ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

02 Μαΐου 2022

ΡΩΣΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΛΑΒΡΟΦ: «Ο ΧΙΤΛΕΡ ΗΤΑΝ ΙΟΥΔΑΙΟΣ». Το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε στον Ρώσο πρεσβευτή για τις δηλώσεις του Λαβρόφ, που υπονοούσαν ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

 

 

 

 

 

ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΠΡΟΣΥΝΕΝΝΟΗΜΕΝΑ; ΜΗΠΩΣ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; ΠΟΥΤΙΝ - ΜΠΑΪΝΤΕΝ - ΙΣΡΑΗΛ- ΕΡΝΤΟΓΑΝ - ΚΙΝΑ. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΘΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΤΕΛΗ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. Η ΚΙΝΑ ΣΤΗΝ ΤΑΪΒΑΝ ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΑ ΕΙΣΒΑΛΕΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΕ ΑΝΟΥΣΙΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΘΑ ΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΟΥΚΡΑΝΙΚΟ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ....

 

 

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΡΙΜΙΖΗΣ: Ο εποικισμός του Άρη είναι όνειρο θερινής νυκτός. Οι πιθανοί εξωγήινοι πολιτισμοί, αν υπάρχουν, μάλλον δεν είναι διαχρονικοί, οπότε αποκλείεται η επαφή.

 

ΜΙΑ ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ. ΛΕΝΙΝ: «Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΡΩΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ ΕΒΡΑΙΟΣ Ή ΕΧΕΙ ΕΒΡΑΪΚΟ ΑΙΜΑ ΜΕΣΑ ΤΟΥ». 

 

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΕΙ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ; 

 

Πούτιν: «Το 80% των μελών της πρώτης σοβιετικής κυβέρνησης ήταν Εβραίοι»

 

ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΟΛΙΓΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ "ΟΡΘΟΔΟΞΗ" ΡΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΗΜΕΡΑ. ΠΟΙΟΙ ΔΙΝΟΥΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.

 

  


 «Ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση» λέει ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.

Έντονη ήταν η αντίδραση του Ισραήλ για τα σχόλια που έκανε ο Ρώσος ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος άφησε να εννοηθεί ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες.

 

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας “σκληρή γλώσσα” για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ την Κυριακή, στη διάρκεια μιας συνέντευξης του στην ιταλική τηλεόραση.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε “μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση.”

 

Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε: «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι εβραίοι».

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας, η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε σήμερα για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».

 

Ο ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤ

Το Ισραήλ καταδίκασε τις δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών που ισχυρίστηκε ότι ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή, κατηγορώντας τον Σεργκέι Λαβρόφ ότι διαδίδει αντισημιτισμό και ευτελίζει το Ολοκαύτωμα.

«Τέτοια ψέματα έχουν σκοπό να κατηγορήσουν τους ίδιους τους Εβραίους για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην Ιστορία που διαπράχθηκαν εναντίον τους», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε ανακοίνωσή του.
«Η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού για πολιτικούς σκοπούς πρέπει να σταματήσει αμέσως», πρόσθεσε.

Ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γαΐρ Λάπιντ απαίτησε συγγνώμη από τον Λαβρόφ για τα σχόλιά του, τα οποία έγιναν χθες Κυριακή σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο. Το ισραηλινό ΥΠΕΞ κάλεσε τον Ρώσο πρεσβευτή για «μια σκληρή συζήτηση» αναφορικά με τον ισχυρισμό αυτό του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Ο Λάπιντ τόνισε ότι το να ισχυρίζεται κανείς ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής είναι σαν να λέει κανείς ότι οι Εβραίοι αυτοκτόνησαν και το να κατηγορείς τους Εβραίους ότι είναι αντισημίτες αποτελεί «το μέγιστο επίπεδο ρατσισμού».

Δεν υπήρξε κανένα άμεσο σχόλιο από τη ρωσική πρεσβεία ή από τον ίδιο τον Λαβρόφ.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ιταλικό τηλεοπτικό δίκτυο Rete 4, ο Ρώσος ΥΠΕΞ ρωτήθηκε πώς η Μόσχα μπορεί να χρειάζεται να «αποναζιστοκοποιήσει» την Ουκρανία, όταν ο πρόεδρος αυτής της χώρας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είναι Εβραίος.

«Όταν λένε “Τι είδους ναζιστικοποίηση είναι αυτός αν είμαστε Εβραίοι”, νομίζω ότι και ο Χίτλερ είχε και ο αυτός εβραϊκή καταγωγή, οπότε αυτό δεν σημαίνει τίποτα”», είπε ο Λαβρόφ, μιλώντας μέσω Ιταλού διερμηνέα.

«Εδώ και πολύ καιρό ακούμε τον σοφό εβραϊκό λαό να λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημίτες είναι οι Εβραίοι οι ίδιοι», πρόσθεσε.

Ο Ντανί Νταγιάν, πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ (Yad Vashem), του μνημείου του Ισραήλ για τα έξι εκατομμύρια Εβραίους που σφαγιάστηκαν στο Ολοκαύτωμα, είπε ότι οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών αποτελούν μια «προσβολή και ένα σοβαρό πλήγμα για τα θύματα του πραγματικού ναζισμού».

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό δίκτου Καν, ο Νταγιάν υποστήριξε ότι ο Λαβρόφ διαδίδει «μια αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας που δεν έχει καμία βάση με την πραγματικότητα».

Η ταυτότητα ενός από τους παππούδες του Χίτλερ δεν είναι γνωστή, αλλά υπήρξαν κάποιες εικασίες, που δεν τεκμηριώθηκαν ποτέ από κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι ενδέχεται αυτός να ήταν Εβραίος.

Ο Λάπιντ απέρριψε τον ισχυρισμό του Λαβρόφ ότι φιλοναζιστικές κυριαρχούν στην ουκρανική κυβέρνηση και τον στρατό.

«Οι Ουκρανοί δεν είναι Ναζί. Μόνο οι Ναζί ήταν Ναζί και μόνο αυτοί προχώρησαν στη συστηματική καταστροφή του εβραϊκού λαού», δήλωσε ο Λάπιντ, του οποίου ο παππούς πέθανε στο Ολοκαύτωμα.

Ένας εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε σήμερα ότι το σχόλιο του Λαβρόφ για τον Χίτλερ ήταν μια «εξωφρενική» προπαγάνδα.

Το Ισραήλ έχει εκφράσει επανειλημμένα την υποστήριξή του στην Ουκρανία μετά από τη ρωσική εισβολή. Ωστόσο, επιφυλακτικό για εντάσεις των σχέσεων του με τη Ρωσία, έναν ισχυρό μεσολαβητή στη γειτονική Συρία, απέφυγε αρχικά την απευθείας κριτική στη Μόσχα και δεν έχει επιβάλει επίσημες κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες.

Ωστόσο, οι σχέσεις έχουν γίνει πιο τεταμένες, με τον Λάπιντ τον περασμένο μήνα να κατηγορεί την Μόσχα ότι διαπράττει εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία.

Παράλληλα και ο Ουκρανός πρόεδρος έχει κάνει αναλογίες μεταξύ της ρωσικής εισβολής στη χώρα του και του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Σε μια ομιλία του στο ισραηλινό Κοινοβούλιο τον Μάρτιο, ο Ζελένσκι συνέκρινε τη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία με το σχέδιο της ναζιστικής Γερμανίας να δολοφονήσει όλους τους Εβραίους κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Yad Vashem χαρακτήρισε τότε τα σχόλιά του «ανεύθυνα», λέγοντας ότι ευτελίζουν τα ιστορικά γεγονότα του Ολοκαυτώματος.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

15 σχόλια:

  1. Κροάτης πρόεδρος: «Τα Rafale κάνουν μόνο για επιδείξεις».
    «Αγοράσαμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε - Είναι άχρηστα για πόλεμο».
    Ο πρόεδρος της Κροατίας Ζόραν Μιλάνοβιτς υποστήριξε ότι ήταν λάθος η απόφαση της χώρας του να αγοράσει 12 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από την Γαλλία, καθώς όπως είπε είναι «άχρηστα» για πόλεμο.
    Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι Κροάτες θα έπρεπε να είχαν πάρει UAV και αντιαεροπορικά συστήματα.
    Η Κροατία αγόρασε τα μεταχειρισμένα Rafale από τη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2021.
    «Έτσι, τώρα δεν έχουμε συστήματα αεράμυνας, αλλά έχουμε 12 αεροπλάνα», είπε ο Μιλάνοβιτς σε εορτασμό της Πρωτομαγιάς στη βορειοδυτική Κροατία, όπως μεταδίδει το Euractiv.
    Αναφερόμενος στον πόλεμο στην Ουκρανία, είπε: «Μπορείτε να δείτε τώρα πόσο αντέχουν τα αεροπλάνα σε αυτόν τον πόλεμο… Δεν θα ήμασταν καλύτερα με 100 drones ή 100 αντιαεροπορικά συστήματα;»
    «Αγοράσαμε κάτι που δεν χρειαζόμαστε. Είναι άχρηστα για πόλεμο και είναι καλά μόνο για επίδειξη», είπε ο Κροάτης πρόεδρος.
    Υπενθυμίζεται ότι και η Ελλάδα έχει συμφωνήσει για την αγορά συνολικά 24 μαχητικών αεροσκαφών Rafale με συνολικό κόστος 3,3 δισ. ευρώ. Η πρόσκτηση των 18 γαλλικών μαχητικών (εκ των οποίων έξι καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) θα στοιχίσει 2,32 δισ. ευρώ μαζί με τα όπλα που φέρουν, σύμφωνα με τη σύμβαση που υπεγράφη πέρσι τον Ιανουάριο, ενώ μέχρι το τέλος του 2022, θα παραληφθούν ακόμη έξι Rafale.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Fennovoima διέκοψε το συμβόλαιο της με τη ρωσική Rosatom για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στη Φινλανδία.
    Η Fennovoima διέκοψε το συμβόλαιο της με τη ρωσική Rosatom για την κατασκευή πυρηνικού σταθμού, στη Φινλανδία.κρή
    Συγκεκριμένα, η φινλανδική εταιρική κοινοπραξία Fennovoima ανακοίνωσε σήμερα ότι διέκοψε το συμβόλαιο της με τη ρωσική κρατική εταιρία Rosatom, σχετικά με την προγραμματισμένη κατασκευή μιας μονάδας πυρηνικής ενέργειας στη Φινλανδία.Ο πυρηνικός σταθμός Χανχικίβι ανατέθηκε στην Fennovoima, μία κοινοπραξία φινλανδικών και ρωσικών συμφερόντων. Στην κοινοπραξία αυτή, η συμμετοχή της Φινλανδίας συμπεριελάμβανε τις εταιρίες, Outokumpu, Fortum και SSAB με το 2/3 του μετοχικού πακέτου, ενώ η θυγατρική της Rosatom RAOS Voima είχε στον έλεγχό της το υπόλοιπο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Με μόλις 3,9 εκατομμύρια αγροτών, ήτοι 8 αγρότες ανά 1000 κατοίκους, άρα και με μικρότερη παραγωγή τροφίμων κινδυνεύει να μείνει η Ευρωπαϊκή Ένωση έως το 2040, σύμφωνα με τη μελέτη «Το μέλλον του Ευρωπαϊκού Αγροτικού Μοντέλου» για την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

    Από τις ελληνικές περιφέρειες τον μεγαλύτερο συγκριτικά αλλά πάντως μέτριο κίνδυνο αντιμετωπίζουν Θεσσαλία και Ήπειρος, ενώ, αντίθετα, ο κίνδυνος μείωσης των αγροτών στην Κρήτη είναι πολύ χαμηλός και στις υπόλοιπες χαμηλός.

    Το 2005 η ΕΕ των 27 κρατών αριθμούσε 15 εκατομμύρια αγρότες. Το 2016 είχαν μειωθεί στα 10,3 εκατομμύρια και έως το 2040 προβλέπεται νέα μείωση στα 3,9 εκατομμύρια.

    Δηλαδή τα επόμενα 18 χρόνια η ΕΕ εκτιμάται ότι θα χάσει αθροιστικά 6,4 εκατομμύρια αγροτών, δηλαδή 267 χιλιάδες το χρόνο, περισσότερους από 22 χιλιάδες το μήνα ή 700 κάθε ημέρα.

    Κατ’ αυτόν τον τρόπο η αναλογία αγροτών ανά 1000 κατοίκους πρόκειται να μειωθεί από 23 το 2016 σε μόλις 8 το 2040. Συνολικά, σε διάστημα 35 ετών η ΕΕ αναμένεται να χάσει το 74% των αγροτών της.

    Από τις ελληνικές περιφέρειες η Θεσσαλία και η Ήπειρος εντάσσονται στην κατηγορία μετρίου κινδύνου μείωσης του αριθμού των αγροτών με τις πιθανότητες να κυμαίνονται μεταξύ 40-60%. Στον αντίποδα η Κρήτη εντάσσεται στην κατηγορία πολύ χαμηλού κινδύνου (0-20% οι πιθανότητες) και οι υπόλοιπες περιφέρειες στην κατηγορία χαμηλού κινδύνου (20-40% οι πιθανότητες).

    Ωστόσο, σύμφωνα με τη μελέτη, ο βαθμός οικονομικής ανθεκτικότητας της γεωργίας στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας είναι χαμηλός, γεγονός που αυξάνει τον κίνδυνο εξόδου των αγροτών από τον πρωτογενή τομέα. Το ίδιο ισχύει πολύ περισσότερο στις ορεινές περιοχές.

    Αυξάνονται το μέσο εισόδημα και οι φάρμες με περισσότερα από 500 στρέμματα

    Αντίθετη πορεία από τον αριθμό των αγροτών που μειώνεται ακολουθεί το εισόδημά τους που βρίσκεται σε ανοδική τροχιά. Από το 2005 έως το 2016 το μέσο εισόδημα ανά γεωργική εκμετάλλευση αυξήθηκε κατά 77%, στις 33.000 από 18.000 ευρώ σε ετήσια βάση. Επιπρόσθετα, αυξάνεται σταθερά το μέγεθος των αγροτικών εκμεταλλεύσεων και συγκεντρώνεται η γη σε ολοένα λιγότερα χέρια.

    Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο 2005-16 αυξήθηκε (κατά 7%) μόνο ο αριθμός των αγροτικών εκμεταλλεύσεων με περισσότερα από 500 στρέμματα.

    Σε όλε στις υπόλοιπες κατηγορίες κατεγράφη μείωση:

    *-38% στις φάρμες με λιγότερα από 50 στρέμματα

    *-17% στις φάρμες με 50-190 στρέμματα

    *και -12% στις φάρμες με 200-490 στρέμματα.

    Οικονομικοί, κοινωνικοί και περιβαλλοντικοί οι λόγοι της μείωσης.

    Σύμφωνα με τη μελέτη, η μείωση του αριθμού των αγροτών οφείλεται σε μια σειρά λόγους, όπως η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη φυσικών πόρων, το εισόδημα και το κόστος παραγωγής, η γήρανση του πληθυσμού (δημογραφικοί λόγοι).

    Ωστόσο, η επίδραση των συγκεκριμένων παραγόντων δεν είναι ίδια σε όλες τις κατηγορίες εκμεταλλεύσεων. Για παράδειγμα, η κλιματική αλλαγή και η παγκοσμιοποίηση επιδρούν αρνητικά σε όλες, όμως η οικονομική ανάπτυξη και οι επενδύσεις έχουν θετικό αποτύπωμα στις αγροτικές επιχειρήσεις (μεγάλες φάρμες).

    Θετικό αντίκτυπο στις αγροτικές επιχειρήσεις έχουν και οι τεχνολογικές εφαρμογές, οι οποίες θεωρούνται ότι επιδρούν τόσο θετικά όσο και αρνητικά και στις μικρομεσαίες εκμεταλλεύσεις.

    Τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και οι επιδοτήσεις θεωρείται ότι έχουν θετικό αποτύπωμα σε όλες τις κατηγορίες αγροτικών εκμεταλλεύσεων.

    thessalianews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γερμανίδα ΥΠΕΣ: «Συγκεντρώστε τρόφιμα και νερό για 10 ημέρες χωρίς πανικό»!
      Μια σύσταση της υπουργού Εσωτερικών προς τους πολίτες της Γερμανίας δείχνει το τι μας περιμένει σε λίγους μήνες αφού καλεί τους Γερμανούς χωρίς… πανικό (!) να αποθηκεύσουν προμήθειες σε τρόφιμα και υγρά προκειμένου να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν πιθανές διακοπές ρεύματος για μεγάλο διάστημα!
      «Οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Αυτή είναι η συμβουλή που έδωσε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας μέσω συνέντευξής της στη Handelsbatt
      Η Γερμανίδα υπουργός, όπως ανέφερε η ανταποκρίτρια της Deutsche Welle στον ΣΚΑΙ, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων ικανών να προκαλέσουν καταστροφές σε βασικές υποδομές ύδρευσης και παροχής ηλεκτρικού.
      Και για να είναι… προετοιμασμένοι για το ενδεχόμενο αυτό, η υπουργός παρέπεμψε τους πολίτες σε ειδική λίστα της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. Και αυτές είναι «10 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά».
      Μάλιστα, συστήνεται στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια και δημιουργηθεί πανικός και ελλείψεις στις αγορά!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ροκφέλερ: «Έρχεται μαζική παγκόσμια πείνα».
      Παρέμβαση για τον πόλεμο στην Ουκρανία και στις συνέπειες που θα έχει για την παγκόσμια οικονομία έκανε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ροκφέλερ, Ρατζίβ Σαχ.
      Ο Ρατζίβ Σαχ, ζήτησε ελάφρυνση του χρέους και επείγουσα βοήθεια για τις φτωχότερες χώρες για να αποτραπεί μια «μαζική, επικείμενη επισιτιστική κρίση» με αφορμή τον πόλεμο της Ουκρανίας.
      Όπως αναφέρουν οι Ροκφέλερ, «ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία, κινδυνεύουν οι εξαγωγές σιταριού, καλαμποκιού, ηλιέλαιου και άλλων τροφίμων από τη Ρωσία και την Ουκρανία, που αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 10 τοις εκατό όλων των θερμίδων που διακινούνται παγκοσμίως. Οι τιμές των τροφίμων έχουν αυξηθεί σε χώρες χαμηλού εισοδήματος που ήδη υποφέρουν από τις επιπτώσεις της κρίσης του κορωνοϊού.
      Ως εκ τούτου, οι ΗΠΑ πρέπει να ηγηθούν των προσπαθειών για την πλήρη χρηματοδότηση του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών και την παροχή έκτακτων προμηθειών σε χώρες όπου αναμένονται ελλείψεις τροφίμων τους επόμενους έξι μήνες», είπε ο Shah στην εκπομπή Balance του Power with David Westin στην τηλεόραση του Bloomberg.
      «Η σχετιζόμενη με τον πόλεμο διαταραχή στον παγκόσμιο εφοδιασμό λιπασμάτων θα έχει «ακόμα χειρότερο» αντίκτυπο στην παγκόσμια πείνα και θα μειώσει τις αποδόσεις των καλλιεργειών στην Αφρική και σε άλλα μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου», είπε ο Shah.
      Ζήτησε επίσης διαγραφή του χρέους για τις χώρες που έχουν ανάγκη, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιήσουν χρήματα που διαφορετικά για να αγοράσουν λιπάσματα και τρόφιμα για τους λαούς τους.
      Οι Ροκφέλερ ξαφνικά λοιπόν ενδιαφέρονται για να δώσουν την «λύση» στην πείνα που τεχνηέντως δημιουργήθηκε.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Ακάρ: «Το τουρκικό Ναυτικό είναι σε επιφυλακή».
    Δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ λέγοντας μάλιστα πως το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή.
    Ο Χουλουσί Ακάρ εγκαλεί την Ελλάδα για προκλητικές ενέργειες και ρητορική σε Αιγαίο και Μεσόγειο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η Ελλαδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε», ανέφερε ο Ακάρ.
    Παράλληλα, συνεχίζοντας τις προκλήσεις, τόνισε πως «σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».
    «Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουν και να προστατεύσουν τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες μας», κατέληξε.
    Την ίδια ώρα και ενώ οι προκλήσεις από πλευρά της Τουρκίας έχουν κλιμακωθεί το τελευταίο διάστημα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σημειώνει πως η Τουρκία είναι υπέρ του διαλόγου λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε «ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δύο ρωσικά περιπολικά βυθίστηκαν από ουκρανικά (τουρκικά) Bayraktar ΤΒ.2 στην Μαύρη Θάλασσα έξω από το Φιδονήσι.
    Αλλάζει η μορφή του πολέμου. Το πήραν χαμπάρι στο…Πεντάγωνο, που είναι τετράγωνο;
    Ένα νέο βίντεο, μεγαλύτερης διάρκειας, δημοσίευσε στο Telegram, το τουρκικό κανάλι Clash Report στο οποίο και απεικονίζεται η βύθιση των ρωσικών σκαφών στην Μαύρη Θάλασσα από ουκρανικά, τουρκικής κατασκευής drone Bayraktar.
    Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το NEXTA, οι Ουκρανοί χτύπησαν τα Raptor κοντά στην περιοχή του Φοδονησίου. «Δύο ρωσικά σκάφη περιπολίας κλάσης Raptor καταστράφηκαν σήμερα την αυγή κοντά στο Φιδονήσι», έγραψε στο Telegram ο αρχηγός του Γενικού Στρατιωτικού Επιτελείου της Ουκρανίας, Βαλέρι Ζαλούζνι.
    Near #SnakeIsland, a #Bayraktar drone destroyed two #Russian Raptor boats. pic.twitter.com/voB8tyYlnk
    — NEXTA (@nexta_tv) May 2, 2022
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι πλαστικές μεμβράνες μαγειρέματος απελευθερώνουν τρισεκατομμύρια μικροπλαστικά.
    Μπορεί οι νάιλον σακούλες μαγειρέματος και τα κύπελλα από χαρτόνι με πλαστική επένδυση είναι «σωτήριες» λύσεις, ωστόσο, μια νέα μελέτη στο Environmental Science & Technology της ACS υποδηλώνει ότι αποτελούν υποτιμημένη πηγή νανοσωματιδίων.
    Αναφέρουν ότι το πλαστικό σε αυτά τα προϊόντα απελευθερώνει τρισεκατομμύρια σωματίδια μεγέθους νανομέτρων σε κάθε λίτρο νερού με το οποίο έρχονται σε επαφή.
    Αυτό ακούγεται πολύ, αλλά η ομάδα σημειώνει ότι αυτά τα επίπεδα είναι κάτω από τα ρυθμιστικά όρια για κατανάλωση.
    Τα πλαστικά για τρόφιμα έρχονται σε επαφή με μια ποικιλία τροφών και ποτών που οι άνθρωποι καταναλώνουν καθημερινά.
    Για παράδειγμα, οι νάιλον σακούλες μαγειρέματος βοηθούν στη διατήρηση της υγρασίας του φαγητού στο φούρνο και διευκολύνουν το καθάρισμα για τις αργές εστίες. Ομοίως, τα χάρτινα ποτήρια με πλαστική επένδυση έχουν σχεδιαστεί για να διατηρούν τα υγρά ζεστά και να αποτρέπουν τη διαρροή τους.
    Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι ορισμένα πλαστικά υλικά, συμπεριλαμβανομένων των μπιμπερό από πολυπροπυλένιο και τα φακελάκια τσαγιού από τερεφθαλικό πολυαιθυλένιο, μπορούν να μολύνουν με μικροσκοπικά σωματίδια και σωματίδια νανοκλίμακας θερμαινόμενα υγρά, αν και οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία από την κατάποση αυτών των σωματιδίων είναι ασαφείς.
    Έτσι, ο Christopher Zangmeister και οι συνεργάτες του ήθελαν να δουν εάν οι πλαστικές μεμβράνες για τρόφιμα μπορούν επίσης να είναι πηγή μικρών πλαστικών σωματιδίων.
    Οι ερευνητές έριξαν ζεστό νερό σε νάιλον σακούλες αργής κουζίνας και χάρτινα κύπελλα χαμηλής πυκνότητας με επένδυση πολυαιθυλενίου από διαφορετικούς λιανοπωλητές.
    Αφού τα κράτησαν στην ζεστή κουζίνα για μία ώρα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι 35 τρισεκατομμύρια πλαστικά νανοσωματίδια ξεπλύθηκαν στο λίτρο νερού σε κάθε σακούλα.
    Όταν η ομάδα έβαλε ζεστό υγρό σε κύπελλα 12 ουγγιών υγρού για 20 λεπτά, 5,1 τρισεκατομμύρια πλαστικά νανοσωματίδια ανά λίτρο απελευθερώθηκαν. Και τα δύο υλικά απελευθέρωσαν σημαντικά λιγότερα νανοσωματίδια σε νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
    Τέλος, οι ερευνητές υπολόγισαν ότι ένα άτομο θα έπρεπε να πιει 13 φλιτζάνια ζεστό νερό από ένα φλιτζάνι με πλαστική επένδυση ή μισό λίτρο νερό από τη σακούλα μαγειρέματος για να καταναλώσει το ισοδύναμο ενός νανοπλαστικού σωματιδίου για κάθε επτά κύτταρα στο σώμα ενός ατόμου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Την Κυριακή αλλάζει όνομα το ΚΙΝΑΛ. Μετονομάζεται πάλι σε ΚΛΕΦΤΟΠΑΣΟΚ.
    Γνωστή έγινε η τελική κατανομή, κατά περιφέρεια, δήμο, στο εξωτερικό σε συνδικαλιστικούς και μαζικούς χώρους, των συνέδρων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
    Πρόκειται να εκλεγούν την επόμενη Κυριακή στην εσωκομματική ψηφοφορία, παράλληλα με την ανάδειξη των Τοπικών και Νομαρχιακών Επιτροπών. Όσοι προσέλθουν θα κληθούν να επιλέξουν την ονομασία του κόμματος όπου ανάμεσα στις προτάσεις είναι “ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής” και “ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη” ενώ δεν αποκλείονται να προκύψουν κι’ άλλες, καθώς και το σήμα, που κυρίαρχο θα είναι ο γνωστός ήλιος.
    Το σύνολο των συνέδρων που θα εκλεγούν ανέρχεται σε 4602 , οι οποίοι θα κληθούν το τριήμερο 20-22 Μαΐου, όπως έχει ήδη αποφασιστεί, να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή και τα κεντρικά όργανα του. Στο τελικό σώμα του συνεδρίου θα προσκληθούν ακόμη αριστήνδην μέλη καθώς και προσωπικότητες του ευρύτερου χώρου.
    Εκτός της Κ.Ε και των Κεντρικών Οργάνων του κόμματος, οι συμμετέχοντες στο Συνέδριο πρόκειται να επικυρώσουν πολιτικό κείμενο Θέσεων στο οποίο θα προσδιορίζεται οι ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ καθώς και οι βασικές προγραμματικές του κατευθύνσεις. Βάση αυτών θα εκπονηθεί το εξειδικευμένο εκλογικό πρόγραμμα του κόμματος τους επόμενους μήνες, στη πορεία προς τις εκλογές. Το κείμενο αναμένεται να αναρτηθεί στη ηλεκτρονική βάση διαλόγου του κόμματος, «Ψηφιακή Κοινωνία», τις επόμενες μέρες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ Ο ΠΑΝΤΑ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΣ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΒΡΟΦ ΔΙΑΛΕΞΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΝΑ ΠΕΙ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ; ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ;
    Τερματισμός σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ: "Σήμα" Σ.Λαβρόφ για πόλεμο στην Μ. Ανατολή μετά την πρωτοφανή επίθεση! - Πολιτική θύελλα...
    https://warnews247.gr/termatismos-scheseon-rosias-israil-sima-s-lavrof-gia-polemo-stin-m-anatoli-meta-tin-protofani-epithesi-politiki-thyella/
    Η Ρωσία αποφάσισε να τερματίσει τις σχέσεις με τη νυν ισραηλινή κυβέρνηση μετά και την πρωτοφανή και εκτός ορίων επίθεση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος είπε ότι ο ηγέτης των Ναζί, Αδόλφος Χίτλερ, είχε εβραϊκές ρίζες.
    Αν η Μόσχα δεν μαζέψει τις δηλώσεις Λαβρόφ, ήδη το Ισραήλ απαιτεί συγγνώμη και εξηγήσεις, τότε είναι ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο απέλασης του Ρώσου πρέσβη από την χώρα. Για ομαλοποίηση ούτε λόγος πλέον…
    Άλλωστε, ο Avi Pazner, επιζών του Ολοκαυτώματος και πρώην πρεσβευτής του Ισραήλ στη Γαλλία το είπε ξεκάθαρα:
    “Αυτό το είδος σχολίου είναι απαράδεκτο από οποιαδήποτε χώρα που διατηρεί (!) σχέσεις με το Ισραήλ”.
    Πόλεμος στην Μέση Ανατολή;
    Το θέμα είναι γιατί ο Σ.Λαβρόφ, πολύ ψύχραιμος και μετρημένος στα λόγια του, επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να επαναλάβει μια θεωρία συνωμοσίας που την ενστερνίζονται όμως απόλυτα ο Ρ.Τ.Ερντογάν, η νυν τουρκική πολιτική ηγεσία καθώς και η ηγεσία του Ιράν.
    Η επίθεση του Σ.Λαβρόφ ήταν απόλυτα προετοιμασμένη και στόχευε κυρίως στο ακροατήριο της Μέσης Ανατολής ενώ έρχεται μετά την σταδιακή κλιμάκωση των σχέσεων Ρωσίας-Ισραήλ. Έχουν προηγηθεί τα επεισόδια στο Τέμενος Αλ-Άκσα που η Μόσχα πήρε καθαρή θέση υπέρ των Παλαιστινίων και αρκετά άλλα όπως τα έχει καταγράψει το WarNews247.
    Η Μόσχα συσπειρώνει γύρω από το Ιράν όλες τις διαθέσιμες αντισημιτικές δυνάμεις για νέο μέτωπο στην Μέση Ανατολή, αυτή τη φορά κατά του Ισραήλ. Ο Λαβρόφ στοχοποίησε τους Εβραίους κάτι που τόνισε και ο ίδιος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.
    Τα σύννεφα πολέμου πυκνώνουν επικίνδυνα στην περιοχή.
    Σ.Λαβρόφ: Ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής!
    Οργισμένες αντιδράσεις προκάλεσε στο Ισραήλ η συνέντευξη την οποία παραχώρησε το βράδυ της Κυριακής 1/5 ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο
    ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι.
    «Ο Ζελένσκι μπορεί να φέρει την ειρήνη αν σταματήσει τις εχθροπραξίες και πάψει να δίνει εντολές σε νεοναζιστικά τάγματα. Δεν ζητούμε να παραδοθεί, αλλά να δώσει εντολή για διακοπή των εχθροπραξιών και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι πολίτες», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
    Στην ερώτηση του Ιταλού δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο υπεύθυνος της ρωσικής διπλωματίας απάντησε:
    «Και τι σημαίνει αν ο Ζελένσκι είναι Εβραίος. Αυτό δεν αφαιρεί τίποτα από τον ναζιστικό χαρακτήρα της Ουκρανίας», είπε ο Σεργκέι Λαβρόφ στο ιταλικό κανάλι Zona Bianca, και πρόσθεσε:
    «Και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».
    Με τα λόγια αυτά, ο Λαβρόφ επανέλαβε τις θεωρίες συνωμοσίας, σύμφωνα με τις οποίες ο Χίτλερ είχε εβραϊκές ρίζες και γι’ αυτό τον λόγο έγινε αντισημίτης και δολοφόνησε έξι εκατομμύρια Εβραίους, θεωρίες που έχουν καταρριφθεί.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισραήλ: Καλεί για εξηγήσεις τον Ρώσο πρέσβη – Απαιτεί συγγνώμη.
      Η κυβέρνηση του Ισραήλ, κάλεσε για εξηγήσεις των Ρώσο πρέσβη στην χώρα, Anatoly Viktorov, ενώ ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ, Ντανί Νταγιάν, δήλωσε ότι «πρόκειται για ψευδείς, επικίνδυνες και παραληρηματικές δηλώσεις».
      Ο Viktorov αναμένεται να συναντηθεί για διευκρινίσεις με τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών για την Ευρασία, Γκάρι Κορέν.
      Ο πρόεδρος του Yad Vashem, Dani Dayan, χαρακτήρισε τα σχόλια του Λαβρόφ «παράλογες, επικίνδυνες και τόνισε ότι αξίζουν καταδίκης».
      Σοβαρή κρίση Ρωσίας-Ισραήλ για την Ιερουσαλήμ – Πούτιν σε Μπένετ: “Επέστρεψε την Αυλή του Αλεξάνδρου & την Εκκλησία υπό ρωσικό έλεγχο”
      “Ο Λαβρόφ προπαγανδίζει την αντιστροφή του Ολοκαυτώματος – μετατρέποντας τα θύματα σε εγκληματίες με βάση την προώθηση ενός εντελώς αβάσιμου ισχυρισμού ότι ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής”, δήλωσε ο Νταγιάν.
      “Εξίσου σοβαρό είναι να αποκαλούμε τους Ουκρανούς γενικά, και τον Πρόεδρο Ζελένσκι ειδικότερα, ναζί. Αυτό, μεταξύ άλλων, είναι μια πλήρης διαστρέβλωση της ιστορίας και μια σοβαρή προσβολή για τα θύματα του ναζισμού.”
      Ο υπουργός Πρόνοιας Μέιρ Κοέν χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Λαβρόφ «αντισημιτισμό του κατώτερου είδους».
      «Ο αντισημιτισμός δεν έχει περάσει από τον κόσμο και περιστασιακά, οι αντισημίτες βρίσκουν την ευκαιρία να επαναλάβουν το τρομερό δόγμα τους», δήλωσε ο Κοέν.
      Σφοδρή επίθεση από τον πρωθυπουργό και τον ΥΠΕΞ του Ισραήλ
      Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι «Οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Σ.Λαβρόφ, είναι σκανδαλώδεις, ασυγχώρητες και πρόκειται για ένα τραγικό ιστορικό λάθος».
      Οι Εβραίοι δεν αυτοκτόνησαν στο Ολοκαύτωμα. Το χαμηλότερο επίπεδο ρατσισμού εναντίον των Εβραίων είναι να κατηγορείς τους ίδιους τους Εβραίους για αντισημιτισμό».
      Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ δήλωσε ότι βλέπει τα σχόλια του Λαβρόφ “με τη μέγιστη δυνατή αυστηρότητα”.
      “Τα λόγια του είναι αναληθή και οι προθέσεις τους είναι λανθασμένες.
      Στόχος τέτοιων ψεμάτων είναι να κατηγορηθούν οι ίδιοι οι Εβραίοι για τα πιο φρικτά εγκλήματα στην ιστορία, που διαπράχθηκαν εναντίον τους, και έτσι να απαλλάξουν τους εχθρούς του Ισραήλ από την ευθύνη.
      Όπως έχω ήδη πει, κανένας πόλεμος στην εποχή μας δεν μοιάζει με το Ολοκαύτωμα ή συγκρίνεται με το Ολοκαύτωμα. Η χρήση του Ολοκαυτώματος του εβραϊκού λαού ως πολιτικού εργαλείου πρέπει να σταματήσει αμέσως.”
      Κρίση Ρωσίας-Ισραήλ: Με κατάρριψη ισραηλινών μαχητικών απειλεί η Μόσχα - "Υπό κατοχή το Γκολάν από το Ισραήλ"
      https://warnews247.gr/krisi-rosias-israil-me-katarripsi-israilinon-machitikon-apeilei-i-moscha-ypo-katochi-to-gkolan-apo-to-israil/
      Η Ρωσία εντόπισε ισραηλινές δυνάμεις στην Ουκρανία. Πρόκειται για στρατιώτες που υπηρέτησαν στις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ με μεγάλη εμπειρία εναντίον της Χαμάς, της PIJ και της Χεζμπολάχ. Ισραήλ και Ουκρανία κάνουν λόγο για “εθελοντές”.


      Διαγραφή
  9. Ρωσικά ΜΜΕ: «Με ένα χτύπημα θα βυθιστεί η Βρετανία στα βάθη του ωκεανού».
    Τι δήλωσε ο δημοσιογράφος Ντμίτρι Κισέλιοφ.
    Τα ρωσικά ΜΜΕ προτείνουν στον Βλαντίμιρ Πούτιν να γίνει πιο σκληρός και να χρησιμοποιήσει μέχρι και πυρηνικά όπλα, μέσα από τα οποία θα καταστρέψει την Βρετανία.
    Ο Ντμίτρι Κισέλιοφ μέσα από τη χθεσινή εκπομπή του κάλεσε σε επιθέσεις κατά της Βρετανίας με ένα υποβρύχιο μη επανδρωμένο drone Poseidon, που, όπως είπε, θα προκαλέσει ένα ραδιενεργό παλιρροϊκό κύμα 500 μέτρων και θα «βυθίσει τη Βρετανία στα βάθη του ωκεανού».
    Πυρηνική έκρηξη με βόμβα 1.000 φορές πιο ισχυρή από αυτή που έπληξε τη Χιροσίμα
    Το μη επανδρωμένο drone «έχει χωρητικότητα για μια πολεμική κεφαλή έως και 100 μεγατόνων» ισχυρίστηκε ο Κισέλιοφ -πάνω από 1.000 φορές τη δύναμη της βόμβας που έπεσε στη Χιροσίμα-, η οποία θα «σήκωνε ένα γιγαντιαίο κύμα, ένα τσουνάμι, ύψους έως και 500 μέτρα».
    Μιλώντας με φόντο ένα γραφικό που δείχνει το Ηνωμένο Βασίλειο να εξαφανίζεται από τον παγκόσμιο χάρτη, ο Κισέλιοφ πρόσθεσε:
    «Αυτό το παλιρροϊκό κύμα είναι επίσης φορέας εξαιρετικά υψηλών δόσεων ακτινοβολίας. Περνώντας πάνω από τη Βρετανία, θα μετατρέψει ό,τι έχει απομείνει σε ραδιενεργό έρημο, άχρηστο για οτιδήποτε. Πώς σας φαίνεται αυτή η προοπτική;».
    Η άλλη πρόταση του Κισέλιοφ για αφανισμό του Ηνωμένου Βασιλείου
    Δίνοντας και μια άλλη εναλλακτική, ο Κισέλιοφ απείλησε επίσης το Ηνωμένο Βασίλειο με επίθεση από Sarmat 2, τον πιο πρόσφατο πυρηνικό πύραυλο της Ρωσίας, τον οποίο δοκίμασε ο Πούτιν πριν από δύο εβδομάδες, ο οποίος, όπως ισχυρίστηκε, θα μπορούσε επίσης να καταστρέψει εντελώς τη χώρα με μία μόνο πρόσκρουση.
    «Το νησί τους είναι τόσο μικρό που ένας πύραυλος Sarmat είναι αρκετός για να το βυθίσει μια για πάντα», είπε. «Είναι ικανός να καταστρέψει μια περιοχή στο μέγεθος του Τέξας ή της Αγγλίας. Μια μόνο εκτόξευση Μπόρις και δεν θα υπάρχει πια Αγγλία».
    Τα σχόλια του Κισέλιοφ ακολουθούν ένα μοτίβο που έχει αναπτυχθεί στα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες ημέρες και απειλούν τη Βρετανία με πυρηνικό ολοκαύτωμα, βασιζόμενο στην ψευδή παραδοχή πως ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε να πραγματοποιήσει πυρηνικό πλήγμα κατά της Ρωσίας χωρίς να συμβουλευτεί το ΝΑΤΟ.
    Οι απειλές πιστεύεται ότι είναι αποτέλεσμα της σταθερής υποστήριξης του Ηνωμένου Βασιλείου προς την Ουκρανία, στέλνοντας μάλιστα ταχύτερα από άλλα ευρωπαϊκά έθνη όπλα στο Κίεβο, προκειμένου να βοηθήσει στον αγώνα κατά της Ρωσίας. Μάλιστα, ο Μπόρις Τζόνσον επισκέφθηκε την ουκρανική πρωτεύουσα για να δείξει την υποστήριξή του στους Ουκρανούς.
    Ενώ η Ρωσία έχει εντείνει τις πυρηνικές της απειλές τις τελευταίες ημέρες, με τον στρατό της όμως να υφίσταται επανειλημμένες ήττες στην Ουκρανία, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει απορρίψει τις απειλές ως «παλικαρισμούς», ενώ οι ΗΠΑ λένε ότι δεν έχουν δει καμία αλλαγή στη θέση ή την ετοιμότητα των πυρηνικών δυνάμεων της Μόσχας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΥΠΕΞ Γαλλίας: «Οι Ρώσοι παραχαράζουν την ιστορία με τη σύνδεση Χίτλερ – Εβραίων».
    Την Τρίτη, ήταν η σειρά του υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν να τοποθετηθεί με σκληρές εκφράσεις κατά του Ρώσου ομολόγου του.
    «Η χειραγώγηση της ιστορίας από τον κ. Λαβρόφ και το υπουργείο του, σχετικά με τις φρικαλεότητες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είναι κατάπτυστη. Καταδικάζω αυτή την απαράδεκτη και απεχθή ρητορική. Θα συνεχίσουμε να καταπολεμούμε τη ρωσική παραπληροφόρηση σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία» ανέφερε ο Λε Ντριάν με ανάρτηση στο Twitter.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Tο Ισραήλ δίνει προηγμένα όπλα (Spike NLOS) στον ιουδαίο Ζελένσκι.
    https://warnews247.gr/krach-stis-scheseis-rosias-israil-moscha-i-israilini-igesia-stirizei-neonazi-giati-den-gnorizei-istoria-dinoun-spike-nlos-stin-oukrania/
    Σε ελεύθερη πτώση βρίσκονται οι σχέσεις Ρωσίας-Ισραήλ με την Μόσχα να επιτίθεται ξανά εναντίον της ισραηλινής πολιτικής ηγεσίας κατηγορώντας την ανοικτά για “αντι-ιστορικές δηλώσεις” με συνέπεια να “στηρίζει ανοικτά νεοναζί”!
    Πριν λίγο, ο ισραηλινός πρόεδρος, Herzog, ανέφερε ότι είναι “αηδιασμένος” από τα “ψέματα” που διαδίδονται από τον Λαβρόφ, και αναμένει από τη Ρωσία συγγνώμη για τον ισχυρισμό ότι ο Χίτλερ είχε εβραϊκό αίμα.
    Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται στον ορίζοντα καθώς το ρωσικό ΥΠΕΞ επανέλαβε τους ισχυρισμούς Σ.Λαβρόφ.
    Ρωσία: “Το Ισραήλ υποστηρίζει νεοναζί”
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγόρησε ξανά το Ισραήλ ότι υποστηρίζει νεοναζί στην Ουκρανία, κλιμακώνοντας έτσι περαιτέρω μια διένεξη η οποία άρχισε όταν ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε πως ο Αδόλφος Χίτλερ είχε εβραϊκή καταγωγή.
    Η Μόσχα επανέλαβε την άποψη του Λαβρόφ πως η εβραϊκή καταγωγή του Ζελένσκι δεν εμποδίζει το να κυβερνάται η Ουκρανία από νεοναζί.
    «Ο αντισημιτισμός στην καθημερινή ζωή και στην πολιτική δεν σταματά και αντιθέτως καλλιεργείται στην Ουκρανία», ανέφερε στη δήλωση το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
    “Αντι-ιστορικές δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών”
    Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε σε δήλωσή του πως τα σχόλια του ισραηλινού υπουργού Εξωτερικών Γιαΐρ Λαπίντ είναι «αντιιστορικά» και «εξηγούν σε μεγάλο βαθμό γιατί η σημερινή ισραηλινή κυβέρνηση υποστηρίζει το νεοναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο».
    Η Μαρία Ζαχάροβα ανέφερε συγκεκριμένα:
    «Έχουμε δώσει προσοχή στις αντι-ιστορικές δηλώσεις του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών Yair Lapid, οι οποίες εξηγούν σε μεγάλο βαθμό την προσέγγιση της τρέχουσας ισραηλινής κυβέρνησης προς υποστήριξη του νεοναζιστικού καθεστώτος στο Κίεβο”.
    Πρόκειται για εκτός ορίων προσωπική επίθεση στον ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών με την Μόσχα να τον κατηγορεί ανοικτά είτε πως δεν γνωρίζει Ιστορία…είτε πως προχωρά εσκεμμένα σε παραποίηση της!
    Το Ισραήλ καταφέρθηκε τη Δευτέρα, κατά του Λαβρόφ λέγοντας πως ο ισχυρισμός του -τον οποίο διατύπωσε μιλώντας για τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος είναι εβραϊκής καταγωγής- είναι ένα «ασυγχώρητο» ψεύδος.
    “Ο Λάπιντ μισεί τους Ρώσους” – Θα ανοίξει νέο μέτωπο;
    «Ο Μπένετ και ο Λάπιντ προσπαθούν να κλιμακώσουν εναντίον της Ρωσίας για να κερδίσουν τον Μπάιντεν και να τον διαβεβαιώσουν ότι το Ισραήλ υποστηρίζει τη θέση των ΗΠΑ σχετικά με την Ουκρανία», είπε ο Ισραηλινός πολιτικός αναλυτής Yoni Ben-Menahem στο Arabs News. «Αλλά την ίδια στιγμή, το Ισραήλ δεν θέλει να φτάσει σε ρήξη με τη Ρωσία για να μην εμποδίσει τις ενέργειες της ισραηλινής αεροπορίας εναντίον ιρανικών στόχων στη Συρία».
    Ισραηλινές πηγές είπαν στο Arab News ότι ο Λάπιντ μισεί τους Ρώσους και προσπαθεί να δείξει ότι είναι υποστηρικτής της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Ρωσία. Με αυτόν τον τρόπο, πρόσθεσαν, προσπαθεί να έρθει πιο κοντά στον Μπάιντεν και να επηρεάσει τις πολιτικές του.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ισραήλ: Δίνει Spike NLOS -Θα αυξήσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία.
      Το Ισραήλ κλίνει προς την επέκταση της βοήθειάς του προς την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατιωτικής βοήθειας στην εμπόλεμη χώρα.
      “Ισραηλινοί αξιωματούχοι είπαν ότι η Ιερουσαλήμ μπορεί να στείλει «πολλά συστήματα» στο Κίεβο που είναι πιο αμυντικά, αλλά δεν θα σταλούν συστήματα αεράμυνας, προηγμένα όπλα και επιθετικά συστήματα” ανέφερε η Haaretz.
      Η αύξηση της βοήθειας θα ήταν ένα «ουσιαστικό βήμα» σε σύγκριση με αυτό που έχει ήδη παράσχει το Ισραήλ και θα ήταν πιο συμβολική ενώ «δεν θα περιλαμβάνει σημαντικές ποσότητες προμηθειών» λόγω της βοήθειας που έχουν ήδη παρασχεθεί από τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες, ανέφερε η έκθεση.
      Η Haaretz επικαλείται πηγή που ανέφερε πως “οι ΗΠΑ και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες αναμένουν από το Ισραήλ να λάβει μια πιο ξεκάθαρη θέση σχετικά με το ποια πλευρά βρίσκεται «και να στηρίξει την απόφασή του με πράξεις και όχι μόνο δηλώσεις.”
      Μια συνάντηση από αξιωματούχους της άμυνας του Ισραήλ προγραμματίζεται τις επόμενες ημέρες για να συζητηθεί ποια συστήματα μπορούν να παρασχεθούν στην Ουκρανία.
      Πιστεύεται ότι αμυντικά συστήματα που προστατεύουν τα στρατεύματα στο έδαφος, προσωπικός εξοπλισμός μάχης και συστήματα προειδοποίησης θα μπορούσαν να σταλούν χωρίς να προκληθεί κρίση με τους Ρώσους.
      Σύμφωνα με πληροφορίες, το Ισραήλ θα αποστείλει μια μεγάλη παρτίδα αντιαρματικών πυραύλων Spike NLOS.
      Τα Spike NLOS ATGM διαφέρουν από τα τυπικά συστήματα αντιαρματικών πυραύλων στο ότι είναι ικανά να χτυπούν στόχους σε αποστάσεις έως και 25 χιλιομέτρων. ‘Ηταν αυτοί που παρείχαν στο Αζερμπαϊτζάν ένα άνευ όρων πλεονέκτημα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Καραμπάχ.
      Ήδη, η υπουργός Εξωτερικών της Εσθονίας Eva-Maria Liimets είπε ότι η ισραηλινή πλευρά δεν εμποδίζει πλέον το Ταλίν να μεταφέρει ισραηλινά όπλα στην Ουκρανία. Ωστόσο, η Εσθονία δεν αποκάλυψε πληροφορίες σχετικά με το είδος των όπλων που θα σταλούν στην Ουκρανία.
      Σύμφωνα με πληροφορίες η Εσθονία, θα παραδώσει αντιαρματικά συστήματα Spike NLOS.
      Δεύτερο πακέτο όπλων σε περίπτωση νέας επιδείνωσης
      Παράλληλα, το Ισραήλ φαίνεται να ετοιμάζει και δεύτερη παρτίδα οπλικών συστημάτων σε περίπτωση που επιδεινωθούν ακόμη περισσότερο οι σχέσεις με την Ρωσία.
      Αυτή περιλαμβάνει αντιπλοϊκούς πυραύλους Blue Spear και αντιαεροπορικά συστήματα.
      Τα παράκτια αντιπλοϊκά συστήματα και οι πύραυλοι κρουζ Blue Spear αποτελούν μεγάλη απειλή, καθώς οι πύραυλοι είναι ικανοί να χτυπήσουν στόχους επιφανείας σε αποστάσεις περίπου 400 χιλιομέτρων, γεγονός που δίνει στην Ουκρανία την ευκαιρία να πάρει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους της Μαύρης Θάλασσας.
      Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαπραγματεύονταν με το Ισραήλ σχετικά με την πιθανή προμήθεια συστημάτων αεράμυνας στην Ουκρανία, ωστόσο, η ισραηλινή πλευρά, μη θέλοντας να αντιμετωπίσει τη Ρωσία, το θεώρησε αδύνατο αυτή τη στιγμή.
      Πρόκειται για τα συστήματα αεράμυνας Iron Dome και Barak-8, drones καμικάζι Harop, και πολύ πιθανό, τακτικά πυραυλικά συστήματα «Lora».
      Όλα αυτά τα όπλα έχουν μεγάλο βεληνεκές και αποτελούν πολύ σοβαρή απειλή για την Ρωσία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...