ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαΐου 2022

Ο «ΙΟΥΔΑΙΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ «ΙΟΥΔΑΙΟΥ» ΧΙΤΛΕΡ. ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΩΜΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΑΛΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΧΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΣΙΛΕ ΜΑΡΞ.

 

 

ΟΙ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΘΕΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΣΑΝ ΤΟΝ "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΕΒΡΑΙΟ ΗΡΩΑ".


ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΑΒΡΟΦ: «Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ». Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή για τις δηλώσεις του Λαβρόφ, που υπονοούσαν ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΛΕΝΙΝ: «Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ». 

Daily Times, ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Muhammad Ali Illahi: «ΟΙ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ 500.000. ΤΟ 5% ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ».

 

 

Ο Χίτλερ (άκρο δεξιά) με συναδέλφους του στρατιώτες του 16ου Βαυαρικού Εφεδρικού Συντάγματος

 
                                       
                                            Ο Χίτλερ σε βρεφική ηλικία

Για τη φημολογούμενη εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ δεν υπάρχει ιστορική απόδειξη, αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας που προέκυψαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο επανέρχονται παροδικά και σήμερα στη δημοσιότητα. Μία από τις πλέον διαδεδομένες  θεωρίες συνωμοσίας, υποθέτει ότι το μίσος του Χίτλερ για τους εβραίους οφείλεται στην καταγωγή του: ήθελε να εξαφανίσει τους Εβραίους της Ευρώπης, για να εξαλείψει οποιαδήποτε υπόνοια σχετικά με τη δική του καταγωγή.

 

Αυτές οι θεωρίες γενικά προκύπτουν από το γεγονός ότι ο πατέρας του Χίτλερ ήταν παιδί εκτός γάμου και έτσι δεν γνωρίζουμε ποιος ήταν ο παππούς του.  Στα καφενεία του Μονάχου τη δεκαετία του 1920 κυκλοφορούσαν πολλές φήμες ότι ο παππούς του Αδόλφου Χίτλερ ήταν Εβραίος, δηλαδή ότι ο Χίτλερ ήταν κατά το ένα τέταρτο Εβραίος. Στη δεκαετία του ’30 οι φήμες πύκνωσαν κυρίως διότι οι εφημερίδες έψαχναν για γαργαλιστικές λεπτομέρειες μετά την άνοδο του Χίτλερ  στην εξουσία το 1933. Λέγεται μάλιστα πως ο ανιψιός του Γουίλιαμ Πάτρικ Χίτλερ είχε επιχειρήσει να εκβιάσει τον θείο του με αυτό το «όπλο». Ο Χίτλερ είχε ζητήσει από τον δικηγόρο του, Χανς Φρανκ, να διερευνήσει τους ισχυρισμούς και λίγο πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου διακήρυξε πως «δεν είχαν καμία βάση».

Ο γενεαλόγος Ρούντολφ Κόπενσταϊνερ μάλιστα είχε φτιάξει το γενεαλογικό δέντρο του Χίτλερ από το οποίο προέκυπτε ότι όλοι οι πρόγονοι του Χίτλερ ήταν Γερμανοί από την Αυστρία.


ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Η ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΧΑΑΡΕΤΖ».

Στο επίκεντρο αυτών των φημών, γράφει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ», βρισκόταν η υπόθεση ότι η προέλευση του ονόματος «Χίτλερ» ήταν εβραϊκή και ότι μια εβραϊκή οικογένεια με αυτό το όνομα διέμενε στη Ρουμανία, στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με άλλη θεωρία, ο πατέρας του Χίτλερ ήταν ο καρπός σεξουαλικής σχέσης μεταξύ ενός μέλους του βιεννέζικου κλάδου της οικογένειας Ρότσιλντ και μιας Γερμανίδας.

Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με την υποτιθέμενη εβραϊκή καταγωγή του Χίτλερ ξεκίνησε πραγματικά σοβαρά μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ενας από εκείνους που διέδωσαν τη θεωρία ήταν ο Γερμανός Χανς Φρανκ, ο οποίος είχε ηγηθεί της κυβέρνησης στην, κατεχόμενη από τους Γερμανούς, Πολωνία.

 

          

     O Χανς Φρανκ  στο κελί του, στη Νυρεμβέργη | CORBIS/Corbis via Getty Images) 

 



 

Στα απομνημονεύματά του, που δημοσιεύθηκαν μετά την εκτέλεσή του τον Οκτώβριο του 1946, ισχυρίστηκε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ο Χίτλερ του έδειξε ένα γράμμα από ανιψιό του που απείλησε να αποκαλύψει ότι ο Φύρερ είχε εβραϊκό αίμα. Ο Φρανκ ισχυρίστηκε επίσης ότι, με εντολή του Χίτλερ, είχε αρχίσει να ερευνά τις ρίζες της οικογένειάς του και διαπίστωσε ότι η Μαρία Αννα Σικλγκρούμπερ, η μητέρα  του πατέρα του  Αλόις, γέννησε ένα παιδί ενώ εργαζόταν ως μάγειρας στο σπίτι των Φράνκενμπεργκερ – μιας εβραϊκής οικογένειας από την αυστριακή πόλη Γκρατς.

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, το παιδί ήταν ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ, ο Αλόις. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ένα μέλος της οικογένειας Φράνκενμπεργκερ είχε αφήσει έγκυο τη γιαγιά του Χίτλερ και η εβραϊκή οικογένεια της πλήρωνε διατροφή μέχρι ο γιος της να φτάσει στην ηλικία των 14 ετών. Ο Φρανκ ισχυρίστηκε ότι υπήρχαν επιστολές που ανταλλάσσονταν μεταξύ της γιαγιάς του Χίτλερ και της οικογένειας Φράνκενμπεργκερ, που αποδείκνυαν τη σχέση.

Υποστήριξε επίσης ότι ο Χίτλερ του είπε ότι είχε ακούσει από τον πατέρα του ότι ο παππούς του δεν ήταν στην πραγματικότητα Εβραίος από το Γκρατς, αλλά επειδή η γιαγιά του και ο μελλοντικός σύζυγός της ήταν φτωχοί, έπεισαν τον Φράνκενμπεργκερ  να πιστέψει ότι ήταν ο πατέρας του παιδιού για να λάβουν την οικονομική του υποστήριξη.  

Επιπρόσθετα, αναφέρει η Haaretz, το όλο αφήγημα στερείται εύλογων βάσεων, επειδή «οι εβραίοι του Γκρατς εκδιώχτηκαν από την πόλη τον 15ο αιώνα και επέστρεψαν γύρω στο 1860», δηλαδή περισσότερα από είκοσι χρόνια μετά τη γέννηση του πατέρα του Χίτλερ. Σύμφωνα με πιο πρόσφατες έρευνες, όμως, ενδέχεται στο Γκρατς να προϋπήρχε μια μικρή εβραϊκή κοινότητα. Αλλά δεν υπάρχει κανένα στοιχείο που να αποδεικνύει πως στην πόλη έζησε μια εβραϊκή οικογένεια ονόματι Φρανκενμπέργκερ. Υπήρχε εκείνη την περίοδο στο Γκρατς μια οικογένεια με παρόμοιο όνομα, Φρανκενφούρτερ, αλλά δεν ήταν εβραϊκής καταγωγής.

Ο Αυστριακός ιστορικός Νικολάους φον Πρεράντοβιτς, είχε υποστηρίξει το 1957 ότι δεν υπήρχε ούτε ένας Εβραίος στο Γκρατς όταν ζούσε εκεί η γιαγιά του Χίτλερ.

Επιπλέον δεν υπάρχει καμιά απόδειξη ότι η γιαγιά του Χίτλερ διέμεινε κάποια περίοδο στο Γκρατς και κανένα στοιχείο που να τη συνδέει με κάποια εβραϊκή οικογένεια με εκείνο το επώνυμο. Δεν υπάρχει επίσης τίποτα που να αποδεικνύει ότι κάποιος ανιψιός του Χίτλερ αποπειράθηκε να τον εκβιάσει ή τον απείλησε να αποκαλύψει τις εβραϊκές του ρίζες.

Ποιος ήταν, όμως, ο παππούς του Χίτλερ στην πραγματικότητα; Είναι γνωστό πως ο πατέρας του Χίτλερ γεννήθηκε το 1837 ως νόθος γιος της Μαρίας Αννας Σικλγκρούμπερ η οποία ήταν τότε 42 ετών. Στο πιστοποιητικό βάφτισης λείπει το όνομα του πατέρα. Επειτα από μία πενταετία, το 1842, η γιαγιά του Χίτλερ παντρεύτηκε έναν μυλωνά ονόματι Γιόχαν Γκέοργκ Χίντλερ ενώ το 1847 πέθανε, μην έχοντας αποκαλύψει ποιος ήταν στην πραγματικότητα ο πατέρας του παιδιού της.

Ο Αλοϊς υιοθετήθηκε από τον αδελφό του Γιόχαν Γκέοργκ, τον Γιόχαν Νεπόμουκ Χίντλερ, και το 1876, όταν ήταν 39 ετών, άλλαξε το επίθετό του από Σικλγκρούμπερ σε Χίτλερ (που ήταν παρόμοιο με το Χίντλερ), έχοντας ήδη παραποιήσει τα απαραίτητα έγγραφα ούτως ώστε να καταγραφεί ως νόμιμο τέκνο του Χίντλερ.

Πέρυσι κυκλοφόρησε το βιβλίο «Hitlers Vater. Wie der Sohn zum Diktator wurde» (Ο Πατέρας του Χίτλερ. Πώς ο γιος έγινε δικτάτορας). Στις σελίδες του ο αυστριακός ιστορικός Ρόμαν Σαντγκρούμπερ συνέθεσε το πορτρέτο του Αλοϊς Χίτλερ, βασιζόμενος σε 31 επιστολές που έγραψε το 1895 και εντοπίστηκαν περισσότερα από εκατό χρόνια μετά σε μια αγροικία του Χάφλεντ, ενός χωριού στην Ανω Αυστρία.

Ο πατέρας του Χίτλερ ήταν ένας άνθρωπος ταπεινής καταγωγής που είχε ψύχωση με την κοινωνική ανέλιξη και ήταν απογοητευμένος επειδή δεν γινόταν αποδεκτός από την αστική τάξη της εποχής. Φέρεται επίσης ότι ήταν οξύθυμος άνθρωπος και αλαζονικός, ιδιαίτερα αυταρχικός και αυστηρός ενώ πολιτικά ασπαζόταν εθνικιστικές θέσεις αλλά δεν ήταν αντισημίτης.  Παντρεύτηκε τρεις φορές. Με τη δεύτερη σύζυγό του απέκτησε έναν γιο, τον Αλοϊς τζούνιορ, ο οποίος πέθανε σε μικρή ηλικία.

 

 

 

Κλάρα Πελτζλ, η μητέρα του Αδόλφου Χίτλερ | Keystone-France/Gamma-Keystone via Getty Images

 

 

Η τρίτη σύζυγός του, μια πρώτη ξαδέλφη του ονόματι Κλάρα που ήταν 23 χρόνια νεότερή του, έφερε στον κόσμο έξι παιδιά, μεταξύ των οποίων και τον Αδόλφο, τον Απρίλιο του 1889.

Στη βιογραφία του Αλοϊς τίποτα δεν συνδράμει στο να απαντηθούν τα όποια ερωτήματα όσον αφορά την ταυτότητα του πατέρα του και παππού του Χίτλερ, αλλά ο Ρόμαν Σαντγκρούμπερ χαρακτηρίζει την άποψη ήταν εβραϊκής καταγωγής ως προϊόν προπαγάνδας. Προπαγάνδα, όμως, για ποιο σκοπό; «Πρόκειται για απόψεις που συντηρούνται με αστικούς μύθους και θεωρίες συνωμοσίες που προκύπτουν σε κύκλους νεοναζιστών με στόχο να αποδείξουν ότι, εάν σημειώθηκε κάποιο «ολοκαύτωμα», η ευθύνη επιρρίπτεται στους εβραίους, οι οποίοι μεταμορφώνονται από θύματα σε θύτες», εξήγησε στο ιταλικό πρακτορείο Agi ο ιταλός ιστορικός Αμεντέο Οστι Γκουεράτσι.

Οι μοναδικοί εβραίοι που σίγουρα είχαν σχέση με τον Χίτλερ ήταν ο Εντουαρντ Μπλοχ, ο γιατρός που κούραρε τη μητέρα του και ο αξιωματικός που τον πρότεινε για τον Σιδηρούν Σταυρό, την τιμητική διάκριση που έλαβε ο επικεφαλής της Γερμανίας για τον ηρωϊσμό του σε πολεμική μάχη.

Ακόμη και η θεωρία σύμφωνα με την οποία ο Χίτλερ είχε αρχίσει να μισεί τους Εβραίους ακριβώς επειδή αυτός ο εβραίος γιατρός δεν κατάφερε να σώσει τη μητέρα του, είναι εντελώς αβάσιμη, ένα είδος «ψυχαναλυτικής εκδοχής του αντισημιτισμού», σημείωσε ο ιταλός ιστορικός, δεδομένου ότι η «η οικογένεια του Χίτλερ δεν κατηγόρησε ποτέ για κάτι τον Μπλοχ, αντιθέτως φαίνεται ότι ήταν ικανοποιημένη μαζί του».

 

Η ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Ο Αδόλφος Χίτλερ, ο Γερμανός ηγέτης ήταν ανθρωπολογικά συγγενής με τους λαούς που κατεδίωξε. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν δύο Βέλγοι, ο δημοσιογράφος Jean-Paul Mulders και ο ιστορικός Marc Vermeeren. Σύμφωνα με δημοσίευμα του βελγικού περιοδικού Knack, οι Mulders και Vermeeren κατάφεραν να εντοπίσουν 39 ζώντες συγγενείς του Γερμανού ηγέτη τους οποίους και έπεισαν να εξετάσουν το γενετικό τους υλικό. Τα αποτελέσματα; Κοινός τόπος στο DNA όλων ήταν το χρωμόσωμα Haplopgroup E1b1b (Y-DNA) το οποίο απαντάται σε εκπροσώπους του εβραϊκού έθνους των κλάδων Σεφαρδίμ και Ασκεναζίμ, αλλά και σε Βερβέρους του Μαρόκου, της Αλγερίας της Λιβύης και της Τυνησίας. Αντίθετα απουσιάζει στο γενετικό υλικό των κατοίκων της Δυτικής Ευρώπης.

O βέλγος ιστορικός Μαρκ Βερμέερεν και ο συμπατριώτης του δημοσιογράφος Ζαν-Πολ Μιούλντερς κατάφεραν να πάρουν δείγματα σιέλου από 39 συγγενείς του Χίτλερ, ανάμεσά τους και έναν αυστριακό αγρότη, εξάδελφό του, που κατονομάζεται μόνο ως «Νόρμπερτ Χ».  Όπως έγραψαν στο περιοδικό «Κnack», από τις γενετικές εξετάσεις που έγιναν προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις πως ο ηγέτης των Γερμανών είχε βιολογικούς δεσμούς με εβραίους και Βέρβερους  και πως δεν ήταν ούτε «αγνός» ούτε καθαρός «Άρειος».

Μία απλοομάδα (σύνολο χρωμοσωμάτων Υ) που βρέθηκε στα δείγματα, η Ηaplogroup Ε1b1b1, είναι σπάνια στη Γερμανία και γενικότερα στη Δυτική Ευρώπη: «Απαντάται συχνότερα στους Βερβέρους του Μαρόκου, στην Αλγερία, τη Λιβύη και την Τυνησία, καθώς και μεταξύ των Ασκενάζι και Σεφαραδιτών Εβραίων», σημείωσε ο Μαρκ Βερμέερεν. Στην πραγματικότητα, η Ηaplogroup Ε1b1b1 συνιστά το 18-20% των χρωμοσωμάτων Υ των Ασκενάζι και το 8,6%-30% των χρωμοσωμάτων Υ των Σεφαραδιτών. «Με βάση αυτό, μπορεί κανείς να συνάγει ότι ο Χίτλερ είχε συγγένεια με λαούς που μισούσε», πρόσθεσε ο Πολ Μιούλντερς. Σύμφωνα με το περιοδικό, οι εξετάσεις DΝΑ πραγματοποιήθηκαν με τα αυστηρότερα εργαστηριακά πρότυπα.

Λόγω της εντύπωσης την οποία προκαλεί, το δημοσίευμα έχει κάνει το γύρο του κόσμου. Tα αποτελέσματά της έρευνας ίσως έχουν κάποια ιστορική βάση, καθώς φημολογείται ότι ο πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ,  Αλόις, ήταν ο παράνομος καρπός του έρωτα ενός δεκαεννιάχρονου  ιουδαίου, του Φράνκενμπεργκερ, γιου μιας οικογένειας   πλουσίων εβραίων, από την αυστριακή πόλη Γκρατς και μιας Γερμανίδας καμαριέρας,  της  Μαρίας  Αννας  Σικλγκρούμπερ (Maria Schickelgruber), υπηρέτριας  στο σπίτι των πλούσιων εβραίων.

 Όσο για την ορθότητα των ευρημάτων των δύο Βέλγων – κανένας από τους οποίους δεν είναι γενετιστής – αυτή θα φανεί με περισσότερες έρευνες.

ΤΕΛΙΚΑ:  οι έρευνες σταμάτησαν, οι ερευνητές σιώπησαν και δεν γνωρίζουμε αν οι ιστορικοί είναι πλέον στην ζωή.

 

 

 


 

ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ο Αλοΐσιος Χίτλερ (Γερμανικά: Alois Hitler, το γένος Σίκλγκρουμπερ, 7 Ιουνίου 1837, Στρόνες, Κάτω Αυστρία, Αυστρία - 3 Ιανουαρίου 1903, Λιντς, Άνω Αυστρία, Αυστρία) ήταν πατέρας του Αδόλφου Χίτλερ (1889-1945) και σύζυγος της Κλάρα Χίτλερ.

Γεννήθηκε το 1837, γιος της Άννας-Μαρίας Σίκλγκρουμπερ (1795-1847) και του Γιόχαν Γκέοργκ Χίντλερ, κατά τη γνώμη της πλειονότητας των ιστορικών.

Η μητέρα του πέθανε όταν ο Αλοΐσιος ήταν 10 ετών. Το 1876 και προκειμένου να υπηρετήσει στον δημόσιο τομέα, πήρε επίσημα το επώνυμο Χίντλερ, αντικαθιστώντας το "Σίκλγκρουμπερ" που άτυπα χρησιμοποιούσε μέχρι τότε. Ωστόσο στα επίσημα χαρτιά, το όνομα μεταφέρθηκε ως Χίτλερ, και έτσι παρέμεινε.

Το 1885 παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την Κλάρα Πέλτσλ και απέκτησαν τα παρακάτω παιδιά, από τα οποία μόνο τα δύο έφτασαν στην εφηβεία. Τα υπόλοιπα τέσσερα πέθαναν από αρρώστιες στην παιδική ηλικία.

Πέθανε στις 3 Ιανουαρίου 1903 σε ηλικία 65 ετών. Η σύζυγος του πέθανε λίγα χρόνια αργότερα, στις 21 Δεκεμβρίου 1907 σε ηλικία 47 ετών από καρκίνο του μαστού. 

 

 

 

Η μητέρα του Χίτλερ, Κλάρα

 


 

Η γιαγιά του Αδόλφου Χίτλερ από την πλευρά του πατέρα του, Μαρία Άννα Σίκλγκρούμπερ 

 

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

6 σχόλια:

  1. Ο αρχιραβίνος της Ρωσίας Μπέρελ Λάζαρ δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
    Ο ΥΠΕΞ είχε δηλώσει ότι οι χειρότεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι και ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες, και τον κάλεσε να ζητήσει δημόσια συγγνώμη για τις δηλώσεις του αυτές.
    Τις δηλώσεις του μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform, επικαλούμενο το Jewish Telegraphic Association.
    «Δεν θεωρώ ότι έχω δικαίωμα να δίνω συμβουλές στον επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, αλλά δεν θα ήταν άσχημο, αν ζητούσε συγνώμη από τους Εβραίους και απλώς παραδεχόταν το λάθος του. Νομίζω ότι τότε μόνο θα μπορούσε να θεωρηθεί το συμβάν λήξαν και να γυρίσουμε σελίδα», ήταν η απάντηση του Μπέρελ Λάζαρ στο ερώτημα που του έθεσε το JTA.
    Ο ίδιος επισήμανε ότι «δεν είναι σωστό να γίνονται οι όποιοι παραλληλισμοί μεταξύ του Ολοκαυτώματος και των τρέχοντων γεγονότων. Αναφερόμενος στον ρόλο που διαδραμάτισε ο σοβιετικός στρατός στην συντριβή του ναζισμού, ο Λάζαρ δήλωσε στο JTA ότι μια τέτοια σύγκριση «μειώνει την προσφορά των ηρωικών στρατιωτών που απελευθέρωσαν το Άουσβιτς και ανάρτησαν την σημαία της νίκης στο Ράιχσταγνκ».

    Πηγή: Ukrinform, Jewish Telegraphic Association
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο Κάρολος (εβραϊκά Κεσιλέ) Μάρξ, ο παππούς του από την πλευρά της μητέρας του ήταν Ολλανδός ραβίνος, ενώ η πατρική του γραμμή προμήθευε τους ραβίνους του Τρίερ από το 1723, έναν ρόλο που ανέλαβε και ο παππούς του Μέιερ Χαλέβι Μαρξ (ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ)
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΣΘΟΝΙΑ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΟΠΛΑ ΣΤΟΝ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΡΩΣΩΝ.
    Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post το Ισραήλ δεν απαγορεύει στην Εσθονία να εφοδιάζει την Ουκρανία με πυραύλους ισραηλινής κατασκευής Spike που η χώρα έχει προμηθευτεί.
    Η Εσθονία παρήγγειλε 100 αντιαρματικούς Spike MR/LR το 2019 οι οποίοι παραδόθηκαν το 2020-21, 40 Spike-NLOS και 500 Spike-SR missiles. Με την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η Εσθονία έδωσε στο Κίεβο πυραύλους Javelin και οβιδοβόλα D-30 των 122 χλστ.
    Λίγες ημέρες πριν ο Εσθονός υπουργός Άμυνας βρέθηκε στο Κίεβο δηλώνοντας πως η χώρα του θα παραδώσει και άλλα όπλα στην Ουκρανία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ιαπωνία – Φ.Κισίντα: «Θα λειτουργήσουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες για να απεξαρτηθούμε από τη ρωσική ενέργεια».
    Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Φούμιο Κισίντα δήλωσε σήμερα Πέμπτη 5 Μαΐου πως η χώρα του θα χρησιμοποιήσει πυρηνικούς αντιδραστήρες για να μειώσει την εξάρτησή της από τη ρωσική ενέργεια.
    Η Ιαπωνία βασίζεται περισσότερο στο ρωσικό αέριο αφότου έκλεισε πυρηνικούς αντιδραστήρες μετά την καταστροφή του πυρηνικού σταθμού της Φουκουσίμα εξαιτίας σεισμού και τσουνάμι το 2011.
    Ωστόσο, καθώς αντιμετωπίζει εκλογές τον Ιούλιο και οι αυξανόμενες τιμές της ενέργειας πιέζουν τους προϋπολογισμούς των ψηφοφόρων, ο Κισίντα δήλωσε πως η πυρηνική ενέργεια θα αποτελέσει τμήμα της μελλοντικής ενεργειακής πολιτικής της χώρας.
    Σύμφωνα με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό, η Ιαπωνία θα αντιμετωπίσει «τον ευάλωτο χαρακτήρα της ενεργειακής αυτάρκειάς της» διευρύνοντας τις πηγές από τις οποίες αγοράζει ενέργεια, προωθώντας τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και χρησιμοποιώντας την πυρηνική ενέργεια για να διαφοροποιήσει τις πηγές της.
    «Θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικούς αντιδραστήρες με διαβεβαιώσεις ασφαλείας για να συμβάλουμε στην παγκόσμια μείωση της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια», δήλωσε ο Κισίντα απευθυνόμενος σε ένα ακροατήριο στο Σίτι του Λονδίνου, την επιχειρηματική συνοικία των βρετανικής πρωτεύουσας.
    «Η επαναλειτουργία μόνο ενός από τους υφιστάμενους πυρηνικούς αντιδραστήρες θα είχε το ίδιο αποτέλεσμα με την προμήθεια 1 εκατ. τόνων νέου LNG (υγροποιημένο φυσικό αέριο) κατ’ έτος στην παγκόσμια αγορά», τόνισε.
    Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός απευθύνθηκε στο Σίτι του Λονδίνου με μηνύματα υπέρ των επενδύσεων. «Η Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία», τόνισε απευθυνόμενος σε πιθανούς επενδυτές στο μεσαιωνικό Guildhall, στην καρδιά του Σίτι.
    Σε ένα κόσμο γεωπολιτικής αστάθειας, ο Κισίντα υποστήριξε πως η Ιαπωνία μπορεί να ξεχωρίσει.
    Ο ίδιος δεσμεύθηκε πως θα διπλασιάσει τις άμεσες ξένες επενδύσεις στα 80 τρισεκ. γεν (617 δισεκ. δολάρια) ή 12% του ΑΕΠ το 2030, από τα σημερινά 43,5 τρισεκατομμύρια γεν, και θα ενθαρρύνει τις εταιρείες να αυξήσουν τους μισθούς και να δαπανήσουν περισσότερα σε έρευνα και ανάπτυξη.
    «Φυσικά η Ιαπωνία αντιμετωπίζει πολλές προκλήσεις», δήλωσε. «Όμως είμαι προετοιμασμένος για να ηγηθώ μεταρρυθμιστικών προσπαθειών για να αντιμετωπίσουμε μετωπικά αυτές τις προκλήσεις».
    «Βιώσιμη ανάπτυξη• σταθερές αγορές• και ασφαλείς, αξιόπιστες εταιρείες, προϊόντα και υπηρεσίες. Γι’ αυτό η Ιαπωνία είναι μια ευκαιρία», τόνισε.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την περασμένη Κυριακή 1 η Μαΐου 2022 σε συνέντευξή του σε ιταλικό κανάλι: «στις φλέβες του Χίτλερ έτρεχε εβραϊκό αίμα». Μεταφέρω επί λέξει την δήλωση του Λαβρόφ, όπως μεταφράστηκε από τα ρωσικά στις εγκυρότατες ισραηλινές εφημερίδες «Haaretz» και «Times of Israel»…
    Σ. ΛΑΒΡΟΦ: «Τι κι αν (σ.σ.: ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκυ) είναι Εβραίος; Το γεγονός δεν αναιρεί τα ναζιστικά στοιχεία στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός έχει πεί ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι. Κάθε οικογένεια έχει τα μαύρα πρόβατά της, όπως λέμε…»!..

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ»;

    Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η επί λέξει δήλωση του Λαβρόφ πως στις φλέβες του Χίτλερ έτρεχε Εβραϊκό Αίμα, ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ απ’ όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και μεταφέρθηκε ως «Εβραϊκή Καταγωγή»!..
    Αυτό συνέβη για τον εξής λόγο: Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα θεωρείται ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ να δέχεσαι την ύπαρξη Ελληνικού Αίματος, καθώς ο Απόστολος Παύλος βροντοφώναξε το 50 μ.Χ. κάτω από την Ακρόπολι πως ο Θεός «ἐποίησέ τε ἐξ ἑνὸς αἵματος πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ πᾶν τὸ πρόσωπον τῆς γῆς»!.. (Πράξεις 17,26).
    ΑΝ τα ελληνικά ΜΜΕ δεχόντουσαν πως υπάρχει Εβραϊκό Αίμα, όπως είπε ο Λαβρόφ, θα έπρεπε να δεχτούν ότι υπάρχει και Ελληνικό Αίμα!.. Γι’ αυτό και το λογόκριναν…
    Είχε Εβραϊκό αίμα ο Χιτλερ; [Του Θ. Χατζηγώγου] Όπως θα είδατε, η άποψη του Λαβρόφ για το εβραϊκό αίμα του Χίτλερ προκάλεσε οργισμένες δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών σε Αμερική, Ευρώπη και στο ίδιο το Ισραήλ.
    Μέχρι και ο Γ.Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ελιέζερ, έκανε δηλώσεις, αποκρύπτοντας το Εβραϊκό Αίμα που είπε ο Λαβρόφ και μιλώντας για την δήθεν Εβραϊκή Καταγωγή του Χίτλερ.
    Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, την περασμένη Κυριακή 1 η Μαΐου 2022 σε συνέντευξή του σε ιταλικό κανάλι: «στις φλέβες του Χίτλερ έτρεχε εβραϊκό αίμα». Μεταφέρω επί λέξει την δήλωση του Λαβρόφ, όπως μεταφράστηκε από τα ρωσικά στις εγκυρότατες ισραηλινές εφημερίδες «Haaretz» και «Times of Israel»…
    Σ. ΛΑΒΡΟΦ: «Τι κι αν (σ.σ.: ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκυ) είναι Εβραίος; Το γεγονός δεν αναιρεί τα ναζιστικά στοιχεία στην Ουκρανία. Πιστεύω ότι Ο ΧΙΤΛΕΡ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ. Δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Ο σοφός εβραϊκός λαός έχει πεί ότι οι πιο ένθερμοι αντισημίτες είναι συνήθως Εβραίοι. Κάθε οικογένεια έχει τα μαύρα πρόβατά της, όπως λέμε…»!..

    ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ ΛΟΓΟΚΡΙΝΑΝ ΤΗΝ ΦΡΑΣΗ «ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ»;

    Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, η επί λέξει δήλωση του Λαβρόφ πως στις φλέβες του Χίτλερ έτρεχε Εβραϊκό Αίμα, ΛΟΓΟΚΡΙΘΗΚΕ απ’ όλα τα ελληνικά ΜΜΕ και μεταφέρθηκε ως «Εβραϊκή Καταγωγή»!..
    Αυτό συνέβη για τον εξής λόγο: Εδώ και χρόνια στην Ελλάδα θεωρείται ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ να δέχεσαι την ύπαρξη Ελληνικού Αίματος, καθώς ο Απόστολος Παύλος βροντοφώναξε το 50 μ.Χ. κάτω από την Ακρόπολι πως ο Θεός «ἐποίησέ τε ἐξ ἑνὸς αἵματος πᾶν ἔθνος ἀνθρώπων κατοικεῖν ἐπὶ πᾶν τὸ πρόσωπον τῆς γῆς»!.. (Πράξεις 17,26).
    ΑΝ τα ελληνικά ΜΜΕ δεχόντουσαν πως υπάρχει Εβραϊκό Αίμα, όπως είπε ο Λαβρόφ, θα έπρεπε να δεχτούν ότι υπάρχει και Ελληνικό Αίμα!.. Γι’ αυτό και το λογόκριναν…
    Είχε Εβραϊκό αίμα ο Χιτλερ; [Του Θ. Χατζηγώγου] Όπως θα είδατε, η άποψη του Λαβρόφ για το εβραϊκό αίμα του Χίτλερ προκάλεσε οργισμένες δηλώσεις κορυφαίων πολιτικών σε Αμερική, Ευρώπη και στο ίδιο το Ισραήλ.
    Μέχρι και ο Γ.Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ελιέζερ, έκανε δηλώσεις, αποκρύπτοντας το Εβραϊκό Αίμα που είπε ο Λαβρόφ και μιλώντας για την δήθεν Εβραϊκή Καταγωγή του Χίτλερ.
    Του Θ. ΧΑΤΖΗΓΩΓΟΥ
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...