ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

23 Φεβρουαρίου 2021

ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ ΓΙΟΣΙ ΑΜΡΑΝΙ: «ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΙ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ Ή ΑΛΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΘΕΤΕΙΣ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥ ΑΜΥΝΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ. ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΣΟΥ». ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΟΥΛΗΣ, ΔΕΝΔΙΑΣ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ, ΠΡΟΔΟΤΗΣ;

 ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ «Ε» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.



Η εθνική άμυνα και η διαφύλαξη των εθνικών συμφερόντων είναι κάτι το οποίο καμία χώρα δεν πρέπει να αναθέτει σε τρίτους, τονίζει στην «Καθημερινή» ο Γιόσι Αμράνι, νέος πρέσβης του Ισραήλ στην Αθήνα, στην πρώτη συνέντευξή του σε ελληνική εφημερίδα.
  

 
«Η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου», λέει ο κ. Αμράνι, σχολιάζοντας τη μεταβλητότητα των ισορροπιών στην ευρύτερη περιοχή, από τη Συρία έως την Ανατολική Μεσόγειο και δη την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
«Στο τέλος της ημέρας, η ισραηλινή εμπειρία υπαγορεύει ότι πρέπει να εμπιστεύεσαι τον εαυτό σου. Σύμφωνα με την ισραηλινή εμπειρία, δεν πρέπει να αναθέτεις σε κανέναν άλλο τα εθνικά συμφέροντα ή την εθνική άμυνά σου. Και το αναφέρω αυτό ως ένα μήνυμα σε εσάς και στους καλούς Κύπριους φίλους μας ότι πρέπει να επενδύσετε στην εθνική ασφάλειά σας, να αναπτύξετε τις δικές σας εθνικές δυνάμεις και να καθιερώσετε τις συμμαχίες σας».




Θα πρέπει όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούμε πως η κύρια έγνοια των κυβερνήσεών μας διαχρονικά είναι να αποφευχθεί οποιοσδήποτε κραδασμός που θα μπορούσε να καταλήξει σε μια νέα Μεταπολίτευση. Ουσιαστικά δεν υπάρχει απολύτως καμία εθνική στρατηγική, πέρα από το να υπακούμε πιστά στις προσταγές των Αμερικανών και να εξυπηρετούμε πρόθυμα τα συμφέροντά τους. Γι' αυτό οι κυβερνήσεις αναμασούν σαχλαμάρες όπως "δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν" και έχουν ως δόγμα τους το να είναι η Ελλάδα "πυλώνας σταθερότητας".


Ο Ισραηλινός πρέσβης είναι ανίδεος και "διαβάζει την εξωτερική πολιτική με εγχειρίδιο του 19ου αιώνα" όπως θα έλεγε και ο γίγαντας Δένδιας. Ο δικός μας υπουργός Εξωτερικών μας διαβεβαιώνει ότι "η εποχή της πολιτικής των κανονιοφόρων έχει παρέλθει" και ότι η Ελλάδα έχει ισχυρή συμμαχία με τις ΗΠΑ, άρα μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι ότι δεν πρόκειται να συμβεί το παραμικρό με την Τουρκία. Επίσης, επειδή οι Αμερικανοί θα αποκτήσουν κι άλλες βάσεις δωρεάν σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, όπως υπογράψαμε πρόσφατα, θα φοβηθούν οι Τούρκοι να μας επιτεθούν και να μας ακρωτηριάσουν εδαφικά, και δεν θα επιδιώξουν να αποσπάσουν το μεγαλύτερο μέρος της υφαλοκρηπίδας μας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, και επειδή δεν είμαστε κορόιδα σαν τους Ισραηλινούς, προτιμάμε να μοιράζουμε τα λεφτά μας σε επιδόματα και σε συντάξεις παρά να επενδύουμε στην αμυντική μας βιομηχανία όπου θα πάνε χαμένα, γιατί είμαστε σίγουροι ότι πόλεμος δεν πρόκειται να γίνει ποτέ. Από τα παραπάνω βγαίνει το συμπέρασμα ότι καλά θα κάνει ο Ισραηλινός πρέσβης να παρακολουθεί τους τιτανοτεράστιους φωστήρες Δένδια και Παναγιωτόπουλο για να μαθαίνει στρατηγική εθνικής άμυνας από αυθεντίες του είδους, και να μην μας σκοτίζει με τις παρωχημένες θεωρίες του. Επειδή μάλιστα είναι αξιοθρήνητος μέσα στην άγνοια που τον δέρνει, προτείνω να τον βάλουμε να παρακολουθήσει δωρεάν ταχύρρυθμα σεμινάρια στρατηγικής με θέματα "Δεν διεκδικούμε τίποτα από κανέναν" και "Είμαστε πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια" με εισηγητή τον Προκόπη Παυλόπουλο, μήπως και ξεστραβωθεί λίγο. (Από το Pronews).


ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...