ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

14 Φεβρουαρίου 2021

ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΟΥΛΓΑΡΩΝ: «ΝΑ ΤΕΤΡΑΤΟΜΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΕΝΑ ΠΟΛΕΜΟ. ΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΕΝΑ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΕΝΑ Η ΣΕΡΒΙΑ ΚΑΙ ΕΝΑ Η ΑΛΒΑΝΙΑ».

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π. : ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΜΩΣΕ ΠΙΑΝΤΕ».

 

ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ Ζ.Π.: ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΤΟΥΝ «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΣΟΡΟΣ» Ή «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑΙΟΥ ΜΑΘΙΟΥ ΝΙΜΙΤΣ».

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για χάρτης σκοπίων

 Αποτέλεσμα εικόνας για χάρτης σκοπίων

ΟΙ ΗΠΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΥΨΟΥΣ 38 ΔΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΩΝ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΖΗΤΟΥΝ 5 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ.

 

 ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ «ΕΥΝΟΜΙΑ».

 

 

Η διχοτόμηση των Σκοπίων (σ.σ. η επίσημη ονομασία μετά τις Πρέσπες είναι «Βόρεια Μακεδονία») είναι η πιο ειρηνική επιλογή για το μέλλον αυτής της χώρας  για την αποφυγή σεναρίων τρομερών συγκρούσεων.

Αυτό γράφει η βουλγαρική εφημερίδα Novinite, σε άρθρο που μεταδόθηκε στα δελτία ειδήσεων των Σκοπίων, όπως αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

 

Σύμφωνα με αυτό η "Βόρεια Μακεδονία" διαδραματίζει βασικό ρόλο στη σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής, ενώ η αποσταθεροποίησή της θα μπορούσε να είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξαναρχίσει ο διεθνής πόλεμος και σε σύντομο χρονικό διάστημα η σύγκρουση θα ξεσπάσει στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο, τη Σερβία, τη Βουλγαρία, Ελλάδα, Ρουμανία και Τουρκία.

Το αλβανικό δημοσίευμα, όπως λέει, επικαλείται τη Novinite που γράφει ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση που θα εγγυάται τη μακροπρόθεσμη σταθερότητα στην περιοχή.

«Προκειμένου να διατηρηθεί η ειρήνη και να αποφευχθούν νέες τρομακτικές σκηνές στα Βαλκάνια, είναι απαραίτητο να εξεταστούν όλες οι επιλογές, ενώ η λύση με περισσότερα επιχειρήματα είναι η διχοτόμηση της Βόρειας Μακεδονίας», γράφει.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, παρόλο που αποφεύχθηκε η κλιμάκωση της σύγκρουσης του 2001, οι εθνοτικές εντάσεις εξακολουθούν να υφίστανται και τώρα αναζωπυρώνονται που ήρθε στο προσκήνιο η πενταπλή δολοφονία στη λίμνη Σμίλκοβο του 2012- γνωστή ως υπόθεση «Μόνστερ», με Αλβανούς και Σλαβομακεδόνες να μισούν ο ένας τον άλλον ακόμη περισσότερο.

Το αλβανικό κείμενο που επικαλείται τη βουλγαρική Novinite, δίχως, ωστόσο, να δίνει στοιχεία τεκμηρίωσης, σημειώνει ότι «οι Αλβανοί θα εκπληρώσουν τις μεγάλες εθνικές τους ιδέες. Ενώ οι Σλαβομακεδόνες θα χάσουν πράγματι ένα μικρό μέρος της χώρας, αλλά θα κερδίσουν μακροπρόθεσμα, επειδή με την τρέχουσα αύξηση του πληθυσμού, οι Αλβανοί μετά από δύο δεκαετίες θα απαιτήσουν ακόμη περισσότερα.

«Είναι γεγονός ότι η αύξηση του αλβανικού πληθυσμού στη Βόρεια Μακεδνία είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν των Σλαβομακεδόνων. 

«Οι Αλβανοί γνωρίζουν ότι σε 20 χρόνια θα είναι σε θέση να απαιτήσουν την ομοσπονδία της Βόρειας Μακεδονίας και το μεγαλύτερο μέρος αυτής της χώρας», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...