ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

16 Φεβρουαρίου 2021

''Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ 17 ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ ΝΗΣΙΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΑΚΤΕΣ. ΑΞΙΟΛΟΓΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ ΝΑΥΑΡΧΟ Ε.Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΗ.

 

ΕΒΡΑΙΟΣ ΛΕΝΙΝ: «ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΕΙ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΚΡΑΙΝΕΙ». ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ: «Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΙΠΟΤΕ, ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ». Η ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ.

 Αποτέλεσμα εικόνας για Έλληνας Ναύαρχος ε.α.:''Η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές''

Για πρώτη φορά ακούγεται στη χώρα μας κάτι, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να ήταν το δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής.
''Η Ελλάδα θα πρέπει να διεκδικεί!'' Ποτέ δεν το κάναμε αυτό ως κράτος. Η Τουρκία από την άλλη όχι μόνο διεκδικεί, αλλά πλέον θέλει να δημιουργήσει τετελεσμένα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο.
Ο Ναύαρχος ε.α. Βασίλης Πολίτης, έδωσε συνέντευξη στο δελτίο Kontra News 10 με τον Κωνσταντίνο Μαραβελίδη.
Εκεί είπε μία μεγάλη αλήθεια: ''Και η Ελλάδα να διεκδικήσει 17 αμφισβητούμενα νησιά κοντά στις Τουρκικές ακτές.''
Και εμείς πρέπει να έχουμε απαιτήσεις. Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει για τις διερευνητικές να απαιτήσουμε και εμείς από την Τουρκία.''

 

 

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΝΤΑ  ΣΧΟΛΙΑ  ΓΙΑ  ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ  ΤΟΥ  Ε.Α.  ΝΑΥΑΡΧΟΥ:

Είναι αστείο για έναν Ναύαρχο, να επικαλείται το βιβλίο του Συρίγου.


Ενώ θα έπρεπε, να έχει φροντίσει ο ίδιος ή οι ομόβαθμοί του, να στοιχειοθετήσει τις ελληνικές διεκδικήσεις.
Θλιβερή η σύγκριση με τους Μογγόλους, όπου η θεωρητική βάση της προπαγάνδας τους βασίζεται σε εργασίες και απόψεις Ναυάρχων ε.ε. και ε.α.

Δεν μπορεί να γίνει καμμία διαπραγμάτευση για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, χωρίς να έχουν ξεκαθαρίσει τα ζητήματα των χωρικών υδάτων και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των νησίδων και βραχονησίδων.
Αυτών που δεν αναφέρονται ονομαστικά στις συνθήκες ενσωμάτωσης και τα οποία θεωρούν οι Μογγόλοι ακαθόριστης κυριαρχίας, καλώντας μας σε διαπραγμάτευση για το καθεστώς τους.
Όμως η προδοσία είναι προσχεδιασμένη, έχοντας μπει στις ράγες και τροχοδρομώντας αργά αλλά σταθερά από την δεκαετία του '70, με τις προτάσεις Karl του '77 και Wilson του '78-'79.
Συνεπώς δεν προκαλεί έκπληξη, ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν φρόντισε να κατοχυρώσει αυτά τα νησιωτικά εδάφη.
Το αντίθετο απ' αυτό που έπραξαν οι Μογγόλοι, οι οποίοι κατά την κρίση των Ιμίων επικαλούντο το γεγονός, ότι οι νησίδες αυτές ήταν καταχωρημένες στο κτηματολόγιο του Μπόντρουμ.
Σε αντιδιαστολή, οι ελληνικές κυβερνήσεις και οι τοπικές αυτοδιοικήσεις, δεν έχουν καν φροντίσει, να δημιουργήσουν για καθένα από αυτά τα 152 νησιά έναν περιεκτικό φάκελο, ο οποίος να αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας, την επί 60 χρόνια αδιατάρακτη άσκηση κυριαρχίας επ' αυτών από το ελληνικό Κράτος.
Ένα αποδεικτικό στοιχείο, που θα κονιορτοποιούσε τους ασθενικούς τουρκικούς ισχυρισμούς και θα αποτελούσε ακλόνητο επιχείρημα, σε περίπτωση προσφυγής στην Χάγη, η σε άλλο δικαιοδοτικό όργανο.

Σαν νεοέλληνες έχουμε δυστυχώς πολλά πλατώματα τα οποία αντικατοπτρίζουν την έλλειψη ήθους, σεβασμού και προσωπικής ευθύνης...

Ο καλοσυνάτος τύπος λοιπόν με τον βαρύγδουπο τίτλο "ναύαρχος" είναι ένας ακόμα δημόσιος υπάλληλος, ο οποίος δεν έχει διοίκηση ποτέ μάχιμο στόλο η έχει σχεδιάσει επιχειρήσεις ανακατάληψης εδαφών...Ήταν δε ένας από αυτούς τους ανώτατους αξ/κους που έφτασαν στα ανώτατα κλιμάκια του των ενόπλων δυνάμεων με το "μάλιστα" και την υποταγή σε πολιτικά τυχοδιωκτικά κομματόσκυλα...

Κιχ δεν έβγαζαν επί τόσες δεκαετίες μετά το 1974 όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί μας (πλην εξαιρέσεων που μετρώνται στα δάκτυλα των δύο χεριών και μόνον)...

Τώρα λοιπόν όλοι αυτοί οι "σιγουρατζήδες" του άθλιου συστήματος που έχει φέρει την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής παριστάνουν τους ...τουρκοφάγος (!!!) με την σιγουριά της σύνταξης...

Ειδικά δε όταν παρακολουθούμε συνταξιούχους στρατιωτικούς στα τουρκοκάναλα  να αναπτύσσουν την "γεωπολιτική άποψη" τους, τότε είναι να τρομάζει κάποιος με την ασχετοσύνη τους...

Φυσικά δεν θα ακούσουμε ποτέ μα ποτέ από δαύτους κάποια σκληρή κρίση για το ...ΝΑΤΟ!  Λες και ΟΛΟΙ αυτοί οι αξιωματικοί υπηρετούν πρωτίστως τη συμμαχία της συμφοράς και κατόπιν την Πατρίδα τους!

Καλό είναι να μην λαμβάνουμε υπόψιν προσωπικές απόψεις άσχετων στα εθνικά μας ζητήματα παρά μόνον από σπουδαγμένα ελληνόπουλα όπως ο Κ.Γριβας η ο Γ.Φιλης

..Η γεωπολιτική ειναι πολύ σοβαρή επιστήμη και δεν προσφέρεται για συζήτηση καφενείου όπου ο κάθε τυχάρπαστος συνταξιούχος λέει αερολογίες...



 

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

2 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη Τετάρτη ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). Στην ομιλία του αυτή αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Ήταν ψύχραιμος και μετρούσε τα λόγια του. Έλεγε αυτά που είχαν συζητηθεί προηγουμένως στην κορυφή της τουρκικής ιεραρχίας. Ποτέ άλλοτε δεν εκτόξευσε τόσο ξεκάθαρες απειλές εναντίον της Ελλάδας.
    ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ:
    «Βλέπουμε αυτά που κάνετε στα νησιά. Ποιες δυνατότητές σας εμπιστεύεστε και συμπεριφέρεστε έτσι; Μήπως περιμένετε να σας έλθει βοήθεια από κάπου και συμπεριφέρεστε έτσι; Αν εμπιστεύεστε κάτι τέτοιο, κάνετε λάθος. Απ’ όπου κι αν έλθει, ας έλθει, αυτό να ξέρετε: Η Τουρκία είναι όρθια και πανίσχυρη. Είναι εκεί στη θέση της και ξέρει να κάνει αυτό που πρέπει, στο χρόνο που πρέπει. Θα ήθελα δε από αυτό εδώ το βήμα να υπενθυμίσω κάτι στον Μητσοτάκη. “Κοίτα, εσύ εμπιστεύεσαι ότι θα σου έλθει βοήθεια από κάποια βουνά. Όμως στα βουνά από τα οποία περίμενες να έλθει βοήθεια έχει χιονίσει, από κανέναν δεν θα έχεις καμία βοήθεια. Και εμείς ξέρουμε να κάνουμε μόνοι μας τη δουλειά μας, χωρίς να ρωτήσουμε κανέναν. Και έτσι, μόνοι μας συνεχίζουμε το δρόμο μας. Και θα έλθει η στιγμή που θα μάθεις για τα καλά τι μπορεί να κάνουν οι τρελοί Τούρκοι».
    ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ:
    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, αλλά και κύκλοι που συνήθως απηχούν τις απόψεις του Μαξίμου, χαρακτηρίζουν τις απειλές «ως ρητορικές εξάρσεις για τη δημιουργία κλίματος στο εσωτερικό της Τουρκίας».
    Αυτό το βολικό παραμύθι που ακούγαμε επί 20 και πλέον χρόνια, όσο η Τουρκία εξοπλιζόταν, έκανε επιθετικές ασκήσεις, απειλούσε την Ελλάδα και βελτίωνε τα επιθετικά της σχέδια για τη Θράκη, το Αιγαίο και την Κύπρο –ότι όλα αυτά τα κάνει «για εσωτερική κατανάλωση»–, έφερε την Ελλάδα στο χείλος της καταστροφής.
    Το πολιτικό σύστημα για να καλύψει τις αδυναμίες του, να κρύψει, αλλά και να μην αναλάβει τις ευθύνες του έβρισκε τη βολική αδυναμία, για να έρθουμε στο σημείο όταν έφθασε ο κόμπος στο χτένι να τρέχουμε και να μη φτάνουμε, με τα Rafale και τις φρεγάτες…
    Το ΕΛΙΑΜΕΠ και οι άλλοι φορείς που είναι γι’ αυτήν τη δουλειά αποκοίμισαν επί χρόνια την Ελλάδα, δεν προειδοποίησαν τις κυβερνήσεις για την επερχόμενη απειλή που αναγκάστηκε να «συμμαζευτεί» όταν το Oruç Reis αλώνιζε επί μήνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και όταν πλέον η απειλή έγινε ξεκάθαρη.
    Εάν οι φορείς που είναι εντεταλμένοι να προειδοποιούν έγκαιρα την Ελλάδα για τις απειλές έκαναν σωστά τη δουλειά τους, δεν θα φτάναμε στο σημείο που φτάσαμε• θα ήταν υποχρεωμένες οι κυβερνήσεις να κάνουν τα απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί η απειλή, ειδάλλως θα είχαν ποινικές ευθύνες.
    Όμως, όταν χρηματοδοτείσαι από ξένες πρεσβείες και περίεργους χορηγούς πώς να εξυπηρετήσεις τα εθνικά σου συμφέροντα; Όποιος σε πληρώνει, κάτι περιμένει από σένα.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άγγλοι υπουργοί, κατηγορούν τον Ιουδαίο Άγγλο ΥΠΕΞ για την πολιτική του στο Κυπριακό.

    Σε επιστολή τους στην βρετανική εφημερίδα «The Telegraph», ο υπουργός Εξωτερικών για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό Φάμπιαν Χάμιλτον και η Κάθριν Γουέστ, Σκιώδης Υφυπουργός για την Ευρώπη και την Αμερική, έγραψαν στον υπουργό Εξωτερικών του Η.Β Ντόμινικ Ράαμπ εκφράζοντας ανησυχία για το ότι «σκέφτεται να ξεφύγει από τη μακροχρόνια θέση των διαδοχικών βρετανικών κυβερνήσεων », σε σχέση με το Κυπριακό
    Αυτό συνέβη, σύμφωνα με την Telegraph, αφού ο κ. Ράαμπ νωρίτερα αυτό το μήνα, πριν από τις συνομιλίες των Ηνωμένων Εθνών για το θέμα του Κυπριακού, ζήτησε από όλες τις πλευρές να είναι ευέλικτες.
    Στην επιστολή, οι Χάμιλτον και Γουέστ γράφουν ότι από την τουρκική εισβολή του 1974, τόσο οι βρετανικές κυβερνήσεις των Εργατικών όσο και των Συντηρητικών έχουν «δεσμευτεί για την επανένωση του νησιού βάσει μιας διζωνικής ομοσπονδιακής διευθέτησης».
    Ωστόσο, κατηγόρησαν τον κ. Ρααπ ότι “δεν το έκανε ξεκάθαρο” κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στη χώρα.
    «Ως penholder για την Κύπρο στα Ηνωμένα Έθνη, η Βρετανία έχει μια ιστορική ευθύνη έναντι του λαού της Κύπρου και σε μια συμφωνία που θα επανενώσει το νησί», λένε προτρέποντας το Ηνωμένο Βασίλειο να «διατηρήσει τη μη αναγνώρισή του» για την βόρεια κατεχόμενη Κύπρο «για να μην διασαλεύσει τις ιστορικές κόκκινες γραμμές μας».
    Προσθέτουν ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό ότι ο κ. Ράαμπ συναντήθηκε με τον Ερσίν Τατάρ, στα κατεχόμενα.
    Ωστόσο, αναφέρει η Telegraph είναι κατανοητό ότι δεν είναι ασυνήθιστο το Ηνωμένο Βασίλειο να συναντιέται με «μέλη της κυβέρνησης της Βόρειας Κύπρου».
    Η επιστολή προσθέτει ότι ο κ. Ράαμπ πρέπει να «δεσμευτεί σε μια διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία για το νησί της Κύπρου», προκειμένου να ξεπεράσει τη «σοβαρή ανησυχία» που μαίνεται τώρα στην Κυπριακή Δημοκρατία και τη βρετανική κυπριακή κοινότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο και να απορρίψουμε «όλες τις γεωτρήσεις από την Τουρκία στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας”.
    Απαιτούν επίσης την «απόσυρση όλου του τουρκικού στρατιωτικού προσωπικού» και τη «αποκατάσταση του θέρετρου των Βαρωσίων ».
    Όπως σημειώνει η Telegraph, τον επόμενο μήνα, ο κ.Ρααμπ θα συνεργαστεί με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας σε σύνοδο κορυφής του ΟΗΕ στις Ηνωμένες Πολιτείες για να συζητήσει το μέλλον των συνομιλιών για την επανένωση της Κύπρου.
    Στο τέλος η επιστολή σημειώνει «είναι σημαντικό η Βρετανία να διατηρήσει την ιστορική της δέσμευση προς τον λαό της Κύπρου και να προστατεύσει την κυριαρχία της Κυπριακής Δημοκρατίας».
    Πηγή: Σημερινή
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...