ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

27 Μαΐου 2022

ΣΕ ΔΙΚΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ Γ΄ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΠΛΗΜΜΕΛΗΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΗΚΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (και πρώην γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών) ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ.

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ «ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΛΟΑΤΚΙ+ ΣΤΗΝ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ»

 

 


Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ Παναγιώτης Ευστρατίου έχει τοποθετηθεί γενικός διευθυντής στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών, με τριετή θητεία. ΕΝΑΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΝΑΡΚΟΜΑΝΗΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ. ΑΥΤΟΣ ΕΒΓΑΖΕ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΦΥΝΤΑΝΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ.

 

 Η ΤΡΑΓΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΤΟΝ ΣΤΕΝΟ ΦΙΛΟ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΜΕ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ. ΤΙ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΤΑ ΝΕΑΡΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΟΥ ΓΥΡΟΦΕΡΝΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠ’ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. «ΜΑΣ ΚΕΡΝΑΓΕ ΚΟΚΑΪΝΗ για να τον ΠΗΔΑΜΕ». Η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου μίλησε για μια unisex κοινωνία σε παιδιά δημοτικού - «Ούτε αρσενικό, ούτε θηλυκό». 

 

 

Άσκηση ποινικής δίωξης στον πρώην αντιπρόεδρο του ΣτΕ Παναγιώτη – Κίμωνα Ευστρατίου για την υπόθεση των ανήλικων αλλοδαπών και των ναρκωτικών. Ο ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚεσ «ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» ΚΑΤΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ.

 

 

 

 

Πρόκειται για τον ανώτατο δικαστικό και επί χρόνια σύντροφο της πρώην προέδρου του ΣτΕ Μαίρης Σαρπ, ο οποίος ενεπλάκη σε υπόθεση προμήθειας και κατοχής κοκαΐνης προς ιδία χρήση στην Ηλιούπολη τον Δεκέμβριο του 2021 και στη συνέχεια, όταν το περιστατικό έλαβε διαστάσεις, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου.
Τα αδικήματα για τα οποία βαρύνεται σε βαθμό πλημμελήματος ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ αφορούν συγκεκριμένα την προμήθεια και κατοχή ποσότητας ναρκωτικών αποκλειστικά προς ιδία χρήση και διανομή εξ ιδίας ποσότητας ναρκωτικών χωρίς κέρδος.
Είναι προφανές όπως επισημαίνουν νομικοί κύκλοι στο edolio5 ότι η σύνταξη αυτού του κατηγορητηρίου τον οδηγεί σε βέβαιη αθώωση.
Η δίκη του Π. Ευστρατίου έχει προσδιοριστεί για τον Δεκέμβριο του 2022.
Ήταν ξημερώματα της 2ας Δεκεμβρίου 2021 όταν έξω από το σπίτι όπου διαμένει ο Π. Ευστρατίου στην Ηλιούπολη στάθμευσε ένα αυτοκίνητο. Σε αυτό επέβαιναν τρεις νεαροί.
Ένας 24χρονος αλβανικής καταγωγής, ένας 32άχρονος από τις Φιλιππίνες και ένας 26άχρονος Ελληνας.
Οι τρεις τους βρίσκονταν μέχρι εκείνη την ώρα στην περιοχή της Ομόνοιας, έως ότου ο 26άχρονος δέχτηκε μήνυμα από «χρήστη σελίδας γνωριμιών GRINDR» προκειμένου να μεταβεί σε σπίτι στην Ηλιούπολη, όπως κατέθεσε. Ο χρήστης της σελίδας ήταν ο 66άχρονος ανώτατος δικαστικός Π. Ευστρατίου.
Ο 26άχρονος ανέβηκε στο σπίτι του ανώτατου δικαστή ενώ οι δύο άλλοι παρέμειναν στο αυτοκίνητο.
Οι κινήσεις τους προκάλεσαν τις υποψίες του φρουρού, ο οποίος ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα να στείλει ενισχύσεις.
Οι τρεις άντρες συνελήφθησαν, καθώς κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε πάνω τους ποσότητα κοκαΐνης.
Επρόκειτο για ποσότητα 0,59 γραμμαρίου τοποθετημένη μέσα σε «φιξάκι».
Οι αστυνομικοί ειδοποίησαν τον δικαστικό, ο οποίος κατέβηκε από το διαμέρισμά του και παραδέχτηκε ότι γνωρίζει τον ένα από τους τρεις.
Στη συνέχεια οι τρεις νεαροί και ο Ευστρατίου οδηγήθηκαν στο ΑΤ Ηλιούπολης.
Οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του δικαστή παρουσία εισαγγελέα.
Κατά τον έλεγχο εντόπισαν και κατέσχεσαν ένα γυάλινο φιαλίδιο με υπολείμματα σκόνης στο κομοδίνο ακριβώς δίπλα στο κρεβάτι του δικαστικού.

Ο 26άχρονος κατά την αρχική απολογία του υποστήριξε ότι ο δικαστής ήταν εκείνος που του είχε προμηθεύσει τη ναρκωτική ουσία.
«Πράγματι δέχτηκα και αφού έλαβα μέσω μηνύματος εφαρμογής WhatsApp οδηγίες μετέβηκα στην Ηλιούπολη.
Οι φίλοι μου ανέμεναν στο αυτοκίνητο και εγώ πήγα στο διαμέρισμα δεύτερου ορόφου, όπου έκανα με τον κύριο, τα στοιχεία του οποίου δεν γνωρίζω, χρήση κόκας, την οποία ο κύριος είχε στο σπίτι. Καθόμασταν στην κουζίνα.
Φεύγοντας από το σπίτι του κυρίου με σταμάτησαν οι αστυνομικοί, με έψαξαν και βρήκαν την κόκα που είχα πάνω μου, που είχα αγοράσει από άγνωστο άτομο στην περιοχή της Ομόνοιας» είχε καταθέσει αρχικά στους αστυνομικούς ο 26άχρονος.
Τον περασμένο Μάρτιο οι τρεις νεαροί όπως είχε αποκαλύψει το edolio5 καταδικάστηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών για κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την υπ’ αριθμόν 801/2022 δικαστική απόφαση, οι τρεις νεαροί, οι οποίοι δικάστηκαν ερήμην, κρίθηκαν ένοχοι για τα αδικήματα για τα οποία κατηγορούνταν.
Το δικαστήριο έκρινε ότι ο 26άχρονος είχε προμηθευτεί την κοκαΐνη και μαζί με τους άλλους δύο νεαρούς είχαν κάνει χρήση στην Ομόνοια λίγο προτού μεταβούν στην Ηλιούπολη.
Ο δικαστής Ευστρατίου πάντως σε υπόμνημα που είχε καταθέσει μέσω των δικηγόρων του είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε καμιά σχέση με την κοκαΐνη και ότι ουσιαστικά «προσποιήθηκε ότι δοκιμάζει» επειδή τον πίεσε έντονα ο 26άχρονος.
Επίσης, ο πρώην αντιπρόεδρος του ΣτΕ απέδιδε την εμπλοκή του στην υπόθεση «στις αντιφατικές και αναξιόπιστες», όπως τις χαρακτήριζε, «τοποθετήσεις» του 26άχρονου κατά τη διάρκεια της αστυνομικής προανάκρισης.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στο υπόμνημα Ευστρατίου, οι δύο άντρες βρίσκονταν μαζί στην κουζίνα του σπιτιού δίχως ο ανώτατος δικαστικός να γνωρίζει ότι ο 26άχρονος είχε κοκαΐνη μαζί του. Κάποια στιγμή ο 26άχρονος φέρεται να του «επιτέθηκε λεκτικά ευρισκόμενος σε καθεστώς έντονης υπερδιέγερσης» και τον «πίεσε φορτικά» να δοκιμάσει κοκαΐνη.
Ο Ευστρατίου, σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, αναγκάστηκε να προσποιηθεί ότι δοκιμάζει επειδή… φοβήθηκε.
«Προσποιήθηκα ότι δοκιμάζω ναρκωτική ουσία υπό το κράτος λεκτικής πίεσης από το ανωτέρω πρόσωπο αισθανόμενος έντονο φόβο στα όρια του πανικού διότι από τη συμπεριφορά αυτού του προσώπου, η οποία είχε αρχίσει να γίνεται επιθετική, τότε μόλις αντιλήφθηκα ότι το πρόσωπο αυτό πριν έλθει στην οικία μου είχε ενδεχομένως ήδη κάνει χρήση ναρκωτικών ουσιών και βρισκόταν υπό την επήρειά τους» ανέφερε μεταξύ άλλων στο υπόμνημά του. Ωστόσο οι ισχυρισμοί του δεν φαίνεται ότι έπεισαν, με αποτέλεσμα να του απαγγελθεί κατηγορία και να παραπεμφθεί σε δίκη.

 

 

 Είκοσι δικαστές έχουν αναβάλει 1.428 φορές 59 υποθέσεις!
Ποιός θα δικάσει τους δικαστές; Της «αναβολής» γίνεται στο ΣτΕ.


Στα 92 χρόνια της ιστορίας του Συμβουλίου της Επικρατείας, αλλά και στη διαδρομή των αντίστοιχων Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, δεν έχει σημειωθεί ουδέποτε τόσο υπερβολικά μεγάλος αριθμός αναβολών επί εκκρεμών υποθέσεων που παραμένουν στα συρτάρια των δικαστών χωρίς να εκδικάζονται επί 14 ολόκληρα χρόνια.
Δικαστής που έχει «σπάσει» όλα τα ρεκόρ, σε 14 υποθέσεις που χειρίζεται έχει δώσει 438 αναβολές, και κρατεί «νεκρές» τις υποθέσεις αυτές από 5 έως 12 χρόνια, χωρίς να τις δικάζει. Πλέον αυτού, ο ίδιος δικαστής έχει στα χέρια του υποθέσεις που έχει δώσει 40, 35, 33, 30, 29, 27 και 25 αναβολές. Άλλη δικαστής έχει δώσει σε 10 υποθέσεις 290 αναβολές. Μια τρίτη δικαστής σε 7 υποθέσεις που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής από 7 έως 11 χρόνια έχει δώσει 206 αναβολές.
Τέταρτος δικαστής σε 4 υποθέσεις έχει δώσει 115 αναβολές ενώ τις κρατά αδίκαστες από 10 έως 13 χρόνια. Άλλος έχει δώσει 83 αναβολές σε 3 υποθέσεις κρατώντας τες στο συρτάρι του από 10 έως 12 χρόνια. Γυναίκα δικαστής επί 9 χρόνια δεν δικάζει 3 υποθέσεις και έχει δώσει μέχρι τώρα 79 αναβολές, ενώ συνάδελφός της σε 3 πάλι υποθέσεις έχει δώσει 83 αναβολές και τις κρατάει στα χέρια της από 6 έως 12 χρόνια. Μία άλλη δικαστής σε 2 υποθέσεις έχει δώσει 69 αναβολές και τις κρατάει αδίκαστες 8 και 9 χρόνια.
Το γαϊτανάκι των αναβολών δεν τελειώνει εδώ. Και αυτό γιατί 11 δικαστές έχουν από μία υπόθεση την οποία έχουν αναβάλει από 25 έως 46 φορές και κρατούν «νεκρές» τις εν λόγω υποθέσεις από 5 έως 14 χρόνια.
Έτσι η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες στην «μαύρη λίστα» του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για καθυστερήσεις στην έκδοση δικαστικών αποφάσεων, δηλαδή για υπέρβαση της εύλογης διάρκειας της δίκης με τα πρόστιμα σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου να επιβάλλονται το ένα μετά το άλλο.
Όμως στην Ελλάδα τυγχάνουν επιβράβευσης. Γίνονται μέχρι και Πρόεδροι Δημοκρατίας...

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...