ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

10 Φεβρουαρίου 2022

Αμερικανικά στρατηγικά (δηλαδή φορτωμένα με ατομικές βόμβες) βομβαρδιστικά Β-52 έρχονται στην κατεχόμενη Ευρώπη. Ο Πειραιάς, η Θεσσαλονίκη, η Δρέσδη, η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι θα είναι μικροδοκιμές μπροστά σ’αυτά που θα πάθουν οι ευρωπαϊκές πόλεις από τους νέους Τσώρτσιλ, Ρούσβελτ και Τρούμαν.

 

ΠΕΤΥΧΑΝ ΣΤΗΝ ΟΞΦΟΡΔΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ 59 MEGAJOULES ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΩΝ ΜΕ ΙΣΧΥ 11 ΜΕΓΑΒΑΤ. ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΑ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΤΗΞΗ ΠΡΟΧΩΡΕΙ. Για την επίτευξη του μακροπρόθεσμου στόχου φαίνεται πως θα απαιτηθούν αρκετές ακόμα δεκαετίες.

 

 

Το 1990 ο David Irving  έφερε στο φως μία δήλωση του Winston Churchill:  

«Δεν θέλω  καμία υπόδειξη για το πώς μπορεί να καταστραφούν σημαντικοί στρατιωτικοί στόχοι κοντά στην Δρέσδη. Θέλω συμβουλές για το πώς μπορούμε να ψήσουμε ζωντανούς τους 600.000 πρόσφυγες που κατέφυγαν από το Βρότσλαβ  στην Δρέσδη!»

 

Ανθρωποι σαν τον Τσώρτσιλ και τον Μπάιντεν θα ψήσουν ζωντανούς εκατομμύρια Ευρωπαίους και θα καμαρώνουν γι αυτό.

 


 Αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά B-52 στάλθηκαν από το Πεντάγωνο στην Ευρώπη.

Πριν από λίγες ώρες, ένα ζεύγος αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 άφησε τις Ηνωμένες Πολιτείες και πέταξε με κατεύθυνση την αεροπορική βάση Fairford στο Ηνωμένο Βασίλειο. 

Στάλθηκαν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις, ωστόσο, υπήρξαν αναφορές ότι ετοιμάζονται να πλησιάσουν κοντά στα σύνορα της Λευκορωσίας, καθώς και στον εναέριο χώρο πάνω από το Donbass.

 


Σύμφωνα με ρωσικές πηγές υπάρχουν στοιχεία για τρία στρατηγικά αεροσκάφη. Στο πλαίσιο των εξαιρετικά δύσκολων σχέσεων μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών, του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας, η εμφάνιση αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών στην Ευρώπη απλώς αυξάνει την ένταση.

Το πόσο καιρό θα παραμείνουν τα αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά στην Ευρώπη είναι άγνωστο, αλλά οι ειδικοί σημειώνουν ότι η Ουάσιγκτον σκοπεύει ξεκάθαρα να προετοιμάσει προκλήσεις στην περιοχή με την ελπίδα να σύρει την Ρωσία σε σκληρή απάντηση.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

3 σχόλια:

  1. Στόλντενμπεργκ: «Το ΝΑΤΟ εξετάζει να στείλει ομάδες μάχης στη Ρουμανία».
    Ο Γενς Στόλντενμπεργκ, υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ εξετάζει να αναπτύξει ομάδες μάχης στη Ρουμανία και κοντά στη Μαύρη Θάλασσα.
    Παράλληλα, επεσήμανε πως επί τάπητος έχει τεθεί η αλλαγή της στάσης στο ανατολικό τμήμα της Βορειοαντλαντικής Συμμαχίας.
    «Σήμερα έχουμε ομάδες μάχης στις χώρες της Βαλτικής και την Πολωνία. Το Ηνωμένο Βασίλειο ηγείται της ομάδας μάχης στην Εσθονία, αλλά αυξάνει επίσης την παρουσία του στην Πολωνία» επεσήμανε o ΓΓ του ΝΑΤΟ.
    «Αλλά, τώρα» πρόσθεσε «εξετάζουμε το ενδεχόμενο να έχουμε παρόμοιες ομάδες μάχης, για παράδειγμα, στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, στη Ρουμανία».
    Ακόμη, υπογράμμισε πως οι υπουργοί Άμυνας των χωρών - μελών του ΝΑΤΟ θα συζητήσουν την «ενίσχυση της συμμαχίας» και την ανάπτυξη «πρόσθετων ομάδων μάχης στη νοτιοανατολική Ευρώπη» στις 16-17 Φεβρουαρίου.
    Τις προθέσεις του ΝΑΤΟ, επιβεβαίωσε νωρίτερα και ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας που προειδοποίησε πως το Λονδίνο θα στείλει πρόσθετα στρατεύματα στην Ανατολική και Νότια Ευρώπη εάν χρειαστεί για να «υποστηρίξει τους συμμάχους» του.
    Ταυτόχρονα, μιλώντας στο ραδιόφωνο LBC την Πέμπτη, ο Βρετανός υπ. Άμυνας εμφανίστηκε απογοητευμένος από την αργή πρόοδο που καταγράφεται στην αποκλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία και την Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνεχίζεται η μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων κατοχής σε χώρες της ανατολικής Ευρώπης - F15 στην Πολωνία.
      Την ώρα που η Ρωσία πραγματοποιεί κοινά γυμνάσια με τη Λευκορωσία κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας, αλλά και ναυτικά γυμνάσια στη Μαύρη Θάλασσα, προκαλώντας την αντίδραση του Κιέβου, συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό η μεταφορά αμερικανικών και ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
      Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σήμερα σε πολωνική αεροπορική βάση.
      Τα μαχητικά έφτασαν καθώς περισσότερες αμερικανικές και βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις αναπτύσσονται στην Πολωνία, με τον Βρετανό πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να πραγματοποιεί επίσης επίσκεψη στη χώρα σε ένδειξη αλληλεγγύης.
      «Σήμερα, αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν στην αεροπορική βάση στο Λασκ, θα υποστηρίξουν την ανατολική πτέρυγα στο πλαίσιο της αποστολής αεροπορικής αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ», έγραψε με tweet του ο Μάριους Μπλάστσακ.
      Ο υπουργός δεν ανέφερε τον αριθμό των F-15 που προσγειώθηκαν στη βάση.
      Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας δήλωσε σήμερα ότι το Λονδίνο μπορεί να στείλει επιπλέον στρατιωτικές δυνάμεις για να βοηθήσει στη στήριξη των συμμάχων του στην Ανατολική Ευρώπη αν χρειαστεί, αφού ανακοίνωσε τη Δευτέρα την ανάπτυξη 350 στρατιωτών στην Πολωνία. Αμερικανικά F-15 έχουν επίσης σταλεί στη Βαλτική.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Η Δανία «ανοίγει την πόρτα» για ανάπτυξη αμερικανικών δυνάμεων κατοχής στο έδαφός της.
      Η πρωθυπουργός στη Δανία, Μέττε Φρεντέρικσεν, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανοίξει την πόρτα στην παρουσία Αμερικανών στρατιωτών στην επικράτεια της σκανδιναβικής χώρας στο πλαίσιο μιας νέας διμερούς συμφωνίας που αποσκοπεί στη διευκόλυνση μετακίνησης αμερικανικών στρατευμάτων στην Ευρώπη, εν μέσω εντάσεων με τη Ρωσία.
      «Οι ΗΠΑ προσέγγισαν τη Δανία προσφέροντας μια διμερή αμυντική συνεργασία», εκτός NATO. «Η ακριβής μορφή που θα πάρει αυτή η συνεργασία δεν έχει ακόμη καθοριστεί, αλλά θα μπορούσε να περιλαμβάνει την παρουσία Αμερικανών στρατιωτών, εξοπλισμού και στρατιωτικού εξοπλισμού στο δανικό έδαφος», είπε η Φρεντέρικσεν σε συνέντευξη Τύπου.
      Οι διαπραγματεύσεις που έγιναν για αυτή τη μελλοντική συμφωνία δεν επισπεύθηκαν από την τρέχουσα κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, επιβεβαίωσε η πρωθυπουργός της Δανίας, ενώ αναγνώρισε ότι η τρέχουσα κρίση «απεικονίζει» σύμφωνα με την Κοπεγχάγη την ανάγκη για ενισχυμένη συνεργασία.
      «Το NATO και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι οι εγγυητές της ασφάλειάς μας, γι’ αυτό στεκόμαστε μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες όταν τίθενται υπό αμφισβήτηση οι δυτικές αξίες, όπως η δημοκρατία και η ελευθερία», δήλωσε ο Δανός υπουργός Άμυνας Μόρτεν Μπόντσκοφ.
      Η σκανδιναβική χώρα, η οποία πολέμησε μαζί με τους Αμερικανούς στο Ιράκ, έχει γίνει ένας από τους στενότερους συμμάχους της Ουάσινγκτον στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο δεκαετίες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...