ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Φεβρουαρίου 2021

ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΕΝΙΝ: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ». ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ». Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

 

Πως μπορεί η η σύγχρονη τεχνολογία να βοηθήσει στην αποκρυπτογράφηση της Γραμμικής Α;

 

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του Έβρου: Τους πιέζουν να πουλήσουν τα χωράφια τους για τους αλλοδαπούς.

 Ο ελληνικός πολιτισμός  που άνθησε στη Μεσόγειο, άσκησε επιρροή κατ' αρχάς στον ευρωπαϊκό χώρο και εν συνεχεία σε παγκόσμια κλίμακα.  "Στην Μεσόγειο", γράφει ο Γερμανός Εμιλ Λούντβιχ (1881-1948), «γεννήθηκαν, εξελίχθηκαν, πολέμησαν και ωρίμασαν οι επιστήμες και οι τέχνες μας. Το πνεύμα που εκπορεύεται απ' αυτές μένει παντοτινά ως σύμβολο.»  Από τη φύση της, η  Μεσόγειος  των  Ελλήνων,  είναι σχεδόν λίμνη και ωστόσο δεν είναι τέτοια.  Πρόκειται  για το υδάτινο όχημα το  Ελληνικού  πολιτισμού, το οποίο έγινε το κέντρο της πνευματικής ιστορίας  του  κόσμου.


Η Μεσόγειος του Ελληνισμού

11/04/2018,  Βήμα,  Ζουμπουλάκης Γιάννης 

Το ντοκιμαντέρ του Κώστα Βάκκα «Μεσόγειος - Η ελληνική λίμνη» μιλάει για την επιρροή των Ελλήνων σε όλον τον περίγυρό της, που άρχισε στα μέσα του 8ου π.Χ. αιώνα και επιζεί μέχρι τις μέρες μας

 «Στη Μεσόγειο», γράφει ο Γερμανός Εμιλ Λούντβιχ (1881-1948), «γεννήθηκαν, εξελίχθηκαν, πολέμησαν και ωρίμασαν οι επιστήμες και οι τέχνες μας. Το πνεύμα που εκπορεύεται απ' αυτές μένει παντοτινά ως σύμβολο.» Και είναι αλήθεια. Ο ελληνικός πολιτισμός μέσω του αποικισμού, που άνθησε στη Μεσόγειο, άσκησε επιρροή κατ' αρχάς στον ευρωπαϊκό χώρο και εν συνεχεία σε παγκόσμια κλίμακα, όπως μας θυμίζει το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος - Η ελληνική λίμνη» που σκηνοθέτησε ο Κώστας Βάκκας και που από την Πέμπτη 12 Απριλίου θα προβάλλεται στις αίθουσες.
Ο παράξενος υπότιτλος «Ελληνική λίμνη» οφείλεται σε μια μοναδικότητα της Μεσογείου συγκριτικά με τις άλλες θάλασσες. «"Από τη φύση της είναι σχεδόν λίμνη και ωστόσο δεν είναι τέτοια" ακούμε στην ταινία για το υδάτινο αυτό όχημα πολιτισμού το οποίο έγινε το κέντρο της πνευματικής ιστορίας» λέει ο σκηνοθέτης που έγραψε και τα κείμενα.
«Πριν από δύο και πάνω χιλιετίες, το φαινόμενο του αποικισμού των Ελλήνων ξεκίνησε και έμελλε να καλύψει όλον σχεδόν τον περίγυρο της Μεσογείου. Γι' αυτό και ο τίτλος αυτής της ταινίας -  "Μεσόγειος - Η ελληνική λίμνη" - έρχεται αυθόρμητα».


Διαδρομή στις ελληνικές αποικίες
Και είναι αυτά ακριβώς τα αίτια του αποικισμού, όπως επίσης η υποδοχή που επεφύλαξαν οι αυτόχθονες στους αποίκους και οι σχέσεις των αποικιών με τις μητροπόλεις, ορισμένα από τα σημαντικότερα θέματα με τα οποία ασχολείται η ταινία. Εμπορικές ανταλλαγές, θρησκευτικές επιρροές, διάδοση του τρόπου ζωής και της ελληνικής παιδείας μαρτυρούν τη γρήγορη εξάπλωση του ελληνικού πολιτισμού στις ακτές της Μεσογείου. Ο ελληνικός αποικισμός καθιέρωσε στον μεσογειακό κόσμο την «πόλη», αυτό το πρωτότυπο είδος κράτους που είναι χαρακτηριστικό της αρχαίας Ελλάδας.
Στην ουσία του, το ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος - Η ελληνική λίμνη» είναι μια διαδρομή στις πόλεις που ίδρυσαν οι Ελληνες· από τη Μαύρη Θάλασσα ως την Ισπανία και την Αφρική. Ονομάστηκαν αποικίες, αν και η Ελλάδα δεν είχε τάσεις παγκόσμιας κυριαρχίας και η εξάπλωση δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα. Οπως επισημαίνει ο γνωστός ιταλός ιστορικός, συγγραφέας και φιλόλογος Λουτσιάνο Κάνφορα, «η αποικιοκρατία με τη σημερινή έννοια της λέξης - και που οι απαρχές της βρίσκονται στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία - δεν έχει καμία σχέση με τις αποικίες των Ελλήνων. Η τεράστια εξάπλωση των αποικιών ήταν ο σημαντικότερος παράγοντας στη διάδοση του ελληνικού πνεύματος σ' όλον τον τότε γνωστό κόσμο. Τα ερείπια των ελληνικών πόλεων που είναι διάσπαρτα σ' όλη τη Μεσόγειο δίνουν χειροπιαστή απόδειξη για το μεγαλείο αυτού του πνεύματος» (ανάμεσα στα βιβλία του Κάνφορα που έχουν κυκλοφορήσει στην Ελλάδα ανήκουν τα «H δημοκρατία», «Εμείς και οι αρχαίοι», «Ελληνισμός, Αλεξάνδρεια»).

Από τη Σικελία έως τον Πόντο
Το «Μεσόγειος - Η ελληνική λίμνη» καλύπτει αρκετούς ιστορικούς - γεωγραφικούς «σταθμούς» των Ελλήνων. Μας θυμίζει ότι πρώτοι Ελληνες που μετανάστευσαν από τα μέσα του όγδοου π.Χ. αιώνα ήταν οι Ευβοείς και ίδρυσαν τους πρώτους οικισμούς στη Νότια Ιταλία ή στις ανατολικές ακτές της Σικελίας. Το παράδειγμά τους ακολούθησαν κάτοικοι της ηπειρωτικής Ελλάδας και των νησιών: γύρω στο 750 π.Χ. Μεγαρείς ιδρύουν τα Μέγαρα Υβλαια και οι Κορίνθιοι τις Συρακούσες, ενώ στα τέλη του όγδοου αιώνα Σπαρτιάτες ιδρύουν τον Τάραντα και άλλοι Πελοποννήσιοι εγκαθίστανται στη Σύβαρη και τον Κρότωνα. Απομεινάρια αυτής της Μεγάλης Ελλάδας υπάρχουν μέχρι σήμερα στις δύο ελληνόφωνες οάσεις, μία στην Καλαβρία και η άλλη στην Απουλία. 
Από τον έβδομο αιώνα αρχίζει η δεύτερη, τολμηρότερη περίοδος, με τους Ελληνες να εξερευνούν τις ακτές της Προποντίδας και του Εύξεινου Πόντου. Η επέκταση του Ελληνισμού φτάνει σε μια άλλη «ελληνική λίμνη», τη Μαύρη Θάλασσα. Ακολουθούν οι ακτές της Αφρικής, της Ισπανίας και της Λιγυρίας, αλλά με την επικράτηση του χριστιανισμού και κυρίως με τα διατάγματα του αυτοκράτορα Θεοδοσίου (4ος μ.Χ. αιώνας) δόθηκε το κύκνειο άσμα σ' έναν ανώτερο πολιτισμό. Η ανθρωπότητα γύρισε αιώνες πίσω.

Πρεμιέρα στη Θεσσαλονίκη

Οι Φωκαείς εξερεύνησαν τις δυτικές ακτές της Μεσογείου και γύρω στο 600 ίδρυσαν τη Μασσαλία. Ανατολικά της Μασσαλίας ιδρύθηκαν και άλλες αποικίες, όπως η σημερινή Νις (Νίκαια) και η Αντίμπ (Αντίπολις). Δυτικά της Μασσαλίας το Εμπόριο, που σήμερα ανήκει στην Ισπανία και όπως λέει ο Εουσέμπιο Πρατ, πρώην διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες, «οι σημερινοί Καταλανοί αισθάνονται πιο κοντά στους Ελληνες παρά στους υπόλοιπους Ισπανούς».
Μέχρι τα πρόσφατα χρόνια η Αίγυπτος διατηρούσε εστίες μεσογειακού Ελληνισμού με μεγάλη ανάπτυξη στο εμπόριο, στα γράμματα και στις τέχνες - αναδεικνύοντας, εξάλλου,  ως κορυφαία προσωπικότητα τον ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη. Σήμερα υπάρχουν περί τις 3000. Στον Πόντο, τέλος, ο Ελληνισμός κυριαρχούσε διαχρονικά μέχρι το 1923, όταν οι Νεότουρκοι με τους διωγμούς και τις σφαγές ανάγκασαν τους Ελληνες σε φυγή.
Γυρισμένο σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Αφρικής (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Λιβύη, Αίγυπτο, Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ουκρανία) το ντοκιμαντέρ του Κ. Βάκκα έκανε πριν από λίγο καιρό πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και η προβολή του στην Αλκυονίδα εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα της εταιρείας διανομής New Star που αφορά προβολές 12 ντοκιμαντέρ (εκ των οποίων πολλά σπάνια) στη συγκεκριμένη αίθουσα.  ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΖΗΝΩΝΟΣ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΥ:

Ο   ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΛΑΟΣ  ΕΙΝΑΙ  Ο   ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ   ΝΤΟΠΙΟΣ  ΑΥΤΟΧΘΩΝ  ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΗΣ      ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.  ΑΥΤΟΣ  ΠΟΥ  ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ  ΓΙΑ  ΧΙΛΙΕΤΙΕΣ   ΟΛΟΚΛΗΡΕΣ  ΓΥΡΩ  ΑΠ’  ΑΥΤΗΝ  ΤΗΝ  ΘΑΛΑΣΣΑ.

Ο  ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ  ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ,  ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΣ  ΚΑΙ   
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ  ΑΥΤΗΣ   ΤΗΣ  ΓΗΣ.    

Ας  πάμε,  για  παράδειγμα  στην  εποχή  του  Χριστού.   Υπήρχαν  χιλιάδες,  πραγματικά  χιλιάδες,  πόλεις
 γύρω  από  την  Μεσόγειο θάλασσα των  πέντε,  δέκα,   εκατό  και  πεντακοσίων  χιλιάδων  κατοίκων και  ήταν   Ελληνικές.   Όλη  η  νότια  Ευρώπη,  ο Εύξεινος  Πόντος,   η  βόρεια  Αφρική,  η  δυτική  Ασία  έσφυζαν  από   ελληνική  δραστήρια  παρουσία  (πολεμιστές, ναυτικοί,   αγρότες,   φιλόσοφοι,  επιστήμονες,  καλλιτέχνες, αθλητές).  Υπολογίζεται  ότι  ο  πληθυσμός  αυτής της   περιοχής ήταν  120.000.000  άνθρωποι  και  απ΄αυτούς   πάνω  από  40.000.000  ήταν  Ελληνικής  καταγωγής.   Το  «χριστιανικό μαρτυρολόγιο»  ομολογεί  ότι  από  τα   11.000.000  των «χριστιανών μαρτύρων» τα 8.000.000   
ήταν  έλληνες. 
         Εάν  δεν  υπήρχε  η  Μεσόγειος  θάλασσα  και  εάν   αντί  για  θάλασσα  είχαμε  μία  χερσαία έκταση  ξηράς, σαν  την  Ινδική υποήπειρο  ή  σαν  την  Κινεζική   ενδοχώρα,  φυσιολογικά  θα έπρεπε  ο ελληνικός  πληθυσμός  σήμερα  να υπερβαίνει  το  ένα   δισεκατομμύριο   (1.000.000.000),  περίπου  σαν  τους   Κινέζους  και  τους  Ινδούς,  οι  οποίοι  τότε είχαν   ανάλογο  πληθυσμό,  αλλά  ατελείωτη  ενδοχώρα για εξάπλωση.  Οι  αναλογίες  μπορεί  να  προχωρήσουν παραπέρα. Οι  Μογγόλοι  κατέκτησαν  και τις   δύο  αυτές  χώρες και   παρέμειναν εκεί  εκατοντάδες χρόνια. Η  βασική  μήτρα  όμως  του Ινδικού  και  του  Κινεζικού   λαού  παρέμεινε  αυθεντική  και    πολυπληθής.  

 ΓΙ’ ΑΥΤΟ  ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ  ΤΟ  ΠΕΛΩΡΙΟ  ΕΡΩΤΗΜΑ:
            ΠΟΥ  ΠΗΓΑΝ  ΑΥΤΟΙ  ΟΙ  ΕΛΛΗΝΕΣ;   

Δεν  άφησαν  απογόνους;  Εξολοθρεύτηκαν  από  τους   κατακτητές  ή  αφομοιώθηκαν  από τους  βαρβάρους   γύρω  από  την Μεσόγειο;  Μήπως  όλοι  οι  πληθυσμοί   στην  νότια  Ευρώπη,  την  βόρεια   Αφρική  και  την   δυτική  Ασία   είναι  βαρβαρόφωνοι Έλληνες;    
          Αντί  1  δισεκατομύριο  μείναμε  σήμερα  11.000.000.                                                                                                       
Aπό  το    300  μ.Χ. μέχρι  το  1.000 μ.Χ., oi  Αυτόχθονες  κάτοικοι  της  Μεσογείου,  που  φυλετικά  ήταν  Έλληνες κατά  80%, εξολοθρεύτηκαν σταδιακά, οι περισσότεροι   με  την   κατηγορία  του  «Ελληνισμού».  Έτσι,  εξοντώθηκε,  με  διάφορους τρόπους,   σχεδόν ολοσχερώς,  το  ευφυέστερο  και  ωραιότερο   γένος  ανθρώπων  που  κατοικούσε  γύρω  από  την   Μεσόγειο.  Πολλοί  λίγοι  αυθεντικοί  Έλληνες  κατόρθωσαν  να   επιζήσουν. 
ΑΛΛΟ,  ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΟ,  ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ:  OI  AXAIOI  KAΙ  Η  MYKHNAΪKH EΠΟXH


Οι  Αχαιοί  ήταν  οι  δημιουργοί  του  περιώνυμου   Μυκηναϊκού  Πολιτισμού,  που θεωρείται  ως   η  πρωϊμότερη   εκδήλωση  του  Ελληνικού  πνεύματος.

Υπολογίζεται  ότι  για  τον  Αρχαίο  κλασσικό πολιτισμό   γνωρίζουμε  σήμερα  μόνο το  3%  του  όγκου   των  επιτευγμάτων του. Τα  υπόλοιπα  χάθηκαν.  Για  τον  Κρητο-Mυκηναϊκό   πολιτισμό    γνωρίζουμε   μόνο  το  3  τοις  χιλίοις.  

Δηλαδή γνωρίζουμε  ελάχιστα  από  τα  κατορθώματα   των  πανάρχαιων  αυτών  προγόνων  μας.    Όπως έγραψε ο Πλάτων, ένας Αιγύπτιος ιερέας  εξήγησε   στον  Σόλωνα,  ότι   οι  Έλληνες  είναι   οι  σπουδαιότεροι  άνθρωποι  της γης, αλλά   είναι πάντα παιδιά, γιατί δεν  έχουν αναπτύξει καταγραφική  μέθοδο  για  τα  σπουδαία  έργα  τους  και  όταν   φυσικές  καταστροφές τους  πλήξουν,   αρχίζουν  πάλι   από  την  αρχή,  χωρίς   να  θυμούνται  τίποτε  από  τους  άξιους   προγόνους  τους.

Ο  Μυκηναϊκός  πολιτισμός  ήταν  ένας καταπληκτικός   πολιτισμός,  που  ξεκίνησε  το  1.800  π.Χ.,  άντεξε την         φυσική  λαίλαπα  με  την  έκρηξη του   ηφαιστείου της            Θήρας το  1.613  π.Χ.  και μετά δημιούργησε   ένα  θαυμάσιο  πολιτισμικό  περιβάλλον,  που   άνθισε  για
700  ολόκληρα χρόνια  και  έσβησε το  1.100  π.Χ.,  μετά  από  ένα σκληρό κλιματολογικό  καπρίτσιο   το  1.250  π.Χ.  

Οι  Αχαιοί, εξ  όσων ξέρουμε,  στην πανάρχαια  και      μυθική  εκείνη  εποχή,  προόδευαν ταχύτατα   σε όλους τους τομείς. Είχαν μεγάλη  πολιτική και  στρατιωτική ισχύ, σκληροτράχηλους πολεμιστές,  ανήσυχα δημιουργικά πνεύματα, εξαιρετικούς επιστήμονες (Δαίδαλος), ιατρούς (Ασκληπιός),
αστρονόμους,  καλλιτέχνες,  μουσικούς (Θάμυρις),   αθλητές (Αχιλλεύς). 

Ανέπτυξαν  δικό  τους  σύστημα  γραφής  και  κατά  την     διάρκεια   του  Τρωϊκού πολέμου,  ένας  μεγαλοφυής  Αχαιός,  ο  Παλαμήδης,  εφεύρε  το  φθογγολογικό           αλφάβητο  στην  βάση  της  Γραμμικής  γραφής  Β.              Όταν  οι Χετταίοι  βασιλείς  ασθενούσαν,  καλούνταν  Αχαιοί  ιατροί  για διάγνωση  και   θεραπεία.  Αυτό  μας  θυμίζει  τους  Πέρσες  βασιλείς   των  Κλασσικών χρόνων,  όταν  οι έλληνες ιατροί   γίνονταν  ανάρπαστοι  στην  περσική αυτοκρατορία. Το  1.300 π.χ. οι  Αχαιοί υπερτερούσαν    σε όλα τα  πεδία  των συγχρόνων τους  λαών ακόμη  και  των  μακρινών  όπως των  Ινδών  και  των
Κινέζων.
 Εάν  δεν  υπήρχε  το  ψυχρό  κλιματικό  γεγονός  του  1.250  π.Χ. η  ιστορία  του  κόσμου  θα  ήταν   διαφορετική.
 
       Οι  Αχαιοί  θα  δημιουργούσαν  τον  υπέροχο  κλασσικό  πολιτισμό   800  χρόνια  νωρίτερα.  Η  επιστημονική  σκέψη,  η φιλοσοφία,  τα  μαθηματικά,  οι  φυσικές,   βιολογικές  και  μηχανικές   επιστήμες  θα  ανέτειλαν  γρήγορα.  H  βιομηχανική  επανάσταση,    αντί  να  εμφανισθεί  το  1.700  μ.Χ.      θα  γινόταν   πιθανόν  το 200  π.Χ.  
Η ΕΛΛΑΣ  με  την ονομασία  ΑΧΑΙΙΣ   θα κυριαρχούσε σε  όλο  τον  κόσμο.   Θα  υπήρχε  ένα  παγκόσμιο   ελληνικό   κράτος   περί  το  100  π.Χ.
 Δεν  υπήρχαν  άξιοι   αντίπαλοι  για  να  ανταγωνιστούν το   δημιουργικό  ελληνικό  μυαλό  τον  καιρό  εκείνο.    Γι αυτό  έχει τόσο  μεγάλη  σημασία  η  μελέτη  του   Μυκηναϊκής  ιστορίας.  Το  ψυχρό  κλιματικό  γεγονός  του  1.250  π.Χ.    είναι  το μεγαλύτερο  ιστορικό  ατύχημα  για  την  ανθρωπότητα. Ο σύγχρονος βιομηχανικός πολιτισμός,   ελληνικό καθ’ολοκληρίαν δημιούργημα, θα είχε  ιστορία,   σήμερα,   δύο  χιλιάδες  χρόνια   και  όλος       ο  πλανήτης   θα  είχε  την  ονομασία   ΕΛΛΑΣ.   
Ο  Άνθρωπος,  ο  Έλληνας,  ο  Homo  Sapiens,  θα  ταξίδευε   στα  Άστρα και  στο  απέραντο  διάστημα,  ΜΙΛΩΝΤΑΣ   ΜΕ  ΤΗΝ  ΓΛΩΣΣΑ  ΤΟΥ  ΟΜΗΡΟΥ.
Στις  επόμενες  δεκαετίες   μπορεί  να  αποδειχθεί   ότι  η   ανθρωπότητα  έχασε πολύτιμο  χρόνο,   με  την  καθυστέρηση  και  την  ανακοπή  που
παρουσίασε,  η ανάπτυξη  του  ΑΡΧΑΙΟΥ  ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ    ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.
 Ίσως  αυτό  αποδειχθεί  καθοριστικό  αν  υπάρχουν   ανταγωνιστικές εξωγήινες ράτσες.   Ίσως  κάποια μέρα να γίνουμε  είλωτες μιας     εξωγήινης  διάνοιας,   γιατί  αργήσαμε  1000   χρόνια  την  διαστρική  μας  επέκταση.   
Ποιος  ξέρει;ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣΥ.Γ.44 χρόνια από την ίδρυση του κλεφτοΠΑΣΟΚ


ΣΤΟ  ΤΑΜΕΙΟ  ΤΟΥ  ΚΡΑΤΟΥΣ,  ΤΟ  1989,  ΟΤΑΝ  ΕΦΥΓΕ  Ο  ΑΝΔΡΕΑΣ  ΠΑΠΑΝΔΡΕΥΟΥ,   ΥΠΗΡΧΑΝ  ΜΟΝΟ  200.000  ΔΟΛΑΡΙΑ.
 Συμπληρώθηκαν 44 χρόνια από την ημέρα εκείνη (3 Σεπτεμβρίου του 1974) που ο εθνικός ολετήρας Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ), του κόμματος που έχει την μεγαλύτερη ευθύνη για τα δεινά τα οποία περνάει σήμερα ο ελληνικός λαός. Ο λαοπλάνος ιδρυτής και ηγέτης του ΠΑΣΟΚ ήταν ο άνθρωπος που έβαλε τα θεμέλια για όλες τις αρνητικές εξελίξεις της πολιτικής, της οικονομικής, της κοινωνικής και της πολιτισμικής ζωής της χώρας και απαξίωσε τις αξίες εκείνες που είναι απαραίτητες για να λειτουργήσει μια υγιής κοινωνία.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου γεννήθηκε το 1919 στη Χίο και ήταν γιος του Γεωργίου Παπανδρέου, Γενικού Διοικητή Αιγαίου τότε και μετέπειτα πρωθυπουργού και της Σοφίας….. Μινέικο.
Ο Ανδρέας ασπάστηκε τις μαρξιστικές ιδεοληψίες από τα μαθητικά του χρόνια. Αποβλήθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών εξαιτίας της συμμετοχής του στην έκδοση της μαθητικής εφημερίδας «Το ξεκίνημα» και του κομμουνιστικής εμπνεύσεως άρθρου του «Οι οικονομικές σχέσεις των τάξεων».
Στα φοιτητικά του χρόνια εντάχτηκε σε μια ομάδα Τροτσκιστών, την οποία διέλυσε ο Κωνσταντίνος Μανιαδάκης (επί κυβερνήσεως Μεταξά) το 1939 και ο Ανδρέας μαζί με τους συντρόφους του συνελήφθησαν από την Ασφάλεια. Αντίθετα από τους συντρόφους του, ο Ανδρέας διέθετε ισχυρά μέσα στην μεγαλοαστική τάξη όπου ανήκε. Με τη μεσολάβηση της γιατρού Χρυσούλας Ιωακειμίδου, πήρε διαβατήριο και πήγε στην Αμερική το 1940, όπου συνέχισε τις σπουδές του στις Οικονομικές Επιστήμες στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πολιτογραφήθηκε Αμερικανός πολίτης και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου υπηρέτησε στο αμερικανικό ναυτικό ως βοηθός νοσοκόμος. Στα μέσα της δεκαετίας του 1940 έγινε βοηθός καθηγητής στο Χάρβαρντ ενώ στη συνέχεια δίδαξε Οικονομικά στα πανεπιστήμια της Μινεσότας και Μπέρκλεϋ.
Στα είκοσι περίπου χρόνια που παρέμεινε στις Η.Π.Α., ο Ανδρέας ενδιαφέρθηκε πρωτίστως για την ακαδημαϊκή του καριέρα και δεν διατηρούσε πολλές συνδέσεις με την ελληνική ομογένεια.
Το 1959 επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του ψευτοεθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή (με τη μεσολάβηση του πατέρα του, Γεωργίου Παπανδρέου) για να οργανώσει το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (Κ.Ε.Π.Ε.). Λίγο αργότερα εντάχθηκε στο κόμμα της Ένωσης Κέντρου, πρόεδρος του οποίου ήταν ο πατέρας του Γεώργιος Παπανδρέου και εκλέχτηκε βουλευτής Αχαΐας τον Φεβρουάριο του 1964. Για μικρά χρονικά διαστήματα διετέλεσε υπουργός Προεδρίας και Αναπληρωτής υπουργός Συντονισμού, όταν υπουργός στο ίδιο υπουργείο ήταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Ο φιλόδοξος και αριβίστας Ανδρέας πρωτοστάτησε στα περίφημα «Ιουλιανά» του 1965 και κατηγορήθηκε ως αρχηγός της οργάνωσης «ΑΣΠΙΔΑ». Όταν έγινε το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου του 1967, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Αποφυλακίστηκε με τη μεσολάβηση των Η.Π.Α. και  επέστρεψε στη δεύτερη πατρίδα του, την Αμερική.
Ίδρυσε το Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα (Π.Α.Κ.) στη Σουηδία τον Φεβρουάριο του 1968. Συνδέθηκε φιλικά με τον διάδοχο του Τρότσκι στη γραμματεία της 4ης Διεθνούς, Μιχάλη Ράπτη (γνωστό ως «Πάμπλο»).

Η ιδρυτική Διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτεμβρίου  του 1974 παρουσιάστηκε από τον Ανδρέα Παπανδρέου στο ξενοδοχείο King George της Αθήνας. Οι θέσεις της διακήρυξης τοποθετούνταν στις παρυφές της άκρας αριστεράς και στόχευαν στο παραπλανητικό τετράπτυχο: λαϊκή κυριαρχία, εθνική ανεξαρτησία, κοινωνική απελευθέρωση και  δημοκρατική διαδικασία, θέσεις που μέσα σε λιγότερο από 40 χρόνια, αποδείχτηκαν φούμαρα, καθώς η Ελλάδα έχει πλέον καταστεί Προτεκτοράτο των διεθνών τοκογλύφων, λόγω των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τα κλεπτοκρατικά-φαυλοκρατικά κόμματα της μεταπολίτευσης, με το κλεφτοΠΑΣΟΚ να φέρει βεβαίως την μεγαλύτερη ευθύνη.

Συμμετείχαν επίσης αρκετοί Τροτσκιστές (κάποιοι από τους οποίους ήταν «σύντροφοι» του Ανδρέα στα νεανικά του χρόνια), πρώην βουλευτές της αριστερής φράξιας της Ένωσης Κέντρου, μέλη της οργάνωσης «Δημοκρατική Άμυνα», καθώς και πολλοί μικροαστοί αριστεροί που παρίσταναν τους «αντιστασιακούς» κατά της «επάρατης χούντας». Όπως γράφει χαρακτηριστικά ο Θύμιος Παπανικολάου στο βιβλίο «ΠΑΣΟΚ, δώρο και εκδίκηση της Ιστορίας» (Εκδόσεις ΡΕΣΑΛΤΟ, 2008): «μια ατέλειωτη σειρά από γνωστούς πολιτικούς, δικηγόρους, καθηγητές της αστικής και μικροαστικής τάξης, που φιγουράρανε με το χρίσμα του αντιστασιακού…με χάος πολιτικής σύγχυσης στο μυαλό τους»
Το ΠΑΣΟΚ της πρώτης περιόδου, λίγα χρόνια πριν γίνει κυβέρνηση, υπήρξε το πιο αριστερό και «ριζοσπαστικό» κόμμα της Ευρώπης, έχοντας ως βασικό πρόσταγμα την «Σοσιαλιστική Αλλαγή». Αυτοπροσδιοριζόταν ως μαρξιστικό και ταξικό κίνημα, διακηρύσσοντας ότι βάση της πολιτικής του ιδεολογίας είναι ο Μαρξισμός. «Το ΠΑΣΟΚ είναι το σοσιαλιστικό κίνημα της χώρας μας και σαν τέτοιο δεν μπορεί παρά να είναι μαρξιστικό» («Σοσιαλιστικός Μετασχηματισμός», Εκδ. ΠΑΣΟΚ, 1975, σελ. 15).
«Το φριχτό φιάσκο της Αλλαγής» (Εκδόσεις ΓΟΡΔΙΟΣ, 2011) το πρώην μέλος του Π.Α.Κ. και του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Τσαγκούδης
«Ο Ανδρέας γνώριζε καλά την ψυχολογία του ελληνικού λαού από τα χρόνια εκείνα που μπήκε στην πολιτική με τη σημαία της Ένωσης Κέντρου. Ήξερε να επαινεί και να κολακεύει τις αδυναμίες και τα ελαττώματα των Ελλήνων. Έτσι συμπεριφέρονται οι λαϊκιστές ηγέτες. Αυτά είναι τα όπλα τους. Ο Ανδρέας έπαιζε τέλεια το ρόλο του ηθοποιού. Κατέβαινε στο επίπεδο του αγρότη, του εργάτη, του βιοπαλαιστή, κέρδιζε τη συμπάθειά του και του υφάρπαζε την ψήφο. Οι αφελείς και ευκολόπιστοι αυτοί βιοπαλαιστές δεν σκέπτονταν, ότι ο Ανδρέας δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτούς, αντίθετα μάλιστα ήταν γόνος ενός πολιτικού τζακιού, που έφερε συνευθύνες  για την ταλαιπωρία των Ελλήνων και τη μιζέρια της Ελλάδας».

Το πατριωτικό σύνθημα του πολιτικού απατεώνα Ανδρέα «Η Ελλάδα στους Έλληνες» ήταν αντιγραφή του αντίστοιχου συνθήματος «Η Γερμανία στους Γερμανούς» των Εθνικοσοσιαλιστών. Ακόμη και η μουσική στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ προέρχονταν από το περίφημο έργο Carmina Burana του Γερμανού εθνικοσοσιαλιστή μουσικοσυνθέτη Carl Orff,.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου διατηρούσε στενές σχέσεις με τον συνταγματάρχη Καντάφι και χαρακτήρισε το καθεστώς της Λιβύης «διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων».

Μάνος Μάρκογλου, καθηγητής σε διάφορα αμερικανικά πανεπιστήμια,  γνώριζε τον Ανδρέα από πολύ κοντά: «Ο Ανδρέας ήταν αντιφατικός, αμφίγνωμος, άφιλος, αγνώμων, ανακριβολόγος, ιδεολογικά αδέσποτος, κοινωνικά αδιάκριτος, πολιτικά άδικος, λεκτικά αοριστολόγος, επιστημονικά ακαθόριστος, αγωνιστικά άκαμπτος, ψυχολογικά αλύτρωτος, κοινοβουλευτικά άκοσμος».Όλοι σχεδόν οι χαρακτηρισμοί που αποδίδει ο Μάρκογλου στον πολιτικό απατεώνα Ανδρέα ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ο φίλος και προσωπικός του γιατρός Παρασκευάς Αυγερινός, που υπήρξε και υπουργός του κλεφτοΠΑΣΟΚ, στο βιβλίο  «Η Αλλαγή τελείωσε νωρίς» (Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ, 2013) περιγράφει τον Ανδρέα ως άτομο παθολογικά ανασφαλές με την ανασφάλειά του να είναι αποτέλεσμα της χρόνιας κατάθλιψης από την οποία υπέφερε ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του ’70. Για την αντιμετώπιση της «διπολικής διαταραχής», ο Ανδρέας ακολουθούσε μακροχρόνια θεραπεία φαρμακευτικής και ψυχολογικής υποστήριξης.


Από  το  «Δελτίο των 11»  του  Σπύρου  Χατζάρα

2/9/18
Επειδή βγήκαμε στο ξέφωτο από το «μνημόνιο», Τσιπρέσκου που συνεχίζει τις «μεταρρυθμίσεις».
 Το πραξικόπημα της 3ης/15Σεπτεμβρίου 1843 του Μαξ ντε Ροστίλντ που οργάνωσε ο τοκογλύφος Ρουφιανογιάννης, έγινε για να εξασφαλιστεί η εκπλήρωση των όρων του μνημονίου, που υπογράφηκε σαν σήμερα 2/14 Σεπτεμβρίου .με μέτρα 3,6 εκατομμυρίων δραχμών υπέρ των δανειστών.

Με το μνημόνιο, του 1843

– Απολύθηκε το ένα τρίτο των Δημοσίων υπαλλήλων και μειώθηκαν κατά 20% οι μισθοί όσων παρέμειναν. Απολύθηκαν όλοι οι υπάλληλοι του εθνικού τυπογραφείου, οι δασονόμοι και οι δασικοί υπάλληλοι, οι μηχανικοί του Δημοσίου και σταμάτησαν τα δημόσια έργα. Καταργήθηκαν εντελώς όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του κράτους και μειώθηκαν κατά 60% οι στρατιωτικές δαπάνες.
Εφαρμόστηκε δηλαδή η μεταρρύθμιση για το « λιγότερο κράτος».

– Σταμάτησε η χορήγηση συντάξεων στους Αγωνιστές.

 – Αυξήθηκαν οι δασμοί και οι φόροι χαρτοσήμου και επιβλήθηκε προκαταβολή στην είσπραξη του φόρου εισοδήματος.
-Νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα κτίσματα με πληρωμή προστίμων νομιμοποίησης.
 Περαιώθηκαν συνοπτικά όλες οι εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις των φοροφυγάδων με την καταβολή εφάπαξ ποσού.

 Αυτά ανέλαβε να εφαρμόσει η «Επανάσταση» του Μαξ .
Το Σύνταγμα ήταν προοδευτική ... «μεταρρύθμιση».
Τρείς  του Σεπτέμβρη να γελάς! 
3/9/18
Ο Αντρέ, ήταν Τροτσκιστής. Και μαζί με τον (συνιδρυτή) Μιχάλη Ράπτη ή Πάμπλο, διάλεξαν για την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ την 3ης Σεπτέμβρη, λόγω της ίδρυσης το 1938 στο Παρίσι της 4ης Διεθνούς. Αυτό ήταν το μήνυμα στους έξωθεν και «Άνωθεν». Για τους χαζούς εσωτερικού, είπαν ότι θυμήθηκαν το πραξικόπημα του Ρουφιανογιάννη με το οποίο ο μεταρρυθμιστής Μαξ ντε Ροτσίλντ, οδήγησε την ψωροκώσταινα από την απόλυτη μοναρχία στη «συνταγματική μοναρχία».
Ολέ!ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ,  ΜΕΘΟΔΙΚΑ,  ΜΕ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ,  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ  ΚΑΙ  ΤΗΝ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΝΕΟΛΑΙΑ  ΟΙ  ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ  ΕΛΛΗΝΕΣ  ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ  ΟΙ  ΕΒΡΑΙΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.  ΜΙΚΡΟΙ  ΑΓΓΛΟΙ  ΜΑΘΗΤΕΣ  ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑΙ  ΑΡΧΑΙΑ  ΕΛΛΗΝΙΚΑ  ΑΠΟ  ΤΟΥΣ  ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ  ΤΟΥΣ  ΣΕ  ΜΟΥΣΕΙΟ  ΤΗΣ  ΑΓΓΛΙΑΣ. 


 

Διαβάστε  και  τα  παρακάτω  άρθρα  των  "Αυτόχθονων  Ελλήνων"  για  να  μάθετε  ποιος  διαμορφώνει  την  πρόσφατη  ιστορία  μας:    ‏


 5.   ΕΒΡΑΙΟΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ: «ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ  ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ. ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΛΑ, ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ».

6.  Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΡΑΜΠ ΠΟΥ ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΤΗΚΕ ΣΤΟΝ ΙΟΥΔΑΪΣΜΟ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑ ΕΣΘΗΡ;

«ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ».


   8.   ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΤΟΥ Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ». ΤΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΑΓΓΛΟΦΩΝΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΤΟΥ 20ΟΥ ΑΙΩΝΑ.

  9.   ΕΖΡΑ ΠΑΟΥΝΤ: «ΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ  ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΗΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ».

  
    11.   ΡΟΤΣΙΛΝΤ: "Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ
      

   
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...