ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαΐου 2022

«AN O ΠOYTIN ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΘΕΛΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ». Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΤΟΥ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ (ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΠΕΝΕΤ) ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.




Ο ΠΟΥΤΙΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΕΝΕΤ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ» ΠΟΥΤΙΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

 

 

Ο «ΙΟΥΔΑΙΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ «ΙΟΥΔΑΙΟΥ» ΧΙΤΛΕΡ. ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΩΜΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΑΛΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΧΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΣΙΛΕ ΜΑΡΞ.

 


Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΕΤ:  
«ΕΧΩ  ΣΚΟΤΩΣΕΙ  ΠΟΛΛΟΥΣ  ΑΡΑΒΕΣ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΟΥ».

 «Αν ο Πούτιν θέλει να επιβιώσει, είναι καλύτερο να κάνει αυτό που του λέει το Ισραήλ». Αυτά είναι τα λόγια της Αγιελέτ Σάκεντ, της Ισραηλινής Υπουργού Δικαιοσύνης του Νετανιάχου και τώρα  Υπουργού Εσωτερικών του Μπένετ, που έγινε  διεθνώς γνωστή ως υπέρμαχη της εξόντωσης των Παλαιστίνιων παιδιών (τα αποκαλεί «μικρά φίδια») και των μητέρων που τα γεννούν. Η 43χρονη Αγελέτ Σακέντ -ανερχόμενο αστέρι στην πολιτική σκηνή - ίδρυσε μαζί με τον Μπένετ τη «Νέα Δεξιά» και εκπροσωπεί τον φανατικό ακροδεξιό πολιτικό σχηματισμό «Yamina». «Η οικοδόμηση στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια είναι θεμελιώδης, ουσιαστική και αυτονόητη», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ayelet Shaked (Yamina). "Ο ηγέτης του κόμματος της ριζοσπαστικής δεξιάς Yamina Ναφτάλι Μπένετ..." Οι έλληνες δημοσιογράφοι - δια τον φόβο των ιουδαίων - αναφέρουν πάντοτε (κομψά) τον Μπένετ, όχι ως ακροδεξιό, αλλά ως "ριζοσπάστη δεξιό"... 
Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός Benjamin Netanyahu   (Βενιαμίν  Νετανιάχου)  είχε διορίσει  την Ayelet Shaked   (Αγιαλέτ  Σάκεντ)  ως Υπουργό Δικαιοσύνης στην τέταρτη  κυβέρνησή του. Η Shaked  είναι μέλος της Κνεσέτ (Βουλή), και αντιπροσώπευε τότε το ακροδεξιό κόμμα Habayit Hayehudi («Εβραϊκό Σπίτι»). Είναι γνωστή για τις ακραίες "ναζιστικές" απόψεις της.

 

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2014 στην επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα, η βουλευτής Shaked ζήτησε την  γενοκτονία των Παλαιστινίων.
 Σε μια δημοσίευση στο Facebook, την 17η Ιουλίου  2014, μια ημέρα πριν Ισραηλινοί εξτρεμιστές απαγάγουν τον Παλαιστίνιο έφηβο Muhammad Abu Khdeir και τον κάψουν ζωντανό, η βουλευτής υποστήριξε ότι ”το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός” και απηύθυνε έκκληση για την καταστροφή του, ”συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.”


 

  
Πέμπτη, 17 Ιουλίου 2014
Η  υπουργός  Δικαιοσύνης  του  Ισραήλ  Αγιελέτ Σάκεντ (Ayelet Shaked)  προτείνει:
«Πρέπει να σκοτώσουμε τις Παλαιστίνιες μανάδες, έτσι ώστε να μην γεννηθούν νέα μικρά φίδια... Πρέπει να πεθάνουν και τα  σπίτια τους να εξαφανιστούν, έτσι δεν  θα δουν το φως νέοι τρομοκράτες. Είναι εχθροί μας και το αίμα τους πρέπει να χυθεί στα χέρια μας. Το ίδιο ισχύει και για τις μανάδες των νεκρών τρομοκρατών».
 

ΠΩΣ  ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ  Η  ΥΠΟΥΡΓΟΣ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ  ΤΟΥ  ΙΣΡΑΗΛ  ΤΗΝ  
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ  ΤΩΝ  ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΩΝ.  
ΕΧΟΥΝ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ  ΟΙ  ΓΡΑΠΤΕΣ  ΑΠΟΨΕΙΣ  ΤΗΣ. 

Η Shaked αργότερα διέγραψε αυτό που είχε γράψει, το οποίο συγκέντρωσε 1.000 like και κοινοποιήσεις και όχι πριν αρχειοθετηθεί.
Το παρακάτω είναι μια μετάφραση των  γραπτών  της:   

«Ο  Παλαιστινιακός  λαός έχει κηρύξει πόλεμο εναντίον μας, και πρέπει να απαντήσουμε με πόλεμο. Όχι μια επιχείρηση, όχι μια αργή κίνηση, όχι χαμηλής έντασης, όχι ελεγχόμενη κλιμάκωση, όχι καταστροφή των υποδομών της τρομοκρατίας, όχι στοχευμένες δολοφονίες. Αρκετά με τις πλάγιες αναφορές.

Αυτό είναι ένας πόλεμος. Οι λέξεις έχουν νόημα. Αυτό είναι ένας πόλεμος. Δεν είναι ένας πόλεμος κατά της τρομοκρατίας  και όχι ένας πόλεμος κατά των εξτρεμιστών  και δεν είναι καν ένας πόλεμος εναντίον της Παλαιστινιακής Αρχής. Αυτά τα δύο είναι μορφές αποφυγής της πραγματικότητας. Αυτό είναι ένας πόλεμος μεταξύ δύο ανθρώπων.

Ποιος είναι ο εχθρός; Ο παλαιστινιακός λαός. Γιατί; Ρωτήστε τους, αυτοί άρχισαν.

Δεν ξέρω γιατί είναι τόσο δύσκολο για μας να ορίσουμε την πραγματικότητα με τις απλές λέξεις που η γλώσσα θέτει στη διάθεσή μας. Γιατί πρέπει να σκαρφιζόμαστε ένα νέο όνομα για τον πόλεμο κάθε δεύτερη εβδομάδα, μόνο και μόνο για να αποφύγουμε να τον αποκαλέσουμε με το όνομά του.

Τι είναι τόσο τρομακτικό στο να καταλάβουμε ότι το σύνολο του παλαιστινιακού λαού είναι ο εχθρός;

Κάθε πόλεμος είναι ανάμεσα σε δύο λαούς, και σε κάθε πόλεμο οι άνθρωποι που ξεκίνησαν τον πόλεμο, όλος ο λαός, είναι ο εχθρός. Μια δήλωση του πολέμου δεν είναι έγκλημα πολέμου. Το να ανταποκρίνεσαι με πόλεμο σίγουρα δεν είναι. Ούτε είναι η χρήση της λέξης «πόλεμος», ούτε ο σαφής ορισμός του ποιος είναι ο εχθρός.  Au contraire: η ηθική του πολέμου (ναι, υπάρχει τέτοιο πράγμα) βασίζεται στην παραδοχή ότι υπάρχουν πόλεμοι σε αυτόν τον κόσμο, και ότι ο πόλεμος δεν είναι η φυσιολογική κατάσταση των πραγμάτων, και ότι σε πολέμους ο εχθρός είναι συνήθως ένας ολόκληρος λαός, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιωμένων και των γυναικών του, των πόλεων και των χωριών του, της περιουσίας και των υποδομών του.

Και η ηθική του πολέμου γνωρίζει ότι δεν είναι δυνατόν να μην πληγώσεις τους αμάχους του εχθρού. Δεν καταδικάζει τη βρετανική Πολεμική Αεροπορία, η οποία βομβάρδισε και κατέστρεψε εντελώς τη γερμανική πόλη της Δρέσδης, ή τα αεροπλάνα των ΗΠΑ που κατέστρεψαν τις πόλεις της Πολωνίας και κατέστρεψαν το ήμισυ της Βουδαπέστης, μέρη του οποίου οι κάτοικοι ποτέ δεν είχε κάνει τίποτα στην Αμερική, αλλά που έπρεπε να καταστραφούν για να κερδίσει τον πόλεμο ενάντια στο κακό.

Τα ήθη του πολέμου δεν απαιτούν ότι η Ρωσία πρέπει να παραπεμφθεί σε δίκη, αν και βομβαρδίζει και καταστρέφει τις πόλεις και τις γειτονιές στην Τσετσενία. Δεν καταγγέλλει η Ειρηνευτική Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών για τη δολοφονία εκατοντάδων αμάχων στην Αγκόλα, ούτε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που βομβάρδισαν τον Μιλόσεβιτς στο Βελιγράδι, μια πόλη με ένα εκατομμύριο πολίτες, ηλικιωμένους, βρέφη, γυναίκες και παιδιά. Τα ήθη του πολέμου δέχονται ως σωστά, κατ ‘αρχήν, όχι μόνο πολιτικά, το τι έχει κάνει η Αμερική στο Αφγανιστάν, συμπεριλαμβανομένων των μαζικών βομβαρδισμών κατοικημένων τόπων, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας ενός ρεύματος προσφύγων από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που διέφυγαν τη φρίκη του πολέμου, για χιλιάδες από τους οποίους δεν υπάρχει σπίτι για να επιστρέψουν.

Και στον πόλεμο μας, αυτό είναι επταπλάσια πιο σωστό, επειδή οι στρατιώτες του εχθρού κρύβονται μεταξύ του πληθυσμού, και είναι μόνο μέσω της στήριξής του ότι μπορεί να αγωνιστεί. Πίσω από κάθε τρομοκράτη βρίσκονται δεκάδες άνδρες και γυναίκες, χωρίς τους οποίους δεν θα μπορούσε να προβεί σε τρομοκρατικές ενέργειες. Ηθοποιοί στον πόλεμο είναι εκείνοι που υποκινούν στα τζαμιά, που γράφουν τα δολοφονικά προγράμματα σπουδών για τα σχολεία, που δίνουν καταφύγιο, που παρέχουν οχήματα, καθώς και όλοι όσοι τους τιμούν και τους δίνουν ηθική υποστήριξη. Είναι όλοι μαχητές του εχθρού, και το αίμα τους θα είναι στα κεφάλια όλων τους. Αυτό τώρα περιλαμβάνει επίσης τις μητέρες των μαρτύρων, που τους στέλνουν στην κόλαση με λουλούδια και φιλιά. Θα πρέπει να ακολουθούν τους γιους τους, τίποτα δεν θα ήταν πιο δίκαιο. Θα πρέπει να πάνε, όπως και τα φυσικά τους σπίτια στα οποία μεγάλωσαν τα φίδια.

Διαφορετικά, περισσότερα μικρά φίδια θα μεγαλώσουν εκεί.”


ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΜΠΕΝΕΤ:  «ΕΧΩ  ΣΚΟΤΩΣΕΙ  ΠΟΛΛΟΥΣ  
ΑΡΑΒΕΣ  ΣΤΗΝ  ΖΩΗ  ΜΟΥ».

Ο Naftali Bennett, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, παλιά σαν ηγέτης  του κόμματος Habayit Hayehudi του οποίου η Shaked  ήταν ένα εξέχον μέλος, είχε γίνει ο ίδιος αντικείμενο κριτικής για τις παρόμοιες ακραίες, ακροδεξιές του απόψεις. Το 2013, ο Bennett, ως Υπουργός Οικονομίας, δήλωσε: ”Έχω σκοτώσει πολλούς Άραβες στη ζωή μου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με αυτό.”

Ο Bennett έχει επίσης υπερασπιστεί το ρόλο του ως διοικητής στην σφαγή της Κανά τον Απρίλιο του 1996, στην οποία ο ισραηλινός στρατός σκότωσε 106 Λιβανέζους πολίτες και τραυμάτισε 116 Λιβανέζους πολίτες και τέσσερις   εργαζόμενους του ΟΗΕ.

 "ΝΑ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ  ΓΡΗΓΟΡΑ ΟΙ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ" 

Ισραηλινή υπουργός: Αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν θα κάνουμε στη Συρία ”αυτό που πρέπει να κάνουμε”.
Η Ισραηλινή υπουργός δικαιοσύνης Ayelet Shaked δήλωσε τη Δευτέρα ότι αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν με την απαίτηση να φύγει το Ιράν απ’ τη Συρία τότε το Ισραήλ θα κάνει αυτό που πρέπει, μεταδίδει η εβραϊκή Jerusalem Post.
Η Ισραηλινή υπουργός, μιλώντας από το βήμα της Διάσκεψης του Διεθνούς Ινστιτούτου Αντιτρομοκρατίας στη Herzliya, είπε επίσης ότι ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Άσαντ πρέπει ”να κρατήσει το Ιράν έξω αν θέλει να επιβιώσει”.

ΙΟΥΔΑΙΑ  ΥΠΟΥΡΓΟΣ:  «ΤΟ  ΙΣΡΑΗΛ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΠΙΕΣΕΙ  ΤΙΣ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΕΣ  ΔΥΝΑΜΕΙΣ,  ΠΟΥ  ΠΡΕΠΕΙ  ΝΑ  ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΝ ! ».

”Το Ισραήλ πρέπει να πιέσει τις παγκόσμιες δυνάμεις να μην επιτρέψουν στο Ιράν να εδραιώσει ισχυρή παρουσία στη Συρία”, και αν οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν συμμορφωθούν, θα ”κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε”.
Μιλώντας για την πιθανότητα μιας αυξανόμενης Ιρανικής παρουσίας στη Συρία, η Shaked δήλωσε ότι ”η παρουσία του Ιράν στη Συρία μπορεί να είναι πολύ άσχημη και το Ισραήλ δεν θα συμφωνήσει με αυτά”, όσον αφορά την εγκατάσταση εργοστασίων όπλων και λιμανιών.
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι “οι παγκόσμιες δυνάμεις δεν θα το επιτρέψουν”.
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

13 σχόλια:

  1. Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ:
    Το ακροδεξιό «Yesh Atid» του Γιαΐρ Λαπίντ (17 έδρες), το ακροδεξιό «Yamina» (6 έδρες) του Ναφτάλι Μπένετ, το ακροδεξιό «Μπλε- Λευκό» (Kakhol lavan») με ηγέτη τον απόστρατο στρατηγό Μπένι Γκαντς (8 έδρες), το ακροδεξιό εθνικιστικό κόμμα «Yisrael Beytenu» (επτά έδρες), το ακροδεξιό κόμμα με επικεφαλής τον Γκιντεόν Σάαρ «Νέα Ελπίδα» (6 έδρες), το Εργατικό Κόμμα «Parti travailliste», το αριστερό κόμμα «Meretz» (έξι έδρες), και το αραβικό κόμμα «Ράαμ» (Ενωμένη Αραβική Λίστα) υπό τον Μανσούρ Αμπάς (4 έδρες).
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητέ κ. Πανούση,

    Χθες το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπένετ ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν πήρε τηλέφωνο στον Μπένετ και ζήτησε (κάθιδρος;) ταπεινά συγγνώμη από τον ισραηλινό πρωθυπουργό για τις δηλώσεις του υπουργού του Λαβρώφ για τον Χίτλερ. Ο μεγαλόθυμος εβραίος πρωθυπουργός όπως φαίνεται, χάιδεψε τρυφερά το κεφάλι του υποτακτικού του και τον συγχώρεσε, χωρίς πολύπλοκα επιτίμια.

    Όλα τα κεντροαριστερά ιστολόγια ανέδειξαν με χαιρεκακία και υπονοούμενα το θέμα. Τα πατριωτικά και ιδίως τα χριστιανικά το έκαναν γαργάρα. Ο ηγέτης μιας υπερδύναμης, που διεξάγει μάλιστα πόλεμο, ζητάει ταπεινά συγγνώμη από τον πρωθυπουργό μιας «μικρής» χώρας. Φαντάζεστε τον Πούτιν να ζητάει ταπεινά συγγνώμη από τον… Μητσοτάκη γιατί ο Λαβρώφ δεν αξιολόγησε σωστά π.χ. το Ολοκαύτωμα της Χίου;

    Αυτά να τα αξιολογήσουν καλύτερα (όπως τονίζει συνεχώς και ο Χατζηγώγος), οι ηγέτες του πατριωτικού χώρου. Και αν χρειαστεί, ας αγοράσουν κι αυτοί ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ, όπως έκανε ο Πούτιν, για τα γεράματά του.
    https://zenonpapazaxos.blogspot.com/2022/05/blog-post_97.html
    ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ

    http://panusis.blogspot.com/2022/05/blog-post_91.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η ιουδαία Ρένα Μόλχο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν διάλεξη με θέμα τον "εξελληνισμό της Θεσσαλονίκης,1917-1947"… 23 Μαρτίου 1821: Στην Θεσσαλονίκη σφαγιάστηκαν από τους τούρκους στο διοικητήριο και στο προαύλιο του μητροπολιτικού Ναού 3.000 ΕΛΛΗΝΕΣ Θεσσαλονικείς, μαζί με τους πρόκριτους της πόλης.
    ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ.


    «Tην Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, και ώρα 18.00-20.00, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος της κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου / Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ, θα δώσει διαδικτυακή διάλεξη η σημαντική ιστορικός Ρένα Μόλχο, με τίτλο "Οι στενοί δεσμοί μεταξύ εθνικισμού και αντισημιτισμού: Ο εξελληνισμός της Θεσσαλονίκης, 1917-1947."». ΕΡΩΤΗΣΗ: ο εθνικισμός των ιουδαίων κ. Μόλχο, τι σχέση έχει με τον αντισημιτισμό; Γιατί στο Ισραήλ τα 4 με 6 εθνικιστικά ακροδεξιά κόμματα συγκεντρώνουν το 35% των ψήφων των ισραηλινών; Γιατί σήμερα πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ο ακροδεξιός εθνικιστής Μπένετ; Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 7 ΜΑΪΟΥ 1866. Στο Βερολίνο ο εβραίος φοιτητής Φερδινάνδος Κοέν αποπειράθηκε να δολοφονήσει τον Μπίσμαρκ. Τον πυροβόλησε πέντε φορές αλλά αστόχησε.
    Ο δράστης που συνελήφθη και αυτοκτόνησε το ίδιο βράδυ στο κρατητήριο, κόβοντας της καρωτίδα του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πούτιν: «Σήμερα ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι – Η νίκη θα είναι δική μας»!
    «Οι στρατιωτικοί μας απελευθερώνουν τα πάτρια εδάφη από τη ναζιστική βρωμιά».
    Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έστειλε το δικό του μήνυμα για την Ημέρα Νίκη η οποία είναι αύριο, 9 Μαΐου.
    Ο Β.Πούτιν είπε ότι «όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», κάνοντας σειρά συγκρίσεων μεταξύ του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου με τη σύρραξη στην Ουκρανία, στις ευχές του για την 8η Μαΐου, μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
    «Σήμερα, οι στρατιωτικοί μας, όπως οι πρόγονοί τους, μάχονται στήθος με στήθος για την απελευθέρωση των πάτριων εδαφών τους από τη ναζιστική βρωμιά, με την πεποίθηση πως, όπως το 1945, η νίκη θα είναι δική μας», είπε ο Πούτιν στις ευχές που απηύθυνε σήμερα στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ, όπως και στις αυτονομιστικές περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.
    «Σήμερα, το κοινό καθήκον είναι να εμποδίσουμε την αναγέννηση του ναζισμού, ο οποίος προκάλεσε τόσα δεινά στους λαούς διαφορετικών χωρών», συμπλήρωσε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «οι νέες γενιές θα είναι αντάξιες της μνήμης των πατέρων και των παππούδων τους».
    Στις ευχές του, ο Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε αναφορά όχι μονάχα στους στρατιώτες, αλλά επίσης στους πολίτες «του εσωτερικού μετώπου», που «συνέτριψαν τον ναζισμό με αντίτιμο αναρίθμητες θυσίες».
    «Δυστυχώς, σήμερα, ο ναζισμός σήκωσε ξανά κεφάλι», σημείωσε ο Ρώσος πρόεδρος, μιλώντας προς τους Ουκρανούς. «Ιερό καθήκον μας είναι να εμποδίσουμε τους ιδεολογικούς κληρονόμους εκείνων που έχουν ηττηθεί», σε αυτό που η Μόσχα ονομάζει «τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο», να «πάρουν την εκδίκησή τους».
    Ο επικεφαλής του ρωσικού κράτους ευχήθηκε «σε όλους τους κατοίκους της Ουκρανίας ένα ειρηνικό και δίκαιο μέλλον».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το ΚΙΝΑΛ ξανάγινε χθες «ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ». ΧΡΩΣΤΑΕΙ 300 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΕ ΔΑΝΕΙΑ.
    Πάνω από 170.000 μέλη του Κινήματος Αλλαγής προσήλθαν στις κάλπες για να ψηφίσουν για το όνομα του κόμματος, τους Συνέδρους και τις ηγεσίες στις οργανώσεις.
    Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η συντριπτική πλειονότητα των ψηφοφόρων – ίσως και το 90%+- επέλεξε το όνομα ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, με σύμβολο τον πράσινο ήλιο.
    Το ζήτημα είναι τα 300 εκατομμύρια κρατικών επιδοτήσεων και τα δισεκατομμύρια που έκλεψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ποιος θα τα επιστρέψει;
    Τον πόνο στους πολίτες και την εθνική καταστροφή με την εκχώρηση της εθνικής δημοσιονομικής και όχι μόνο, κυριαρχίας, που προκάλεσε το πρώτο Μνημόνιο που έφερε το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου Παπανδρέου, ποιος θα τα πληρώσει;
    Αρκετοί εκτιμούν ότι η μεγάλη συμμετοχή οφείλεται και στις νέες εγγραφές μελών/φίλων του κόμματος. Σε κάθε περίπτωση, η Χαριλάου Τρικούπη αποτιμά την σημερινή ημέρα ως επιτυχημένη και μια ημέρα γιορτής, μόλις δύο εβδομάδες πριν από το Συνέδριο του κόμματος που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαϊου στο γήπεδο Tae Kwo Do στο Φάληρο.
    Οι πρώτες δηλώσεις του Ν.Ανδρουλάκη
    «Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης σε δήλωση του αργά το βράδυ της Κυριακής.
    «Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε» τονίζει μεταξύ άλλων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανδρουλάκης: «Τα χρέη του ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ τα δημιούργησε η γενιά του Πολυτεχνείου και του σεβάσμιου Ανδρέα Παπανδρέου, όχι η δική μου. – Δέσμευση & προτεραιότητα μου είναι να ρυθμιστούν».
      Η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας.
      Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης χαιρέτησε την μαζική συμμετοχή των 175.000 και πλέον μελών του Κινήματος στις εκλογικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
      «Τιμούμε τη ρίζα μας, τη δημοκρατική – προοδευτική ρίζα, η οποία τα χρόνια της μεταπολίτευσης άλλαξε την Ελλάδα, με τεράστιες υποδομές, με ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής.
      Στη νέα όχθη της προσπάθειας που κάνουμε, της προσπάθειας που έδωσε εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης ο ελληνικός λαός με μια τεράστια, συγκλονιστική συμμετοχή, κρατάμε όλα τα θετικά ως φάρο και πυξίδα.
      Δεσμεύομαι ότι τα αρνητικά δεν πρόκειται να τα αντιμετωπίσει ποτέ ξανά κανένας ψηφοφόρος μας, κανένας άνθρωπος που πιστεύει στις ιδέες και τις αρχές της δημοκρατικής παράταξης», τόνισε κατά τη διάρκεια ραδιοφωνικής του συνέντευξης, ο Νίκος Ανδρουλάκης.
      Η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας
      «Θέλω να ζητήσω δημόσια συγνώμη από τον κόσμο της παράταξής μας για την ταλαιπωρία που υπήρξε χθες, καθώς είχαμε λιγότερες κάλπες για τεχνικούς λόγους απ’ ότι στην εκλογή του προέδρου. Παρόλα αυτά ήρθαν περίπου 180.000 μέλη να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια και να δώσουν εκ νέου ψήφο εμπιστοσύνης στην προσπάθεια που κάνουμε» ανέφερε.
      «Το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται να ξεχάσει την ιστορία του και η επαναφορά του συμβόλου και του ονόματος είναι γιατί τιμούμε την ιστορία μας», πρόσθεσε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.
      Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου – Δέσμευση και προτεραιότητα μου είναι να ρυθμιστούν
      «Τα χρέη δεν τα δημιούργησε η γενιά μου, αλλά οφείλουμε απέναντι στον ελληνικό λαό να τα διαχειριστούμε με διαφάνεια. Δέσμευσή και προτεραιότητα μου είναι να ρυθμιστούν όλα αυτά τα χρέη ώστε να είμαστε 100% συνεπείς απέναντι σε αυτά που ανέφερα», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε σχετική ερώτηση σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα γίνουν σχετικές ανακοινώσεις από τον Γενικό Διευθυντή, Νίκο Σαλαγιάννη.
      Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «εμείς θέλουμε μια ενίσχυση της δημοκρατικής παράταξης ώστε να ανατραπεί ο σημερινός μικρός δικομματισμός που παράγει μόνο τοξικότητα, μια άγονη πολιτική συζήτηση που δεν λύνει προβλήματα.
      Ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας πολλαπλασιάζουν τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει ο ελληνικός λαός.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Νέο κοίτασμα φυσικού αερίου στο Ισραήλ. Ο Μητσοτάκης σταμάτησε τις έρευνες για φυσικό αέριο.
    Την ανακάλυψη εμπορικά εκμεταλλεύσιμου κοιτάσματος φυσικού αερίου με την ερευνητική γεώτρηση «Αθηνά» (Athena) στην θάλασσα του Ισραήλ ανακοίνωσε η Energean.
    Το εμπορικά εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα ανακαλύφθηκε στο Block 12 στην θάλασσα του Ισραήλ, με την πρώτη ανάλυση να παραπέμπει σε 8 δισεκ. κυβικά μέτρα (283 δισεκ. κυβικά πόδια ή 51 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) ανακτήσιμου φυσικού αερίου.
    • Η ανακάλυψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς εξαλείφει το ρίσκο (de-risk) για επιπλέον ποσότητες 50 δισεκ. κυβικών μέτρων (1.8 τρισεκ. κυβικά πόδια / (321 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) δυνητικών πόρων συνολικά στην περιοχή που η Energean έχει ονομάσει «Περιοχή Ολύμπου» (Olympus Area). Πρόκειται για μία νέα περιοχή που έχει προσδιορίσει η Energean που περιλαμβάνει την ανακάλυψη «Αθηνά» καθώς και στόχους στο Block 12 και στη γειτονική άδεια Tanin στους οποίους δεν έχουν ακόμη πραγματοποιηθεί γεωτρήσεις.
    • Η «Αθηνά» μπορεί σε βραχυπρόθεσμη βάση να αναπτυχθεί μέσω σύνδεσης (tie-back) προς το FPSO «Energean Power», ενισχύοντας την κερδοφορία του σχεδίου ανάπτυξης των κοιτασμάτων Karish και Tanin. Εναλλακτικά, θα ήταν δυνατό να αποτελέσει τμήμα της ευρύτερης ανάπτυξης της «Περιοχής Ολύμπου».
    • Η Energean προχωρεί στην αξιολόγηση όλων των προοπτικών ανάπτυξης για την εμπορική αξιοποίηση της ευρύτερης «Περιοχής Ολύμπου», όπως:
    o Περαιτέρω πωλήσεις φυσικού αερίου στην αγορά του Ισραήλ, δηλαδή:
    – Νέα μακροχρόνια συμβόλαια (Gas Sales& Purchase Agreements -GSPA) βασισμένα στη συνεχιζόμενη ανάπτυξη της ισραηλινής αγοράς παραγωγής ηλεκτρισμού
    – Spot πωλήσεις
    oι Δυνατότητες εξαγωγών, όπως:
    – Δεσμευτική εμπορική συμφωνία με βάση το Μνημόνιο Κατανόησης (Memorandum of Understanding -MoU) που έχει υπογραφεί με την Egyptian Natural Gas Holding Company
    (EGAS) για την προμήθεια έως 3 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως
    – Εξαγωγές σε άλλες περιφερειακές και ευρωπαϊκές αγορές μέσω αγωγών και LNG μέσω της Κύπρου ή/και της Αιγύπτου
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Μαθιός Ρήγας, Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Energean, σχολίασε σχετικά:
      «Είμαστε χαρούμενοι για την ανακοίνωση αυτής της νέας ανακάλυψης φυσικού αερίου στην «Αθηνά» και το δυναμικό της ευρύτερης «Περιοχής Ολύμπου». Εξετάζουμε ένα εύρος στρατηγικών προοπτικών αξιοποίησης τόσο για αυτόνομη ανάπτυξη της «Αθηνάς» όσο και για ανάπτυξη της ευρύτερης «Περιοχής Ολύμπου», οι οποίες περιλαμβάνουν την εγχώρια ισραηλινή αγορά και τις εξαγωγές.
      Η ανακάλυψη «Αθηνά» και η εξάλειψη του ρίσκου για μια σειρά από στόχους στην ευρύτερη «Περιοχή Ολύμπου» επιβεβαιώνει τον ρόλο της Ανατολικής Μεσογείου ως κέντρου παγκόσμιου ενδιαφέροντος στην έρευνα για τον εντοπισμό φυσικού αερίου. Επιπλέον, ενισχύει την δέσμευσή μας να φέρουμε ανταγωνισμό και να ενισχύσουμε την ασφάλεια στην προμήθεια φυσικού αερίου στην περιοχή, επιτρέπει την βελτιστοποίηση του χαρτοφυλακίου μας στο Ισραήλ και υλοποιεί ένα από τα ορόσημα της Energean για το 2022».
      Σημειώνεται ότι τα έσοδα από το φυσικό αέριο που θα παραχθεί από το Block 12 δεν υπόκεινται στην καταβολή δικαιωμάτων προς τις εταιρείες από τις οποίες η Energean αγόρασε τις άδεις Karish και Tanin, συνεπώς θα είναι αυξημένα κατά 8% προκειμένου για τις ίδιες αναλογικά ποσότητες φυσικού αερίου.
      Τα στοιχεία της γεώτρησης «Αθηνά»
      Η ερευνητική γεώτρηση «Αθηνά» (Athena) πραγματοποιήθηκε στο Block 12 (Energean Israel, 100%), είκοσι χιλιόμετρα από το κοίτασμα Karish και 20 χιλιόμετρα από το Tanin A, σε βάθος νερού 1769 μέτρων. Η γεώτρηση είχε διήρκεσε 51 ημέρες και εκτελέσθηκε με χαμηλότερο κόστος από τον αρχικό προϋπολογισμό των 35 εκατ. δολαρίων. Η γεώτρηση «Αθηνά» είναι η 5η συνεχόμενη επιτυχής γεώτρηση της Energean στο Ισραήλ.
      Μία μεγάλη στήλη υδρογονανθράκων 156 μέτρων εντοπίστηκε στον πρωτεύοντα στόχο της γεώτρησης ( A, B και C sands). Η αρχική ανάλυση δείχνει ότι η ανακάλυψη «Αθηνά» περιέχει 8 δισεκ. κυβικά μέτρα (283 δισεκ. κυβικά πόδια ή 51 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου) ανακτήσιμου φυσικού αερίου. Πρόσθετες αναλύσεις θα πραγματοποιηθούν προκειμένου να προσδιορίσουν το συνολικό δυναμικό και να επιβεβαιώσουν και τις ποσότητες ρευστών υδρογονανθράκων της ανακάλυψης.
      Εμπορικά εκμεταλλεύσιμοι υδρογονάνθρακές δεν εντοπίστηκαν στον βαθύτερο δευτερεύοντα στόχο (D sands) που χαρακτηριζόταν από 22% πιθανότητες επιτυχίες.
      Η συνέχεια του γεωτρητικού προγράμματος
      Το πλοιογεωτρύπανο Stena IceMAX θα μετακινηθεί ώστε να ολοκληρώσει την επιβεβαιωτική γεώτρηση Karish Main-04 και στη συνέχεια θα ολοκληρώσει τη γεώτρηση ανάπτυξης στο Karish North. Η απόφαση για το εάν η Energean θα προχωρήσει και στις δύο δυνητικές γεωτρήσεις «Ερμής» (Hermes) ή/και «Ηρακλής» (Hercules) που περιλαμβάνονται στο γεωτρητικό πρόγραμμα θα ληφθεί προς το τέλος της επιβεβαιωτικής γεώτρησης Karish Main-04
      Ζ.Π..


      Διαγραφή
  8. Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ με θέμα «Βόρειος Ήπειρος: Πατρίδα αξιών – Κοιτίδα πολιτισμών».
    Στο Ζάππειο 12 Ιουνίου - Ώρα 20.00
    Με στόχο τη διατήρηση και διάδοση των πολιτιστικών μας παραδόσεων, την Κυριακή 12 Ιουνίου 2022 και ώρα 20:00, στο Ζάππειο Μέγαρο, θα πραγματοποιηθεί το μεγάλο Μουσικοχορευτικό Πολιτιστικό Φεστιβάλ με θέμα «Βόρειος Ήπειρος: Πατρίδα αξιών – Κοιτίδα πολιτισμών», Πολιτιστικό ταξίδι στις ρίζες, τα ήθη και τα έθιμα.
    Η εκδήλωση διοργανώνεται από την παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Αττικής.
    Την εκδήλωση παρουσιάζει η Δημοσιογράφος Άννα Τσίμου. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης έχει ο Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης “ΔΕΡΟΠΟΛΗ”.
    Το Πολιτιστικό Φεστιβάλ αποτελεί μια από τις πολύπλευρες δράσεις και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η παράταξη «Ανεξάρτητη Συμμαχία για την Αττική» στο πλαίσιο των πολιτιστικών της εκδηλώσεων και δράσεων με κεντρικό στόχο τη διατήρηση της πολιτισμικής ταυτότητας, τη διαφύλαξη της λαϊκής παράδοσης, την ανάδειξη και ενίσχυση του πολιτισμού και των πολιτιστικών δράσεων καθώς και την αναβάθμιση του πολιτιστικού αποθέματος της Περιφέρειας Αττικής.
    Σκοπός του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ είναι μέσα από τα τραγούδια και τους χορούς, να αναδειχθούν τα παραδοσιακά έθιμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του πολιτισμού της Βορείου Ηπείρου. Συνολικά 11 πολιτιστικοί σύλλογοι, χορευτικές ομάδες και πολυφωνικά σχήματα της Βορείου Ηπείρου από την Αθήνα αλλά και από τα χωριά της Βόρειου Ηπείρου, θα παρευρεθούν και θα συμμετέχουν ώστε να παρουσιάσουν το πρόγραµµα τους µε μεράκι και αγάπη για τον παραδοσιακό χορό και την παράδοση του τόπου τους. Θα παρουσιαστούν χοροί και τραγούδια από διάφορες περιοχές της Βορείου Ηπείρου φιλοδοξώντας να ευχαριστήσουν το κοινό µε τη ζωντάνια τους και την πανδαισία των ήχων.
    Στην εκδήλωση θα «παντρευτούν» η ιστορία των παραδόσεων της Κρήτης, του Πόντου, της Κύπρου και της Βορείου Ηπείρου, αποδεικνύοντας ότι οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις κάθε τόπου ξεπερνούν τα στενά τοπικά όρια κρατώντας ταυτόχρονα ζωντανή την ιστορία αιώνων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι 11 πολιτιστικοί σύλλογοι που θα συμμετάσχουν, αναλυτικά είναι οι παρακάτω:, Πολιτιστικός Σύλλογος Λιβαδειάς “Άγιος Κοσμάς”, Δήμου Φοινικαίων, Πολυφωνικό συγκρότημα «Ένωση Χειμαρριωτών», Χορευτικό συγκρότημα Χιμάρας, “ΟΙ ΜΩΜΟΓΕΡΟΙ”: Ελληνικό σωματείο διάσωσης και διάδοσης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς (Πόντος), Χορευτική ομάδα «Γρύπες» (Κρήτη), Πολυφωνικός όμιλος «ΤΑ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΙΚΑ», Πολυφωνικό γκρουπ «Οι Κυράδες» της Άνω Δερόπολης», Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος «ΕΝΑΛΙΑ ΓΗ» (Κύπρος) , Χορευτικός και Πολιτιστικός Σύλλογος Δερόπολης με διακριτικό τίτλο “Δερόπολη” – , Πολυφωνικό σχήμα Χορευτικού και Πολιτιστικού συλλόγου Δερόπολης “ΑΝΤΙΓΟΝΕΙΑ” εις μνήμην του Νίκου Ζώκου, Λαογραφικός Σύλλογος Βορειοηπειρωτών «ΧΑΟΝΕΣ».
      Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται καθόλη τη διάρκεια από ζωντανή ορχήστρα επί σκηνής και θα περιλαμβάνει τραγούδια και σκοπούς από την Βόρειο Ήπειρο, τον Πόντο, την Κρήτη και την Κύπρο. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα των μουσικών από την Βόρειο Ήπειρο απαρτίζεται από τον Τάσο Μαγκλάρα στο Κλαρίνο, τους Γιάννη Λίτσιο και Αλέξανδρο Μαγκλάρα στο Τραγούδι, τον Λουάν Χουσέ στο βιολί, τον Νίκο Χαλκιά στο Λαούτο και τον Ηλία Μούτσο στο Ντέφι.
      Η ομάδα των μουσικών από τον Πόντο απαρτίζεται από τον Δημήτρη Καρασαββίδη στη Λύρα-Τραγούδι και τον Χρήστο Μακρίδη στο Νταούλι. Η ομάδα των μουσικών από την Κρήτη απαρτίζεται από τον Παναγιώτη Κουτούζο στο Λαούτο-Τραγούδι, τον Σεραφείμ Μαρεντάκη στη Λύρα και τον Χρήστο Τζελεπόπουλο στη Κιθάρα. Η ομάδα των μουσικών από την Κύπρο απαρτίζεται από την Βασιλική Κίκιλη στο Τραγούδι, τον Κωνσταντίνο Κίκιλη στο Βιολί και τον Γιώργο Παπαϊωάννου στο Λαούτο.
      Σκοπός της εν λόγω μουσικοχορευτικής εκδήλωσης µε την συµµμετοχή χορευτικών ομάδων και πολυφωνικών σχημάτων είναι η σύσφιξη των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και σκέψεων για τον πολιτισμό τους και να δείξει παράλληλα ότι ο πολιτισμός µας και η ίδια η παράδοση µας αποτελούν συνεκτικά στοιχεία ενός λαού και μπορούν να οδηγήσουν στη συνέχιση της ιστορίας µας.
      Επιπλέον, επειδή η πιο μεγάλη και πιο ουσιαστική αξία όλων μας είναι η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, η εκδήλωση θα έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα. Για τον λόγο αυτό, έχοντας συναίσθηση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι Βορειοηπειρώτες συμπατριώτες μας στις πατρογονικές εστίες, θα υπάρξει η δυνατότητα για όποιον από τους επισκέπτες επιθυμεί να ενισχύσει την φιλανθρωπική προσπάθεια της παράταξης προς τον ανεξάρτητο και μη κερδοσκοπικό σύλλογο «Εστία Δερόπολης» που δραστηριοποιείται κυρίως στη Δερόπολη και στην ευρύτερη περιοχή της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας της Αλβανίας, έναν σύλλογο που υλοποίει μια σειρά πρωτοβουλιών πολιτιστικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα προκειμένου να βελτιώσει στο μέγιστο βαθμό την καθημερινότητα και τη διαμονή των εναπομεινάντων Ελλήνων στην Αλβανία.
      Στο τέλος του Μουσικοχορευτικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ θα απονεμηθούν τιμητικές πλακέτες σε καταξιωμένες προσωπικότητες από το χώρο της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής ζωής που με το έργο και τη δράση τους έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην πατρίδα όλα αυτά χρόνια καθώς και αναμνηστικά δώρα στους συμμετέχοντες.
      Μετά το πέρας της εκδήλωσης οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να ενωθούν και να χορέψουν παραδοσιακούς χορούς μαζί με τους επί της σκηνής καλλιτέχνες, μέσα σε ένα κλίμα χαράς και συνεργασίας, με στόχο την διαιώνιση της παράδοσης των ηθών και των εθίμων.
      Η είσοδος είναι ελεύθερη.
      Κρατάμε ψηλά την πολιτιστική μας σημαία!
      Καλή αντάμωση!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  9. Ποινή φυλάκισης 4 ετών στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν για το «Penelope Gate». Η ΓΑΛΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΣΑΡΚΟΖΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΝΕΛΕΗΤΑ.
    Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δυο ετών.
    Ο πρώην Πρωθυπουργός της Γαλλίας, Φρανσουά Φιγιόν καταδικάστηκε σήμερα Δευτέρα 9 Μαΐου σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για την εικονική, κατά το δικαστήριο, πρόσληψη της συζύγου του στο βουλευτικό του γραφείο, επί σειρά ετών.
    Η σύζυγός του Πενελόπ καταδικάστηκε και αυτή σε φυλάκιση δυο ετών ενώ το δικαστήριο τους επέβαλε και χρηματική ποινή, ύψους 375.000 ευρώ στον καθένα.
    Το ζεύγος Φιγιόν, που δεν ήταν παρόν στη δίκη, επέμεινε –όπως και πρωτοδίκως– ότι η απασχόληση ήταν πραγματική και όχι εικονική, χωρίς όμως να πείσει το Εφετείο.
    Αν το ζεύγος Φιγιόν δεν κάνει χρήση του δικαιώματος αναίρεσης της απόφασης, θα κληθεί ενώπιον δικαστή εκτέλεσης της ποινής, ο οποίος μπορεί να αποφασίσει, για παράδειγμα, αν θα φορέσουν ηλεκτρονικό βραχιόλι ή θα οδηγηθούν στις φυλακές.
    Το σκάνδαλο που ονομάστηκε «Penelope Gate», λόγω της εμπλοκής της συζύγου του Φιγιόν με εικονική θέση εργασίας χαρακτηρίζεται ως πολιτικό-δικαστικός σεισμός από τον γαλλικό Τύπο, που αποκάλυψε τις «δουλειές -φάντασμα».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 10 ΜΑΪΟΥ 2011. Στην Αθήνα δολοφονήθηκε από αλλοδαπούς λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα, στην συμβολή των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, ελάχιστα μέτρα από την εξώπορτα της οικίας του. ο Μανώλης Καντάρης, ενώ πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του για να μεταφερει την ετοιμόγεννη γυναίκα του στο μαιευτήριο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...