ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

15 Φεβρουαρίου 2021

ΟΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ 1976 ΕΓΙΝΕ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ "ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ": ΤΟ "ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ" ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ. ΟΤΑΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΔΙΕΘΝΩΣ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΑΠΟΥΑ. ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΤΑΚΕΡΑΥΝΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ "ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ" ΤΟΥ ΓΚΕΪΤΖ, ΠΟΥ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ, Ο ΑΘΛΙΟΣ, ΝΑ ΜΕΙΩΣΕΙ ΤΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΤΗΣ ΓΗΣ.

 

Η ΕΒΡΑΪΚΗ Washington Post ΓΕΜΑΤΗ ΧΑΡΑ: «Δραματική η μείωση του πληθυσμού στην Ελλάδα - Ο χαμηλότερος δείκτης γεννήσεων στην Ευρώπη».




Οι  Έλληνες δάγκωναν ο ένας τα χέρια του άλλου για ένα μπουκάλι νερού που "θεραπεύει" τον καρκίνο.  Μόνο  στην  Ελλάδα  γίνονταν  αυτά.  Γελούσε  με  τους  γυφτοέλληνες  ακόμη  και  η  Ουγκάντα.  Μία  μαύρη  σελίδα  της  νεοελληνικής  κοινωνίας    και  των  Ελλήνων  "δημοσιογράφων"  που  απέδειξαν  τότε  το  μέγεθος  της  νοημοσύνης  τους.

 































«Την 6ην Νοεμβρίου 1972, ομάς Ελλήνων Επιστημόνων ήχθη εις γνώσιν περί της απολύτου θεραπευτικής ικανότητος του παρουσιαζόμενου ύδατος επί της νόσου του καρκίνου. Διά τας ανάγκας της σημερινής επαφής ονομάζομεν τούτο Ήλιον και λέγομεν ότι είναι ύδωρ μεταλλικόν ραδιενεργόν με την ιδιομορφίαν της απεριοδικής ακτινοβολίας “β”. Έναντι οιασδήποτε εναντιώσεως έχομεν ήδη υπέρ ημών τον Ύψιστον».  (εννοούσε  τον  Ιεχωβά  των  Ιουδαίων).


Με την ανακοίνωση αυτή  το πανελλήνιο ενημερώνεται δια στόματος του δικηγόρου από την Κω, Γιώργου Καματερού, στις 11 Φεβρουαρίου του 1976, για την ύπαρξη του «θαυματουργού» νερού.

Είναι η αρχή μίας από τις πιο μαύρες σελίδες που θα ζήσει η ελληνική κοινωνία καθώς διχάστηκε και έπεσε χαμηλά για μία καλοστημένη απάτη. 


Με την βοήθεια των  Ελλήνων  δημοσιογράφων  που είχαν βρει το δικό τους κοίτασμα χρυσού, το «νερό Καματερού» από εκεί που κυκλοφορούσε χέρι με χέρι, άρχισε να μεταφέρεται με βυτία και άνθρωποι να δαγκώνουν χέρια συνανθρώπων τους για να τους πάρουν ένα μπουκαλάκι από το χέρι για να το πάνε σε ασθενείς για να σωθούν από τον καρκίνο. 

Το πλέον τραγικό είναι ότι οι άνθρωποι που το προωθούσαν διέδιδαν ότι οι θαυματουργές αντικαρκινικές ιδιότητες του δεν πρέπει να συνδυάζονται με αντικαρκινικά φάρμακα της «συμβατικής - κακής  - Ιπποκρατικής» ιατρικής.

Σύμμαχος στην άσχημη αυτή φάρσα ο εφοπλιστής και οικονομολόγος Γ. Γράτσος ο οποίος διέθεσε το γραφείο του στο Κολωνάκι για να δοθεί η πρώτη Συνέντευξη Τύπου όπου «λόγοι εθνικοί και ελληνικότατοι δεν επιτρέπουν την παρουσίαση της ομάδας Ελλήνων Επιστημόνων ή την παροχή περαιτέρω πληροφοριών».

Τα ρεπορτάζ των ελληνικών  εφημερίδων που είχαν ταχθεί ανοιχτά υπέρ του νερού ανέφεραν: «Πλήθος ατόμων, συγγενείς καρκινοπαθών συνωστίζονται έξω από τον αριθμό 20 της οδού Κανάρη, όπου βρίσκεται το σπίτι του εφοπλιστού – οικονομολόγου για να προμηθευτούν το νερό, που όπως πληροφορούμεθα και αρκετοί γιατροί δίνουν σε δικούς τους ανθρώπους».



42121f00ffc451d0c288e11c1f28cbd4_XL




kamateros2 (1)


Καμία  ξένη  εφημερίδα  δεν  ανέφερε  ποτέ  τίποτε.  Μόνο  οι  ελληνικές έγραφαν  (πρώτο  θέμα  συνέχεια  ! )  για   μήνες  ακατάπαυστα.  Οι  Έλληνες  πολιτικοί  έτριβαν  τα  χέρια  από  χαρά.  Ο  χαζολαός  ασχολούνταν  με  το  νερό  και  την  θεραπεία  του  καρκίνου.  

Την ίδια ώρα όμως ιατρικοί σύλλογοι καλούσαν (με  ασθενική  βέβαια  φωνή)  το κράτος να πάρει θέση και να δώσει ένα τέλος σε αυτή την «τρέλα» καθώς καρκινοπαθείς αρνούνταν να ακολουθήσουν την θεραπεία τους με ολέθριες συνέπειες. 

Το μόνο που κατάφεραν ήταν να ρίξουν νερό στον μύλο του λαϊκισμού καθώς οι περισσότεροι έβλεπαν τα μικροσυμφέροντα των γιατρών να προσπαθούν να αντισταθούν στο θαυματουργό νερό από την Ελλάδα, που θα ήταν αιτία να χάσουν τις δουλειές τους.

Τι και αν το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο, στο οποίο ο Γράτσος στέλνει τρία λίτρα νερού αποφαίνεται ότι αυτό είναι «άχρηστο και ίσως επιβλαβές» αν μη τι άλλο γιατί είναι πλήρης πάσης φύσεως μικροβίων και άλλων μικροοργανισμών, ο κόσμος πλέον γέμιζε την πλατεία Αγίας Σοφίας στο Ψυχικό όπου πλέον γινόταν η διανομή με βυτιοφόρα.

Ο  Καραμανλής  δεν  μιλούσε,  ο  Παπανδρέου  άφωνος,  όλοι  οι  πολιτικοί  ουδέτεροι  στην  τρέλα.

Την Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου  1976, θα παιχθεί μία ακόμη σκηνή στο σόου που είχε στήσει ο Καματερός με πρωταγωνιστή τον ίδιο και κομπάρσους τις δεκάδες χιλιάδες απελπισμένους ή αφελείς που τροφοδοτούσαν την μεγαλομανία του, με την στήριξη μερίδας του Τύπου. Την ημέρα αυτή θα δίνονταν Συνέντευξη Τύπου όπου πλέον θα παρουσιάζονταν η ερευνητική ομάδα. Επικεφαλής της δεν ήταν άλλος από τον Γιώργο Καματερό, τον οποίο όπως ανέφερε επέλεξε ο Θεός επειδή δεν είναι γιατρός.
Στο περιθώριο της Συνέντευξης Τύπου θα αναφέρει στους δημοσιογράφους ότι μοναδική του φιλοδοξία είναι να ανοίξει «ένα πατσατζίδικο στην Κωνσταντινούπολη» ανήμερα της ανάκτησης της και ότι θα «ανοίξω την χούφτα μου και θα κάψω με Ηλιον την Βουλή».  


ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΙΚΟ  ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ

Και αν όλα αυτά ακούγονται κάπως παρατίθεται αυτούσια η τοποθέτηση του για το θαυματουργό νερό στην Συνέντευξη Τύπου όπως την κατέγραψαν οι εφημερίδες της εποχής:

«Το φάρμακο είναι εφεύρεσις. Πως ήχθημεν εις την εφεύρεσιν; Μία πηγή εις την Κω είχε μεταλλικόν ύδωρ.
Στις 16 Μαρτίου του 1957 παρετήρησα ένα περίεργο φαινόμενο. Από την πηγή βγαίνει το νερό και πάει σε 5-6 σημεία. Σε ένα από τα σημεία αυτά το νερό αναβλύζει και παρουσιάζει ραδιενέργεια. Άρα την ραδιενέργεια την απέκτησε κατά τη διαδρομή του από την πηγήν ως το σημείον. Τι του προσέδωσε αυτήν την ραδιενέργειαν; Ευρέθη το πέτρωμα “Αλφα”.
Δια να έχωμε κάποιο έργο ή κλασσική επιστήμη “καθ’εμέ” ζητάει κάποιος να σπρώξει. Να γίνει ένα έργον. Χωρίς να υπάρχει αποτέλεσμα από ένα έργον αρχίζουν να φεύγουν ηλεκτρόνια. Χωρίς να το σπρώχνουν. Αυτό το είπανε “αυτοενέργεια”. Στο ράδιο είναι η ραδιενέργεια. Όταν λοιπόν αρχίζει ένα άτομο ραδίου να χάνει τη ραδιενέργεια του, κάτι το σπρώχνει και γυρνά πίσω. Θα πρέπει να είναι μία ελάσσονα, μια μείζονα ενέργεια. Αυτό μας οδήγησε σε μελέτες για μία καινούργια θεώρηση της ύλης. Υλη δεν είναι καθ’ ημάς ό,τι μέχρι στιγμής έχει υποστηριχθεί: άτομα με ηλεκτρόνια και δεν ξέρω τι. Για μας δεν υπάρχουν 119 στοιχεία. Υπάρχει μόνο ένα στοιχείον, η διαφοροποίηση της ταχύτητας της μάζης. Αρνούμεθα την κλασσικήν επιστήμη. Για εμάς έχει λυθεί το θέμα του καρκίνου».

Εν κατακλείδι ο Καματερός παρουσιάζει και τη μαθηματική θεμελίωση της επιστήμης του: «Ηλίον (μόριο ύδατος) + ταχύτης + χρόνος = πρωτογενώς προκύπτουν τα πάντα».


19 Φεβρουαρίου 1976
Ένας από τους πιο κρύους χειμώνες που έχει γνωρίσει η Αθήνα. Εκατοντάδες είναι αυτοί που συνωστίζονται έως αργά το βράδυ έξω από την Αγία Σοφία στο Ψυχικό για να γεμίσουν ένα μπουκαλάκι νερό από τα βυτιοφόρα που φθάνουν. 
«Η διανομή δεν είχε αρχίσει και τα πλήθη που είχαν συγκεντρωθεί στο προαύλιο της εκκλησίας είχαν αγανακτήσει. Όργανα της αστυνομίας προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο να σχηματίσει ουρές, κανείς όμως δεν πειθαρχούσε. Οι γυναίκες άναβαν φωτιές για να αντιμετωπίσουν το κρύο και παρακαλούσαν να γίνει σύντομα η διανομή και οι άνδρες φώναζαν διαμαρτυρόμενοι».

Ορισμένοι δαγκώνουν τα χέρια των τυχερών για να τους αποσπάσουν τα μπουκάλια, ενώ για να καλύψει την ραγδαία αυξανόμενη ζήτηση σε ολόκληρη την Ελλάδα, η «επιστημονική ομάδα» ορίζει τοπικούς αντιπροσώπους και αρχίζει να μοιράζει και «σκόνη πετρώματος Άλφα» σε σωληνάρια για ανάμιξη με «απλό» νερό. Το κάθε μπουκαλάκι πωλείται προς 20 δραχμές και ο τζίρος αυτής της καλοστημένης απάτης δεν καταγράφεται πουθενά.

Έπρεπε να έρθουν τα πρώτα πορίσματα από τον Δημόκριτο στις 21 Φεβρουαρίου  1976  που να έλεγαν ότι το «νερό ήταν απλό νεράκι» για να αρχίσει να κλονίζεται η πίστη κάποιων. 

Κυρίως του ελληνικού  Τύπου που στήριζε την  απάτη  με  φανατισμό.  

ΣΗΜΕΙΩΣΗ:  Ο  ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΥΠΟΣ  ΔΕΝ  ΕΓΡΑΦΕ  ΤΙΠΟΤΕ.  ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ   ΤΗΝ  ΟΜΑΔΙΚΗ  ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΡΑΝΟΙΑ  ΜΕ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.


ΕΛΛΗΝΕΣ  ΓΙΑΤΡΟΙ  ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ  ΣΤΙΣ  ΦΙΕΣΤΕΣ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΝΕΡΟ.  ΚΑΙ  ΣΗΜΕΡΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΜΕΡΙΚΟΥΣ  ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΙΚΟΥΣ  "ΙΑΤΡΟΥΣ".

Δεν έλειπαν όμως αυτοί που διψούσαν για δημοσιότητα:  
"γιατροί"  Έλληνες  σε κρατικά νοσοκομεία συντηρούν την παράνοια ανακοινώνοντας ότι ξεκινούν πειράματα σε ποντίκια, ενώ το υπουργείο Πρόνοιας παρασυρόμενο από τον λαϊκισμό υπόσχεται να μελετήσει τα πορίσματα ενώ ταυτόχρονα πιέζει το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο να εξετάσει το νερό για πιθανή παροχή αδείας. 
Σας  θυμίζει τίποτε  σημερινό  αυτό;

Ο πρόεδρος του τελευταίου Ν. Ματσανιώτης θα εξηγήσει μήνες αργότερα ότι απέφυγε την την παγίδα διαμηνύοντας στο υπουργείο ότι απλώς αρνείται να διαθέσει πολύτιμο χρόνο για τη μελέτη μίας τόσο φαιδρής υπόθεσης.

Οι εξελίξεις αυτές αποθρασύνουν περισσότερο τον Καματερό ο οποίος σε συγκέντρωση οπαδών του στο γήπεδο των Λιοσίων ανακοινώνει ότι θα υποχρεώσει τα 300 «κτήνη» της Βουλής να πιούν «ειδική κτηνιατρική έκδοση του νερού».

Στις 20 Μαρτίου  1976, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος απευθύνει  (αργοπορημένα)  έκκληση στην πολιτεία να παρέμβει, εκφράζοντας την αγωνία τόσο λόγω της εγκατάλειψης της κανονικής θεραπείας από πολλούς πελάτες του Καματερού όσο και για τις πιθανές παρενέργειες του νερού. 

Οι  πολιτικοί  μάλλον  είχαν  πεισθεί  για  τις  αντικαρκινικές  ιδιότητες   του  ελληνικού  νερού.

Τελικά  η  πάντοτε αργοπορημένη   ελληνική  δικαιοσύνη  ξεπερνά  τον  φόβο  του Καματερού, τον ενθουσιασμό των  ελληνικών εφημερίδων και την  λατρεία των πιστών  και  στις 30 Μαρτίου  1976, η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών ασκεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για την παρασκευή και την διάθεση  υλικού επικίνδυνου για τη δημόσια υγεία.

Η δίκη του Καματερού και των “επιστημόνων” θα γίνει τελικά στα μέσα Οκτωβρίου  1976,  όταν η μανία είχε πλέον κοπάσει.
Ο  Καματερός καταδικάζεται σε εξαγοράσιμη οκτάμηνη φυλάκιση και πρόστιμο 8.000 δραχμών, ο δε εφοπλιστής – οικονομολόγος Γ. Γράτσος σε επίσης εξαγοράσιμη φυλάκιση 4 μηνών και πρόστιμο 5.000 δραχμών. Το εσωτερικό των φυλακών δεν θα το δουν φυσικά.

Με πληροφορίες από τις  ελληνικές  εφημερίδες της εποχής,  που  είχαν  οργιάσει  για  μήνες  με  το  θέμα  (Καθημερινή,  Ιστορικό Λεύκωμα της Καθημερινής 1976,  Constantino Korikis  κλπ).   ΙΝΦΟΓΝΩΜΩΝ.

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

  1. ΟΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ HOMO GRECUS.
    Στην νοτιοανατολική Ευρώπη ζει ένα ιδιαίτερο ανθρώπινο υποείδος με περιορισμένες ικανότητες προσαρμογής, που αποκαλείται Homo Grecus.
    Το περίεργο αυτοκαταστροφικό αυτό είδος ανθρώπου, με περιορισμένες αντιληπτικές ικανότητες και χαμηλή ευφυΐα, για 46 ολόκληρα χρόνια ψηφίζει και εκλέγει σαν καθοδηγητές του κάτι ευπροσάρμοστους χαμαιλέοντες, (ειδική ράτσα ερπετών που διασταυρώθηκε με τρωκτικά), συνήθως από τις ίδιες οικογένειες, που επιστημονικά ονομάζονται Homo Karamanlius, Homo Papandreicus, Homo Mitsotakeicus.

    Το 2015 ο Homo Grecus έκανε την υπέρβαση και ψήφισε κάποιον Homo Tsiprikus, ένα υπό εξαφάνιση ερμαφρόδιτο ερυθρό ερπετό της αρχέγονης παλαιοντολογικής περιόδου, σε διασταύρωση με είδος γαστερόποδου πνευμονοφόρου μαλακίου (Κοχλίας ο πωματίας - Helix pomatia), ον που παράγει μία ιδιαίτερη παχύρρευστη σίελο με εξαιρετική ικανότητα πρόσφυσης, χάρις στην οποία μπορεί να έρπει κατά μήκος μιας λεπίδας ξυραφιού χωρίς να κοπεί, διαθέτει δε τόσον θηλυκά όσον και αρσενικά όργανα αναπαραγωγής.
    Αντί όμως να βοηθήσει τον Homo Grecus στην προσαρμογή, ο Homo Tsiprikus σε 4 χρόνια ερήμωσε κυριολεκτικά την οικολογική φωλεά του Homo Grecus.
    Έτσι απογοητευμένος ο Homo Grecus επέστρεψε το 2019 στα παλιά κατάξερα λιβάδια, στα Homo Mitsotakeicus. Αδυνατεί να προσαρμοστεί εκλέγοντας νέους και ζωηρούς καθοδηγητές. Μάλλον το είδος αυτό θα εξαφανιστεί στα ερχόμενα χρόνια.
    Ζ.Π.


    ΑπάντησηΔιαγραφή


  2. 2.000.000 ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΑ ΚΑΨΟΥΝ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΦΩΤΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ, ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΣΚΑΪ ΣΑΝ «ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΟ». ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ;
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/07/2000000.html

    Οι δύο γιγαντιαίες εκρήξεις χθες το απόγευμα στο λιμάνι της Βηρυτού, που προκάλεσαν εκτεταμένες καταστροφές σε ολόκληρες συνοικίες της πρωτεύουσας του Λιβάνου, στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 4.000 και πλέον, ανακοίνωσε ο λιβανέζικος Ερυθρός Σταυρός.
    Πάνω σε μία βόμβα εξαιρετικά μεγάλης ισχύος, όπως αποδείχθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο, βρισκόταν για διάστημα τουλάχιστον έξι χρόνων το λιμάνι της Βηρυτού και όλες οι υπηρεσίες που στέγαζε. Όπως αποκάλυψε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, οι τεράστιες αυτές ποσότητες του νιτρικού αμμωνίου, οι οποίες προκάλεσαν την έκρηξη και την τραγωδία στο λιμάνι της Βηρυτού, ήταν αποθηκευμένες για τουλάχιστον έξι χρόνια, διάστημα κατά το οποίο κινδύνευαν όσοι εργάζονταν ή κατοικούσαν στην ευρύτερη περιοχή. Η έκρηξη ακούστηκε μέχρι και την Κύπρο.
    «Είναι απαράδεκτο το ότι φορτίο νιτρικού αμμωνίου, ποσότητα που εκτιμάται πως ανερχόταν σε 2.750 τόνους, βρισκόταν επί έξι χρόνια παρατημένο σε αποθήκη χωρίς μέτρα προφύλαξης», στηλίτευσε ο Ντιάμπ ενώπιον του Ανώτερου Συμβουλίου Άμυνας της χώρας, που συγκλήθηκε εκτάκτως χθες βράδυ.
    Το νιτρικό αμμώνιο είναι χημικό λίπασμα, που όμως χρησιμοποιείται επίσης για την κατασκευή βομβών. «Δεν θα αναπαυθούμε προτού βρούμε τον υπεύθυνο για αυτό που έγινε ώστε να λογοδοτήσει» για την πολύνεκρη καταστροφή», δεσμεύθηκε ο πρωθυπουργός του Λιβάνου.
    Πηγή προσκείμενη στις λιβανέζικες υπηρεσίες ασφαλείας δήλωσε πως πιθανόν οφείλονταν σε ηλεκτροσυγκόλληση που γινόταν για να κλείσει τρύπα στην αποθήκη όπου ήταν αποθηκευμένο το νιτρικό αμμώνιο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Αττική με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 Έλληνες. Σήμερα βρίσκονται εκεί και "εργάζονται" 5.000.000 άνθρωποι.
      Εάν προκύψουν δολοφονικές πυρκαγιές σε αττικά δάση, αλλά και σε πολυκατοικίες, από ξένους πράκτορες, αν γίνει επανάσταση λαθρομεταναστών κλπ οι οδοί διαφυγής των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής είναι ανύπαρκτοι. Υπάρχουν μόνο δύο επικίνδυνοι δρόμοι εξόδου, ένας προς την Κορινθία και ένας προς την Θήβα (πευκώδης - Μαλακάσα).
      Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
      Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  3. Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΑΥΞΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΩ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ.
    Φέτος 9,6 εκατ. άνθρωποι θα πεθάνουν από καρκίνο, ενώ 18,1 εκατ. θα νοσήσουν. Τα αντίστοιχα νούμερα το 2012, ήταν 8,2 εκατ. θάνατοι και 14 εκατ. αυτοί που εμφάνισαν καρκίνο για πρώτη φορά.
    Στη διάρκεια της ζωής, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, περίπου ένας στους πέντε άνδρες και μία στις έξι γυναίκες εμφανίζουν κάποιο καρκίνο, ενώ ένας στους οκτώ άνδρες και μία στις 11 γυναίκες πεθάνουν από τη νόσο.
    H Ευρώπη είναι η ήπειρος που ανησυχεί περισσότερο, κυρίως λόγω γήρανσης πληθυσμού, και γιατί ενώ είναι μόλις το 9% του παγκόσμιου πληθυσμού, έχει 24% των κρουσμάτων σε καρκίνο.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ολόκληρα χωριά με καρκίνο!
      Στο Κοντοδεσπότι, της Μεσσαπίας, οι 8 στους 10 θανάτους οφείλονται σε καρκίνο. Οι γιατροί βλέπουν στους κατοίκους πρησμένους λεμφαδένες, δερματίτιδες και άλλα «ανεξήγητα φαινόμενα». Το Κοντοδεσπότι, μαζί με Νεροτριβιά, Δάφνη, Καστέλλα και Ψαχνά είναι οι περιοχές με τη μεγαλύτερη μόλυνση στη Μεσσαπία. Το πρόβλημα είναι ίδιο και χειρότερο με τον Ασωπό. Πλέον, έχει μολυνθεί όλος ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας και το νερό μεταφέρει εξασθενές χρώμιο, νικέλιο και πολλά βαρέα μέταλλα παντού. Όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Ασωπού, η Μεσσαπία ήταν το next big thing. Αυτό εκμεταλλεύονται άλλες βιομηχανίες για να πετάνε τα απόβλητά τους, μετατρέποντας τες σε τεράστια χωματερή. Εκεί ξεφορτώνονται τα αχρηστευμένα λάστιχα των αυτοκινήτων τους και αδειάζουν τις μπαταρίες και τα λάδια τους στη γύρω περιοχή. Οι μπαταρίες, όμως, είναι πολύ όξινες και γίνεται η διαδικασία της όξινης απορροής.
      Το πιο πιθανό είναι οι βιομηχανίες του Ασωπού να έριχναν και να ρίχνουν ακόμη τα απόβλητα στη Μεσσαπία γιατί δεν μπορούσαν να το κάνουν στον Ασωπό λόγω της δημοσιότητας που άρχιζε να παίρνει το θέμα, λένε οι επιστήμονες.
      Ήδη από τον Ιανουάριο του 2010 και ο γενικός επιθεωρητής Περιβάλλοντος Παναγιώτης Μέρκος είχε «δείξει» προς Ασωπό μεριά. «Κατά πάσα πιθανότητα στη Μεσσαπία μεταφέρθηκαν τα απόβλητα του Ασωπού. Τα βρίσκουμε σε περιοχή όπου δεν δικαιολογείται από τη βιομηχανική δραστηριότητα να βρίσκουμε συγκεντρώσεις χρωμίου σε νερό γεωτρήσεων τιμές 130», είχε πει.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. 20 τόνοι θανάτου στη Ζαχάρω.
      «Βυθίσαμε τουλάχιστον 30 πλοία με τοξικά και ραδιενεργά απόβλητα στα ιταλικά και τα ελληνικά ύδατα. Για κάθε ένα από αυτά, οι φαρμακευτικές που τα ξεφορτώνονταν μας έδιναν από 2 ως 20 εκατομμύρια δολάρια. Ένα από αυτά είναι και το Cusky που το ρίξαμε κοντά στη Ζαχάρω». Ένας εκ των αρχηγών της Μαφίας της Καλαβρίας – της γνωστής Ντρανγκέντα – ο Φραντζέσκο Φόντι κατονόμασε ως ένα από τα πλοία που βούλιαξαν, γεμάτα με απόβλητα. Το γιγαντιαίο φορτηγό, μήκους 110 μέτρων, μετέφερε τουλάχιστον 120 βαρέλια με τοξικά απόβλητα, βάρους περίπου 20 τόνων.
      Η έρευνα που ακολούθησε, έμοιαζε με θρίλερ ταινίας. Ο μαφιόζος είπε ότι βύθισαν το Cunsky το ’96, φορτωμένο με τα απόβλητα. Η πρώτη έρευνα στα έγγραφα, έδειξε ότι αυτό ήταν αδύνατο. Το πλοίο είχε γίνει σκραπ το 1992, στην Ινδία. Το λιμάνι του Alang, στην Ινδία, που είχε κάνει την αποσυναρμολόγηση, απάντησε στον Ιταλό εισαγγελέα ότι το Cunsky δεν έφτασε ποτέ εκεί. Βρέθηκε νέο έγγραφο, που έλεγε ότι το φορτηγό αποσυναρμολογήθηκε το ’93. Οι Ινδοί απάντησαν και πάλι πως όχι μόνο δεν το έκαναν σκραπ, αλλά δεν το είδαν ποτέ. Ο Φόντι υπέδειξε (στο περίπου) τις συντεταγμένες που είχαν βυθίσει το καράβι. Το 2009, κοντά στο σημείο που είχε πει ο Φόντι, βρέθηκε ένα καράβι αυτού του μεγέθους, σε βάθος 500 μέτρων στο βυθό της Τυρρηνικής, 20 μίλια μακριά από την πόλη Τσέτραρο. Διαπιστώθηκε ότι ήταν το κουφάρι του «Κατάνια», πλοίου που είχε βυθιστεί στη διάρκεια του Ά Παγκοσμίου Πολέμου. Ήταν πλέον πασιφανές. Οι μαφιόζοι έπαιζαν με τους «δικαστές». Αυτό, μέχρι να προσφερθεί να καταθέσει στην Επιτροπή κατά της Μαφίας, ο καπετάνιος Natale de Grazia. Στα γεράματά του, είχε μετανιώσει. Υποσχέθηκε ότι θα έδινε τις ακριβείς συντεταγμένες του ναυαγίου του Cunsky –«κοντά στη Ζαχάρω»- δεκάδων άλλων πλοίων με τοξικά και ραδιενεργά στο Ιόνιο, αλλά και τα πρόσωπα που τα βούλιαξαν. Ήταν ο καπετάνιος που χρησιμοποιούσε η μαφία. Λίγο πριν από την κατάθεσή του, ο de Grazia πεθαίνει στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου που τον μετέφερε στον εισαγγελέα στον οποίο θα κατέθετε. «Καρδιακή προσβολή», είπαν. Ο ιατροδικαστής Del Vecchio που όρισε η επιτροπή, έβγαλε άλλο πόρισμα. Τον είχαν δηλητηριάσει με βαριές τοξικές ουσίες. Σαν αυτές που τον έβαζαν να ποντίζει...
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  4. Σύμφωνα με τους ειδικούς για να γλυτώσει και να μην καεί ένας άνθρωπος, αλλά και για να μην κινδυνέψει να αρπάξει φωτιά ένα σπίτι και μία πολυκατοικία πρέπει να βρίσκονται 120 μέτρα μακρυά από πυρκαγιά σε συστάδες δέντρων, το ελάχιστον. Το ύψος της φωτιάς σε πυρκαγιές συστάδων δέντρων είναι συνήθως 30 μέτρα. Έτσι για να σωθεί κάποιος πρέπει να βρίσκεται, το ελάχιστον, σε τετραπλάσια απόσταση. Στην κατάξερη Ελλάδα, που καίγεται συνέχεια, πρέπει να υπάρχει γυμνή, φαλακρή από κάθε δέντρο, περιοχή γύρω από κάθε σπίτι και από κάθε πολυκατοικία σε ακτίνα 120 μέτρων. Ο ηλίθιος νεοέλληνας βλέπει τις όμορφες βίλες στην Αγγλία, που βρίσκονται μέσα στα δέντρα και νομίζει ότι και εδώ αυτό πρέπει να κάνει. Δεν σκέφτεται ότι εκεί κάθε μέρα βρέχει.
    Στην Ελλάδα οι ευφυείς νεοέλληνες χτίζουν τα σπίτια τους μέσα στα πεύκα, στο πιο εύφλεκτα δέντρα. (Οι βαλανιδιές από την άλλη μεριά, είναι ένα δέντρο που δύσκολα παίρνει φωτιά).
    Στην Ελλάδα τα πρατήρια βενζίνης βρίσκονται κάτω από πολυκατοικίες, που μένουν βρέφη και παιδιά.
    Στην Ελλάδα των πυρκαγιών οι δρόμοι γίνονται στενοί, για να μην έχουν πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.
    Στην Ελλάδα δεν γίνονται κεντρικοί, πολύ ανοιχτοί δρόμοι χωρίς δέντρα, για προσωρινό καταφύγιο σε περίπτωση πυρκαγιών.
    Η πυκνότητα του πληθυσμού σε ορισμένα μέρη των Αθηνών είναι χειρότερη και από του Χονγκ Κονγκ.

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/07/500000-4500000.html

    Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2018
    Η ΥΔΡΟΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΗ ΑΤΤΙΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΟΙΚΕΙΤΑΙ (ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ) ΑΠΟ 500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ, ΟΠΩΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ, ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΚΚΕΝΩΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΟ 4.500.000 ΕΛΛΗΝΕΣ. ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΙΣ ΕΠΑΡΧΙΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΕΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ. ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/07/oi-400.html

    Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018
    OI ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 400 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ; ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ (ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΤ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ), ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ (ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ) ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/07/oi-400.html

    Τρίτη, 24 Ιουλίου 2018
    OI ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 400 ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ - ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ; ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΛΛΩΝ ΞΕΝΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ. ΤΑ ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ (ΤΩΝ ΕΚΦΥΛΩΝ ΠΟΥΛΗΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΜΙΤ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ), ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΟΥΝ (ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ) ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δευτέρα, 16 Απριλίου 2018
    ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ. ΝΕΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΕΛΛΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2018/04/blog-post_16.html



    Η Αττική με το ζόρι μπορεί να φιλοξενήσει 500.000 Έλληνες. Σήμερα βρίσκονται εκεί και "εργάζονται" 5.000.000 άνθρωποι.
    Εάν προκύψουν δολοφονικές πυρκαγιές σε αττικά δάση, αλλά και σε πολυκατοικίες, από ξένους πράκτορες, αν γίνει επανάσταση λαθρομεταναστών κλπ οι οδοί διαφυγής των 5.000.000 κατοίκων της Αττικής είναι ανύπαρκτοι. Υπάρχουν μόνο δύο επικίνδυνοι δρόμοι εξόδου, ένας προς την Κορινθία και ένας προς την Θήβα (πευκώδης - Μαλακάσα).
    Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
    Μα επιτέλους τρελάθηκαν τελείως αυτοί οι "ελληνες" πολιτικοί;
    Ζ.Π.


    H σημερινή Aθήνα, σαν πρωτεύουσα του νεώτερου ελληνικού κράτους, κατάντησε ένας αδηφάγος καρκίνος, ένας καρκίνος 5.000.000 ατόμων, που δεν παράγουν απολύτως τίποτε, ενώ αντιθέτως απομυζούν και δηλητηριάζουν όλη την ικμάδα του ελληνικού λαού και πίνουν το αίμα του και τρών τις σάρκες του. Ο καρκίνος αυτός γίνεται σήμερα και αλλογενής καρκίνος.
    Οι αυτόχθονες Έλληνες κάτοικοι των Αθηνών πεθαίνουν και αντικαθίστανται, μεθοδευμένα από την κυβέρνηση και με χρήματα του Σόρος, από άτομα 200 βαρβάρων εθνοτήτων.
    Το 2021, 200 ακριβώς χρόνια μετά την Επανάσταση του Γένους, να ανακηρυχθεί πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους η Πέλλα της Μακεδονίας. Να μεταφερθούν εκεί η προεδρία της Δημοκρατίας, η έδρα του πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως, όλα τα υπουργεία, η βουλή, οι έδρες των κεντρικών δικαστικών αρχών και όλος ο ανώτερος διοικητικός ιστός της χώρας.
    Οι τεράστιες γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές αλλαγές που θα προκύψουν, με την ανακήρυξη της Πέλλας σαν της νέας Ελληνικής πρωτεύουσας, είναι αυτονόητες.
    Η περιοχή της Πέλλας συγκεντρώνει τεράστια πλεονεκτήματα για την Ελλάδα, αν γίνει εκεί η πρωτεύουσά της.
    Ιστορικά η πόλη Πέλλα υπήρξε για κάποιο διάστημα η πρωτεύουσα πόλη ολόκληρης της Ελλάδος.
    Γεωγραφικά βρίσκεται στην καλύτερη περιοχή, τόσο σαν σύμβολο, όσον και σαν εύκολο και βατό σημείο διοικητικής πρόσβασης. Με τις αναμενόμενες ανακατατάξεις και αλλαγές των συνόρων στο εγγύς μέλλον και όταν η ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΟΡΜΟ, θα έχει και όλο το απαραίτητο στρατηγικό βάθος.
    Έχοντας το Ελληνικό Γένος πρωτεύουσα την Πέλλα υποδηλώνει τις ευρύτερες βλέψεις του, αποκτά συνείδηση της αυτοκρατορικής προοπτικής του, ΚΟΒΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΒΗΧΑ ΤΩΝ ΓΕΙΤΟΝΩΝ ΤΟΥ, αναδιαμορφώνει και επαυξάνει την μεγάλη ιδέα της ιστορικής του αποστολής, δίνει άλλο αέρα και διαφορετική αυτοπεποίθηση στην Ελληνική ψυχή.
    Κοντά στον κωμόπολη Πέλλα και με έμβλημα τον αρχαιολογικό χώρο της αρχαίας πρωτεύουσας της Ελλάδος, μπορεί να χτιστεί μία υπέροχη ρυμοτομικά νέα πόλη, με θαυμάσια αρχιτεκτονική, εύκολα προσβάσιμη, με ωραία πάρκα και τεράστιες λεωφόρους, γεμάτη πράσινο και άριστη ποιότητα διαμονής και ζωής, εφάμιλλη των καλύτερων ευρωπαϊκών πόλεων.
    Ποτέ δεν θα έχει πρόβλημα υδρεύσεως, αποχετεύσεως και ενέργειας.
    Είναι μία τεράστια πεδινή περιοχή, δίπλα σε τέσσερεις ποταμούς, σχετικά κοντά σε προστατευμένη θάλασσα, Στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας θα γίνει το μεγαλύτερο ποτάμιο και θαλάσσιο λιμάνι της Μεσογείου. στις εκβολές του Αξιού. Το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Ευρώπης στην πεδιάδα της Πέλλας. Το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο (Αριστοτέλειον Περιπατητικόν Πανεπιστήμιον) στα Στάγειρα Χαλκιδικής.

    Το τερατώδες απάνθρωπο πολεοδομικό συγκρότημα των 5.000.000 κατοίκων που λέγεται ΑΘΗΝΑ, δεν έχει νερό και παίρνει πόσιμο νερό από την άλλη μεριά της Ελλάδος, την Αιτωλοακαρνανία.
    Ποιές απίθανες καταστάσεις θα προκύψουν στο μέλλον σ' αυτό το πολεοδομικό τερατούργημα;
    Ζ.Π.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/07/2019.html

    Τρίτη, 30 Ιουλίου 2019
    ΟΙ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ 2019. Η ΑΘΗΝΑ ΘΑ ΚΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ, ΜΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΝ ΑΝΙΚΑΝΟ ΠΑΪΑΤ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ;
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Έκρηξη στη Βηρυτό: Στην Αττική υπάρχουν διυλιστήρια πετρελαίου με τεράστιες εύφλεκτες δεξαμενές σε απόσταση 5 χιλιομέτρων, από την πυκνότερη κατοικήσιμη ζώνη του κόσμου.
    Βηρυτός: Ρώσος που ζει στην Κύπρο είχε μεταφέρει τους 2.750 τόνους νιτρικής αμμωνίας. Σχεδόν 300.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι - Πάνω από 3 δις δολάρια οι ζημιές. «Σχεδόν το 50% της Βηρυτού έχει καταστραφεί ή έχει υποστεί ζημιές».
    Έλληνας Υποστράτηγος ε.α. ειδικός στα εκρηκτικά: «Υπήρχε και κάτι άλλο μαζί με τη νιτρική αμμωνία».
    Πρ. πράκτορας της CIA στον Λίβανο: «Δεν υπήρχε μόνο νιτρική αμμωνία στο λιμάνι - Ήταν έκρηξη στρατιωτικού όπλου».
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
    Η πικραγγουριά 1952
    Αρχές του 1952. Η Ελλάδα μόλις είχε βγει από τις στάχτες του εμφυλίου πολέμου και προσπαθούσε να αναδιοργανωθεί. Ενώ μέχρι τότε θεωρούνταν θαυματουργά τα κινίνα, μέσα σε λίγες μέρες ξέσπασε κυριολεκτικά σκάνδαλο με την είδηση πως ο ζωμός της πικραγγουριάς μπορούσε να θεραπεύσει την ασθένεια θρύλο, τον καρκίνο. Ολόκληρο το πανελλήνιο άρχισε να παραληρεί και να αναζητά μετά μανίας το μικρό αγκαθωτό φυτό σε οικόπεδα, χωράφια και πεζοδρόμια. Βέβαια, η πικραγγουριά δεν ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν στο προσκήνιο. Ήδη από την εποχή του Ιπποκράτη τη συνιστούσαν ως φάρμακο έναντι των καρκίνων του πεπτικού συστήματος, ενώ η χρήση της ως ισχυρό θεραπευτικό μέσο αναφέρεται από τον Πλίνιο και τον Θεόφραστο. Στις αρχές του ‘50 όμως το όνομά της πήρε διαστάσεις θρύλου. Ο λαός, μετά από πολλές δοκιμασίες, προσπαθούσε να αγκιστρωθεί από κάπου για να αναπτερωθούν οι ελπίδες του και ποια μεγαλύτερη ανακούφιση από ένα φάρμακο που μπορούσε να βρει ο καθένας στον δρόμο; Η είδηση απασχόλησε για καιρό την κοινή γνώμη. Ανέβηκε επιθεώρηση για το σχετικό θέμα με τίτλο «Πικραγγουριά» των κ.κ. Ασημακόπουλου, Σπυρόπουλου, Παπαδούκα με τους Νίκο Ρίζο, Σπεράντζα Βρανά, Ρένα Ντορ, Μπελίντα, Λειβαδίτη, Αυλωνίτη, σε μουσική Μουζάκη.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
      Το «φάρμακο Γεωργιάδη» 1955
      Αρχές του 1955. Λίγα χρόνια μετά την έξαρση της πικραγγουριάς εμφανίζεται στη Θεσσαλονίκη ένας ποτοποιός , ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει παρασκευάσει ένα ρόφημα που μπορεί να θεραπεύσει τον καρκίνο. Συρροή κόσμου παρατηρείται ξανά έξω από το ποτοποιείο του Γεωργιάδη με τους συνωστισμένους ανθρώπους κυριολεκτικά να τσαλαπατιούνται για να αποκτήσουν ελάχιστο από το θαυματουργό υγρό. Η κρατική μηχανή κινητοποιήθηκε ύστερα από τον θάνατο δύο καρκινοπαθών ανθρώπων που είχαν καταναλώσει το σκεύασμα και η Γενική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης ζήτησε από το ιατροδικαστικό και τοξικολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών να αποφανθεί για την εγκυρότητα των όσων υποστήριζε ο Γεωργιάδης. Το πόρισμα ήταν καταπέλτης. Το νέο φάρμακο δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μείγμα από ζωμό πικραγγουριάς, άρωμα φράουλας, οινόπνευμα και ζάχαρη. Εναντίον του Γεωργιάδη ασκήθηκε ποινική δίωξη.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    2. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
      Το δηλητήριο του μπλε σκορπιού. 1980
      Το 1980 στο Γκουαντάναμο της Κούβας, ο βιολόγος Misael Bordier δήλωσε ότι χρησιμοποίησε στα πειράματά του με ζώα το περίφημο ελιξίριο, γνωστό πλέον ως Escozul, που παρασκεύασε χρησιμοποιώντας το δηλητήριο του γηγενούς στην Κούβα μπλε σκορπιού. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τα αποτελέσματα των πειραμάτων του σε σκύλους ήταν άκρως ενθαρρυντικά. Η ιατρική κοινότητα τον αντιμετώπισε με δυσπιστία και έτσι το θέμα ξεχάστηκε. Είκοσι τέσσερα χρόνια μετά, το δηλητήριο του μπλε σκορπιού ξαναχτύπησε δυναμικά με ένα νέο κύμα έξαρσης να εμφανίζεται και να απειλεί τις ισορροπίες που είχαν ήδη αποκατασταθεί στον ιατρικό κόσμο σχετικά με τη θεραπεία της επάρατης νόσου. Το θέμα απέκτησε έντονη και διεθνή δημοσιότητα. Στα κανάλια παρουσιάζονταν εκτροφείς του μπλε σκορπιού στην Κούβα και ισχυρίζονταν ότι η θεραπευτικές ιδιότητες του σκευάσματος ήταν αδιαμφισβήτητες. Τους ισχυρισμούς αυτούς επιβεβαίωναν ασθενείς που διατείνονταν πως θεραπεύτηκαν χάρη στο νέο φάρμακο. Γρήγορα άρχισαν να οργανώνονται ομαδικά ταξίδια στην Κούβα σε αναζήτηση του περίφημου δηλητήριου. Η ιατρική κοινότητα αντέδρασε και μέσω πολλών εκπροσώπων της επιβεβαίωσε πως τίποτα δεν είναι αποδεδειγμένο Ύστερα από λίγο το κύμα ενθουσιασμού του κόσμου κόπασε και το δηλητήριο του μπλε σκορπιού έπαψε να πρωταγωνιστεί στα δελτία ειδήσεων και τις επικεφαλίδες των εφημερίδων.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
      Η Φραπελιά 2007
      Η ονομασία του ελπιδοφόρου σκευάσματος δεν άργησε να επινοηθεί από τη δαιμόνια γλωσσοπλαστική ικανότητα του σύγχρονου Νεοέλληνα. Δε χρειάστηκε παραπάνω από μισή ώρα εκπομπής της Άννας Δρούζα στην κρατική τηλεόραση για να προκληθεί πανδαιμόνιο σχετικά με το νέο, φερόμενο ως θεραπευτικό του καρκίνου φάρμακο.
      Η «επιδημία» ξέσπασε ταχύτατα όταν η Αθανασία Καραμπάτσου δήλωσε ότι τα διαλυμένα στο νερό φύλλα ελιάς μπορούν να χρησιμεύσουν ως αντικαρκινικό φάρμακο. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε πρώτη είδηση στα κανάλια και τις εφημερίδες με τον λαό από τη μία και την ιατρική κοινότητα από την άλλη να τραβούν μια διελκυστίνδα θέσεων και αντιθέσεων.
      Και φτάσαμε στο 2007 με τη φραπελιά να πρωταγωνιστεί στα παράθυρα και τους πηχιαίους τίτλους των εφημερίδων. Η τιμή των φύλλων ελιάς άγγιξε τα 40 ευρώ το κιλό, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι δυο αδέρφια στη Μεσσηνία ήρθαν στα χέρια με αποτέλεσμα τη δολοφονία του ενός. Αιτία αποτέλεσε η διαφωνία τους για το αν ο τρίτος αδερφός, που έπασχε από την επάρατη νόσο, έπρεπε να λάβει το σωτήριο παρασκεύασμα. Η θεραπευτική δύναμη της ελιάς είναι γνωστή από παλιά (αναφέρεται στη Βίβλο) , ενώ το 1808 χρησιμοποιήθηκε ενάντια στην ελονοσία. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές μελέτες και έρευνες προς ανάδειξη των ευεργετικών επιδράσεων μιας ουσίας που περιέχουν τα ελαιόφυλλα, της ελαιοευρωπαίνης και των παραγώγων της. Η επιστημονική κοινότητα συμφωνεί συγκαταβατικά ότι τα φύλλα και τα κουκούτσια ελιάς έχουν αντι-οξειδωτική και αντιισχαιμική δράση, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό που να μπορεί να θεραπεύει τον καρκίνο. Έχει ήδη εκδηλωθεί έντονο ερευνητικό ενδιαφέρον προς αυτή την κατεύθυνση, αλλά μέχρι τώρα μπορούμε να μιλάμε μόνο για ενδείξεις και όχι για βάσιμες αποδείξεις. Μετά τον σάλο που ξέσπασε και την αδιαμφισβήτητη επικράτηση της φραπελιάς σε κάθε είδους εκπομπή και δελτίο, ο υπουργός Υγείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος, μπροστά στον κίνδυνο εμφάνισης ενός νέου κύματος παραπληροφόρησης και παροξυσμού του κοινού, παρενέβη. Ο τότε υφυπουργός Υγείας κ. Γιαννόπουλος ζήτησε με επιστολή του από το ΕΣΡ να προβεί σε διαφύλαξη της εγκυρότητας της πληροφόρησης, όπερ και εγένετο με σύσταση του ΕΣΡ προς όλα τα τηλεοπτικά μέσα “να αποφεύγουν τη δημιουργία υπέρμετρης ελπίδας ή σύγχυσης στο κοινό » Η κατάσταση τότε άλλαξε. Το μέχρι πρότινος θαυματουργό παρασκεύασμα μετονομάσθηκε σε μέσο εκμετάλλευσης του κόσμου από τσαρλατάνους και κομπογιαννίτες. Το θέμα εν τέλει πήρε τον δρόμο της δικαιοσύνης , όταν ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Παναγιώτης Πούλιος, έδωσε εντολή για τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, ώστε να διαπιστωθεί αν με τη συνεχή προβολή του θέματος υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή

    4. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
      Το DCA 2007
      Μετά τον σάλο που έγινε με τη φραπελιά, νέες ελπίδες παρουσιάστηκαν για την αντιμετώπιση της επάρατης νόσου από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Το DCA (διχλωροξικό άλας), ένα φάρμακο που εμπλέκεται στη λειτουργία των μιτοχονδρίων και τη διεργασία του κυτταρικού θανάτου, διακινείται τους τελευταίους μήνες μέσω Ίντερνετ και υπόσχεται ίαση. Η ιστορία ξεκίνησε στις 17 Ιανουαρίου του 2007,όταν ο Έλληνας ιατρός, Ευάγγελος Μιχελάκης, επικεφαλής ερευνητών του Πανεπιστημίου της Αλμπέρτα στο Έντμοντον του Καναδά, δημοσίευσε στο Cancer Cell μία έρευνα, σύμφωνα με την οποία το DCA μπορεί να έχει αντικαρκινικές ιδιότητες. Τα πειράματα που είχε κάνει σε αρουραίους είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση του μεγέθους των όγκων από τους οποίους έπασχαν. Το DCA είναι μια ουσία ήδη αρκετά γνωστή και ευρέως χρησιμοποιούμενη και γι’ αυτό δεν ενδιαφέρθηκαν άμεσα οι φαρμακευτικές εταιρείες για τη διακίνησή της. Η δράση της αφορά την ενεργοποίηση των μιτοχονδρίων , τα οποία με τη σειρά τους προκαλούν τον κυτταρικό θάνατο των καρκινικών κυττάρων. Mετά τη δημοσίευσή του κ. Μιχελάκη στο Cancer Cell, την είδηση αναπαρήγαγαν ο Εconomist, το περιοδικό newsweek και το περιοδικό New Scientist. Αργότερα, ο κ. Μιχελάκης έδωσε συνέντευξη και στο CNN. To όλο θέμα ξέφυγε από την πορεία του όταν ο επιχειρηματίας Τζιμ Τασάνο έμαθε για το DCA, άρχισε να το παράγει σε δικό του εργαστήριο και να το διακινεί μέσω του Διαδικτύου. Ολόκληρη η επιστημονική κοινότητα και ιδιαίτερα ο κ. Μιχελάκης αντέδρασαν, καθώς το DCA δεν έχει αποδεδειγμένα μέχρι τώρα σαφώς αντικαρκινικές ιδιότητες. Μπορεί να δρα επικουρικά εναντίον του καρκίνου, αλλά δεν έχει βεβαιωθεί ακόμα ότι αποτελεί φάρμακο έναντι αυτού. Εξάλλου, όπως δήλωσε ο ίδιος ο κ. Μιχελάκης, τα επιτυχή πειράματα σε πειραματόζωα δεν εγγυόνται την αντίστοιχη επιτυχία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η έρευνα συνεχίζεται με τους ιατρούς να τονίζουν ότι κανείς ασθενής δε θα πρέπει να εγκαταλείπει την επίσημη φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε μέχρι πρότινος -εμπιστευόμενος το οποιοδήποτε σκεύασμα- μέχρι σαφούς αποδείξεως της θεραπευτικής δράσης του σκευάσματος.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
    5. ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
      ΤΟ ΟΖΟΝ 2011

      Από το άρθρο της έγκριτου δημοσιογράφου Ρούλας Παππά Σουλούνια στην Ελευθεροτυπία 18/9/2011 διαβάζουμε: Χιλιάδες ανυποψίαστοι οι πολίτες από τα πολλά δεινά που υφίστανται αγόραζαν το «ανακουφιστικό» όζον που καθαρίζει το νερό, παρότι από τον Αύγουστο του 2011 ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων απαγόρευσε τη διαφημιστική του καμπάνια! Την ίδια εποχή και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συστήνει να μην χρησιμοποιούνται οι συσκευές όζοντος, μέχρι να γνωμοδοτήσει το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας (ΚΕΣΥ).
      Και το ΚΕΣΥ τελικά γνωμοδότησε ότι οι οζονοθεραπείες είναι «δραστηριότητες εμπορικού χαρακτήρα» ή σε ελεύθερη μετάφραση «απάτη εμπορικού χαρακτήρα» θα έλεγα. Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του Α. Σερέτης, αναφέρει στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία:
      Ύστερα από εμπεριστατωμένη μελέτη της βιβλιογραφίας η οζονοθεραπεία δεν τεκμηριώνεται ως θεραπεία για κανένα νόσημα. Επομένως αφού δεν υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση, θεωρείται ότι παραβαίνει βασικές αρχές ιατρικής δεοντολογίας και εμπλέκεται με δραστηριότητες εμπορικού χαρακτήρα.
      Από το ίδιο δημοσίευμα επισημάναμε την άποψη του Χρήστου Γεωργίου, καθηγητή Βιοχημείας στο Πανεπιστήμιο Πατρών, που εξηγεί:
      Το όζον είναι καρκινογόνο αέριο καθώς καταστρέφει DNA, έντερα, αρτηρίες, πνεύμονες και γι’ αυτό έχουν καθιερωθεί από την FDA των ΗΠΑ (αντίστοιχο ΕΟΦ) πολύ χαμηλά όρια επικινδυνότητας (50 ppb ή μέρη ποσότητας όζοντος στο δισεκατομμύριο ποσότητας αέρα). Η τοξικότητα του όζοντος είναι επιστημονικά γνωστή για τουλάχιστον 35 χρόνια, και οφείλεται στις ελεύθερες ρίζες υδροξυλίου (άκρως τοξική χημική ουσία) και το υπεροξείδιο του υδρογόνου (οξυζενέ), στα οποία διασπάται μόλις διαλυθεί στο νερό και περάσει στα υγρά του σώματός μας (αίμα, γαστρικό υγρό). Δηλαδή, αντί να θεραπεύει ασθένειες, όπως διαφημίζεται, τις προκαλεί. Ο ανθρώπινος οργανισμός οξυγονώνεται φυσιολογικά με το οξυγόνο του ατμοσφαιρικού αέρα. Κάθε άλλος τρόπος είναι επικίνδυνος για την υγεία, εκτός κι αν ο άνθρωπος είχε… βράγχια!
      Διότι το όζον, ακόμα και στη διαχείριση υδάτινων πόρων όπου αξιοποιείται, το όζον χρησιμοποιείται με τεράστια προσοχή, καθότι, αν αντιδράσει με βρωμιούχα παράγοντα σε υφαλατωμένο ύδωρ (για να γίνει πόσιμο το νεράκι) παράγονται βρωμικά παράγοντα, που θεωρούνται ύποπτοι καρκινογόνοι παράγοντες.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  12. Λευκίμμη: Λαθραίοι μετανάστες οι ύποπτοι για τη μεγάλη φωτιά στον Έβρο.
    Τέθηκε υπό έλεγχο, χάρη στην άμεση επέμβαση και τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής με εναέρια και επίγεια μέσα, η πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από ώρα στην περιοχή ανάμεσα στα χωριά Λευκίμμη και Ταύρη του Σουφλίου.
    Όπως αναφέρει το Evrosnews.gr, τόσο η άμεση χρησιμοποίηση του Πυροσβεστικού ελικοπτέρου που εδρεύει στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, όσο και οι ρίψεις των δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου “Πετζετέλ” που κλήθηκαν και ήρθαν από την Χρυσούπολη, αλλά και οι συντονισμένες προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων, έφεραν θετικό αποτέλεσμα και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 5 στρέμματα κάηκαν, με πεύκα και χαμηλή βλάστηση.
    Όσο για τα αίτια της πυρκαγιάς που ξεκίνησε από το… πουθενά κυριολεκτικά, στην περιοχή βρέθηκαν πάνω από 10 λαθρομετανάστες, (από αυτούς που δεν περούν… καθόλου τον «θωρακισμένο» Έβρο) κάτω από ένα δέντρο και τους εντόπισαν οι πυροσβέστες.
    Ειδοποιήθηκε η αστυνομία για να τους συλλάβει και η συγκεκριμένη παρουσία, δημιουργεί υποψίες ότι η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκε από φωτιά που άναψαν αυτοί. Είτε το βράδυ για να ζεσταθούν, γιατί η θερμοκρασία πέφτει και την ημέρα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών αναζωπυρώθηκε ή άναψαν φωτιά για να ζεστάνουν ή να ψήσουν κάτι. Αυτά θα ξεκαθαρίσουν από τις καταθέσεις που θα πάρουν οι αστυνομικοί, σε συνεργασία με το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής που σε κάθε φωτιά εξετάζει τα αίτια.
    Περιττό να προστεθεί πως οι λαθρομετανάστες δεν πρόκειται να απελαθούν ποτέ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ ....." ΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ " ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕ ΤΟΥΣ " ΠΙΣΤΟΥΣ " ΤΗΣ, ΝΑ ΤΗς ΜΕΤΑΒΙΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΆ ΤΟΥΣ.

    Η ΔΗΘΕΝ " ΑΓΙΑ" ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ, ΕΙΧΕ ΣΥΡΘΕΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΟΤΕ ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΗΝ ΑΘΩΩΝΑΝ.

    ΓΙΑΤΙ ??? ΑΠΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΡΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΤΗΔΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΨΕΜΜΑ.

    ΕΙΧΑ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΔΗΘΕΝ "ΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ" ΚΑΠΟΤΕ ΣΕ ΕΝΑ ΒΑΓΟΝΙ ΤΟΥ ΗΣΑΠ, ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΚΗΡΥΓΜΑ, ΤΗΣ ΕΙΠΑ ΝΑ ΣΩΠΑΣΕΙ.....

    ΑΜΕΣΩΣ, Η ΔΗΘΕΝ ..."ΑΓΙΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ", ΜΕ ΦΙΛΟΔΩΡΗΣΕ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΣ, ΠΑΝΑΓΙΕΣ,ΣΤΑΥΡΟΥΣ, ΚΑΝΤΗΛΙΑ κ.λ.π , ΑΛΛΑ ΑΜΕΣΩΣ, ΞΕΚΟΥΜΠΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΤΑΣΗ, ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑ.

    ΠΡΟΛΑΒΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΥΟ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΤΟΥ ΒΑΓΟΝΙΟΥ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΤΡΕΛΛΗ ΚΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΕ !

    ΟΣΟ ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΨΕΜΜΑΤΑ, ΤΟΣΟ ΘΑ ΞΕΦΥΤΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΟ ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΦΘΟΝΟ ΧΡΗΜΑ .

    ΑΓΓΕΛΙΚΗ

    Απάντηση
  14. Α/ΓΕΕΘΑ Κ.Φλώρος: «Είμαστε παντοδύναμοι και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».
    O αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, βρέθηκε στα ναυπηγεία Ελευσίνας για την τελετή καθέλκυσης της πυραυλακάτου «ΒΛΑΧΑΚΟΣ».
    Μιλώντας στους δημοσιογράφους, σε «πηγαδάκι» που σχηματίστηκε μετά τη λιτή τελετή στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνος στην Ελευσίνα, έκανε εκτός μικροφώνων την ακόλουθη δήλωση: «Είναι ακόμη μία μεγάλη στιγμή για τις Ένοπλες Δυνάμεις και το Πολεμικό Ναυτικό. Κάθε πρόσκτηση μέσου είναι όπλο στη φαρέτρα για να προασπίσουμε την εθνική μας κυριαρχία.
    Σκοπός είναι η απόκτηση περισσότερης δύναμης και η αποτροπή έναντι οποιασδήποτε απειλής. Όλες οι ενεργείς του ΓΕΕΘΑ και των Ενόπλων Δυνάμεων συντονίζονται για τον σκοπό αυτό. Με όλα αυτά και με αυτά που θα αποκτήσουμε είμαστε παντοδύναμοι και θα γίνουμε ακόμη πιο δυνατοί».
    Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικολάος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, ο αναπληρωτής υπουργός Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ Αντώνης Οικονόμου.
    ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΑΡΧΗΓΕ, ΜΗ ΛΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ. ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Ο ΙΕΧΩΒΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΡΧΙΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ ΣΚΟΤΩΣΕ 200.000 ΒΡΕΦΗ, ΓΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.
    Σαν σήμερα 6 Αυγούστου, πριν από 75 χρόνια και συγκεκριμένα το 1945 καθώς και στις 9 Αυγούστου του ίδιου έτους, οι Ηνωμένες Πολιτείες εξαπέλυσαν την πρώτη επίθεση με ατομικά-πυρηνικά όπλα.
    Στόχος τους δύο πόλεις στην Ιαπωνία. Η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.
    Οι δύο αυτές ρίψεις έγιναν με προσωπική απόφαση του τότε προέδρου των ΗΠΑ Χάρι Τρούμαν. Για να πραγματοποιηθούν, ο διοικητής της μοίρας της Αεροπορίας Στρατού Σπατζ, στην οποία ανήκαν τα αεροσκάφη, ζήτησε έγγραφη τη διαταγή από την πολιτική ηγεσία «αρνούμενος να σκοτώσει ίσως 100.000 άτομα με προφορικές μόνον εντολές».
    Η διαταγή πράγματι του στάλθηκε εγγράφως με τις υπογραφές του υπουργού Εσωτερικών Τζορτζ Μάρσαλ και του υπουργού Στρατιωτικών Χένρι Στίμσον. Η τελική απόφαση, σύμφωνα με το Σύνταγμα των ΗΠΑ, έπρεπε να ληφθεί μόνον από τον πρόεδρο. Όπως και έγινε.
    Μέχρι το 1950 ο απολογισμός των θυμάτων είχε φτάσει τα 200.000 θύματα.
    http://autochthonesellhnes.blogspot.com/2019/08/20000-6-1946.html

    Τρίτη, 6 Αυγούστου 2019
    ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ 20.000 ΑΘΩΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΗΣ ΧΙΡΟΣΙΜΑΣ, ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΑΪΝΣΤΑΪΝ ΚΑΙ ΟΠΠΕΝΧΑΪΜΕΡ ΣΤΙΣ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1946 .

    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΑΚΩΒ ΜΠΕΣΕΡ (Jacob Beser, 1921 – 1992). Ο Ιουδαίος αξιωματικός της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, ειδικός των ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας, (ηλεκτρονικά αντίμετρα).
      Μόνο ένα άτομο, ο ιουδαίος Ιακώβ Μπέσερ, ήταν στους ατομικούς βομβαρδισμούς τόσον της Χιροσίμα όσο και στο Ναγκασάκι.
      Επίσης από όλους αυτούς τους ιπτάμενους αξιωματικούς ήταν ο μόνος που συμμετείχε στο μυστικό σχέδιο Μανχάταν, στο σχέδιο κατασκευής της ατομικής βόμβας.
      Η ιστορία αναφέρει ότι όταν πετούσε για να εξολοθρεύσει μωρά και γέρους Ιάπωνες, σκεφτόταν τι ωραία θα ήταν αν μπορούσε να ρίξει τις ατομικές βόμβες σε γερμανικές και ευρωπαϊκές πόλεις.
      Ζ.Π.

      Διαγραφή
  16. «Κουρεμένη» ΑΟΖ της Κρήτης, την μισή Ρόδο μέχρι εκεί που την τέμνει εγκάρσια ο 28ος Μεσημβρινός και παράλειψη Καρπάθου και συμπλέγματος Μεγίστης από τη νυν συμφωνία, αποτελεί το περιεχόμενο της συμφωνία που υπέγραψε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, με τον Αίγυπτιο ομόλογό του, προκειμένου, να συμφωνήσει η Αίγυπτος στην οριοθέτηση Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Ελλάδα.

    Ετσι ικανοποιείται η αρχική απαίτηση του Καΐρου που δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα ΑΟΖ στο σύμπλεγμα της Μεγίστης και ανατολικά του 28ου Μεσημβρινού στην Ρόδο, όπως είχε πρώτο αποκαλύψει το pronews.gr

    Η πρόταση της ελληνικής πλευράς για την Κρήτη, προβλέπει απώλεια δικαιώματος ΑΟΖ 10% από αυτή που συνιστά σήμερα η μεγαλόνησος! Δηλαδή προτείνουμε 45% δικαίωμα στην μέση γραμμή των δύο χωρών με την Αίγυπτο να παίρνει το 55%!

    Σε ότι αφορά την Ρόδο, η νυν συμφωνία καθορίζει ΑΟΖ μόνο για το τμήμα του νησιού που βρίσκεται δυτικά του 28ου Μεσημβρινού!

    Δηλαδή η μισή Ρόδος, η δυτική, θα έχει ΑΟΖ (τουλάχιστον σε ότι αφορά την Αίγυπτο) και η ανατολική, όχι!

    Πρόκειται για εξαιρετικά αρνητική εθνική συμφωνία τεμαχισμού της ΑΟΖ, στον «βωμό» της προσπάθειας να «σπάσει» το τουρκολιβυκό σύμφωνο καθώς με αυτό η Αγκυρα έχει δικαιώματα πλέον και δυτικά του 28ου Μεσημβρινού.

    Με τη νυν συμφωνία η Ελλάδα παίρνει την «σύμφωνη γνώμη» της Αιγύπτου ότι μέχρι τον 27:59' Μεσημβρινό, στην μέση της Ρόδου είναι ελληνική ΑΟΖ.

    Η Ελλάδα παραδέχεται όμως ουσιαστικά ότι δεν συνιστά ΑΟΖ η περιοχή της ανατολικής Ρόδου!

    Ουσιαστικά η Αθήνα, η ελληνική κυβέρνηση, «σβήνει» δια παντός το σύμπλεγμα της Μεγίστης ως χερσαία περιοχή που συνιστά ΑΟΖ, καθώς συμφωνεί να μην περιλάβει την οριοθέτησή της, ενώ μειώνει κατά 10% ακόμα και την ΑΟΖ της Κρήτης και κατά 50% την ΑΟΖ της Ρόδου.

    Πρόκειται για μία συμφωνία που αν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελεί εκχώρηση εθνικών δικαιωμάτων όπως ποτέ δεν συνέβη μέχρι σήμερα στην ελληνική ιστορία μετά το 1830.


    Να σημειώσουμε πάντως και την θέση των «ρεαλιστών», όπως αυτή μεταδίδεται από πηγές του ΥΠΕΞ: «Προέχει η διάσπαση του τουρκολιβυκού συμφώνου. Και δεν παραδίδουμε τα δικαιώματά μας στο Καστελόριζο, την Κάρπαθο ή την Ρόδο. Απλά δεν τα ασκούμε τώρα.»...
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ.
      Ζ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...