ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Μαΐου 2022

Η ΚΥΠΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΔΕΝ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ. Ελληνικά αποβατικά σκάφη μεταφέρουν ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟ ΓΙΑ ΝΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ» ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ. ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΡΙΝ 1700 ΧΡΟΝΙΑ (ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ) ΤΩΡΑ «ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ» ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΤΟ «ΔΥΤΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ». ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΛΛΑΧΘΗΚΑΝ ΣΕ ΡΩΜΙΟΥΣ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣ ΠΟΛΕΜΟ, ΥΜΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ «ΑΒΡΑΑΜ, ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΙΑΚΩΒ», ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ, ΤΗΝ «ΟΥΡΑΝΙΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ» ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΤΡΑΓΙΚΑ. ΣΑΛΟΜ, ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ.

 


«Ό πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην Κωνσταντινούλη σε ξένο κανάλι την ονομάτισε Ιστανμπούλ ! Και αυτό επανελήφθη και σε άλλη εμφάνισή του πάλι σε ξένο κανάλι. Όχι, δεν ήταν έκ παραδρομής. Ήξερε τι έλεγε. Και ήξερε και την σημειολογία όσων έλεγε αναφερόμενος στην τούρκικη ονομασία της Βασιλεύουσας. Όταν ό πρωθυπουργός της Ελλάδας, αναφερόμενος στην πάλαι ποτέ πρωτεύουσα του ελληνισμού την Κωνσταντινούπολη, την αναφέρει ως Ιστανμπούλ, σημαίνει πώς έχει παραδοθεί πλήρως και ψυχικά και πνευματικά σε αυτούς τους κύκλους πού μας διαγράφουν από τον χάρτη».





    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΠΑΘΟΥΝ ΞΑΝΑ ΑΥΤΟ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΦΩΝΑΞΑΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΤΡΑΤΟ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΩΜΕΗΚΟ ΣΤΡΑΤΟ Η ΚΥΠΡΟΣ ΚΕΙΤΑΙ ΜΑΚΡΑΝ. 

Ελληνικά αποβατικά σκάφη μεταφέρουν ισραηλινές δυνάμεις στην Κύπρο: Προάγγελος ανάφλεξης με Τουρκία;
Για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό μεταφέρει ισραηλινό Στρατό στην Μεγαλόνησο - To ΧΙΟΣ L-173 στο λιμάνι της Λεμεσού.
Με το αρματαγωγό ΧΙΟΣ L-173 μεταφέρθηκαν ισραηλινές ειδικές δυνάμεις στην Κύπρο στο πλαίσιο της άσκησης Agapinor-2022 σε μία εξέλιξη που ανεβάζει δραματικά την «θερμοκρασία» στην Ανατολική Μεσόγειο!
Είναι η πρώτη φορά που ελληνικά μεταγωγικά πλοία χρησιμοποιούνται από τις δυνάμεις ξένου κράτους, εκτός ΝΑΤΟ για να μεταφερθούν στρατιωτικές δυνάμεις του!

  




Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας μιλά για μια «μοναδική και τη πρώτη στο είδος της» άσκηση μεταξύ Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ και τυπικά η άσκηση αφορά την προσομοίωση σύγκρουσης με την Χεζμπολάχ στον Λίβανο, αλλά σε μία τέτοια περίπτωση δεν θα χρησιμοποιούσαν ούτε ελληνικό πλοίο, ούτε θα είχαν ως πιθανό θέατρο επιχειρήσεων την Κύπρο.
Το αρματαγωγό ΧΙΟΣ διαθέτει 1 πυροβόλο OTO Melara 76/62, 2 δίδυμα αντιαερoπορικά BOFORS 40L/70, 2 αντιαερπορικά πυροβόλα Rheinmetall 20 χιλ.
Μεταφορική ικανότητα: 22 άρματα μάχης, οχήματα, τζιπ και πυροβόλα ανάλογα με την επιχείρηση μεταφοράς, 287 άνδρες και δυνατότητα μεταφοράς ενός ελικοπτέρου.
Η επιχειρησιακή του αξία αφορά την μεταφορά όπλων και προσωπικού ΠΡΙΝ την έναρξη των επιχειρήσεων, διότι λόγω της αργής ταχύτητάς του είναι εύκολος στόχος της αντίπαλης Αεροπορίας.
Η άσκηση ξεκίνησε χτες την Κυριακή και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.
Στην άσκηση θα συμμετάσχουν φυσικά και δυνάμεις της Εθνοφρουράς, σε μία προσπάθεια να «φρεσκαριστεί» η συνεργασία των δύο πλευρών καθώς η Άγκυρα φαίνεται διατεθειμένη να μπει στον πειρασμό να κτυπήσει τον αδύναμο κρίκο του ελληνικού αμυντικού συστήματος την Κύπρο.
«Η άσκηση δίνει τη δυνατότητα στον Ισραηλινό Στρατό να βελτιώσει την ετοιμότητα των δυνάμεών του που συμμετέχουν στην άσκηση, ενισχύοντας παράλληλα τη συνεργασία και τις ικανότητες σε τακτικό επίπεδο» ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.
Oι στρατιωτικές δυνάμεις θα εκπαιδευτούν σε όλη την έκταση της Κύπρου.


Στην άσκηση ανάμεσα σε Κύπρο και Ισραήλ αναφέρεται σημερινό ρεπορτάζ της Jerusalem Post.


Αναλυτικά τι αναφέρει:


”Εκατοντάδες στρατιώτες και έφεδροι του IDF θα φθάσουν στην Κύπρο αυτή την εβδομάδα για μια κοινή άσκηση που προσομοιώνει τον πόλεμο κατά της Χεζμπολάχ βαθιά μέσα σε εχθρικό έδαφος.
Η άσκηση στην Κύπρο, με την ονομασία Agapinor-2022 ή Beyond the Horizon, αποτελεί μέρος της άσκησης Chariot of Fire, διάρκειας ενός μήνα, του Ισραηλινού Στρατού, που στοχεύει στη βελτίωση των δυνατοτήτων του στρατού σε έναν έντονο, πολυμέτωπο και παρατεταμένο πόλεμο σε όλα τα σύνορα του Ισραήλ. Η άσκηση, που ξεκινά την Κυριακή, θα διαρκέσει έως τις 2 Ιουνίου.

Δυνάμεις της Κυπριακής Εθνοφρουράς θα ενταχθούν στα στρατεύματα του IDF καθώς και σε πολλές πλατφόρμες της Ισραηλινής Αεροπορίας. Ισραηλινές ναυτικές μονάδες, συμπεριλαμβανομένης της ελίτ Shayetet 13, καθώς και δυνάμεις της ειδικής μονάδας μηχανικής μάχης Yahalom, της μονάδας σκύλων Oketz, δυνάμεις πληροφοριών και στρατεύματα από τη Διεύθυνση C4I και Cyber Defense, θα λάβουν επίσης μέρος στην άσκηση.
Τα στρατεύματα αναμένεται να εκπαιδεύονται σε διαφορετικούς τύπους εδάφους, συμπεριλαμβανομένων υψηλού υψομέτρου, ορεινών καθώς και σε αστικές και ανοιχτές περιοχές του νησιού, που θα λειτουργήσουν ως υποκατάστατο των έντονων μαχών κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Σύμφωνα με το IDF, είναι «μοναδικό και το πρώτο στο είδος του» που δίνει την ευκαιρία στα στρατεύματα να προσαρμοστούν γρήγορα σε άγνωστα εδάφη ενώ αντιμετωπίζουν σενάρια έκτακτης ανάγκης και άλλους τρόπους που «προσομοιώνουν την πραγματικότητα όσο το δυνατόν περισσότερο».
Ενώ οι δύο χώρες έχουν πραγματοποιήσει αρκετές ασκήσεις τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με την τοπική κυπριακή ειδησεογραφική ιστοσελίδα Philenews, η άσκηση είναι η μεγαλύτερη κοινή στρατιωτική άσκηση της χώρας με το Ισραήλ.
Το IDF ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο στόχος της άσκησης ήταν να βελτιώσει την ετοιμότητα των στρατευμάτων και τις ικανότητές τους να διεξάγουν αποστολές «βαθιά στο εχθρικό έδαφος, συνδυάζοντας και μεγιστοποιώντας τις διεπιστημονικές ικανότητες».
Η άσκηση θα δει μαχητικά ελικόπτερα να βοηθούν τις επίγειες δυνάμεις, να απομακρύνουν τραυματίες από επιθετικά ελικόπτερα, να κατευθύνουν και να συνοδεύουν επίγειες δυνάμεις καθώς και να απορρίπτουν υλικοτεχνικό εξοπλισμό από μεταγωγικά αεροπλάνα της IAF.
Η άσκηση «είναι ένα σημαντικό συστατικό για τη διατήρηση των δυνατοτήτων των δυνάμεων για διάφορες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το IDF. «Η συνεργασία μεταξύ των στρατών συμβάλλει στην αύξηση της περιφερειακής σταθερότητας και της ικανότητας αντιμετώπισης κοινών προκλήσεων».
Ενόψει της άσκησης που αναμένεται να επισκεφθεί αργότερα μέσα στην εβδομάδα, ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ συνομίλησε με τον Κύπριο ομόλογό του, Υπουργό Άμυνας Χαράλαμπο Πετρίδη, την Κυριακή.
Οι δύο άνδρες «συζήτησαν τη σημασία του για την επιχειρησιακή μας ετοιμότητα», έγραψε ο Gantz στο Twitter, προσθέτοντας ότι «τόνισε τον στρατηγικό δεσμό μεταξύ των χωρών μας, ο οποίος συμβάλλει στην περιφερειακή σταθερότητα».
«[Η άσκηση] υπογραμμίζει τις εξαιρετικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών τα τελευταία χρόνια στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».
Το Ισραήλ, η Κύπρος και η γειτονική Ελλάδα είναι στενοί σύμμαχοι και μοιράζονται μια σειρά από στρατηγικά συμφέροντα. Ενώ και οι τρεις έχουν κοινά οικονομικά συμφέροντα, όπως το φιλόδοξο έργο για την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Κύπρο έως την Κρήτη στην ηπειρωτική Ελλάδα, οι χώρες ελπίζουν επίσης να εμποδίσουν την ανάπτυξη του άξονα Ρωσίας-Ιράν-Χεζμπολάχ.

Υπό το πρίσμα της νέας προσέγγισης μεταξύ Ισραήλ και Τουρκίας, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να αναζήτησε εξηγήσεις για την άσκηση κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ. Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό KAN, η Ιερουσαλήμ ενημέρωσε την Άγκυρα ότι η μαζική εκπαιδευτική άσκηση στην Κύπρο σχετίζεται αποκλειστικά με στρατιωτική εκπαίδευση.
Τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν και κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της Κύπρου το 1974 και οι εντάσεις μεταξύ Λευκωσίας και Άγκυρας παραμένουν τεταμένες.”


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. Ο εβραιότουρκος Τζόνσον πρότεινε συμμαχία με Ουκρανία και Τουρκία κατά της Ρωσίας. Τι θα ζητήσει η Τουρκία; Τα Ελληνικά νησιά;
    Σύμφωνα με την Corriere Della Sera, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον πρότεινε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη δημιουργία μιας νέας διεθνούς συμμαχίας κατά της Ρωσίας.
    Ο Τζόνσον συνιστά τη δημιουργία μιας «νέας πολιτικής, οικονομικής και στρατιωτικής συμμαχίας» για να αντικαταστήσει την ΕΕ, η οποία θα συγκέντρωνε έθνη δυσαρεστημένα με τη «υποτονική» στάση των Βρυξελλών και τις κινήσεις της Γερμανίας κατά της Μόσχας.
    «Ο Βρετανός Πρωθυπουργός παρουσίασε για πρώτη φορά την πρωτοβουλία στον Βολοντιμίρ Ζελένσκι όταν ο Ουκρανός πρόεδρος τον υποδέχθηκε στο Κίεβο στις 9 Απριλίου. Το μοντέλο Μπόρις Τζόνσον περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας ευρωπαϊκής κοινότητας με επικεφαλής το Ηνωμένο Βασίλειο», αναφέρει η Ιταλική εφημερίδα.
    «Εκτός από την Ουκρανία, την Πολωνία, την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία, θα μπορούσε να συμπεριλάβει και την Τουρκία αργότερα… Ο Τζόνσον προτείνει μια συμμαχία κρατών που υπερασπίζονται με ζήλο την εθνική κυριαρχία, υποστηρίζουν μια ελεύθερη οικονομία και είναι έτοιμα να λάβουν τη σκληρότερη δυνατή στάση απέναντι στη Ρωσική στρατιωτική απειλή»
    Σε προηγούμενες δηλώσεις του, ο Βρετανός πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν βλέπει τη δυνατότητα εξομάλυνσης των σχέσεων με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν μετά την εισβολή στην Ουκρανία.
    Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ραδιόφωνο LBC, ο Τζόνσον ρωτήθηκε εάν ο Πούτιν θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτος ξανά στην παγκόσμια σκηνή αν «μετανοούσε», στην οποία απάντησε:
    «Η μετάνοια θα είναι πολύ δύσκολη για τον Βλαντιμίρ Πούτιν τώρα… τίποτα δεν είναι αδύνατο, υποθέτω , αλλά δεν μπορώ να δω πώς μπορούμε να ομαλοποιήσουμε ξανά τις σχέσεις με τον Πούτιν με τα σημερινά δεδομένα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε δεύτερη μοίρα οι τουρκικές προκλήσεις για τον Κ.Μητσοτάκη – Προτεραιότητα το 6ο πακέτο κυρώσεων της Ρωσίας.
    Έμοιαζε περισσότερο με γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου παρά με πρωθυπουργό της χώρας.
    Για ακόμη μία φορά, αίσθηση προκάλεσε η στάση του πρωθυπουργού της Ελλάδος Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, καθώς έδειξε μεγαλύτερη ανησυχία για το αν θα επιτευχθεί το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας και για το αν θα βρεθεί λύση για την ενέργεια, παρά για τις τουρκικές απειλές που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα.
    Σε δηλώσεις του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έμοιαζε περισσότερο με γραμματέας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, παρά με πρωθυπουργό της χώρας η οποία δέχεται συνεχείς επιθέσεις από την Τουρκία, με πρωτοφανείς παραβιάσεις που υποδηλώνουν ότι αργά ή γρήγορα θα προκληθεί θερμό επεισόδιο.
    Η Άγκυρα κραυγάζει για «αποστρατιωτικοποίηση» των ελληνικών νησιών, στέλνει τουρκικά F-16 στην ηπειρωτική Ελλάδα και βγάζει ερευνητικά στην «καρδιά» του Αιγαίου, συνεχίζει την επιθετική ρητορική, καταγγέλλοντας τον Νίκο Δένδια… για επεκτατισμό, ωστόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός αρκέστηκε στο να δηλώσει ότι θα… ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
    Προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μια μικρή αναφορά για την τουρκική προκλητικότητα, σημειώνοντας ότι θα ενημερώσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και ότι υπάρχουν επιπτώσεις στη σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.
    «Η Ελλάδα αντιμετωπίζει αυτές τις προκλήσεις με αυτοπεποίθηση και με αποφασιστικότητα. Είμαστε μία χώρα η οποία έχει το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος της, έχουμε ισχυρούς συμμάχους και φυσικά έχουμε επενδύσει ακόμα περισσότερο στην αποτρεπτική μας δυνατότητα, έτσι ώστε να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει την κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα» αρκέστηκε να πει ο πρωθυπουργός.
    Το θέμα στο οποίο εστίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν, «το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας»:
    «Πιστεύω ότι είμαστε κοντά στο να πετύχουμε μία συμφωνία η οποία θα συμπεριλαμβάνει κυρώσεις για την απαγόρευση εξαγωγών πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Ρωσία. Θεωρώ ότι οι επιμέρους ενστάσεις κρατών-μελών μπορούν να καμφθούν για να καταλήξουμε, τελικά, στο επιθυμητό αποτέλεσμα» ανέφερε και συνέχισε σχολιάζοντας την επιβολή ευρωπαϊκού πλαφόν στη χονδρική τιμή φυσικού αερίου, την ώρα που δεν διαφαίνεται επίτευξη συμφωνίας».
    Στη συνέχεια εστίασε στα αναξιοποίητα ΔΑΝΕΙΑ του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1821 ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΝΑ :ΞΕΚΟΚΚΑΛΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ):
    «Θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τις πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις που έχει καταθέσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια του νέου σχεδίου REPowerEU, το οποίο και η Ελλάδα μπορεί να εκμεταλλευτεί, απορροφώντας σημαντικούς πρόσθετους πόρους από τα αναξιοποίητα δάνεια του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας (RRF)» είπε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους Έλληνες καταναλωτές, στις επιχειρήσεις, στα νοικοκυριά έτσι ώστε να συγκρατήσει, στο μέτρο του εφικτού, τις υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας» είπε και αναφέρθηκε στην ψήφιση του τελευταίου πακέτου μέτρων στη Βουλή.
    Αυτά δήλωσε ο πρωθυπουργός, χωρίς να κάνει καμία περαιτέρω αναφορά στην Τουρκία. Και μπορεί να έκανε λόγο για συμμάχους… ωστόσο όπως φαίνεται κανένας έως τώρα δεν έχει πάρει θέση για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.
    Μόλις λίγη ώρα νωρίτερα, σε δηλώσεις της η Γερμανίδα αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν ξεκαθάρισε ότι το Βερολίνο… κρατάει ίσες αποστάσεις στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας, γεγονός το οποίο προκάλεσε έντονη αμηχανία στο Μαξίμου.
    Ουσιαστικά η Γερμανία νίπτει τας χείρας της και με ένα απλό «βρείτε τα» δηλώνει ότι δεν πρόκειται να πάρει θέση ως σύμμαχος της Ελλάδας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Η ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΧΕΙ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΧΙ.
    Η Ρωσία έχει σταματήσει τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Φινλανδία, αλλά και τα δύο αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 10% των συνολικών προμηθειών, αφού το μεγαλύτερο μέρος παρέχεται από τα πυρηνικά της εργοστάσια.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι ΗΠΑ επανήλθαν στην κορυφή των υπερυπολογιστών, εκτοπίζοντας την Ιαπωνία, χάρη στο νέο πανίσχυρο υπερυπολογιστικό σύστημα Frontier του Εθνικού Εργαστηρίου Oak Rigde (ORNL) του αμερικανικού Υπουργείου Ενέργειας στο Τενεσί, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στην κατάταξη Top 500 των ισχυρότερων και ταχύτερων υπερυπολογιστών του κόσμου.
    Ο Frontier είναι ο πρώτος υπερυπολογιστής που ξεπέρασε το φράγμα του Exaflop (1,1 Exaflop/sec), πραγματοποιώντας πάνω από ένα δισεκατομμύριο δισεκατομμυρίων υπολογισμούς το δευτερόλεπτο. Το σύστημα, ένας HPE Cray EX, διαθέτει συνολικά 8.730.112 πυρήνες.
    Στη δεύτερη θέση έπεσε ο έως τώρα κάτοχος της πρώτης θέσης, ο ιαπωνικός υπερυπολογιστής Fugaku του Κέντρου Υπολογιστικής Επιστήμης RIKEN, ο οποίος έχει ισχύ 442 Pflop/sec και 7.630.848 πυρήνες.
    Στην τρίτη θέση ανέβηκε το νέο και μεγαλύτερο σήμερα ευρωπαϊκό υπερυπολογιστικό σύστημα LUMI (152 PFlop/sec) που βρίσκεται στη Φινλανδία. Ο δεύτερος μεγαλύτερος ευρωπαϊκός υπερυπολογιστής, ο γαλλικός Adastra στο κέντρο GENCI-CINES, για πρώτη φορά μπήκε στην κορυφαία παγκόσμια δεκάδα (στη δέκατη θέση).
    Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν κατά σειρά οι Summit (ΗΠΑ), Sierra (ΗΠΑ), Sunway TaihuLight (Κίνα), Perlmutter (ΗΠΑ), Selene (ΗΠΑ) και Tianhe-2A (Κίνα).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η Ρωσία είναι πεπεισμένη ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να επιτεθεί στην Ελλάδα, όσο κοντά φτάνουν η Τουρκικές εκλογές, και δείχνουν την ήττα του Ερντογάν, γι αυτό εκμυστηρεύονται ένα απόλυτο μυστικό προς την Ελλάδα;

    Άν δεν έχετε δώσει τα Ρωσικά συστήματα αεράμυνας Osa-AKM στους Ουκρανούς, τότε σωθήκατε, φέρονται να λένε Ρώσοι Στρατιωτικοί! Μα θα πείτε πολλοί, τα Osa-AKM είναι αρχαία της δεκαετίας του 70, το Αζερμπαϊτζάν τα τσάκισε με τα Τουρκικά bayraktar, συν ένα σωρό Ελληνικά αμυντικά site, κράζουν τα Osa-AKM ώς άχρηστα, και να τα δώσουμε!

    Όμως σε Ρωσικοί έκθεση αξιολόγησης των Osa-AKM, σε αντιπαράθεση με τα drones που χρησιμοποιούσαν οι Ουκρανοί στο πεδίο μάχης, το σύστημα αεράμυνας Osa-AKM, κατέρριψε 65 εχθρικά UAV, και αεροσκάφη!

    Το σύστημα αεράμυνας Osa-AKM, έχει μέγιστο βεληνεκές, m 10.000 (6 βλήματα) με σχετικά χαμηλή αναλογία χτυπήματος (0,5 – 0,85 για στόχο τύπου μαχητικού), επομένως μπορεί να μην μπορεί να ανταπεξέλθει σε πολλά εχθρικά drones, αλλά άμα συμπληρώνεται μαζί από ένα αντιαεροπορικό πυροβόλο ZU-23-2, τοποθετημένο σε σασί φορτηγού, γίνεται εξαιρετικά αποτελεσματικό, και παρέχει στο σύστημα αεράμυνας προστασία από επίγειες δυνάμεις και αέρος!

    Το θέμα είναι ότι δέν ξέρουμε αν υπάρχουν ακόμα, και δέν έχουν εξαφανιστεί, όπως τα 115 ρουκετοβόλα RM-70, που είχε προμηθευτεί η Ελλάδα από την πρώην Ανατολική Γερμανία, τα 140 Αντιαεροπορικά Bofors L60, των 40 mm Σουηδικής κατασκευής, που έκαναν φτερά από τις αποθήκες των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπως επίσης αγνοούνται τα ρυμουλκούμενα οβιδοβόλα M114 155 mm, όλα αυτά σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχουν παραδοθεί στους Ουκρανούς, με Ρώσους αναλυτές να τονίζουν, ότι η Ελλάδα πάει σε μια συνθηκολογήσει με την Τουρκία, και αποστρατικοποίηση των νησιών;

    Πηγή: priftisnews.blogspot.com
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ένας στους 5 κατοίκους της Λεμεσού είναι Ρώσος…Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΥΠΡΟΣ.
    Μακρά είναι η ιστορία των Ρώσων με τη Λεμεσό... από το 1990. Οι Ρώσοι της Λεμεσού, που εκτιμάται ότι φτάνουν τους 50.000, δεν «έκαναν πίσω» το 2013, με την τραπεζική κρίση που έπληξε την Κύπρο, όμως τώρα οι τρανταγμοί είναι πιο ισχυροί και τα δεδομένα αλλάζουν. Τι σημαίνει ο αριθμός των 50.000 Ρώσων στη Λεμεσό; Πολύ απλά, ένας στους 5 μόνιμους κατοίκους της κυπριακής Limassol έχει ρωσική υπηκοότητα!
    Η μεγάλη κοινότητα των Ρώσων της Λεμεσού υπόκειται σε ένα νέο καθεστώς, με περισσότερους από έναν στους 5 ανθρώπους να γνωρίζουν σημαντικό οικονομικό «χτύπημα».

    Πλήγμα υπέστησαν πολλοί κάτοικοι της Λεμεσού όταν τα πακέτα κυρώσεων «χτύπησαν» το ρωσικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Σύμφωνα με εκτενές ρεπορτάζ του Politico, η παραθαλάσσια πόλη, που αποτελεί πόλο έλξης για πλήθος τουριστών, εξελίχθηκε τις τελευταίες δεκαετίες σε... καταφύγιο των Ρώσων.
    Σχεδόν όλοι, όμως, οι Ρώσοι της Λεμεσού έχουν δει τα περιουσιακά τους στοιχεία να παγώνουν. Την ίδια στιγμή, πολλοί είναι εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους. Με δυσκολία γίνονται, παράλληλα, οι κινήσεις μεταφοράς χρημάτων από τη Ρωσία.

    Ο αντίκτυπος των κυρώσεων ισχυρός, δεδομένου ότι τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, λογιστές, δικηγόροι, εργολάβοι έχουν επηρεαστεί.

    Την ίδια ώρα, έχει αναδυθεί ένα νέο κύμα Ρώσων, Ουκρανών και Λευκορώσων που ψάχνουν εναγωνίως να μεταφέρουν τις επιχειρήσεις τους σε κάποιο άλλο μέρος της Κύπρου.
    Γεγονός είναι, πάντως, ότι η ρωσική περιουσία είναι μεγάλη στη Λεμεσό. Ενδεικτικές της ισχυρής ρωσικής παρουσίας στην πόλη της Κύπρου οι επιγραφές διαφόρων καταστημάτων που είναι γραμμένες στα ρωσικά και τα αγγλικά.

    Πίσω από εντυπωσιακά κτίρια, τους ουρανοξύστες, βρίσκονται Ρώσοι επιχειρηματίες, οι οποίοι κατέχουν σημαντικό ρόλο στην κίνηση του κτηματομεσιτικού τομέα.

    Η ιστορία των Ρώσων στη Λεμεσό και οι 50.000 πολίτες

    «Ένα από τα διαχρονικά χαρακτηριστικά της Λεμεσού είναι η αλλαγή», δήλωσε ο Ελληνοκύπριος δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης. «Δεν ήταν ποτέ μια βαρετή πόλη, αλλά ήταν μια πόλη-λιμάνι, μια ανοιχτή πόλη, μια πόλη που δεχόταν συνεχώς επιρροές από τον έξω κόσμο» πρόσθεσε.

    Πίσω στη δεκαετία του 1980, οπότε ξέσπασαν συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, Λιβανέζοι επιχειρηματίες συνέρευσαν στο νησί της Μεσογείου. Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, προσωπικότητες όπως ο πρώην πρόεδρος της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ταξίδεψαν με βαλίτσες γεμάτες μετρητά στη Λεμεσό, για να μετατραπεί σε τραπεζική Μέκκα και όαση για Ρώσους επιχειρηματίες.
    Κλείσιμο
    Πριν από, περίπου, τρεις δεκαετίες, στη Λεμεσό κατέπλευσαν κι άλλοι Ρώσοι, από εμπόρους όπλων μέχρι κατόχους πορνογραφικών ιστοτόπων. Ευνόησαν, αν μη τι άλλο, τη Λεμεσό, στην οποία ζει μια ρωσόφωνη κοινότητα περίπου 50.000 πολιτών από τους συνολικά 237.000.

    Η έλευση των Ουκρανών

    Μέσα σε αυτό το σκηνικό μετανάστευσης, χιλιάδες είναι και οι Ουκρανοί που αναμείχθηκαν με τη ρωσική κοινότητα, ενώ πλέον - λόγω της σφοδρής σύρραξης - η συνύπαρξη έχει εξελιχθεί σε δύσκολο στοίχημα.

    Πάνω από 10.000 επιπλέον Ουκρανοί έφτασαν πρόσφατα στη Λεμεσό, κουβαλώντας τον πόνο του πολέμου που κήρυξαν οι Ρώσοι και αναγκαζόμενοι να συμβιώσουν με το αντίπαλο στρατόπεδο.

    Το ζήτημα είναι εάν η ρωσική κοινότητα θα μετατοπιστεί. Η τραπεζική κρίση του 2013 στην Κύπρο δεν ανάγκασε τους Ρώσους να φύγουν παρά το γεγονός ότι διακόπηκαν οικονομικές σχέσεις με τη Μόσχα.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. «Σύντομα η Γερμανία θα έχει τον μεγαλύτερο συμβατικό Στρατό του ΝΑΤΟ». ΣΤΡΑΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ…
    Εκτός από την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 100 δισ. ευρώ, η Γερμανία πρόκειται να κάνει τον Στρατό της τον μεγαλύτερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
    Αυτό υποστήριξε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς σε συνέντευξή του.
    Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η Γερμανία θα έχει σύντομα τον μεγαλύτερο συμβατικό Στρατό στην Ευρώπη εντός του ΝΑΤΟ».
    Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό θα «ενίσχυε σημαντικά» την ασφάλεια της Γερμανίας και των συμμάχων της.
    «Ο Σολτς προσπαθεί εδώ και καιρό να καταπολεμήσει τις κατηγορίες για ανεπαρκή προμήθεια όπλων στην Ουκρανία λέγοντας ότι είναι καλύτερο για τη Γερμανία να αγοράζει όπλα για τον δικό της Στρατό», σχολιάζει το κανάλι Telegram Politika Strana.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΩΣΕΙ ΔΥΟ ΣΩΣΤΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ;

    Μητσοτάκης για Τουρκία: «Σαρωτική απάντηση σε όποιον νομίσει ότι τα σύνορα επαναχαράσσονται με την ισχύ»Τι λαμπρές ανοησίες είναι αυτές;
    Σε όλη της καταγεγραμμένη ιστορία του ανθρώπου πάντοτε τα σύνορα επαναχαράσονται με την ισχύ και μόνο με την ισχύ. Υπάρχει ένα διαφορετικό παράδειγμα;
    Ή όπως το θέτει ο Θουκυδίδης:
    «Ο ισχυρός προχωρά όσο του επιτρέπει η δύναμή του, ο αδύναμος υποχωρεί όσο του επιβάλλει η αδυναμία του».
    ΘΟΥΚΥΔΙΔΗΣ
    Ἱστορίαι
    [5.89.1] ΑΘΗΝAIOI ΠΡΟΣ ΜΗΛΙΟΥΣ: Λοιπόν κι εμείς δεν θα πούμε μεγάλα λόγια ούτε μακριές φράσεις για ν᾽ αποδείξομε ότι η νίκη μας επάνω στους Μήδους μάς έδωσε το δικαίωμα ν᾽ ασκούμε την ηγεμονία μας ή ότι εκστρατεύσαμε τώρα εναντίον σας επειδή μας αδικήσατε. Αυτά δεν θα σας έπειθαν. Αλλά και από σας ζητούμε να μην προσπαθήσετε να μας πείσετε λέγοντάς μας ότι, αν και άποικοι των Λακεδαιμονίων, δεν είσαστε σύμμαχοί τους ή ότι δεν μας βλάψατε ποτέ. Ας συζητήσομε, όμως, για το τί είναι δυνατόν να γίνει έχοντας υπόψη τους πραγματικούς σκοπούς του καθενός και ξέροντας ότι, στις ανθρώπινες σχέσεις, τα νομικά επιχειρήματα έχουν αξία όταν εκείνοι που τα επικαλούνται είναι περίπου ισόπαλοι σε δύναμη και ότι, αντίθετα, ο ισχυρός επιβάλλει ό,τι του επιτρέπει η δύναμή του και ο αδύνατος υποχωρεί όσο του το επιβάλλει η αδυναμία του.

    [5.89.1] ΑΘ. Ἡμεῖς τοίνυν οὔτε αὐτοὶ μετ᾽ ὀνομάτων καλῶν, ὡς ἢ δικαίως τὸν Μῆδον καταλύσαντες ἄρχομεν ἢ ἀδικούμενοι νῦν ἐπεξερχόμεθα, λόγων μῆκος ἄπιστον παρέξομεν, οὔθ᾽ ὑμᾶς ἀξιοῦμεν ἢ ὅτι Λακεδαιμονίων ἄποικοι ὄντες οὐ ξυνεστρατεύσατε ἢ ὡς ἡμᾶς οὐδὲν ἠδικήκατε λέγοντας οἴεσθαι πείσειν, τὰ δυνατὰ δ᾽ ἐξ ὧν ἑκάτεροι ἀληθῶς φρονοῦμεν διαπράσσεσθαι, ἐπισταμένους πρὸς εἰδότας ὅτι δίκαια μὲν ἐν τῷ ἀνθρωπείῳ λόγῳ ἀπὸ τῆς ἴσης ἀνάγκης κρίνεται, δυνατὰ δὲ οἱ προύχοντες πράσσουσι καὶ οἱ ἀσθενεῖς ξυγχωροῦσιν.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρωθυπουργός του Ισραήλ Νετανιάχου: «Τα έθνη σέβονται την ηθική μέχρι ένα γνωστό όριο και σέβονται την ισχύ πολύ περισσότερο».

      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/05/netaniaxoy.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022, η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση Κύπρου-Ισραήλ.
    Πρόκειται για την μεγαλύτερη κοινή άσκηση που έχουν διεξάγει οι 2 χώρες και σε αυτή συμμετέχουν τμήματα των ενόπλων δυνάμεων των 2 χωρών. Μάλιστα το Ισραήλ συμμετέχει τόσο με την πολιτική του αεροπορία όσο και με τις ειδικές του δυνάμεις.
    Το μέγεθος της άσκησης καταδεικνύεται από το γεγονός ότι την χώρα μας επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Μπέντζαμιν Γκάντζ ο οποίος παρακολούθησε μέρος της τελικής φάσης της άσκησης. Τον Ισραηλινό υπουργό υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Πάφου εκ μέρους του Υπουργού Άμυνας ο γενικός διευθυντής του Υπουργείου και ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.
    «Οι προπαρασκευαστικές δε εργασίες λαμβάνουν χώρα εδώ και 6 μήνες στην Κύπρο αλλά και στο Ισραήλ, σε στενό συντονισμό των επιτελείων του ΓΕΕΦ με τις Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις με μυστικότητα και κάτω από υψηλά μέτρα προστασίας», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Άμυνας, Ανδρέας Λουκά.
    Η άσκηση διεξάγεται σε μεγάλο τμήμα της επικράτειας της Κυπριακής Δημοκρατίας με πλωτά, χερσαία και εναέρια μέσα και σε αυτή λαμβάνουν μέρος και το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό καθώς και κρατικές υπηρεσίες και φορείς.
    Η άσκηση εντάσσεται στο πρόγραμμα διμερούς αμυντικής συνεργασίας και μέσα από αυτήν επιτυγχάνεται η ενδυνάμωση των σχέσεων και η αναβάθμιση των κοινών δραστηριοτήτων μεταξύ των 2 χωρών, καθώς επίσης η πρακτική εξάσκηση των Μονάδων και τμημάτων της Εθνικής Φρουράς.
    Η άσκηση πάντως ενόχλησε την Τουρκία που ζήτησε, ήδη, εξηγήσεις από το Ισραήλ, καθώς πραγματοποιείται σε μία περίοδο όπου η Άγκυρα επιχειρεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις της με τη γειτονική χώρα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. «Ο Β.Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ με 4 πυραύλους SATAN II».
    «Μπορούμε να εξαφανίσουμε τις ΗΠΑ με τέσσερις πυραύλους «SATAN II», δήλωσε στην ρωσική κρατική τηλεόραση ο Ρώσος βουλευτής, Αλεξέι Ζουράβλεφ.
    «O B.Πούτιν μπορεί να εξαφανίσει τις ΗΠΑ μόνο με τέσσερις πυραύλους «Satan II»», υποστήριξε ο Ζουράβλεφ στο πλατό του ρωσικού δικτύου «RussiaOne» είπε ο Ρώσος βουλευτής για την ελίτ των Διηπειρωτικών Βαλλιστικών Πυραύλων, τον παγκοσμίου φήμης πύραυλο « Sarmat II».
    Όπως αναφέρει η εφημερίδα «New Υork Post», ο Ρώσος τηλεπαρουσιαστής Γεβγένι Ποπόφ, και ο καλεσμένος του, Αλεξέι Ζουράβλεφ, συζήτησαν για τις πολεμικές εξελίξεις στην Ουκρανία προειδοποιώντας ότι ο Πούτιν μπορεί να ισοπεδώσει «τις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ με δύο πυραύλους «Sαrmat», γνωστοί και ως «Satan 2»».
    O Zουράβλεφ, φερέφωνο του Πούτιν, εξήγησε ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να καταστρέψει και τις δυτικές ακτές των ΗΠΑ με ένα ακόμη ζεύγος πυραύλων.
    «Τέσσερις πύραυλοι και δεν θα μείνει τίποτα», τόνισε.
    Ο Ρώσος βουλευτής υποστήριξε ότι η χώρα του έχει την ικανότητα να εξαπολύσει μια καταστροφική πυρηνική επίθεση στις ΗΠΑ που παρέχουν υποστήριξη στην Ουκρανία ενώ μαίνεται ο πόλεμος.
    Ο Ζουράβλεφ προχώρησε κι ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι, εάν η Ρωσία επιτεθεί με πυρηνικά στην Αμερική, το «μανιτάρι» θα είναι ορατό από το Μεξικό».
    Πρόσθεσε επίσης ότι, σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου, κανείς δεν πρέπει να νιώθει ασφαλής.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι, το σύστημα πυραύλων «Satan II», της κλάσης «Samart», είναι ένας βαλλιστικός πύραυλος ο οποίος είναι ικανός να πλήξει τον στόχο του που βρίσκεται ακόμη και σε απόσταση 18 χιλιάδες χιλιομέτρων.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι πυρηνικές δυνάμεις του στρατού του Ρωσίας άρχισαν να διεξάγουν γυμνάσια στην επαρχία Ιβάναβα, βορειοανατολικά της Μόσχας, μετέδωσε σήμερα το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο το υπουργείο Άμυνας.
      Περίπου 1.000 στρατιωτικοί συμμετέχουν στα εντατικά γυμνάσια με πάνω από 100 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων αυτοκινούμενων εκτοξευτήρων διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBMs) τύπου Γιαρς, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας, σύμφωνα με το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ. Βόλος: Ξυλοκόπησε τη μητέρα του γιατί… δεν του έδινε χρήματα για καφέ, σαραντάρης «νέος».
    Άλλη μια υπόθεση ενδοοικογενειακής βίας ήρθε στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά όταν ο γιος σήκωσε χέρι στη μητέρα του, διότι δεν του έδινε χρήματα για καφέ! Τα ενδοοικογενειακά επεισόδια, το ξύλο και οι απειλές, έχουν γίνει κοινωνικό φαινόμενο, σε μια ήσυχη φαινομενική πόλη όπως ο Βόλος και τις αρχές απασχολούν σχεδόν μέρα παρά μέρα, επεισόδια εντός οικογενειών.
    Το επεισόδιο έγινε το Σάββατο 28 Μαΐου στον Βόλο στις 19.45 και ο 40χρονος κατηγορείται για απλή σωματική βλάβη σε άλλο μέλος της οικογένειας.
    Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο 40χρονος άνδρας χτύπησε τη μητέρα του 67 χρονών, τον οποία πίεσε στον λαιμό της στραμπούλιξε το χέρι, ενώ την απείλησε ότι θα σκοτώσει άλλο μέλος της οικογένειας.
    Όλα έγιναν όταν ο γιος φέρεται να ζήτησε χρήματα από τη μητέρα του να πάει για καφέ και η απάντηση ήταν αρνητική, διότι δεν είχε.
    Γιος και μητέρα επανειλημμένα έχουν ανάλογα επεισόδια, ενώ χθες παραβρέθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και μετά την πρόταση της προέδρου του Δικαστηρίου, οι δύο πλευρές αποφάσισαν να κάνουν μια προσπάθεια να τα βρουν με αίτηση ποινικής διαμεσολάβησης, που θα εξετάσει η Εισαγγελία Βόλου. Για το σκοπό αυτό, η δίκη αναβλήθηκε για την ερχόμενη Δευτέρα 6 Ιουνίου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...