ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

18 Μαΐου 2022

Η ΟΜΙΛΙΑ - ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: "Η ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ".

 




Η ΓΛΩΣΣΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΕΒΑΛΕ ΜΕ ΝΟΜΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΤΗΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΣΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ, ΣΕ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ 4 ΕΤΩΝ. ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΤΑ ΕΒΡΑΙΪΚΑ, ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ Ή ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ;

 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΧΘΕΣ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ. ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ". ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; Νιώθει μετανάστης στην Ελλάδα ο Κ.Μητσοτάκης;

 


Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΔΗΛΩΣΕ ΠΩΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΣΑΝ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΟΤΑΝ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΟΙ "ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ".


Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή 45 λεπτών στο αμερικανικό Κογκρέσο ο Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να πει την λέξη… Τουρκία, την οποία ικέτεψε: «Να σταματήσει τις υπερπτήσεις».  Τι σημαίνει υπέρπτηση: Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο τέτοια λέξη; Όχι. Υπάρχει πτήση εχθρικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος. 

Ο Μητσοτάκης  αναφέρθηκε σε διαπρεπείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως… τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο την στιγμή που έχουμε χιλιάδες διαπρεπείς Έλληνες επιστήμονες στις ΗΠΑ, όπως ο καθηγητής Ιωαννίδης.

 «Οι αγωνιστές του 1821 μιμήθηκαν την αμερικανική επανάσταση».  «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί  - από ποιους δεν τόλμησε να πει - αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν»!

 Η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν έγινε από τον Κ.Μητσοτάκη… παρέμβαση για χόμπι! «Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και αυτό μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι». 

«Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι».  

Χρίστος Γούδης: «Οι Έλληνες δεν παραδόθηκαν. Έκαναν ηρωική ΕΞΟΔΟ!!! Προτίμησαν να: «είν’ έτοιμα στην άσπονδη πλημμύρα των αρμάτων / δρόμο να σχίσουν τα σπαθιά κι ελεύθεροι να μείνουν / εκείθε με τους αδελφούς, εδώθε με τον χάρο». Διέσπασαν τους αναρίθμητους τουρκαλβανούς και αιγυπτίους, και οι μισοί ένοπλοι πέρασαν ζωντανοί μέσα από τις τάξεις του εχθρού, σκορπώντας τον θάνατο σε υπερπολλαπλάσιους πολιορκητές. Το Μεσολόγγι δεν είναι για να το πιάνουν στο στόμα τους οι όποιοι ανιστόρητοι ψοφοδεείς σκερβελέδες του σήμερα». 

«Πρέπει να κάνουμε τα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης να είναι λιγότερο διαβρωτικά για την κοινωνία», είπε! Ναι, το ξεστόμισε και αυτό! Ζήτησε τον έλεγχο των social media γιατί απλώς δεν τα ελέγχει! Γιατί «είναι διαβρωτικά». Στην πραγματικότητα γιατί είναι οι τελευταίοι προμαχώνες της Ελευθερίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

 

 

 

 


Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο: «Η Μαριούπολη είναι το νέο Μεσολόγγι».

Με μια ομιλία-ιστορική ντροπή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παρομοίασε πριν λίγο στο αμερικανικό Κογκρέσο την πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) και τους ηρωικούς υπερασπιστές του με την Μαριούπολη και το Τάγμα Αζόφ!
Όσο και αν ακούγεται ντροπιαστικό για την ελληνική ιστορία ένας Έλληνας πρωθυπουργός να παρομοιάζει τους ήρωες του 1821, όλους αυτούς που έχασαν την ζωή τους στις πολιορκίες της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, με το Τάγμα Αζόφ της Μαριούπολης, ο Κ.Μητσοτάκης το διέπραξε και αυτό!
«Αν αντικαταστήσουμε τη λέξη Ελλάδα με τη λέξη Ουκρανία θα δείτε τρομακτικές ομοιότητες με το σήμερα. Όπως συμβαίνει με τη Μαριούπολη, το Μεσολόγγι είχε εξαιρετικούς αμυνόμενους πριν από την τελική έξοδο. Όταν βλέπουμε τον ίδιο πόνο, την ίδια θλίψη σε μία πόλη με ελληνικό όνομα, θυμόμαστε το Μεσολόγγι και το κόστος του δικού μας αγώνα», είπε.
Και μάλιστα είπε ότι «Οι Έλληνες δεν θα είχαν απελευθερωθεί αν δεν είχαν τους συμμάχους, όσο και αν προσπαθούσαν»!
Το ότι έβρισε άκριτα την Ρωσία και εμφανίστηκε ως δεύτερος «Ζελένσκι» στο αμερικανικό Κογκρέσο είναι πραγματικά δευτερεύων θέμα ως προς αυτά που ξεστόμισε για το Τάγμα Αζόφ!
Τι ντροπή για την Ελλάδα!
Φυσικά έγινε δεκτός με θερμό χειροκρότημα από τους Αμερικανούς βουλευτές σε σημείο που να πει ότι «Στην Ελλάδα δεν με χειροκροτούν τόσο στην Βουλή»!
Στην Ελλάδα, σχεδόν όλοι θέλουν να φύγεις Κυριάκο. Μπορεί να πας και στις ΗΠΑ και όπου αλλού θέλεις, αλλά αρκεί να φύγεις…
Και το πιο απίστευτο: «Πρέπει να κάνουμε τα μέτρα κοινωνικής δικτύωσης να είναι λιγότερο διαβρωτικά για την κοινωνία», είπε!
Ναι, το ξεστόμισε και αυτό! Ζήτησε τον έλεγχο των social media γιατί απλώς δεν τα ελέγχει! Γιατί «είναι διαβρωτικά». Στην πραγματικότητα γιατί είναι οι τελευταίοι προμαχώνες της Ελευθερίας στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο.

Η κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Έλγιν έγινε από τον Κ.Μητσοτάκη… παρέμβαση για χόμπι!
Πλήρης απαξίωση και παραχάραξη της ιστορίας.
Δεν έφτανε το ότι τόλμησε να συγκρίνει το τάγμα Αζόφ με τους ήρωες του Μεσολογγίου, οι οποίοι προτίμησαν το θάνατο από την ατίμωση, δεν έφτανε που γενικόλογα ανέφερε πως στην Κύπρο έχει γίνει εισβολή και κατοχή, χωρίς όμως να ψελλίσει ποιος είναι ο υπαίτιος,
Κατάφερε να «ξεπλύνει» και τον Λόρδο Έλγιν, ο οποίος έκλεψε τα Γλυπτά του Παρθενώνα.
Μιλώντας λοιπόν από το βήμα του Κογκρέσου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι ο Έλγιν έκανε… «παρέμβαση για τα δικά του χόμπι» στον Παρθενώνα!
«Πηγαίνω στο μνημείο Λίνκολν και αυτό μου θυμίζει σαν να περιδιαβαίνω και να περπατώ στον Παρθενώνα, πριν ο λόρδος Έλγιν παρέμβει εκεί για τα δικά του καλλιτεχνικά χόμπι».

Μητσοτάκης στο Κογκρέσο: «Οι αγωνιστές του 1821 μιμήθηκαν την αμερικανική επανάσταση»!
Στην πρώτη ομιλία Έλληνα πρωθυπουργού στο Κογκρέσο η ομιλία του ήταν ένα μνημείο φιλοαμερικανισμού σε σημείο που να απορεί κανείς αν ακόμα και την «αναπνοή μας» ως Έλληνες την χρωστάμε στους Αμερικανούς. Προπαντός μάθαμε ότι οι ουκρανοί του Τάγματος Αζόφ είναι οι νέοι «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Μεσολογγίου και ότι οι Αμερικανοί επαναστάτες του 1774 ενέπνευσαν την Επανάσταση του 1821!
«Μας δείξατε ότι η ελευθερία είναι ένα αγαθό, για το οποίο αξίζει να πολεμήσουμε… Οι δικοί μας προπάτορες κοίταξαν από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για υποστήριξη. Μίλησαν για τη δίψα ελευθερίας, ήθελαν να μιμηθούν εσάς. Ήθελαν να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών σας» συνέχισε.
Δηλαδή οι αγωνιστές του 1821 ήθελαν να μιμηθούν τους Αμερικανούς επαναστάτες! Αυτό, ούτε ο πλέον «γλείφτης» των ΗΠΑ, δεν θα το έλεγε!
Παράλληλα, αναφέρθηκε σε διαπρεπείς Έλληνες στις ΗΠΑ, φέρνοντας ως… τρανό παράδειγμα τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.
«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή» είπε ο πρωθυπουργός, ξεκινώντας την ομιλία του. Μια ομιλία, που ήταν γεμάτη από αναφορές στους δεσμούς που μοιράζονται Ελλάδα και ΗΠΑ, στις κοινές αξίες των δύο χωρών και στους αγώνες τους για ελευθερία και δημοκρατία.

Τραγικός Κ.Μητσοτάκης στο αμερικανικό Κογκρέσο: Ικέτεψε την Τουρκία «Να σταματήσει τις υπερπτήσεις».
Στην ντροπιαστική ομιλία του στο αμερικανικό Κογκρέσο που παρομοίασε τους ουκρανούς του Τάγματος Αζόφ με τους υπερασπιστές της Ιερής Πόλης του Μεσολογγίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε και κάτι άλλο: Ζήτησε αόριστα «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις στο Αιγαίο γιατί η Ελλάδα είναι πάντοτε ανοιχτή στο διάλογο. Θα ήθελα να είμαι απολύτως σαφής. Δεν θα δεχθούμε καμία συμπεριφορά που παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία. Θα πρέπει να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
Μόνο που δεν είπε ότι θα τους κάνει «ντα» τους Τούρκους! Και χέστ..αν οι Αμερικανοί. Τόσο πολύ που εγκρίνουν τα 40+40 νέα μαχητικά F-16 Viper στη Τουρκία.
Ναι, ο Κ.Μητσοτάκγς υποτίθεται ότι έχει στην διάθεσή του Ένοπλες Δυνάμεις για να αποτρέψει τις παραβιάσεις της εθνικής κυριαρχίας.
Αλλά το μόνο που έκανε είπε να ξεστομίσει το απίθανο «Να σταματήσουν άμεσα οι υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά».
Και τι σημαίνει υπέρπτηση, κατ’αρχήν; Υπάρχει στο ελληνικό λεξιλόγιο τέτοια λέξη; Όχι. Υπάρχει πτήση εχθρικών μαχητικών επάνω από ελληνικό έδαφος. Ούτε αυτό τόλμησε να ξεστομίσει.
Και τι εννοεί «Να σταματήσουν οι υπερπτήσεις»; Σε ποιον απευθύνεται; Στους Αμερικανούς; Στους Τούρκους; Σε ποιους ακριβώς;
Δηλαδή σε βιάζουν καθημερινά και βγαίνεις και λες «Να σταματήσουν να με βιάζουν»;
Δηλαδή πόσο πιο ξεφτίλα;
Θέλει διάλογο, λέει. Για ποια θέματα;
Για την κυριαρχία των νησιών; Για τον ΕΕΧ; Για την αποστρατικοποίηση των νησιών; Γιατί αυτά ζητάει η Τουρκία.
Δέχεται να συζητήσει για τα θέματα αυτά; Να μας το πει ευθέως και δημοσίως, όχι να τα συζητάει υπογείως και να αδειάζει τα νησιά από όπλα, «τάχαμου και καλά» για «να τα δώσει στον Ζελένσκι».Το πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει την Ρωσία εχθρό της Ελλάδας και να κάνει συμμάχους τη Ρωσία με την Τουρκία και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θεωρούν πολύτιμο σύμμαχο την Άγκυρα είναι κάτι που θα διδάσκεται στο μέλλον στο μάθημα της πολιτικής ιστορίας.

 «Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε το Ρώσο ομόλογό του σε επιχειρηματική συνάντηση», γράφει η εφημερίδα Yeni Şafak, σε μία είδηση που μετέδωσε το Ria Novosti.
Το δημοσίευμα σημειώνει ότι αύριο Τετάρτη (18/5) αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ρώσο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ θα φτάσει στην Άγκυρα για συνομιλίες με εκπροσώπους της τουρκικής οικονομίας.
Τα μέρη θα «προετοιμάσουν το έδαφος» για μια μελλοντική σύνοδο κορυφής ανάμεσα στον Ερντογάν και τον Πούτιν.
«Ο πρόεδρος Ερντογάν κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, με τον οποίο συνομίλησε τηλεφωνικά, στην Τουρκία για μια επιχειρηματική συνάντηση υψηλού επιπέδου. Από αυτή την άποψη, ο Πούτιν αναμένεται να επισκεφθεί την Τουρκία τις επόμενες ημέρες», αναφέρεται.

 Κύρτσος: “Ρεσιτάλ οικογενειοκρατίας από Μητσοτάκη που θεωρεί πως πρωταγωνιστεί στη «Δυναστεία»”.
Ο ευρωβουλευτής αναφέρθηκε στο γεγονός πως ο πρωθυπουργός μετέβη σε γεύμα με τον αμερικάνο Πρόεδρο και την γυναίκα του συνοδευόμενος από τις κόρες του.
Ο Κύρτσος θεωρεί πως η εν λόγω κίνηση αποτελεί συνέχεια μιας σειράς προσωποκεντρικών αποφάσεων, πολιτικών πρακτικών με στόχο την επίτευξη προσωπικού οφέλους και ρουσφετιών που χαρακτηρίζουν την πολιτική πορεία της οικογένειας όπως για παράδειγμα ο διορισμός του υιού Μητσοτάκη στο γραφείο του αντιπροέδρου του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα υπογράμμισε πως ο πρωθυπουργός «θεωρεί ότι πρωταγωνιστεί στο σήριαλ Δυναστεία. Ρεκόρ οικογενειοκρατίας και προβολής της» ενώ χαρακτήρισε την κατάσταση «αρρωστημένη».

 

45 λεπτά ομιλίας του Κ.Μητσοτάκη αλλά δεν μπόρεσε να πει την λέξη… Τουρκία.
Ήταν συνεχώς οι «γείτονες».
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να μην αναφερθεί ονομαστικά στην Τουρκία μέσα στο αμερικανικό Κογκρέσο, παρά το γεγονός ότι μιλούσε επί σχεδόν 45 λεπτά.
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εμμέσως στη γείτονα χώρα, ζητώντας να σταματήσουν οι παραβιάσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά και κάλεσε τα μέλη του Κογκρέσου να λάβουν αυτά τα γεγονότα υπόψη όταν θα αποφασίζουν για περαιτέρω πώληση πολεμικού εξοπλισμού.
Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι «δεν μπορεί να υπερισχύσει ο αναθεωρητισμός. Να μην ξεχνάτε, σας παρακαλώ, μία ανοιχτή πληγή που προκαλεί πόνο, την εισβολή και διχοτόμηση της Κύπρου– αυτό το ζήτημα πρέπει να επιλυθεί βάσει του διεθνούς δικαίου όπως είπα και χθες στον πρόεδρο Μπάιντεν κανείς ποτέ δεν θα αποδεχθεί τη λύση δύο κρατών στην Κύπρο».
«Η Ελλάδα πάντα τείνει χείρα φιλίας στους γείτονες της, όμως μόνο ένα πλαίσιο υπάρχει για την επίλυση των διαφορών μας με τους γείτονες, αυτό του διεθνούς δικαίου. Θέλω να είμαι απόλυτα σαφής. Δεν θα δεχθούμε επιθετικές ενέργειες που παραβιάζουν την εθνική μας κυριαρχία και τα δικαιώματά μας. Αυτό περιλαμβάνουν τις υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά που πρέπει να σταματήσουν άμεσα. Σας ζητώ να λάβετε υπόψη σας τον κίνδυνο αστάθειας στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ όταν λαμβάνετε αποφάσεις για την προμήθεια στρατιωτικού εξοπλισμού στην περιοχή» ανέφερε ο πρωθυπουργός.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

4 σχόλια:

  1. Ερντογάν: «Η κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης θα γιορταστεί στο αεροδρόμιο Ατατούρκ στις 29 Μαΐου».
    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, επεσήμανε ότι η ημερομηνία της 19ης Μαΐου 1919, της οποίας η 103η επέτειος θα συμπληρωθεί αύριο, είναι μια από τις σημαντικές καμπές του αγώνα του τουρκικού έθνους για ανεξαρτησία, γράφει το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων.
    Αναφέροντας ότι η 19η Μαΐου 1919 είναι ο εορτασμός του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού είναι το σύμβολο της βούλησης του έθνους να μην παραδοθεί σε επιβολές, ακόμη και στις πιο δύσκολες στιγμές, για να χαράξει το δικό του μονοπάτι, ο Ερντογάν τόνισε:
    «Ξεκινώντας από τη Σαμψούντα και συνεχίζοντας στην Άγκυρα, φτάνουμε στον τελικό μας προορισμό στη Σμύρνη. Η δόξα, η τιμή και η περηφάνια αυτής της διαδικασίας, που έφτασε στο τέλος και στέφθηκε με την ανακήρυξη της Δημοκρατίας, ανήκει στο έθνος μας».
    Με την ευκαιρία αυτή, ο Πρόεδρος Ερντογάν τίμησε τη μνήμη όλων, μαρτύρων, βετεράνων και ηρώων, ιδιαίτερα του Γαζή Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που συνέβαλε στην εκτέλεση και τη νίκη του εθνικού αγώνα των Τούρκων.
    «Η Δημοκρατία δεν είναι η πρώτη μας, είναι η τελευταία μας κατάσταση». Ο Ερντογάν είπε ότι αργότερα, άλλα κράτη ιδρύθηκαν από το έθνος σε διάφορες γεωγραφίες, ειδικά στην Κύπρο, έτσι ώστε οι πρόγονοι συνέχισαν την παράδοση της ίδρυσης κρατών σε ολόκληρο τον αρχαίο κόσμο, ο οποίος εκτεινόταν σε όλο τον κόσμο από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και την Αφρική για χιλιάδες χρόνια.
    Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε χαρακτηριστικά:
    «Γιορτάζοντας την 100η επέτειο της Δημοκρατίας της Τουρκίας, του τελευταίου κράτους στη γεωγραφία μας, που πρωτοστατεί σε αυτή τη γραμμή, είμαστε αφοσιωμένοι στον στόχο μας να υψώσουμε τη χώρα μας πάνω από το επίπεδο του σύγχρονου πολιτισμού.
    Όταν η ιστορία είναι μεγάλη, όταν τα όνειρα είναι μεγάλα, όταν ο αγώνας είναι μεγάλος, όταν το κράτος είναι μεγάλο, πρέπει να διαμορφωθεί ανάλογα η πολιτική βούληση για τη διαχείρισή του.
    Το μόνο κόμμα στην Τουρκία με τόσο ολοκληρωμένο και φιλόδοξο όραμα, στόχο, πρόγραμμα και έργο είναι το ΑΚ Parti και η μόνη πολιτική του ένωση είναι η Λαϊκή Συμμαχία.
    Ελπίζω, ως ΑΚ Parti και Λαϊκή Συμμαχία, να συνεχίσουμε την πορεία μας με την πολιτική δουλειάς και υπηρεσιών μας την επόμενη περίοδο και θα συνεχίσουμε να φέρνουμε τη χώρα μας κοντά στους στόχους της».
    Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι το αεροδρόμιο Ριζούντας – Άρτβιν, το οποίο άνοιξε την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα από τα γιγάντια έργα που έχουν υλοποιηθεί φέτος, όπως η γέφυρα των Δαρδανελίων του 1915.
    Ο Ερντογάν, ο οποίος παρακολούθησε το βίντεο του αεροδρομίου Ριζούντας – Άρτβιν, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγιεφ, άλλους εταίρους της Λαϊκής Συμμαχίας, τον Πρόεδρο του MHP Ντεβλέτ Μπαχτσελί, τον Πρόεδρο της BBP Μουσταφά Ντεστιτζί και ολόκληρο το έθνος που μοιράστηκαν αυτόν τον ενθουσιασμό μαζί τους.
    Τόνισε ότι υπάρχουν 5 αεροδρόμια χτισμένα στη θάλασσα στον κόσμο και δύο από αυτά είναι τα αεροδρόμια Ορντού (Κοτύωρα) – Κερασούντας και Ριζούντας – Άρτβιν στην Τουρκία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η Ελλάδα έχει σιτάρι μόνο για δύο μήνες» δηλώνει ο πρόεδρος των Ομοσπονδίας Αρτοποιών.
    Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Πάνκιν δήλωσε ότι η χώρα δεν μπορεί να εξάγει ουκρανικά λιπάσματα στην Ευρώπη, ούτε ουκρανικά σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας, εκτινάσσοντας την τιμή των σιτηρών: «Πολύπλοκο ζήτημα. Ξέρετε, η ποτάσα και τα ορυκτά λιπάσματα, τα σιτηρά, η δυνατότητα εξαγωγής ουκρανικών σιτηρών είναι ένα περίπλοκο κουβάρι θεμάτων. Δεν μπορούν να λυθούν άμεσα», δήλωσε «κομψά».
    Απόλυτο ρεκόρ έσπασε η τιμή του σιταριού στην ευρωπαϊκή αγορά.
    Οι συναλλαγές έκλεισαν στα 548,25 ευρώ ανά τόνο μετά το εξαγγελθέν εμπάργκο της Ινδίας στις εξαγωγές σιτηρών και ειδικά μαλακού σιταριού.
    Στην Ελλάδα οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μαλακού σίτου αποφέρουν παραγωγή μόλις 200.000 τόνων, η οποία καλύπτει μετά βίας το 20% των εθνικών αναγκών.
    Ο πρόεδρος της Πανελλήνιος Ομοσπονδίας Αρτοποιών, Μιχάλης Μούσιος, δηλώνει ότι «Έχουμε σιτάρι για άλλους δύο μήνες»! Και συνεχίζει: «Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πρωτόγνωρη. Ζήσαμε την κρίση του 2008 με την εκτίναξη της τιμής των δημητριακών. Περάσαμε τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης, βιώσαμε δύο χρόνια πανδημίας, αλλά αυτό που ζούμε τώρα δεν το έχουμε ξαναδεί στα μάτια μας»!
    Με βάση τα στοιχεία που έχει η Ομοσπονδία, αυτή τη στιγμή η μέση τιμή του κιλού στο ψωμί διαμορφώνεται στα 2,50 ευρώ, ενώ υπάρχουν περιοχές όπου έφτασε και στα 2,60 ευρώ το κιλό.
    Την ίδια στιγμή, ο Ρώσος αναπληρωτής πρωθυπουργός Μαράτ Χουσούλιν ανακοίνωσε ότι πλέον ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια, ο μεγαλύτερος στην Ευρώπη ως προς την δυναμικότητα του, θα προμηθεύει με ηλεκτρική ενέργεια τη Ρωσία -και μόνο αν πληρώνει- την αξία του ηλεκτρικού ρεύματος που θα παράγεται και στην Ουκρανία!
    Ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια στα βόρεια της Χερσώνας εξασφάλιζε περίπου το 28% της ενέργειας της Ουκρανίας των 42 εκατομμυρίων κατοίκων, αλλά η περιοχή είναι ρωσόφωνη και καταλήφθηκε με επιχείρηση-περίπατο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων από την Κριμαία στις αρχές Μαρτίου.
    Είναι η μόνη περιοχή που έπεσε περίπου αμαχητί, δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν περίμεναν να κινηθεί βόρεια-βορειοδυτικά ο ρωσικός επιθετικός άξονας από την Κριμαία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΣΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ ΝΕΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.
    Σφοδρή προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η ρωσική κυβέρνηση με την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα να δηλώνει αναφορικά με την περίφημο συσχετισμό των Ελλήνων ηρώων του Μεσολογγίου και της Εξόδου της Ιερής Πόλης με την Μαριούπολη.
    «Η Αθήνα προσπαθεί να δικαιολογήσει την απόφασή της να ενταχθεί στο αντιρωσικό μέτωπο. Ο Μητσοτάκης έδωσε ένα περίεργο σύνολο ιστορικών αναλογιών.
    Ο εθνικοαπελευθερωτικός αγώνας των Ελλήνων πριν από διακόσια χρόνια αποδείχθηκε ότι ήταν ισοδύναμος με τις εγκληματικές ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, το οποίο επί οκτώ χρόνια πολέμησε εναντίον των πολιτών του στο Ντονμπάς.
    Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι οι ήρωες στην υπεράσπιση του ελληνικού φρουρίου του Μεσολογγίου το 1825 τοποθετήθηκαν στο ίδιο επίπεδο με τους Ναζί από το τάγμα Αζόφ -1826», είπε.
    «Στην πραγματικότητα, μεταξύ άλλων, μιλάμε για άλλη μια προσπάθεια της Αθήνας να δικαιολογήσει τη βαθιά λανθασμένη απόφασή της να ενταχθεί ενεργά στο δυτικό αντιρωσικό μέτωπο, μεταξύ των πρώτων που έστειλαν όπλα στο Κίεβο, με τη βοήθεια των οποίων οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας βομβαρδίζουν καθημερινά τον άμαχο πληθυσμό του Ντονμπάς, σκοτώνει ανθρώπους στο Ντόνιετσκ, στο Ρουμπίζνε, στην Αβντιέβκα και σε άλλους οικισμούς.
    Η ελληνική ηγεσία αναπαράγει προσεκτικά διεστραμμένες ερμηνείες των ενεργειών της Ρωσίας, η οποία, μετά από ανεπιτυχείς προσπάθειες να επιτύχει μια ειρηνική διευθέτηση της ενδοουκρανικής σύγκρουσης, αναγκάζεται να υπερασπιστεί τον ρωσόφωνο πληθυσμό της Ουκρανίας. το γενικό πλαίσιο της κατάστασης ασφάλειας στην περιοχή και στον κόσμο».
    Αποκλείεται μια εναλλακτική άποψη ή απλώς η πιθανότητα να παρουσιαστεί κάτι σαν αντίθεση, γιατί τα ρωσικά ΜΜΕ αποκλείονται από τον ελληνικό χώρο ενημέρωσης και γύρω από αυτό το γεγονός λειτουργούν ως ένα είδος κωδικού πρόσβασης για την πίστη της Αθήνας στους κανόνες και τις κατευθυντήριες γραμμές ΗΠΑ-ΝΑΤΟ.
    Οι αναδυόμενες νέες προκλήσεις δεν μένουν χωρίς επαρκείς απαντήσεις από τη ρωσική πλευρά», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ και αυτό μόνο ως «μαύρα μαντάτα» μπορεί να εκληφθεί.
    Γιατί; Το θέμα πλέον «είναι προσωπικό» μεταξύ Β.Πούτιν και Κ.Μητσοτάκη. Όπως είχε αποκαλύψει το defencenet.ru.
    «Βέβαια, μπορεί να ήταν ένα κλάσμα τα ελληνικά όπλα σε σχέση με αυτά που έδωσαν οι χώρες του ΝΑΤΟ στο καθεστώς Ζελένσκι του Κιέβου αλλά όπως σημείωνε πηγή του Κρεμλίνου “ο Μητσοτάκης και οι επιχειρηματικοί του φίλοι χρωστούν πολλά στη Ρωσία και μας πρόδωσαν. Θα υπάρξει απάντηση”.
    Τα αισθήματα του Β.Πούτιν κατά του Κ.Μητσοτάκη ξεπερνούν κατά πολύ τα «συνήθη» συναισθήματα του Ρώσου προέδρου για τους Έλληνες ηγέτες.
    Αν, αναφέρουν πηγές της Μόσχας στο defencenet.ru, ο Β.Πούτιν θεωρούσε τον Γ.Α.Παπανδρέου «ανόητο», τον Α.Σαμαρά «εξαρτημένο» και «άοσμο» και τον Α.Τσίπρα «συμπαθή αλλά άτολμο», με τον Κ.Μητσοτάκη έχει οργιστεί πραγματικά».
    «Το πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατάφερε να κάνει την Ρωσία εχθρό της Ελλάδας και να κάνει συμμάχους τη Ρωσία με την Τουρκία και ταυτόχρονα οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ να θεωρούν πολύτιμο σύμμαχο την Άγκυρα είναι κάτι που θα διδάσκεται στο μέλλον στο μάθημα της πολιτικής ιστορίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΠΛΑ.
    Σε συνέντευξη στο 1ο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, στο ερώτημα εάν εστάλησαν επιπλέον όπλα στην Ουκρανία, δήλωσε: «Δεν έχουν σταλεί περαιτέρω όπλα, περαιτέρω οπλισμός, σε σχέση με τον αρχικό μας σχεδιασμό. Προφανώς υπάρχει η χρήση των αναγκαίων αναλωσίμων, των εφοδίων για τα όπλα που έχουμε στείλει».
    Κα κανείς δεν τον ρώτησε «Ποιος ήταν ο αρχικός σας σχεδιασμός; Και ποια ακριβώς όπλα έχετε στείλει μέχρι στιγμής και πότε;».
    Αναφέρθηκε, όμως, και στη «μεγάλη εικόνα», όπως είπε: «Η Ελλάδα στέκεται μαζί με την ελευθερία και τη δημοκρατία απέναντι στην επίθεση που δέχεται η Ουκρανία, είμαστε μαζί με όλη τη Δύση […] αν βρεθείς σε μια κρίσιμη φάση και θες να σε βοηθήσουν, θα πρέπει και εσύ να είσαι διατεθειμένος να σταθείς απέναντι στις χώρες του επιθετικού αναθεωρητισμού».
    Ναι, αλλά όπλα δεν στέλνει «Όλη η Δύση». Ούτε οι μισοί.
    Και προφανώς δεν έχουν όλοι τις ειδικές σχέσεις που έχει η Ελλάδα με τον ρωσικό λαό σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και η Τουρκία δεν έστειλε δωρεάν βοήθεια, αλλά πούλησε τα Bayraktar TB2.
    Επί τη ευκαιρία, στην Ελλάδα δεν εισέπραξε κανείς, με οποιονδήποτε τρόπο χρήματα για τα όπλα που έχουν στείλει;
    Είτε του αρχικού είτε του μεθύστερου σχεδιασμού; Κατ’αρχήν ποια και τι όπλα έχουν στείλει και με έγκριση ποιανού οργάνου; Όλα εν κρυπτώ; Γιατί;
    Οι συνεχείς πτήσεις των C-130 στην Πολωνία τι μεταφέρουν; Αέρα; Πόσες πτήσεις ελληνικών μεταφορικών αεροσκαφών έχουν γίνει προς Ουκρανία εκτός των αρχικών; Περισσότερες από 10!
    Υπήρξαν, ναι ή όχι πτήσεις αμερικανικών μεταφορικών αεροσκαφών με ελληνικό πολεμικό υλικό από Σούδα και από Ελευσίνα προς Πολωνία;
    Και αν πάση περιπτώσει, εμείς, ο ελληνικός λαός, τι κερδίζει; Συμπάθεια και καλά λόγια; Ακούσαμε τι δήλωσε το αμερικανικό ΥΠΕΞ και ο νέος Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Τ.Τσούνης για τις προκλήσεις της Τουρκίας: «Μην μαλώνετε».
    Μας έβαλαν στο «ίδιο καλάθι» αμυνόμενο κι επιτιθέμενο.
    Το ότι ο Γ.Γεραπετρίτης κλαυθμυρίζει και υποστηρίζδει ότι «Προβληματίζεται και έχει υποστεί σοκ» όπως είπε, για το «πόσο προσπαθούμε να εξαγάγουμε προβλήματα από εκεί που δεν υπάρχουν» και ότι κινδυνεύει η χώρα να γίνει ο παρίας του φιλελεύθερου κόσμου («Αν θέλουμε να καταστεί η χώρα μας ο παρίας του φιλελεύθερου κόσμου, ας το αποφασίσουμε και ας σταματήσουμε. Η δική μας διακυβέρνηση είναι πάρα πολύ ξεκάθαρη») είναι πραγματικά κωμικό.
    Ούτε η Τουρκία στέλνει όπλα δωρεάν και το Ισραήλ δεν στέλνει, ούτε δωρεάν, ούτε πληρωμένα. Πόσες χώρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στέλνουν όπλα; Οι μισές;
    Και τι κερδίσαμε; Πανάκριβο σιτάρι, πετρέλαιο για να πλουτίζουν οι Έλληνες εφοπλιστές ολιγάρχες πουλώντας το 3 και 4 φορές επάνω από την αξία που το έχουν αγοράσει οι ίδιοι;
    Και τι σημαίνει «Ο αμυντικός εξοπλισμός που στείλαμε στην Ουκρανία προήλθε από τα αποθέματά μας»; όπως δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ν.Παναγιωτόπουλος; Τα αποθέματα όπλων τα έχουμε για να τα χαρίζουμε;
    Ακόμα και τα 20.000 λαθραία ΑΚ-47 Καλάσνικοφ που είχαν κατασχεθεί από την Ουκρανία, κατά νόμον ήταν πλέον ελληνικά όπλα.
    Φαντασθείτε 20.000 ολοκαίνουρια ΑΚ-47 με τα πυρομαχικά τους να αντικαθιστούν στην Εθνοφρουρά του Αιγαίου αντίστοιχα γερασμένα G-3A3/A4. ‘Η να πωλούνται στο εξωτερικό προς 150 δολ. το ένα για να αγοραστούν 5.000 καινούρια Μ4 για τις Ένοπλες Δυνάμεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...