ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

04 Μαρτίου 2021

Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ

 

Η ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΤΟ ΘΙΒΕΤ‏ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΙΒΕΤ

 

Ενώ το αρχαίο υδραγωγείο της Λέσβου καταρρέει, το υπουργείο Πολιτισμού ανασκάβει οθωμανικό λουτρό και ανακατασκευάζει οθωμανικές οικίες και οθωμανική κρήνη στην Μυτιλήνη!

 

ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ: "ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΟΝ "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟ". 

 

Ο "ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΣΜΟΣ" ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

 

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ – ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ

 


 



 «Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως».

 Ιωάννης Χρυσόστομος , (Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων,  15).

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ... Δηλαδή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «γιορτάζουν» την επίσκεψη μιας εβραίας στον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος διερωτάται: τι είδους εορτή είναι αυτή και τι σχέση έχουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με τον ναό του Σολομώντα. Ναι, στον ναό του Σολομώντα. Ούτε καν στον Παρθενώνα, ούτε καν στην Αγία Σοφία. Ποιος ισραηλινός πράκτορας που διευθύνει το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων επέβαλε αυτήν την εορτή, που δεν στηρίζεται στα 4 Ευαγγέλια, αλλά στο (απόκρυφο - νόθο - ψεύτικο ) μη κανονικό «Ευαγγέλιο» του Ιακώβου;

Στις 6  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  για τους αμνήμονες Ρωμιούς είναι  η ημέρα που τιμούν τον "Αγιο" Νικόλαο.

 


 

 
 
 
Στις  6  Δεκεμβρίου  για τους αμνήμονες Ρωμιούς είναι  η ημέρα που τιμούν  τον "Αγιο" Νικόλαο.

Στις  6  Δεκεμβρίου για τους Έλληνες ήταν ημέρα θλιβερής μνήμης της καταστροφής από τον βάρβαρο χρισταιανοταλιμπάν "Αγιο" Νικόλαο του Ναού της θεάς Αρτέμιδος στην Έφεσο, μια από τις πιο σημαντικές μνημειακές κατασκευές του αρχαίου κόσμου που συγκαταλέγεται στα επτά θαύματα του κόσμου, ένα θεαματικό κτίριο από απαστράπτον μάρμαρο, που είχε διαστάσεις 65×125 μ. και συνολικό ύψος που υπερέβαινε τα 32 μ., ενώ ήταν χτισμένος σε ένα βάθρο ύψους 5 μ. περίπου, ζωσμένο με μια πλατιά κλίμακα με 10 μαρμάρινα σκαλοπάτια, που οδηγούσε στον πρόδομο.

 

Υψωνόταν σαν δάσος από 127 στήλες πάνω στο υπερυψωμένο βάθρο πλάτους 72 μέτρων και μήκους 126. Δεν φημιζόταν μόνο ως ο ωραιότερος ναός του ελληνικού κόσμου, αλλά ήταν επίσης ένας από τους μεγα­λύτερους, σχεδόν διπλάσιος σε μέγεθος από τον Παρθε­νώνα των Αθηνών.

Γύρω από το ναό υπήρχε μια διπλή σειρά από λιτούς, ιωνικούς κίονες, 19 μέτρα ύψους με τεράστια λαξευμένα κιονόκρανα. Η βάση μερικών κιόνων ήταν στολισμένη με μεγάλες χρωματιστές ζωφόρους που έδιναν εντύπωση μεγαλοπρέπειας.

Ψηλά, στο κέντρο των αετωμάτων εκεί όπου συνήθως υπάρχουν γλυπτές φιγούρες, βρίσκονταν τρεις μεγάλες πόρτες. Αυτό το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό χρησίμευε ίσως για να εκτίθεται κάποιο άγαλμα σε περιόδους εορτών ή για να βγαίνει n ιέρεια.

«Έχω δει τους μεγαλοπρεπείς Κρεμαστούς κήπους της Βαβυλώνας, το Άγαλμα του Ολυμπίου Διός, τον Κολοσσό της Ρόδου και τις Πυραμίδες της Αιγύπτου, όπως ακόμα και το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού, αλλά όταν βλέπω τον ναό της Αρτέμιδος που αγγίζει τον ουρανό τα υπόλοιπα μνημεία χάνουν την λαμπρότητά τους. Εκτός από τον Όλυμπο, ο ήλιος δεν φάνηκε πουθενά αλλού τόσο μεγαλοπρεπής όσο εδώ». – βλ. Αντίπατρος, Ελληνική μυθολογία, (IX, 58)

Στις αρχές του 5ου μ.Χ. αιώνα, ο Θεοδώρητος στο έργο του Εκκλησιαστική Ιστορία αναφέρει ότι ο ναός υπέστη ολοκληρωτική καταστροφή (το 406 περίπου) με εντολή και χρηματοδότηση του θλιβερού Αγύρτη Ιωάννη του Χρυσοστόμου, πρωτοστατούντος του άλλου χριστιανοτζιχανιστή "Αγίου" Νικολάου.

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ



  1. ΕΥΓΕ !

    ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ " ΑΓΙΟ " ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΤΟΝ ΕΤΕΡΟ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΤΑΛΙΜΠΑΝ, ΠΟΥ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΑΝΑΝ " ΑΓΙΟ.... ".

    ΠΕΡΣΥ, ΒΡΕΘΗΚΑ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΙΣ 6-12- 2019 ΚΑΙ ΒΡΕΘΗΚΑ ΜΠΡΟΣΤΑ Σ΄ΕΝΑ ΕΜΕΤΙΚΟ ΘΕΑΜΑ: ΣΤΗΝ ΛΙΤΑΝΕΥΑΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΤΟΥ" ΔΗΘΕΝ ΑΓΙΟΥ¨ ΝΙΚΟΛΑΟΥ.

    ΠΡΟΠΟΡΕΥΟΤΑΝ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ " ΑΓΙΟΥ" ΚΑΙ ΠΙΣΩ, ΩΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΕΝΑ ΑΓΗΜΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΕΝΔΟΞΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ.

    ΡΩΤΗΣΑ ΕΝΑΝ ΝΑΥΤΗ : " ΜΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ? ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ... "

    " ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΟ ΞΟΑΝΟ ?"

    " ΟΥΤΕ ΚΙ' ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΥΡΙΑ, ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΔΙΕΤΤΑΞΑΝ" ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ
    ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ.

    ΕΤΡΕΞΑ ΤΟΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ, ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΡΥΜΜΕΝΟ ΕΠΙΜΕΛΩΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ ΚΑΤΙ ΔΕΝΔΡΑ.

    " ΣΥΓΓΝΩΜΗΝ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ " ΤΡΑΥΛΙΣΑ ΚΛΑΙΓΟΝΤΑΣ.

    ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΥΨΟΣ 1Ο-15 ΜΕΤΡΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΣΠΟΖΕΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΩΣΤΕ ΟΣΟΙ ΑΠΟΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ, ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΖΟΥΝ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΕΥΕΡΓΕΤΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, ΠΟΥ ΕΣΩΣΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ.

    ΟΜΩΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ :

    ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΡΟΛΟϊ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ?

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !

    Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ .." ΑΓΙΟΥ " ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ, ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΔΟΘΕΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΔΕΙΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ-ΑΛΗΤΕΣ, ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΟ ΡΟΛΟΪ, ΔΙΟΤΙ ΕΚΡΥΒΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΟΥ ...."ΑΓΙΟΥ" ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΓΓΙΖΑΝ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ !!

    ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ, ΖΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΤΩ ΜΥΚΗΝΩΝ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΩΚΤΡΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ μανδαμ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΜΑΣ ΕΙΠΕ :

    " ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΜΑΥΡΙΣΑΝ ΛΙΓΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ...!"

    ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ :

    Η μανδάμ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΚΑΤΕΔΙΩΞΕ ΜΕ ΑΓΡΙΟ ΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΣΗΜΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟ κ. ΘΕΟΔΩΡΟ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΕΚΛΥΨΕ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑΝΑ της ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΜΕΝΕΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥΣ ΤΑΦΟΥΣ, ΣΚΕΠΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΥΤΗ ΑΑΚΑΛΥΨΗ ΜΕ ΧΟΝΤΡΑ ΧΑΛΙΚΙΑ ( οχι τα συνηθισμένα ), ΩΣΤΕ ΣΤΑΔΙΑΚΑ, ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΟΥΝ !!

    ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΜΑΝΔΑΜ ΜΕΝΔΩΝΗ, ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ Η ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΣΟΥ ΠΟΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ....

    ΑΝΑΘΕΜΑ ΣΕ μανδαμ ΜΕΝΔΩΝΗ !

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ


    Απάντηση
    Απαντήσεις
    1. ΣΗΜΕΡΑ, 9 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΗΝ «ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ», ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ.
      Όταν η Χάνναχ Λεβί έμεινε έγκυος την 24η ημέρα του Κισλέβ, μια ημέρα πριν αρχίσουν οι γιορτές του Χανουκκάχ (Από το ιστολόγιο του Σπ. Χατζάρα).
      Σύμφωνα με την απόκρυφη χριστιανική και ισλαμική παράδοση, η Αγία Χάννα ήταν η μητέρα της Μαρίας που έγινε η Παναγία και είναι η γιαγιά του Ιησού.
      Η μητέρα της Παναγίας δεν κατονομάζεται στα κανονικά ευαγγέλια της Καινής Διαθήκης αλλά γραπτώς, το όνομα της Χάννας και του συζύγου της Ιωακείμ προέρχονται από το Ευαγγέλιο του Ιακώβου χρονολογημένο μετά το 145 μΧ.
      Η πρώτη αναφορά σε αυτό έγινε από τον Ωριγένη της Αλεξάνδρειας στις αρχές του τρίτου αιώνα, ο οποίος είπε ότι κείμενο αυτό , όπως αυτό του Ευαγγελίου του Πέτρου, ήταν αμφίβολου Κύρους.
      Το Ευαγγέλιο του Ιάκωβου, καταγράφει τη γέννηση και την ανατροφή της Παναγίας. Είναι η παλαιότερη πηγή για την επιβεβαίωση της παρθενίας της Μαρίας όχι μόνο πριν, αλλά κατά τη διάρκεια (και μετά) τη γέννηση του Ιησού. Τα χειρόγραφα που σώζονται έχουν διαφορετικούς τίτλους, όπως «Η γέννηση της Μαρίας», «Η ιστορία της γέννησης της αγίας Μαρίας, της μητέρας του Θεού», και «Η γέννηση της Μαρίας, η αποκάλυψη του Ιάκωβου».
      Η μητέρα της Παναγίας αναφέρεται, αλλά δεν κατονομάζεται, στο Κοράνι.
      Στις 9 Δεκεμβρίου εορτάζεται από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία «η παρ’ ελπίδα σύλληψις», της Αγίας Άννης. Σύμφωνα με το ευαγγέλιο του ψευδοΙάκωβου ,οι άγιοι Ιωακείμ και Χάννα μετά από πολλή προσευχή αξιώθηκαν να αποκτήσουν παιδί σε μεγάλη ηλικία.
      Όταν η Παναγία έγινε τριών ετών, οι γονείς της την πήγαν στο Ναό των Ιεροσολύμων και την παρέδωσαν στην προστασία του ιερέα και συγγενή τους αγίου Ζαχαρία, που αργότερα έγινε ο πατέρας του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Η Παναγία έμεινε στο ναό μέχρι 15 ετών, όπου έγινε ο Ευαγγελισμός και έμεινε έγκυος στο Χριστό . Οι Άγιοι Θεοπάτορες , που ήταν ηλικιωμένοι όταν γεννήθηκε, δε ζούσαν όταν έγινε ο Ευαγγελισμός.
      Το εξελληνισμένο όνομα Άννα προέρχεται από το εβραϊκό Χάννα που σημαίνει «εύνοια, χάρη». Η Αγία Άννα, η μητέρα της Μαρίας, της μητέρας του Ιησού Χριστού, καταγόταν από τη φυλή του Λεβί. Ο πατέρας της, που ήταν ιερέας, ονομαζόταν Ματθάν και ιεράτευε την εποχή της βασιλείας της Κλεοπάτρας. Τη δε μητέρα της, την έλεγαν Μαρία. Η Άννα είχε και δύο αδελφές, την ομώνυμη με τη μητέρα της Μαρία και τη Σοβήν. Και η μεν Μαρία, που παντρεύτηκε στην Bηθλεέμ, είχε κόρη τη Σαλώμη την μαία, η δε Σοβή, που παντρεύτηκε και αυτή στην Bηθλεέμ, την Ελισάβετ. Τέλος, η Αγία Άννα που παντρεύτηκε στην Γαλιλαία τον Ιωακείμ, γέννησε την Παρθένο Μαρία.

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η "ΑΓΙΑ ΧΑΝΝΑ" "ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ" ΕΝΌΣ ΟΠΛΟΥ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΤΩΝ ΡΩΜΙΩΝ Π.Χ. ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ.

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 4.000 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/08/blog-post_31.html

      Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2020
      Από τον αρχαιολογικό χώρο ξεκίνησε η φωτιά στις Μυκήνες. ΚΑΤΑΚΑΗΚΕ ΤΟ ΑΝΑΚΤΟΡΟ ΤΟΥ ΑΓΑΜΕΜΝΟΝΑ. Η ΦΩΤΙΑ ΠΥΡΠΟΛΗΣΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΩΝ ΛΕΟΝΤΩΝ. Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΚΑΨΕ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑ. Ο ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΗΣ ΜΠΑΚΑΤΟΓΛΟΥ ΑΦΟΥ «ΕΚΑΨΕ» ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΠΥΡΑΥΛΟΥΣ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ. ΠΟΙΟ ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΧΕΙ ΣΕΙΡΑ; Η ΚΝΩΣΣΟΣ; Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ; Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ;

      Ούτε οι Μυκήνες απασχολούν τον Κούλη και τους πολιτικούς, ούτε ο Μπακάτογλου, - που τους αποκαλεί ανόητους (όπως τους αποκάλεσε και ο Ρότσιλντ) - και απειλεί να τους βομβαρδίσει με πυραύλους μέσα στο μπουρδέλο που συγκεντρώνονται.

      ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΑΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ 4.000 ΕΤΩΝ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.
      Ιστορική καταστροφή στις Μυκήνες: Κάηκε μεγάλο μέρος των αρχαίων ανακτόρων - Σώθηκε μετά βίας το μουσείο!

      ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ. ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΕΚΦΡΑΣΗ.
      Μενδώνη για φωτιά στις Μυκήνες: «Η πυρκαγιά προκάλεσε τις μικρότερες δυνατές συνέπειες».
      ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ Η ΦΩΤΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΣΕ «ΤΙΣ ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΕΣ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ»…
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Η γαλλική τηλεόραση διέκοψε το πρόγραμμα της για να μεταδώσει τη θλιβερή είδηση της πυρκαγιάς στις Μυκήνες, τα δικά μας κανάλια μεταδίδουν big brother. Τα μπουκωμένα με χρήμα από τον Κούλη τουρκοκάναλα έκρυψαν την καταστροφή στο αρχαιολογικό χώρο των Μυκηνών. Αποσιώπηση από τα ΜΜΕ για να μη πληγεί το προφίλ των μαφιόζικων οικογενειών που κυβερνούν.

      Το κράτος της μαφιόζικης οικογενειοκρατίας είναι ανίκανο να προστατεύσει τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς του χώρους. Η ζωντανή μας ιστορία γλύτωσε την καταστροφή για 4.000 χρόνια και έρχονται τα παιδιά των μαφιόζικων οικογενειών για να την ξεκάνουν.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Η ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ TΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΤΟ ΠΡΩΙ ΠΡΟΣΚΥΝΟΥΝ - ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ "ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ" ΠΟΥ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΣΑΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΚΥΛΩΝ (!), ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ - ΕΚΤΡΩΣΗ (350.000 ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ, ΠΡΩΤΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ).
      https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_71.html
      Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
      ΤΟ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ ΤΙΜΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ». Ο ΝΙΚΗΤΑΡΑΣ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΑΓΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΤΑΦΟ. Επίσκοπος Αυγουστίνος Καντιώτης: «ΟΙ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ ΛΑΤΡΕΥΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΚΥΛΩΝ». ΔΥΟ ΔΕΞΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ.
      Σε περίπτωση που ο στρατός της Ρωμιοσύνης πολεμήσει, ο άγιος Γεώργιος θα προστατεύει τους μαχητές όλων των όπλων (Πεζικού, Τεθωρακισμένων, Μηχανικού κ.τ.λ.) εκτός του Πυροβολικού. Εκεί αναλαμβάνει η αγία Βαρβάρα. Σε περίπτωση κατά την οποία στη μάχη εμπλακούν το Ναυτικό και η Αεροπορία, τότε τους ναύτες πρέπει να αναλάβει ο προστάτης του ναυτικού άγιος Νικόλαος, ενώ τους αεροπόρους ο προστάτης της αεροπορίας Αρχάγγελος Μιχαήλ.
      Στην μπερδεμένη νοημοσύνη των ρωμιών, οι άγιοι είναι κάτι σαν πνεύματα, που δεν έχουν με τι άλλο να ασχοληθούν. Απλά τριγυρνούν πετώντας αόρατα εδώ και εκεί, έτοιμοι να βοηθήσουν, μόνο και αποκλειστικά, τους ρωμιούς που κινδυνεύουν. Αν μάλιστα ο ρωμιός υποσχεθεί, να ανάψει και μία τεράστια λαμπάδα στον άγιο που θα τον βοηθήσει, (οποιαδήποτε βοήθεια: στον πόλεμο, σε αθλητικούς αγώνες, στον έρωτα, στο να ψοφήσει την γίδα του γείτονα, παντού) τότε ο άγιος ξετρελαίνεται από χαρά και τρέχει πέρα δώθε για να υποστηρίξει τον ρωμιό του.


      Ο Νικηταράς (Νικήτας Σταματελόπουλος ή Τουρκοφάγος), ο άνθρωπος που ελευθέρωσε την πατρίδα, ο αγνός ήρωας που πέθανε τυφλός και πάμπτωχος, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑΦΟ. Ούτε κάποιος γνωρίζει πού είναι τα οστά του. Χάθηκαν!

      «Αρχικά ετάφη δίπλα στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών. Ωστόσο, φαίνεται πως ο θάνατος της γυναίκας και των παιδιών του και η έλλειψη στενών συγγενών και αμέσων απογόνων στάθηκε αφορμή να μην ενδιαφερθεί κάποιος και έκτοτε αγνοείται ο τάφος» (Νίκος Γιαννόπουλος – ιστορικός).
      ΕΧΟΥΝ ΚΟΚΚΑΛΑ ΣΚΥΛΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΟΥ. ΕΚΛΕΒΑΝ ΟΣΤΑ ΑΠΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΑΝ ΣΑΝ ΛΕΙΨΑΝΑ ΑΓΙΩΝ. ΕΧΟΥΝ ΔΥΟ ΔΕΞΙΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΑΓΙΟΥ…
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    5. Ο ΑΓΙΟΣ ΣΚΥΛΟΣ. ΦΡΙΚΤΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ.

      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/06/2000.html
      Οι κυνοκέφαλες εικόνες τoύ Αγίου Χριστοφόρου. Εικόνες που προκαλούν απέχθεια και ρίγος.
      Οι κυριολεκτικά φρικτές εικόνες που προσκυνούν οι χριστιανοί. Και μόνο που τις αντικρίζεις σε πιάνει σύγκρυο. Για να μην αναφέρουμε τις παλιές καταγγελίες του μητροπολίτη Φλωρίνης Αυγουστίνου, ότι πολλά οστά "αγίων" που προσκυνούν οι χριστιανοί αποδεικνύονται τελικά οστά σκύλων, που μας τα έστειλε το Βατικανό.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΙΛΟΤΟΙ, ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΙΚΑΡΟΣ. ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ, ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
    https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/11/blog-post_81.html
    ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΙ ΓΑΒΡΙΗΛ...

    Αντί να εορτάζουμε τους ανεπανάληπτους προγόνους μας, τον αεροναυπηγό του 1500 π.Χ. Δαίδαλο και τον γιο του πιλότο Ίκαρο, που κατασκεύασαν την πρώτη ανθρώπινη ιπτάμενη συσκευή και πέταξαν μ' αυτήν πάνω από το Αιγαίο, γιορτάζουμε τα μικρόβια. Ο Δαίδαλος και ο Ίκαρος, αυτοί και μόνο αυτοί, θα έπρεπε να είναι οι προστάτες των πιλότων μας και όχι τα μικρόβια της πανούκλας και του άνθρακα. H βλακώδης ιουδαιοχριστιανική φαντασία έπλασε τους "αγγέλους" σαν πνεύματα, με μορφή ανθρώπων, που πετάνε στον αέρα με...φτερά. Τι είδους φτερά; Τι τα χρειάζονται τα φτερά τα πνεύματα; Για να κάνουν βουτιές στον αέρα; Αυτές οι καθαρά πλαστές ηλίθιες οντότητες της ιουδαϊκής μυθολογίας που πετούν με "φτερά" στον αέρα, ενώ θεωρούνται άυλες, έγιναν τα πρότυπα των αεροπόρων μας.
    Στην Ιταλία φυλάσσεται σε λειψανοθήκη το φτερό (!) του Αρχαγγέλου Γαβριήλ που έπεσε κατά τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Πλήθος πιστών προσκυνάει εκατοντάδες χρόνια ένα φτερό κότας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι είναι το Χανουκά, για το οποίο ο Α. Γεωργιάδης ευχήθηκε στους Εβραίους συμπολίτες του;

      Άδωνις Γεωργιάδης


      @AdonisGeorgiadi


      9 Δεκ 2020
      Από αύριο το σούρουπο και για 8 μέρες οι Εβραίοι συμπολίτες μας γιορτάζουν το Χανουκά(γιορτή των Φώτων). Τους εύχομαι χαρούμενο Χανουκά. חג חנוכה שמח


      Κατέρρευσε το διαδίκτυο από τις ευχές του Άδωνι στους ιουδαίους για την ιουδαϊκή Χανουκά.

      Τι γιορτάζουν οι εβραίοι με τη Χάνουκα; Για να θυμόσαστε τι “εορτάζουν” και οι ελληνόφωνοι πολιτικοί μας μαζί με τους ιουδαίους… Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι σε όλες τις “αμερικάνικες” σειρές/ταινίες η πιο πολυδιαφημιζόμενη γιορτή των εβραίων είναι η “Χάνουκα”…
      Κατά την ιουδαϊκή εορτή Χανουκά (αντίστοιχη των Χριστιανικών «Φώτων») η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 25 του Εβραϊκού μήνα Κισλέβ και διαρκεί οκτώ ημέρες, εορτάζεται (σύμφωνα με τα βιβλία των Μακκαβαίων) η νίκη των εβραίων επί των στρατευμάτων του επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς (και η σφαγή των Ελλήνων που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη) Ακολουθεί απόσπασμα από το βιβλίο του ραβίνου Ahron Lopiansky, με τον τίτλο «Timepieces». Αναφέρεται στην μάχη Ελληνισμού-ιουδαϊσμού, υπό την οπτική ενός ραβίνου.
      Βρίσκεται γραμμένο στα αγγλικά στην εβραϊκή ιστοσελίδα Aish.com (και συγκεκριμένα στην σελίδα όπου ταξινομούταν στην κατηγορία «Εορτολόγιο» (Holidays) και συγκεκριμένα στην ιουδαϊκή εορτή Χανουκά, κατά την οποία οι εβραίοι σύμφωνα με το βιβλίο των Μακκαβαίων, νίκησαν τα στρατεύματα του Επίγονου του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Αντίοχου του Επιφανούς και κατέσφαξαν τους Έλληνες που κατοικούσαν στην Παλαιστίνη. Στην ίδια κατηγορία, βρίσκονται και κείμενα με τίτλο «Ελλάς, η Σκοτεινή Πλευρά», «Βλέποντας μέσα από το Σκότος», «Φωτίζοντας τις Ημέρες του Σκότους», «Η Δόξα του Ισραήλ εναντίον του Ελληνικού Κάλλους» κλπ… όπου παρουσιάζεται η «ένδοξη» κι «ανεπανάληπτη νίκη», του ιουδαϊσμού επί του Ελληνισμού, η οποία παρουσιάζεται θρησκευτικά από τους εβραίους σαν την επικράτηση του «φωτός σοφίας» από τον «εκλεκτό λαό»-Ισραήλ επί των «ανόητων», «βλαβερών» κι «άχρηστων» Ελλήνων, οι οποίοι σε κάθε τομέα (το συγκεκριμένο κείμενο αναφέρεται στην φιλοσοφία ως τρόπος ζωής), αντιπροσωπεύουν το …«σκότος».
      Πέραν του γνωστού και διάχυτου φαρισαϊσμού που εξέρχεται από τα γραμμένα ενός ραβίνου το κείμενο αυτό είναι ενδιαφέρον, κυρίως διότι αποτυπώνει την θεμελιακή αντίληψη ενός εβραίου έναντι της Ελλάδας και του Ελληνισμού. Ως εκ τούτου, το κείμενο αυτό είναι απλά αντιπροσωπευτικό των όσων κατ’ ουσίαν ένας ραβίνος κηρύττει σε μια συναγωγή την ημέρα που οι εβραίοι εορτάζουν την Χανουκά.
      πηγή:pentapostagma.gr
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΤΣΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΤΕΛΥΣΕΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ

      «Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως». Ιωάννης Χρυσόστομος , (Λόγος εις τον μακάριον Βαβύλαν και κατά Ελλήνων, 15).

      Ο Ι. Χρυσόστομος από τις 1200 περίπου φορές που αναφέρει το όνομα «Έλλην», δεν θα βρείτε ούτε μια φορά που να μην χλευάζει ή να μην αντιπαλεύει κάθε τι Ελληνικό! Αν απ’ την άλλη δείτε τα χρυσόλογα που λέει στις άλλες 1200 φορές που αναφέρει μελιστάλακτα το όνομα του «Αβραάμ» θα καταλάβετε και την σκοπιμότητα και την διαφορά εκτίμησης.
      Στο εκτενέστατο συγγραφικό του έργο, (1447 λόγοι, 240 επιστολές!) ούτε μια φορά δεν αναφέρετε για παράδειγμα ο Δευκαλίων, ο αγαπημένος ήρωας κατακλυσμού των Ελλήνων, σε αντίθεση με τον Νώε που αναφέρεται 330 φορές! Ο παγκοσμίως γνωστός ήρωας Ηρακλής, δεν αναφέρεται ούτε καν χλευαστικά, ενώ ο αλεπουδοκυνηγός Σαμψών, εκθειάζεται τουλάχιστον 25 φορές. Ο Ιακώβ, 760. Ο Ισαάκ, 440. Η Σάρρα, 290. Ο Αδάμ, 830.
      Απ’ την πλευρά των αναθεματισμένων Ελλήνων; Ο Ιάσονας ούτε μια φορά. Ο Οδυσσέας καμία! Ο Αχιλλέας, μια μοναδική φορά κι αυτή υποτιμητικά! Οι συγγραφείς: Όμηρος, καμία. Ησίοδος μια μοναδική φορά. Ο Αισχύλος καμία. Απ’ την άλλη μεριά της χρυσοστομικής εβραιολατρίας, ο Ιεζεκιήλ, 95. Ο Ησαΐας, 310. Ο Ιερεμίας, 310 κλπ. κλπ. κλπ.
      Όταν βέβαια στα κείμενα του πέφτει το όνομα του Αβραάμ, τότε ο Ι. Χρυσόστομος εκστασιάζεται: «Αβραάμ... ολόκληρον ημίν πέλαγος ιστορίας το όνομα ήνοιξε τούτο» εις την γένεσιν λόγος θ΄ (54.625.19)
      Για τους Έλληνες ενδεικτικές είναι οι χρυσοστομικές εκφράσεις όπως: «του μιαρού όντος Έλληνος»... «λύμη (φθίση, φθορά, αίσχος, όνειδος) τους Έλληνας κατέχει»...! «Δόγματα διεφθαρμένα οι Έλληνες γέννησαν»... «Πολλοί δε (Έλληνες) και υιούς και θυγατέρες εις σφαγή απέδωκαν δαίμονας τιμώντας»...! «Μιαρού Έλληνος φιλόσοφου το βιβλίο...» Και άλλα τέτοια κολακευτικά! Αν δε νομίζετε ότι εδώ τελειώνει ο πατερικός ανθελληνισμός... ε, πλανάσθε πλάνην οικτράν!
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ: "ΈΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΓΑΛΜΑΤΑ".
      Με διαταγή του ΓΕΣ έχει καθιερωθεί, κάθε χρόνο να εορτάζεται στο στρατόπεδο της Σχολής Πεζικού, ο Προστάτης του Στρατού Ξηράς (πλην Πυροβολικού).
      «Τον άγιο Γεώργιο είχε κάνει κομματάκια βασανίζοντάς τον ο «σατανόπληκτος» Διοκλητιανός, αλλά άγγελος Κυρίου τον ξανασυναρμολόγησε. Στη συνέχεια ο άγιος ανάστησε έναν προ πολλού πεθαμένο, ο οποίος oμολόγησε πως καιγόταν στις φωτιές, επειδή δεν ήταν χριστιανός, καθώς και ένα νεκρό βόδι, για να οργώνει ένας πρώην ειδωλολάτρης. Τέλος, αφού συνομίλησε με άγαλμα του Απόλλωνα, το γκρέμισε, όπως και πολλά άλλα Ελληνικά αγάλματα».
      Τις παραπάνω περιγραφές τις διαβάζουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου Στρατού (Γ.Ε.Σ.) που έχει ανακηρύξει τον άγιο Γεώργιο προστάτη του Στρατού (πλην Πυροβολικού.)
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Ο άγιος Γεώργιος υμνείται στις εκκλησίες ως ο «Καθαιρέτης των Ελλήνων».
      Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, Ο «ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ» ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΕΖΙΚΟΥ, ΥΜΝΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΩΣ Ο «ΚΑΘΑΙΡΕΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ». «Χαίρε, των Αθηναίων τας πλοκάς διασπώσα. Χαίρε, θεούς ψευδωνύμους συντρίψας. Χαίρε, ο συντρίψας τα άψυχα είδωλα. Χαίρε, δαιμόνων ο καταλύτης. Χαίρε, ο καθαιρέτης των Ελλήνων». Καθαιρέτης = αυτός που καταλύει, που κατατροπώνει, που καταρρίπτει, που ανατρέπει.
      Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/blog-post_95.html

      Ο άγιος Γεώργιος υμνείται στις εκκλησίες ως ο «Καθαιρέτης των Ελλήνων».
      "Aγιος" Γεώργιος ο Ρωμαίος καθαιρέτης των Ελλήνων!
      «Χαίρε, θεούς ψευδωνύμους συντρίψας».
      «Χαίρε, ο συντρίψας τα άψυχα είδωλα».
      «Χαίρε, δαιμόνων ο καταλύτης».
      «Χαίρε, ο καθαιρέτης των Ελλήνων».
      «Αλληλού(Γ)ια(χ)»
      ΑΛΛΗΛΛΟΥΪΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ.

      (Χαλελουγιάχ, κατά γράμμα αποτελεί προτροπή προς ομάδα ανθρώπων να «αινέσουν τον Γιαχ).
      Δοξάστε λοιπόν Έλληνες τον Ιεχωβά. Άλλωστε είσαστε παιδιά του Αβραάμ, του Ισαάκ και του Ιακώβ. Στις κηδείες σας και στα μνημόσυνα που κάνετε παρακαλείτε συνεχώς τον Ιεχωβά να σας βάλει "εν κόλποις Αβραάμ". ΣΑΒΑΩΘ: Η πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Αλληλούϊα Σαβαώθ. Δοξάστε Έλληνες την πολεμική μορφή του Ιεχωβά. Υμνήστε την Νέα Σιών. Όταν με το καλό πεθάνετε θα πάτε στην "Ουράνια Ιερουσαλήμ". Εμάς τους υπόλοιπους θα μας βάλει ο Ιεχωβά στην Κόλαση να μας καίει αιώνια γιατί παραμένουμε Έλληνες. Όσοι όμως Έλληνες έγιναν "πνευματικοί ισραηλίτες" είναι πανευτυχείς γιατί ο Ιεχωβά αφάνισε τον Ελληνισμό και την Ελλάδα.

      "Ο μεν γαρ Ελληνισμός πανταχού της γης εκταθείς και τας απάντων ανθρώπων ψυχάς κατασχών ούτως ύστερον μετά την τοσαύτην ισχύν και την επίδοσιν υπό της του Χριστού κατελύθη δυνάμεως" Ιωάννης Χρυσόστομος

      Φαντάζεστε τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Σόλωνα, τον Λεωνίδα της Σπάρτης, τον Μ Αλέξανδρο, να ουρλιάζουν σαν τους σημερινούς Έλληνες ΔΟΞΑ ΣΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ (ΓΙΑΧΒΕ), ΑΛΛΗΛΟΥΪΑ, ΑΛΛΗΛΟΥ - ΓΙΑΧ; Ζήτω η Νέα Σιών. Ή να παραδέχονται ότι μετατράπηκαν σε πνευματικούς ισραηλίτες και οι πρόγονοί τους δεν είναι ο Δευκαλίωνας και η Πύρρα, ο Έλληνας και η Ορσηίδα, αλλά ο Αβραάμ, ο Ισαάκ και ο Ιακώβ;
      Ζ.Π.



      Διαγραφή
    5. ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ "ΕΣΩΖΕ ΤΗΝ ΑΘΑΝΑΤΗ ΨΥΧΗ ΤΟΥΣ" ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΖΩΗ, ΕΔΩ ΚΑΙ 2.000 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΕΛΛΗΝΑΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΟΠΟΙΟΣ ΒΑΦΤΙΖΟΤΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ. ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ:
      ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.

      Αρχαιολόγος Στήβεν Γ. Μίλλερ :

      «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες.
      Και μάλιστα, απ' ό,τι φαίνεται, πολύ σύντομα περισσότεροι μη Έλληνες θα μαθαίνουν αρχαία Ελληνικά απ' ό,τι σύγχρονοι Έλληνες. Ζω και γηράσκω με τη γυναίκα μου Έφη, σε ένα μικρό Ελληνικό αγροτικό χωριό».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    6. ΟΙ ΙΑΠΩΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΙΑΠΩΝΕΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΘΑ ΑΝΑΜΕΤΑΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΠΩΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ. ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΤΗΝ ΠΕΛΛΑ, ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΗΣ ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
      Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/06/blog-post_95.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    7. ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΝΕΙ ΠΟΡΕΙΕΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ. ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΟΥΣ.
      Παρασκευή, 4 Μαΐου 2018
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/05/blog-post_30.html

      Οι σημερινοί γυφτοέλληνες αισθάνονται βαρύ το φορτίο να λέγεσαι και να σκέφτεσαι σαν ΕΛΛΗΝΑΣ, αδυνατούν να το σηκώσουν, αδυνατούν να διαχειριστούν την μοναδική ιστορική κληρονομιά τους, την πλουσιότερη κληρονομιά του κόσμου και έτσι βλέπουμε - εκτός των άλλων - να αλλοιώνουν και να καταργούν την γλώσσα τους, μία γλώσσα με γραπτή ιστορία 4.000 ετών.


      Ταυτόχρονα ψηφίζουν και αποδέχονται σαν "πρόεδρο της δημοκρατίας" κάποιον αρχιμασόνο Παυλόπουλο, που την ημέρα του θανάτου του Κολοκοτρώνη άναβε μενορά σε συναγωγή στον Βόλο.
      Ταυτόχρονα ψηφίζουν και αποδέχονται σαν "πρωθυπουργό" κάποιον Τσίπρα, που προχθές στην Λήμνο κάλεσε τους κατοίκους να αποδεχθούν την μοίρα τους και την αντικατάστασή τους από λαθρομετανάστες, κάνοντας συσχέτιση των λαθρομεταναστών του Σόρος και του Καλλέργη με τους Έλληνες πρόσφυγες από την Μικρά Ασία του 1922 και λέγοντας: «Πολλοί περισσότεροι όμως γνωρίζουν ότι η Λήμνος, έγινε ένας από τους πρώτους φιλόξενους τόπους υποδοχής των προσφύγων της Μικρασιατικής Καταστροφής».
      Ταυτόχρονα ψηφίζουν και αποδέχονται σαν μέλλοντα πρωθυπουργό κάποιον Μητσοτάκη (ο οποίος αν φορέσει μία κελεμπία δεν θα ξεχωρίζει από τους λαθρομετανάστες που μας κουβαλούν και στην σκέψη και στην εμφάνιση).
      Ταυτόχρονα ψηφίζουν και αποδέχονται κάποιον Βούτση σαν πρόεδρο της Βουλής και κάποια Θάνου σαν (πρώην) πρόεδρο του Αρείου Πάγου.
      Η κυριότερη σκέψη και επιδίωξη των παραπάνω ανθελλήνων είναι, αφού διώξουν μεθοδικά στο εξωτερικό τους περισσότερους Έλληνες, να τους αντικαταστήσουν με λαθροέποικους από κάθε χώρα του κόσμου.
      Η Ελλάδα έγινε από τον Τσίπρα το μοναδικό κράτος της γης χωρίς χερσαία και θαλάσσια σύνορα, - απόφθεγμα Τσίπρα: "έχει η θάλασσα σύνορα;"
      Πότε οι νεοέλληνες έκαναν πορεία για να προστατεύσουν την γλώσσα τους;
      Πότε "έλληνες" καθηγητές έβγαλαν εφημερίδα και διαδικτυακές ειδήσεις στα Αρχαία Ελληνικά, (σαν τον σπουδαίο Ισπανό Καθηγητή) για να συνηθίσουν οι γυφτοέλληνες να μιλάνε την αυθεντική γλώσσα τους;
      'Ετσι που πάμε ο Παυλόπουλος, ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης θα ζητήσουν σε λίγο να διδάσκονται στα σχολεία τα αρχαία εβραϊκά, όπως έγινε ήδη στις ΗΠΑ, όπου καταργούν τον Όμηρο και τον Ιπποκράτη.
      Ήδη, αφού επέβαλλαν στις ΗΠΑ με νόμο την υποχρεωτική περιτομή των νεογνών, σε πολλές ιατρικές σχολές κατήργησαν τον όρκο του Ιπποκράτη και οι αμερικανοί γιατροί ορκίζονται πλέον τον όρκο του Μαϊμονίδη, εβραίου μάγου του μεσαίωνα.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    8. Στο Βέλγιο 1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών.

      Σάλος έχει προκληθεί στην Γάνδη μπροστά στο ενδεχόμενο να σταματήσει η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών και των Λατινικών στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Στους δρόμους της βελγικής πόλης βγήκαν χθες για να δείξουν την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση περίπου 1.000 μαθητές και πάνω από 100 καθηγητές.
      Η ολλανδόφωνη βελγική εφημερίδα «De Standaard» επισήμανε σε δημοσίευμά της, με αφορμή τις κινητοποιήσεις, πως «μια γλώσσα μπορεί να είναι πολύ ωραία, ακόμα κι αν είναι νεκρή». «Οι υπερασπιστές των κλασικών γλωσσών, ελληνικών και λατινικών, ζώστηκαν τ’ άρματα» αναφέρει ακόμη το δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα η συζήτηση για τη χρησιμότητα των «κλασικών γλωσσών» έχει αναζωπυρωθεί στο Βέλγιο, καθώς οι οιωνοί δεν είναι καλοί: Ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν αρχαία ελληνικά σε σχολεία της Φλάνδρας,(ολλανδόφωνη περιοχή του Βελγίου), δεν ξεπερνά πλέον τους 5.064 έναντι 5.921 την περίοδο 2008-2009 (μείωση κατά 14,5%). Εξίσου μειωμένος παρουσιάζεται ο αριθμός των μαθητών που επιλέγουν τα Λατινικά, οι οποίοι την περυσινή χρονιά ανήλθαν σε 23.339 (μείωση κατά 18,6%).
      Με αφορμή την διαδήλωση, η εφημερίδα διερευνά τους λόγους για τους οποίους ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της φλαμανδικής κοινωνίας εμφανίζεται να εναντιώνεται σθεναρά στο ενδεχόμενο εξοβελισμού της Αρχαίας Ελληνικής και των Λατινικών από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Στο πλαίσιο αυτό, φιλοξενεί τις απόψεις έγκριτων Βέλγων πανεπιστημιακών, οι οποίοι τοποθετούνται είτε υπέρ είτε κατά της συνέχισης της διδασκαλίας των Αρχαίων Ελληνικών στη φλαμανδική δευτεροβάθμια εκπαίδευση.
      Βέβαια νεκροί και ψοφίμια είναι οι νεοέλληνες που καταργούν την γλώσσα τους. Νεκρή δεν είναι ούτε ποτέ θα γίνει η αιώνια ζωντανή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, εφόσον θα ζει και ο τελευταίος Έλληνας. Η Νέα Ελληνική Γλώσσα άλλωστε (του 2.000 μ.Χ.) έχει, αποδεδειγμένα, πολύ μεγαλύτερη άμεση σύνδεση με τα αρχαία Ελληνικά του Ομήρου (800 π.Χ.), απ’ ό,τι τα σύγχρονα αγγλικά με τα αγγλικά της εποχής του Σαίξπηρ (1600 μ.Χ.)

      ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ:

      Στο Βέλγιο 1000 μαθητές και 100 καθηγητές διαδήλωσαν υπέρ των Αρχαίων Ελληνικών.
      Πότε οι Έλληνες μαθητές και οι καθηγητές θα διαδηλώσουν για το ίδιο ακριβώς αίτημα στην Ελλάδα.
      Ζ.Π.






      Διαγραφή
    9. Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΩΣ ζήτησε προχθές από το υπουργείο Παιδείας την διάθεση ωρών από το σχολικό πρόγραμμα, για την καλλιέργεια αντιπολεμικής συνείδησης στους μαθητές.
      Για την «επιβεβλημένη ευαισθητοποίηση των μαθητών στα ζητήματα ειρηνικής επίλυσης των διαφορών, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της καλλιέργειας αντιπολεμικής συνείδησης», η ΟΛΜΕ προτείνει να διατεθούν οι 2 πρώτες ή τελευταίες ώρες μιας ημέρας του σχολικού προγράμματος. Πάλι καλά που, σύμφωνα με τις παραδόσεις τους δεν επανέλαβαν πως: «όχι μόνο δεν λυπηθήκαμε για την αστικοτσιφλικάδικη ήττα στην Μικρασία το 1922, μα και την επιδιώξαμε».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    10. Tο 2009 εξεδίωξαν στο εξωτερικό 43.686 συμπατριώτες μας.
      Το 2010 έφυγαν 62.041.
      Το 2011 ο αριθμός ανέβηκε στους 92.404.
      Ττο 2012 προστέθηκαν άλλοι 124.694.
      Το 2013 άλλοι 117.094.
      Το 2014 άλλοι 106.804.
      Το 2015 άλλοι 109.351.
      Το 2016 άλλοι 106.535.
      «Χάσαμε» δηλαδή συνολικά 762.609 Έλληνες, από τους οποίους το 57% (434.942 άτομα) ήταν ηλικίας από 20-39 ετών.
      Μάλιστα, η πολυπληθέστερη ομάδα ήταν αυτή των 25-29 ετών, η οποία αριθμεί 150.986 άτομα.
      Όταν, λοιπόν, η Νεολαία του Ελληνικού λαού, εκδιώκεται μεθοδικά από τους πράκτορες πολιτικούς στο εξωτερικό, τι μέλλον περιμένουμε για την πατρίδα μας;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    11. Ο ΘΡΗΝΟΣ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΔΑ ΤΟ 400 Μ.Χ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

      Άρα μη θανόντες τώ δοκείν ζώμεν μόνον,
      Έλληνες άνδρες, συμφορά πεπτωκότες
      όνειρον εικάζοντες είναι τόν βίον;
      ή ζώμεν ημείς, τού βίου τεθνηκότος;

      Είμαστε αλήθεια ζωντανοί, ώ Έλληνες,
      καθώς μας πήρε τώρα η συμφορά
      κι έγινε η ζωή μας εφιάλτης;
      Ή μήπως ζούμε εμείς κι έχει η ζωή πεθάνει;

      Διαγραφή
    12. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ
      Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/10/blog-post_79.html

      Σε ποια σχολεία ανά τον κόσμο διδάσκονται τα Αρχαία Ελληνικά
      http://www.akwn.net (Akropolis World News).
      Στην ιστοσελίδα αυτή, μπορεί κάποιος να διαβάσει ποικίλες ειδήσεις, απ΄ όλο τον κόσμο, μεταφρασμένες σε άπταιστη ελληνική διάλεκτο του 5ου αιώνα π.Χ.
      Για την ιστοσελίδα με το δελτίο ειδήσεων στα αρχαία ελληνικά, ο καθηγητής Κοντέρχ μας αναφέρει ότι αποφάσισε να προβεί στη δημιουργία της, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν τρεις διαδικτυακοί τόποι με ειδήσεις στα λατινικά, αλλά κανένας στα αρχαία ελληνικά.
      Ο Χουάν Κοντέρχ δεν μιλά νέα ελληνικά και όταν επισκέπτεται την Ελλάδα μιλά αργά στα αρχαία ελληνικά σε όσους συναναστρέφεται και αυτοί, όπως μας είπε, το βρίσκουν διασκεδαστικό. Μας υπόσχεται ότι κάποια μέρα θα μάθει νέα ελληνικά, σημειώνει, όμως, ότι δεν έχει καμιά επαφή με ελληνικά πανεπιστήμια.
      «Η μόνη μου συχνή επαφή είναι με τον Δρ. Eusebi Ayensa, διευθυντή του Ισπανικού Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα, ο οποίος είναι ένας έξοχος Ελληνιστής, πρώην καθηγητής αρχαίων ελληνικών (δίδασκε σε μία περιοχή βόρεια της Βαρκελώνης, κοντά στα ερείπια της αρχαίας ελληνικής πόλης Εμπορείον). Εκείνος, πάντως, μιλά και αρχαία και νέα ελληνικά».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    13. ΤΟ FACEBOOK ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
      ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΙΟΥΦΑ: Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΣΑΓΕΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΕΒΡΑΙΟΣ , ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ CIA, ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟΥ FACEBOOK ΖΟΥΚΕΡΜΠΕΡΓΚ, ΒΑΖΕΙ ΣΑΝ ΖΩΝΤΑΝΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΤΟ FACEBOOK, ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΒΡΑΙΟ ΓΙΑΧΟΥΝΤΑ.

      Είναι εξαιρετικά σημαντική η πρωτοβουλία του Facebook να εισάγει στην ορολογία του την Αρχαία Ελληνική. Σημαντική και σε συμβολισμό και σε ουσία.
      Συμβολισμό γιατί ένα εξαιρετικά σύγχρονο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναγνωρίζει την αξία και τη σχέση της αρχαίας γλώσσας των Ελλήνων με τη σύγχρονη εποχή της νέας έκρηξης της επιστήμης και της γνώσης. Ο πέμπτος αιώνας των Ελλήνων έχει αναλογίες με τον εικοστό πρώτο της ανθρωπότητας.
      Ουσία γιατί αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον σε όλο το πλανήτη και ιδιαίτερα στη νέα γενιά να αντιληφθούν, να γνωρίσουν και να μελετήσουν μια αξεπέραστη γλώσσα σε νοήματα, ακρίβεια και λογική.
      Φυσικά κάνει και εμάς τους Έλληνες να αναλογιστούμε, με λύπη, γιατί φτωχύναμε τη γλώσσα και το νου αποκόπτοντας προαιώνιες ρίζες.
      Το Facebook μας κοίταξε στο πρόσωπο και άνοιξε το βιβλίο της αρχαίας γλώσσας μας.

      του Δημήτρη Σιούφα
      πρώην Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων


      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    14. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΗΣ ΣΠΑΡΤΗΣ. ΠΕΡΠΑΤΗΣΑΝ 370 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΑΡΤΗ ΣΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ΣΕ 8 ΗΜΕΡΕΣ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΖΟΝΑΥΤΕΣ; Τρίτη, 23 Μαΐου 2017
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/05/370-8.html
      Μας ενέπνεε το πνεύμα των Σπαρτιατών.
      «Είχα ταυτιστεί. Εμείς οι πεζοναύτες νιώθουμε ένα είδος συγγένειας μαζί τους. Είχαν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά που προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε σε εμάς: αφοσίωση στη μάχη, πόλεμος για τα ιδανικά μας αλλά ταυτόχρονα μια προσπάθεια να είμαστε ολοκληρωμένοι άνθρωποι και καλοί για την κοινωνία».
      Ήταν ξημερώματα Κυριακής όταν 19 Αμερικανοί συγκεντρώθηκαν γύρω από το άγαλμα του Λεωνίδα στη Σπάρτη. Σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε για αυτούς μια περιπέτεια για την οποία προετοιμάζονταν μήνες. «Ανδρεία! Αυτό έπρεπε να έχουν οι 300 του Λεωνίδα για να πολεμήσουν τους Πέρσες», τους είπε ο Λανς Κάμινγκς, ο επικεφαλής τους. Έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες, φώναξαν «Μoλών λαβέ» σε σπαστά ελληνικά και συνοδευόμενοι από ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας ξεκίνησαν. Για τις επόμενες οκτώ ημέρες θα περπατούσαν στον Δρόμο των Αρχαίων Σπαρτιατών, 378 χλμ. μέχρι τις Θερμοπύλες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    15. «Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΧΕΙ ΕΚΔΙΩΞΕΙ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΜΕ ΤΥΠΟΛΑΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΕΣ. ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ».

      «Η επανάσταση το 1917 των κομμουνιστών στην Ρωσία δεν προκαλεί έκπληξη. Η ελληνορθόδοξη εκκλησία είχε ταυτιστεί με τα καντήλια και τις εικόνες της, με τις τελετουργίες και τους θρησκευτικούς τύπους της.
      Όταν ένας ξένος βρεθεί στην Μέση Ανατολή και επισκεφθεί πρώτα μια ορθόδοξη εκκλησία και μετά ένα τζαμί, δεν μπορεί να μην αναπνεύσει με ανακούφιση όταν, αφήνοντας την φορτωμένη με λιβάνι ατμόσφαιρα της ορθόδοξης εκκλησίας, μπει σε ένα τζαμί, όπου κανένα επιφανειακό υποκατάστατο δεν διώχνει την θεία και αόρατη παρουσία του θεού.
      Έτσι στην ορθόδοξη Ρωσία οσοδήποτε εγκληματικά χαμηλό, ακαλαίσθητα κι αξιολύπητα βλακώδες κι οικτρό κι αν είναι το πνευματικό επίπεδο της «επιστημονικής» αντίδρασης, ήταν αναπόφευκτο πως μία μέρα θα ανέτελλε στην Ρωσία ο «επιστημονικός» διαφωτισμός του 19ου αιώνα».
      Καρλ Γκούσταφ Γιούνγκ
      (από το περιοδικό Neu Schweizer Rundschau – III Μάρτιος 1936, σελίδες 657-69)
      Το άρθρο δημοσιεύθηκε στα Ελληνικά το 1972, στο βιβλίο: ΚΑΡΛ ΓΙΟΥΓΚ, ΤΟ ΑΡΧΕΤΥΠΟ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ
      ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ ΓΙΟΥΓΚ: "ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΕ ΤΖΑΜΙ, ΠΑΡΑ ΣΕ ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ".
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    16. ΓΙΝΑΜΕ ΙΟΥΔΑΙΟΙ Ή ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ;
      Κυριακή, 29 Απριλίου 2018
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/blog-post_29.html

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    17. ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΤΟΥΡΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΤΟΠΩΝΥΜΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΝΑΡΕΔΕΣ.
      Τρίτη, 5 Ιουνίου 2018
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/06/blog-post_82.html
      Διαβάστε και το άρθρο: Ο ΒΑΛΤΑΔΩΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ»;
      Στην Βουλγαρία καταργούνται μια σειρά από 838 τοπωνύμια που παραπέμπουν σε τουρκικές ή αραβικές ρίζες.
      Την σχετική απόφαση έλαβε ο μητροπολιτικός δήμος της Στάρα Ζαγορά (την οποία οι τούρκοι επιμένουν να αποκαλούν Εσκί Ζαγορά). Τα νέα τοπωνύμια είναι καθαρά βουλγαρικά και ως αιτιολογία μετονομασίας προβάλλεται η ανάγκη εκσυγχρονισμού της γεωγραφικής ονοματολογίας.
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
    18. ΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΖΟΥΝ: «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ», «ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ», «ΑΓΙΟΣ ΕΦΡΑΙΜ»… ΣΤΗΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΝ».
      ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΕΙΔΕΙΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ. ΕΝΑΣ 81ΧΡΟΝΟΣ ΙΑΠΩΝΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΠΛΑΤΑΝΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ ΣΤΗΝ ΚΩ. ΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΤΟ ΤΖΑΜΙ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ, ΑΝΤΙ ΤΟΥ ΠΛΑΤΑΝΟΥ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ. Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/06/81.html

      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    19. ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΟΙ 6 ΣΤΟΥΣ 10 ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΗΤΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΣΗΜΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ. Παρασκευή, 31 Μαρτίου 2017
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2017/03/6-10.html
      ΜΙΤ: 6 Έλληνες στους 10 διασημότερους ανθρώπους όλων των εποχών. Πρώτη θέση ο Αριστοτέλης και δεύτερη θέση ο Πλάτων.
      Το Εργαστήριο του MIT σε συνεργασία με το Macro Connections Group δημιούργησε το ηλεκτρονικό «Πάνθεον» προσωπικοτήτων. Για το σκοπό αυτό συνέλεξαν και ανάλυσαν πληροφορίες κοινωνικές και πολιτιστικές από το 4.000 π.Χ. έως το 2010 μ.Χ και τα παρουσίασαν στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκεκριμένου εγχειρήματος, pantheon.media.mit.edu.
      Με βάση αυτούς τους δύο παράγοντες, η αναζήτηση για τους πιο διάσημους ανθρώπους του πλανήτη τα τελευταία 6000 χρόνια εμφανίζει μία λίστα δέκα ονομάτων, στα οποία κυριαρχεί το ελληνικό στοιχείο.

      Έξι στα δέκα ονόματα ανήκουν σε σημαντικές προσωπικότητες των ελληνικών γραμμάτων και της ιστορίας μας, όπως ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Αριστοτέλης και ο Πλάτωνας.
      Μπορείτε να δείτε περισσότερα στο Pantheon Official Website

      ΣΗΜΕΙΩΣΗ:

      1. Διαβάζοντας κανείς το "Πάνθεον", βλέπει πολλές και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, αλλά πολλοί μπορεί να εντοπίσουν αναχρονισμούς και ιστορικά σφάλματα, που ορισμένα κατακερματίζουν την ιστορία του Ελληνισμού, πέραν βέβαια της τιμής, για τον Ελληνικό λαό, που έβγαλε από τα σπλάχνα του τις 6 πρώτες μεγαλύτερες ιστορικές φυσιογνωμίες του κόσμου. Ένα παράδειγμα: Μία μεγάλη δεξαμενή ιστορικών φυσιογνωμιών για τον Ελληνισμό είναι η Ιωνία. Η ιστορική αυτή περιοχή στο Pantheon λογίζεται ως Τουρκία. Ως αποτέλεσμα έχουμε τον Ηρόδοτο και τον Σεφέρη να καταγράφονται σαν...Τούρκοι ενώ ταυτόχρονα ο Κεμάλ Ατατούρκ αναφέρεται σαν Έλληνας, γιατί οι παραπάνω γεννήθηκαν σε τόπους, που σήμερα ανήκουν σε αντίστοιχα κράτη.

      2. Σε τι θλίψη και κατάθλιψη βυθιζόμαστε, αναλογιζόμενοι τους ανθρώπους που ανέδειξε κάποτε αυτός ο λαός και σε ποιο σημείο βρίσκεται σήμερα, έχοντας για οδηγούς και κυβερνήτες κάτι υποκείμενα που ονομάζονται Αλέξης, Προκόπης, Κυριάκος, Αντώνης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    20. Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ: 50.000 ΑΤΟΜΑ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ. ΕΤΡΕΞΑΝ ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ 200 ΝΕΟΫΟΡΚΕΖΟΥΣ.
      Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2016
      ΣΕ ΠΕΙΣΜΑ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ, ΤΟΥ ΜΗΤΑΡΑΚΗ, ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ, ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, ΤΟΥ ΦΙΛΗ, ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΛΑ, Η
      ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΘΑΝΕΙ. ΟΣΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΗΣΟΥΝ.
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/11/50000-200.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    21. Η Ελλάδα ψηφίστηκε ως η ομορφότερη χώρα του κόσμου για το 2019. «Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΜΠΝΕΕΙ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΓΗ».
      ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΟΙ ΓΥΦΤΟΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
      Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019
      https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/05/2019.html

      Στήβεν Γ. Μίλλερ : «Είναι εξαιρετικά ειρωνικό ότι η Αρχαία Ελλάδα εμπνέει περισσότερο τους μη Έλληνες απ' ό,τι τους Έλληνες!»
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    22. ΟΤΑΝ ΟΙ ΚΙΝΕΖΟΙ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΟ ΚΑΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟΝ ΔΙΣΚΟΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΥΡΩΝΑ ΣΤΑ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
      Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/11/blog-post_27.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    23. Η «ΟΔΥΣΣΕΙΑ» ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΚΟΣΜΟ.
      Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου 2018
      https://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/10/blog-post_63.html
      H «Οδύσσεια» του Ομήρου ανακηρύχθηκε ως «η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο». Gazzetta.gr

      Το αριστούργημα του επικού ποιητή βρέθηκε στην πρώτη θέση της λίστας του BBC σχετικά με τα έργα που στιγμάτισαν την ιστορία της ανθρωπότητας, διαμορφώνοντας κοσμοθεωρίες.

      Η «Οδύσσεια του Ομήρου, το δεύτερο κατά σειρά έπος που δημιουργήθηκε στις απαρχές της ανθρώπινης ενασχόλησης με την συγγραφή κειμένων, ανακηρύχθηκε ως η κορυφαία ιστορία που διαμόρφωσε τον κόσμο, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην σχετική λίστα του BBC Culture.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    24. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ, ΟΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΑ «ΕΛΛΗΝΙΚΑ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.
      Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2016/10/blog-post_21.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    25. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΛΥΠΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΜΑΣ. ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΥΤΟΙ. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ. Τουρκικά ΜΜΕ: «Η αξιολύπητη Ελλάδα πουλά και τους προγόνους της και δανείζει αρχαιότητες στο εξωτερικό για 50 χρόνια εξαιτίας της οικονομικής κρίσης»!
      Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2020
      http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/12/50.html
      Ζ.Π.

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...