ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

03 Μαΐου 2022

Ο Ζ.Π. ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΨΩΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΣΘΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΥΡΙΑΝΩΝ ΗΓΗΤΟΡΩΝ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Βραβείο «φονικότερης ομάδας» στην Σχολή Ευελπίδων στον διεθνή διαγωνισμό δεξιοτήτων Sandhurst στις ΗΠΑ.

 

 

ΝΑ ΙΔΡΥΘΕΙ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ 

   

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.

 

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ-ΑΛΙ ΝΕΤΖΙΜΠΑ: Ο ΠΡΩΤΟΣ ΑΛΒΑΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΥΠΟΛΟΧΑΓΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ...


ΣΕ ΜΑΥΡΑ ΧΑΛΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ. ΔΙΑΚΟΠΗΚΕ Η ΑΣΚΗΣΗ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ» ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΡΑΒΙΑ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ, ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΕΧΘΡΟΥ. 

 

 

Αποθηκεύστε τρόφιμα: «Έρχονται ελλείψεις σε βασικά είδη». ΜΟΝΟ 3.900.000 ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ. Γερμανίδα ΥΠΕΣ: «Συγκεντρώστε τρόφιμα και νερό για 10 ημέρες χωρίς πανικό»! Ροκφέλερ: «Έρχεται μαζική παγκόσμια πείνα».






Ο διεθνής διαγωνισμός στρατιωτικών δεξιοτήτων Sandhurst διεξήχθη στις 29 και 30 Απριλίου στις εγκαταστάσεις της Στρατιωτικής Ακαδημίας West Point των ΗΠΑ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχε και η Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων με ομάδα αποτελούμενη από δύο αξιωματικούς συνοδούς, ένα καθηγητή Φυσικής Αγωγής και 11 Ευέλπιδες.

Ο διαγωνισμός περιελάμβανε ένα απαιτητικό πρόγραμμα 17 αντικειμένων και η Σχολή Ευελπίδων κατέλαβε την 6η θέση στη γενική κατάταξη και την 1η μεταξύ των ξένων χωρών.

Στη Σχολή Ευελπίδων απονεμήθηκε το βραβείο της «φονικότερης ομάδας» αφού πρώτευσε μεταξύ του συνόλου των διαγωνιζομένων ομάδων στις βολές με τυφέκιο, πιστόλι και βομβιδοβόλο.


Τον διαγωνισμό διοργανώνει από το 1967 η Στρατιωτική Ακαδημία του αμερικανικού Στρατού (United States Military Academy – USMA West Point). Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φέτος συνολικά 48 ομάδες. Οι 35 προέρχονταν από ακαδημίες των ΗΠΑ και 13 από άλλες χώρες (Αυστραλία, Βραζιλία, Γερμανία, Γεωργία, Δανία, Ιταλία, Μεξικό, Νότιος Κορέα, Πολωνία, Χιλή, Καναδάς με 2 ομάδες και Ηνωμένο Βασίλειο με 2 ομάδες). 





Την πρώτη ημέρα οι Έλληνες Ευέλπιδες κατέλαβαν στη συνολική βαθμολογία την 6η θέση με 1073 βαθμούς ανάμεσα στις 48 συμμετέχουσες ομάδες! Ήταν όμως η πρώτη ανάμεσα στις ομάδες εκτός ΗΠΑ!

Η ομάδα της ΣΣΕ κέρδισε επίσης το βραβείο της «φονικότερης ομάδας» (συνημμένο βίντεο στο 14.41) επιτυγχάνοντας τον καλύτερο μέσο όρο στις βολές με την αραβίδα M4, το πιστόλι SIG Sauer M17 και τον εκτοξευτή βομβίδων M320 Grenade Launcher Module (GLM), που ας σημειωθεί ότι τα δύο τελευταία δεν περιλαμβάνονται στο οπλοστάσιο του Ελληνικού Στρατού.

Η  ΣΣΕ και οι Ευέλπιδες είχαν κυριολεκτικά “πάρει κατάκαρδα” την προπερυσινή  αποτυχία και τα σχόλια του Ζ.Π.  (διάβασε το άρθρο:  

ΟΙ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ. ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΥΕΛΠΙΔΕΣ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΗΠΑ.)

Στα τελευταία χρόνια τα σημαντικά μαθήματα στην Σχολή Ευελπίδων ήταν χορός, πιάνο, καθάρισμα στις τουαλέτες λαθρομεταναστών και ...αντιφασιστική προπαγάνδα.  

Η εμφάνιση και οι επιδόσεις της ομάδας στις όχθες του ποταμού Πότομακ, “ξεπλένουν” την κάκιστη εμφάνιση της προηγούμενης συμμετοχής και αποδεικνύουν ότι το ταλέντο και το πάθος υπάρχει, αρκεί να συνδυαστεί με τη μεθοδική δουλειά και προετοιμασία, με επίκεντρο το Κέντρο Εκπαίδευσης Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ) στη Ρεντίνα. Την ελληνική ομάδα αποτελούσαν 12 Ευέλπιδες (ένας αναπληρωματικός, 10 άνδρες και δύο γυναίκες) που επελέγησαν μετά από σκληρή διαδικασία.




ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

2 σχόλια:

  1. ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ της Γερμανίας στο δικό της επιθετικό ελικόπτερο TIGER! Οι πράσινοι και οι σοσιαλιστές αγοράζουν το αμερικανικό AH-64E Guardian. ΠΡΑΚΤΟΡΙΛΙΚΙ…
    H Γερμανία εγκαταλείπει οριστικά (;) τα επιθετικά ελικόπτερα Tiger – Απέχει από το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού τους και διαπραγματεύεται την προμήθεια AH-64E Guardian. Η Γερμανία φέρεται να δίνει τη χαριστική βολή στο μέλλον του ευρωπαϊκού επιθετικού ελικοπτέρου Tiger, δεδομένου ότι δεν έχει ακόμη αποφασίσει τον εκσυγχρονισμό των περισσότερων από 50 τέτοιων ελικοπτέρων που διατηρεί σε υπηρεσία ο Γερμανικός Στρατός, ενώ παράλληλα έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για το αμερικανικό AH-64E Guardian της Boeing, μέσω της αποστολής RFI στις αρχές του 2020…
    Η γερμανική τακτική απόσπασης βιομηχανικού έργου, άρα θέσεων εργασίας και κερδών και κατόπιν περικοπής παραγγελιών για τις ένοπλες δυνάμεις της, συνδυάστηκε και με την απόδοση ανταλλαγμάτων στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, προκειμένου να εξυπηρετηθούν άλλοι στόχοι της ενεργειακής (μέχρι πρότινος…), βιομηχανικής, οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής της “ατμομηχανής” της Ευρώπης.
    Αυτός βέβαια είναι και ο λόγος για τον οποίο οι Γάλλοι αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συμβιβασμό σχετικά με την ανάληψη της συνολικής ευθύνης του προγράμματος FCAS από τη Γερμανία, χρησιμοποιώντας το ποσοστό συμμετοχής της Airbus στο πρόγραμμα.
    Μετά την απόφαση απόσυρσης του Tiger από τη δύναμη του Στρατού της Αυστραλίας, μία ενδεχόμενη (και πολύ πιθανή πλέον…) γερμανική αποχή από αυτό, θα αποτελέσει αποφασιστικό πλήγμα όχι μόνο για το πρόγραμμα Tiger Mk.III, αλλά και για την Αirbus Ηelicopters συνολικά!
    Υπενθυμίζεται, ότι από τα 53 Tiger που διαθέτει ο Γερμανικός Στρατός, μόλις τα 12 ήταν το 2019 επιχειρησιακά διαθέσιμα…
    https://www.defence-point.gr/news/charistiki-voli-tis-germanias-sto-eyropaiko-tiger-neo-epithetiko-elikoptero-to-ah-64e-guardian
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ:
    Να ιδρυθούν πολλά Στρατιωτικά, Ναυτικά και Αεροπορικά σχολεία, γυμνάσια και λύκεια σε όλη την Ελλάδα. Όπως υπάρχουν στις ΗΠΑ. Όπως υπάρχουν εδώ τα μουσικά και εκκλησιαστικά γυμνάσια και λύκεια. Ο υποψήφιος αξιωματικός πρέπει οπωσδήποτε να περνάει το στάδιο του απλού στρατιώτη. Να υπηρετήσει πρώτα κανονικά την στρατιωτική θητεία του. Το επόμενο στάδιο για όσους θέλουν πραγματικά το επάγγελμα των όπλων, πρέπει να κατατάσσονται σε μία σχολή υπαξιωματικών για δύο χρόνια, π.χ. Στην σχολή μονίμων υπαξιωματικών Τρικάλων. Οι ικανότεροι, μετά την αποφοίτηση δίνουν σκληρές σωματικές και πνευματικές εξετάσεις και αν περάσουν, πηγαίνουν για δύο ακόμη χρόνια στις σχολές Ευελπίδων, Ικάρων και Ναυτικών Δοκίμων. Υπάρχουν χιλιάδες λόγοι γι αυτό το εκπαιδευτικό σύστημα.

    ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...