ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

28 Μαρτίου 2021

Αναστάσιος Β. Γκουριώτης: "ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ. ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΣ ΛΑΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ".

 

ΟΙ ΜΑΣΟΝΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ», ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΤΙ ΓΚΡΕΜΟ ΟΔΗΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;

 


                
Γενικώς για τους Ελληνες, σε όλους τους τομείς, «είναι πολύ αργά για δάκρυα», απλά για τους νησιώτες θα είναι πιο επώδυνο.
Aυτή την στην στιγμή ο πληθυσμός των μεγάλων νησιών είναι κατά 25% μουσουλμανικός και οι 5 στις 6 γεννήσεις είναι  παιδιά  μουσουλμάνων,  στο τέλος του 2020 ο πληθυσμός των μουσουλμάνων θα είναι περίπου στο 35%. 
Με τα μεγάλα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται στο ποιο θα διαστρεβλώσει πιο πολύ και πιο αποτελεσματικά την αλήθεια.
Με την οικονομική ελίτ να είναι ακριβώς συμπτωματικά... οι ίδιοι άνθρωποι με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ!  Με την ελληνική πνευματική ελίτ να αποτελεί μια μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, σε ότι αφορά την έχθρα του πνευματικού κόσμου μιας χώρας προς την ίδια την χώρα και τα πραγματικά συμφέροντά της".







Αναστάσιος Β. Γκουριώτης Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων -δυστυχώς- δεν έχουν καμία ελπίδα.  (PRONEWS).

Οι κάτοικοι των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων «Θέλουν την ζωή τους πίσω - Θέλουν τα νησιά τους πίσω», όπως γράφουν στα πανό που έχουν αναρτήσει σε διάφορα δημόσια κτήρια στο πλαίσιο των αντιδράσεων τους για την τραγική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί λόγω του ανοίγματος των συνόρων το 2015 και του κύματος των παράνομων μεταναστών που κατέκλυσε τις πόλεις και τα χωριά τους. Με ότι αυτό συνεπάγεται. 
Τους έχω άσχημα νέα και ας με συγχωρήσουν που θα γίνω «μάντης κακών».
 Δεν πρόκειται να πάρουν ούτε το ένα, ούτε το άλλο, πίσω.
Είναι «πολύ αργά για δάκρυα».
Γενικώς για τους Ελληνες, σε όλους τους τομείς, «είναι πολύ αργά για δάκρυα», απλά για τους νησιώτες θα είναι πιο επώδυνο.
Όχι απλώς δεν θα φύγουν αυτοί που ήρθαν, αλλά θα έρθουν και άλλοι, πάρα πολλοί. 
Αν αυτή την στην στιγμή ο πληθυσμός των μεγάλων νησιών είναι κατά 25% μουσουλμανικός και οι 5 στις 6 γεννήσεις είναι παιδιά μουσουλμάνων, στο τέλος του 2020 ο πληθυσμός των μουσουλμάνων θα είναι περίπου στο 35%.

Από τους 100.000 νέους παράνομους μετανάστες που θα μπουν στην Ελλάδα το 2020, βάσει των όσων είπε ο ίδιος ο Ειδικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής, Μάνος Λογοθέτης, οι 80.000 θα εγκλωβιστούν στα νησιά. 
Θα μπουν βέβαια περισσότεροι από 100.000, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Εν πάση περιπτώσει δεν είναι αυτό το ζήτημα.
Το ζήτημα είναι ότι εκτός από μερικές χιλιάδες που η κυβέρνηση θα δώσει άσυλο και θα εγκατασταθούν στην υπόλοιπη Ελλάδα (η υπόλοιπη Ελλάδα δεν θα γλιτώσει με αυτές τις λίγες χιλιάδες, γιατί έρχονται τα αδήλωτα «ασκέρια» από τον Εβρο και θα περάσει, ειδικά η Βόρεια Ελλάδα, ένα «υπέροχο» καλοκαίρι), οι υπόλοιποι θα μείνουν στα νησιά.
Κανείς από αυτούς που λαμβάνουν και υλοποιούν τις αποφάσεις, δεν θέλει και κανείς δεν μπορεί να τους βγάλει.
Και για όποιον προσέχει τις λεπτομέρειες, στις «νέες δομές» των νησιών, όπως ανακοίνωσε επίσημα η κυβέρνηση, θα μείνουν αυτοί που έχουν παραβατική συμπεριφορά και δεν δικαιούνται άσυλο. Δηλαδή το 80-90%! Οι Αφγανοί, οι Πακιστανοί, οι Αφρικανοί, οι Μπαγκλαντεσιανοί κλπ.

Από την άλλη τα βόρεια σύνορα της χώρας είναι «αμπαρωμένα»: «Ούτε ψυχή» δεν αφήνουν να περνάει από την Ελλάδα οι βόρειοι γείτονές μας εκτελώντας στο ακέραιο τις εντολές του Βερολίνου.
Η Βουλγαρία που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Τουρκία, όπως η Ελλάδα, το έχει καταστήσει σαφές με δήλωση τόσο του πρωθυπουργού της, όσο και του υπουργού Άμυνάς της: «Όποιος επιχειρήσει να μπει παράνομα στην χώρα θα πυροβοληθεί»
Οι νησιώτες είναι οι πρώτοι Έλληνες που σταδιακά θα χάσουν τα πάντα: Γη, περιουσίες, ασφάλεια, κοινωνική γαλήνη. Τα δύο τελευταία τα έχουν ήδη χάσει.
Ευθύνονται, φυσικά, 100% οι ίδιοι.
Μπέρδεψαν τις έννοιες της φιλανθρωπίας και της φιλοξενίας με τον εποικισμό.
Το 2015 αντί να αντισταθούν «με νύχια και με δόντια» σε αυτό που τους έστησαν, καλωσόρισαν αφελώς τους «πρόσφυγες».
Μιλάμε για τους καλοπροαίρετους.
Οχι για τους άλλους νησιώτες που αμείφθηκαν και αμείβονται πλουσιοπάροχα από τις «μεγάλες των πρακτόρων σχολές» ΜΚΟ ή για το περιβάλλον κυβερνητικών στελεχών ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που επίσης θησαύρισαν από τα δισεκατομμύρια της ΕΕ για να μετατρέψουν τα ελληνικά νησιά σε νησιά «διεθνούς κυριαρχίας».

Σε ότι αφορά τη νυν κυβέρνηση της ΝΔ, απλά κάνει στο ακέραιο ότι έκανε και η προηγούμενη.
Και η επόμενη κυβέρνηση θα κάνει το ίδιο και η μεθεπόμενη και η παρα-μεθεπόμενη και όλες. Το παιχνίδι της ελληνικής πολιτικής σκηνής είναι τόσο προβλέψιμο, πλέον, που καταντά μονότονο.
Με τα μεγάλα ΜΜΕ να διαγκωνίζονται στο ποιο θα διαστρεβλώσει πιο πολύ και πιο αποτελεσματικά την αλήθεια.
Με την οικονομική ελίτ να είναι ακριβώς συμπτωματικά... οι ίδιοι άνθρωποι με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ! 
Με την ελληνική πνευματική ελίτ να αποτελεί μια μοναδική περίπτωση παγκοσμίως, σε ότι αφορά την έχθρα του πνευματικού κόσμου μιας χώρας προς την ίδια την χώρα και τα πραγματικά συμφέροντά της,
Από την Τουρκία -ναι, είναι τραγικό, αλλά είναι πραγματικότητα- εξαρτάται το πόσο γρήγορα θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία.

Αύριο το πρωί, αν θέλει, καταλαμβάνει τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, χωρίς να ρίξει ούτε μία σφαίρα: Τριακόσιες χιλιάδες μουσουλμάνους από τα τέσσερα εκατομμύρια ψυχές που έχει σωρεύσει στα στρατόπεδα της νότιας Τουρκίας, να ρίξει στα νησιά, η υπόθεση «Αιγαίο» τελείωσε για την Ελλάδα, ακαριαία! 
Και δεν θα πέσει ούτε μία σφαίρα, επαναλαμβάνουμε, μην έχετε καμία αμφιβολία. Γιατί «Θέλετε να κάνουμε πόλεμο;».
Απλά σε ένα μήνα και μέσα στο χάος που θα έχει δημιουργηθεί η Τουρκία θα επέμβει «αναγκαστικά» για να σώσει όχι μόνο τους ομοθρήσκους της, αλλά -προσέξτε- και τους χριστιανούς!
Και δεν θα την σταματήσει κανείς. Όπως δεν την σταμάτησε κανείς από την χάραξη ΑΟΖ με την Λιβύη.
Και στο τέλος, όπως τώρα ο ΟΗΕ αναγνώρισε την τουρκολιβυκή ΑΟΖ και τον «ανθρωπιστικό ρόλο της Τουρκίας» στον συριακό εμφύλιο (που έχει εισβάλει στην Συρία για να μην ξεχνιόμαστε), έτσι θα αναγνωρίσει τον «ανθρωπιστικό ρόλο» της στο Ανατολικό Αιγαίο...


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. ΓΙΑΤΙ ΕΙΔΙΚΑ ΠΗΓΕ Ο ΙΟΣ ΣΤΟ ΙΑΡΑΝ; Κορωνοϊός: Δύο νεκροί στο Ιράν χωρίς να έχουν έρθει σε επαφή με κάτοικο της Κίνας - Παγκόσμια ανησυχία.
    Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι δύο κάτοικοι του Ιράν έχασαν την ζωή τους καθώς μολύνθηκαν από τον κορωνοϊό, αλλά η υπόθεση των δύο θυμάτων από την περιοχή του Κομ, προκαλεί προβληματισμό καθώς οι Ιρανοί δεν είχαν έρθει σε επαφή με Κινέζους, αλλά ούτε είχαν επισκεφτεί την Κίνα τόσο οι ίδιοι, όσο και κάποιος από το οικείο περιβάλλον τους.
    Ο Μασούντ Μαρντανί, μέλος της εθνικής επιτροπής αντιμετώπισης μολυσματικών ασθενειών στο υπουργείο Υγείας του Ιράν, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik πως δεν έχει λάβει πληροφορίες για άλλα κρούσματα της ασθένειας οπουδήποτε αλλού στο Ιράν.
    Οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν «τον τρόπο μετάδοσης του κορωνοϊού στους ανθρώπους που μολύνθηκαν στην Κομ» και «είναι πιθανό η ασθένεια να μεταδόθηκε από ταξιδιώτη προερχόμενο από κάποια από τις γειτονικές χώρες, όμως δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε από πού ήρθε», ανέφερε ο Μαρντανί. Ο απολογισμός της επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο κορωνοϊός έχει ξεπεράσει τους 2.100 νεκρούς.
    Κορωνοϊός: Άλλα 31 κρούσματα στη Νότια Κορέα
    Εν τω μεταξύ, στην Νότια Κορέα αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα. Άλλα 31 επιβεβαιώθηκαν από τις αρχές, με τον αριθμό των κρουσμάτων στη χώρα να φτάνει τα 82. Από τα νέα κρούσματα, τα 23 συνδέονται με μια λειτουργία σε εκκλησία όπου είχε παρευρεθεί γυναίκα 61 ετών στην πόλη Νταεγού, πριν αποκαλυφθεί ότι ήταν φορέας του COVID-19, διευκρίνισαν οι αρχές.
    Η εκκλησία επιβεβαίωσε ότι δέκα ενορίτες μολύνθηκαν από τη γυναίκα, που πήγε στη λειτουργία αγνοώντας πως ήταν φορέας του κορωνοϊού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΡΙΖΑ: «Η Ελλάδα έχει ανάγκη από ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς για να μην μειωθεί ο πληθυσμός»!
    Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως η Ελλάδα έχει ανάγκη από τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς όπως δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αντώνης Λιάκος αδιαφορώντας για την πληθυσμιακή αλλοίωση της χώρας και για το ότι όλοι αυτοί δεν μπορούν να αφομοιωθούν καθώς προέρχονται και από άλλες θρησκείες και διαφορετικά πολιτισμικά υπόβαθρα.
    Επί της ουσίας και η πολιτική της κυβέρνησης δεν διαφέρει σχεδόν σε τίποτα από αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ αφού μεταφέρει χιλιάδες αλλοδαπούς από τα νησιά στην ενδοχώρα οπότε γίνεται κατανοητό ότι το ελληνικό πολιτικό σύστημα δεν ενοχλείται από την αντικατάσταση του ελληνικού πληθυσμού από αλλοδαπούς.
    Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο Αντώνης Λιάκος, υποστηρίζει το εξής καταπληκτικό:
    Προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πληθυσμιακή κατάρρευση της χώρας, υπάρχει ανάγκη για τουλάχιστον ένα εκατομμύριο αλλοδαπούς και προσθέτει ότι αυτό που θα έπρεπε να απασχολεί τις Αρχές είναι ο τρόπος ενσωμάτωσης και στέγασης!
    «Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά», καταλήγει.
    Ολόκληρη η ανάρτηση του Αντώνη Λιάκου
    «Ο ηθικός πανικός και ο μιντιακός κουρνιαχτός που σημειώθηκε με το θάνατο του βρέφους των προσφύγων, είναι ένα από τα αναρίθμητα γεγονότα που συγκροτούν ούτε λίγο ούτε πολύ, ένα καθεστώς έναντι των προσφύγων, καθεστώς πολιτικό και νοοτροπιακό, για το οποίο οι Έλληνες θα απολογούνται μετά από χρόνια, όπως οι Γερμανοί για τα χρόνια του ναζισμού. Δείχνει όμως και μια επική μωρία.
    Η Ελλάδα όπως και τα Βαλκάνια βρίσκονται απέναντι σε ένα πέταλο χωρών, από Αφρική έως Τουρκία, στο οποίο υπάρχει πληθυσμιακή έκρηξη, υπερχείλιση νεανικών ηλικιών, ενώ οι δικοί τους πληθυσμοί καταρρέουν και γηράσκουν. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώνεται σταθερά από το 2010, κι αν δεν ήταν οι 900.000 πρόσφυγες της δεκαετίας του 1990, θα είχε μειωθεί και γεράσει πολύ νωρίτερα.
    Δεν χρειάζεται να ξέρεις τη θεωρία των συγκοινωνούντων αγγείων για να αντιληφθείς τι θα γίνει όταν το ένα αδειάζει και το άλλο ξεχειλίζει. Μπορεί να φαίνεται αντιδημοφιλές αλλά πρέπει να ειπωθεί κατηγορηματικά. Η Ελλάδα έχει ανάγκη τουλάχιστον ένα εκατομμύριο πρόσφυγες. Για να αντιμετωπίσει την πληθυσμιακή κατάρρευση. Εκείνο που θα πρεπε να μας απασχολεί είναι το πώς θα τους ενσωματώσουμε. Πού θα τους στεγάσουμε, πώς θα απασχοληθούν, πώς θα τους εκπαιδεύσουμε, πως θα τους μάθουμε τη γλώσσα μας και πως θα τους εξοικειώσουμε με τον πολιτισμό μας. Αυτό είναι το μεγάλο ζήτημα των επόμενων χρόνων.
    Αν αυτή η κυβέρνηση είχε δυο δράμια μυαλό και λιγότερες ιδεολογικές αγκυλώσεις, θα έπρεπε να χρησιμοποιεί μια άλλη γλώσσα, θα έπρεπε να προετοιμάζει τον κόσμο, θα έπρεπε να παίρνει θετικά μέτρα που διδάσκουν με παράδειγμα. Κάνει ακριβώς τα αντίθετα. Είναι μια κυβέρνηση με φάτσα Μητσοτάκη και ψυχή Σαμαρά. Ο πατριωτισμός στο ναδίρ. Γιατί πατριωτισμός είναι να προβλέπεις το μέλλον της χώρας και να το προετοιμάζεις.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΕΛΥΣΕ ΕΠΛΟΧΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΠΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΑΝ …ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.
    Στρατιωτικός (Επιλοχίας – ΕΠΟΠ) που υπηρετούσε στην νήσο Λέσβο, υποβιβάστηκε στον βαθμό του Στρατιώτη και απολύθηκε, επειδή αποκαλούσε λαθρομετανάστες τους…λαθρομετανάστες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπως τον «κατήγγειλε» γνωστός «προοδευτικός» δημοσιογράφο του νησιού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Balkan Insight: «Στην Ελλάδα του Μητσοτάκη υπάρχει μια γυναίκα Πρόεδρος κι ένας Εβραίος δήμαρχος».
    Ευχαριστημένοι είναι οι ξένοι (για ευνόητους λόγους) που συνελούνται μεγάλες αλλαγές στην Ελλάδα, «μια κάποτε πατριαρχική χώρα, με δυσανεξία στις άλλες θρησκείες», όπως αναφέρει ο ιστότοπος Balkan Insight σχολιάζοντας την εκλογή της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στην Προεδρία της Δημοκρατίας και του Μωυσή Ελισάφ στο δημαρχιακό θώκο των Ιωαννίνων.
    Το Balkan Insight είναι ειδησεογραφικός ιστότοπος, μετριοπαθούς-φιλελεύθερης κατεύθυνσης, σύμφωνα με την wikipedia οπότε σημαίνει πως έχουν τάσεις «διεθνιστικές».
    Σε διάστημα λίγων μόνο μηνών η Ελλάδα εξέλεξε την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο και τον πρώτο εβραϊκής καταγωγής δήμαρχο στην ιστορία της. Στην μετά την οικονομική κρίση εποχή, που σηματοδότησε και την πτώση της ακροδεξιάς Χρυσής Αυγής η Ελλάδα φαίνεται ότι ανακαλύπτει μια νέα, φιλελεύθερη ταυτότητα. Είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον μεταρρυθμιστή πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη». «Αλλά οι πιο αετομάτηδες παρατηρητές επεσήμαναν και μια άλλη γυναικεία φιγούρα μέσα στο τηλεοπτικό κάδρο, δίπλα στη νέα Πρόεδρο: στο γραφείο της Σακελλαροπούλου, ακριβώς πίσω από τον ομιλητή υπήρχε πάνω σε μια αναμνηστική κούπα καφέ μια φωτογραφία της Ρουθ Μπάντερ Γκίνσμπουργκ, της 86χρονης δικαστίνας του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών και των φιλελεύθερων αγώνων».
    «Ως επικεφαλής του ελληνικού κράτους η κ. Σακελλαροπούλου δεν έχει την εντολή για να διευθετήσει αυτά τα ζητήματα, αλλά η ανάρρηση στην Προεδρία της χώρας μιας νομικού που έχει δώσει μάχες για τα δικαιώματα των μειονοτήτων και των προσφύγων στέλνει ένα μήνυμα γεμάτο συμβολισμό στην ελληνική κοινωνία. Το φιλελεύθερο προφίλ της νέας Προέδρου συμπληρώνει επίσης εκείνο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη – αν και όχι απαραίτητα του συντηρητικού κόμματος, του οποίου εκείνος ηγείται», σημειώνει.
    Και παρακάτω προσθέτει: «Ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να παρουσιάσει την επιλογή της κ. Σακελλαροπούλου ως δική του προσωπική. Στην ομιλία του, όπου εξήγησε τους λόγους της επιλογής του στον ελληνικό λαό είπε ότι οι πρωθυπουργοί έχουν λίγες ευκαιρίες να αφήσουν το προσωπικό τους αποτύπωμα στο μέλλον».
    Το άρθρο αναφέρεται όμως και στην εκλογή τον περασμένο Ιούνιο του πρώτου Εβραίου δημάρχου στην Ελλάδα, του Μωυσή Ελισάφ στα Ιωάννινα, είδηση που κυκλοφόρησε «με πηχυαίους τίτλους ανά την υφήλιο λόγω του ισχυρού συμβολισμού της. Ακόμη και τώρα η επιλογή στα Ιωάννινα αποτελεί αντικείμενο εκτενούς ανάλυσης , αφού οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Έλληνες παραμένουν μεταξύ των λαών με τα πιο έντονα αντισημιτικά αισθήματα στην Ευρώπη.
    Έως και 69% των Ελλήνων τρέφουν αντισημιτικές προκαταλήψεις σύμφωνα με την αμερικανική Anti-defamation League, ποσοστό υψηλότερο απ’ ό,τι στην Πολωνία και σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με τη Γαλλία, που ακολουθεί δεύτερη στη σχετική λίστα με 37%».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Έχετε δει ποτέ να σέβεται κανείς τον δειλό;

    skal
    Οι Κερκόπορτες
    Σελίδα του Γ. Τετράδη Παπαδόπουλου στο fb
    Γεώργιος Τετράδης Παπαδόπουλος
    Οταν ο Ερντοάν δήλωνε χτες οτι οι Ελληνες άρχισαν να πηγαίνουν πρός τις θέσεις της Τουρκίας, εννοεί Γιωργάκη, Ντόρα, Ροζάκη και ΕΛΙΑΜΕΠ, που ξιφουλκούν τις τελευταίες μέρες έντονα από πάνελ, συγκεντρώσεις και δηλώσεις “να τα βρούμε με την Τουρκία”, “να τα μοιραστούμε” και “να μην έχουμε μαξιμαλιστική πολιτική”! Η υποχωρητική και υπερανεκτική εξωτερική πολιτική είναι και μαξιμαλιστική γι αυτούς!
    Για να ξέρουμε τις Κερκόπορτες με το όναμά τους. Και τους προωθούσε χτες η ΕΡΤ με Τρέμη! Για να ξέρουμε ποια είναι πραγματικά η εξωτερική πολιτική της χώρας. Γιατί οι δηλώσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων είναι ανέξοδες. Όταν θα φτάσει το γεωτρύπανο στήν ελληνική ΑΟΖ κάτω από Κρήτη και Καστελόριζο θα δούμε πόσα απίδια παίρνει ο σάκος.
    Δεδομένου ότι η “αμετακίνητη ελληνική θέση” δεν τολμάει ακόμα ούτε ΑΟΖ να οροθετήσει και να καταθέσει στον ΟΗΕ και την ΕΕ, όπως έχει δικαίωμα κατά το διεθνές δίκαιο, ούτε στα 12 μίλια να πάει τα χωρικά ύδατα, όπως έχει δικαίωμα από το διεθνές δίκαιο. Ωστε να πάψουν και οι Τούρκοι να έχουν άλλοθι όταν παραβιάζουν τον εναέριο χώρο των νησιών ότι αναγνωρίζουν μόνο τα 6 μίλια που συμβαδίζουν με της θάλασσας.
    Γιατί να σε σεβαστεί η διεθνής κενότης όταν της πιπιλίζεις τα αυτιά με το διεθνές δίκαιο, την ώρα που δεν έχεις τα κότσια να το εφαρμόσεις εσύ ο ίδιος για τον εαυτό σου; Έχετε δεί ποτέ να σέβεται κανείς τον δειλό;
    Και η μεγαλύτερη Κερκόπορτα είναι ένα μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού, που δηλητηριασμένο από την καταναλωτική αποχαύνωση και τη ραγιαδική παιδεία στα σχολεία εδώ και 25 χρόνια, θεωρεί ότι η ατομική υπόσταση είναι πιο πολύτιμη από την κοινωνική.
    Αυτό διδάσκεται.
    Ότι η αξία της ζωής του καθενός είναι πιο πολύτιμη από την αξία της ζωής του συνόλου.
    Ότι η ατομική αξιοπρέπεια είναι πιο πολύτιμη από την αξιοπρέπεια της χώρας.
    Ότι η ατομική ελευθερία είναι πιο πολύτιμη από την ελευθερία της χώρας.
    Ότι η ατομική του ιδιοκτησία είναι πιο πολύτιμη από την ιδιοκτησία των νησιών που διεκδικεί η Τουρκία.
    Μια κοινωνία που τελικά δεν έχει πρόβλημα να είναι Τούρκου ή όποιου υποτελής, αρκεί “να περνάει καλά”. Μια κοινωνία ευνουχισμένη εργασιακά, οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά, πατριωτικά. Βορά στα σκυλιά κάθε ξένης οικονομικής και κατακτητικής όρεξης. Κυβερνόμενη από πιστά της αντίγραφα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εγκατάλειψη ΕΔ: «Δεν πετάμε πλέον, γιατί να μείνω;» καταγγέλλει ο παραιτηθείς διοικητής της 332 Μοίρας των Mirage 2000.
    Σε ιδιαίτερα προβληματικό επίπεδο έχει αφεθεί από την κυβέρνηση η κατάσταση στις μάχιμες Μοίρες της ΠΑ και ιδιαίτερα στις Μοίρες που είναι επιφορτισμένες με την άμυνα της χώρας, την 331 και 332 Μοίρες στην 114ΠΜ της Τανάγρας.
    Περιέργως την στιγμή που η τουρκική επιθετικότητα και οι κινήσεις της Αγκυρας, δείχνουν ότι είναι θέμα χρόνου να προκληθεί «θερμό» επεισόδιο, από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζεται η πολιτική των Μνημονίων, δηλαδή της μηδενικής επένδυσης στην εθνική άμυνας, γεγονός που έχει πλέον παρενέργειες.
    Μετά τον διοικητή της 115 ΠΜ τον περασμένο Νοέμβριο ο οποίος είχε δηλώσει ότι «Έφτασε φτάσει να ασχολείται περισσότερο με το μεταναστευτικό παρά με τις αεροπορικές επιχειρήσεις», τώρα παραιτήθηκε και ο Μοίαρχος της 332 Μοίρας με ένα αιτιολογικό σαφές: «Είμαι αεροπόρος και δεν μπορώ να πετώ (σ.σ.: λόγω των ελάχιστων κονδυλίων για καύσιμα που έχουν μειώσει σε 2-3 ώρες πτήσης κατά μέσο όρο αντί 14-18 των ωρών πτήσης μ.ο. των πιλότων μαχητικών, ενώ στην Τανάγρα έγραφαν ακόμα και 28-30 ώρες), άρα φεύγω».
    Και αν και κάποιοι νομίζουν ότι η υπογραφή FOS για τα μαχητικά θα εξομαλύνει την κατάσταση (εκκρεμεί η αντίστοιχη για τα όπλα) εντούτοις θα χρειαστούν ακόμα και τρία ή τεσσερα χρόνια για να επέλθει η μάχιμη ικανότητα στο σύνολο της πτέρυγας όταν θα έχουν υλοποιηθεί οι εισροές ανταλλακτικών.
    Η 332 Μοίρα και 331 Μοίρα έχουν χάσει μεγάλο αριθμό έμπειρων πιλότων, καθώς τόσο οι χαμηλές αποδοχές όσο και η διαρκής ενασχόληση με το μεταναστευτικό σε συνδυασμό με την χαμηλή πτητική δραστηριότητα έχουν οδηγήσει τους πιλότους να αναζητούν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα.
    Το ζήτημα είναι γιατί η κυβέρνηση αρνείται να ικανοποιήσει τα οικονομικά αιτήματα των πιλότων; Γιατί αφήνει να καταρρέει το αμυντικό δυναμικό της χώρας; Κάπως περίεργο και ανεξήγητο, ειδικά στην παρούσα συγκυρία...
    Σε ότι αφορά τις διαθεσιμότητες των όπλων, καλύτερα να μην αναφερθούμε γιατί ταυτόχρονα θα έπρεπε να ζητήσουμε επέμβαση εισαγγελέα για μια σειρά αδικημάτων που έχουν σχέση με την ασφάλεια της χώρας...

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. «Αδειάζουν» τα πλοία - Η Διοίκηση Φρεγατών βρίσκεται στα όρια των επανδρώσεων.
      Την στιγμή που όλοι και σίγουρα λογικό είναι να έχουν στραμμένα στις προμήθειες νέων φρεγατών ή αντιτορπιλικών ή ακόμα και καταδρομικών κανένας δεν αναφέρει ότι η Διοίκηση Φρεγατών απλά παλεύει να επανδρώσει τα σκάφη που θα εγγυηθούν ότι θα παραμείνει ελληνικό το Αιγαίο.
      Στις φρεγάτες η έλλειψη προσωπικού πλέον κινείται σε ανησυχητικά επίπεδα και κανείς δεν μπορεί να πει με ασφάλεια αν αυτό οφείλεται στην κατανομή, στις γυναίκες που μετατίθενται σε υπηρεσίες ξηράς, στη γήρανση του προσωπικού σε συνδυασμό με τις συνεχείς μειώσεις των εισακτέων στην ΣΜΥΝ και τους ΕΠΟΠ ενώ η μείωση της στρατιωτικής θητείας έχει φτάσει στο ναδίρ το έμψυχο δυναμικό.
      Αυτό που όμως είναι ως γεγονός είναι ότι στη Διοίκηση Φρεγατών του Αρχηγείου Στόλου η έλλειψη προσωπικού λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις αφού φρεγάτες με επάνδρωση της τάξης του 60% δεν δύναται να είναι πλήρως επιχειρησιακές αλλά μόνο για... βόλτες.
      Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι θέλει στα ΜΜΕ ότι είναι έτοιμη αλλά πρέπει να καταλάβει ότι οι ώρες είναι κρίσιμες για το Έθνος και πρέπει να λάβει μέτρα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Γράφει ο ΑΘ. Δρούγος, Διεθνολόγος-Γεωστρατηγικός Αναλυτής
    Τα Ηνωμένα Έθνη και ειδικότερα η αρμόδια Υπηρεσία για τις Ωκεάνιες υποθέσεις και θέματα του Δικαίου της Θάλασσας, μετά από σχετικές εργασίες μερικών εβδομάδων αποδέχθηκε τις συντεταγμένεςου εξωφρενικού Τουρκο-Λιβυκού μνημονίου για την θαλάσσια δικαιοδοσία ΝΑ του νομού Λασιθίου της Κρήτης, προκαλώντας ευρύτερο προβληματισμό και ανησυχία, αφού αγγίζει’ λεπτεπίλετα σημεία των πάγιων εθνικών μας συμφερόντων ειδικά στο μείζον θέμα της υφαλοκρηπίδας.
    Η πρόσφατη αλλά και η επικείμενη αποστολή του υδρογραφικού/σεισμογραφικού πλοίου της Άγκυρας στο ΝΑ Αιγαίο σε συνδυσμό με την πρόθεση και λεκτική τοποθέτηση Ερντογάν, ότι θα σταλεί πλωτό γεωτρύπανο στην ευρύτερη περιοχή προκαλεί ερωτηματικά, εύλογη ανησυχία και αφού είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι όπως απέδειξαν σε Συρία, Κυπριακή ΑΟΖ, Τριπολιτάνα-Λιβύη ως και με τους S400, ότι λένε το κάνουν.
    Άλλωστε έχουν μία διευρυμένη προκλητική αντίληψη και θεώρηση των πραγμάτων, ενώ διατηρούν στρατιωτικές δυνάμεις σε 13 κράτη (είτε βάσει διμερών συμφωνιών, ή λόγω συμμετοχής τους σε διαχρονικές Νατοικές αποστολές).
    Πάντως από πλευράς των Αθηνών αποδείχθηκε η γενικότερη ερασιτεχνική αξιολόγηση των κρίσιμων εθνικών μας ζητήματων σε διαχρονική βάση από όλες τις κυβερνήσεις. Οι ξένοι κοινοβουλευτικοί παράγοντες όπως φάνηκε ξεκάθαρα στην περίπτωση της αποχώρησης των βουλευτών μας από την κοινή σύγκλιση των Επιτροπών Ασφάλειας-Άμυνας -Οικονομικών-Πολιτικών υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δεν γνωρίζουν τις θέσεις μας.
    Δεν αντιλαμβάνονται μείζονα θέματα της περιοχής μας. Υστερούμε σε πληροφορικές-ενημερωτικές θέσεις και αποστολές. Δεν κατανοούν βουλευτές μας ως και στρατιωτικοί τα πολύ σοβαρά Νατοικά θέματα, ενώ δεν διαθέτουν οι εκπρόσωποι μας ενημερωτικά φυλάδια και μελέτες για να παρουσιάσουν το πως βλέπει και εκτιμά η Άθήνα, πχ το παράλογο Τουρκο-Λιβυκό μνημόνιο.
    Η στάση του προεδρεύοντα Βρετανού Λόρδου Πάλμερ (που διέκοπτε μετά την εισήγηση του Τούρκου πρέσβη Οζντούρκ τους βουλευτές μας), αλλά και κορυφαίων Αμερικανών κοινοβουλευτικών, όπως των Μαικ Τέρνερ, Πωλ Κουκ και Εθαν Κόρμπιν, ως και του προέδρου της ΚοινοβουλευτικήςΣυνέλευσης Ούγγρου Ατίλα Μεστερχάζι δεν είναι τυχαίες.
    Δεν είναι μόνο ο φιλοτουρκισμός ορισμένων, αλλά και η άγνοια τους που οφείλεται σε δικά μας λάθη, ελλέιψεις κα. Επειδή ο υπογράφων μέσω διαφόρων μέσων-σεμιναρίων επί 25 χρόνια παρακολουθεί το έργο και των 5 ειδικών επιτροπών της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, αλλά και τα ειδικά PROJECTS για Μεσόγειο, Ουκρανία, Γεωργία, Βόρεια Αφρική κα, έχω διαπιστώσει ότι πολλά πράγματα θα πρέπει να αλλάξουν στην εν γένει παρουσία μας σε τέτοιες εκδηλώσεις κλπ, γιατί οι Τούρκοι έχουν καταφέρει με διάφορους τρόπους να ‘διεισδύσουν σε βάθος”..
    Προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να συνδράμουν τα συναρμόδια υπουργεία, τα Γενικά Επιτελεία, οι υπηρεσίες πληροφοριών, αναλυτές, πρέσβεις ετ κα. Πρέπει κάποια στιγμή να μας εκλαμβάνουν σοβαρά.
    infognomonpolitics.gr
    Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...