ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΜΣΕΝ – ΣΟΪΜΠΛΕ.

 

Κονγκό: Εκατοντάδες κρούσματα βουβωνικής πανώλους. ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ). 

 

ΤΟΜΣΕΝ:   Αγαπητέ Βόλφγανγκ  στην  Ελλάδα εκτός από τον ανόητο λαό ευθύνη έχουν και οι ντόπιοι Ολιγάρχες, η ελίτ της χώρας την οποία κι εσύ κατέκρινες το 2010…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Ακου Πολ…Πράγματι έτσι είναι. Οι Ελληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό Κράτος είναι οι αιτίες της χρεοκοπίας. Αλλά εάν οι Ελληνες δεν μπορούν να απαλλαγούν από τους διεφθαρμένους Ολιγάρχες τους πρόκειται για έναν ανόητο λαό ηλιθίων. Και οι ηλίθιοι πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά για να συνέλθουν…




ΤΟΜΣΕΝ:  Πράγματι κι εγώ μετά από 7 χρόνια παρουσίας μας στην Ελλάδα πιστεύω ότι οι Ελληνες είναι ένας λαός κακομαθημένων ηλιθίων, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς αρετές, χωρίς αυτοσεβασμό. Είναι τόσο ηλίθιοι που καταπίνουν το ένα Μνημόνιο μετά το άλλο ενώ βλέπουν ότι αυτά δεν ακουμπάνε το πελατειακό κράτος και τους Ολιγάρχες του…

ΣΟΪΜΠΛΕ:  Δεν είναι δική μας δουλειά Πολ να εξουδετερώσουμε τους Έλληνες Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι δουλειά των ελληνικών κυβερνήσεων. Αυτές όμως στηρίζονται στους Ολιγάρχες και στο διεφθαρμένο πελατειακό κράτος…Είναι θέμα των ηλιθίων Ελλήνων πολιτών να ξεσηκωθούν ενάντια στις κυβερνήσεις τους, τους Ολιγάρχες και το πελατειακό κράτος.  Ωσπου να συμβεί αυτό οι ηλίθιοι Ελληνες θα ζουν με Μνημόνια για παραδειγματισμό…


Σημείωση  Ζ.Π.:  ΄Οποιος  διαβάσει  τις  αρκετές  δηλώσεις  και  συνεντεύξεις  του  Τόμσεν  για  την  μακρόχρονη  παρουσία  του  στην  Ελλάδα,  αισθάνεται  μια  βαθιά  ντροπή  για  το  επίπεδο  των  Ελλήνων  πολιτικών  και  των  δημόσιων  προσώπων.  Πολιτικοί,  δημόσια  πρόσωπα,  συνδικαλιστές,  πήγαιναν  στον  Τόμσεν  και  αλληλοκαρφώνονταν,  ρουφιάνευαν  ο  ένας   τον  άλλο,  ρεζιλίκια,  γελοιότητες,  ποδοσφαιροποίηση  της  πολιτικής  και  κοινωνικής  ζωής,  τραγελαφικές  καταστάσεις,  που  μόνο  στην  Ελλάδα  έζησε  ο  καψερός  Τόμσεν.  Φαντάζομαι  ότι  στην αρχή  θα  ένοιωθε  έκπληξη  και  απορία,  μετά  θα  γελούσε  με  τις  ώρες  με  τα  καμώματα  της  κουτοπόνηρης  νεοελληνικής  ράτσας    και  μετά  βέβαια  θα  ήρθε  η  οργή  και  ο  θυμός  για  την  συσσωρευμένη  ανικανότητα  αυτής  της  φυλής.   
Θυμάμαι  μία  δήλωσή  του:  πήγε  για  έλεγχο  στο  μεγαλύτερο  νοσοκομείο  της  χώρας,  στον  "Ευαγγελισμό"  Αθηνών  και  ζήτησε  τα  αρχεία  εισροών  - εκροών.  
"Μού έφεραν,  δήλωσε,  με  10  καροτσάκια  που  χρησιμοποιούν  οι  οικοδόμοι,  κάτι  παλιά  χειρόγραφα  βιβλία  γεμάτα  βρωμιά".  "Τους  ρώτησα  θέλω  τα  ηλεκτρονικά  αρχεία  και  μου  είπαν  δεν  έχουμε  ηλεκτρονικά  αρχεία,  χειρόγραφα  τα  κάνουμε".  Ήταν  το  έτος  2010,  όλος  ο  κόσμος  χρησιμοποιούσε  υπολογιστές  εκτός  της  Ελλάδος.  "Τους  απάντησα,  συνεχίζει  ο  Τόμσεν,  ότι  πριν  10  χρόνια,  ήμουνα  σε  επιθεώρηση  σε  νοσοκομεία  της   Νιγηρίας  και  όλα  εκεί  ήταν  μηχανογραφημένα"...   




Και  ένα  ακόμη.  Όταν οι  ηλίθιοι  πολιτικοί  ζητούν  από  τον λαό  "αξιοκρατία"  άραγε  δεν  αντιλαμβάνονται  πόσο  κωμικό  ακούγεται  αυτό;
Η  αξιοκρατία  πράγματι  πρέπει  να  υπάρξει  και  στην  Ελλάδα  επιτέλους.  Αλλά  πρέπει  να  αρχίσει  πρώτα  από  τους  πολιτικούς  της  βρωμερής  οικογενειοκρατίας.
Εάν  δεν  σαρωθεί  ολοκληρωτικά  η πολιτική  οικογενειοκρατία  ποτέ  δεν  θα υπάρξει  ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ  στην  Ελλάδα  και  ποτέ  δεν  θα  πάει  μπροστά  αυτήν  η  χώρα. 


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
  1. «Εξαφανίστηκαν» 502 δικογραφίες από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας. ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ.
    Σαν να άνοιξε η γη και τις κατάπιε… Οι διάδικοι αναμένουνε την δικαίωση τους και οι 502 δικογραφίες εξαφανίστηκαν από το Πρωτοδικείο Κέρκυρας ως δια μαγείας. Ούτε καρφίτσες να ήτανε δεν θα είχαν χαθεί με τέτοια ευκολία.
    Η είδηση προκαλεί εύλογες απορίες, για το πως χάθηκαν από την εισαγγελία της Κέρκυρας τόσες πολλές δικογραφίες ενώ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, κάνει λόγο για «πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη».
    Σύμφωνα με πληροφορίες η υπόθεση της εξαφάνισης των δικογραφιών έφτασε μέχρι τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλη Πλιώτα, ο οποίος διέταξε άμεσα την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκαν οι δικογραφίες, και αν συντρέχουν λόγοι αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων. Στο πλαίσιο της έρευνας την οποία διενεργεί ήδη ο αρμόδιος εισαγγελέας του νησιού, καλούνται να καταθέσουν υπάλληλοι της εισαγγελίας Πρωτοδικών, ενώ κατά τις ίδιες πληροφορίες ερευνώνται καταγγελίες για αμέλεια συγκεκριμένου εισαγγελικού λειτουργού.
    Εισαγγελικές πηγές ανέφεραν χαρακτηριστικά στο “dikastiko», ότι στο πλαίσιο της έρευνας εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα ενδελεχώς, αναζητούνται ευθύνες και αν υπάρχουν σκοπιμότητες στην εξαφάνιση των δικογραφιών».
    Η ίδια πηγή ανέφερε ότι η έρευνα «έχει τη μορφή του κατ’ επείγοντος λόγω της σπουδαιότητας της, και επειδή οι προθεσμίες στις ποινικές υποθέσεις …τρέχουν προς αποφυγή κινδύνου παραγραφής, που σε κάποιες των περιπτώσεων μοιάζει να είναι αναπόφευκτο». Πάντως σύμφωνα με την εφημερίδα «Ενημέρωση» Κέρκυρας, ο εισαγγελέας Εφετών Κέρκυρας που χειρίζεται την έρευνα, έχει δώσει εντολή να ανασυσταθούν οι φάκελοι των 502 υποθέσεων αντλώντας στοιχεία από όλες τις πιθανές πηγές. Η ίδια εφημερίδα στο δημοσίευμα της σημείωνε με νόημα ότι «οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν από καιρό το θέμα».
    Κλονίζεται το αίσθημα ασφάλειας
    Η διαπίστωση της εξαφάνισης των δικογραφιών, φέρεται να έγινε αντιληπτή, πριν από περίπου δύο μήνες, περίοδο κατά την οποία η χώρα βρισκόταν σε lockdown, λόγω της πανδημίας και προς αποτροπή διασποράς του κορονοϊού είχε ανασταλεί προσωρινά και η λειτουργία των δικαστηρίων.
    Αιχμηρή ανακοίνωση για την υπόθεση της εξαφάνισης των 502 δικογραφιών, εξέδωσε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κέρκυρας, Γιώργος Καλούδης, «Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός, που προκάλεσε σοκ και έκπληξη», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΔΣΚ.
    Για γεγονός, το οποίο έχει προκαλέσει σοκ και έκπληξη, όχι μόνο σε τοπικό, αλλά σε πανελλαδικό επίπεδο, καθώς είναι πρωτόγνωρο για τα δικαστικά πράγματα της χώρας, κάνει λόγο ο Γιώργος Καλούδης.
    Ο πρόεδρος του ΔΣΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 16 Ιουνίου αναφέρεται στο αίσθημα ασφάλειας, τόσο των πολιτών, όσο και των δικηγόρων, το οποίο έχει κλονισθεί από την πρωτόφαντη αυτή υπόθεση εξαφάνισης 502 -σύμφωνα με τα στοιχεία του Δ.Σ.Κ.- φακέλων από το Δικαστικό Μέγαρο του νησιού.
    Επί λέξει η ανακοίνωση του Γιώργου Καλούδη για τη συγκεκριμένη υπόθεση αναφέρει τα εξής:
    «Η εξαφάνιση 502 ποινικών δικογραφιών από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Κέρκυρας είναι ένα πρωτόφαντο, πρωτόγνωρο πανελληνίως γεγονός που προκάλεσε σοκ και έκπληξη. Δεν είναι ούτε 5 δικογραφίες ούτε 10 δικογραφίες, είναι 502 ή όσες είναι τελικά.
    Συμπεριλαμβάνονται υποθέσεις από το 2010 και αρκετές ή πολλές είναι παραγεγραμμένες ήδη λόγω της 5ετούς παραγραφής. λίτες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και ανέμεναν τη δίκη τους αλλά και πολίτες που αδίκως κατηγορήθηκαν και ανέμεναν να αποδείξουν το δίκιο τους και το άδικο της κατηγορίας απογοητεύτηκαν διότι δεν έτυχαν δίκης.
    Μακράν απέχει η δίκαιη δίκη. Κλονίσθηκε το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών και των δικηγόρων. Dikastiko.gr
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ. ΠΡΩΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΚΑΤΑ ΝΥΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή : «Η Ράικου δεν δίστασε ακόμη και τα παιδιά της να θυματοποιήσει»
      «Δεν αναφέρθηκα στα παιδιά της κ. Ράικου. Στο ψέμα της αναφέρθηκα. Διότι ακόμη και τα παιδιά της χρησιμοποιεί και τα θυματοποιεί», σχολίασε λίγο προτού αποχωρήσει από τη Βουλή ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος που ρωτήθηκε από δημοσιογράφους.
      Ο κ. Παπαγγελόπουλος ο οποίος κατήγγειλε αλλοίωση των λεγομένων του στην επιτροπή, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους:
      «Εγώ αναφέρθηκα στα παιδιά της κ. Ράικου διότι λέει ψέματα ότι τα έστειλε στο εξωτερικό επειδή φοβόταν τρομοκρατική επίθεση, επειδή δήθεν είχε στοχοποιηθεί εξαιτίας μου.
      Δεν είμαι εγώ όμως που εξαργύρωσα την εισαγγελική μου ιδιότητα με συναλλαγή με πολιτικούς. Η κόρη μου μπήκε στη Βουλή αφού εγώ είχα συνταξιοδοτηθεί. Ο γιος μου εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα. Οι δικηγόροι κάπου εργάζονται. Έχει αποδοχές τον κατώτατο που προβλέπει η σύμβαση. Η κ. Ράικου έβγαλε μια κατάπτυστη ανακοίνωση. Αλλά είχε καταθέσει ότι έστειλε τα παιδιά της στο εξωτερικό επειδή φοβήθηκε για τη ζωή τους. Αν και τα είχε ήδη στείλει στην Αμερική τότε».
      Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να μην συνεχιστεί η αλλοίωση των όσων καταθέτει στην επιτροπή και κατήγγειλε ότι επιχειρείται από συγκεκριμένα κέντρα να συσκοτισθεί πως «οι κατηγορίες που του αποδίδονται, έχουν αποδομηθεί λέξη προς λέξη, και με νομικά και με λογικά επιχειρήματα».
      Κατήγγειλε επίσης τους βουλευτές της ΝΔ και του Κινήματος Αλλαγής ότι συνεχίζουν να μην προσδιορίζουν για ποια ακριβώς πραγματικά περιστατικά τον κατηγορούν.
      Επανέλαβε παράλληλα ότι τις ημέρες που θα ακολουθήσουν, «θα ασκήσει στο ακέραιο τα υπερασπιστικά του δικαιώματα γιατί το οφείλει στην τιμή και την υπόληψή του, το οφείλει στην οικογένεια του και το οφείλει στη Δικαιοσύνη και στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων, που όχι μόνο σπιλώνονται από ενέργειες και συμπεριφορές ελάχιστων επίορκων συναδέλφων τους, αλλά καταπιέζονται από τους προστάτες, τους πραγματικούς νταβατζήδες της Δικαιοσύνης για πολλά χρόνια». Θα κατονομάσω και τους νταβατζήδες στη Δικαιοσύνη που έχουν το θράσος να παριστάνουν τους τιμητές, είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος
      Τέλος, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός, με τις δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, επιβεβαίωσε όσα είπε στην προανακριτική επιτροπή. Πως δηλαδή, «η Ελένη Ράικου εκτελεί το σχέδιο του Αντώνη Σαμαρά με τον οποίο δυστυχώς, ο ίδιος (σ.σ. ο Παπαγγελόπουλος) τους γνώρισε, γιατί η κ. Ράικου ζητούσε ρουσφέτια και εκείνος δεν μπορούσε να τα ικανοποιήσει και δεν ήθελε να ανακατευτεί».
      Ζ.Π.


      Διαγραφή
  2. Η Μαρέβα πουλάει τις μετοχές της στην Zeus + Dione.
    Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι πουλάει τις μετοχές της εταιρείας Zeus + Dione και αποχωρεί από όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, η κα Γκραμπόφσκι αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Zeus+Dione λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
    Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες πώλησης των μετοχών της εταιρείας Zeus + Dione, ενώ παράλληλα προτίθεται να αποχωρήσει και από την αντιπροεδρία της οργάνωσης Endeavor στην Ελλάδα.
    Η επαγγελματική σταδιοδρομία της κυρίας Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη ξεκίνησε το 1996 από την Deutsche Bank. Το 2007 ίδρυσε την MG Capital Advisors SA και το 2010 την Eternia Capital. Στον χώρο της μόδας μπήκε το 2012, μαζί με τη φίλη της Δήμητρα Κολοτούρα, ιδρύοντας τον οίκο Ζeus + Δione έπειτα από πρόταση του σεναριογράφου του «Κυνόδοντα», Ευθύμη Φιλίππου.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΟΥΛΗΣ: «Με «ψηφιακή οικονομία» & «έξυπνη γεωργία» θα ζουν πλέον οι κάτοικοι στα ενεργειακά πεδία λιγνίτη που κλείνει η κυβέρνηση».
      Τις βασικές κατευθύνσεις του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, για την απολιγνιτοποίηση παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με την κυβέρνηση, οι κάτοικοι που δούλευαν στα εργοστάσια και στα ορυχεία πλέον θα ζουν από την «έξυπνη γεωργία» και την «ψηφιακή οικονομία»
      «Η απεξάρτηση από τον ρυπογόνο λιγνίτη είναι προς το συμφέρον των τοπικών κοινωνιών και το σχέδιο που εκπονείται είναι θεμέλιο για μία νέα ζωή σε αυτές τις δύο περιοχές, με ένα καινούργιο παραγωγικό μοντέλο, με πολλές δουλειές και μεγαλύτερες προοπτικές», τόνισε ο Κ.Μητσοτάκης.
      Το σχέδιο βέβαια θα είναι περισσότερο «συμφέρον» για τις ξένες εταιρείες, οι περισσότερες εκ των οποίων γερμανικές, οι οποίες θα αναλάβουν να κατασκευάσουν αιολικά πάρκα και φωτοβολταϊκά (ένα μεγάλο μέρος των οποίων θα πληρώσουν οι Έλληνες φορολογούμενοι), με τα οποία η Ελλάδα θα προσπαθήσει να καλύψει, τον φθηνό και αποδοτικό λιγνίτη, ο οποίος υπάρχει σε αφθονία στην ελληνική επικράτεια.
      Πριν λίγες βδομάδες ο πρωθυπουργός είχε σηκώσει θύελλα αντιδράσεων όταν δήλωσε πως «η απολιγνιτοποίηση θα ωφελήσει για τις γερμανικές εταιρίες και οι κάτοικοι θα πρέπει να βρουν κάτι άλλο να κάνουν».
      Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης, όπως αναφέρουν πηγές, θα επιχειρήσει να καλύψει τις δουλειές που θα χαθούν από το «λουκέτο» στα εργοστάσια και τα ορυχεία λιγνίτη με άνοιγμα θέσεων εργασίας στην:
      - πράσινη ενέργεια
      - έξυπνη γεωργία
      - βιομηχανία και βιοτεχνία
      - ψηφιακή οικονομία και της εκπαίδευση
      Η χρηματοδότηση του αναπτυξιακού σχεδίου θα γίνει από πόρους του ταμείου Ανάκαμψης, του ΕΣΠΑ, από τον λιγνιτικό πόρο, από το «Πράσινο Ταμείο», από δάνεια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, από επενδύσεις της ΔΕΗ και από ιδιωτικούς πόρους. Για την προσέλκυση επενδύσεων συζητείται η θέσπιση ειδικών κινήτρων.
      Η παρουσίαση του σχεδίου θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου.
      Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης,
      ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννης Τσακίρης, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιος για Θέματα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Γεράσιμος Θωμάς,
      ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου 'Ακης Σκέρτσος,
      ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου,
      ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος, ο συντονιστής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Κωνσταντίνος Μουσουρούλης,
      ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γιώργος Στάσσης και ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. Γ.Τράγκας: «Αγαπημένο σπορ της οικογένειας Μητσοτάκη οι υποκλοπές». Α.
      «Η οικογένεια που αγαπούσε περισσότερο από όλες, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, ήταν η οικογένεια Μητσοτάκη» είπε σήμερα ο αδέσμευτος δημοσιογράφος Γ.Τράγκας σε ότι αφορά την ανούσια ειδησεογραφία για τις κασέτες του επιχειρηματία Μυωνή.
      Τόνισε πως επανήλθε στην επικαιρότητα το εθνικό σπορ του «κοριού».
      «Όλα τα κράτη, πέραν των εθνικών συμβόλων τους, έχουν και κάποια είδη ζώων που θεωρούνται εθνικά. Π.χ η Ινδία έχει τις ιερές αγελάδες στον Γάγγη ποταμό, αλλά οι φακίρηδες μέσα σε κοφίνια φιλοξενούν εκατομμύρια βασιλικές κόμπρες.
      Η νότιος Αφρική έχει το φίδι με το μαύρο στόμα που σκοτώνει ακαριαία. Έχει τη μάμπα. Στην Αυστραλία υπάρχει το καγκουρό και τα κοάλα. Η κεντρική Αφρική έχει τον υπέροχο οικογενειάρχη που λέγεται γορίλας και εκείνες τις πανέμορφες αγέλες των λιονταριών. Η Γαλλία έχει τον γαλλικό πετεινό. Η Αμερική έχει τους υπερήφανους αετούς.
      Εμείς εδώ στην Ελλάδα, στο μεγάλο πάρτι για τα 200 χρόνια της εθνικής ανεξαρτησίας, θα υψώνουμε ένα ποτήρι σαμπάνιας Dom Perignon. Η Γιάννα Αγγελοπούλου προς τιμήν των Ηρώων του 21, που έπιναν και αυτοί σαμπάνια Moet, θα αποκαλύψουμε το εθνικό μας ζώο. Είναι αυτό που συνάδει σε όλα τα χαρακτηριστικά του πολιτικού κόσμου, της ελίτ και των διαφόρων «μαγαζιών» του Τύπου. Εθνικό ζώο είναι ο ΚΟΡΙΟΣ.
      Από αρχαιοτάτων χρόνων, από την εποχή του Βυζαντίου, από την εποχή της Επανάστασης, οι χαφιέδες, οι δοσίλογοι και οι εγκάθετοι ήταν περιζήτητοι, το καλύτερο επάγγελμα.
      Η πιο ακριβοπληρωμένη δουλειά, ειδικά στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, φορώντας μάσκα, όπως τώρα αυτή που επιβάλλει ο γερμανόφιλος Μητσοτάκης, οι χαφιέδες παρέδιδαν στη γκεστάπο πλήθος συμπατριωτών μας που βασανίστηκαν και εκτελέστηκαν.
      Και τότε φορούσαν μάσκα. Όπως τώρα. Μαύρη για να μην φαίνονται τα πρόσωπά τους. Και τότε παρέδιδαν τις περιουσίες των Ελλήνων στους κατακτητές Ναζί. Δεν υπήρχαν ηλεκτρονικοί κοριοί, ούτε μικρόφωνα μεγάλης εμβέλειας, ούτε βαλιτσάκια με λέιζερ που γίνονται μονοπάτια, για να «περπατούν» οι ήχοι, οι συνομιλίες μέχρι τα αυτιά της Γ΄ διεύθυνσης της ΕΥΠ ή διαφόρων επιχειρηματιών.
      Τότε, την εποχή των γερμανόφιλων Πικραμμένων, Χριστοφοράκων και Παπακωνσταντίνου, υπήρχαν οι ψίθυροι, οι σπιούνοι, τα «αυτιά» της Γκεστάπο και των SS.
      Εθνικό ζώο ο κοριός. Ένα είδος εντόμων που τρέφονται με αίμα ανθρώπων, ιδιαίτερα τη νύχτα. Τα τσιμπήματά τους μπορούν να προκαλέσουν στην υγεία επιπλοκές και παρενέργειες, αιματολογικές διαταραχές και ψυχικές επιβαρύνσεις, όπως η κλεισούρα στο Lockdown.
      Οι χαφιέδες, οι γιοκαρίνοι άνοιξαν κερκόπορτα στο Βυζάντιο. Νωρίτερα, ο δύσμορφος Εφιάλτης οδήγησε τους Πέρσες πίσω από την πλάτη του Λεωνίδα. Την εποχή της Επανάστασης, προύχοντες, νενέκοι κατέδιδαν τους Έλληνες, συναλλάσσονταν με τους Τούρκους και πάντα υπήρχαν εκείνοι που δούλευαν για τους ξένους, για τους Βαυαρούς και με μεγάλη άνεση ψυχής δίκαζαν και φυλάκιζαν τον Κολοκοτρώνη στην Ακροναυπλία.
      Αυτές τις ημέρες, κανάλια και εφημερίδες μετά από εθνική καταστροφή, μετά το lockdown, αφού μοιράστηκαν εκατομμύρια σε βαρόνους, κόμητες και λόρδους των media και φυσικά σε λοιμωξιολόγους, επέστρεψαν στις αποκαλύψεις και στις κόντρες Μιωνή – Παππά – Παππαγελόπουλου και Καμμένου – Τζούλη – Κουρτάκη. Επέστρεψαν στο εθνικό ζώο.
      Γύρισαν στο θεσμοθετημένο εθνικό σπορ. Στην πλέον αποδοτική δουλειά. Στο εθνικό εντομολογικό Τζουράσικ Παρκ. Στους ΚΟΡΙΟΥΣ. Στις παρακολουθήσεις. Στις αλληλο-καταγγελίες για παρακράτος. Για σκοτάδι. Όλοι το λατρεύουν. Μετά τα βρίσκουν, ανταλλάσσουν αντίγραφα κασετών για να θυμούνται τις περιπέτειές τους, κουλουριάζονται στο λάκκο, όπως τα φίδια και ξαναρχίζουν να δουλεύουν μαζί.
      Μίζες, απάτες, διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και προφύλαξη μόνο των κεκτημένων συγκεκριμένων πολιτικών και οικονομικών οικογενειών και φυσικά των ξένων συμφερόντων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. Γ.Τράγκας: «Αγαπημένο σπορ της οικογένειας Μητσοτάκη οι υποκλοπές». Β.
      Επειδή ακούτε πολλά. Επειδή ακούτε επιφωνήματα εκπλήξεων για τις ανούσιες και αχυρένιες αποκαλύψεις του κου Μιωνή.
      Επειδή τρώτε το χρόνο σας, παρακολουθώντας κατά το ήμισυ τουλάχιστον, βλακώδη έως ανόητα δελτία ΜΗ ειδήσεων, πρέπει να θυμηθώ για εσάς τα ακόλουθα:
      Η οικογένεια που αγαπούσε περισσότερο από όλες, τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις, ήταν η οικογένεια Μητσοτάκη. Ο αείμνηστος Μητσοτάκης με τη βοήθεια του πασίγνωστου στο πανελλήνιο Μαυρίκη, του περίφημου κοριού και των προσβάσεων που είχε στην υπηρεσία συνδέσεων του ΟΤΕ, εκεί στην 3η Σεπτεμβρίου κοντά στο ξενοδοχείο Victory, είχε φτάσει στο σημείο να χτυπάει το τηλέφωνο του Ανδρέα Παπανδρέου και να σηκώνει ταυτόχρονα το δικό του ο Μητσοτάκης. Μεγάλος κοριός ο αείμνηστος!!!
      Μιλούσε ο Ανδρέας και υπήρχε δυνατότητα να απαντήσει ο Μητσοτάκης! Ο Μαυρίκης είχε αργότερα αφηγηθεί πολλές φορές, πώς δούλευαν οι υποκλοπές για λογαριασμό της οικογένειας Μητσοτάκη.
      Ο αείμνηστος ήθελε να τα μαθαίνει όλα για τον πολιτικό αντίπαλό του, που τον χαρακτήριζε Εφιάλτη.
      Έπειτα ο στρατηγός Γρυλλάκης δούλευε πολύ την κασέτα για λογαριασμό του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Κάποια στιγμή βέβαια, ο συγχωρεμένος ο Νίκος Κακαουνάκης, τα βρήκε με τον Μαυρίκη. Για να ακριβολογώ και να θυμάμαι καλύτερα, ο ΣΚΑΙ τα βρήκε με το Μαυρίκη και ο κοριός -όπως τον έλεγαν- απέκτησε μία μηχανή Harley και παρέδωσε στον σταθμό ένα πλήθος κασετών για τον Μητσοτάκη. Και τι δεν έλεγε ο αείμνηστος. Σωστό παρακράτος.
      Άρχισε τότε ο Κακαουνάκης, να βγάζει στον αέρα τις κασέτες Μαυρίκη και έγινε ΧΑΜΟΣ. Ο ΣΚΑΙ σε λυσσώδη πόλεμο με την οικογένεια Μητσοτάκη και κατηγορώντας ευθέως τον ίδιο τον Μητσοτάκη για παραλαβή βαλιτσών γεμάτων δολάρια και απίθανων εκβιασμών εναντίον του Γιάννη Αλαφούζου, υποστήριζε ότι ο πλέον διαβρωμένος, διεφθαρμένος και μιζαρισμένος πολιτικός ήταν ο Μητσοτάκης και η οικογένειά του.
      Και τότε ειπώθηκε ότι κυκλοφόρησαν κασέτες στην Ομόνοια με τη φωνή του Μητσοτάκη. Οι υποκλοπές ήταν πάντα το εθνικό σπορ. Ο χαφιεδισμός η εθνική δουλειά. Ο κοριός το εθνικό ζώο και η μωρία η εθνική παραγωγή.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    4. Γ.Τράγκας: «Αγαπημένο σπορ της οικογένειας Μητσοτάκη οι υποκλοπές». Γ.
      Πρέπει οι νεότεροι να ξέρετε ότι είμεθα από τις λίγες χώρες, που έχουμε θεσμοθετήσει και νομιμοποιήσει τη ρουφιανιά. Όσοι κατέδιδαν επί κατοχής, έπαιρναν ειδικά προνόμια από τους Γερμανούς. Ακόμη και σήμερα, οι γερμανόφιλοι, έχουν στενές σχέσεις με άλλους δοσιλόγους, ξένους που έκαναν δισεκατομμύρια στέλνοντας συμπατριώτες τους στο Άουσβιτς και στο Νταχάου.
      Πάρτε παράδειγμα, ότι ο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος παρίστανε το Χριστιανόπουλο και παρέδιδε, υπεδείκνυε τις περιουσίες των συμπατριωτών του στην Ουγγαρία, σήμερα είναι στενός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη και οι συγγενείς της οικογένειας Μητσοτάκη, δουλεύουν σε ΜΚΟ του κου Σόρος. Αλλά και οι εκπρόσωποι του κου Σόρος είναι μέσα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.
      Εδώ πρέπει να σημειώσω, ότι ο μέγας δοσίλογος δισεκατομμυριούχος, έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή στην Αμερικανική τηλεόραση, ότι δεν αισθανόταν τίποτα, καταδίδοντας τους συμπατριώτες του και βλέποντας να οδηγούνται από τους Ναζί στα τρένα. «Αν δεν το έκανα εγώ», είχε πει: «θα το έκανε άλλος!».
      Ανασύροντας από την μνήμη μου, μία σειρά από ρεπορτάζ άλλων εποχών, δεν μπορώ να θυμηθώ μία περίοδο που να μην είχαμε κασέτες ή υλικό υποκλοπών.
      Πάντα υπήρχαν τέτοια προϊόντα στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης και στα σκοτεινά δρομάκια της πλατείας Ομονοίας. Εκεί μπορούσες να βρεις κασέτες του Μαυρίκη, κλεμμένες γυμνές φωτογραφίες της Δήμητρας Παπανδρέου, τον αείμνηστο Μητσοτάκη με δύο Γερμανούς την ημέρα της αποφυλάκισής του, όταν γλίτωσε το απόσπασμα, όλων των ειδών τις συνομιλίες.
      Όταν ο Τόμπρας ήταν στον ΟΤΕ, βούιζαν οι εφημερίδες για υποκλοπές. Έχουν γραφτεί δεκάδες σελίδες για την υπηρεσία ειδικών συνδέσεων του ΟΤΕ. Αργότερα, στα περιοδικά του Κωστόπουλου και του συγχωρεμένου του Θέμου, διαβάσαμε όλες τις συνομιλίες της Μιμής με τον Αστρολόγο της, τον ομοιοπαθητικό της και τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου. Όσα έλεγαν στην Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη.
      Μάλιστα το φιλοθεάμων κοινό ανέγνωσε τότε όλες τις αστρολογικές προβλέψεις για το πρωθυπουργικό ζεύγος, καθώς και το πώς ετοιμαζόταν η μακαρονάδα για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Οι κασέτες ήταν πάντα σε πρώτη χρήση και δεν αποκλείεται οι μαγνητοταινίες του κου Μιωνή, να εντοπιστούν σε κασετάδικα της Ομόνοιας ή κάτω στη λαϊκή αγορά, στη Γέφυρα του εργοστασίου Κεράνη ή να ακούγονται μιξαρισμένα με ήχους από την Ανατολή σε καταυλισμού Αφγανών. Αυτή είναι η Ελλάδα. Είναι η Ελλάδα των Σημίτιδων, των Ροζάκηδων, της Αγίας Οικογενείας, των αλλεπάλληλων ληστειών και λεηλασιών. Είναι η Ελλάδα των συμμοριών, των οπλαρχηγών , των μαγαζιών.
      Είναι ταυτόχρονα όμως το κράτος, που δεν έχει σύστημα υγείας, έχει διώξει τη νεολαία του στο εξωτερικό, δεν έχει καθόλου βιομηχανία, διακατέχεται από εθνική μελαγχολία, έχει δημογραφικό πρόβλημα και είναι κατεχόμενο, αφού σήμερα που μιλάω χρωστάει 360 δις και προσεύχεται μόνο προς την πλευρά του Βερολίνου.»
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...