ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

11 Μαρτίου 2021

Ελληνική σημαία 300 τετραγωνικών στο Ρέθυμνο για τα 200 χρόνια από την Εθνεγερσία. ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ 1934.

 Ο ΙΟΥΔΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΝΙΚΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ. Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΙΗΣΟΥΣ ΓΙΑΧΒΕ.

 

 

1944348884_n

Οι Έλληνες βρίσκουν πάντα τρόπους να τιμήσουν την Πατρίδα και τους Αγώνες για τη Λευτεριά

Σε λίγες μέρες το Έθνος θα γιορτάσει τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Και μπορεί η πανδημία να μας χάλασε τα σχέδια για την 25η Μαρτίου που θα εορταζόταν με μοναδικές εκδηλώσεις και μεγαλειώδεις παρελάσεις, όμως οι Έλληνες δεν το βάζουν κάτω. Βρίσκουν πάντα τρόπους να τιμήσουν την Πατρίδα και τους Αγώνες για τη Λευτεριά.

Στο Ρέθυμνο πολίτες πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και αποφάσισαν να βάλουν το προσωπικό τους λιθαράκι στο να διεξαχθούν οι εορτασμοί στην πόλη με μεγαλοπρέπεια.

Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Ενεργών Πολιτών Ρεθύμνου ΣΥΝΠΟΛΙΣ, έφτιαξε μια ελληνική σημαία 300 και πλέον τετραγωνικών μέτρων, η οποία θα υψωθεί στις 24 Μαρτίου στην μαρίνα Ρεθύμνου.

 

facebook sharing button

ΣΠΑΝΙΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟΥ 1934

https://www.facebook.com/watch/apopsilive/

https://enneaetifotos.blogspot.com/2021/03/1934.html

 

  Σπάνιο βίντεο από την Κρήτη (Βορίζια, Καμάρες Ηρακλείου) 1934. Από το αρχείο του Ιωάννη Σαριδάκη από τις Καμάρες. 

Μουσική: Γιώργος & Νίκος Στράτακης- Ερωτόκριτος.

 

 

https://youtu.be/63sH952Tx-Q

 

 

 ApopsiLive.gr - Σπάνιο βίντεο από την Κρήτη (Βορίζια, Καμάρες) 1934.  Μουσική: ... | Facebook

 

Το φιλμ είναι ένα απόσπασμα το οποίο προέρχεται από την κάμερα του Ιωάννη Σαριδάκη από τις Καμάρες και του Ευστάθιου Στιβακτάκη (1891-1962), μετανάστη από τα Βορίζια, στην Αμερική, όπου πήγε το 1912 και εργάστηκε με επιτυχία ως φωτογράφος, μέχρι το θάνατο του το 1962, στην Αριζόνα του Τέξας.

Το 1934 επέστρεψε για πρώτη φορά στο χωριό του, όπου οι συγχωριανοί του τού επιφύλαξαν λαμπρή υποδοχή. Η κινηματογραφική μηχανή που έφερε μαζί του -κάτι πρωτοφανές για την εποχή- αποτύπωσε στιγμιότυπα από το χωριό, που όπως μπορείτε να διαπιστώσετε και σεις διέσωσαν μοναδικές εικόνες από τη ζωή των κρητικών του πολύ μακρινού χθες, που μέχρι τώρα έχουμε δει μόνο σε φωτογραφίες, αλλά όχι σε «κινούμενη εικόνα». 

 

 

 

 

 

ΒΙΝΤΕΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΤΟ 1935

 

 

 

 

 

 

 


https://youtu.be/3PLZLNxcTiU

https://enneaetifotos.blogspot.com/2017/02/1935.html 

http://www.daynight.com.gr/

Φανταζόσουν ποτέ ότι οι διηγήσεις των παππούδων και των γιαγιάδων σου για εκείνες τις μακρινές δεκαετίες, θα ερχόταν η στιγμή να ζωντανέψουν μπροστά στα μάτια σου;
Αν όχι, λογάριαζες χωρίς την FLR Archives, η οποία δημοσίευσε στο Vimeo ένα βίντεο γαλλικής παραγωγής και διάρκειας 26 περίπου λεπτών.
Σε αυτό, παρουσιάζονται διάφορες πτυχές της κρητικής καθημερινότητας, όπως αυτές λάμβαναν χώρα το μακρινό 1935: αγροτικές, κτηνοτροφικές και οικιακές εργασίες, λήψεις από μια γαμήλια τελετή, από ένα υπαίθριο γλέντι, ακόμη και από την μαρτυρική ζωή στη Σπιναλόγκα…
Ρίγη συγκίνησης για τις διηγήσεις των παιδικών μας χρόνων που παίρνουν σάρκα και οστά μέσα από την οθόνη μας.
 
 
 
ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...