ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Σεπτεμβρίου 2023

Η ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ 1300 Π.Χ. ΤΟΥ ΤΡΩΪΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ. ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΣ Ο ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ, Ο ΜΕΝΕΛΑΟΣ, Ο ΝΕΣΤΟΡΑΣ...

 




Κατέρρευσε η γέφυρα της Διάβας που στοίχισε 4,6 εκατ ευρώ και δεν θα ξανά έπεφτε. ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΤΗΣ ΡΩΜΙΟΣΥΝΗΣ. Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΦΥΡΑ ΤΟΥ 1300 Π.Χ. ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΗ ΣΕ ΧΡΗΣΗ. Ο ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΝΕΙ 2.500 ΧΡΟΝΙΑ ΟΡΘΙΟΣ. Η Θεσσαλία «πνίγεται» και ο Μητσοτάκης διαφημίζει σήμερα αντιπλημμυρικά έργα «μαμούθ»! – Πού πήγαν τα χρήματα;





 ΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟΤΕΡΟ ΣΗΜΑΔΙ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΜΕ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΟΥ ΤΡΙΣΑΘΛΙΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΔΗΛΩΣΕ: "ΘΑ ΦΕΡΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΞΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΑΥΤΑ". 


Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΟΝΩΝ ΤΟΥ, ΧΤΙΣΜΕΝΟ ΠΡΙΝ 3500 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ, ΑΣΦΑΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΛΛΟΝ. ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΔΙΕΡΩΤΑΤΑΙ: ΓΙΑ ΠΙΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΩ; 


ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΥΠΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. 

ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΝ ΤΙΣ ΦΥΛΕΣ ΤΩΝ ΙΝΔΙΑΝΩΝ. ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΕΣ ΘΑ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΡΗΜΑΓΜΕΝΑ ΧΑΛΑΣΜΑΤΑ.


Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου.

Η αρχαιότερη γέφυρα του κόσμου είναι Μυκηναϊκή και καταρρέει  
InfognomonPolitics,  ΧΑΚ

Η γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως γέφυρα της Καζάρμας είναι Μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. 
Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα χτίστηκε κατά τον 13ο ή 14ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας.
Η Γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπαιων Μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες.
Είναι χτισμένη στο 15ο χλμ. του δρόμου Ναυπλίου- Επιδαύρου, στο Αρκαδικό και βρίσκεται κατά μήκος ενός καλοκατασκευασμένου μυκηναϊκού δρόμου, που συνδέει τις Μυκήνες και την Τίρυνθα με την Επίδαυρο.

Αυτό το δρόμο χρησιμοποιούσαν κάποτε οι Μυκηναίοι πολεμιστές και από αυτόν περνούσαν οι πομπές με τα βασιλικά άρματα. 

104 περίπου χρόνια πριν, ένας Γερμανός περιηγητής είχε το κουράγιο να καταγράψει τις 14 μυκηναϊκές γέφυρες που εξακολουθούσαν να υπάρχουν στην γη της Αργολίδας.
Από τότε, ο χρόνος και το «ενδιαφέρον» των αρμοδίων παρέσυρε στο πέρασμα του τις περισσότερες από αυτές. Οι εναπομένουσες τρεις είναι οι γέφυρες Καζάρμα, Γαλούση και Αρκαδικού.

  



https://www.youtube.com/watch?v=C4nursdgiG4

https://www.youtube.com/watch?v=DP3GA_vDQcw

 


Η δίτοξη Μυκηναϊκή γέφυρα στο Αρκαδικό Αργολίδας καταρρέει, θα κάνει κάτι το Ελληνικό κράτος;

ΒΕΒΑΙΩΣ,  ΚΑΤΙ  ΘΑ  ΚΑΝΕΙ  ΤΟ  ΕΛΛΗΝΙΚΟ  ΚΡΑΤΟΣ:  ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: "ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗ".
Για  γεφύρια  θα  ασχολείται  ο  Κούλης  τώρα;  Έχει  σημαντικότερα  έργα  να κάνει.

Άραγε  με  πόση  βιαιότητα  και  μανία  θα  χτυπούσε  τα  καταραμένα  κεφάλια  του  Κούλη,  του  Προδότη,  του  Σόρος  κλπ  ο  Αχιλλεύς,  αν  τους  πετύχαινε  σε  καμιά  γωνία;




Γέφυρα του Αρκαδικού
Η Μυκηναϊκή γέφυρα του Αρκαδικού (Καζάρμας)




ΑΠΟ  ΤΗΝ  ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Η Γέφυρα του Αρκαδικού, γνωστή και ως Γέφυρα της Καζάρμας (σημερινή τουριστική σήμανση/πινακίδα: Μυκηναϊκή Γέφυρα Α΄) είναι μυκηναϊκή γέφυρα, που βρίσκεται στο χωριό Αρκαδικό Αργολίδας. Θεωρείται η αρχαιότερη διατηρημένη γέφυρα της Ευρώπης και πιθανότατα του κόσμου, καθώς και η αρχαιότερη μονότοξη γέφυρα που παραμένει μέχρι σήμερα σε χρήση. Η γέφυρα χτίστηκε την Εποχή του χαλκού, μάλλον τον 13ο αιώνα π.Χ. και ήταν μέρος του οδικού δικτύου που είχαν κατασκευάσει οι Μυκηναίοι στην περιοχή της Αργολίδας, για τη διασύνδεση της Επιδαύρου με τις Μυκήνες και την Τίρυνθα.
Η γέφυρα είναι κατασκευασμένη από γιγαντιαίους ογκόλιθους, χαρακτηριστικό των κυκλώπειων μυκηναϊκών κατασκευών. Έχει μήκος 22 μέτρα, πλάτος 5,6 μέτρα και ύψος 4 μέτρα. Εκτός από την γέφυρα του Αρκαδικού στην ευρύτερη περιοχή σώζονται άλλες τέσσερις παρόμοιες γέφυρες, με σημαντικότερες τη γέφυρα στο Γαλούση (κάποιες πηγές θεωρούν αυτήν αρχαιότερη) και το «Πετρογεφύρι» (πινακίδα: Μυκηναϊκή Γέφυρα Β΄)






Μ'  ΑΥΤΑ  ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ  Η  ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ  ΒΛΑΜΜΕΝΗ  ΚΕΦΑΛΗ,  Ο  ΣΟΡΟΣ  ΤΗΣ  ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ.  

ΠΩΣ  ΝΑ  ΓΕΝΟΚΤΟΝΗΣΕΙ  ΤΟΥΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ...




ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. Ιράν: Θα καταστρέψουμε το Ισραήλ μέσα σε 7 λεπτά.
    Ούτε λεπτό δεν αφήνει να περνά η Τεχεράνη χωρίς να σκέφτεται τον μεγάλο… «ερωτά» της, το Ισραήλ.
    Έτσι ακόμη ένα βίντεο με CGI έδωσε στη δημοσιότητα το Ιράν και το οποίο έχει τίτλο «Η άνοδος των πυραύλων» όπου το Ισραήλ παρουσιάζεται ως ο μεγάλος στόχος όλων των ιρανικών πυραύλων.
    Σε αυτό παρουσιάζονται οι ιρανικοί πύραυλοι και οι δυνατότητες που έχουν για να κτυπήσουν, ποιο άλλο μα το Ισραήλ, όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον πύραυλο Fateh-110.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για πρώτη φορά το Ισραήλ αφήνει υπαινιγμούς για βομβαρδισμό τουρκικών πυρηνικών εγκαταστάσεων! Ισραηλινοί αξιωματούχοι: «Υπάρχει μυστική συμφωνία με το Πακιστάν για να αναπτύξουν πυρηνικά όπλα».

      Για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας.
      Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο δημοσιογράφος Babak Taghvaee ο οποίος κατά τεκμήριο θεωρείται από τους πλέον έγκυρους στο χώρο, Ισραηλινοί αξιωματούχοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για φερόμενη μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για την κοινή ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων, λέγοντας ότι "την παρακολουθούν συνεχώς".
      Όπως μάλιστα αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματούχοι, "σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία να εξουδετερώσει αυτή την απειλή, όταν αυτό χρειαστεί."
      Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε θα είναι και η τελευταία που το θέμα των φιλοδοξιών της Τουρκίας για απόκτηση πυρηνικών έρχεται στο προσκήνιο.
      Η συνεργασία της με το Πακιστάν σε θέματα πυραυλικής τεχνολογίας είναι αποδεδειγμένη και τίποτα δεν αποκλείει την συνεργασία για την απόκτηση και πυρηνικών όπλων, αφού το τουρκικό καθεστώς δεν έχει κρύψει τις βλέψεις τους για την απόκτησή τους. (Στην Κωνσταντινούπολη τον Αύγουστο του 1999, όταν έγινε ο σεισμός του Ιζμίτ, κάτι ακούστηκε, πως στον Τουρκικό Ναύσταθμο υπήρχαν αποθηκευμένα πυρηνικά του Πακιστάν, τα οποία μεταφέρθηκαν επειγόντως από εκεί).
      Είναι πάντως η πρώτη φορά που το Ισραήλ (και με την προϋπόθεση ότι ο πληροφορίες αυτές ισχύουν) ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσει την Τουρκία να τα προμηθευτεί.
      Προφανώς για να αναφέρουν ότι δεν θα είναι πρόβλημα για την ισραηλινή Αεροπορία η καταστροφή των τουρκικών πυρηνικών όπλων, θα έχουν πλήρη εμπιστοσύνη στις ικανότητες του F-35, τόσο εναντίον των S-400 (τα οποίο έχουν δοκιμάσει εκτενώς πάνω από την Συρία εναντίον των ρωσικών α/α πυραύλων) όσο και εναντίον άλλων μαχητικών.
      Άλλωστε πριν από λίγο διάστημα είχε γίνει γνωστό πως ισραηλινά F-35 είχαν διεισδύσει χωρίς πρόβλημα στον εναέριο χώρο του Ιράν.
      Ο λόγος για τον οποίο ο Ερντογάν αγόρασε τους S-400, είναι για να προστατεύσει τις εγκαταστάσεις εμπλουτισμού πυρηνικού καυσίμου, που σκοπεύει να κατασκευάσει.
      Αυτός είναι και ο πραγματικός δεσμός με τους Ρώσσους του Πούτιν, η υπόσχεση για κατασκευή εργοστασίων και μεταφορά πυρηνικής τεχνολογίας.
      Για την τεχνογνώσια κατασκευής πυρηνικών ακόμη και μια "βρώμικη" βόμβα αρκεί να κάνει την Ελλάδα να συνθηκολογήσει και να δώσει στην Τουρκία όλα τα νησιά της.
      Οι τούρκοι σκοπεύουν να παρουν πυρηνικά καύσιμα, ένα μέρος από την Ρωσία και το υπόλοιπο κρίσιμο από το Πακιστάν.
      Δεν είναι τυχαία η επιλογή των χωρών ..
      Εδώ φυσικά ψηφίζουμε Κούλη, Τσίπρα, Γεωργούλη, κλπ .
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΟΙ «ΑΥΤΟΧΘΟΝΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ» ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ THN «ΕΛΛΗΝΙΚΗ» ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ...
      Οι Τούρκοι φέρονται να συζητούν με τους Πακιστανούς την από κοινού ανάπτυξη και παραγωγή πυρηνικών όπλων. Αλλιώς, είναι προφανές ότι οι Ισραηλινοί δεν θα αισθάνονταν την ανάγκη να εκπέμψουν αποτρεπτικό μήνυμα προς την Τουρκία, το οποίο πήγε πολύ μακρύτερα από μια απλή προειδοποίηση “σας παρακολουθούμε”.
      Ζ.Π

      Διαγραφή
    3. Πρώτη δοκιμή των S-400 σήμερα στην Άγκυρα.
      Πρώτη δοκιμή για το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400 σήμερα στην Άγκυρα, όπως αναφέρει από την Κωνσταντινούπολη η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ, Μαρία Ζαχαράκη.
      Η νομαρχία της τουρκικής πρωτεύουσας με επίσημη ανακοίνωσή της γνωστοποιεί στους κατοίκους ότι αεροσκάφη F-16 και άλλου τύπου μαχητικά θα εκτελέσουν σήμερα και αύριο δοκιμαστικές πτήσεις σε χαμηλό υψόμετρο πάνω από τον εναέριο χώρο της Άγκυρας, καθώς, σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά το ρωσικό αντι-αεροπορικό σύστημα S-400.
      Τα F-16 θα πετάξουν σε συγκεκριμένες μοίρες και θα προσεγγίσουν συστοιχίες των S-400, που βρίσκονται στη βάση Ακιντζί κοντά στην Άγκυρα, προκειμένου να δοκιμαστεί το ραντάρ και η δυνατότητα ανίχνευσης του αντι-αεροπορικού συστήματος.
      Η νομαρχία της Άγκυρας προέβη στην ανακοίνωση αυτή για να μην πανικοβληθούν οι πολίτες με τις χαμηλές πτήσεις των F-16.
      Όπως σημειώνει ο τουρκικός τύπος, αν δεν σοβούσε η κόντρα ΗΠΑ – Τουρκίας και δεν είχε αποφασιστεί η αναστολή των εξοπλιστικών προγραμμάτων προς την Άγκυρα, φέτος το Νοέμβριο η Τουρκία θα παραλάμβανε τα πρώτα αμερικανικά F-35 και το ρωσικό σύστημα S-400 θα δοκιμάζονταν πάνω στα 5ης γενιάς μαχητικά αεροσκάφη. Ελλείψει όμως F-35, η Άγκυρα δοκιμάζει το πανάκριβο νέο-αποκτηθέν υπερόπλο της με τα παλαιότερου τύπου μαχητικά που διαθέτει F-16.
      Σημερινή
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  2. Ο πάμπλουτος ιουδαίος τοκογλύφος Μάικλ Μπλούμπεργκ επίσημα υποψήφιος για τον Λευκό Οίκο.
    Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι θα θέσει υποψηφιότητα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμμματος, ενόψει των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ το 2020.
    «Θα είμαι υποψήφιος στις προεδρικές με στόχο να νικήσω τον Ντόναλντ Τραμπ και να ξαναφτιάξω την Αμερική. Δεν αντέχουμε άλλα τέσσερα χρόνια των απερίσκεπτων και ανήθικων ενεργειών του προέδρου Τραμπ», αναφέρει στον ιστότοπό του ο 77χρονος δισεκατομμυριούχος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΟΙ ΜΩΑΜΕΘΑΝΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    Εκατοντάδες μουσουλμάνοι έποικοι διαδήλωσαν πριν λίγο στο κέντρο των Σερρών διαμαρτυρόμενοι για την αντίδραση των Ελλήνων χριστιανών στην εγκατάστασή τους στην περιοχή.
    Μερικές δεκάδες Έλληνες είχαν τολμήσει να αντιδράσουν στο εποικισμό της περιοχής τους με συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας.
    Αντιλαμβάνεται κανείς τι θα συμβεί όταν οι παράνομοι μετανάστες παραμείνουν στην Ελλάδα για μερικά χρόνια.
    Ζ.Π.

20 σχόλια:

  1. Οι Μυκηναϊκές γέφυρες μπήκαν στο βιβλίο Γκίνες αφού είναι ηλικίας 3.400 ετών. Οι γέφυρες της ορθόδοξης ρωμιοσύνης θα μπουν κι αυτές στο βιβλίο Γκίνες, γιατί πέφτουν σε λίγα χρόνια. Αξιοσημείωτο γεγονός είναι ότι στο παρελθόν υπήρξαν τουλάχιστον 17 αρχαίες γέφυρες στην ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας.

    Αναφορά και από τον Όμηρο για το σπουδαίο οδικό δίκτυο που υπήρχε στις Μυκήνες:

    Τὸν δ' ἠμείβετ' ἔπειτα βοῶπις πότνια Ἥρη•

    ἤτοι ἐμοὶ τρεῖς μὲν πολὺ φίλταταί εἰσι πόληες

    Ἄργός τε Σπάρτη τε καὶ εὐρυάγυια Μυκήνη•



    Κι η μεγαλόφθαλμη θεά του απάντησεν η Ήρα:

    «Απ' όλες υπεραγαπώ τρεις χώρες εις τον κόσμον·

    το Άργος, την πλατύδρομην Μυκήνην και την Σπάρτην·

    Ραψωδία Δ (στίχοι 50- 51-52) ΟΜΗΡΟΥ ΙΛΙΑΔΑ, αρχαίο κείμενο και μεταφράσεις

    https://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Yliko/OMHROS-ILIADA/ARXAIO/ILIADA.htm

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

    Βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η υποψηφιότητά μου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο και είμαι πλέον και επίσημα υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων. Το σύστημα κατάλαβε ότι κανένας αντισυνταγματικός νόμος δεν μπορεί να μας σταματήσει και πιθανές νέες απαγορεύσεις θα γύριζαν και πάλι μπούμερανγκ.
    Έχουμε μπροστά μας έναν ολόκληρο μήνα, έως τις 8 Οκτωβρίου για να κάνουμε την έκπληξη. Να περάσουμε στον δεύτερο γύρο και να διεκδικήσουμε την διοίκηση της πρωτεύουσας. Αν πετύχουμε το στόχο αυτό θα προκαλέσουμε τρομερή αίσθηση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για τη ριζική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού και την ανάδειξη ενός πανίσχυρου εθνικού ρεύματος και στην Ελλάδα, όπως συμβαίνει ήδη σε όλη την Ευρώπη.
    Από αύριο ανακοινώνουμε επίσημα το πρόγραμμα του συνδυασμού «Ελεύθεροι Αθηναίοι» και ξεκινάμε τον προεκλογικό αγώνα. Δώστε και εσείς τον καλύτερό σας εαυτό:
    Διαδώστε παντού στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις θέσεις και το πρόγραμμά μας. Σύντομα θα μπορείτε να προμηθευτείτε έντυπο υλικό και ψηφοδέλτια.

    Η επικοινωνία μας μέσω viber θα είναι πλέον συστηματική με στόχο μία μεγάλη νίκη στις 8 Οκτωβρίου.

    Ηλίας Κασιδιάρης
    Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Euractiv: «Ο Μητσοτάκης απέσυρε τα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης». Η ΑΔΕΙΛΙΝΗ ΔΕΝ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΑΥΤΟ.
    Σε μια πάρα πολύ σοβαρή αποκάλυψη, αν ισχύει, προχώρησε το EURACTIV, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε στην απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Tαμείο Ανάκαμψης, πριν τις φονικές πλημμύρες!
    Πρόκειται για μία πράξη που εάν επιβεβαιωθεί, θα πρέπει να οδηγήσει ενώπιον της δικαιοσύνης τους αρμόδιους υπουργούς. Προκαλεί πάντως έκπληξη το γεγονός ότι η παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν συμπεριέλαβε στην έρευνα της τις ευθύνες υπουργών και του ίδιου του πρωθυπουργού.
    Συγκεκριμένα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Κομισιόν, επιβεβαίωσε στο EURACTIV ότι λίγες εβδομάδες πριν από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ελλάδα, η κυβέρνηση της Αθήνας είχε υποβάλει στο εκτελεστικό όργανο της ΕΕ μια αναθεωρημένη έκδοση του σχεδίου ανάκαμψης της χώρας, από την οποία είχαν αφαιρεθεί τα αντιπλημμυρικά έργα.
    «Επρόκειτο για την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων (ποτάμια κ.λπ.)», δήλωσε ο αξιωματούχος στον ενημερωτικό ιστότοπο, προσθέτοντας ότι «μετά την τελευταία καταστροφή, η θέση της ελληνικής κυβέρνησης ελπίζουμε ότι θα αλλάξει».
    Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ανώτατο αξιωματούχο της ΕΕ, που έχει πλήρη γνώση του φακέλου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ντόναλντ Τραμπ: Δεν μπορούμε να αφήσουμε τον Σόρος να νικήσει.
    Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος βρίσκεται πλέον σε εξαιρετική θέση για να γίνει και πάλι υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών στις εκλογές του επόμενου έτους, χρησιμοποίησε το Truth Social για να απαντήσει τον Άλεξ Σόρος, τον γιο του δισεκατομμυριούχου ολιγάρχη Τζορτζ Σόρος, που σε ένα άρθρο του ανέφερε ότι ο νεοδιορισθείς επικεφαλής του Open Society Foundations ανακατανέμει πόρους για να επικεντρωθεί στην ήττα του κινήματος MAGA (Make America Great Again) του Τραμπ το 2024.
    “Δεν μπορούμε να αφήσουμε αυτόν τον κακομαθημένο μικρό εκφυλισμένο να κερδίσει, Ο μπαμπάς του ελέγχει τους D.A. και τους A.G. (Τοπικούς και Περιφεριακούς Εισαγγελείς) στην Αμερική. Καταστρέφουν τη χώρα μας. Ο Μιτς Μακόνελ τους βοηθάει μη κάνοντας ΤΙΠΟΤΑ! Είναι μια ντροπή για το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Σκληρύνετε Ρεπουμπλικάνοι ” έγραψε ο Τραμπ.
    Ο Τραμπ αναφέρεται στη στρατηγική του Τζορτζ Σόρος να χρηματοδοτεί τις εκστρατείες των ακροαριστερών εισαγγελέων και γενικών εισαγγελέων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έχει οδηγήσει σε μια σειρά από νίκες που είδαν τους ίδιους αυτούς πολιτικούς να μειώνουν τις ποινές φυλάκισης, να απελευθερώνουν δολοφόνους και βιαστές και να σταματούν να εφαρμόζουν μια μεγάλη ποικιλία νόμων.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιάννης Αντετονκούμπο: «Είμαι Νιγηριανός Αφρικανός – Απλώς γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Ελλάδα».
    Ο γνωστός μπασκετμπολίστας μίλησε για την καταγωγή του και ξεκαθαρίζει τα πράγματα.
    Συνέντευξη για όλους και για όλα έδωσε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στο podcast «48 minutes»
    Ο «Greek Freak» όπως πολλοί τον αναφέρουν μίλησε εκτός των άλλων και για την καταγωγή του.
    Κάποια στιγμή οι δημοσιογράφοι που τον είχαν προσκαλέσει συνέκριναν την περίπτωση του Γιάννη Αντετοκούνμπο με αυτή του Χακίμ Ολάζουον και σε ερώτηση που του έκαναν για το ποια πλευρά της προσωπικότητάς του αντιπροσωπεύει τον ελληνικό του χαρακτήρα και ποια τον αφρικάνικο, απάντησε:
    «Έχω τις αξίες και τις αρχές της Νιγηρίας. Άλλωστε οι γονείς μου είναι Νιγηριανοί και έχω μεγαλώσει σε ένα τέτοιο περιβάλλον. Βέβαια εγώ γεννήθηκα στην Ελλάδα, μεγάλωσα στην Ελλάδα, με την ευρωπαϊκή νοοτροπία, οπότε έχω στοιχεία και από τις δύο πλευρές».
    «Η περίπτωση μου μοιάζει λίγο με του Ολάζουον γιατί και εκείνος αν και Νιγηριανός αντιπροσώπευε περισσότερο το αμερικάνικο κομμάτι του. Στο τέλος της ημέρας, όλοι γνωρίζουν ότι εγώ είμαι Νιγηριανός. Αυτή την κουλτούρα έχω.
    Το καλοκαίρι πήγα και με τη μητέρα μου, συνάντησα τους συγγενείς μου. Έχω γεννηθεί στην Ελλάδα, έχω παίξει με την Ελλάδα, αλλά όλοι ξέρουμε ότι είμαι Νιγηριανός, Αφρικανός».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «Δεν έχω ελληνική κουλτούρα. Ευτυχώς μεγάλωσα σε σπίτι νιγηριανό, όχι ελληνικό. Έχω γνήσια νιγηριανή κουλτούρα. Πρόκειται για πειθαρχία, αφορά τον σεβασμό των πρεσβυτέρων, την ύπαρξη ηθών».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ: «ΤΣΙΠΡΑ, ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΜΑΙ. ΕΙΜΑΙ ΜΑΥΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ, ΟΧΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ».
      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/01/blog-post_10.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  6. Λ.Γαβαλάς: «Έχουμε πολλούς γκέι στη Βουλή και γυναίκες και άντρες».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  7. Χάος στην Ιταλία: 7.000 παράνομοι μετανάστες στην Λαμπεντούζα σε 24 ώρες – «Είμαστε σε πόλεμο»!

    Μ.Σαλβίνι για «έκρηξη» μεταναστευτικού: «Είναι μια “πράξη πολέμου” κατά της Ιταλίας – Θα πάρουμε μέτρα έστω και μόνοι μας».


    Τ.Μελόνι: «Να σταματήσουν οι καραβιές – Γέμισαν τα hotspot».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γ.Γεραπετρίτης για μεταναστευτικό: «Έχουμε ως πολιτική να δημιουργούμε κατάλληλες δομές για όσους έρχονται».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

  8. Καταστράφηκε πανάκριβος εξοπλισμός για Απάτσι και Kiowa – Πληροφορίες ελικόπτερα που δεν απομακρύνθηκαν και «πνίγηκαν»!
    Αντί για παραιτήσεις και αυτοκτονίες η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων ανακοινώνει ΕΔΕ γι' αυτούς που δημοσίευσαν τις φωτογραφίες.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. «Λεφτά, τέλος»! – Η κυβέρνηση κόβει όλες τις κοινωνικές παροχές «λόγω πλημμυρών»!
    Με τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το γενικό κόστος ζωής «στα ύψη» η Ελλάδα εισέρχεται στον δυσκολότερο χειμώνα μετά το 2015.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τελικά θα την πληρώσουν οι πολίτες: Επιβάλλουν νέο φόρο «κλιματικής αλλαγής».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  10. Η πριγκίπισσα της Νορβηγίας παντρεύεται με τον νέγρο σαμάνο αρραβωνιαστικό της.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΕΞΙΟΥΔΑΪΣΜΟΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ. Η ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΜΕ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΛΑΩΝ.

      http://zenonpapazaxos.blogspot.com/2021/07/blog-post_25.html
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Ο ΝΟΡΒΗΓΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΠΕ:
      "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΟΡΒΗΓΟΙ. ΟΙ "ΝΟΡΒΗΓΟΙ" ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΛΑΧ. ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΓΟΡΙΑ".
      Ο βασιλιάς της Νορβηγίας, Harald ο πέμπτος, έδωσε μια ομιλία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2016, στην οποία ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχει νορβηγική εθνικότητα!

      Μιλώντας στο πάρτι που έγινε στον κήπο του Βασιλικού Παλατιού του είπε:

      «Οι Νορβηγοί έρχονται από τα βόρεια της Νορβηγίας, από τη μέση, από το νότο και από όλες τις άλλες περιοχές».

      «Οι Νορβηγοί είναι επίσης μετανάστες από το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, την Πολωνία, - την Σουηδία, τη Σομαλία και τη Συρία».
      «Δεν είναι πάντα εύκολο να πούμε από πού ερχόμαστε, σε ποια εθνικότητα ανήκουμε».

      «Το σπίτι μας, η πατρίδα μας, είναι εκεί που είναι η καρδιά μας. Αυτό δεν μπορεί πάντα να τοποθετηθεί εντός των συνόρων μιας χώρας».

      «Οι Νορβηγοί είναι τα κορίτσια που αγαπούν τα κορίτσια (!)
      Τα αγόρια που αγαπούν τα αγόρια (!)
      Και τα αγόρια και τα κορίτσια που αγαπούν το ένα το άλλο».

      «Οι Νορβηγοί πιστεύουν στο Θεό, στον Αλλάχ, στα πάντα και σε τίποτα. Στους Νορβηγούς αρέσει ο Grieg, ο Kygo, οι Hellbillies και η Kari Bremnes. Με άλλα λόγια: είστε η Νορβηγία. Είμαστε η Νορβηγία».
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  11. Γεμίζουν με πυραύλους ATMACA τα τουρκικά πολεμικά πλοία οι Τούρκοι.
    Γεμίζουν με πυραύλους ATMACA τα τουρκικά πολεμικά πλοία οι Τουρκοι με την Roketsan να ξεκινά τις παραδώσεις.
    Με παρτίδες ταχείας παράδοσης, οι Τούρκοι έχουν παραδώσει «μέχρι στιγμής έχουν παραδοθεί διψήφιες ποσότητες» πυραύλων ATMACA στις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις», σημειώνει το savunmasanayist.com.
    Οι παραδοθέντες πύραυλοι θα ενσωματωθούν σε πλοία επιφανείας στο απόθεμα του ναυτικού.
    Η τουρκική κορβέτα TCG KINALIADA (F-514) ήταν το πρώτο τουρκικό πλοίο που χρησιμοποίησε και εκτόξευσε τον αντιπλοϊκό πύραυλο ATMACA.
    Η ενσωμάτωση του τουρκικού αντιπλοϊκού πυραύλου ATMACA θα πραγματοποιηθεί σε 11 διαφορετικές τουρκικές ναυτικές πλατφόρμες.
    Ο αντιπλοϊκός πύραυλος ATMACA έχει βεληνεκές 250+ χιλιομέτρων με ενεργή κεφαλή αναζήτησης ραντάρ (AR) και μπορεί να πετάξει κοντά στην επιφάνεια του νερού.
    Σύμφωνα με τους Τούρκους o πύραυλος μπορεί να εντοπιστεί από την πλατφόρμα στόχο μόνο από απόσταση 18-20 χιλιομέτρων.
    πηγή: geostratigika.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Σταϊκούρας: «Τέλος η σιδηροδρομική σύνδεση Αθήνας – Θεσσαλονίκης αλλά θα έχουμε κάνει τα έργα μέχρι το 2026».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Έβαλαν τον Στρατό να μαζεύει τα ψοφίμια από τον κάμπο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γαλλία: Ελληνίδα πέθανε από αλλαντίαση μετά από γεύμα σε εστιατόριο.
    Από αλλαντίαση πέθανε μια Ελληνίδα η οποία έκανε έκανε διακοπές στο Μπορντό της Γαλλίας, όπως έκαναν γνωστό οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

    Η γυναίκα κατέληξε λίγες ώρες αφότου γευμάτισε στο εστιατόριο «Tchin Tchin Wine Bar», που βρίσκεται στην καρδιά του Μπορντό.

    Η άτυχη γυναίκα γευμάτιζε με τον άνδρας της και τον πατέρα της οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση σε νοσοκομείο.

    Παράλληλα τουλάχιστον δέκα ακόμα άτομα φαίνεται ότι υπέστησαν δηλητηρίαση και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

    Οι θεράποντες ιατροί αναφέρουν ότι η κατάστασή τους είναι κρίσιμη. Συγκεκριμένα επτά νοσηλεύονται στην εντατική και πέντε δέχονται αναπνευστική θεραπεία.

    «Όλες οι περιπτώσεις καταγράφηκαν στο ίδιο κατάστημα στο Μπορντό μεταξύ Δευτέρας 4 Σεπτεμβρίου και Κυριακής 10 Σεπτεμβρίου 2023. Όλοι τους κατανάλωσαν σαρδέλες σε βάζα κατασκευασμένα από τον εστιάτορα», τονίζουν οι γαλλικές αρχές

    Σημειώνεται πως δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο της μόλυνσης και άλλων ατόμων που είχαν γευματίσει στο ίδιο εστιατόριο.

    Για τον λόγο αυτό οι αρχές προέτρεψαν όλους όσους παρουσιάσουν συμπτώματα όπως η ναυτία, ο κοιλιακός πόνος, ο εμετός, η διάρροια, η έλλειψη όρασης, η ξηρότητα του στόματος και η παράλυση να απευθυνθούν άμεσα σε γιατρό.

    «Όλοι οι ασθενείς που εισήχθησαν έλαβαν θεραπεία με αντιτοξίνες», ενημέρωσε ο Μπενζαμέν Κλουζό, γιατρός στο τμήμα ανάνηψης σημειώνοντας πως όσο διαγνώστηκαν με πρόβλημα είναι πιθανό να ταλαιπωρηθούν μέχρι και δύο εβδομάδες, διότι δεν καταστρέφεται το βακτήριο, απλώς δεν του επιτρέπεται να επεκταθεί περαιτέρω στον οργανισμό.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...