ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Μαΐου 2022

Πότε η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα – Οι τέσσερις προϋποθέσεις – Τι αναφέρει 6σελιδο έγγραφο. ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ; ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ;

 



Γιατί δεν έχουμε βρει ακόμη εξωγήινους; 13 πιθανοί λόγοι

 


«ΜΗΠΩΣ ΚΑΘΕ ΓΑΛΑΞΙΑΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ, ΟΤΑΝ ΜΑΘΕΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;»

 

 

Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΓΗ, Η ΝΟΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΟΙ





Πότε η Ρωσία  θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα – Οι τέσσερις προϋποθέσεις – Τι αναφέρει 6σελιδο έγγραφο

Τι δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο.


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών  της Ρωσίας Αλεξάντερ Γκρούσκο  μίλησε  στο κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της  Ρωσίας RIA Νovosti και  αποκάλυψε  τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα  χρησιμοποιούσε  πυρηνικά όπλα. 

Ο Γκρούσκο κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με την πιθανότητα η  Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εναντίον των εχθρών της.

«Έχουμε ένα στρατιωτικό δόγμα, όλα είναι γραμμένα εκεί. Δεν υπάρχει καμία  άλλη ερμηνεία, εκτός από αυτή που βρίσκεται εκεί» είπε χαρακτηριστικά,  σύμφωνα με το newsweek.

Σύμφωνα με όσα φέρεται να περιλαμβάνονται σε αυτό το δόγμα, η χώρα  «επιτρέπεται» να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα αν οι εχθροί της  χρησιμοποιήσουν πυρηνικά όπλα ή άλλους τύπους όπλων μαζικής  καταστροφής στα ρωσικά εδάφη και/ή στους συμμάχους της,  αν λάβει αξιόπιστα στοιχεία για την εκτόξευση  βαλλιστικών πυραύλων  που επιτίθενται στο έδαφός της ή σε αυτό των  Ρώσων συμμάχων,  αν κρίσιμες κυβερνητικές ή στρατιωτικές υποδομές της  Ρωσίας δεχθούν επίθεση από τον εχθρό με τρόπο που θα υπονόμευε τις  ενέργειες αντίδρασης των πυρηνικών δυνάμεων ή αν η χώρα αντιμετωπίζει  υπαρξιακή απειλή μέσω της χρήσης συμβατικών όπλων.

Το εξασέλιδο έγγραφο

Το διάταγμα που υπέγραψε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στις 2 Ιουνίου 2020 -ένα εξασέλιδο έγγραφο με τίτλο «Βασικές αρχές της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής»- αναφέρει ότι τα πυρηνικά όπλα θεωρούνται από τη Ρωσία «αποκλειστικά ως μέσο αποτροπής».

Σύμφωνα με τις βασικές λοιπόν αρχές, η Ρωσία καθόρισε ότι η χρήση πυρηνικών όπλων είναι «ένα ακραίο και αναγκαστικό μέτρο», το οποίο η χώρα «καταβάλλει όλες τις απαραίτητες προσπάθειες» για να αποφευχθεί η λήψη του.

Μία από τις τέσσερις προϋποθέσεις που ορίζονται στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας και επιτρέπουν τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Μόσχα βρίσκεται επικίνδυνα με τη διατύπωση που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν ο Πούτιν για να περιγράψει την εχθρότητα της Δύσης προς τη Ρωσία.

Η «κόκκινη γραμμή» του Πούτιν

Σε μια ομιλία προς το έθνος στις 24 Φεβρουαρίου, την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο Πούτιν μίλησε για τις «θεμελιώδεις απειλές που οι ανεύθυνοι δυτικοί πολιτικοί δημιούργησαν για τη Ρωσία με συνέπεια χρόνο με το χρόνο», επεκτείνοντας το ΝΑΤΟ πιο κοντά στα ρωσικά σύνορα.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ ήταν «ζήτημα ζωής και θανάτου» για τη Ρωσία, «ζήτημα του ιστορικού μας μέλλοντος ως έθνος». Την χαρακτήρισε, συγκεκριμένα, «όχι μόνο πραγματική απειλή για τα συμφέροντά μας, αλλά και για την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας και την κυριαρχία του».

Αν αυτή είναι η «κόκκινη γραμμή» για την απόφαση ενός πυρηνικού χτυπήματος που αναφέρεται στο στρατιωτικό δόγμα της Ρωσίας, ο Πούτιν έχει ήδη ισχυριστεί ότι οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους στο ΝΑΤΟ την έχουν υπερβεί. Η απόφαση να εξαπολύσει πυρηνική επίθεση είναι, δηλαδή, στο χέρι του.

 


"Aν βρούμε ότι δεν υπάρχουν ενεργοί πολιτισμοί στον γαλαξία μας, είναι κακό σημάδι για την ύπαρξή μας μακροπρόθεσμα. Ψάχνοντας για νοήμονα εξωγήινη ζωή- ακόμα και αν δεν βρούμε τίποτα- ανακαλύπτουμε το δικό μας μέλλον και μοίρα. Οι έρευνες για εξωγήινους νοήμονες πολιτισμούς όχι μόνο αποκαλύπτουν πώς σχηματίζεται η ζωή, αλλά και μας δίνουν στοιχεία για το πόσο θα διαρκέσει ο δικός μας πολιτισμός" Καθηγητής Κονσελάις. 

 


 

Ρωσική προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης σε Βερολίνο, Παρίσι και Λονδίνο.

Οι οικοδεσπότες της ρωσικής εκπομπής «60 Minutes» του Channel One ανακοίνωσαν πως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Οι παραγωγοί της εκπομπής έδειξαν στους τηλεθεατές έναν χάρτη που παρουσίαζε πυραύλους να έχουν εκτοξευθεί από το Καλίνινγκραντ, τον ρωσικό θύλακα μεταξύ Πολωνίας, Λιθουανίας και Βαλτικής Θάλασσας. Σύμφωνα με την προσομοίωση, οι πύραυλοι θα μπορούσαν να φτάσουν στο Βερολίνο σε 106 δευτερόλεπτα, στο Παρίσι σε 200 δευτερόλεπτα και στο Λονδίνο σε 202 δευτερόλεπτα

Η εξέλιξη αυτή ήρθε ενώ ο πρώην επικεφαλής του ΝΑΤΟ, Ρίτσαρντ Σέριφ, προειδοποίησε πως η Δύση πρέπει να «προετοιμαστεί» για ένα «χειρότερο σενάριο» πολέμου με τη Ρωσία στην Ουκρανία, εν μέσω δημοσιευμάτων πως ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της ημέρας της νίκης της χώρας στις 9 Μαΐου για να κηρύξει «ολοκληρωτικό πόλεμο» στον γείτονά της.

Στην εκπομπή αυτή, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ, αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας: «Ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν».  Μάλιστα επέμεινε πως «το έλεγε σοβαρά» με έναν οικοδεσπότη να σχολιάζει πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως «κανείς δεν θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο».

Σε πόσο χρόνο θα μπορούσαν να καταστραφούν Βερολίνο, Λονδίνο και Παρίσι από μια επίθεση με πυραύλους από τη Ρωσία;

Υπενθυμίζεται ότι, η Μεγάλη Βρετανία και άλλα δυτικά έθνη συνεχίζουν την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, με τους συμμάχους να παρέχουν εξοπλισμό, στρατιωτικά οχήματα και όπλα. Σε απάντηση στη δυτική υποστήριξη, ο Πούτιν διέταξε τον στρατό να δοκιμάσει τους πυραύλους Sarmat, οι οποίοι είναι γνωστοί ως Satan ΙΙ.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Πούτιν καυχιόταν πως οι υπερηχητικοί πύραυλοι της χώρας του θα μπορούσαν να «διαπεράσουν όλες τις σύγχρονες άμυνες» και να είναι έτοιμοι να πλήξουν το Ηνωμένο Βασίλειο «μέχρι το φθινόπωρο.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...