ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Μαΐου 2022

Ο ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΛΥΠΑΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΑΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕ ΟΠΛΟ ΣΤΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΑ. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ «ΞΕΝΟΙ» ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΕ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΟΥΝ. ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΣΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ.

 

 

 

Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΓΗΡΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΚΑΤΑ ΔΥΟ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΠΟΥ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΕΙΚΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΤΑ ΔΕΚΑ ΜΟΝΑΔΕΣ. Η ΜΕΤΡΗΣΙΜΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ ΡΩΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, 92 ΜΟΝΑΔΕΣ, 8 ΜΟΝΑΔΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΚΛΕΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ. ΕΑΝ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΡΩΜΙΟΥ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΣΤΙΣ 82 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ; 

 

Αμερικανικά στρατηγικά (δηλαδή φορτωμένα με ατομικές βόμβες) βομβαρδιστικά Β-52 έρχονται στην κατεχόμενη Ευρώπη. Ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Δρέσδη, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα είναι μικροδοκιμές μπροστά σ’αυτά που θα πάθουν οι ευρωπαϊκές πόλεις από τους νέους Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Τρούμαν.

 

Ο ΓΕΡΜΑΝΟΣ ΑΝΑΛΥΤΗΣ Wolfgang Bittner ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ Ζ.Π.: "Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΧΩΡΑ. Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΛΙΤ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΕΙ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ. ΤΟ ΝΑΤΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΝΑ ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΕΜΟ".

 

 

Ο ΟΥΙΝΣΤΟΝ ΤΣΩΡΤΣΙΛ ΠΙΕΖΕ ΤΙΣ ΗΠΑ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΜΕ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΗΝ ΜΟΣΧΑ ΤΟ 1947

 



 Γιατί οι πόλεμοι  και οι καταστροφές να ξεσπούν πάντοτε στην Ευρώπη; Γιατί όχι γύρω από την Ουάσινγκτον και το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης;

Ο Τραμπ ήταν μια ιστορική ανωμαλία. Ο Τραμπ μισούσε τις τράπεζες, για την τρομερή δύναμη που έχουν στην οικονομία. 

Στην τελετή αποφοίτησης στη στρατιωτική ακαδημία του Γουέστ Πόιντ, στις 12 Ιουνίου 2020,  μίλησε ο  τότε πρόεδρος  των  ΗΠΑ  Ντόναλντ  Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, με  σοβαρό  τόνο  στην ομιλία του, μένοντας σταθερός στην γραμμή του,  δηλαδή στην απεμπλοκή των ΗΠΑ από συρράξεις στο εξωτερικό,  δήλωσε  μπροστά  στους  νέους  Αμερικανούς  αξιωματικούς:

«Η δουλειά των Αμερικανών στρατιωτών δεν είναι η ανοικοδόμηση ξένων χωρών, αλλά η υπεράσπιση με τη δύναμη των όπλων της δικής μας χώρας κατά ξένων εχθρών.  Όχι άλλοι άσκοποι πόλεμοι δίχως τέλος.  Όχι  στην  ανάμιξη  των  Αμερικανών  σε  πολέμους  στο  εξωτερικό.  Όχι  στην εποχή των άσκοπων πολέμων".

Ο  ΣΚΟΠΟΣ  ΤΟΥ  ΝΑΤΟ.

Πρώτος γραμματέας  του  ΝΑΤΟ  εκλέχτηκε ο Άγγλος λόρδος Ισμέι (Ismay) το 1952, ο οποίος  τότε είχε παρατηρήσει σκωπτικά ότι: «ο σκοπός του ΝΑΤΟ είναι να κρατά τους Αμερικανούς μέσα, τους Ρώσους έξω και τους Γερμανούς κάτω».

 

Ο Σόλτς μετανιώνει γιατί δεν έκανε ένοπλη θητεία αλλά εναλλακτική σε οίκο ευγηρίας όταν ήταν νέος.

 «Η Ευρώπη ζει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης» ενώ βλέπει «κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης».

Η Ευρώπη ζει «σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, είναι κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», τόνισε ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ενώ προσθέτει ότι «στο Κρεμλίνο πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ακόμη ότι η κατάσταση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τη Ρωσία»

 


Σε συνέντευξή του στο περιοδικό Stern προειδοποιεί ακόμη σε δραματικό τόνο για τον κίνδυνο πυρηνικής κλιμάκωσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Αναφερόμενος στο δυναμικό των ρωσικών πυρηνικών όπλων και στις απειλές του ρώσου ηγέτη Βλαντίμιρ Πούτιν, ο καγκελάριος τονίζει ότι «ενόψει του πολέμου, πρέπει να ληφθούν όλα υπ’ όψιν και δεν πρέπει να τρέφουμε αυταπάτες σε ό,τι αφορά τον Πούτιν». Καθήκον της γερμανικής κυβέρνησης, λέει, είναι να αποτρέψει τη χρήση τέτοιων όπλων.

«Αυτός είναι και ο λόγος που οι αποφάσεις απαιτούν μυαλό σε εγρήγορση. Δεν πρέπει να ενεργούμε βιαστικά, με την ελπίδα ότι τα πράγματα δεν θα είναι και τόσο άσχημα. Είναι όμως κυριολεκτικά ζήτημα ζωής ή θανάτου», αναφέρει ο Σολτς.

Προσθέτει ότι «διεθνώς, βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή σε μια επικίνδυνη, ακόμη και δραματική κατάσταση». Πολλοί, όπως επισημαίνει, φοβούνται ότι ο πόλεμος θα επεκταθεί και στις χώρες της ΕΕ.

Στην ίδια συνέντευξη, ο καγκελάριος υπόσχεται για μία ακόμη φορά ότι η Ουκρανία θα έχει τη γερμανική στήριξη μέχρι να αποσυρθούν πλήρως τα ρωσικά στρατεύματα και υπογραμμίζει ότι η ίδια η Ουκρανία θα αποφασίσει για την άρση των κυρώσεων που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας.

«Μόνο η Ουκρανία θα διαπραγματευτεί την ειρήνη με τη Ρωσία, κανείς άλλος. Το πραγματικό πρόβλημα όμως είναι ότι βρισκόμαστε ακόμη μακριά από κάτι τέτοιο. Αλλά δεν θα αποφασίσουν άλλοι για λογαριασμό της Ουκρανίας», ανέφερε ο καγκελάριος και επαίνεσε ιδιαίτερα την αντίσταση των Ουκρανών στη ρωσική εισβολή, «με γενναιότητα και εξυπνάδα». «Το γεγονός ότι ο ουκρανικός λαός είναι ενωμένος εναντίον του εισβολέα αποτελεί μεγάλο πολιτειακό επίτευγμα του προέδρου Ζελένσκι», εκτιμά.

Στη συνέντευξη ο Όλαφ Σολτς παίρνει για μία ακόμη φορά αποστάσεις από τον προκάτοχό του (και στην ηγεσία του κόμματος), Γκέρχαρντ Σρέντερ, τονίζοντας ότι δεν έχει «ούτε επικοινωνία ούτε σχέση» μαζί του. «Έχει μια δική του ζωή και αυτή η ζωή είναι ιδιότυπη», λέει χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη σχέση του πρώην καγκελάριου με το ρωσικό καθεστώς.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν σήμερα ο ίδιος θα αρνείτο και πάλι την στρατιωτική θητεία και θα επέλεγε την εναλλακτική κοινωνική υπηρεσία, όπως έκανε τη δεκαετία του ’80, όταν υπηρέτησε επί 16 μήνες χωρίς όπλο σε οίκο ευγηρίας, ο Σολτς απάντησε αρνητικά.

 «Σαφώς όχι. Σήμερα βλέπω τα πράγματα διαφορετικά», παραδέχεται και υπενθυμίζει ότι ως βουλευτής έχει «από πεποίθηση» εγκρίνει πολλές ξένες αποστολές των γερμανικών ενόπλων δυνάμεων. «Δεν θα μπορούσα να το κάνω αυτό αν είχα τις ίδιες ιδέες που είχα πριν από 20 χρόνια», αναφέρει.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ




O ΣΟΡΟΣ ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΝΕΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ. ΤΑ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΑ «ΣΥΜΜΑΧΙΚΑ» ΚΡΑΤΗ ΠΗΡΑΝ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΡΑΝ. Η Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία εναντίον του Ιράν. Δημιουργούν το νομικό έρεισμα για στρατιωτικό πλήγμα μαζί με το Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης θα στείλει Έλληνες στρατιώτες να σκοτωθούν πολεμώντας μαζί με τους «συμμάχους» μας ιουδαίους για να δείξει ότι «είναι με την σωστή πλευρά της ιστορίας».



 Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΞΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΕΠΙ ΤΡΑΜΠ. Οι ΗΠΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΟΙΟΝ ΘΕΛΟΥΝΕ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΕΧΟΥΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ). ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΤΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ.




 

9 σχόλια:

  1. «Νομίζατε ότι θα μπορούσατε να μας καταστρέψετε με τα χέρια άλλων και να παρακολουθείτε από ασφαλή απόσταση;» Ο ρώσος βουλευτής της ρωσικής Δούμας Σεργκέι Μιρόνοφ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΨΟΥΝ ΟΤΙ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΟΔΥΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΕΚΑΨΑΝ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΊΩΝ ΓΙΑΤΙ: "Το κτήριο ήταν τόσο υπερφορτωμένο με νοήματα που η καύση του φαίνεται ως μία πράξη απελευθέρωσης".


    ΑΠΟ ΤΟΝ «ΘΕΟΔΟΤΟ»:
    Καίγονται τα σύμβολα του ευρωπαϊκού χριστιανικού πολιτισμού. Η καύση τους είναι και αυτή γεγονός συμβολικό. Το άρθρο της δεύτερης μεγαλύτερης εφημερίδας της Ιταλίας, La Repubblica (αριστερο-προοδευτικής κατεύθυνσης) είχε τον εξής απροκάλυπτο τίτλο: Incendio della cattedrale di Notre Dame, la Waterloo dell' idea di nazione (ελ. Πυρκαγιά στον καθεδρικό της Notre Dame, το Βατερλώ της ιδέας του έθνους ). Και γράφει τα εξής: “Η φωτιά είναι τυφλή, είναι αλήθεια, αλλά στην Ευρώπη που γίνεται κυριαρχική (εννοεί τα εθνικιστικά κινήματα) με την Notre Dame καίγεται η ιδέα του έθνους...” Απίστευτο; Και όμως αληθινό!

    Υπάρχει όμως και συνέχεια: Αρχιτέκτονες και ιστορικοί διερωτώνται: “ίσως η νέα Notre Dame θα πρέπει να είναι λιγότερο υπερφορτωμένη με χριστιανικό νόημα” & “Το κτήριο ήταν τόσο υπερφορτωμένο με νοήματα που η καύση του φαίνεται ως μία πράξη απελευθέρωσης”, υποστήριξε ο Patricio del Real, ιστορικός της τέχνης στο πανεπιστήμιο του Harvard.

    Επίσης, ο ιστορικός της αρχιτεκτονικής John Harwood πιστεύει ότι θα ήταν λάθος να επισκευαστεί το κτήριο όπως ήταν πριν. Η ανακατασκευή, “θα πρέπει να είναι μία αντανάκλαση όχι μιας παλαιάς μη κοσμικής Γαλλίας -με λευκό πληθυσμό- αλλά η αντανάκλαση μιας Γαλλίας του σήμερα που τώρα διαμορφώνεται...”


    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιώργος Φίλης: «Η Τουρκία, θα επιτεθεί στην Ελλάδα και δεν θα μας βοηθήσει κανένας, αν δεν έχει συμφέρον»...
    https://youtu.be/CBUq1KTzByk
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Τραμπ στο αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επειδή ήμουν ο πρώτος πρόεδρος εδώ και δεκαετίες που δεν ξεκίνησε έναν καινούριο πόλεμο.
    (η εύλογη συνέχεια: Για να κερδίζουν χρήματα οι τοκογλύφοι του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης με το αίμα των παιδιών του αμερικανικού λαού)».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ζαχάροβα: «Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν τους ρώσους μαζί με «νεοναζιστές».
    Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε σήμερα ότι Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στην Ουκρανία μαζί με το νεοναζιστικό Τάγμα Αζόφ.
    Σε συνέντευξή της στο ραδιόφωνο του «Sputnik», η Ζαχάροβα είπε χαρακτηριστικά:
    «Θα πω κάτι που οι Ισραηλινοί πολιτικοί μάλλον δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά ίσως τους ενδιαφέρει. Στην Ουκρανία, Ισραηλινοί μισθοφόροι πολεμούν στο πλευρό των μαχητών του Τάγματος Αζόφ».
    Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», για το Κρεμλίνο, το Τάγμα Αζόφ θεωρείται ένας από τους πιο σκληρούς αντιπάλους των ρωσικών δυνάμεων.
    Υπενθυμίζεται ότι αλυσιδωτές ήταν οι αντιδράσεις της Δύσης μετά την δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, με την οποία υπονοήθηκε ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες. Το Ισραήλ αποδοκίμασε τα σχόλια του Ρώσου υπουργού των Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο ηγέτης των Ναζί Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, ενώ απαίτησε μία συγγνώμη από τη Μόσχα.
    Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση. Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΟΤΟΥΡΚΙΑ: «Ήταν ανάγκη ο Ζελένσκι να επιπλήξει την Τουρκία στην ελληνική τηλεόραση»;
    Ο πρόεδρος της εμπόλεμης Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι θεωρείται ευρέως ως ο πιο σωστός άνθρωπος στις χειρότερες εποχές, σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung, θέτοντας ένα ρητορικό ερώτημα: «Ποιος θα μπορούσε να εκπροσωπήσει καλύτερα τη χώρα του, εν μέσω ρωσικής εισβολής, από αυτόν;»
    Ωστόσο, ο Ουκρανός πρόεδρος δεν φαίνεται πάντα καλά ενημερωμένος, όπως συνέβη χαρακτηριστικά με την «επίπληξή» του μέσω της δημόσιας ελληνικής τηλεόρασης στην Τουρκία με αφορμή τον ρωσικό τουρισμό στη χώρα, σχολιάζει η εφημερίδα του Μονάχου.
    Ο συντάκτης θεωρεί μεν «το παράπονο του Ζελένσκι δικαιολογημένο», ωστόσο αναρωτιέται: «Πρέπει τα πάντα να γίνονται δημόσια;; Πρέπει να σνομπάρει κανείς την Τουρκία, ως χώρα-διαμεσολαβητή με διασυνδέσεις στο Κρεμλίνο μπροστά στις κάμερες της ελληνικής τηλεόρασης; Ο Ζελένσκι θα έπρεπε να γνωρίζει για τα προβλήματα ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία. Έτσι θα μπορούσε να υποθέσει ότι η έκκλησή του, μέσω Αθηνών, ότι θα θεωρούνταν προσβολή. Η σοφή αυτοσυγκράτηση και η παρασκηνιακή διπλωματία μπορούν να εξυπηρετήσουν κάποιες φορές καλύτερα την κατάσταση στην Ουκρανία. Ο δημόσιος χώρος μπορεί να φθείρει τα πάντα – ακόμη και τις εκκλήσεις ενός ανθρώπου που έχει το δίκιο με το μέρος του».
    Ζ.Π.




    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι ρωσικές δυνάμεις στο Καλίνινγκραντ προχώρησαν στην προσομοίωση επιθέσεων με πυραύλους που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές μεσούντος του πολέμου στην Ουκρανία, σύμφωνα με τη Μόσχα. Στο πλαίσιο άσκησης, περίπου εκατό στρατιώτες προσομοίωσαν την «ηλεκτρονική εκτόξευση» κινητών συστημάτων βαλλιστικών πυραύλων τύπου Iskander με πυρηνικά όπλα, δήλωσε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας.
    Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις εξασκήθηκαν σε επιθέσεις κατά στρατιωτικών στόχων ενός φανταστικού εχθρού καθώς και στο πώς θα απαντήσουν σε μια αντεπίθεση. Το Καλίνινγκραντ είναι ένας ρωσικός θύλακας στη Βαλτική Θάλασσα μεταξύ δύο μελών της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, της Πολωνίας και της Λιθουανίας, άρα δεν επελέγησαν τυχαία ούτε ο τόπος ούτε η χρονική συγκυρία αυτής της άσκησης, σχολιάζουν δυτικά ΜΜΕ.
    Πηγές από την Μόσχα υποστήριξαν ότι «Αυτή η κόκκινη γραμμή έχει παραβιαστεί. Όχι μόνο όπλα, αλλά και προσωπικό του ΝΑΤΟ έχει εμπλακεί επί ουκρανικού εδάφους κατά των ρωσικών δυνάμεων που αποτρέπουν την εξόντωση των ρωσόφωνων από την εξόντωσή τους».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ.
    Στη Γερμανία υπάρχουν σήμερα 599 δημόσια πολεμικά καταφύγια, τα περισσότερα από τα οποία είναι κακοσυντηρημένα.
    Στο Βερολίνο λειτουργούν 23 για λίγες χιλιάδες ανθρώπων.
    Πολλά καταφύγια στη Γερμανία έχουν αλλάξει χρήση και έχουν περάσει σε χέρια ιδιωτών. Για τη Γερμανία πρότυπο είναι η Ελβετία, όπου κάθε κτήριο οφείλει να έχει το δικό του καταφύγιο.
    Ο Τόμας Κιρστάιν, από την πολιτική προστασία στο Βερολίνο μιλάει στο DW Greek.
    Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναθέρμανε και στην Ελλάδα τη συζήτηση για τα πολεμικά καταφύγια. Υπολογίζεται ότι υπάρχουν γύρω στα 200 σε όλη τη χώρα, στην πλειονότητά τους και αυτά παραμελημένα. Τα περισσότερα κατασκευάστηκαν επί εποχής του Μεταξά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Λαβρόφ: «Το Βερολίνο έχασε και τα τελευταία ίχνη ανεξαρτησίας όταν ανέλαβε την εξουσία ο Ο.Σολτς».
    «Η Δύση δεν χρειάζεται Ουκρανία, την βλέπει ως αναλώσιμη».
    Το Βερολίνο έχασε και τα τελευταία ίχνη ανεξαρτησίας όταν ανέλαβε την εξουσία η κυβέρνηση του Όλαφ Σολτς, δήλωσε σήμερα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
    Μιλώντας στον εκπαιδευτικό μαραθώνιο «Νέοι Ορίζοντες» που διοργανώνει ο Σύλλογος «Ζνάνιε» (Γνώση), ο Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία έχει πληροφορίες πως, στις διαπραγματεύσεις για την ειρήνη, η ουκρανική πλευρά ελέγχεται από το Λονδίνο και την Ουάσινγκτον.
    Η Δύση δεν χρειάζεται Ουκρανία, την βλέπει ως αναλώσιμη, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος ΥΠΕΞ στην ομιλία του.
    Αναφορικά με τη προοπτική της ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Λαβρόφ σημείωσε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία υπολογίζει εδώ και πολλά χρόνια τα εδάφη των δύο χωρών στον σχεδιασμό της για την προώθησή της προς την Ανατολή. «Τόσο η Φινλανδία όσο και η Σουηδία και άλλες ουδέτερες χώρες συμμετέχουν εδώ και πολλά χρόνια σε στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ. Το ΝΑΤΟ υπολογίζει αυτά τα εδάφη κατά τον στρατιωτικό σχεδιασμό του για την προώθηση προς την Ανατολή».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...