ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

20 Φεβρουαρίου 2021

Ισραήλ: Επεκτείνει σημαντικά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στην έρημο Νεγκέβ. ΜΟΝΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΥΡΗΝΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Δένδιας: «H Ελλάδα δεν άσκησε και δεν ασκεί ποτέ επιθετική πολιτική». (Ακόμη και αν δούμε την τούρκικη σημαία στην Ακρόπολη).

 

Η υπογραφή του Παλαμήδη: το πρωτοαλφάβητο ως εφεύρεση με μαθηματική σειρά 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΑΦΗΓΗΜΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΤΟΥ ΚΥΡΑΝΑΚΗ, ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ: ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΕΝΩΘΗΚΑΝ, Η ΘΡΑΚΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ, Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ, Η ΘΕΣΣΑΛΙΑ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ, Η ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΣΑΡΤΗΘΗΚΕ. ΔΙΑΛΕΓΟΥΝ ΕΠΙΤΗΔΕΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΛΕΞΕΙΣ…

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Ισραήλ: Επεκτείνει σημαντικά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στην έρημο Νεγκέβ

Σύμφωνα με δορυφορικές φωτογραφίες, φαίνεται ότι το Ισραήλ επεκτείνει σημαντικά τις πυρηνικές του εγκαταστάσεις στην έρημο Νεγκέβ.

Η εγκατάσταση γνωστή ως  Dimona έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν για την κατασκευή 50 ως 60 πυρηνικών βόμβων που διαθέτει το Ισραήλ σήμερα.

https://twitter.com/i/status/1362785357197115392

 

Δένδιας: «H Ελλάδα δεν άσκησε και δεν ασκεί ποτέ επιθετική πολιτική».

 

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στην συμφωνία με τη Σαουδαβική Αραβία για τη μεταφορά, τοποθέτηση και επιχειρησιακή λειτουργία μιας συστοιχίας του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος Πάτριοτ.

Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε «απόλυτα ανοικτός σε βελτιωτικές προτάσεις» επί του νομοσχεδίου, σημειώνοντας ότι «ουδείς διεκδικεί το αλάθητο», ενώ παραδέχτηκε ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου του «είναι ισχνός» και δεσμεύτηκε ότι «θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα της ασφαλιστικής κάλυψης των Ελλήνων διπλωματών που υπηρετούν εκτός Ε.Ε., δίνοντας λύση, έστω και κατά περίπτωση».

«Κρατώ την ομόθυμη επισήμανση για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών. Συμμερίζομαι την άποψη αυτή. Θα δω πώς μπορώ να την υλοποιήσω συζητώντας με τον υπουργό Οικονομικών. Διαχρονικά ήταν ο αγαπημένος στόχος όλων των κυβερνήσεων και απέληξε σε ισχνό προϋπολογισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.

Νωρίτερα, η πρώην υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη είχε τονίσει ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό από τα κονδύλια για τους εξοπλισμούς μπορεί να δοθεί για τις δαπάνες του υπουργείου Εξωτερικών.

«Συμφωνώ ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι επαρκής, διότι η Ελλάδα έχει τα προβλήματα αυτά που έχει. Όταν η κυβέρνησή μας δίνει αυτά τα χρήματα που δίνει, με τη σύμφωνη γνώμη όλων, για εξοπλισμούς, θεωρώ ότι ένα ποσοστό πολύ μικρό από τα κονδύλια αυτά, μπορεί να δοθεί για την αύξηση του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών.

Διότι σε κρίσιμες στιγμές, πρώτα πέφτει στη μάχη το υπουργείο Εξωτερικών και μετά το υπουργείο Άμυνας. Ένας διπλωμάτης πρέπει να έχει αυτά που πρέπει και όχι να μην του βγαίνει να κάνει ούτε τη γιορτή της 25ης Μαρτίου. Δεν είναι προς τιμή μας.

Είναι ευκαιρία που έχετε την υποστήριξη όλης της Βουλής, να ζητήσετε από το υπουργείο Οικονομικών στην επόμενη αναθεώρηση του προϋπολογισμού, την αύξηση των δαπανών του ΥΠΕΞ. Και αν αρνηθεί, θα ξέρει ότι αρνείται σε όλους εμάς που το στηρίζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου για την «Οργάνωση και λειτουργία του υπουργείου Εξωτερικών, Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και ρύθμιση θεμάτων διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας και ανθρωπιστικής βοήθειας», τάχθηκε η ΝΔ, ενώ επιφυλάξεις μέχρι την ολομέλεια εξέφρασαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΚΕ που δήλωσε ότι το καταψηφίζει.

Απαντώντας στις παρατηρήσεις και επισημάνσεις για το οργανωτικό κομμάτι του νομοσχεδίου που κατατέθηκαν από τα κόμματα, ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι τις ακούει με «πολύ προσοχή», τονίζοντας παράλληλα ότι «δεν αποτελεί το σύνολο της μεταρρύθμισης - απλώς αυτή είναι η πρώτη φάση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού του υπουργείου Εξωτερικών».

Χαρακτήρισε δε, «απολύτως απαραίτητο την ενσωμάτωση της οικονομικής διπλωματίας, της δημόσιας διπλωματίας», που όπως είπε, «δεν υπήρχαν στον πυρήνα του υπουργείου Εξωτερικών», και «απολύτως απαραίτητες», την αναδιοργάνωση της διπλωματικής ακαδημίας, την αναδιάρθρωση των διπλωματικών αρχών στο εξωτερικό και τον μετασχηματισμό και εκσυγχρονισμό του Οργανισμού.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ Δένδιας στον απόδημο Ελληνισμό και την επαναλειτουργία του ΣΑΕ, τονίζοντας ότι «είναι ένα σημαντικό κεφάλαιο της δημόσιας διπλωματίας, ίσως το σημαντικότερο». Ακόμα, απέρριψε αιτιάσεις ότι μειώνονται οι οργανικές θέσεις, σημειώνοντας ότι απλά «καταργούνται αυτές που ουδέποτε είχαν καλυφθεί».

Έντονη κριτική στο νομοσχέδιο άσκησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, κάνοντας λόγο για «χαμηλές προσδοκίες» σε σχέση με τον νέο Οργανισμό του υπουργείου Εξωτερικών». Όπως υποστήριξε, «υπάρχουν σοβαρά ζητήματα που επηρεάζουν κρίσιμα την αποστολή του ΥΠΕΞ, τη διοικητική λειτουργία και τη στήριξη των υπαλλήλων». «Ο προτεινόμενος Οργανισμός επιτείνει αντί να επιλύει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν, λόγω της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης του υπουργείου Εξωτερικών, τα οποία στερούν από τις διπλωματικές αρχές μας εργαλεία και δυνατότητες για εξωστρεφείς δράσεις», τόνισε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ και προσέθεσε:

«Αντί να αξιοποιήσετε τις δημοσιονομικές δυνατότητες για αύξηση του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ και πρόσληψη προσωπικού, κρατάτε χαμηλά τον προϋπολογισμό, μειώνετε τις οργανικές θέσεις και δεν προβαίνετε σε σημαντικό αριθμό προσλήψεων υψηλής κατάρτισης μέσω ΑΣΕΠ ή Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, που θα ανανέωνε το στελεχιακό δυναμικό του ΥΠΕΞ, ενώ διατηρείτε την εξαιρετικά αρνητική αναλογία υπαλλήλων εξωτερικού σε σχέση με το εσωτερικό». Ακόμα, εξέφρασε τη διαφωνία του «για την κατάργηση της αυτονομίας της γενικής γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού», ενώ μίλησε για αποδυνάμωση τόσο των πολιτικών διευθύνσεων όσο και των εξωτερικών υπηρεσιών.

 

ΖΗΝΩΝ  ΠΑΠΑΖΑΧΟΣ

 

1 σχόλιο:

  1. Ο Μητσοτάκης εξαίρεσε τους μουσουλμάνους της Θράκης από τις βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια!
    Προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με τους υπόλοιπους Έλληνες πολίτες έδειξε η ελληνική κυβέρνηση στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης σε νέο νομοσχε΄διο για τη Παιδεία, τα μέλη της οποίας θα μπαίνουν στα πανεπιστήμια χωρίς βάση εισαγωγής σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα, τα οποία θα πρέπει να κοπιάσουν διπλά για να μπουν.
    Μάλιστα πολλά από αυτά, θα δουν τα όνειρά τους για είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση να γκρεμίζονται καθώς με τις βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κοπεί το 30% των υποψηφίων στις πανελλήνιες.
    Συγκεκριμένα ο νέος νόμος προβλέπει:
    Η επίτευξη της Ε.Β.Ε (ελάχιστης βάσης εισαγωγής) ανά σχολή, τμήμα ή εισαγωγική κατεύθυνση απαιτείται για τους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων της γενικής κατηγορίας, καθώς και των, κατά περίπτωση, προβλεπόμενων ειδικών κατηγοριών, με εξαίρεση τους υποψηφίους που υπάγονται στην κατηγορία Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
    Το 1996 που θεσπίστηκε η ειδική κατηγορία υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από τον τότε υπουργό Παιδείας Γ. Παπανδρέου εισήχθησαν στα ΑΕΙ 98 υποψήφιοι της κατηγορίας αυτής και σήμερα εισάγονται περίπου 500.
    Την περασμένη εβδομάδα Βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής κατέθεσαν στη Βουλή τροπολογία η οποία ορίζει τον διπλασιασμό των θέσεων εισακτέων στα ΑΕΙ υποψηφίων μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης.
    Επίσης από τη Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στα ΑΕΙ εξαιρούνται οι Έλληνες του εξωτερικού και παιδιά Ελλήνων υπαλλήλων στο εξωτερικό που δεν συμμετέχουν στις Πανελλαδικές αλλά δίνουν ξεχωριστά από τις Πανελλαδικές Εξετάσεις .
    Ίσως με αυτό τον τρόπο η κυβέρνηση στο πλαίσιο προώθησης της πολυπολιτισμικότητας της οποία υποστηρίζει και ο πρωθυπουργός, θέλει να δημιουργήσει μία εσωτερική μουσουλμανική πνευματική ελίτ με σημαντική επιρροή.
    Ζ.Π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...