ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

Κονγκό: Εκατοντάδες κρούσματα βουβωνικής πανώλους. ΕΜΦΑΝΙΣΘΗΚΕ Ο «ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ» ΣΤΗΝ ΛΑΪΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ. ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΙΕΡΕΙΣ ΟΝΟΜΑΖΑΝ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ ΜΙΧΑΗΛ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΝΕΡΟ, ΜΕ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΞΟΝΤΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ).

 

ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΣΟΛΟΜΩΝΤΑ... Δηλαδή οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «γιορτάζουν» την επίσκεψη μιας εβραίας στον ναό του Σολομώντος στην Ιερουσαλήμ. Κάθε καλοπροαίρετος άνθρωπος διερωτάται: τι είδους εορτή είναι αυτή και τι σχέση έχουν οι ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με τον ναό του Σολομώντα. Ναι, στον ναό του Σολομώντα. Ούτε καν στον Παρθενώνα, ούτε καν στην Αγία Σοφία. Ποιος ισραηλινός πράκτορας που διευθύνει το αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων επέβαλε αυτήν την εορτή, που δεν στηρίζεται στα 4 Ευαγγέλια, αλλά στο (απόκρυφο - νόθο - ψεύτικο ) μη κανονικό «Ευαγγέλιο» του Ιακώβου; 

 

ΠΩΣ ΕΠΝΙΞΑΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΙΓΥΠΤΙΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΤΟ 1200 Π.Χ. ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ: «Ο ΚΑΛΟΣ ΙΕΧΩΒΑ ΕΣΤΕΙΛΕ ΠΑΛΙΡΡΟΙΑΚΟ ΚΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ».

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΚΑΙ Η ΣΚΗΝΗ ΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ. Η ΕΞΟΛΟΘΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΜΕ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΟΥΔΑΙΟΥΣ, ΑΠΟ ΤΟ 1200 Π.Χ. ΜΕΧΡΙ ΤΟ 600 Π.Χ.

 

Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ: ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΜΕ ΠΤΩΜΑΤΙΚΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑ. ΟΙ ΝΙΚΗΤΗΡΙΕΣ ΜΑΧΕΣ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΟΤΙΒΟ. ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΨΗΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ, ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ, ΝΑ ΠΙΝΟΥΝ ΑΝΥΠΟΠΤΟΙ ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΧΕΙΜΑΡΡΟΥ. 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Βουβωνική πανώλης έκανε την εμφάνισή της στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Βουβωνική πανώλης έκανε την εμφάνισή της στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Εντοπίστηκαν περισσότερες από 500 μολύνσεις  στη βορειανατολική επαρχία Ιτούρι, εκ των οποίων πάνω από 30 είναι θανατηφόρες, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων AFP την Παρασκευή. 

 

Ο περιφερειακός υπουργός Υγείας Πάτρικ Καραμούρα δήλωσε στο πρακτορείο ότι η επαρχία εντόπισε πάνω από 520 κρούσματα πανώλης με 31 θανάτους. Ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι εκτός από τη βουβωνική πανώλη υπάρχουν πέντε κρούσματα της πνευμονικής παραλλαγής της νόσου και δύο μεταλλάξεις με σηψαιμική μορφή.

Σύμφωνα με το μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης Ecohealth Alliance, Αν Λοντισουά, η επανεμφάνιση της νόσου εντοπίστηκε από τις 15 Νοεμβρίου έως τις 13 Δεκεμβρίου 2020, επηρεάζοντας κυρίως εφήβους 13 ετών.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε για την αύξηση των κρουσμάτων πανώλης στα μέσα του καλοκαιριού 2020, παρατηρώντας μαζικούς θανάτους αρουραίων στην επαρχία, κάτι που εκτιμάται ότι είναι ένας δείκτης της νόσου.

Η πανούκλα είναι μια θανατηφόρα ασθένεια για τον άνθρωπο και άλλα θηλαστικά εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία. Μεταδίδεται από ψύλλους που μεταφέρονται από άγρια ​​τρωκτικά και περιλαμβάνει συμπτώματα όπως αδυναμία, πυρετό και πονοκέφαλο. Ο ιός εμφανίζεται συχνότερα στην Αφρική και την Ασία.

 

Βουβωνική πανώλη: Η θανατηφόρα ασθένεια που αφάνισε εκατομμύρια ανθρώπους.

Η βουβωνική πανώλη είναι μια από τις ασθένειες που που έχει κοστίσει στο παρελθόν τη ζωή σε εκατομμύρια ανθρώπους.

Τον τελευταίο χρόνο βουβωνική πανώλη έχει εμφανιστεί σε χώρες όπως το Κονγκό και η Μογγολία.

Τι είναι η πανώλη

Η πανώλη, γνωστή και ως πανούκλα είναι οξεία λοιμώδης νόσος, που προκαλείται από το βακτήριο Yersinia pestis (παστερέλλα του Υερσέν). Μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα ψύλλων που παρασιτούν σε αρουραίους. Πρόκειται για βαριά ασθένεια, με υψηλό πυρετό και τοξική κατάσταση.

Εμφανίζεται δε σε τρεις μορφές:

βουβωνική (έντονη αιμορραγική λεμφαδενίτιδα),

πνευμονική, που είναι ιδιαίτερα μολυσματική μορφή (βαριά πνευμονία)

σηψαιμική.

Τι είναι η βουβωνική πανώλη

Η βουβωνική πανώλη είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος πανώλης και, σύμφωνα με το iatropedia.gr, προκαλεί εξογκώματα από πολύ πρησμένους και επώδυνους λεμφαδένες κάτω από τα χέρια, στον λαιμό ή στη βουβωνική χώρα. Αν δεν υπάρξει θεραπεία τα βακτήρια μπορούν να εξαπλωθούν σε άλλα μέρη του σώματος.

Η πανώλη προκαλείται από βακτήρια και έχει χαραχθεί στη συλλογική μνήμη της ανθρωπότητας ως η πανδημία που αφάνισε πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους στη διάρκεια του Μεσαίωνα. Κάθε χρόνο περίπου 1.000 με 2.000 άνθρωποι μολύνονται από διαφορετικούς τύπους πανώλης, ενώ τα τελευταία χρόνια σημειώθηκαν κρούσματα στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, τη Μαδαγασκάρη και το Περού.

Σύμφωνα με την Αθηνά Στούπη, παθολόγο-λοιμωξιολόγο, Διευθύντρια Λοιμωξιολογικής Κλινικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών θα ήταν πολύ δύσκολο να απειληθεί η χώρα μας από αυτή καθώς προκαλείται από βακτήριο και έτσι, σε αντίθεση με την COVID-19, αντιμετωπίζεται εύκολα με αντιβιοτικά.

 

 

Η πανώλης: «κοινώς πανούκλα.


Φοβερή λοιμώδης νόσος της οποίας η κοιτίδα υπήρξε η Άπω ανατολή. Η νόσος προσβάλλει ανθρώπους και ζώα από αρχαιότατων χρόνων. Οι ειδήσεις μας περί της νόσου στηρίζονται σε ασαφείς περιγραφές όπως π.χ. επί επιδημιών αναφερόμενων εις την Παλαιάν Διαθήκην, καθώς και υπό των αρχαίων Ελλήνων ιατρών (Ιπποκρ. Επιδ. Π,3).   Πρώτος άριστα περιγράφει την νόσο ο Ρούφων ο Εφέσιος, ο οποίος την χαρακτηρίζει ως «λοιμώδη, θανατοδεστάτη και οξυτάτη» η οποία συνήθως παρατηρείται στην Λιβύη, Αίγυπτο και Συρία. Ο Διοσκουρίδης και άλλοι μεγάλοι γιατροί της αρχαιότητας την χαρακτηρίζουν «σφόδρα κακοήθη».  (Ορειβ. ΙΙΙ, 608)
Το μικρόβιο της πανώλους, ευρέθη μόλις το 1894. Καλλιεργείται εύκολα επί όλων των γνωστών θρεπτικών μέσων.
Όταν προσβάλλει τον άνθρωπο, η επώαση εκδηλώνεται μετά από 2 έως και 8 ημέρες. Κόπωση, κεφαλαλγία, ανορεξία, πυρετός,  (39-40 βαθ.) ρίγος, ταχυκαρδία και ταχύπνοια, σύντομα επέρχεται θόλωση διανοίας, ακατάσχετοι εμετοί, δυσεντερώδεις κενώσεις, κώμα, παραλήρημα και το πολύ σε 20 ημέρες επέρχεται ο θάνατος. Συχνά σε βαριές περιπτώσεις ο θάνατος έρχεται την τρίτη ή την έβδομη ημέρα.
Στα ζώα προσβάλλει κατά προτίμηση τα βοοειδή, κατόπιν τα αιγοπρόβατα, τους χοίρους και τους ίππους. Πολλές φορές η θνησιμότητα φτάνει τα 90%.
Ιδιαίτεροι φορείς της νόσου είναι οι μεγάλες μύγες, τα κουνούπια και οι αρουραίοι των αποχετευτικών αγωγών.
Επί πτωμάτων και σε ευνοϊκές συνθήκες, διατηρεί επί μακρόν την λοιμώδη του δύναμη.» 

Ακαδημαϊκός και Πανεπιστημιακός Καθηγητής της Ιστορίας της Ιατρικής Αρ. Π. Κούζης    

 

 

 

Στο  βιβλίο  του  Μ.  Καλόπουλου  "Ο  ΕΝΟΠΛΟΣ  ΔΟΛΟΣ",  με καθυστέρηση δύο  χιλιετιών, καταγγέλλονται επιτέλους τα αισχρότερα εγκλήματα όλων των εποχών, που  είναι γραμμένα στο "ιερότερο" βιβλίο όλων τον εποχών.  Ο  τεκμηριωμένος  ισχυρισμός  του  Καλόπουλου  στο  βιβλίο  του,  περί  κοινών,  υπαρκτών  και  απολύτως  φυσικών  δηλητηρίων  ως  περιεχόμενο  της  κιβωτού  της  διαθήκης,  θα  τύχει  επιμελημένης  παρασιώπησης,  την  ίδια  στιγμή  που  Έλληνες  και  ξένοι  δεν  διστάζουν  να  αποδώσουν  δημοσίως  στην  κιβωτό  μυθικές  διαστάσεις  φονικότατων  δυνάμεων.  Ή  θα  λατρεύουμε  λοιπόν  τις  υπεραπλουστεύσεις  της  θρησκείας  ή  θα  καταφεύγουμε  στην  προστατευτική  ομπρέλα  της  χαριτωμένης  υπερβολής.  Την  ουσία  και  το  μέτρο  για  λόγους  που  είναι  κατανοητοί,  δεν  φαίνεται  να  τα  προτιμά  κανείς.  Το  φρόνιμο  συγγραφικό  σκεπτικό  φαίνεται  να  είναι:  "μας  επιτρέπονται  κάποιες  κολακευτικές  υπερβολές,  όχι  όμως  και  να  εγείρουμε  ζήτημα".  Έτσι  κάθε τρεις και λίγο τα ιουδαϊκά πρακτορεία ειδήσεων κατασκευάζουν την «είδηση»: «Βρέθηκε η Κιβωτός με τις Δέκα Εντολές». ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΤΟΡΟΣ: ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΒΡΑΪΚΗ ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΞΥΠΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ: «Βρέθηκε η Κιβωτός με τις Δέκα Εντολές - Μετά τον Ιντιάνα Τζόουνς την σκυτάλη παίρνουν οι ερευνητές». Ο Μ. Καλόπουλος απέδειξε πειστικά, εδώ  και  20  χρόνια,  με πλήθος παραδειγμάτων, στο ανεπανάληπτο βιβλίο του «Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ», ότι η περιβόητη Κιβωτός της Διαθήκης των εβραίων ήταν ένα καλά φυλαγμένο κιβώτιο, που περιείχε πτωματικά και άλλα δηλητήρια (ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑΣ), με τα οποία οι εβραίοι δηλητηρίαζαν τους άλλους λαούς, (Αιγύπτιους,  Χαναναίους, Φιλισταίους, Μωαβίτες, Μαδιανίτες κλπ). Καθαρά ύπουλος βιολογικός πόλεμος. Κανένας δεν μπόρεσε να αντικρούσει τον Καλόπουλο. Ούτε ιστορικοί, ούτε θεολόγοι, ούτε ραββίνοι, ούτε πανεπιστημιακοί, ούτε «απολογητές», ούτε ιουδαίοι, ούτε χριστιανοί, ούτε δημοσιογράφοι. Η αντίδραση όλων αυτών: η συνωμοσία της σιωπής. Να μην διαβάσει ο λαός το βιβλίο του «Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ». ΕΛΛΗΝΕΣ: ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΑΣ. ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΕΝΟΠΛΟΣ ΔΟΛΟΣ». ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΡΩΤΗΣΤΕ ΕΠΙΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥΣ, ΘΕΟΛΟΓΟΥΣ, ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ. Επιτέλους απαντήστε οι «ειδικοί» στον «ΕΝΟΠΛΟ ΔΟΛΟ». Μην κρύβεστε.

 

 

Μαγγανεία  είναι  οι  κρυφοί  μηχανισμοί  επιβολής  της  μαγείας.  Είναι  κατά  βάση  η  κρυφή  τέχνη  της  τροφικής  δηλητηρίασης,  ο  τροφικός  καταναγκασμός.  Είναι  η  γνώση  και  η  χρήση  συγκεκριμένων υλικών  μέσα  στην  ζύμη,  στο  ψωμί,  στο  κρέας,  στο  νερό,  με  τα  οποία  οι  θεουργοί  ιερείς  των  ιουδαίων,  δηλαδή  οι  δια  μαγικών  τρόπων  τα  θεία  επικαλούμενοι,  επέβαλαν  τον  θάνατο  στους  αντιπάλους  τους   και  ταυτόχρονα  έδιναν  και  την  κατάλληλη  (παρα)ερμηνεία  τους  σε  εκείνους  και  σε  μας.
Τα αναρίθμητα περιστατικά νικητήριων βιβλικών μαχών και μαζικών θανάτων των αντίπαλων του Ισραήλ, που αποδίδονται σε φονικούς "αγγέλους", πραγματοποιούνται με την δόλια χρήση  αόρατων βιολογικών  οπλών μαζικής εξόντωσης.
Η Βίβλος φυσικά παρουσιάζει τα γνωστά αυτά στον αρχαίο κόσμο βρόμικα στρατηγήματα ως επέμβαση αγγέλων... ταυτόχρονα όμως, σκόρπιες λέξεις στο κείμενό της, υποδεικνύουν έμμεσα και την κατάλληλη ανθρωποκίνητη ερμηνεία της δήθεν θεόσταλτης νίκης.

Το  Ιουδαϊκό  ιερατείο, από  την εποχή του Μωϋσή και μετά – Ιησούς του Ναυή, Κριτές, Σαούλ, Δαυΐδ, Σολομών κλπ – χρησιμοποίησε, εναντίον των ελληνοφιλισταίων και άλλων λαών, βιολογικά όπλα.

Τα όπλα αυτά οι εβραίοι τα φύλαγαν στην Κιβωτό της Διαθήκης από την εποχή του Μωϋσή, με αυτά δηλητηρίαζαν τα νερά των αντιπάλων γύρω τους,  οι εχθροί τους κατέρρεαν χωρίς να καταλάβουν το γιατί και οι εβραίοι έλεγαν ότι τους βοηθούσε ο Ιεχωβά με τους αγγέλους του, οι οποίοι ανεβοκατέβαιναν συνεχώς τον ουρανό για να σφάζουν τους εχθρούς του Ισραήλ.

     Τα υλικά που είχαν στην κιβωτό της Διαθήκης ήταν ανόργανα και οργανικά δηλητήρια. Τα πιο επικίνδυνα ήταν τα πτωματικά δηλητήρια (μικρόβια του άνθρακα και της πανούκλας). Τα υλικά αυτά που βρίσκονταν στην κιβωτό της Διαθήκης  οι ιερείς αποκαλούσαν ΤΟΡΕΦ    (=σαπίλα).  (Ιστορικός Α. Lods στο βιβλίο του «Μωϋσής», εκδόσεις Σμυρνιώτη, μετάφραση  Μάριος Βερέττας,  σελίδα 293: «Η λέξη ΤΕΡΑΦΕΙΜ  μοιάζει να είναι ο πληθυντικός της  λέξεως ΤΟΡΕΦ, που θα πει σαπίλα».)  

       Στα εβραϊκά σαράφ σημαίνει  καίω, καθαρίζω, εξολοθρεύω με φωτιά.  Στον πληθυντικό Σεραφείμ ονομάσθηκαν οι άγγελοι, τα πνεύματα που καθαρίζουν με φωτιά. Ο χαλδαίος θεός  Νεργκάλ, με προσωνύμιο Σαράφ  ήταν ο  θεός των πτωμάτων και της πανούκλας.

Άρα στα εβραϊκά η λέξη τεραφείμ – σεραφείμ έχει και την έννοια «σαπίλες».

      Τα απλά, οργανικά ή ανόργανα δηλητήρια σκότωναν τους ελληνοφιλισταίους αργά (άγγελοι του Ιεχωβά μιάς ταχύτητας). 
Τα Τεραφείμ  ή ΣΕΡΑΦΕΙΜ ήταν άγγελοι του  Ιεχωβά υπερηχητικής ταχύτητας (εξαπλής - εξαπτέρυγα).

 

 

ΟΙ  ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΙ  ΜΙΧΑΗΛ  ΚΑΙ  ΓΑΒΡΙΗΛ  ΠΕΡΙ  ΤΟ  700  Π.Χ. 

 

      Σε μία ιστορική «μάχη» το εβραϊκό ιερατείο σκότωσε με πανούκλα 185.000 στρατιώτες.

          Ο βασιλεύς της Ασσυρίας  Σενναχειρείμ  (704-681 π.Χ.),  γιος του Σαργών του Β΄,  κατεβαίνοντας  με  ένα τεράστιο  στράτευμα   για  να  υποτάξει την  Αίγυπτο,  έφτασε μπροστά στην Ιερουσαλήμ. Ο  προφήτης Ησαΐας, αρχηγός του εβραϊκού ιερατείου,   είναι   υπεύθυνος  για  την  άμυνα,  ελέγχοντας τα βιολογικά όπλα  της κιβωτού της  Διαθήκης.  Ξέρει  ότι  το αδύνατο σημείο μια ολόκληρης στρατιάς είναι,  ότι εξαρτάται άμεσα και καθημερινά από επαρκείς ποσότητες υδάτων. 

Ο  Ησαΐας, αφού πρώτα έφραξε ή αχρήστευσε όλες τις γύρω πηγές υδάτων, ανάγκασε το στράτευμα του Σενναχειρείμ να χρησιμοποιήσει τα μοναδικά διαθέσιμα νερά που έτρεχαν απ’ τα τείχη της περικυκλωμένης πόλεως Ιερουσαλήμ. Η αφήγηση λέει πως οι εχθροί: «έπιον ύδατα ξένα». Β΄Βασ. ΙΘ΄24.   Που φυσικά δεν ήταν μόνο «ξένα» αλλά... και μολυσμένα, απ’ το ιουδαϊκό ιερατείο που είχε τον απόλυτο έλεγχό τους.

 Ο  Ησαϊας  διέταξε: « και ενέφραξαν πάσας τας πηγάς  και τα πολυάριθμα στρατεύματα του Σεναχειρείμ  έπιον ύδατα ξένα» δηλ. νερό δηλητηριασμένο με πανούκλα (Β΄Βασ. ΙΘ΄24).   

Τι είναι όμως η «πανούκλα»;  Λοιμός, πανώλη (παν-όλλυμι=παν-απόλλυμι, = πεθαίνουν όλοι)  λοιμώδες νόσημα (κολλητικό μεταδοτικό μολυσματικό νόσημα). «Ασθένεια  που  κατ’ εξοχήν  μεταδίδεται από   μολυσματικές  ουσίες των  υδάτων».  

         «Και προσευχήθη Ησαΐας ο Προφήτης και εβόησεν προς τον ουρανόν και απέστειλεν Κύριος άγγελον όστις αφάνισε πάντας... και την νύχτα εκείνη εξήλθεν ο άγγελος Κυρίου και επάταξεν εν τω στρατοπέδω των Ασσυρίων εκατόν ογδοήκοντα πέντε χιλιάδας και ότε εξηγέρθησαν το πρωί, ιδού, ήσαν πάντες σώματα νεκρά. Και εσηκώθη Σενναχειρείμ ο βασιλεύς και έφυγε» Β΄Χρον. ΛΒ΄20 & Β΄Βασ. ΙΘ΄35. 

          "Η σωτηρία της Ιερουσαλήμ η αποδοθείσα  σε θαύμα υπό των Ιουδαίων, οφείλετο εις βαρείαν επιδημίαν, η οποία επέφερε μεγάλη φθοράν εις τα στρατεύματα του Σενναχειρείμ".   Π. Καρολίδου Παγκόσμιος ιστορία,  τόμος Α΄.   

         Ο Jan Vercoutter στο βιβλίο του «Η αρχαία Αίγυπτος» (σελ 134)   είναι  πιό συγκεκριμένος:  "φαίνεται πως μια επιδημία πανούκλας ανάγκασε τους Ασσυρίους να παραιτηθούν από τον αγώνα".

         Ο Lods στο βιβλίο του «Οι προφήτες», (σελ 64-65)  γράφει:   "Μία από τις εβραϊκές εκδοχές υποστηρίζει πως άγγελος του Γιαχβέ,  σκότωσε με αρρώστια μόνο σε μια νύχτα 185.000 άνδρες του ασσυριακού στρατού". 

      Δεν είναι λοιπόν καθόλου λίγοι αυτοί που κατέληξαν στο αυτονόητο συμπέρασμα, ότι ο άγγελος Κυρίου και η πανούκλα, εδώ ταυτίζονται απολύτως.

 

 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...