ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Μαρτίου 2021

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟY ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΑΦΙΕΡΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΕΝΟΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥ…

O ΝΑΖΙΡΑΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ

 

H ΣΤΑΥΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 33 Μ.Χ. ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 33 Μ.Χ. ΑΥΤΟ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΗΚΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ. ΓΙΑΤΙ ΕΟΡΤΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΑΝ ΚΙΝΗΤΗ ΕΟΡΤΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ ΕΘΙΜΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ;

 

 Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ Ο ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ, ΠΟΥ ΒΑΦΤΙΣΕ ΤΟΝ ΙΗΣΟΥ, ΗΤΑΝ ΝΑΖΙΡΑΙΟΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΞΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΟ ΔΙΔΑΞΕ ΑΥΤΟ.

 

ΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΝΑΖΙΡΑΙΟΙ;

 

Ο ΕΒΡΑΙΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΙΦ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΔΙΔΑΣΚΑΛΟΣ ΓΑΜΑΛΙΗΛ. ΟΙ ΑΦΑΝΕΙΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ: ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ.



 
H  ΣΤΑΥΡΩΣΙΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΣΤΑΣΙΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

ΕΜΠΡΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΣ 

 Η απαγόρευση της περιτομής στην Γερμανία

Ας  ψάλουμε  αδελφοί  το  συγκλονιστικό  τροπάριο  της  περιτομής  του  Κυρίου  μας  Ναζίρ  Γιαχσούα  (Χρισμένου-Χριστού  Ιησού):

 Σάρκα οκταήμερος ως βροτός,
ο των όλων Κτίστης περιτέμνεται νομικώς,
την εξ ακρασίας, ημών κακίαν τέμνων.
Αυτού την αγαθότητα μεγαλύνωμεν.

 Στρόβιλος - Η Περιτομή του Χριστού

 

Η Περιτομή του Ιησού αναφέρεται ως γεγονός στην ζωή του Ιησού Χριστού, περισσότερο όμως κατ΄ εικασία εθιμικής και νομικής (θεοκρατικής) επιταγής. Τούτο αναφέρεται μόνο από έναν Ευαγγελιστή, τον Ευαγγελιστή Λουκά, ενώ οι άλλοι τρεις (Ματθαίος, Μάρκος και Ιωάννης) φέρονται να το αγνοούν. 

Ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει την περιτομή αυτή μόνο ημερολογιακά, δηλαδή την 8η ημέρα από γεννήσεως, σύμφωνα με τον σχετικό εβραϊκό νόμο χωρίς όμως να προσδιορίσει ούτε τον τόπο, ούτε ποιος έκανε την περιτομή, ούτε το μέσον που χρησιμοποιήθηκε, που αποτελούν ιδιαίτερα σημαντικά στοιχεία στη ζωή ενός Ιουδαίου αφού τότε ονοματίζεται και ακολουθεί σχετική επί τούτου εορτή. Μνεία για τέτοια εορτή που ν΄ ακολούθησε της περιτομής του μικρού Ιησού δεν απαντάται σε κανένα ιερό κείμενο. 


Αν και ο Ευαγγελιστής Λουκάς κρίνεται ιδιαίτερα ιστορικός στις ευαγγελικές του περιγραφές, εντούτοις το συγκεκριμένο γεγονός το περιγράφει εξαιρετικά συνοπτικά, παρότι ο ίδιος ιατρός στο επάγγελμα, δημιουργώντας έτσι εύλογα πολλές απορίες μέχρι και αμφισβητήσεις αν τούτο συνέβη τουλάχιστον κατά πράξη. Ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει αυτό χρονικά αμέσως μετά την γέννηση του Ιησού στη Βηθλεέμ, κατά την 8η ημέρα, σύμφωνα με τον σχετικό εβραϊκό νόμο και κατόπιν προηγηθέντος οράματος του Αρχαγγέλλου Γαβριήλ στον θεομνήστωρα Ιωσήφ. Στη περιγραφή όμως της Θείας Γέννησης ο Λουκάς φέρεται να αγνοεί την προσέλευση των Μάγων, την επικείμενη σφαγή των νηπίων και εξ αυτού του κινδύνου τη Φυγή στην Αίγυπτο της Αγίας Οικογένειας. 

 

 

Έτσι παραμένει αναπάντητο το αναφυόμενο ερώτημα: την 8η ημέρα που βρισκόταν η Αγία Οικογένεια;

 

Όσον αφορά την πράξη της Περιτομής που ουσιαστικά πρόκειται για ακρωτηριασμό, μετά από επέμβαση αφαίρεσης της ακροποσθίας, ή ακροβυστίας από το ανδρικό μόριο, αυτή ήταν ήδη γνωστή στην πρώιμη αρχαιότητα, είτε ως προληπτικό μέτρο υγιεινής, είτε ως μέτρο θεραπείας, ιδιαίτερα από τους αρχαίους Αιγυπτίους και τους λαούς της ερήμου,όπως οι Αιθίοπες, εκτός τους Βαβυλωνίους και τους Ασσυρίους, λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες θερμοκρασίες με την παράλληλη λειψυδρία των περιοχών τους. 

Μέτρο υγιεινής, επίσης γνωστό στους αρχαίους Έλληνες, όπως σημειώνει ο Ηρόδοτος, πλην όμως απορριπτέο. 

Κατά περίεργο όμως τρόπο ο ακρωτηριασμός αυτός, σύμφωνα με τη θεόπνευστη Παλαιά Διαθήκη, φέρεται να την επέβαλε ο Γιαχβέ στον Αβραάμ, ως "νόμο περιτομής" με έκδηλο χαρακτήρα τον μόνιμο στιγματισμό ως σφράγιση - διαθήκης των απογόνων του τελευταίου μετά του Γιαχβέ και ως μέσου διάκρισης (διακριτικού σημείου) αυτών με άλλους λαούς, όπως σημειώνει ο Προφήτης Μωυσής στο Βιβλίο της Γένεσης.

 

Το συμβάν αυτό εορτάζει η Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία ως Εορτή της Περιτομής, και επίσημα ως σεβάσμια "Περιτομή του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, όπως έτσι διασκευάσθηκε εκ του "Νέου Θησαυρού" και αναφέρεται στον "Μέγα Συναξαριστή της Ορθόδοξης Εκκλησίας", συμπεριλαμβανόμενη στις Δεσποτικές εορτές. 

Ομοίως ως Περιτομή του Κυρίου εορτάζει και η Αγγλικανική Εκκλησία, ενώ η Δυτική Εκκλησία εορτάζει το γεγονός ως Εορτή του Αγίου Ονόματος του Ιησού Χριστού την ίδια ημερομηνία απ΄ όλα τα δόγματα, δηλαδή 8 ημέρες μετά τα Χριστούγεννα, στις 1 Ιανουαρίου. 

Μάλιστα στη Δύση φυλάσσονταν κατά καιρούς σε διάφορους τόπους, μέσα σε σκευοθήκες ακροποσθίες αναγόμενες ως την "ιερή ακροποσθία" του Ιησού, που σήμερα όμως έχουν εκλείψει.

 

 

Ο  ευαγγελιστής   Λουκάς  αναφέρει πως ο Χριστός γεννήθηκε,  όταν έγινε η πρώτη απογραφή του Αυγούστου Καίσαρα σε όλη την οικουμένη.

Ο ευαγγελιστής Λουκάς τοποθετεί την απογραφή αυτή την εποχή που στην Ιουδαία ήταν διοικητής ο Κυρήνιος, δηλαδή το έξι μετά Χριστό. Το πρόβλημα είναι ότι ο βασιλιάς Ηρώδης σύμφωνα με αυτή την χρονολογία, πέθανε δέκα χρόνια πριν την γέννηση του Χριστού. Το θείον βρέφος δεν μπορεί να το είχε καταδιώξει ο Ηρώδης, ούτε φυσικά να δολοφονήσει τα νήπια, γιατί  ο βασιλιάς  Ηρώδης  ήταν  ήδη νεκρός.  Γι αυτό και  ο ευαγγελιστής Λουκάς δεν αναφέρει την καταδίωξη του Ηρώδη.  Σύμφωνα με τον Λουκά, ο Ιωσήφ δεν παίρνει τον Χριστό για να καταφύγουν στην Αίγυπτο αλλά πάνε στην Ιερουσαλήμ και συναντάνε στον ναό τον ιερέα Συμεών και την Άννα. Κανείς φόβος για τον κακό βασιλιά που είχε το παλάτι του στην πόλη αυτή.

Είμαστε αναγκασμένοι να υποθέσουμε ότι ο Χριστός του Ματθαίου γεννήθηκε νωρίτερα από τον Χριστό του Λουκά. 

Είναι απόλυτα σίγουρο πως ο Μεγάλος Ηρώδης  ήταν νεκρός όταν γεννήθηκε ο Χριστός του ευαγγελιστή Λουκά, του Ευσεβίου και του Διονύσιου που κανόνισε την αρχή της χρονολογίας μας . Ένας νεκρός βασιλιάς δεν μπορούσε να καταδιώξει τον Χριστό και να θανατώσει τα νήπια.

 

Ο  ΗΡΩΔΗΣ

 

Ο Ηρώδης διέταξε να θανατωθούν όλα τα βρέφη που είχαν γεννηθεί εκείνη την χρονιά.

 Καμία μαρτυρία για μια τέτοια σφαγή δεν υπάρχει στην ιστορία της Ιουδαίας. Ο βασιλιάς Ηρώδης είναι γνωστός στην ιστορία για την καταδίκη σε θάνατο των δικών του παιδιών. Αυτό όμως δεν το γνωρίζουν οι χριστιανοί.  Δεν είναι λεπτομέρεια ότι ο συγκεκριμένος βασιλιάς θανάτωσε τα παιδιά του από την βασίλισσα Μαρία, Αλέξανδρο και Αριστόβουλο και τον γιό του από την πρώτη του γυναίκα την Δώρα, τον Αντίπατρο.  

Γι αυτό έλεγαν ότι ήταν καλύτερα να είσαι το γουρούνι του Ηρώδη παρά το παιδί του. Ο Ηρώδης ήταν Ιδουμαίος προσήλυτος στον Ιουδαϊσμό και δεν έτρωγε χοιρινό, σκότωνε όμως τα παιδιά του. 

Ποιος άλλωστε γνωρίζει ότι την μητέρα του Ηρώδη την έλεγαν Κύπρο ! Και ποιος γνωρίζει ότι ο παππούς του ήταν ιερέας του Απόλλωνα !

 

 

ΤΕΛΙΚΑ:  η  φανατική  προσκόλληση  στον  Ιεχωβά  μπορεί  να  φέρει  και  άλλα.  "Νομιμοποιείται η κλειτοριδεκτομή στην Αίγυπτο.  Σάλος από τις αλλαγές που διέρρευσαν σε άρθρα του Συντάγματος".

 

ΕΠΙΣΗΣ:  κάποια  ημέρα  οι  πολιτικοί  μας  θα  αποπειραθούν  να  επιβάλλουν  την  περιτομή  και  στην  Ελλάδα.  Δεν  θα  είναι  καθόλου  δύσκολο.  Με  τόσους  λαθρομετανάστες  μωαμεθανούς  περιτετμημένους  και  την  εκκλησία  να  συμφωνεί.  Οι  αντιστάσεις  άλλωστε  των  νεοελλήνων  δεν  είναι  και πολύ  ισχυρές,  όπως  έχει  αποδειχθεί  από  άλλα  θέματα.  Μπόλικο  χρήμα  από  τον  Σόρος,  κατάλληλη  "ιατρική"  προπαγάνδα  για  τα   οφέλη  της  περιτομής  από  τα  ΜΜΕ  και  σε  λίγο  θα  σχηματίζονται  ουρές  πανέξυπνων  νεοελλήνων  έξω  από  κλινικές,  για  να  τους  αφαιρέσουν  ανώδυνα  την  πόσθη  τους...

 

 

 

Ο Ιησούς λέγεται Χριστός, επειδή ήταν χρισμένος, δηλαδή αλειμμένος με τελετουργικό χριστήριο έλαιο, που στα εβραϊκά ονομάζεται: «νέζερ»!  Ο Ναζιραίος Σαμψών και ο Ιησούς είχαν κοινή την ιδιότητα του αφιερωμένου δηλαδή του Ναζιραίου.  Η ελληνική λέξη «χριστός» και η εβραϊκή λέξη «ναζιρ(αίος)» είναι εννοιολογικά ταυτόσημες!   «Επί Κλαυδίου εν Αντιοχεία, οι λεγόμενοι Ναζιραίοι, Χριστιανοί μετωνομάσθησαν» Σουΐδας chi.523.  Καταλαβαίνουμε λοιπόν, ότι η αγωνία κάποιων, να αποκρυβεί η ιδιότητα του Ναζιραίου από τον Ιησού, ήταν μάλλον δικαιολογημένη! Όταν δεκαετίες μετά γράφτηκαν τα ευαγγέλια, ο Ιησούς είχε πάρει οριστικά τον δρόμο της θεοποίησης και ο αποκαλυπτικός τίτλος του Ναζιραίου (αφιερωμένου) έπρεπε υποχρεωτικά να απαλειφθεί!   Ο τίτλος αυτός του αφιερωμένου (ναζιραίου), παρέπεμπε σε στρατευμένη "αγιοσύνη" και αποκάλυπτε παρασκηνιακούς μηχανισμούς θεοποίησης! Ήταν λοιπόν προτιμότερο να μετατρέψουν την ομολογημένη αρχικά αυτή ιδιότητα του Ιησού σε τοπωνύμιο, παρά να αφήσουν αυτή την ιδιότητα του στρατευμένου σωτήρα να τον υποβαθμίζει εσαεί. Έτσι από Ναζιραίος, ο Ιησούς έγινε Ναζωραίος, αποκτώντας μια φανταστική πόλη καταγωγής, εξαφανίζοντας όμως μια ιδιότητα που υπενθύμιζε ενοχλητικά τον ρόλο του στρατευμένου σωτήρα!

Ναζιραίος, λοιπόν και Χριστός σημαίνει στις δυο αυτές γλώσσες, χρισμένος, αφιερωμένος, "άγιος" ξεχωριστός! «Ναζιραίον το (πε)φυλαγμένον κατά την Σύριων φωνήν (γλώσσα) ονομάζουν»  Ωριγένης.

«Ναζιραίος δε ερμηνεύεται περιπεφραγμένος» Μάξιμος Ομολογητής.
Δικαιολογημένα λοιπόν, τιμώντας τους αφιερωμένους, ως τους πραγ­ματικούς πρωταγωνιστές του χριστιανικού κινήματος, οι πρώτοι εβραιο­χριστιανοί ονομάσθηκαν πρώτα επί το εβραϊκότερον Ναζιραίοι, ενώ αργότερα όταν οι ελληνόφωνοι εθνικοί πιάστηκαν στην σαγήνη αυτής της θρησκείας, απλά εξελλήνισαν τον όρο και:
«Επί Κλαυδίου εν Αντιοχεία, οι λεγόμενοι Ναζιραίοι, Χριστιανοί μετωνομάσθησαν» Σουΐδας chi.523.

Άρα ο Χριστιανισμός και Ναζιραϊσμός ειναι ένα και το αυτό!

 

 

 

Στράβων Αμασεύς

Κάποιον λάκκο έχει η φάβα

https://stravon.wordpress.com/

Περί ανακοινώσεως Κ.Ι.Σ.

Ας αποφασίσουν εκεί το Κ.Ι.Σ.
Αυτό το ‘Ι’ τι σημαίνει;

Είναι «Ισραηλιτικό» εθνικώς ή θρησκευτικώς;
Έχει διαφορά ο εθνικώς Ισραηλίτης από τον θρησκευτικώς Ισραηλίτη;

Αν ομιλούμε για ένα Κεντρικόν Ισραηλιτικόν Συμβούλιον όπου το Ισραηλιτικόν ταυτίζεται με το Ισραηλιτικόν έθνος δηλαδή το έθνος του κράτους Ισραήλ, τότε είναι ένα Κ.Ι.Σ. που ουσιαστικά εκπροσωπεί ένα ξένο έθνος και ως εκ τούτου δεν θα έπρεπε να είναι Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου στην Ελλάδα αλλά πρεσβεία ξένου κράτους.

Εάν πάλι είναι σωστό που το Κ.Ι.Σ. είναι Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου στην Ελλάδα με θρησκευτική υπόσταση, τότε κάτι τέτοιες ανακοινώσεις θα έπρεπε να απαγορεύονται από το Ελληνικό κράτος διότι τα ΝΠΔΔ είναι ουσιαστικά το ίδιο το Ελληνικόν Κράτος, το οποίο όμως Ελληνικόν κράτος περί των Διεθνών Ζητημάτων έχει ως επίσημο φορέα το Υπουργείο Εξωτερικών.

Σε αυτήν την περίπτωση το ΚΙΣ διενεργεί ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, παράβαση καθήκοντος και αντιποίηση αρχής, αφού υποκαθιστά το Υπουργείον Εξωτερικών του κράτους στο οποίο ανήκει ως ΝΠΔΔ, το οποίο Υπουργείον Εξωτερικών είναι ο μοναδικός επίσημος κρατικός φορέας ο οποίος δικαιούται να βγάζει ανακοινώσεις περί των διεθνών ζητημάτων.

Ας το αποφασίσουν οι Εβραίοι, διότι η παραδοξολογία έχει και τα νομικά της όρια.
Είναι Ισραηλίτες στο θρήσκευμα ή στην εθνικότητα.

Το κράτος των Ελλήνων πρέπει να άρει τον τίτλον του ΝΠΔΔ από το ΚΙΣ διότι ενεργεί ως κατάσκοπος ξένης χώρας εφόσον παραβαίνει τα καθήκοντα του ως ΝΠΔΔ και μπαίνει στα χωράφια του Υπουργείου Εξωτερικών.

Και εγώ και εσύ και ο καθένας μπορούμε να δημοσιεύσουμε μίαν άποψιν για την Μέση Ανατολή, την Αμερική, την Αφρική κλπ. Αυτό έγκειται στην ελευθερία του λόγου και της εκφράσεως. Εγώ όμως δεν είμαι Νομικόν Πρόσωπον Δημοσίου Δικαίου. Το ΚΙΣ είναι, δηλαδή αποτελεί επίσημον φορέαν του Ελληνικού κράτους και ως εκ τούτου με την ανακοίνωση του παρανομεί αλλά και εκθέτει το Ελληνικό κράτος, το οποίο δικαιούται να έχει όποια άποψη θέλει και να την εκφράζει όπως θέλει, όταν θέλει, εάν θέλει.

Απλά πράγματα.

 

 

ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ 






ΓΕΡΜΑΝΙΑ, 28 Ιουνίου 2012 Ιστορική Απόφαση της γερμανικής δικαιοσύνης: «Απαγορεύεται η περιτομή σε παιδιά για θρησκευτικούς λόγους. Η περιτομή σε παιδί για θρησκευτικούς λόγους είναι σωματική βλάβη και πρέπει να τιμωρείται ποινικά». 

 

 

 

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ: «ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΠΕΡΤΟΜΗ». Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται υπέρ της απαγόρευσης της περιτομής των αγοριών. 

 

 

 

ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ (ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ) ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΩΣ ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ. 

 

 

 

Περιτομή και κράτος δικαίου 

 

 

 

Σωματική βλάβη η περιτομή σε παιδιά 

 

 

ΕΚΑΝΕ ΠΙΣΩ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. Μέρκελ: Θα γίνουμε περίγελως αν απαγορεύσουμε την περιτομή.

 

 

 

Η μάχη της περιτομής 

 

 

 

Η ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ. 

 

 

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΤΟΜΗΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ. 

 

 

ΣΗΜΕΡΑ, 26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, ΟΙ ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΡΩΜΙΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΙΟ… ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ: ΣΤΑ ΕΒΡΑΪΚΑ: «=Μαχέρ-σαλάλ-χάσ-βάζ =Γρήγορα σκύλευσε, ταχύτατα λαφυραγώγησε». «Σκυλεύω: απογυμνώνω φονευθέντα εχθρό», Λεξικό Σταματάκου. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΕΛΙΚΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΛΥΣΣΑΛΕΑ ΛΑΦΥΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠ’ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ; 

 

 

  ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗ Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ ΧΑΝΟΥΚΑ; ΕΥΤΥΧΩΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΦΩΤΙΖΕΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΛΟΓΙΑ: «ΠΡΙΝ 2200 ΧΡΟΝΙΑ ΟΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ. ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ: «ΤΑ ΗΡΩΪΚΑ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΜΑΚΚΑΒΑΊΩΝ ΕΣΦΑΞΑΝ ΚΑΙ ΕΚΑΨΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΡΩΜΕΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ». 

 

 

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/blog-post_93.html

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019

ΕΔΩ ΠΑΠΠΟΥΣ…ΕΚΕΙ ΠΑΠΠΟΥΣ…ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ;

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/24-25.html

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

«Ο ΙΩΣΗΦ ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΤΟΥ ΚΑΙ ΟΥΚ ΕΓΙΓΝΩΣΚΕΝ ΑΥΤΗΝ, ΕΩΣ ΟΥ ΕΤΕΚΕ ΤΟΝ ΥΙΟΝ ΑΥΤΗΣ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΤΟΚΟΝ, ΚΑΙ ΕΚΑΛΕΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΙΗΣΟΥΝ». ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ ΤΟΥ ΜΑΤΘΑΙΟΥ Ι, 24-25 Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

 

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/blog-post_75.html

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2019

Η ΓΕΝΕΑΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

 

 

http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/12/1-23.html

Πέμπτη, 26 Δεκεμβρίου 2019

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ. Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. «Ἰδοὺ ἡ παρθένος ἐν γαστρὶ ἕξει καὶ τέξεται υἱόν, καὶ καλέσουσιν τὸ ὄνομα αὐτοῦ Ἐμμανουήλ, ὅ ἐστιν μεθερμηνευόμενον μεθ’ ἡμῶν ὁ θεός.» (Κατὰ Ματθαίον Εὐαγγέλιον, 1, 23). ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΣΑΝ ΙΗΣΟΥ;

 

 

 

 

 

ΚΑΘΕ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ, ΤΑ ΤΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΠΟΥΛΑ ΕΝ ΚΑΜΙΝΩ, ΤΟΝ ΑΖΑΡΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΙΣΑΗΛ. ΟΠΩΣ ΑΠΕΔΕΙΞΕ ΠΕΙΣΤΙΚΑ Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ «ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ» ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΕΒΡΑΙΟΙ ΨΕΥΤΕΣ, ΜΑΓΟΙ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΝΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΜΙΝΙ ΑΚΑΪΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΒΥΛΩΝΑ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΙΟΥΔΑΙΟ ΜΑΓΟ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΑΚΤΥΛΟΥΡΓΟ ΓΙΟΥΡΙ ΓΚΕΛΕΡ.







  1. ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ, Ιωάννης Στασινός
    Η περιτομή είναι, συμβολικά το υποκατάστατο της θυσίας των πρωτοτόκων (θυσία Ισαάκ, από τον πατέρα του Αβραάμ, που απετράπη με "θεία" παρέμβαση, φυσικά όταν τα ήθη είχαν πλέον αλλάξει), θυσία ζώων έκτοτε, με συνήθεια σήμερα το πασχαλινό αρνί.
    Όλα τα πρωτότοκα ανήκαν στο θεό, ειδικά τα πρωτότοκα αγόρια, συνήθως προϊόν εξώγαμης, ιεροδουλικής, σχέσης των μητέρων τους. Όλες οι έφηβες στη Μέση Ανατολή ασκούσαν την ιερά δουλεία, φαντασιούμενες ότι ο τυχόν εραστής τους ήταν ο "θεός" ή απεσταλμένος του, δύo σ΄ ένα.
    Τα εξώγαμα όμως άρρενα τέκνα, όταν τα ήθη άλλαξαν και ο πατέρας της πατριαρχικής κοινωνικής δομής ήθελε η περιουσία του να περιέρχεται στα δικά του "γνήσια" τέκνα, τα εξώγαμα τέκνα της συζύγου έγιναν βάρος, οπότε ως καρποί του "θεού" του επιστρέφονταν.

    Άλλος λόγος της περιτομής είναι, όπως γίνεται στην Αφρική και στην Αυστραλία, όταν ο πρώϊμος έφηβος εγκαταλείπει τη μητέρα και το γυναικείο περιβάλλον και εντάσσεται στην ανδρική κοινωνία, ένα συμβολικόκόψιμο του ομφάλιου λώρου είναι το ξεκίνημα.

    Η παλαιά διαθήκη, ή τορά-νόμος κλπ που πιστεύουν οι ιουδαίοι το θρήσκευμα είναι μια χολεροκολλητική παλαιότερων κειμένων πλήρης τοτεμικών και ανιμιστικών δοξασιών.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τον Οκτώβριο του 2012, το γερμανικό υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε νομοσχέδιο με το οποίο προστατεύεται το δικαίωμα της περιτομής στα μικρά αγόρια, μια απόφαση που έδωσε τέλος σε συζητήσεις και μήνες νομικής αβεβαιότητας μετά την απόφαση δικαστηρίου της χώρας που απαγόρευε την πρακτική αυτή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ηθοποιός Ράσελ Κρόου είχε εξαπολύσει δριμεία επίθεση κατά της πρακτικής της περιτομής στο Twitter, δηλώνοντας ότι ένα νεογέννητο μωρό γεννιέται τέλειο. Τα σχόλια αυτά όμως εξαφανίστηκαν από το λογαριασμό του μέσα σε λίγες ώρες, και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη αργότερα σε ένα tweet, λέγοντας:
    «.. Αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι θα ερμηνεύσουν αυτήν την συζήτηση ότι χλευάζω τις τελετές και τις παραδόσεις των άλλων. Λυπάμαι πολύ".
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ας δούμε την περιτομή από θεολογικής απόψεως.
    Τι είναι ο άνθρωπος; Δεν είναι ένα δημιούργημα του θεού, σύμφωνα με τις Αβρααμικές θρησκείες; Είναι.
    Επομένως ως δημιουργός ο θεός έπλασε τον άνθρωπο όπως Αυτός έκρινε.
    Ο Θεός αποφάσισε να έχουμε δύο χέρια, δύο πόδια, ένα κεφάλι. Πως λοιπόν καλείται αυτός ο οποίος επικαλούμενος τον Θεό, καταστρέφει και επεμβαίνει στο δημιούργημα Του εάν δεν λέγεται άθεος;
    Διότι εάν ο Θεός ήθελε τους Μουσουλμάνους ή τους Εβραίους χωρίς ακροποσθία θα τους κατασκεύαζε χωρίς αυτήν.
    Συνεπώς οι Εβραίοι και οι Μουσουλμάνοι ουσιαστικά είναι άθεοι, υβρίζουν τον δημιουργό, αλλοιώνοντας άνευ λόγου το δημιούργημα του ιδίου του Θεού.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο Ραβίνος Pinchas Goldschmidt, αρχιραβίνος της Μόσχας και Πρόεδρος της Διάσκεψης των Ευρωπαίων Ραβίνων, χαρακτήρισε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου σαν επίθεση εναντίον των Εβραίων και μαλιστα ως τη χειρότερη από την εποχή του Ολοκαυτώματος.
    ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ. Ο αγαπημένος αρχιραβίνος του Πούτιν.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΓΡΑΨΑΝ ΠΑΛΙ: ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΤΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ.
    http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4260068,00.html
    «Οι "ανθρωπιστές" της πρώτης γραμμής των αρνητών της είναι άραγε η νεο-παγανιστική μετενσάρκωση των Ελληνιστών και των Ρωμαίων που αντιτίθονταν στην περιτομή;»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΕΝΑ ΜΕ ΔΥΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΒΡΑΙΟΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ (ΧΑΖΑΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ 1990 ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ..
    Μετά το Ολοκαύτωμα κατά τον Β' Παγκόσμιο πόλεμο, η εβραϊκή κοινότητα Γερμανίας μεγάλωσε με πολύ αργό ρυθμό έως ότου να πέσει το Τείχος στο Βερολίνο, το φθινόπωρο του '89.
    Ακολούθως όμως, κατέφθασαν περίπου 220 χιλιάδες εβραϊκές οικογένεις από την περιοχή της ΕΣΣΔ, εκ των οποίων σχεδόν οι μισοί ήταν θρησκευόμενοι, σημειώνει το Γερμανικό πρακτορείο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μετά τη μαντίλα και τη νομολογία της η περιτομή θα θέσει στην εμπροσθοφυλακή του δικαίου το ανδρικό πέος το οποίο περικόπτεται εδώ και αιώνες ενίοτε δε κόπτεται και ολοσχερώς (ευνουχισμός) κάτι που επίσης δεν συζητείται αρκούντως.
    Μα αλήθεια, είναι δυνατό ευρωπαϊκό δικαστήριο στον αιώνα μας να υπερασπίζεται ή να αποδέχεται ακρωτηριασμούς? Μοιάζει αντάξιο με αιώνες διαφωτισμού να συζητάμε για το κατά πόσον η κλειτορίδα ή το πέος αξίζει να μένει ως έχουν από τη φύση τους? Η θρησκεία, οι θρησκείες είναι εδώ! είναι παντού! και σε αντίθεση με τον πανάγαθο θεό (κάθε θρησκείας) που επιβάλλεται να είναι αιμοδειψής έχει πολιτική εξουσία τέτοια που η πρωθυπουργός της Γερμανίας να θεωρεί φαιδρό το δικαστήριο που θεωρεί αδίκημα τους ακρωτηριασμούς.
    Το μόνο βέβαιο είναι ότι η περιτομή, την εποχή που θρηνούμε κορμοράνους, είναι μία ιστορική βαρβαρότητα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το Γερμανικό δικαστήριο αποφάσισε ότι «το σώμα ενός παιδιού μεταβάλλεται με ανεπανόρθωτο τρόπο από την περιτομή. Αυτή η μεταβολή είναι αντίθετη με το συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει αργότερα μόνο του τη θρησκευτική του ταυτότητα».,
    «Τα δικαιώματα των γονέων όσον αφορά την εκπαίδευση και την θρησκευτική ελευθερία δεν θίγονται αν περιμένουν έως ότου το παιδί είναι σε θέση να αποφασίσει ότι επιθυμεί να υποβληθεί σε περιτομή «ως εμφανές σημάδι ότι ανήκει στο Ισλάμ», προσθέτει το δικαστήριο.
    Η απόφαση συνιστά "να υιοθετούνται ειδικές νομικές προβλέψεις ώστε ορισμένες επεμβάσεις και πρακτικές να μην πραγματοποιούνται πριν το παιδί φθάσει σε ηλικία που να μπορεί να πει τη γνώμη του".
    Η ΒΑΠΤΙΣΗ: προφανώς κάτι τέτοιο μπορεί να ειπωθεί και για την εξαναγκαστική βάπτιση που υποβάλλονται τα βρέφη στην Ελλάδα, χωρίς να τα ερωτήσει κανένας. Βέβαια εδώ δεν πρόκειται για μία μη ακρωτηριαστική επέμβαση, αλλά για μια τελετή σχεδόν μαύρης μαγείας, όπου ο ιερέας διώκει με κωμικούς εξορκισμούς «το πονηρόν και ακάθαρτον πνεύμα». Αλλά και πάλι αυτό γίνεται χωρίς την συναίνεση του βρέφους.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΟΙ ΠΕΡΙΤΕΤΜΗΜΕΝΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ.
    21/12/2020
    ΦΛΩΡΙΝΑ: Σύλληψη 2 αλλοδαπών για διακίνηση λαθρομεταναστών
    ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 46χρονης αλλοδαπής για απάτες και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.
    ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Σύλληψη 44χρονου αλλοδαπού για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με άλλους 2 αλλοδαπούς, για ληστείες στη Μεσσηνία και κατοχή όπλων.

    22/12/2020
    ΑΤΤΙΚΗ: Σύλληψη 19χρονου αλλοδαπού μέλους οργάνωσης, στα Μέγαρα για ναρκωτικά.

    23/12/2020
    ΑΘΗΝΑ: Σύλληψη αλλοδαπής για 5 κλοπές και πλαστογραφία.
    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σύλληψη 2 αλλοδαπών 29 και 30 ετών ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης για διακίνηση ναρκωτικών.
    ΑΡΤΑ: Σύλληψη αλλοδαπού δυνάμει ενταλμάτων σύλληψης.
    ΧΑΛΚΙΔΑ: Δόθηκαν τα στοιχεία 2 Σύριων κατηγορουμένων για ανθρωποκτονία Έλληνα. Ο ένας συνελήφθη στις 26/12/2020 στην Ολλανδία με Ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης.
    ΛΑΚΩΝΙΑ: Σύλληψη 55 αλλοδαπού για ναρκωτικά.

    24/12/2020
    ΑΘΗΝΑ: Δόθηκαν τα στοιχεία 3 Αλβανών κατηγορουμένων για διακεκριμένες κλοπές σε περιοχές Ν. Προαστίων.
    ΘΕΡΜΗ: Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος 39χρονου αλλοδαπού για κλοπή.
    ΞΑΝΘΗ: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση 7 λαθρομεταναστών και κλοπή αυτοκινήτου.
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συνελήφθησαν στο Πέραμα 3 αλλοδαποί για κλοπή, εκβίαση και απόπειρα ληστείας.

    26/12/2020
    ΕΒΡΟΣ: Συνελήφθησαν 6 αλλοδαποί για κλοπή όπλων.
    ΙΩΑΝΝΙΝΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για διακίνηση λαθρομεταναστών.
    ΚΡΗΤΗ: Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο 2 αλλοδαποί για πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών σε τρίτο.

    ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΛΑΣΥΝ
    Ζ.Π.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...