 

Διαβάζοντας  την  φρασεολογία  και  τους  στοχασμούς  του  συγκεκριμένου  δικαστή νομίζει  κανείς  ότι  διαβάζει  άρθρο  μυωπικού  εβραίου   μαρξιστή  του  1920,  τύπου  Τρότσκυ,  Κάουτσκυ,  Λούκατς  κλπ. Προσοχή:  ορισμένες  σκέψεις και  διατυπώσεις  από  το  παρακάτω  κείμενο  θα  μπορούσαν  να  βρίσκονται  σε  άρθρα  του  "Ριζοσπάστη",  της  "Αυγής",  ακόμη  και  σε  τσιτάτα  της  "17  Νοέμβρη".  

Δυστυχώς  οι  ελληνικές  νομικές  και  ιστορικοφιλοσοφικές  σχολές  κατάντησαν  φυτώρια  αντεθνικής  προπαγάνδας.  

Ίσως  τους  δικαστές  και  δικηγόρους  μας  θα  έπρεπε  να  τους  στέλνουμε για  επιμόρφωση  στο  Ισραήλ.

 

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ε.Δ.Ε. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΣΕΒΑΣΤΙΔΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 28ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018 ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

"Εξοχότατε κ. Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, 

     Κ. Υπουργέ της Δικαιοσύνης, 

     Κκ Πρόεδροι των Ανωτάτων Δικαστηρίων της Χώρας,

     Κύριοι Βουλευτές και εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων της Χώρας,
     φίλοι δικηγόροι, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας σας καλωσορίζουν στη σημερινή εκδήλωση. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται διεθνής επιστημονική Ημερίδα με την σύμπραξη της μεγαλύτερης δικαστικής ένωσης και των πολυπληθέστερων επιστημονικών συλλόγων της Χώρας. Το γεγονός αυτό από μόνο του σηματοδοτεί τη νέα εποχή στην οποία μπαίνουν οι σχέσεις του νομικού κόσμου και την ανάγκη να σφυρηλατηθούν οι σχέσεις αυτές ακόμα περισσότερο με αμοιβαία εμπιστοσύνη, ειλικρίνεια και σεβασμό στις αντίθετες εκτιμήσεις που είναι απόλυτα κατανοητό να υπάρχουν.  Τα βαριά ονόματα των ομιλητών προδικάζουν το εξαιρετικό ενδιαφέρον της αποψινής ημέρας. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους εισηγητές (δικαστές, δικηγόρους, πανεπιστημιακούς καθηγητές) που αποδέχτηκαν με πολύ προθυμία την πρόταση  συμμετοχής καθώς επίσης και τον ομ. Καθηγητή κ. Καλαβρό που βοήθησε αποφασιστικά στην διοργάνωση της Ημερίδας. 

      Το θέμα της Ημερίδας, η Δικαστική Ανεξαρτησία ως επιταγή του Κράτους Δικαίου και σκληρός πυρήνας του δικαιώματος σε δίκαιη δίκη, ακουμπάει τους σύγχρονους προβληματισμούς σε διεθνές επίπεδο για το μέλλον και την πορεία των δικαστικών συστημάτων. Αναφέρθηκα και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσής μας τον περασμένο Δεκέμβρη στις ανησυχίες που διατυπώθηκαν από ορισμένες δικαστικές ενώσεις κατά την περσινή σύνοδο της Διεθνούς  Ένωσης Δικαστών και που έχουν να κάνουν με την κάμψη της αρχής της διάκρισης των λειτουργιών και τις απροκάλυπτες παρεμβάσεις της εκτελεστικής εξουσίας στη λειτουργία της δικαστικής. Οι παρεμβάσεις αυτές δεν γίνονται πλέον εξωθεσμικά, παράτυπα, συγκαλυμμένα ή μεμονωμένα αλλά καλύπτονται από έναν νομοθετικό ή και συνταγματικό μανδύα. Δείχνουν επίσης ότι γίνονται συντονισμένα και κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. 

 

ΘΑΥΜΑΣΤΕ  ΑΠΟΨΗ  ΕΛΛΗΝΑ  ΔΙΚΑΣΤΗ: 

«ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ  ΑΙΩΝΙΑ  ΙΔΕΑ  ΔΙΚΑΙΟΥ  ΚΑΙ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ  ΑΠΗΡΧΑΙΟΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ. ΤΟ  ΔΙΚΑΙΟ  ΕΙΝΑΙ  ΣΧΕΤΙΚΟ.  Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  ΕΙΝΑΙ  ΤΑΞΙΚΗ».

    Για να φτάσουμε στην εξήγηση αυτού του διεθνούς φαινομένου πρέπει να απαλλαγούμε αρχικά από τις ιδεαλιστικές αντιλήψεις για μια αιώνια Ιδέα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης που τάχα μένει αναλλοίωτη στο χρόνο και είναι ίδια σε κάθε εποχή.  Η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών, βάση της σημερινής δικαστικής ανεξαρτησίας, ανάγεται στην πολιτική σκέψη του Μοντεσκιέ στα μέσα του 18ου αιώνα ως πρότυπο πολιτειακής οργάνωσης. Υιοθετήθηκε με θέρμη από την ανερχόμενη τότε αστική τάξη και υλοποιήθηκε την εποχή της Γαλλικής Επανάστασης, όταν η νέα τάξη επιζητούσε την χειραφέτησή της από τα δεσμά της φεουδαρχίας. Με το πέρασμα του χρόνου και την εδραίωση της κυριαρχίας της αστικής τάξης η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών μετατρέπεται σταδιακά από μηχανισμός απολύτρωσης  σε βαρύ ιστορικό φορτίο. Σήμερα, δυόμιση αιώνες μετά τη Γαλλική Επανάσταση, η δικαστική ανεξαρτησία μέσα στη σχετικότητά της, έχει γίνει τροχοπέδη στους οικονομικο-πολιτικούς σχεδιασμούς.

«ΠΑΛΙΑ  ΟΙ  ΔΙΚΑΣΤΕΣ  ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΝ  ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΑΣΤΙΚΗ  ΤΑΞΗ.  ΣΗΜΕΡΑ  ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ  ΚΑΙ  ΑΠΟ  ΑΛΛΕΣ  ΤΑΞΕΙΣ  ΚΑΙ  ΕΤΣΙ  ΕΙΝΑΙ  ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΟΙ  ( ! )».

Ενώ λοιπόν στην πρώιμη φάση του σημερινού τρόπου παραγωγής οι δικαστές προέρχονταν αποκλειστικά από την αστική τάξη και ελέγχονταν εύκολα από αυτήν, η σύγχρονη πραγματικότητα και η διόγκωση του κράτους επέφεραν μεγάλη αύξηση του αριθμού των δικαστών, οι οποίοι πλέον προέρχονται από όλες τις κοινωνικές τάξεις και άρα κατά τούτο είναι ανεξέλεγκτοι.  

(ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Το  παραπάνω  απόσπασμα  μάλλον  είναι  αυτούσιο  παρμένο  από  το  "Κεφάλαιο"  του  Κεσιλέ Μαρδοχαίου  (κατά  κόσμον  Καρλ Μαρξ).

Ο μόνος ανοιχτός δρόμος που απέμεινε για τις κυβερνήσεις είναι η περιστολή των αρμοδιοτήτων των δικαστών, ο εκφοβισμός τους και η συρρίκνωση της δικαστικής λειτουργίας. Κι’ αυτή η στόχευση επιτυγχάνεται με πολλούς τρόπους. Με τη δημιουργία ελεγχόμενου Συνταγματικού Δικαστηρίου, με τον διορισμό και την ελεύθερη απόλυση των δικαστών από την Κυβέρνηση (περίπτωση της Πολωνίας),  με την τρομοκράτηση όσων εγγράφονται σε δικαστικές ενώσεις (περίπτωση της Βουλγαρίας), με την συκοφάντηση μέσω φιλικών ΜΜΕ όσων αντιστέκονται σε κρατικές αυθαιρεσίες και κάνουν έντιμα τη δουλειά τους, με την ενίσχυση των θεσμών άτυπης δικαιοσύνης νομιμοποιώντας έτσι, σύμφωνα με τον Μάνεση, «τις διάσπαρτες εστίες ιδιωτικής εξουσίας». 

(Σημείωση:  Μάνεσης,  μαρξιστής  καθηγητής  νομικής).

Όλες αυτές οι επιβαρύνσεις της δικαστικής ανεξαρτησίας έρχονται να προστεθούν σε άλλες ήδη συνταγματικά θεσπισμένες σε πολλά κράτη, όπως το αποκλειστικό δικαίωμα των κυβερνήσεων να επιλέγει τους επικεφαλής των ανωτάτων δικαστηρίων. 
Στην Ελλάδα το καθολικό αίτημα του δικαστικού σώματος για αυτοπεριορισμό με την απαγόρευση ανάθεσης δημόσιων καθηκόντων σε συνταξιούχους ή παραιτηθέντες δικαστικούς λειτουργούς για ένα χρονικό διάστημα μετά την αποχώρησή τους, ώστε να μην δημιουργούνται υπόνοιες για αθέμιτη διασταύρωση των εξουσιών, παραμένει αδικαιολόγητα αναπάντητο από τα πολιτικά κόμματα.  

(Σημείωση:  εδώ  ο  δικαστής  πιθανόν  κάνει  αναφορά σε  πολλούς  άλλους  δικαστές  αλλά  ίσως  πιο  ειδικά  στην  κ.  Θάνου, πρώην  πρόεδρο  του  Αρείου  Πάγου  και  συνδικαλίστριας,  προέδρου  της  ένωσης  δικαστών  και  εισαγγελέων,  που  μετά  την  συνταξιοδότησή  της έγινε  σύμβουλος  και  νομική βοηθός  του...Τσίπρα,  αν  είναι  δυνατόν). 

«ΠΟΙΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ  ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ  Η  ΤΑΞΙΚΗ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ»;   

ΕΝΑ  ΣΠΟΥΔΑΙΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ,  ΠΟΥ  ΔΕΝ  ΤΙΘΕΤΑΙ,  ΟΠΩΣ  ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ,  ΑΠΟ  ΤΗΝ  "17  ΝΟΕΜΒΡΗ"  ΑΛΛΑ  ΑΠΟ  ΕΠΙΣΗΜΟ  ΕΛΛΗΝΑ  ΔΙΚΑΣΤΗ. 

     Με τα παραπάνω προσπάθησα πολύ σύντομα να κάνω σαφές, πως η δικαστική ανεξαρτησία και η αρχή της διάκρισης των λειτουργιών θα πρέπει να ιδωθούν όχι στατικά αλλά μέσα στην πορεία της ιστορικής τους εξέλιξης. Να γίνει κατανοητό ποιες ανάγκες ικανοποιούσαν τότε και για ποιο λόγο στέκονται τώρα εμπόδιο. Ποιοι βλάπτονται σήμερα από τη δικαστική ανεξαρτησία και γιατί. Μόνο έτσι θα κατανοήσουμε τις πραγματικές αιτίες των αλλαγών που συντελούνται στα δικαστικά συστήματα και θα δούμε καθαρά τι είδους Δικαιοσύνη σχεδιάζεται για το μέλλον. 

"ΤΟ  ΔΙΚΑΙΟ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ  ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ  ΑΝΑΓΚΕΣ".     

Άρρηκτα συνδεδεμένο ζήτημα αποτελεί ο χαρακτήρας του δικαίου που εφαρμόζεται, έτσι ώστε να μην έχει κανένα νόημα η δικαστική ανεξαρτησία, όταν οι θεσπισμένοι κανόνες δικαίου βρίσκονται μακριά από τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες. Τι μας λέει άραγε η μόνιμη απαίτηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που υιοθετείται εύκολα από ορισμένους και στην Ελλάδα για στενότερη προσαρμογή της Δικαιοσύνης στις επιχειρηματικές ανάγκες με το πρόσχημα πως η καθυστέρηση στην εκδίκαση οικονομικών διαφορών είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις ξένες επενδύσεις; Την ίδια στιγμή μάλιστα που ενθαρρύνονται νομοθετικές πρωτοβουλίες δραστικής περιστολής εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων και γίνεται ακόμα δυσκολότερη η πρόσβαση των οικονομικά ασθενέστερων στη Δικαιοσύνη. 

     Η σημερινή εκδήλωση με τις πολύ ενδιαφέρουσες εισηγήσεις και τη δική σας ενεργητική παρουσία και τις παρεμβάσεις σας, θα φωτίσει αρκετές πτυχές ενός σύνθετου προβλήματος. 
Σας ευχαριστώ για την σημερινή σας παρουσία. 
Καλή επιτυχία στην Ημερίδα μας".   

 

 

 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ελλάδα απέμεινε το μόνο περιθωριακό κράτος της υδρογείου που αποθεώνει τον κομμουνισμό. Στην Ελλάδα όλοι αναφέρονται ακόμα στον κομμουνισμό με σχεδόν ερωτική διάθεση. Τα «ελληνικά» κομμουνιστικά κόμματα πήραν συνολικά στις τελευταίες εκλογές το 55% των ψήφων του ελληνικού λαού. Δεν προσθέτουμε εδώ και το περιβόητο μασονικό κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας», που ενώ τους σκοτώνουν οι κομμουνιστές (π.χ. Μητσοτάκης, Μπακογιάννης), αυτοί έχουν διακηρύξει επανειλημμένα ότι: «σέβονται και τιμούν τους αγώνες της αριστεράς» και η πλειοψηφία των σημερινών στελεχών της, εκτός από μασόνοι, έχουν θητεύσει στην ΚΝΕ του Μπεναρόγια και του Βεντούρα.

 

Η  ΝΟΜΙΚΗ  ΚΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ  ΚΑΙ  ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ.  

Η  ΕΜΦΑΝΗΣ  ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ  ΣΤΗΝ  ΜΟΡΦΩΣΗ  ΚΑΙ  ΣΤΗΝ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ  ΔΙΚΑΣΤΩΝ.  

Το ελληνικό δικαστικό σύστημα είναι εγκλωβισμένο σε επαρχιωτικούς νομικισμούς και τακτικισμούς χαμηλών προδιαγραφών, μερικές φορές επηρεασμένο από τις μαρξιστικές νομικές ελληνικές σχολές αυτοκαταστροφικού εθνικού τύπου, τις σχολές που σπούδασαν οι δικαστές και εισαγγελείς μας και όπου άκουγαν - αν δεν φώναζαν και αυτοί - άτομα σαν τον Τσίπρα της ταλμουδικής ΚΝΕ να ουρλιάζουν στα αμφιθέατρα: "πάνω απ' την Λαμία, είναι Βουλγαρία". 

Η νομική και πολιτική παιδεία και συγκρότηση των Ελλήνων δικαστών και εισαγγελέων δεν διαθέτει την κατάλληλη εθνική, πολιτική και νομική κατάρτιση, την ευφυΐα και την θέληση να υποστηρίξει, με νομικά επιχειρήματα, τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, τουτέστιν και τα ουσιαστικά συμφέροντα των ιδίων των δικαστών. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα αδυνατεί, για εγγενείς λόγους, να κάνει την υπέρβαση, την υπέρβαση βέβαια που δεν κάνει και ο ίδιος ο λαός. Το ελληνικό δικαστικό σύστημα σύγκειται από άτομα που πηγάζουν από τον λαό. Είναι σαρξ εκ της σαρκός του. Γιατί ο μέσος Έλληνας δικαστής να είναι καλύτερος από τον μέσο Έλληνα πολίτη; Δεν βλέπετε το ανήκουστο, ότι γραμματέας του αγράμματου, αδούλευτου και προδότη εφιάλτη Τσίπρα έγινε μία τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου; Υπάρχει πιο έσχατη κατάπτωση;

 

 

Η  συντριπτική πλειοψηφία των  σημερινών ελλήνων  δικαστών  είναι  γυναίκες.  Οι  περισσότερες  μπήκαν  στον  δικαστικό  σώμα  όχι από  καμιά  ιδιαίτερη  αγάπη  για  το δίκαιο και την δικαιοσύνη, αλλά  γιατί  θεώρησαν  την  δικαστική  καριέρα  σαν  μία  καλά  αμειβόμενη  δημοσιοϋπαλληλική  υπηρεσία,  δεδομένου  του  γεγονότος,  ότι  συνήθως  αδυνατούσαν  να  ανταπεξέλθουν  στις πιέσεις  της  ενεργού  δικηγορίας.

Το  αποτέλεσμα:  όπως βλέπουμε και στις εθνικές εκλογές  έτσι  και  στις  συνδικαλιστικές,  οι  γυναίκες  συνήθως  ψηφίζουν  και  αποφασίζουν  (ακόμη  και  στις  δίκες)  με  διαφορετικά  κριτήρια   απ’ αυτά  των  ανδρών. 

Η  γυναικεία  ψυχολογία  αδυνατεί να  εκλογικεύσει   και  να  ορθολογικοποιήσει  σαν  το  αντρικό  μυαλό,  επηρεάζεται  ευκολότερα  από  την  κρατούσα  πολιτική  ορθότητα,  γίνεται  συχνά  περισσότερο  εμπαθής,  η  εικόνα  και  όχι το περιεχόμενο  γοητεύει  και  αγγίζει  πιο  κοντά  την βαθύτερη  ψυχοσύνθεσή  της,  τα  ΜΜΕ  ασκούν  πιο  άμεση  επίδραση  στις  αποφάσεις  της, η  ελαφρολαϊκή   προπαγάνδα,  το  life  style,  μία κοινωνία  τύπου  Big Brothers,  συμβάλουν  καθοριστικά  στην  βιοθεωρία  και  κοσμοθεωρία της.  Ανέχεται  και  δικαιολογεί  πιο εύκολα  αντικοινωνικές  παρεκτροπές  που  θα  εντυπωθούν  σαν  "φυσιολογικές"  από  την  μαζική  προπαγάνδα  στο μυαλό  της, πάσχει  πιο  δυνατά από  καρφωμένες  ιδεοληψίες  και  είναι  πιο  αμείλικτη  σε  παραβάσεις  που ξεφεύγουν  από  τα  στερεότυπα  της εποχής. 

Έτσι  η  νέα  τάξη,  με  την  πληθώρα  των μέσων  και  υποπροϊόντων  της,  μπορεί  να  χειραγωγήσει ευκολότερα  το  μυαλό  των  γυναικών  δικαστών.  Γι  αυτό  και  προωθεί  συνεχώς  γυναίκες  στην Δικαιοσύνη.  Ελέγχονται  ευκολότερα  και  είναι  προβλέψιμες.  Επίσης υπάρχουν  τρόποι  να  τις  πιέσεις και  να  τις  κατευθύνεις  πιο  εύκολα.

Γι  αυτό  φτάσαμε  να  αποφασίζουν  γυναίκες  αρεοπαγίτες  σε  σημαντικά  θέματα  ανάλογα  με  τα  ευρήματα  της  καφεμαντείας.   Γι αυτό  φθάσαμε  σήμερα  η  εισαγγελέας  Χ  να  ξεμαλλιάζεται  δημοσίως  με την  εισαγγελέα  Ψ.

Και η  κατάσταση  θα  χειροτερεύει…

Πρόεδρος  δικαστών  και  εισαγγελέων:

 "Πρέπει να απαλλαγούμε αρχικά από τις ιδεαλιστικές αντιλήψεις για μια αιώνια Ιδέα του Δικαίου και της Δικαιοσύνης που τάχα μένει αναλλοίωτη στο χρόνο και είναι ίδια σε κάθε εποχή".

Άραγε  η  Ελλάδα  σήμερα  απέκτησε  "δικαστές"  που  απονέμουν  "δικαιοσύνη"  με  "ταξική  συνείδηση";

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ  





  Υ.Γ.

 

 Σεβαστίδης, Κουφοντίνας

Τι κρύβεται πίσω από τον πόλεμο στην ΕΔΕ - Πώς ο Σεβαστίδης κρατά σε ομηρία την Ενωση Δικαστών και Εισαγγελέων.  

 

https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-krybetai-piso-apo-ton-polemo-stin-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon

02/03/2021

«Οι  απόψεις  του  δικαστή  Σεβαστίδη  ξεπερνούν τις θέσεις του ΚΚΕ, από το οποίο προέρχεται,  θυμίζοντας πολιτικές θέσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ».

Το ρήγμα στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι βαθύτερο ακόμα και από όσο αφήνει να φανεί ο πόλεμος των πολύ σκληρών ανακοινώσεων που ανταλλάσσουν ο πρόεδρος της Ένωσης Χριστόφορος Σεβαστίδης, μέλη της μειοψηφίας αλλά και δικαστικοί και εισαγγελικοί λειτουργοί, που δεν έχουν σχέση με τον συνδικαλισμό.

Η ανακοίνωση του κ. Σεβαστίδη υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα, που κατεδάφισε κάθε έννοια αμεροληψίας της δικαιοσύνης, πυροδότησε μια έκρηξη που προετοιμαζόταν από το 2018, αν και η εύφλεκτη ύλη άρχισε να συγκεντρώνεται δύο χρόνια νωρίτερα.

Το 2016, σχηματίστηκε ενωτικό ψηφοδέλτιο υπό τους Χριστόφορο Σεβαστίδη, Νικόλαο Σαλάτα και Παναγιώτη Λυμπερόπουλο, προκειμένου να αποτραπεί η μετατροπή της Ένωσης σε εργαλείο άσκησης προσωπικής στρατηγικής από την Βασιλική Θάνου. Η τότε πρόεδρος του Αρείου Πάγου, είχε με τη στήριξη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ σημαντική ισχύ στο χώρο της δικαιοσύνης. Οι ομάδες Σαλάτα και Λυμπερόπουλου συνασπίστηκαν κατά της ενιαίας ομάδας της Θάνου, η οποία είχε επτά μέλη, και προκειμένου να αποκτήσουν την πολυπόθητη πλειοψηφία των 8 μελών, πρόσφεραν την προεδρία της Ένωσης στον κ. Σεβαστίδη.

Αυτός ο συνασπισμός είχε σαθρή βάση. Μια κεντρώα/κεντροαριστερή ομάδα και μια δεξιά/συντηρητική εκπροσωπούνταν από έναν αριστερό πρόεδρο, με απόψεις που ορισμένες φορές ξεπερνούσαν τις θέσεις του ΚΚΕ από το οποίο προερχόταν θυμίζοντας πολιτικές θέσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Διόλου μετριοπαθείς, δηλαδή. Παρ’ όλα αυτά ο κ. Σεβαστίδης, μέχρι τα μέσα του 2018 κινήθηκε συναινετικά, διατηρώντας τις ισορροπίες στο εσωτερικό της Ένωσης και τηρώντας τον όρο ότι θα προχωρούν μόνο τα θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση.

Τον Μάιο του 2018, έγιναν ξανά εκλογές στην Ενωση και τότε φάνηκαν τα πρώτα σύννεφα. Ο κ. Σεβαστίδης αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία και αυτό έγινε σαφές, έναν χρόνο μετά, από τη θέση του υπέρ της χορήγησης άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα από το Δικαστικό Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου, το οποίο είχε απορρίψει την αίτηση του πολυισοβίτη. Η σχετική αρθρογραφία του στον «Δικαστή», το επίσημο περιοδικό της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων προκάλεσε την πρώτη δημόσια αντιπαράθεση του με τον Παναγιώτη Λυμπερόπουλο.

Οι πρώτοι έξι μήνες του 2019 ήταν προεκλογικοί και η ένταση στο πολιτικό σκηνικό είχε χτυπήσει κόκκινο, αρχικά στις ευρωεκλογές τον Μάιο, και στη συνέχεια στις εθνικές εκλογές, στις αρχές Ιουλίου.

Οι επικεφαλής των άλλων ομάδων άρχισαν να υποψιάζονται ότι ο κ. Σεβαστίδης δεν έπαιζε απλώς ένα προσωπικό, συνδικαλιστικό παιχνίδι. Μετακινούνταν σταδιακά προς την πλευρά του τότε υπουργού Δικαιοσύνης Μιχάλη Καλογήρου, τον οποίο στήριξε στην εσπευσμένης κατάθεσης και ψήφισης των Ποινικών Κωδίκων, λίγο πριν τις εθνικές εκλογές. Οι αντίπαλοι του κατηγορούν τον κ. Σεβαστίδη ότι σε εκείνη τη συγκυρία φίμωσε την Ένωση και ότι απέρριψε το αίτημα για έκτακτη σύγκληση του Διοικητικού Συμβουλίου της.

Τον Ιούλιο του 2019, αμέσως μετά τις εκλογές, το ΔΣ της Ένωσης επισκέφθηκε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και του παρουσίασε σειρά αιτημάτων τους. Μεταξύ αυτών, υπήρχε και ένα παλαιό αίτημα του Νίκου Σαλάτα για αύξηση των οργανικών θέσεων των Προέδρων Εφετών έναντι των Εφετών. Ο κ. Σαλάτας διαβεβαίωσε τους υπόλοιπους ότι είχε εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου της Ενωσης, όμως ο κ. Σεβαστίδης είχε αποφασίσει να διαρρήξει τη σχέση του με τους προηγούμενους συμμάχους του. Κατήγγειλε τη νομοθετική ρύθμιση για αύξηση των θέσεων των Προέδρων Εφετών, η οποία θα ωφελούσε τον κ. Σαλάτα που θα έμενε δύο χρόνια παραπάνω στη θέση του. Το ίδιο έκανε για το νομοσχέδιο που βελτίωνε ρυθμίσεις του νόμου Κοντονή για τη διαμεσολάβηση, λέγοντας ότι παραδίδεται η Δικαιοσύνη στα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τον Νοέμβριο – Δεκέμβριο του 2019 εκδηλώνεται ανοιχτή – και «τεχνητή», λένε μέλη της Ενωσης- αντιπαράθεση ανάμεσα στον κ. Σεβαστίδη και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρη Βερβεσό. Αιτία ήταν η πρόταση του προέδρου της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων να αλλάξει ξανά ο νόμος και τις εκλογές των συνδικαλιστικών σωματείων να τις κάνουν οι δικαστές και όχι οι δικηγόροι. Έκπληκτοι οι παρευρισκόμενοι στη Γενική Συνέλευση, μεταξύ των οποίων ήταν και η τότε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πληροφορήθηκαν ότι ο ΔΣΑ δεν είχε προσκληθεί στη συνεδρίαση όπως παραδοσιακά γινόταν. Το κλίμα στη Γενική Συνέλευση έγινε εκρηκτικό και οι ισορροπίες στο εσωτερικό της Ένωσης αναδιατάχθηκαν. Τον Ιανουάριο του 2020 παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους στο προεδρείο οι Λυμπερόπουλος, Σαλάτας, Βεργώνης και Φούκας.

Η πανδημία, όμως, δεν επέτρεψε στα πράγματα να ωριμάσουν. Οι εκλογές στην Ενωση, οι οποίες σύμφωνα με το καταστατικό έπρεπε να διεξαχθούν τον Μάιο και το αργότερο τον Ιούνιο, δεν μπορούσαν να διεξαχθούν σε συνθήκες πανδημίας. Ο κ. Σεβαστίδης, παρά την πίεση δεν συγκαλούσε το ΔΣ και όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια είχε καταθέσει αίτημα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για παράταση της θητείας του. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική.

Στην εκρηκτική συνεδρίαση του ΔΣ, που ακολούθησε, η μειοψηφία τον κατηγόρησε ότι το αίτημα του θα προκαλούσε μια απαράδεκτη και αντισυνταγματική παρέμβαση της εκτελεστικής στη δικαστική εξουσία. Οκτώ μέλη του ΔΣ ζήτησαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών να οριστεί προσωρινή διοίκηση και ο κ. Σεβαστίδης τους κατήγγειλε ως πραξικοπηματίες.

Τον Σεπτέμβριο του 2020 πέτυχε μεγάλη νίκη στις εκλογές κερδίζοντας τις 8 από τις 15 έδρες, καθώς οι αντίπαλοί του είχαν πολυδιασπαστεί και οι ψηφοφόροι τους απείχαν από τις εκλογές.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο κ. Σεβαστίδης υπέγραψε ανακοίνωση ζητώντας να ανακληθεί ως αντισυνταγματική η απαγόρευση, λόγω κορωνοϊού, της πορείας για το Πολυτεχνείο. Η δυσαρέσκεια που συσσωρευόταν μετατράπηκε σε οργή μετά την τελευταία ανακοίνωση υπέρ του Κουφοντίνα, προκαλώντας εμφύλιο στο εσωτερικό της Ένωσης και σφοδρές αντιδράσεις έξω από αυτή. Ο κ. Σεβαστίδης φαίνεται ότι ξεπέρασε το όριο ανοχής και εγκαταλείπεται ακόμα και από τους υποστηρικτές του.

Μέλη της Ενωσης συζητούν το ενδεχόμενο να προκαλέσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, όμως το lockdown δυσκολεύει πολύ τους χειρισμούς. Η Γενική Συνέλευση μπορεί να παύσει το ΔΣ, ωστόσο το καταστατικό προβλέπει σύγκληση του οργάνου με φυσική παρουσία των μελών του. Ακόμα και αν δεν το προέβλεπε όμως μια τόσο σοβαρή απόφαση δεν θα ήταν δυνατόν να ληφθεί σε τηλεδιάσκεψη 1.500 ατόμων. Και έτσι η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η πολυπληθέστερη δικαστική ένωση που εκπροσωπεί το σύνολο των δικαστικών της τακτικής δικαιοσύνης, θα συνεχίσει να βυθίζεται στο τέλμα.

Σε κάθε περίπτωση η εργαλειοποίηση του δικαστικού συνδικαλισμού για προφανείς πολιτικούς στόχους είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει τη Δικαιοσύνη σε μεγάλα αδιέξοδα.

 

Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης  Νάστας:  «Εκτροπή της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων η ανακοίνωση για Κουφοντίνα».

Νέες κοινές δηλώσεις εκατοντάδων δικαστικών ακόμα και εντός της ημέρας, αναμένεται να κατατεθούν στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλοντας την παρέμβαση του προέδρου της Χριστόφορου Σεβαστίδη, υπέρ των αιτημάτων του δολοφόνου της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα , όπως αποκάλυψε ο Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης κ. Χρήστος Νάστας.

Ο ίδιος μιλώντας στο Radio North 98 της Θεσσαλονίκης και στην εκπομπή “Βόρειος Αντίκτυπος” έκανε λόγο για «εκτροπή» της Ένωσης και για «Δελτίο Τύπου του Προεδρείου που συντάχθηκε και εκδόθηκε χωρίς καμία διαβούλευση στο διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να εκφραστεί η μειοψηφία» και μάλιστα σε ένα διοικητικό συμβούλιο εκλεγμένο από 700-800 δικαστικούς, από ένα σύνολο περίπου 3.000: «Να τα βλέπουν αυτά οι συνάδελφοι και στο μέλλον να συμμετέχουν όταν γίνονται εκλογές στην Ένωση».

«Με τους κρατούμενους δεν έχουμε καμία διαφορά και δεν έχουμε κανένα λόγο να ασχολούμαστε», τόνισε ο κ. Νάστας. «Ο άνθρωπος αγωνίζεται και καλά κάνει. Αυτά πιστεύει, δεν μπορεί να του στερήσει κανένας, αλλά όμως δεν μπορούμε εμείς να συμμετέχουμε σ΄αυτό το “παιχνίδι”, διότι δεν είναι η δουλειά μας. Εμείς πρέπει να είμαστε αμερόληπτοι και ανεξάρτητοι! Τι θα πει ο κόσμος τώρα που μας ακούει; Πώς θα πάει να δικάσει την υπόθεσή του όταν θα ξέρει στην έδρα επάνω τι ιδεολογία έχω εγώ; Χάνει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του και τότε θα μου επιτρέψετε να πω απλά και λαϊκά: “καήκαμε ως Κράτος Δικαίου”! Δεν θέλω να μπω στην ουσία της υπόθεσης. Αν έχει δικαιώματα ο κρατούμενος και κατάδικος υπάρχει τρόπος να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Το ζήτημα του συγκεκριμένου κρατούμενου – καταδίκου εμένα προσωπικά δεν με απασχοληθεί γιατί έχουν επιληφθεί αρμόδια όργανα. Εμένα με απασχολεί η εκτροπή της Ενώσεως. Και για να μάθετε την αλήθεια δεν είναι καν το Προεδρείο που εξέδωσε το Δελτίο Τύπου. Είναι δύο και ακολουθούν οι υπόλοιποι έξι».

 

 

Πέντε δικαστές ζητούν έκτακτη Γενική Συνέλευση στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Κουφοντίνα.

Πέντε δικαστές και εισαγγελείς, εκ των οποίων οι δύο είναι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, με κοινή ανακοίνωσή τους ζητούν την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης των μελών της ΕΔΕ, με αφορμή την χθεσινή έντονη διαμαρτυρία 41 δικαστικών λειτουργών από τον βαθμό του Αρεοπαγίτη έως του Πρωτοδίκη, για την πρωτοβουλία της Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) να εκδώσει ανακοίνωση (24.2.2021), σχετικά με το μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος έχει κατέλθει σε απεργία πείνας.

Υπενθυμίζεται ότι χθες οι 41 δικαστικοί λειτουργοί καταλόγιζαν στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΔΕ, που έλαβαν την πρωτοβουλία να εκδώσουν την επίμαχη ανακοίνωση, ότι προβαίνουν σε υποδείξεις προς την πολιτεία, κάτι που υπερβαίνει τους σκοπούς της Ένωσης, ενώ παράλληλα αποδίδουν μη αντικειμενικότητα και μη αμεροληψία στην ενέργεια αυτή.

Τώρα, οι πέντε λειτουργοί της Δικαιοσύνης, στην ανακοίνωσή τους, κατ΄ αρχάς, επισημαίνουν ότι δικαστές της περιφέρειας δέχονται πρωτοφανείς επιθέσεις αναφορικά με τις δικαιοδοτικές τους κρίσεις τόσο του παρελθόντος, όσο και του μέλλοντος, στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και μάλιστα οι υποδείξεις γίνονται από εξωδικαστικούς παράγοντες, κυβερνητικούς και μη.

Παρ΄ όλα αυτά, υπογραμμίζουν οι πέντε, η ΕΔΕ αντί «να υψώσει ανάστημα και φωνή υπεράσπισης των μαχόμενων Ελλήνων δικαστών, σιωπά για λόγους που δεν μπορούμε και δεν τολμούμε να κατανοήσουμε».

Και όλα τροχοδρομήθηκαν, συνεχίζουν οι πέντε, «μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεδρείο, τόσο με την ανακοίνωση της 24.2.2021, με την οποία καλούσε την πολιτεία σε ενέργειες, κίνηση κείμενη εκτός των καταστατικών σκοπών της Ένωσης, όσο και με την αρθρογραφία του προέδρου της που στοχοποιούσε συναδέλφους ονομαστικά μεταξύ των άλλων».

Δεν παραλείπουν οι πέντε να επισημάνουν ότι «ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί ο σκοπός της ενότητας και της ενδυνάμωσης της Ένωσης, είναι ο θεσμικός και καταστατικός τρόπος επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με ευθύνη του προεδρείου».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι «έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, με πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε χρόνο που θα επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις».

Η ανακοίνωση των πέντε

Το πλήρες κείμενο των πέντε δικαστών έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες ημέρες έχει εκδηλωθεί μια απίστευτη και πρωτοφανής επίθεση στα θεμέλια της Δικαιοσύνης, τους δικαστές του πρώτου βαθμού που υπηρετούν σε περιφερειακούς δικαστικούς σχηματισμούς. Επιθέσεις με ευθείες καταγγελίες, για έκφραση δικαιοδοτικών κρίσεων, στο παρελθόν, αλλά και βεβαιότητα για μελλοντικές δικαιοδοτικές κρίσεις, οι οποίες εκφέρθηκαν ή θα εκφερθούν όχι με γνώμονα τον νόμο και την συνείδησή τους, αλλά με βάση υποδείξεις εξωδικαστικών παραγόντων, κυβερνητικών ή μη.

Και ενώ η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θα έπρεπε αμέσως να υψώσει ανάστημα και φωνή υπεράσπισης των μαχόμενων Ελλήνων δικαστών, σιωπά για λόγους που δεν μπορούμε και δεν τολμούμε να κατανοήσουμε. Και όλα αυτά μετά τον θόρυβο και τις αντιδράσεις που προκάλεσε το προεδρείο, τόσο με την ανακοίνωση της 24.2.2021, με την οποία καλούσε την πολιτεία σε ενέργειες, κίνηση κείμενη εκτός των καταστατικών σκοπών της Ένωσης, όσο και με την αρθρογραφία του Προέδρου της που στοχοποιούσε συναδέλφους ονομαστικά μεταξύ των άλλων.

Σήμερα η ευθύνη μας είναι βαριά για να μπορέσει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να υπηρετήσει τους σκοπούς της και να δικαιώσει την μακρόχρονη ιστορία της. Και πρέπει να γίνει αυτό για να μην εκδηλωθούν διασπαστικές κινήσεις.

Ο μόνος τρόπος να επιτευχθεί ο σκοπός της ενότητας και της ενδυνάμωσης της Ένωσης, είναι ο θεσμικός και καταστατικός τρόπος επίλυσης των σημαντικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με ευθύνη του προεδρείου.

Είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρες οι αυθόρμητες κινήσεις δικαστών και εισαγγελέων με την έκδοση συλλογικών κειμένων με πλειάδα υπογραφών, που καλούν το προεδρείο να επανέλθει στα καταστατικά πλαίσια, υπερασπιζόμενοι στην ουσία την ταυτότητα της Ένωσης.

Έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για την σύγκληση έκτακτης γενικής συνέλευσης, με πρωτοβουλία των μελών της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, σε χρόνο που θα επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας, με βάση τις καταστατικές προβλέψεις. Στην συνέλευση θα πρέπει να συζητηθούν τα προβλήματα και να ληφθούν οι αποφάσεις που θα διασφαλίσουν την πορεία και την ενδυνάμωση της Ένωσης και θα υπερασπίσουν την Δικαιοσύνη και τους Δικαστές και Εισαγγελείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν ως υποψήφιοι στις προηγούμενες εκλογές, όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, να αναλάβουμε ενωτική πρωτοβουλία για την συλλογή των απαιτούμενων υπογραφών για την σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης.

Δημήτριος Φούκας, Πρόεδρος Πρωτοδικών, μέλος ΔΣ ΕνΔε,

Ελευθερία Κώνστα, Εφέτης, μέλος ΔΣ ΕνΔΕ,

Ευστάθιος Βεργώνης, Αντεισαγγελέας Εφετών,

Βασίλειος Πορτοκάλης, Εφέτης και

Μαρία Μπουτάκη, Πρωτοδίκης».

 

 


 

4 σχόλια:

  1. ΕΛΛΑΣ, Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΙ «ΔΙΚΑΣΤΕΣ» ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟ. ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΕΙΝΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
    Επτά αρεοπαγίτες στηρίζουν την ΕΔΕ για την ανακοίνωση υπέρ Κουφοντίνα. Άντε να έχεις εμπιστοσύνη στους έλληνες «δικαστές» μετά…
    Δύο αντιπρόεδροι του Αρείου Πάγου, ένας αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και τέσσερις αρεοπαγίτες με κοινή ανακοίνωσή τους τάσσονται υπέρ της ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για το μέλος της «17Ν», Δημήτρη Κουφοντίνα.
    Οι δικαστές που υπογράφουν την ανακοίνωση είναι μέλη της ΕΔΕ και αναφέρουν ότι το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Ένωσής τους «ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το δικαστικό Σώμα».
    Τo κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:
    «Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, της οποίας είμαστε μέλη, εξασφάλιζε διαχρονικά σε κάθε μέλος της το δικαίωμα να συμμετέχει και να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του σε κάθε ζήτημα που αφορά τη Δικαιοσύνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως τούτο προτάσσεται και στο ''Προoίμιον'' του καταστατικού της ως βασική και θεμελιώδης αρχή της Ενώσεως. Επομένως, κάθε ανακοίνωση που έχει έναν τέτοιο στόχο και μια τέτοια κατεύθυνση ανταποκρίνεται στους καταστατικούς σκοπούς και τιμά το δικαστικό Σώμα».
    Την ανακοίνωση υπογράφουν:
    Ειρήνη Καλού, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
    Δήμητρα Κοκοτίνη, αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου
    Διονυσία Μπιτζούνη, αρεοπαγίτης
    Γεώργιος Παπαηλιάδης, αρεοπαγίτης
    Σταματική Μιχαλέτου, αρεοπαγίτης
    Αννα Φωτοπούλου, αρεοπαγίτης
    Ιωάννης Κωνσταντινόπουλος, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ 92 αξιοπρεπών δικαστών εναντίον των κομμουνιστών «δικαστών», που εξυμνούν ένα κομμουνιστή δολοφόνο. Γεγονός πρωτοφανές παγκοσμίως «δικαστές» να εξυμνούν ένα δολοφόνο και μάλιστα κομμουνιστή δολοφόνο.
    ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
    Οι υπογράφοντες, ως μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο περιεχόμενο του από 24-2-2021 δελτίου τύπου της Ένωσης, υπό τον τίτλο «Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», διότι:
    1) Αν και οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω δελτίο τύπου απηχούν προσωπικές μόνον απόψεις των συντακτών του κειμένου και φυσικά όχι του συνόλου των δικαστών και δη των μελών της Ένωσης, εντούτοις ψευδεπίγραφα και παραπλανητικά φέρονται ως θέσεις της «Ενώσεως», δηλαδή, όλων όσοι είναι μέλη αυτής. Το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές πλειοψήφησαν οι συντάκτες των θέσεων αυτών, δεν συνεπάγεται ότι τους παρασχέθηκε η εξουσία να προβάλλουν προσωπικές απόψεις ως θέσεις της ολότητας των μελών, ιδιαίτερα για ένα τέτοιο, ευαίσθητο, αμφισβητούμενο και πιθανά στο άμεσο μέλλον αντικείμενο δικαιοδοτικής κρίσης, ζήτημα.
    2) Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων διαχρονικά έχει επιδείξει αγώνες όχι μόνο για Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη και Δικαιοσύνη - θεματοφύλακα των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, αλλά και όλων των δημοκρατικών θεσμών. Βασική και θεμελιώδης αρχή της Ένωσης είναι η δημοκρατική της λειτουργία, καθώς και η αδέσμευτη από κάθε πολιτική επιρροή δράση της.
    3) Το πιο πάνω δελτίο τύπου παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές και τους σκοπούς του καταστατικού της Ένωσης, που ορίζονται περιοριστικά στο κείμενό του και δεν επιδέχονται προσωπικές ερμηνείες ή σκοπιμότητες.
    Κατόπιν αυτών, ως άμεσα θιγόμενοι, καλούμε την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων να σταθεί με νηφαλιότητα στο ύψος των περιστάσεων, σταθμίζοντας με ωριμότητα και αντικειμενικότητα τις ενέργειές της, ώστε αυτές να μη προσβάλλουν το κύρος του Σώματος και κατ’ ακολουθίαν της Δικαιοσύνης.
    Αθήνα 3.3.2021
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι υπογράφοντες
      1.- Ασπασία Μαγιάκου, Αντιπρόεδρος Α.Π.
      2.- Γεώργιος Αποστολάκης, Αντιπρόεδρος Α.Π.
      3.- Κωστούλα Φλουρή, Αρεοπαγίτης
      4.- Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Αρεοπαγίτης
      5.- Γεώργιος Χριστοδούλου, Αρεοπαγίτης
      6.- Ανθή Γκάμαρη, Αρεοπαγίτης
      7.- Παναγιώτης Αθανασόπουλος, Αρεοπαγίτης.
      8.- Αικατερίνη Κρυσταλλίδου, Αρεοπαγίτης.
      9.- Γεώργιος Κόκκορης, Αρεοπαγίτης.
      10.- Θεόδωρος Μαντούβαλος, Αρεοπαγίτης.
      11.- Χρυσούλα Φλώρου, Αρεοπαγίτης.
      12.- Αντιγόνη Καραΐσκου, Αρεοπαγίτης.
      13.- Χρήστος Τζανερίκος, Αρεοπαγίτης.
      14.- Μαρία Τόμου, Πρόεδρος Εφετών,
      15.- Ιωάννα Λάμπρου, Πρόεδρος Εφετών,
      16.- Κωνσταντίνα Ταμβάκη, Πρόεδρος Εφετών
      17.-Τριανταφυλλιά Πατρώνα, Πρόεδρος Εφετών
      18.- Μαρία Σωμαράκη, Πρόεδρος Εφετών
      19.- Σοφία Μιχαλοπούλου, Πρόεδρος Εφετών,
      20.- Σοφία Σωτηροπούλου, Πρόεδρος Εφετών
      21.- Κόφφα Αγγελική, Πρόεδρος Εφετών
      22.- Λιακοπούλου Ευσεβεία, Πρόεδρος Εφετών
      23.- Μάλαινος Σταύρος, Πρόεδρος Εφετών
      24.- Παλούκης Αλέξανδρος, Πρόεδρος Εφετών
      25.- Οικονόμου Σοφία, Πρόεδρος Εφετών
      26.- Παπάζη Πασχαλίνα, Πρόεδρος Εφετών
      27.- Πατρώνα Θωμαΐτσα, Πρόεδρος Εφετών
      28.- Σούφλας Ευάγγελος, Πρόεδρος Εφετών
      29.- Φραγκάλα Αθανασία, Πρόεδρος Εφετών
      30.- Χασκάρη Βασιλική, Πρόεδρος Εφετών
      31.- Χουζούρης Παναγιώτης, Πρόεδρος Εφετών
      32.- Γεώργιος Ακτύπης, Εφέτης
      33.- Αθηνά Μπεσσή, Εφέτης
      34.- Βασιλική Τζούδα, Εφέτης,.
      35.- Αδαμαντόπουλος Κωνσταντίνος, Εφέτης
      36.- Βασιλοδημητράκη Δέσποινα, Εφέτης
      37.- Βερούσης Γεώργιος, Εφέτης
      38.- Βλάχος Δημοσθένης, Εφέτης
      39.- Γρίβα Παρασκευή, Εφέτης
      40.- Ζαμπούρη Αναστασία, Εφέτης
      41.- Καρβέλα Βασιλική, Εφέτης
      42.- Κατινιώτη Ειρήνη, Εφέτης
      43.- Λευθεριώτου Ελένη, Εφέτης
      44.- όλα Καλλιόπη, Εφέτης
      45.- Μπετσικώκου Κατερία, Εφέτης
      46.- Νασιάκου Κωνσταντίνα, Εφέτης
      47.- Νικάδρου Δωροθέα, Εφέτης
      49.- Οικονόμου Αλέξανδρος, Εφέτης
      50.- Οικονόμου Δημήτρης, Εφέτης
      51.- Παπαϊωάννου Μαρία, Εφέτης
      52.- Πανούσης Ιωάννης, Εφέτης
      53.- Πρέκας Πέτρος, Εφέτης
      54.- Ρουσέα Αριστέα, Εφέτης
      55.- Στρατσιάνη Ιωάννα, Εφέτης
      56.- Σχοινοποιού Δέσποινα, Εφέτης
      57.- Τσερούλη Ελένη, Εφέτης
      58.- Χονδρού Καλλιόπη, Εφέτης
      59.- Βασιλάκη Αθανασία, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      60.- Γκουραμάνη Βασιλική, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      61.- Ζαγοριανός Νικόλαος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      62.- Κορυφίδου Μαρία, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      63.- Κουρτόγλου Αντώνιος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      64.- Θεοφιλοπούλου Φωτεινή, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      65.- Λινάκη Ελεονώρα, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      66.- Λυμπεριάδου Σοφία, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      67.- Σκουλάξινου Μαρία, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      68.- Σουκαρά Νεκταρία, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      69.- Χριστιάς Ευάγγελος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      70.- Ευαγγελάτος Ιωάννης, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      71.- Αυγουστή Μαρία, Πρωτοδίκης
      72.- Βελεγράκη Σοφία, Πρωτοδίκης
      73.- Καραναστάσης Βασίλειος, Πρωτοδίκης
      74.- Κουμανάκου Γεωργία, Πρωτοδίκης
      75.- Κυριακίδη Θάλεια, Πρωτοδίκης
      76.- Μαγουλά Φερενίκη, Πρωτοδίκης
      77.- Μπουτάκη Μαρία, Πρωτοδίκης
      78.- Πολυζωγόπουλος Νικόλαος, Πρωτοδίκης
      79.- Ρωμανίδου Νάντια, Πρωτοδίκης
      80.- Σερετίδης Γεώργιος, Πρωτοδίκης
      81.- Σταμολέκα Αντιγόνη, Πρωτοδίκης
      82.- Τσάκνη Ευσταθία, Πρωτοδίκης
      83.- Χρήστου Γεώργιος, Πρωτοδίκης
      84.- Πελέκης Νίκος, Δικαστικός Πάρεδρος
      85.- Γεωργιάδου Ειρήνη, Ειρηνοδίκης
      86.- Ζαχαρού Διονυσία, Ειρηνοδίκης
      87.- Κασιδάκη Ευθυμία, Ειρηνοδίκης
      88.- Νίτσου Ευθυμία, Ειρηνοδίκης
      89.- Παπαχρυσάνθου Ευφημία, Ειρηνοδίκης
      90.- Ποντικάκη Ευτυχία, Ειρηνοδίκης
      91.- Σίσκος Παναγιώτης, Ειρηνοδίκης
      92.- Τσιούρδα Ελένη, Ειρηνοδίκης
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ, ΔΕΔΟΜΕΝΟΥ ΟΤΙ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟ 26-2-2021 ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕνΔΕ:
      Νάστας Χρήστος, Πρόεδρος Εφετών
      Πετροπούλου Ασημίνα, Πρόεδρος Εφετών
      Σαλάτας Νικολάος, Πρόεδρος Εφετών
      Δρίλλια Αικατερίνη, Εφέτης
      Βουλγαρίδης Κων/νος, Εφέτης
      Ζαβιτσάνος Απόστολος, Εφέτης
      Κώνστα Ελευθερία, Εφέτης
      Μάμαλη Ιωάννα, Εφέτης
      Μπάτρη Δήμητρα, Εφέτης
      Μπλέτα Στυλιανή, Εφέτης
      Σωτηριάδου Δήμητρα, Εφέτης
      Στενιώτη Μαργαρίτα, Εφέτης
      Κορμοικιάρη Ευσεβία, Αντεισαγγελέας Εφετών
      Ιωαννίδου Γλυκερία – Λουίζα, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      Φούκας Δημήτριος, Πρόεδρος Πρωτοδικών
      Ορφανίδου Αλεξάνδρα, Πρωτοδίκης
      Τριανταφυλλίδης Ιωάννης, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών
      Σκυριανός Φώτης, Πάρεδρος
      Βελίας Νικήτας, Ειρηνοδίκης
      Καρανικόλα Νικολέττα, Ειρηνοδίκης
      Κομπολίτης Γρηγόρης, Ειρηνοδίκης
      Πουλή Ελένη – Βαρβάρα, Ειρηνοδίκης
      Σιγουράκος Διονύσιος, Ειρηνοδίκης
      Φωτάκης Εμμανουήλ, Ειρηνοδίκης
      Ταβαντζής Γεώργιος, Ειρηνοδίκης

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είναι ένωση επιστημονικού ενδιαφέροντος και δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο στο πολιτικό και στο δικαστικό σύστημα. Στην πραγματικότητα είναι πρόφαση για συνδικαλιστική ένωση δικαστικών, καθώς από το σύνταγμα ο συνδικαλισμός στους δικαστικούς και στρατιωτικούς απαγορεύεται.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...