ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

13 Ιουνίου 2021

ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΑΠΟ ΤΑ 15 ΜΕΧΡΙ ΤΑ 45. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΟΝΙΜΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΓΙΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ; Ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΙΑΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ, ΙΑΤΡΙΚΩΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΣ, ΔΕΝ ΩΡΙΜΑΖΕΙ, ΣΩΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ 8-10 ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΚΕΤΟΥΣ. ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΝΝΕΑΜΗΝΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΗΣ, ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΖΩΗ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ ΑΛΛΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΖΩΗ ΑΠ' ΑΥΤΟ. ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ, ΕΝΩΜΕΝΟ Μ' ΑΥΤΗΝ, ΕΝΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΟΝ, ΜΙΣΟ ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΜΙΣΟ ΞΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΔΕΧΕΤΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΟΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΗΣ. ΧΩΡΙΣ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΕΣ, ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.

 

ΝΕΕΣ "ΈΡΕΥΝΕΣ" ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ: Ο Ιησούς Χριστός ήταν Έλληνας, όχι Εβραίος, υποστηρίζει ντοκιμαντέρ της Amazon. ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΝ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.



H... Αλβανία εκλέχθηκε μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ!





Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΕΚΔΙΚΕΙΤΑΙ

Οι «ελληνίδες» (τρομάρα τους) σήμερα δεν θέλουν να κάνουν παιδιά, δεν επιδιώκουν να στήσουν σωστή παραδοσιακή οικογένεια. Αποφασίζουν ότι θέλουν «να ζήσουν την ζωή τους» πριν παντρευτούν. Μετά, ορισμένες, θα υιοθετήσουν ένα νεγράκι, όπως κάνουν οι βαλτές «σταρ» του Χόλυγουντ. Έτσι έχουμε κάπνισμα, εκτρώσεις και ηλικία προς τεκνοποίηση περίπου στα 35. Αντί να αρχίζουν την τεκνοποίηση στα 15-16, μετανοούν στα  35  και προσπαθούν απεγνωσμένα να τεκνοποιήσουν περίπου στα 35 με 40.  Η μεγάλη γυναίκα που μένει έγκυος για πρώτη φορά, αυξάνει πολύ τον κίνδυνο για την υγεία της τόσο για την ίδια, όσο και για το έμβρυο (χρωματοσωμικές ανωμαλίες).

(Ο καρκίνος του μαστού ενοχοποιείται για αυτούς τους τρεις παράγοντες: καθυστέρηση στην τεκνοποίηση, κάπνισμα, εκτρώσεις). Στην γυναίκα των 35 χρονών το ποσοστό γονιμότητος είναι 5%.

Στην γυναίκα των 40 ετών το ποσοστό γονιμότητος είναι 0%.






 
Όλες οι διαφημιστικές εταιρείες, όλα τα καθοδηγούμενα  ΜΜΕ, όλα τα περιοδικά του Δυτικού  κόσμου, από το τέλος του Β' παγκοσμίου πολέμου, προωθούν την ίδια ατζέντα, το ίδιο μήνυμα για τις Ευρωπαίες και Αμερικανίδες γυναίκες:  "μη κάνετε παιδιά,  κοιτάξτε  μόνο  την καριέρα σας. Στο τέλος υιοθετήστε ένα νεγράκι".  
Η Σιμόν ντε Μποβουάρ το έθεσε καλύτερα από όλους σε μία φράση το 1976:
“No woman should be authorized to stay home to raise her children. Women should not have that choice, because if there is such a choice, too many women will make that one.”
Μετάφραση: "Σε καμιά γυναίκα δεν πρέπει να δίνεται η άδεια να μείνει στο σπίτι για να αναθρέψει τα παιδιά της. Οι γυναίκες δεν θα έπρεπε να έχουν αυτή την επιλογή, γιατί άν υπάρχει αυτή η επιλογή, πολλές θα την κάνουν".  
https://www.foxnews.com/opi...


Αποσύρει την αιγίδα της η Κ.Σακελλαροπούλου από συνέδριο που αφορά την Υπογονιμότητα λόγω του διαφημιστικού βίντεο. Απόσυρση ενώ ήδη έπαιζε επί 10 ημέρες στην ΕΡΤ με κυβερνητική εντολή και είχε λάβει άδεια από το ΕΣΡ. Εάν ήταν κάποιο σποτ που θα μιλούσε για την διακοπή της κύησης και το δικαίωμα να ορίζει η γυναίκα το σώμα της, να δείτε τι επαίνους και τι χορηγίες και τι διαφήμιση θα έπαιζε. 

Το διαφημιστικό βίντεο για το «1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα 2-4 Ιουλίου 2021»,χαρακτηρίστηκε σεξιστικό αναδεικνύοντας αναχρονιστικά στερεότυπα γιατί δείχνει τις δυσκολίες τεκνοποίησης στις γυναίκες άνω των 40.

Η συνέχεια ήταν η ΠτΔ Κ.Σακελλαροπούλου να αποσύρει την στήριξη στο συνέδριο αν και αρχικά ήταν υπό την αιγίδα της. Εν συνεχεία και η κυβέρνηση δήλωσε ότι επίσης δεν θα το στηρίξει.

Και εδώ έρχονται τα ωραία. Ο Κ.Πάντος(Γ.Γ. Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής) δήλωσε σε ΜΜΕ ότι το βίντεο είχε λάβει την έγκριση της ΕΡΤ (ανέφερε ότι το παίζει εδώ και 10 ημέρες) ενώ είχε λάβει άδεια από το ΕΣΡ.

Επομένως ποιος ο λόγος ακύρωσής τη υποστήριξης από την ΠτΔ και κυβερνητικές υπηρεσίες όπως το ΑΠΕ, ΕΡΤ ενώ ένιωσε "υποχρεωμένος" ο Θ.Λιβάνιος να πει οτι επίσης αποσύρει την στήριξη;

Πάντως η υπογεννητικότητα στην χώρα καλπάζει με τους Έλληνες όλο και να λιγοστεύουν και ακόμα να μην λαμβάνονται σοβαρά μέτρα. Εκτός και αν πολλοί πιστεύουν ότι οι αλλοδαποί θα αντικαταστήσουν τους πληθυσμούς που χάνονται!

Στο "επίμαχο" βίντεο πρωταγωνιστεί μια γυναίκα, η οποία αφοσιώνεται στις σπουδές και την καριέρα της και ξαφνικά φτάνει η μέρα των 41 γενεθλίων της. Σε αυτό το σημείο μια φωνή της λέει «και ξαφνικά, έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά. Κι έτσι απλά, αρχίζει ο απολογισμός. Όχι γι’ αυτά που έκανες, αλλά γι' αυτά που θα έπρεπε να έχεις κάνει. Άντε τι κάθεσαι; Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα; Πέρασες στο πανεπιστήμιο. Έπιασες μια καλή δουλειά. Γνώρισες τον άνδρα των ονείρων σου. Και ξαφνικά μαθαίνεις, ότι αυτό το 4 στον διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου, δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα».

Η πρωταγωνίστρια του διαφημιστικού σποτ απογοητευμένη διερωτάται «τι έχω κάνει λάθος;» και η φωνή της απαντά «τίποτα δεν έχεις κάνει λάθος. Απλά δεν γνώριζες».

Το βίντεο αυτό οδήγησε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στην απόφαση να αποσύρει την αιγίδα από Συνέδριο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη αργά χθες το βράδυ.





6ο Δημοτικό Διαμέρισμα, Δήμου Αθηναίων...

Αυτές οι γυναίκες, με τα 15 κουτσούβελα η κάθε μία, είναι ιερές για τους πράκτορες που μας κυβερνούν.  Αρκεί οι Ελληνίδες να μην κάνουν παιδιά.



Αντίστοιχα, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ στον υπουργό Επικρατείας, Θοδωρής Λιβάνιος ανακοίνωσε μέσω twitter ότι και η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας.

«Το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση είναι αδιαπραγμάτευτο. Οτιδήποτε θίγει την προσωπικότητα της γυναίκας και περιορίζει τον ρόλο της είναι αναχρονιστικό και απαράδεκτο. Η ΕΡΤ και το ΑΠΕ αποσύρονται από χορηγοί επικοινωνίας του πρώτου συνεδρίου γονιμότητας και αναπαραγωγικής αυτονομίας».

Το βίντεο προκάλεσε και την αντίδραση της γνωστής τραγουδίστριας, Καίτης Γαρμπή, η οποία σε ανάρτησή της στα social media έγραψε: 

«Πριν από μερικές εβδομάδες που ζητήθηκε από τον κύριο Κωνσταντίνο Πάντο, τον γυναικολόγο που με βοήθησε μέσω εξωσωματικής γονιμοποίησης να φέρω στον κόσμο το παιδί μου, να κάνω ένα βίντεο όπου θα απευθύνω πρόσκληση για το συνέδριο γονιμότητας. Επειδή του χρωστώ αιώνια ευγνωμοσύνη, δέχτηκα να το κάνω. Πριν από λίγο όμως είδα το προωθητικό βίντεο και εξεπλάγην! Εδώ παρουσιάζουν τη γυναίκα σαν ένα κομμάτι μιας αναπαραγωγικής διαδικασίας χωρίς το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης! ΝΤΡΟΠΗ! Δεν θα στήριζα ποτέ τέτοιες προσεγγίσεις και εννοείται πως εγώ και Διονύσης ΔΕΝ δεν θα είμαστε εκεί».

Για το επίμαχο σποτ του 1ου Συνεδρίου «Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας» μίλησε ο Κώστας Πάντος ένας εκ των κεντρικών ομιλητών. Ο γνωστός γυναικολόγος που βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου τοποθετήθηκε σχετικά με τις έντονες αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το εν λόγω βίντεο.

Ο κ. Πάντος παραδέχτηκε αρχικά πως το σποτ είναι όντως σκληρό για τις γυναίκες είναι όμως η ωμή πραγματικότητα.

«Όταν είδα το σποτ θεώρησα ότι είναι σκληρό έλεγε όμως την ωμή αλήθεια», είπε αρχικά τονίζοντας πως σκοπός του δεν είναι να πει στις γυναίκες πότε θα κάνουν παιδιά. «Το βίντεο δεν λέει κάντε παιδιά αλλά ενημερώσου». Τόνισε δε ότι το βίντεο είναι αυτοβιογραφικό.

Όπως είπε σκοπός δεν είναι να πείσει τις γυναίκες να κάνουν παιδιά, ούτε να τις εκβιάσει. Σκοπός όπως είπε είναι να τις ενημερώσει. Μάλιστα μίλησε για την ορμόνη της γονιμότητας λέγοντας πως όσο μεγαλώνει μια γυναίκα τόσο η ορμόνη πέφτει.

Όσον αφορά στην Καίτη Γαρμπή που τον ανέφερε στην ανάρτησή της στο Twitter o κ. Πάντος είπε πως πρόκειται για παρεξήγηση και εκείνος προσπάθησε να επικοινωνήσει μαζί της χθες βράδυ αλλά κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό.


ΖΗΝΩΝ ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ


11 σχόλια:

  1. Στις 13 Ιουνίου 1798 εκτελέστηκαν στον Πύργο Νεμπόϊσα του Βελιγραδίου ο Ρήγας και οι επτά σύντροφοι του.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπίστης: Το δημογραφικό θα λυθεί από τους μετανάστες, όχι από το να γεννάνε οι Ελληνίδες 5 παιδιά.

    https://twitter.com/i/status/1402923171616067585

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μετά την Κ.Σακελλαροπούλου και ο Ν.Μπίστης. Ο γυρολόγος της πολιτικής Νίκος Μπίστης εμφανίστηκε ξανά, καθώς είχε να προτείνει τη δική του «λύση» για το δημογραφικό πρόβλημα.

      Και αυτή είναι όχι η στήριξη της ελληνικής οικογένειας, αλλά οι… παράνομοι μετανάστες!

      Ως άλλος ειδήμων και… σωτήρας του τόπου, σε δημόσια παρέμβασή του επιτέθηκε σε όσους «οδύρονται ότι έχουμε λίγες γεννήσεις και ότι θα είμαστε σε δέκα χρόνια 7.500.000. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο μόνος δρόμος δεν είναι να γεννάνε οι Ελληνίδες από πέντε παιδιά -δεν πρόκειται να γίνει αυτό και καλώς δεν θα γίνει, γιατί υπάρχουν κι άλλα πράγματα στη ζωή-, αλλά η ενσωμάτωση, όχι μία κι έξω αλλά με όρους και προϋποθέσεις, ενός δυναμικού ανθρώπινου δυναμικού που έρχεται από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αυτό, αν δεν το καταλάβουν και συνεχίσουν αυτή την πολιτική, δεν έχει νόημα να κλαίνε μετά για το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας», τόνισε ο κ. Μπίστης.
      Z.Π.

      Διαγραφή
  3. 13 Ιουνίου 1903. Άρχισε ο Μακεδονικός Αγώνας.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η δημοσιογράφος Κία Παπαδοπούλου(αρχισυντάκτρια στην εκπομπή της Δανάης Μπάρκα), είναι η εμπνεύστρια του σποτ για το Συνέδριο Γονιμότητας.

    «Έρχεται η μέρα που κλείνεις τα πολλά και αρχίζει ο απολογισμός. Πέρασες στο πανεπιστήμιο, έπιασες μια καλή δουλειά, γνώρισες τον άντρα των ονείρων σου και ξαφνικά… μαθαίνεις πως αυτό το τέσσερα στο διψήφιο αριθμό της ηλικίας σου δεν σου επιτρέπει να γίνεις μητέρα. «Φωνές: Άντε τι κάθεσαι! Πότε θα παντρευτείς; Πότε θα γίνεις μάνα;» Τι έκανα λάθος; Τίποτα δεν έκανες λάθος! Απλά δεν γνώριζες. Αν ονειρεύεσαι να κάνεις την δική σου οικογένεια ΑΥΡΙΟ! Φρόντισε να ενημερωθείς ΣΗΜΕΡΑ!» ανέφερε η Κία Παπαδοπούλου και συνέχισε:

    «Αυτό το κείμενο έχει τη δική μου υπογραφή και καταθέτει ένα κομμάτι από την ψυχή μου. Σ’ αυτό το κείμενο έχω γράψει όλα όσα έχω βιώσει στο πετσί μου επειδή έκανα το έγκλημα να είμαι 10 χρόνια παντρεμένη χωρίς να έχω κάνει παιδιά. Γιατί έχω περάσει τα 40 και δεν έχω γίνει μάνα. Γιατί η δική μου οικογένεια έχει έναν υπέροχο αδέσποτο σκύλο και όχι παιδιά όπως θα «έπρεπε». Αυτές τις ερωτήσεις, που έχω βάλει ως ερινύες στο σποτ, τις έχω δεχτεί άπειρες φορές στη ζωή μου… η ειρωνεία είναι ότι τις έχω δεχτεί και από ανθρώπους που σηκώνουν το δάχτυλο και με καταδικάζουν που τις έγραψα. Θέλετε να μου πείτε πως μόλις μια γυναίκα περάσει τα 40 ΔΕΝ είναι η πρώτη ερώτηση που της κάνουν; Ακόμα και στην τηλεόραση.

    Μου ζητήθηκε να γράψω το κείμενο για ένα κοινωνικό μήνυμα με θέμα τη γυναικεία υπογονιμότητα. Αυτή είναι η δουλειά μου, είμαι δημοσιογράφος και έχω γράψει παρά πολλά κείμενα μετά από έρευνα. Τα ιατρικά δεδομένα μιλούν ξεκάθαρα πως η έλλειψη γνώσης είναι ένας από τους βασικούς λόγους της γυναικείας υπογονιμότητας. Δυστυχώς, δεν μπορώ ν’ ανατρέψω τα ιατρικά δεδομένα. Ακόμα και εγώ η ίδια αν είχα τη γνώση που έχω σήμερα θα τα είχα κάνει όλα αλλιώς. Από πότε όμως είναι κακό να ενημερώνεται κάποιος όπως τονίζει το σποτ; Στο κοινωνικό μήνυμα έχω τονίσει δύο λέξεις: «ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κάνει λάθος!» και φυσικά» ΑΝ ονειρεύεσαι να κάνεις τη δική σου οικογένεια…» Μπορεί να ονειρεύεσαι κάτι άλλο στη ζωή σου. Απλά ενημερώσου! Αυτό τονίζει το μήνυμα, να διώξεις τις ενοχές που σου φορτώνουν οι άλλοι και φυσικά να ενημερωθείς σωστά! Προσπαθήστε να βλέπετε και να κρίνετε σωστά ακόμα κι αν υπάρχει πολύ σκοτάδι».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 13 Ιουνίου 1949: οι Έλληνες της ΕΣΣΔ εξορίστηκαν μαζικά, σαν ζώα, σε μέρη πρωτόγονα, από τους κομμουνιστές.

    ΙΣΤΟΡΙΑ , ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΖΗΤΗΜΑ 13 Ιουνίου 2021
    Οι Έλληνες της ΕΣΣΔ εξορίστηκαν μαζικά, σαν ζώα, σε μέρη πρωτόγονα – Η 13η Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε αυτούς
    Οι Έλληνες της ΕΣΣΔ εξορίστηκαν μαζικά, σαν ζώα, σε μέρη πρωτόγονα – Η 13η Ιουνίου είναι αφιερωμένη σε αυτούς
    ΧΑΚ
    Στις 13 Ιουνίου 1949 στη Σοβιετική Ένωση επιχειρήθηκε μία από τις μεγαλύτερες μετατοπίσεις πληθυσμών στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ακόμα και οι Έλληνες που έζησαν «πορείες θανάτου» από τους Οθωμανούς στον Πόντο την περίοδο 1916-1923, παρακολουθούσαν άναυδοι την τραγική τους μοίρα.

    Σε κάθε ελληνικό σπίτι σε όλη την παραλιακή γραμμή από την Ανάπα στην περιοχή του Κράσνονταρ έως το Σόχουμ της Αμπχαζίας και το Βατούμ της Αντζαρίας μπήκαν ένας αξιωματικός και ένας στρατιώτης.

    Λίγοι από τους άτυχους μετατοπισθέντες ενημερώθηκαν λόγω διαρροής πληροφοριών για την ενδεχόμενη βίαιη εξορία. Όπως δηλώνουν αυτόπτες μάρτυρες εκείνων των γεγονότων: «Επιτρεπόταν να πάρουν μαζί τους τόσα όσα χωρούσαν στην χειραποσκευή τους. Όλη η υπόλοιπη κινητή και ακίνητη προσωπική περιουσία κρατικοποιήθηκε».

    Η ιδιωτική περιουσία απαγορευόταν εξαρχής στα πλαίσια της σοσιαλιστικής ιδεολογίας. Οι προσωπικές οικίες των Ελλήνων είτε πουλήθηκαν είτε παραχωρήθηκαν δωρεάν στους νέους κατοίκους που μεταφέρθηκαν από το Βορρά της Ρωσίας στην περιφέρεια Κράσνονταρ και από τις ορεινές περιοχές της Γεωργίας στην Αμπχαζία και στην Αντζαρία.
    pontosnews.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην χώρα που σβήνει δημογραφικά αναβλήθηκε το συνέδριο Γονιμότητας επ' αόριστον λόγω διαφημιστικού βίντεο.
    Λυσσώδεις είναι οι επιθέσεις που δέχθηκε το σποτ για το συνέδριο Γονιμότητας, σε μία χώρα που σβήνει δημογραφικά με την ίδια την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να αναφέρεται πρόσφατα στο συγκεκριμένο πρόβλημα και να δίνει ως «λύση» την «ανανέωση» του ελληνικού πληθυσμού με παράνομους μετανάστες. Σε μία χώρα όπως η Ελλάδα που αντιμετωπίζει εντονότατο δημογραφικό πρόβλημα, φαίνεται πως δεν επιτρέπεται να φιλοξενηθεί μία άποψη σε δημόσιο χώρο, η οποία ευνοεί τη γονιμότητα και την επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού.
    Στην ακύρωση του Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί από τις 2 έως τις 4 Ιουλίου στα Ιωάννινα προχώρησε η οργανωτική επιτροπή, έπειτα από το σάλο που προκάλεσε το τηλεοπτικό μήνυμα.
    Συνέδριο Γονιμότητας: Η ανακοίνωση της επιτροπής για την ακύρωση
    Με ανακοίνωση στο Facebook η οργανωτική επιτροπή αναφέρει ότι δεν πρόκειται για ένα αμιγώς ιατρικό συνέδριο και ότι στόχος ήταν η ενημέρωση «στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας».

    «Η οργανωτική επιτροπή του «1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Γονιμότητας και Αναπαραγωγικής Αυτονομίας: Όρια και Επιλογές» αποφάσισε ομόφωνα την ακύρωση του, λόγω της αρνητικής αντίδρασης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης σε ένα τηλεοπτικό κοινωνικό σποτ, του οποίου το μήνυμα παρερμηνεύθηκε.
    Το συνέδριο στόχευε στην ανάδειξη των επιστημονικών δεδομένων σχετικά με την επίδραση της ηλικίας στη γυναικεία γονιμότητα, ενός φαινομένου το οποίο δεν είναι γνωστό στο γενικό πληθυσμό, τόσο στην Ελλάδα, όσο και διεθνώς, αλλά και στην παρουσίαση των επιστημονικών τρόπων επίλυσης του προβλήματος αυτού με τη σύγχρονη Αναπαραγωγική Ιατρική.
    Θέλουμε να τονίσουμε ότι το φαινόμενο αυτό είναι τελείως διαφορετικό από την υπογονιμότητα λόγω ιατρικών προβλημάτων της γυναίκας και του άνδρα.
    Ωστόσο, δεν πρόκειται για ένα αμιγώς Ιατρικό Συνέδριο, καθώς συμμετέχουν σε αυτό άτομα και φορείς εκτός του Ιατρικού χώρου, σε μία προσπάθεια ενημέρωσης της κοινωνίας και άμεσης εξεύρεσης λύσεων στα προβλήματα που ταλανίζουν ένα τμήμα του πληθυσμού μας.
    Παράλληλα, ζητήθηκε η συμμετοχή πολιτειακών στελεχών ώστε να τους παρουσιασθούν όλα τα δεδομένα του φαινομένου της πεπερασμένης αναπαραγωγικής ικανότητας και να ασκηθεί πίεση στην Πολιτεία, ώστε να συνδράμει με κοινωνικές-οικονομικές παροχές για τις γυναίκες και τα ζευγάρια που θα θελήσουν κάποια στιγμή στη ζωή τους να τεκνοποιήσουν.
    Η παρουσία στο συνέδριο διαφόρων άλλων μη ιατρικών κοινωνικών φορέων, της Ελλάδας και του Εξωτερικού, είχε ως στόχο την ευρύτερη διάδοση του μηνύματος. Το τηλεοπτικό μήνυμα που παρερμηνεύθηκε δεν είχε πρόθεση απαισιόδοξη, ρατσιστική ή σκοταδιστική και είχε λάβει την έγκριση του Ε.Σ.Ρ. και όλων των αρμόδιων φορέων προς χρήση.
    Παρουσίαζε την απαράδεκτη πίεση που δέχεται η σύγχρονη γυναίκα, ενώ αποσκοπούσε στην αντιμετώπιση των προβλημάτων γονιμότητας λόγω της αύξησης της ηλικίας με την ενημέρωση του πληθυσμού για τις δυνατότητες που παρέχει σήμερα η επιστήμη, προσφέροντας στη γυναίκα την πλήρη αυτονόμηση και απελευθέρωση της από λανθασμένα στερεότυπα. Πράγματι, σήμερα με την σωστή ενημέρωση και την Αναπαραγωγική Ιατρική, όπως συμβαίνει και σε πολλές αναπτυγμένες χώρες, οι γυναίκες μπορούν να επιλέξουν αν και πότε θα τεκνοποιήσουν, χωρίς να είναι εξαρτημένες από χρονικούς και κοινωνικούς περιορισμούς.
    Καθώς λοιπόν δεν κατέστη δυνατή η διεξαγωγή αυτού του σημαντικού συνεδρίου, ζητάμε από την Πολιτεία να αναλάβει την ευθύνη και να φροντίσει την ενημέρωση του πληθυσμού, διαφυλάσσοντας τις ελευθερίες και τις κατακτήσεις των γυναικών, ώστε να επιλέξουν και να επιδιώξουν την τεκνοποίηση όποτε και όπως οι ίδιες το επιθυμούν.
    Η Οργανωτική Επιτροπή
    K. Ζηκόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
    Ν. Νικολέττος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θράκης
    Κ. Νταφόπουλος Καθηγητής Μαιευτικής – Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σήμερα 14 Ιουνίου τιμάται ο Προφήτης Ελισσαίος.
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2020/06/14.html
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣΣΥΡΙΖΑ: Προτείνουν ξένους και μετανάστες και υιοθεσίες για το δημογραφικό! - Λέξη για τους πολύτεκνους Έλληνες.
    «Συνέδριο της ντροπής» χαρακτήρισε η περιφερειακή παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην Αττική, «Δύναμη Ζωής» το «Συνέδριο Γονιμότητας» το οποίο ήταν να διοργανωθεί στο Ιωάννινα, αλλά μετά τις λυσσώδεις επιθέσεις μίσους κατά των διοργανωτών αποφασίστηκε να μην γίνει τελικά.
    Παράλληλα η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί πως για την αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος, είναι οι υιοθεσίες από όλους, οι ξένοι και οι μετανάστες ενώ δεν αναφέρει πουθενά λέξη για τους πολύτεκνους.
    Σε ανακοίνωσή της η χαρακτηρίζει το συνέδριο «ντροπή και προκλητικά οπισθοδρομικό» ενώ εκφράζει έκπληξη και απορία για την υποστήριξη και συμμετοχή της περιφέρειας σε αυτό.
    Επίσης, ζητά από τη Διοίκηση της περιφέρειας να απαντήσει σε τι συνίσταται η υποστήριξη της, με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή αυτή και η συμμετοχή, εκθέτοντας θεσμικά τον φορέα και τέλος, εάν δέχεται την πρόταση της «Δύναμης Ζωής» για διοργάνωση συνεδρίου με αντικείμενο τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε ένα συνεκτικό σχέδιο δράσης, ενός νέου προνοιακού μοντέλου στη βάση επιδοματικών πολιτικών στήριξης των νέων ζευγαριών, της πολιτικής της αναδοχής, της τεκνοθεσίας για όλους, επαναπατρισμό των νέων, υποδοχής και ένταξης ξένων και μεταναστών κά, για τη σοβαρή αντιμετώπιση του δημογραφικού ζητήματος.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σύμβουλος Ερντογάν για τα Μ1117 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα: «Τους δίνουν ντενεκέδες - Θα ανοίξουν τενεκετζίδικο»!
    «Η Ελλάδα δεν έχει ούτε ψωμί να φάει».
    Σε εκπομπή μεγάλης ακροαματικότητας του CNNTURK εμφανίστηκε ο μόνιμος «ειδικός» σε θέματα Ελλάδος και σύμβουλος του Ερντογάν, ο Μεσούτ Χακί Τζασίν.
    Τα tourkikanea.gr αναφέρουν:
    «Η Τουρκία πάντοτε έχει έναν απαράλλαχτο κανόνα. Αν εσείς επεκτείνετε τα χωρικά σας ύδατα στα 12 μίλια, τότε γίνεται αυτό που σας είπε ο κ Νεντίμ, δηλαδή είναι αιτία πολέμου για την Τουρκία και η Τουρκία θα πολεμήσει την Ελλάδα
    (Αναφέρεται στις ΗΠΑ) Μα έδωσαν τόσα όπλα. Επιπλέον, αγόρασαν και Μιράζ (εννοεί Rafale). Δόθηκαν περίπου 70 ελικόπτερα. Παρέχονται ελικόπτερα Σινούκ
    Χίλια θωρακισμένα οχήματα έδωσαν, αλλά Θεέ μου αυτά είναι άχρηστα, όλα είναι τενεκέδες»
    Η Δημοσιογράφος τότε τον ρωτά «Γιατί τα δίνουν τότε»;
    Και ο αναλυτής απαντά πως «Προφανώς θα ανοίξουνε εκεί μαγαζί τενεκετζίδικο! Δίνουν ελικόπτερα, επιθετικά ελικόπτερα, μεταφορικά ελικόπτερα και επιπλέον παρέχουν συντήρηση. Και όλα αυτά τα δίνουν δωρεάν διότι η Ελλάδα δεν έχει ψωμί να φάει. Ιδιαίτερα αν τους δώσουν και τα F-35 τότε εμείς καήκαμε.»
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καθηγητής Γραβάνης για AstraZeneca: «Απαξιώνουν ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο και μπερδεύουν. τους πολίτες»
    «Μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες και συμβάλλουν στην απαξίωση της εμβολιαστικής προσπάθειας».

    Την απόφαση της μη χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 60 ετών σχολίασε ο καθηγητής φαρμακολογίας Αχιλλέας Γραβάνης.
    Χαρακτηριστικά είπε: «Ποιος πολίτης θα εμπιστευτεί πλέον το εμβόλιο αυτό όταν οι ηλικιακές ομάδες χορήγησης του έχουν γίνει πολλαπλές φορές γιο-γιο;»
    Σε ανάρτησή του ο καθηγητής αναφέρει πως θα ήταν πιο υπεύθυνο να αποσύρουν το εμβόλιο της AstraZeneca οι ευρωπαϊκοί και ελληνικοί οργανισμοί φαρμάκων από το να μπερδεύουν ακόμη περισσότερο τους πολίτες και να συμβάλλουν στην απαξίωση της εμβολιαστικής προσπάθειας. «Απαξιώνουν ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο που βοήθησε την Μεγάλη Bρετανια να μηδενίσει σχεδόν τους θανάτους λόγω κορωνοϊου (έχασε συνολικά 130.000 πολίτες της) ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη μετρά ακόμη απώλειες καθημερινά», έγραψε ακόμα ο κ. Γραβάνης.
    Αναλυτικά η άναρτησή του:
    «ASTRAZENECA ΓΙΟΓΙΟ
    Πάνω από τα 60, κάτω από τα 60, πάνω από τα 30! Θα ήταν πιο υπεύθυνο να δηλώσουν την απόσυρση του εμβολίου της AstraZeneca στους πολίτες οι Ευρωπαϊκοί και Ελληνικοί οργανισμοί φαρμάκων από το να τους μπερδεύουν ακόμη περισσότερο και να συμβάλλουν στην απαξίωση της εμβολιαστικής προσπάθειας, δίνοντας επιχειρήματα στους αντιεμβολιαστες. Ποιος πολίτης θα εμπιστευτεί πλέον το εμβόλιο αυτό όταν οι ηλικιακές ομάδες χορήγησης του έχουν γίνει πολλαπλές φορές γιο γιο! Απαξιώνουν ένα αποτελεσματικό και ασφαλές εμβόλιο που βοήθησε την Μεγάλη Bρετανια να μηδενίσει σχεδόν τους θανάτους λόγω κορωνοιου (έχασε συνολικά 130.000 πολίτες της) ενώ η υπόλοιπη Ευρώπη μετρα ακόμη απώλειες καθημερινά.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...