ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

05 Μαΐου 2022

Ο ΠΟΥΤΙΝ ΖΗΤΗΣΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΜΠΕΝΕΤ. Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΗΣΕ. ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ «ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥ» ΠΟΥΤΙΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΤΣΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.

 

 

 

Ο «ΙΟΥΔΑΙΟΣ» ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΟΥ «ΙΟΥΔΑΙΟΥ» ΧΙΤΛΕΡ. ΑΥΤΟ ΜΟΙΑΖΕΙ ΜΕ ΚΩΜΩΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΛΑΝΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΡΑΒΙΝΟΙ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΑΜΑΛΙΗΛ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΕΧΟΥΣΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΥΣ ΡΑΒΙΝΟΥΣ ΠΑΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΣΙΛΕ ΜΑΡΞ.

 


Russian President Putin has apologized to Israel’s PM Bennett for FM Lavrov’s Hitler comments. Bennett has accepted his apology.


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε ταπεινά συγγνώμη από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Ναφτάλι Μπένετ για τα σχόλια του υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, σχετικά με τον Αδόλφο Χίτλερ.

Η αναφορά για τον Λαβρόφ και τα σχόλιά του γίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού. Όπως επισημαίνεται η συγγνώμη έγινε δεκτή από τον μεγαλόθυμο Ναφτάλι Μπένετ.

Είναι μια  πρωτοφανής  ενέργεια από τον Ρώσο ηγέτη, που είναι γνωστός για τα αιχμηρά του σχόλια. Εξίσου αιχμηρός, έως και άκομψος, είναι στις εκφράσεις του και ο πολύπειρος Σεργκέι Λαβρόφ.

 Οι δύο άνδρες είχαν την Πέμπτη τηλεφωνική συνομιλία στην οποία συζήτησαν μεταξύ άλλων για την κατάσταση στη Μαριούπολη και τους εγκλωβισμένους αμάχους.

 


Ο Μπένετ είναι από τους λίγους ηγέτες που διατηρεί τηλεφωνική επαφή με τον Ρώσο πρόεδρο, ακόμη και μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία. Είχε επισκεφτεί μάλιστα τη Μόσχα τον Μάρτιο, όπου και είχε πολύωρη συνομιλία στο Κρεμλίνο με τον Πούτιν.

Σε συνέντευξή του την 1η Μαΐου στο ιταλικό τηλεοπτικό κανάλι Rete 4, του ομίλου Μπερλουσκόνι, ο Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, ότι «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου Τζουζέπε Μπρίντιζι, «πώς είναι δυνατόν ο Ζελένσκι να κατηγορείται για ναζιστικοποίηση της Ουκρανίας, από την στιγμή που είναι εβραϊκής καταγωγής», ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας απάντησε ότι «και ο Χίτλερ ήταν εβραϊκής καταγωγής. Και ο ίδιος ο εβραϊκός λαός, άλλωστε, λέει ότι οι μεγαλύτεροι αντισημιτιστές είναι, ακριβώς, οι ίδιοι οι Εβραίοι».

Τα σχόλια εξόργισαν το Ισραήλ, το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον πρεσβευτή της Ρωσίας χρησιμοποιώντας «σκληρή γλώσσα» για τα σχόλια που έκανε ο Λαβρόφ και απαίτησε συγγνώμη.

Ο Ισραηλινός υπουργός των Εξωτερικών Γαΐρ Λαπίντ δήλωσε ότι ο Λαβρόφ έκανε «μία ασυγχώρητη και σκανδαλώδη δήλωση» ενώ για «ψευδείς και παραληρηματικές δηλώσεις» έκανε λόγο ο πρόεδρος του «Μουσείου της Μνήμης» της Ιερουσαλήμ.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 


  Υ.Γ.



Ο ΠΟΥΤΙΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Η μητέρα του Πούτιν φρόντιζε να έχει ο γιος της και Εβραίους δασκάλους.

Στο Λύκειο είχε καθηγήτρια την Εβραία Μίνα Γιουδικσκάγια Μπερλίνερ στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη.

Όταν αυτή μετακόμισε μόνιμα στο Ισραήλ το 1973, ο Βλαντιμίρ Πούτιν της αγόρασε ένα παραλιακό διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ.

Τον Δεκέμβριο του 2017 πέθανε η Μίνα Μπερλίνερ και άφησε το διαμέρισμα σε αυτόν που της το αγόρασε. Στον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο οποίος είναι και κάτοχος αυτού του παραλιακού διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ.


Σύμφωνα με την εφημερίδα "Haaretz", ο Πούτιν είχε επισκεφθεί το Ισραήλ το 2005, η Ουκρανή καθηγήτρια είχε εκφράσει την επιθυμία στο ρωσικό προξενείο στο Τελ Αβίν να τον συναντήσει.Οι δύο τους τελικά συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και μάλιστα απόλαυσαν το τσάι τους στο ξενοδοχείο David Citadel .

Η κουβέντα ξεκίνησε ως εξής: "Εχω ήδη γίνει καραφλός", της είπε ο Πούτιν. "Το βλέπω", του απάντησε εκείνη. Λίγη ώρα αργότερα, της πρόσφερε κάποια δώρα, ένα ρολόι και μια αυτοβιογραφία του καθώς επίσης της ζήτησε να διαλέξει ένα εκ των δύο διαμερισμάτων που της πρόσφερε στο Τελ Αβίβ. Η ίδια διάλεξε το μικρότερο διαμέρισμα 





10 σχόλια:

  1. ΘΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ή ΘΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ Ο ΛΑΒΡΩΦ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΜΠΑΪΝΤΕΝ ΕΔΙΩΞΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΨΑΚΙ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΜΑΥΡΗ ΚΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΗΣ.
    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Καρίν Ζαν-Πιερ για εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου. Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα διαδεχθεί την ελληνικής καταγωγής Τζεν Ψάκι, η οποία αποχωρεί στις 13 Μαΐου.
    Η 44χρονη Ζαν-Πιερ γεννήθηκε στη Μαρτινίκα και ήρθε στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ηλικία 5 ετών. Απέκτησε πολιτική εμπειρία στο επιτελείο του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και υπήρξε συνεργάτιδα της αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις.
    Η Καρίν Ζαν-Πιερ θα γίνει η πρώτη μαύρη και ομοφυλόφιλη που αναλαμβάνει εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.
    Υπενθυμίζεται ότι η Τζεν Ψάκι είχε αναφέρει την άνοιξη του 2021 ότι σκόπευε να περάσει μία ακόμη χρονιά στη θέση της εκπροσώπου Τύπου, εξηγώντας πως θα ήθελε να περάσει χρόνο με τα δύο παιδιά της.
    Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, αφότου ανέλαβε διάφορες θέσεις στους κόλπους της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια των δύο θητειών Ομπάμα, εντάχθηκε στο CNN το 2017 ως πολιτική σχολιάστρια.
    Κατόπιν, εντάχθηκε, τον Νοέμβριο του 2020, στην ομάδα «μετάβασης» που είχε κληθεί να προετοιμάσει την άφιξη του Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πούτιν: Η βαφτιστήρα του πουλάει το διαμέρισμά της στη Μόσχα και εξασφαλίζει την ισραηλινή υπηκοότητα.
    https://www.protothema.gr/world/article/1231292/oukrania-i-vaftistira-tou-poutin-poulaei-to-diamerisma-tis-sti-mosha-kai-exasfalizei-tin-israilini-upikootita/
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το προσκύνημα του Πούτιν στον εβραίο πρωθυπουργό το έκαναν γαργάρα όλα τα πατριωτικά και τα ορθόδοξα χριστιανικά ΜΜΕ και ιστολόγια. Όπως και το γεγονός ότι ο Πούτιν έχει διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ για τα γεράματα. Νομίζουν ότι θα επιβιώσουν ζώντας και πουλώντας συνέχεια τα ψέμματα του Γιεχούσα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. «AN O ΠOYTIN ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΛΕΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ».
    Η ΙΟΥΔΑΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΑΓΙΑΛΕΤ ΣΑΚΕΝΤ ΕΚΤΟΞΕΥΕΙ ΑΠΕΙΛΕΣ ΘΑΝΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ.
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/10/blog-post_54.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η μητέρα του Πούτιν φρόντιζε να έχει ο γιος της Εβραίους δασκάλους.
    Στο Λύκειο είχε καθηγήτρια την Εβραία Μίνα Γιουδικσκάγια Μπερλίνερ στην οποία είχε ιδιαίτερη αγάπη.
    Όταν αυτή μετακόμισε μόνιμα στο Ισραήλ το 1973, ο Βλαντιμίρ Πούτιν της αγόρασε ένα παραλιακό διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ.
    Τον Δεκέμβριο του 2017 πέθανε η Μίνα Μπερλίνερ και άφησε το διαμέρισμα σε αυτόν που της το αγόρασε. Στον Βλαντιμίρ Πούτιν.
    Ο οποίος είναι και κάτοχος αυτού του παραλιακού διαμερίσματος στο Τελ Αβίβ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ δώρισε ο Πούτιν στη ιουδαία δασκάλα Γερμανικών.
      http://www.kathimerini.com.cy/gr/166791/?ctype=ar
      Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δώρο προ ετών στην πρώην καθηγήτριά του της γερμανικής γλώσσας, ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, δήλωσε η 93χρονη την Πέμπτη γυναίκα μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο (dpa).

      «Ναι, είναι αλήθεια», είπε ο Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ, η οποία δίδαξε γερμανικά τον πρόεδρο της Ρωσίας στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, πριν η καθηγήτρια μεταναστεύσει τελικά στο Ισραήλ το 1973.

      «Ήταν καλός μαθητής (ο Πούτιν)», είπε στο dpa η Μπερλίνερ. «Πάντοτε μάθαινε καλά το λεξιλόγιο και τη γραμματική», συμπλήρωσε.

      Σήμερα η Μίνα Γιουντίτσκαγια-Μπερλίνερ ζει στο Τελ Αβίβ, όπου οι τιμές των ακινήτων είναι από τις πιο ακριβές στον κόσμο. Ο Πούτιν συναντήθηκε με την πρώην δασκάλα του για πρώτη φορά μετά τα σχολικά του χρόνια κατά τη διάρκεια μιας επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ το 2005 και όπως είπε η Μπερλίνερ από τότε άρχισε να της στέλνει μικρά δώρα.

      Όπως είπε η γυναίκα ένας ρώσος αξιωματούχος την βοήθησε τότε να κάνει έρευνα αγοράς για ένα διαμέρισμα στο Τελ Αβίβ και κατέβαλε ένα απροσδιόριστο ποσό για να το αγοράσει εξ ονόματος της.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ρωσοεβραία δασκάλα του Πούτιν άφησε στη διαθήκη της ένα διαμέρισμα στη Ρωσία.

      https://www.tanea.gr/2018/02/05/world/daskala-toy-poytin-afise-sti-diathiki-tis-ena-diamerisma-sti-rwsia/
      Η πρώην δασκάλα του Βλαντίμιρ Πούτιν, η Μίνα Γιουντίτσκαγια, η οποία απεβίωσε τον περασμένο Δεκέμβριο σε ηλικία 96 ετών, στη διαθήκη της άφησε το διαμέρισμα στο οποίο έμενε στο Ισραήλ, στη Ρωσία, μετέδωσε το Ria Novosti επικαλούμενο εκπρόσωπο της ρωσικής πρεσβείας στο Ισραήλ.

      Η Μίνα Γιουντίτσκαγια δίδασκε γερμανικά στο σχολείο του Λένιγκραντ στο οποίο πήγαινε την δεκαετία του 1960 ο Πούτιν.


      Η Γιουντίτσκαγια, μετανάστευσε το 1973 στο Ισραήλ. Με τον μαθητή της Βλαντίμιρ Πούτιν η Γιουντίτσκαγια συναντήθηκε το 2005 όταν ο ρώσος ηγέτης επισκέφθηκε το Ισραήλ.

      Ο ισραηλινός Τύπος γράφει ότι με παράκληση του Πούτιν η Γιουντίτσκαγια βοηθήθηκε να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Τελ-Αβιβ, το οποίο είναι προφανώς και το διαμέρισμα που αφήνει στη Ρωσία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΧΕΙ ΔΥΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛ ΑΒΙΒ.
      Σύμφωνα με την εφημερίδα "Haaretz", η Μίνα Γιουντισκάγια Μπερλίνερ, ουκρανικής καταγωγής, ήταν καθηγήτρια του Πούτιν όταν αυτός ήταν 15 ετών. Τα γερμανικά τελικά του ήταν ιδιαίτερα χρήσιμα όταν ως πράκτορας της KGB έμεινε για χρόνια στη Δρέσδη.

      Ο Πούτιν ήταν ένας πειθαρχημένος μαθητής και καθόλου πολυλογάς, υποστηρίζει η 93χρονη πλέον Μίνα που ζει τα τελευταία χρόνια μόνιμα στο Τελ Αβίβ. Η Ουκρανή ήταν καθηγήτρια Γερμανικών στο Λύκειο της Αγίας Πετρούπολής, σχολείο του Πούτιν. Σήμερα, θυμάται ότι ο Πούτιν έχανε πολλές φορές τα μαθήματα των γερμανικών για να παρακολουθεί μαθήματα τζούντο, παρ΄όλα αυτά "ήξερε πάντα τις απαντήσεις στα ερωτήματα που του έθετα. Ηταν ένας ήσυχος και σοβαρός μαθητής", θυμάται η Μίνα.

      Η καθηγήτρια του Πούτιν γεννήθηκε στην ουκρανική πόλη Μένα το 1921 και από το 1973 ζει μόνιμα στο Ισραήλ. Όταν ο ίδιος είχε επισκεφθεί το Ισραήλ το 2005, η Ουκρανή καθηγήτρια είχε εκφράσει την επιθυμία στο ρωσικό προξενείο στο Τελ Αβίν να τον συναντήσει.Οι δύο τους τελικά συναντήθηκαν στην Ιερουσαλήμ και μάλιστα απόλαυσαν το τσάι τους στο ξενοδοχείο David Citadel .

      Η κουβέντα ξεκίνησε ως εξής: "Εχω ήδη γίνει καραφλός", της είπε ο Πούτιν. "Το βλέπω", του απάντησε εκείνη. Λίγη ώρα αργότερα, της πρόσφερε κάποια δώρα, ένα ρολόι και μια αυτοβιογραφία του καθώς επίσης της ζήτησε να διαλέξει ένα εκ των δύο διαμερισμάτων που της πρόσφερε στο Τελ Αβίβ. Η ίδια διάλεξε το μικρότερο διαμέρισμα γιατί, όπως υποστηρίζει, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο υγείας, την αγορά και την στάση λεωφορείου. Η Μίνα πάντως,δεν δίστασε, να εκφράσει την έκπληξή της για το δώρο που της έκανε ο Πούτιν. Από τότε, οι δύο τους δεν ξαναεπικοινώνησαν." Τώρα, ο Ρώσος πρόεδρος είναι πολύ απασχολημένος", λέει η καθηγήτριά του.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  7. Η ιουδαία Ρένα Μόλχο και το Πανεπιστήμιο Αθηνών διοργανώνουν διάλεξη με θέμα τον "εξελληνισμό της Θεσσαλονίκης,1917-1947"…

    «Tην Τετάρτη 11 Μαΐου 2022, και ώρα 18.00-20.00, στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος της κ. Νικολαΐδου-Κυριανίδου / Τμήμα Φιλοσοφίας, ΕΚΠΑ, θα δώσει διαδικτυακή διάλεξη η σημαντική ιστορικός Ρένα Μόλχο, με τίτλο "Οι στενοί δεσμοί μεταξύ εθνικισμού και αντισημιτισμού: Ο εξελληνισμός της Θεσσαλονίκης, 1917-1947."».

    ΕΡΩΤΗΣΗ: ο εθνικισμός των ιουδαίων κ. Μόλχο, τι σχέση έχει με τον αντισημιτισμό; Γιατί στο Ισραήλ τα 4 με 6 εθνικιστικά ακροδεξιά κόμματα συγκεντρώνουν το 35% των ψήφων των ισραηλινών; Γιατί σήμερα πρωθυπουργός του Ισραήλ είναι ο ακροδεξιός εθνικιστής Μπένετ;
    Υπάρχουν πολλές ερωτήσεις.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...