ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

31 Μαΐου 2022

Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΦΥΤΕΥΕΙ 100 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: ΟΧΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ. ΝΑ ΞΕΡΙΖΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΛΑΙΟΔΕΝΤΡΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΩΡΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (ΓΚΑΡΣΟΝΙΑ).

  

ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΠΑΡΑΓΕΙ ΣΕ ΑΞΙΑ 1700 ΕΥΡΩ ΤΟ ΣΤΡΕΜΜΑ, ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ 1290 ΕΥΡΩ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΛΙΣ 190 ΕΥΡΩ. Η ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΞΑΓΕΙ (ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΞΙΑΣ 94 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΜΕ ΕΚΤΑΣΗ 41.000 Τ.Χ. ΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΜΑΖΙ.



ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. Η Ολλανδία εξάγει περισσότερο ελαιόλαδο από την Ελλάδα στο Ην. Βασίλειο. ΟΥΤΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΧΕΙ ΠΛΕΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ.



 

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΑΓΓΟΥΡΑΚΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΞΙΑΣ 3,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ, ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟΥΛΗΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ.




Φιλοδοξία της Αιγύπτου αποτελεί να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς.  Άμεσος στόχος της Αιγύπτου αποτελεί η φύτευση 100 εκατομμυρίων ελαιόδεντρων για την παραγωγή ελαιολάδου, με χρονικό ορίζοντα ως το τέλος του 2022. Αυτό σημαίνει ότι,  αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Αίγυπτος θα εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις του βάθρου ενός παραδοσιακά ευρωπαϊκού κλάδου, παράλληλα με την ήδη υψηλή κατάταξή της στον τομέα της βρώσιμης ελιάς. «Οι ελαιώνες κάλυπταν περίπου τα 20.000 στρέμματα στα τέλη του 1970, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 960.000 στρέμματα», τονίζει ο Αιγύπτιος υπουργός. 


ΠΗΓΗ: ypaithros.gr

Αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο παραγωγό επιτραπέζιων ελιών παγκοσμίως και, μέχρι σήμερα, το μεγάλο μειονέκτημα της Χώρας των Φαραώ ήταν το μικρό ποσοστό υποδομών που έχει για την παραγωγή ελαιολάδου. Αυτό, όμως, φαίνεται πως θα αλλάξει τα αμέσως επόμενα χρόνια.
Ο υπουργός Γεωργίας της Αιγύπτου, Αμπντούλ Μονεΐμ Ελ-Μπανά, αναφέρθηκε φέτος για πρώτη φορά σε ένα πρωτοφανών διαστάσεων σχέδιο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Μιλώντας σε συνέδριο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ελαιολάδου, που πραγματοποιήθηκε στο Κάιρο, αποκάλυψε πως άμεσος στόχος της χώρας αποτελεί η φύτευση 100 εκατομμυρίων ελαιοδέντρων για την παραγωγή ελαιολάδου, με χρονικό ορίζοντα μόλις το 2022.

Αυτό σημαίνει ότι, αν όλα πάνε βάσει σχεδίου, η Αίγυπτος θα εκτιναχθεί στις πρώτες θέσεις του βάθρου ενός παραδοσιακά ευρωπαϊκού κλάδου, παράλληλα με την ήδη υψηλή κατάταξή της στον τομέα της βρώσιμης ελιάς.


Το «νταμπλ» σε αριθμούς

Η αιγυπτιακή παραγωγή φέτος ανήλθε περίπου σε 450.000 τόνους επιτραπέζιας ελιάς, από τους οποίους οι 100.000 πήγαν για εξαγωγές, γεγονός που τη φέρνει στη δεύτερη θέση στην παγκόσμια κλίμακα.
Από την άλλη, οι ποσότητες ελαιολάδου μετά βίας έφτασαν τους 20.000 τόνους, με την εγχώρια κατανάλωση να είναι ασφαλώς μεγαλύτερη, κάτι που οδηγεί σε ολοένα και αυξανόμενες εισαγωγές ελαιολάδου από τις μεσογειακές χώρες κάθε χρόνο.
«Οι ελαιώνες κάλυπταν περίπου τα 20.000 στρέμματα στα τέλη του 1970, ενώ σήμερα ξεπερνούν τα 960.000 στρέμματα», τονίζει ο Αιγύπτιος υπουργός.

Τα σχέδια περιλαμβάνουν τη διάθεση 140.000 στρεμμάτων σε εγχώριους και ξένους επενδυτές για την εγκατάσταση λαδοελιών και ακόμη 40.000 που θα αφορούν αποκλειστικά Αιγύπτιους επενδυτές.



Τι άτυχοι!! Εκεί δεν έχουν… κίνητρα: Το νου σας στην παγίδα, μην ξεριζώσετε ελιές λόγω επιδότησης.

Παράλληλα, έχει προβλεφθεί η δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για τη μεταποίηση της ελιάς κοντά στους ελαιώνες, με την κατασκευή εργοστασίων πλήρως εξοπλισμένων με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Αυτό, πέραν όλων των άλλων, αναμένεται να φέρει μια νέα πνοή στις αγροτικές επενδύσεις, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Ένωσης Αγροτών.

«Τα ελαιόδεντρα αποτελούν την καταλληλότερη καλλιέργεια για τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, καθώς μπορούν να φυτευτούν σε πολλές περιοχές και δεν απαιτούν μεγάλες ποσότητες νερού», συνεχίζει.
«Το κάλεσμα για είσοδο ξένων επενδυτών στη χώρα δημιουργεί αισιοδοξία στον αγροτικό τομέα για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων και της καλύτερης διαφήμισής τους. Παράλληλα, η κυβέρνηση ήδη προχωρά σε προγράμματα προστασίας και πρόληψης των φυτειών από ασθένειες», καταλήγει.

Φιλοδοξία της Αιγύπτου αποτελεί όχι μόνο να ανέβει στην πρώτη θέση της παγκόσμιας παραγωγής επιτραπέζιας ελιάς επεκτείνοντας τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις της και σε περιοχές που σήμερα χαρακτηρίζονται ερημικές, αλλά και να ανταγωνιστεί μετωπικά, διεκδικώντας ένα μεγάλο μερίδιο της πίτας, τους νυν μεγάλους της αγοράς ελαιολάδου, όπως την Ισπανία και την Τυνησία.
Και, όλα αυτά, σε λιγότερο από μία πενταετία.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η πόλη ΓΑΘκατά την πρώιμη Εποχή του Σιδήρουήταν η πρωτεύουσα και   κύρια πόλη της ελληνικής Παλαιστίνης και του λαού των ΕΛΛΗΝΟΦΙΛΙΣΤΑΙΩΝαπό το  1.100 μέχρι το 800 π.ΧΜετά την καταστροφή της Γαθ από την Αραμαίο (Σύριοβασιλιά   Αζαήλπερίπου 830 π.Χ., οι τέσσερις άλλες ελληνικές πόλεις συνέχισαν να ευημερούν.   Κατά τη διάρκεια της Νεο-Ασσυριακής περιόδου (μέσα ογδόου έως τα μέσα του   εβδόμου αιώνα π.Χ.), η χώρα των Φιλισταίων ευημερούσε.

Η πόλη Ασκελών έγινε ένα σημαντικό λιμάνι και η πόλη Ακκαρών έγινε   Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ.




ΟΙ  ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΕΣ  ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΕΣ  ΠΑΤΑΤΕΣ  ΠΟΥ  ΕΙΣΑΓΟΥΝ  ΣΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ. 

“Τροφή-Φάρμακο”: Θα πρέπει να επισημάνουμε πως κάτι ακόμη που λίγοι μπορεί να ξέρουν ή να υποψιάζονται, οπότε θα σας χτυπήσω το καμπανάκι, καθώς η κάθε χώρα παραγωγής τροφίμων έχει διαφορετικές νομοθεσίες όσον αφορά την ανάπτυξή τους, οπότε μπορεί κάλλιστα να καλλιεργούνται / αναπτύσσονται / διακινούνται  με τρόπους που ΕΔΩ απαγορεύονται!!
Για παράδειγμα, η πατάτα Αιγύπτου (σας λέει κάτι;) για την καλλιέργεια της οποίας χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα και λιπάσματα που εδώ απαγορεύονται δια ροπάλου, λόγω τον παρενεργειών τους, εκεί επιτρέπονται. 


Κι όμως κατά καιρούς γεμίζει η αγορά “φτηνή” πατάτα Αιγύπτου και αρκετοί την καταναλώνουμε παντελώς ανυποψίαστοι για το τι άλλο καταναλώνουμε μαζί της!

(Οι  Έλληνες  πολιτικοί  δηλαδή  προκαλούν  καρκινογένεση  στους  ευφυείς  Έλληνες  πολίτες,  που  τους  ξαναψηφίζουν,  επιτρέποντας  την  εισαγωγή  καρκινογόνων  ξένων  γεωργικών  προϊόντων).




Αναμένεται πληθυσμιακή έκρηξη στην Αίγυπτο.
160 εκατομμύρια κάτοικοι το 2050.

 (4.7.2019) άρθρο στο PRONEWS. 

Περνώντας από την κεντρική λεωφόρο Σαλάχ Σάλεμ στην Αίγυπτο αντικρίζει κανείς μπροστά στην Εθνική Στατιστική Υπηρεσία έναν ψηφιακό μετρητή να παρουσιάζει σε απευθείας μετάδοση, τον πραγματικό πληθυσμό της χώρας, προσθαφαιρώντας συνεχώς τις γεννήσεις και τους θανάτους που δηλώνονται ανά πάσα στιγμή. Και την Τετάρτη (03/07) το νούμερο έφτανε περίπου τα 99 εκατομμύρια.
Ο πληθυσμός στην Αίγυπτο θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο
Και, όμως, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, η Αίγυπτος, που είναι ήδη η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, αναμένεται να παρουσιάσει και περαιτέρω δημογραφική ανάπτυξη με μία αναμενόμενη αύξηση του αριθμού των Αιγυπτίων κατά 60 εκατομμύρια μέχρι το 2050. Στην ίδια μελέτη τονίζεται ότι «η ετήσια αύξηση θα είναι της τάξεως του 2%».
160 εκατομμύρια το 2050
Εκτιμάται, δηλαδή, ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου το 2050 θα ανέλθει στα 160 εκατομμύρια, ενώ, σύμφωνα πάντοτε με τη μελέτη, μετά τις αυξήσεις του πληθυσμού στην Αίγυπτο τα τελευταία πέντε χρόνια, ο πληθυσμός της θα φτάσει τα 225 εκατομμύρια μέχρι το τέλος αυτού του αιώνα.

Οι μελετητές υπογραμμίζουν ότι η Αίγυπτος ακολουθεί το «παράδειγμα - προβάδισμα» της Ινδίας, της χώρας με τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη που αναμένεται να φτάσει τα 1,6 δισεκατομμύρια μέχρι το 2050, καθώς και ορισμένων χωρών της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, της Αιθιοπίας και της Τανζανίας. Εκτιμάται, δε, ότι ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του πληθυσμού είναι τέσσερις φορές υψηλότερος από εκείνον της Κίνας.
«Επερχόμενη πληθυσμιακή έκρηξη στην Αίγυπτο»
Η εφημερίδα «Αλ Αχράμ» κάνει λόγο για «επερχόμενη πληθυσμιακή έκρηξη» και τονίζει ότι «οι επίσημα εγγεγραμμένες γεννήσεις αποκαλύπτουν ότι ο πληθυσμός της Αιγύπτου έχει ήδη ξεπεράσει τα 100 εκατομμύρια, με το μισό να είναι κάτω από την ηλικία των 25 ετών και μόνο το 5% σε ηλικία 65 ετών και άνω».
Σύμφωνα με την εφημερίδα, η Αίγυπτος έχει πολλές φορές επισημάνει την ανάγκη επιβράδυνσης του ρυθμού της πληθυσμιακής αύξησης. Έχει μάλιστα προωθήσει και σχετικό πρόγραμμα με τίτλο «Τα δύο (παιδιά) είναι αρκετά», κάνοντας καμπάνια ενημέρωσης σε ολόκληρη τη χώρα.
Να σημειωθεί ότι στην ευρύτερη περιοχή του Καΐρου κατοικούν 25 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η περιοχή της Σούμπρας, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας (που παλαιότερα ζούσαν και πολλοί Έλληνες, όχι πια) θεωρείται μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη.




ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Σε  λίγα  χρόνια  οι  Έλληνες  πολιτικοί,  εκτός  από  πατάτες,   θα  εισάγουν  στην  ΕΛΛΑΔΑ  από  την  Αίγυπτο  και  ελιές  και  λάδι.  Μετά  θα  αρχίσουν  να  εισάγουν  και  Αιγύπτιους,  για  σεξουαλική  ικανοποίηση  των  συζύγων  τους  και  πιθανώς  των  ιδίων).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. ΕΝΑΣ 81ΧΡΟΝΟΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΕΛΗΣΕ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ.
    Τον πλάτανο του Ιπποκράτη στην Κω, που παρουσιάζει προβλήματα «γήρανσης», θέλει να σώσει επιχειρηματίας από την Ιαπωνία, ο οποίος ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.
    Πρόκειται για τον 81χρονο Οκανα Τετσούγια, ο οποίος είναι φανατικός φίλος της Ελλάδας και παράλληλα δραστηριοποιείται επαγγελματικά στη χώρα μας, στο εμπόριο ελαιολάδου.
    Ο Ιάπωνας επιχειρηματίας επισκέφθηκε το νησί της Κω και είχε συνεργασία για το θέμα αυτό με τον συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου Νίκο Θεοδωρίδη.
    Ο κ. Οκάνα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον του για τη διάσωση του πλάτανου πριν από δύο χρόνια και μάλιστα ομάδα ειδικών επιστημόνων που έφθασε στο νησί με πρωτοβουλία του, έχει καταρτίσει σχετική μελέτη επί του θέματος.
    Η μελέτη αυτή, έχει διαβιβαστεί στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τελεί υπό έγκριση.
    Μόλις η μελέτη εγκριθεί, ο Ιάπωνας επιχειρηματίας σε συνεργασία με το νοσοκομείο «Ιπποκράτειον» στην Ιαπωνία θα προχωρήσει σε καμπάνια για να βρεθούν οι απαραίτητοι πόροι, προκειμένου να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες.
    Διατηρητέο μνημείο της φύσης
    Σύμφωνα με τη wikipedia o πλάτανος του Ιπποκράτη βρίσκεται στην πόλη της Κω, κάτω από τον οποίο σύμφωνα με τον μύθο, ο Ιπποκράτης δίδασκε τους μαθητές του.
    Επίσης θεωρείται ότι ο απόστολος Παύλος δίδαξε κάτω από το δέντρο.
    Το δέντρο αποτελεί από το 1985 (ΦΕΚ 589/Β/1985) διατηρητέο μνημείο της φύσης.
    Ο πλάτανος βρίσκεται στην Πλατεία Πλατάνου, μπροστά από το κάστρο των Ιπποτών και το Διοικητήριο και δίπλα στο τζαμί Γκαζί Χασσάν (ανεγέρθη το 1776), στο κέντρο της πόλης της Κω.
    Το σημερινό δέντρο έχει ηλικία περίπου 500 ετών και είναι πιθανόν να είναι απόγονος του αρχικού δέντρου το οποίο έστεκε εκεί την εποχή του Ιπποκράτη.
    Με την πάροδο των αιώνων, το ξύλο του κορμού και των μεγάλων σε ηλικία κλαδιών έχει σαπίσει από διάφορους μύκητες και ξυλοφάγα έντομα, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη κουφάλα στο εσωτερικό του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...