ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

30 Απριλίου 2021

Η Τουρκία ανέπτυξε χημικά όπλα στο μέτωπο του Αιγαίου. Όταν χτυπήσουν τα νησιά μας με χημικά οι τούρκοι, ο Μητσοτάκης θα κοιμάται ήσυχος; Έχουν στα νησιά διαθέσιμες προσωπίδες, φίλτρα, στολές χημικού πολέμου, φάρμακα (ατροπίνες κλπ), για να καλύψουν τον πληθυσμό;

 







Η χρήση χημικών όπλων από τον τουρκικό  Στρατό στο βόρειο Ιράκ, πρέπει να εκτιμηθεί ανάλογα από το ΓΕΕΘΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του παρατηρητηρίου χρήσης χημικών όπλων «Αυστραλιανή Ομάδα» που δημιουργήθηκε το 1984 η Τουρκία παράγει τέσσερις ουσίες χημικού και βιολογικού πολέμου.


Επιβεβαιωμένες πληροφορίες για την χρήση χημικών όπλων υπάρχουν υπάρχουν ήδη από την περιοχή Μπαλικάγια (Ballikaya) νοτιοανατολικά της πόλης Σιρνάκ (Şırnak), στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας κατά του ΡΚΚ.

Οι τουρκικές δυνάμεις εκτόξευσαν πυρά όλμων τα οποία περιείχαν χημικές ουσίες, κατά Κούρδων του PKK. Κούρδοι μαχητές συνέλεξαν θραύσματα από τους όλμους που αναλύθηκαν από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Μονάχου, στη Γερμανία και ανίχνευασαν απαγορευμένες χημικές ουσίες, οι οποίες είναι παράγωγα και συστατικά του χημικού τύπου RP707.

Στο ελληνοτουρκικό μέτωπο αντιπαράθεσης ο τουρκικός Στρατός ασκήθηκε στην χρήση χημικών όπλων το 2014 στην άσκηση Efes, όπου για πρώτη φορά συμμετείχαν στο σενάριο απόβασης κατά της Χίου μονάδες ΠΒΧ πολέμου!

Συγκεκριμένα συμμετείχε η ειδική μονάδα που έχει ως αποστολή την «διαχείριση» της επιχείρησης μέσα σε περιβάλλον χημικού και βιολογικού πολέμου!

Κι επειδή, φυσικά, οι πάντες γνωρίζουν ότι οι ελληνικές ΕΔ δεν διαθέτουν τέτοια όπλα, άρα η χρήση αφορά τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις οι οποίες έχουν σημαντικό απόθεμα χημικών όπλων κι εδώ θα είναι οι ... δυσάρεστες εκπλήξεις για τους αμυνόμενους στα νησιά μας που έχουν εγκαταλειψει τις ασκήσεις χημικού πολέμου εδώ και χρόνια...


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Η Τουρκία παρέδωσε 7.400 στολές και ρυμουλκούμενα αρμάτων στα Σκόπια
    Το τουρκικό υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρέδωσε 7.400 στολές



    Gore Tex και ρυμουλκούμενα αρμάτων μάρκας BMC στο στρατό της Βόρειας Μακεδονίας στο πλαίσιο της Συμφωνίας Στρατιωτικής Χρηματοοικονομικής Συνεργασίας, αναφέρουν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.
    Πραγματοποιήθηκε τελετή στο στρατόπεδο Ίλιντεν στα Σκόπια, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου.

    Στην τελετή παρευρέθηκαν ο Πρέσβης της Τουρκίας στα Σκόπια, Χασάν Μεχμέτ Σεκιζκόκ και ο Υπουργός Άμυνας της Βόρειας Μακεδονίας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

    Sözcü, Canli gaste,

    --

    The Hellenic Information Team

    © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...