ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

19 Μαΐου 2022

Κατά την περίοδο 1915 – 1924 στον Πόντο το 50% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού σκοτώθηκε, ενώ ένας επιπλέον αριθμός εξισλαμίστηκε. ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

 

ΤΑ ΙΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΪΣΜΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ἡ ταλμουδικὴ γραμματεία περιέχει περισσότερες ἀπὸ 2.500-3.000 ἑλληνικὲς λέξεις, ἐνῶ ἀκόμη καὶ ἀρχιερεῖς ἔφεραν ἑλληνικὰ ὀνόματα (Ἰάσων, Μενέλαος, Ὀνίας).

 

ΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.

 



ΟΙ  ΑΡΜΕΝΙΟΙ  ΕΚΔΙΚΗΘΗΚΑΝ,  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΟΧΙ.

 

 

ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ. ΑΝΟΙΞΕ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑΣ. Η Τουρκάλα δημοσιογράφος, Uzay Bulut γράφει επί λέξει: «Τον 11ο αιώνα, οι Τούρκοι τζιχαντιστές από την Κεντρική Ασία εισέβαλαν και κατέκτησαν την ελληνόφωνη χριστιανική βυζαντινή αυτοκρατορία ανοίγοντας το δρόμο για την τουρκοποίηση και τον εξισλαμισμό της περιοχής με την μέθοδο των δολοφονιών, των απαγωγών, των βιασμών και τον βίαιο προσηλυτισμό».

 

 

 

ΤΣΙΠΡΑΣ: «ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΝΤΙΩΝ. ΟΙ ΠΟΝΤΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

 

 

ΝΑΙ, ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΕΙΧΑΜΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ Κατά την περίοδο 1915 – 1924 στον Πόντο διαδραματίστηκε μια ασύλληπτη ανθρώπινη τραγωδία. Το 50% του συνολικού ελληνικού πληθυσμού σκοτώθηκε, ενώ ένας επιπλέον αριθμός εξισλαμίστηκε. 

 

 

ΤΣΙΠΡΑ, ΦΙΛΗ, ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ: «ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΤΟΥ». «et qui partonn au crime, en deviant comlice». ΒΟΛΤΑΙΡΟΣ 

 

 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

12 σχόλια:

  1. ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ: «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ». ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...

    ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ"
    Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Εισηγητών για επιμορφωτικό πρόγραμμα Δικαστικών Λειτουργών
    Τίτλος σεμαναρίου: "Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ στην έννομη τάξη" (κοινό όλων των κατευθύνσεων)
    Ημερομηνία διενέργειας:9 και 10 Ιουνίου 2022
    Τόπος διενέργειας: Θεσσαλονίκη

    ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ"
    Παράταση Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντοσ Ειγηγτών για επιμορφωτικό πρόγραμμα Δικαστικών Λειτουργών
    Τίτλος συνεδρίου: "ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ" (κοινό όλων των κατευθύνσεων)
    Ημερομηνία διενέργειας: 9 και 10 Ιουνίου 2022
    Τόπος διενέργειας: Θεσσαλονίκη
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ ΣΤΗΝ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ; Από τον περασμένο Ιούλιο ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με τριετή θητεία. ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΤΖΑΡΑΣ: ΟΛΕΣ οι αποφάσεις που συνυπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς. Ο αντιπρόεδρος αγόραζε την Κόκα από τους Αλβανούς.
      Η άγαμη και άτεκνη Αϊρίν - Έβελυν – Μικέλα, από τη Συναγωγή της Καλαμάτας, τα ήξερε ΟΛΑ για την Κόκα. Οι αποφάσεις που υπέγραψαν πρόεδρος και αντιπρόεδρος είναι ΟΛΕΣ ΑΚΥΡΕΣ λόγω διαφθοράς.
      Η άγαμη και άτεκνη Αϊρίν - Έβελυν – Μικέλα, από τη Συναγωγή της Καλαμάτας, που συζούσε με τον Αντιπροεδρο, ήταν η εισηγήτρια υπέρ του μνημονίου που απέρριψε τις αιτιάσεις αντισυνταγματικότητας για τις περικοπές μισθών και επιδομάτων σε δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους που κατατέθηκαν το 2010 από την ΑΔΕΔΥ και την Ομοσπονδία Συνταξιούχων.
      Για αυτό την έκαναν πρόεδρο...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. «ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΓΕ ΚΟΚΑΪΝΗ για να τον ΠΗΔΑΜΕ». Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό».
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/12/unisex.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου για την υπόθεση των ανήλικων αλλοδαπών και των ναρκωτικών. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚεσ «ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.
      https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/01/blog-post_48.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΩΝ
      ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
      Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που εξελέγησαν από τις αρχαιρεσίες της 8ης και 15ης Μαΐου 2022 είναι τα εξής, κατά σειρά ψήφων:
      Α. ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
      Ψήφοι
      1 Στενιώτη Μαργαρίτα Εφέτης Αθηνών 912
      2 Σεβαστίδης Χριστόφορος Εφέτης Αθηνών 823
      3 Σεβαστίδης Χαράλαμπος Εφέτης Αθηνών 803
      4 Μποροδήμος Παντελής Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 798
      5 Νάστας Χρήστος Πρόεδρος Εφετών Θεσσαλονίκης 794
      6 Βουλγαρίδης Κωνσταντίνος Εφέτης Αθηνών 765
      7 Κώνστα Ελευθερία Εφέτης Λάρισας 765
      8 Βελίας Νικήτας Ειρηνοδίκης Αθηνών 757
      9 Μαυρίδης Χαράλαμπος Εφέτης Θεσσαλονίκης 671
      10 Καραναστάσης Βασίλειος Πρωτοδίκης Θεσσαλονίκης 662
      11 Βεργώνης Ευστάθιος Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών 653
      12 Φούκας Δημήτριος Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 653
      13 Κώστα Ευθαλία Ειρηνοδίκης Θεσσαλονίκης 623
      14 Ασπρογέρακας Ιωάννης Πρόεδρος Πρωτοδικών Αθηνών 611
      15 Τσέφας Μιχαήλ Πρόεδρος Πρωτοδικών Αιγίου 597


      Β. ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ
      Ψήφοι
      16 Μάτση Αικατερίνη Αντεισαγγελέας Εφετών Λάρισας 587
      17 Ντόκα Αικατερίνη Εφέτης Λάρισας 572
      18 Σακελλαροπούλου Αφροδίτη Πταισματοδίκης Πατρών 355
      19 Βασταρούχας Παναγιώτης Δόκιμος Ειρηνοδίκης Καλύμνου 176
      ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ, ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΑΝΤΑΡCIA: «Οι απόψεις του δικαστή Σεβαστίδη, προέδρου της ένωσης δικαστών και εισαγγελέων, ξεπερνούν τις θέσεις του ΚΚΕ, από το οποίο προέρχεται, θυμίζοντας πολιτικές θέσεις του ΑΝΤΑΡΣΥΑ». https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-krybetai-piso-apoton-polemo-stin-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon [https://www.iefimerida.gr/ellada/ti-krybetaipiso-apo-ton-polemo-stin-enosi-dikaston-kai-eisaggeleon] 02/03/2021
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. Ο κορωνοϊός «διαλύει» τη Βόρεια Κορέα - Πάνω από 1,5 εκατ. τα κρούσματα. Εκτός κάθε ελέγχου ο κορωνοϊός.
      Η χώρα δεν διαθέτει τα μέσα να κάνει τεστ για τον ιό στους κατοίκους της, που δεν έχουν εμβολιαστεί. Ορισμένοι επιστήμονες δεν κρύβουν πως ανησυχούν για το ενδεχόμενο να προκύψει νέα παραλλαγή του SARS-CoV-2 στη χώρα.
      Το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας κατατασσόταν στην 193η θέση επί συνόλου 195 χωρών σε περυσινή μελέτη του αμερικανικού πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Περισσότεροι από 660.000 πολίτες σε αυστηρή καραντίνα. Ελάχιστες οι διαθέσιμες ΜΕΘ, δίχως σύγχρονο εξοπλισμό τα νοσοκομεία.
      Στο χείλος του γκρεμού βρίσκεται η Βόρεια Κορέα μετά το ξέσπασμα του κορωνοιού καθώς αν δεν ληφθούν σύντομα μέτρα που θα εξασφαλίσουν στη χώρα εμβόλια και φάρμακα θα βρεθεί αντιμέτωπη με μία ανυπολόγιστη καταστροφή.
      Ο αριθμός των κρουσμάτων φαίνεται πως ξεπερνά το 1,5 εκατ. από την περασμένη εβδομάδα που ανακοίνωσε έπειτα από δύο χρόνια πανδημίας πως εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα Covid -19 στην πρωτεύουσα Πιονγιάνγκ.
      Την ίδια ώρα τουλάχιστον 663.910 άνθρωποι βρίσκονταν σε καραντίνα, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

      Λόγω της έλλειψης τεστ και το πόρων για την παρακολούθηση του ιού τα επίσημα στοιχεία ενδέχεται να είναι κατά πολύ μειωμένα και το ξέσπασμα του ιού στη Βόρεια Κορέα να είναι μεγαλύτερο από όσο υπολογίζεται.
      Η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να βρεθεί αντιμέτωπη με μία ανθρωπιστική κρίση.

      Θεωρείται βέβαιο ότι το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει εμβολιάσει κανέναν από τον πληθυσμό του και δεν έχει πρόσβαση σε αντιϊικά φάρμακα που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του Covid-19 σε άλλες χώρες.
      Τα νοσοκομεία της χώρας δεν διαθέτουν επαρκή εξοπλισμό, ενώ οι μονάδες εντατικής θεραπείας είναι λιγοστές.
      Την ίδια ώρα ο χρόνιος υποσιτισμός έχει κάνει τον πληθυσμό των 26 εκατομμυρίων πιο ευάλωτο σε σοβαρές ασθένειες.

      «Οι περισσότεροι Βορειοκορεάτες πάσχουν από χρόνιο υποσιτισμό και δεν είναι εμβολιασμένοι, ουσιαστικά δεν υπάρχουν πια φάρμακα στη χώρα και οι υποδομές υγείας δεν είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν αυτή την πανδημία», δήλωσε η Λίνα Γιουν ερευνήτρια που ειδικεύεται στην Κορέα στο Human Rights Watch. Η ίδια κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει στη χώρα φάρμακα, εμβόλια και ιατρικό εξοπλισμό.
      Προεδρεύοντας σε έκτακτη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Κόμματος Εργαζομένων της Κορέας, ο κ. Κιμ στηλίτευσε την «ανωριμότητα» του κρατικού μηχανισμού «στην αντιμετώπιση της κρίσης», που μεγεθύνει «την περιπλοκότητα και τα δεινά» του πληθυσμού, την ώρα που «χρόνος ίσον ζωή», μετέδωσε σήμερα το KCNA.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ Η ΣΕΧΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡCIA ΑΥΞΗΣΕ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΗΣ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Οι έλληνες δικαστές χειροκροτούν την Βόρειο Κορέα. Οι δικαστές στην Ελλάδα ψηφίζουν μαζικά Βόρειο Κορέα και Κιμ Γιονγκ Ουν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΦΥΛΑΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. Σκάφος με Τούρκους αξιωματικούς κατέπλευσε στον κόλπο της Ελαφονήσου. Πέρασαν όλο το Αιγαίο ανενόχλητοι. Πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και επιχειρηματίες οι οποίοι δήλωσαν Γκιουλενιστές.
    Τα ξημερώματα της Πέμπτης 19 Μαΐου, κατέπλευσε στον κόλπο της Ελαφονήσου ένα σκάφος με τουρκική σημαία.
    Κάτι που σημαίνει ότι πέρασαν όλο το Αιγαίο χωρίς να τους ενοχλήσει κανείς!
    Στο γιοτ επέβαιναν συνολικά 19 άτομα, εκ των οποίων 9 άνδρες, 6 γυναίκες και 4 παιδιά.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για Τούρκους ανώτερους αξιωματικούς, αλλά και επιχειρηματίες -οι οποίοι δήλωσαν Γκιουλενιστές- που ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Ιταλία και λόγω των κακών καιρικών συνθηκών αναγκάστηκαν να καταπλεύσουν στον Σίμο της Ελαφονήσου περίπου στο 02:30 τα ξημερώματα.
    Οι επιβαίνοντες του σκάφους ζήτησαν βοήθεια από ανθρώπους που βρίσκονται στο κάμπινγκ της συγκεκριμένης περιοχής του νησιού, ωστόσο οι Αρχές δεν άργησαν να φτάσουν στο σημείο.
    Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει σπεύσει λεωφορείο της Αστυνομίας για να τους παραλάβει, ενώ η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών έχει επιληφθεί της κατάστασης ώστε να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΚΡΕΜΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ.

    Τις εικόνες εγκατάλειψης και βανδαλισμού της Αγίας Σοφίας καταγράφει σε άρθρο της τουρκική εφημερίδα Τζουμχουριέτ η οποία επισημαίνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO από το καλοκαίρι του 2020 οπότε και μετατράπηκε σε τζαμί.
    Η εφημερίδα επισημαίνει στο άρθρο της πως από τον Ιούλιο του 2020 μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας έχουν δει εικόνες βαναδαλισμού στο εσωτερικό της Αγίας Σοφίας και προσθέτει πως τα πλήθη που συρρέουν καθημερινά σε αυτή συμβάλουν στην καταστροφή της.
    Μάλιστα η εφημερίδα έστειλε δημοσιογράφους στην Αγία Σοφία προκειμένου να καταγράψουν στο ρεπορτάζ τους όλα όσα είδαν, με την Τζουμχουριέτ να προχωρά σε μία δυσοίωνη πρόβλεψη για το μνημείο σύμβολο του Ελληνισμού, γράφοντας πως η «Η Αγία Σοφία δεν θα δει το 2050».
    Οι δημοσιογράφοι της τουρκικής εφημερίδας επισήμαναν ότι είδαν δεκάδες επισκέπτες να συρρέουν στην Αγία Σοφία και ανέφεραν ότι στο «Μπαϊράμι» πριν από μερικές εβδομάδες συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 χιλιάδες επισκέπτες. Όπως επισημαίνεται στο άρθρο της Τζουμχουριέτ, ακόμη και η υγρασία από τις ανάσες του πλήθους, αρκεί για να προκαλέσει φθορά.
    Οι εικόνες που είδαν φέτος το φως της δημοσιότητας προκάλεσαν σφοδρές αντιδράσεις από αρχαιολόγους και ιστορικούς, γράφει η εφημερίδα και ασκώντας κριτική στον Τούρκο Πρόεδρο σημείωσε πως η Αγία Σοφία εργαλειοποιήθηκε για πολιτικούς λόγους και υποστηρίζει το μνημείο πρέπει να παραμένει μουσείο.
    H εφημερίδα μετά τις εικόνες ντροπής από τις φθορές στην Αυτοκρατορική Πύλη και τις φωτογραφίες με τα σφηνωμένα παπούτσια στις εσοχές του ναού, κάνει αναφορά και στον Τούρκο αρχαιολόγο, Ομέρ Φαρούκ Γιαβαστσάι και στη φωτογραφία που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία ανέφερε ότι κάποιοι μετέτρεψαν ακόμα και μια ιστορική οθωμανική δεξαμενή νερού σε…παπουτσοθήκη, αφότου έσπασαν το καπάκι της.
    Την ίδια ώρα «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου», γιατί δεν έχουν γίνει σωστές εργασίες αποκατάστασης.
    Όπως επισημαίνεται στο άρθρο υπάρχουν πολλοί επισκέπτες, που χρησιμοποιούν το μνημείο για να διανυκτερεύσουν, για να αφήσουν τις βαλίτσες τους και για να αφήσουν μέσα σε αυτό τα καροτσάκια των μωρών, ή για να χρησιμοποιήσουν τις τουαλέτες.
    Αρχαιολόγοι και Τούρκοι ιστορικοί προειδοποιούν, ότι πρέπει να μπει εισιτήριο για είσοδο στην Αγία Σοφία και να μπαίνουν μόνο 20 άνθρωποι κάθε φορά, για να μπορεί το μνημείο να διατηρηθεί, αλλιώς προαναγγέλλουν για το κοντινό μέλλον ολική καταστροφή του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι τούρκοι για την ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων: «Διπλό γλέντι για τους Τούρκους».
    Η συγκεκριμένη ημερομηνία (19/5) έχει ανακηρυχθεί ως «Ημέρα Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων στο Μικρασιατικό Πόντο» καθώς σαν σήμερα, στις 19 Μαΐου του 1919, ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα του Πόντου, αρχίζοντας την γενοκτονία των Ποντίων.
    Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου αναφέρεται σε σφαγές και εκτοπισμούς εναντίον Ελληνικών πληθυσμών στην περιοχή του Πόντου και η τουρκική εφημερίδα Fanatik έκανε λόγο για «διπλό γλέντι για τους Τούρκους» έπειτα από την πρόκριση της Εφές στον τελικό με το νικητήριο τρίποντο του Μίτσιτς.
    Το ρεπορτάζ του αγώνα αναφέρει: «Η Αναντολού Εφές έπαιξε σήμερα στο Final 4 της EuroLeague, τη μέρα που όλη η Τουρκία γιορτάζει τη 19η Μαϊου ως Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού. Ο εκπρόσωπός μας, Εργκίν Αταμάν κέρδισε τον Έλληνα γίγαντα Ολυμπιακό με 77-74 στον αγώνα που διεξήχθη στο Βελιγράδι. Η Εφές πέρασε στον τελικό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, δίνοντας στον τουρκικό λαό διπλό γλέντι στις 19 Μάη»!
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...