ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

08 Μαρτίου 2021

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΑΒΡΑΑΜ ΕΝΩΝΟΝΤΑΙ. ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΘΑ ΧΤΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΚΟΙΝΟ ΝΑΟ (ΝΑΟΤΕΜΕΝΟΣΥΝΑΓΩΓΗ) ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΞΟΛΟΓΟΥΝ ΤΟΝ ΙΕΧΩΒΑ ΤΟΥΣ. ΛΕΙΠΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΦΗΤΗ ΜΑΡΞ.

 

10 πρεσβείες χρηματοδοτούν το ΕΛΙΑΜΕΠ- 1,2 εκ. ευρώ έσοδα το 2020.


TO KOMMOYNIΣTIKO ΚΟΜΜΑ ΚΙΝΑΣ ΠΗΡΕ ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΥΣ: «Η ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΖΕΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ».

 

Με αφορμή τον εμβολιασμό ο Κούλης ξεκινά να δίνει μαζικά αριθμούς ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς!

 

   ΔΗΛΩΣΗ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΟ ΙΟΥΔΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ : «ΘΑ ΠΟΛΕΜΗΣΩ ΤΟΝ ΝΑΤΙΒΙΣΜΟ. ΑΝ ΜΕ ΔΙΟΡΙΣΟΥΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙ ΞΕΝΕΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ, ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ».

 

 ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΞΕΝΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΩΝ,

 

ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ «ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ» ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ ΝΑ ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΩΤΕΡΑ Η ΕΛΛΗΝΙKΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ.

 

 Study shows that a large minority of Germans would not accept Jewish or  Muslim family members | News | DW | 30.05.2018  Berlin House of One: The first church-mosque-synagogue? - BBC News

 

 House of One, Berlin's new worship space for Christians, Muslims, and Jews,  to start construction this spring | News | Archinect     Berlin 24/7: World religions gather in Berlin′s House of One | Berlin 24-7  | DW | 11.03.2018

 
Από τον ZACHARY KEYSER,   Jerusalem Post
1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Η γερμανική κυβέρνηση θα κατασκευάσει έναν οίκο (κοινής) λατρείας για όλες τις θρησκείες στο Βερολίνο , σε μια τοποθεσία όπου οι σοβιετικοί είχαν γκρεμίσει μια εκκλησία, ενώ η Ανατολική Γερμανία ήταν υπό κατοχή, μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου.
Το House of One [Οίκος του Ενός] στο Βερολίνο, που αναφέρεται ως «churmosquagogue» [ναοτεμενοσυναγωγή, σε ελεύθερη ελληνική απόδοση], έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή όλες τις θρησκείες και τις μη θρησκείες ως ένδειξη συνύπαρξης και αλληλεγγύης, σύμφωνα με έκθεση του The Guardian .

 

Η επιλογή της τοποθεσίας, του δίνει μόνο ένα ακόμη συμβολικό νόημα, καθώς βρίσκεται σε ένα μέρος όπου μια εκκλησία βεβηλώθηκε, εκεί που κάποτε ήταν η πρωτεύουσα του ναζιστικού καθεστώτος.
Θα σχεδιαστεί από τους αρχιτέκτονες Kuehn και Malvezzi που εδρεύουν στο Βερολίνο και θα περιλαμβάνει εντός της δομής μια συναγωγή, μια εκκλησία και ένα τζαμί - όλα συνδεδεμένα με έναν κεντρικό κοινό χώρο. 

Εκδηλώσεις και συζητήσεις θα πραγματοποιούνται στη μεγάλη αίθουσα που δεν έχει ακόμη κατασκευαστεί.

"Το κτίριο υποδηλώνει τη σχέση μεταξύ των τριών θρησκειών που μπορεί να περιγραφεί ως ταυτόχρονη οικειότητα και ξένη κατάσταση σε έναν χωρικό αστερισμό", δήλωσαν στο Archinect οι αρχιτέκτονες Kuehn, Malvezzi

"Κάθε πίστη θα έχει τον δικό του ιερό χώρο ως αφιερωμένο σπίτι προσευχής, ειδικά για τις αντίστοιχες λειτουργίες τους."
"Δεν υπάρχει τυπολογικό μοντέλο"
, πρόσθεσαν. 

"Φιλοδοξούμε να αναπτύξουμε το σχέδιο ως οικεία και σημαντική έκφραση του ίδιου του περιεχομένου, εμπλέκοντας έτσι τους μελλοντικούς χρήστες εντατικά στη διαδικασία σχεδιασμού αυτής της νέας τυπολογίας κτιρίου. Υπήρχαν συγκεκριμένα σχεδιαστικά στοιχεία που απαιτούνται από κάθε πίστη. Ωστόσο, δεν έρχονται σε αντίθεση καθόλου, καθώς κάθε πίστη έχει τον κατάλληλο ιερό χώρο».

 

Ο θεμέλιος λίθος θα τεθεί σε τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 27 Μαΐου. Το έργο χρειάστηκε 10 χρόνια προγραμματισμού και υπέστη μερικές καθυστερήσεις για να φτάσει τελικά σε αυτό το σημείο. Υπολογίζεται ότι η κατασκευή των 57 εκατομμυρίων δολαρίων θα διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια.

Η γερμανική κυβέρνηση και το κράτος του Βερολίνου διέθεσαν περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια για το έργο, με ιδιωτικές δωρεές να αποτελούν το υπόλοιπο της χρηματοδότησης.


«Η ιδέα είναι πολύ απλή», δήλωσε ο χριστιανός θεολόγος Roland Stolte, ένας από τους διοργανωτές του έργου, σύμφωνα με το The Guardian. 

«Θέλαμε να χτίσουμε ένα σπίτι προσευχής και μάθησης, όπου αυτές οι τρεις θρησκείες θα μπορούσαν να συνυπάρχουν ενώ η καθεμία διατηρεί τη δική της ταυτότητα», είπε, προσθέτοντας ότι παρόλο που «τα πρώτα χρόνια υπήρχαν ορισμένοι φόβοι ότι αναμίξαμε θρησκείες ή προσπαθώντας να δημιουργήσουμε μια νέα θρησκεία. 

Το Ανατολικό Βερολίνο είναι ένα πολύ κοσμικό μέρος", κατέληξε ο Stolte. 

"Οι θρησκευτικοί θεσμοί πρέπει να βρουν νέα γλώσσα και τρόπους για να είναι σχετικοί και να κάνουν συνδέσεις..." 

 

"...Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι προς τον Θεό, και ο καθένας είναι ένας καλός τρόπος», δήλωσε ο Andreas Nachama, ένας ραβίνος που ασχολείται με το έργο, σύμφωνα με την έκθεση. 

«Είναι κάτι περισσότερο από ένα σύμβολο. Είναι η αρχή μιας νέας εποχής όπου δείχνουμε ότι δεν υπάρχει μίσος μεταξύ μας... "

 


 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...