ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Μαΐου 2022

Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΟΤΙ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΜΗΝΕΣ ΕΞΗΓΑΓΕ ΟΠΛΑ ΑΞΙΑΣ ΜΙΣΟΥ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΕΥΡΩ. ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ, ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΙΝΑ, ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΓΑΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ.

 


ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ, ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ: ΝΕΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΝΔΗΜΙΕΣ ΜΕ ΧΡΗΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ. Η ΠΡΑΚΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΛΙΤ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΣΤΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ "ΣΩΣΤΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ".





Σε λιγότερο από τέσσερις μήνες – από τις 13 Δεκεμβρίου πέρυσι έως τις 7 Μαρτίου φέτος, η Βουλγαρία εξήγαγε και μετέφερε όπλα για σχεδόν 505 εκατομμύρια ευρώ. 

Παράλληλα, έχει εισάγει ή μεταφέρει όπλα αξίας περίπου 41 εκατ. ευρώ. Αυτό δείχνει έκθεση που ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομίας και Βιομηχανίας.

 

Τα στοιχεία από αυτήν δείχνουν ότι από τα μέσα Δεκεμβρίου 2021 έως τις αρχές Μαρτίου του τρέχοντος έτους, πριν από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Διυπηρεσιακή Επιτροπή Ελέγχου Εξαγωγών και Μη Διάδοσης Όπλων Μαζικής Καταστροφής εξέδωσε συνολικά 217 άδειες για το εμπόριο προϊόντων που σχετίζονται με την άμυνα από βουλγαρικές εταιρείες. Από αυτά τα 151 είναι για εξαγωγή και τα 66 για εισαγωγή.


Εξαγωγές σε όλο τον κόσμο

Η Βουλγαρία έχει πουλήσει και μεταφέρει όπλα σχεδόν σε όλο τον κόσμο, εκτός την Αυστραλία. Παράλληλα, έχει εισάγει προϊόντα που σχετίζονται με την άμυνα κυρίως από ευρωπαϊκές χώρες, τη Βόρεια Αμερική, την Ασία και την Ακτή Ελεφαντοστού, σύμφωνα με έκθεση του υπουργείου Οικονομίας.

Οι βουλγαρικές εταιρείες έχουν πουλήσει κυρίως πυρομαχικά και αυτόματα όπλα μικρού διαμετρήματος, καθώς και εξαρτήματα για αυτά.

Η Βουλγαρία έχει εισάγει σχεδόν την ίδια «ονοματολογία» (όπως χαρακτηρίζονται τα όπλα), δείχνει η έκθεση, όπως και βόμβες, τορπίλες, ρουκέτες, πυραύλους και χερσαία οχήματα.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΔΙΝΕΙ ΑΝΤΙΠΛΟΪΚΟΥΣ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΙΟ ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΡΩΣΟΥΣ.
    Tο Ισραήλ συμφώνησε να προμηθεύσει την Ουκρανία με αντιπλοϊκούς πυραύλους Blue Spear 5G SSM, οι οποίοι αποτελούν μία εκσυγχρονισμένη έκδοση του πυραύλου Gabriel 5.
    Πρόκειται για υποηχητικό πύραυλο, που από κάθε άποψη αντιστοιχεί στον ουκρανικό πύραυλο «Ποσειδώνα».

    Τίθεται το ερώτημα, γιατί, σε αυτή την περίπτωση, η Ουκρανία χρειάζεται ισραηλινά αντιπλοϊκά συστήματα;

    Σύμφωνα με ρωσικά ΜΜΕ, που δεν αφήνουν να πέσει τίποτα κάτω, η απάντηση είναι απλή:

    “Ο Ουκρανικός Ποσειδώνας, όπως και το περιβόητο Φάντασμα του Κιέβου (σ.σ. ο πιλότος που υποτίθεται σκορπούσε τον τρόμο στους Ρώσους), είναι έργα προπαγάνδας και το καταδρομικό Moskva, σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, θα μπορούσε να χτυπηθεί από οτιδήποτε, αλλά όχι από τον «Ποσειδώνα»”.

    Η μεγάλη ήττα στο Φιδονήσι της Μαύρης Θάλασσας, που έγινε ομαδικός τάφος για τους Ουκρανούς αλεξιπτωτιστές και τα τουρκικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δείχνει επίσης ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πυραυλικά όπλα κατά πλοίων.

    Είναι ενδιαφέρον ότι οι παραδόσεις των πυραύλων Blue Spear 5G SSM δεν θα πραγματοποιηθούν απευθείας από το Ισραήλ, αλλά από τα συγκροτήματα που είχαν παραδοθεί προηγουμένως στην Εσθονία.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Γιατί φοβόμαστε οι Τούρκοι, τους Ελληνες».
    ΑΓΓΕΛΟΣ ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ Επίτιμος διευθυντής Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Eπίτιμος διδάκτωρ του Γεωπονικού Πανεπιστημίου, τ. γενικός διευθυντής υπουργείου Γεωργίας
    14.05.2022
    https://www.kathimerini.gr/opinion/readers/561859966/giati-fovomaste-oi-toyrkoi-toys-ellines/
    Κύριε διευθυντά
    Το 1989 η Τουρκία υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΟΚ. Σύμφωνα με τη συνθήκη της Ρώμης, η Κομισιόν όφειλε να διαμορφώσει τη «γνώμη» της σχετικά με τις επιπτώσεις της ένταξης στην τότε ΕΟΚ των «12». Ορισε λοιπόν μία επιτροπή για τη σύνταξη της «γνώμης» αυτής, μέλος της οποίας υπήρξε και ο γράφων με ευθύνη τη σύνταξη του κεφαλαίου «γεωργία». Η Ελλάδα τότε δεν είχε αρχίσει να εκφράζεται ενθουσιωδώς υπέρ της «ευρωπαϊκής προοπτικής της Τουρκίας». Αντιθέτως, ο Θεόδωρος Πάγκαλος ως αρμόδιος υπουργός είχε, πολύ ορθώς, μπλοκάρει την τελωνειακή ένωση και το 4ο χρηματοδοτικό πρωτόκολλο το οποίο εδικαιούτο η Τουρκία ως συνδεδεμένη χώρα, ζητώντας ανταλλάγματα σχετικά με τις περιουσίες των Ελλήνων που είχαν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν την Τουρκία.
    Μέσα σ’ αυτό το κλίμα είχαν εκφρασθεί φόβοι ότι ένας Ελληνας μπορεί να μην ήταν αμερόληπτος κατά τη σύνταξη ενός τόσο σοβαρού και κρίσιμου κεφαλαίου, όπως ήταν εκείνο της γεωργίας. Με σκοπό λοιπόν να αποφύγω μια τέτοια κριτική, η έκθεσή μου θεμελιώθηκε σχεδόν αποκλειστικά πάνω σε μελέτες και εκθέσεις Τούρκων καθηγητών και εμπειρογνωμόνων σε διεθνείς Οργανισμούς, που είχαν συνταχθεί σε ανύποπτο χρόνο. Τοιουτοτρόπως, είχε αποφευχθεί κάθε υποψία περί μεροληψίας. Για να συμπληρώσω τις γνώσεις μου πάνω στην τουρκική γεωργία και οικονομία, πραγματοποίησα πολυήμερη περιοδεία σε διάφορες περιοχές της χώρας, επικεφαλής ομάδας στελεχών της Κομισιόν, κυρίως γεωπόνων και οικονομολόγων. Από τις ανωτέρω μελέτες και από την επιτόπου έρευνα προέκυψαν ασφαλή συμπεράσματα ως προς τις ιδιαίτερα αρνητικές επιπτώσεις της τουρκικής ένταξης επί της ΕΟΚ των «12».
    Ακολούθησε η αρνητική «γνώμη» της Κομισιόν και στη συνέχεια του Συμβουλίου Υπουργών. Περιττό να λεχθεί ότι τυχόν θετική αποδοχή της τουρκικής αίτησης θα απέκλειε διά παντός την ένταξη της Κύπρου. Τριάντα χρόνια μετά, η Τουρκία παλεύει να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση. Η έκβαση είναι μάλλον αβέβαιη.
    Θεωρώ ενδιαφέρον να αναφέρω μίαν εμπειρία μου από την επίσκεψη στο γιγαντιαίο φράγμα Κεμάλ Ατατούρκ. Ζήτησα να μου δείξουν τους μηχανισμούς ρύθμισης της στάθμης και της παροχής στις διώρυγες μεταφοράς και διανομής του νερού. Με συνόδευαν δύο Τούρκοι μηχανικοί και ένας γεωπόνος. Κατά την επιστροφή και ενώ συζητούσαμε για το φράγμα και τις διώρυγες, το δε αυτοκίνητο έτρεχε με 60 χλμ., πήρε το μάτι μου δεξιά του δρόμου μία συστάδα δέντρων βερικοκιάς με εμφανή συμπτώματα χλώρωσης που, κατά κανόνα, οφείλεται σε τροφοπενία σιδήρου. Δεν έκανα σχόλια. Πιο κάτω όμως παρατήρησα δεύτερη και τρίτη συστάδα με τα ίδια συμπτώματα. Τότε είπα ξαφνικά ότι τα εδάφη της περιοχής πρέπει να είναι φτωχά σε σίδηρο. Ο Τούρκος γεωπόνος μου απάντησε έκπληκτος ότι, πράγματι, τα εδάφη εκείνα είναι φτωχά σε σίδηρο αλλά με ρώτησε πώς το γνωρίζω. Του εξήγησα πώς έκανα τη διάγνωση και η συζήτηση έκλεισε. Την επόμενη μέρα ο εν λόγω Τούρκος γεωπόνος, συζητώντας με έναν Βέλγο γεωπόνο που ήταν μαζί μου, του είπε ότι είχε εντυπωσιαστεί από τη διάγνωση και τον τρόπο που έγινε. Πρόσθεσε δε στον κατάπληκτο Βέλγο φίλο μου: «Να γιατί εμείς φοβόμαστε τους Ελληνες».
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μέσος δείκτης ευφυΐας ρωμιών 92. Μέσος δείκτης ευφυΐας τούρκων 90.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...